Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

To λιοντάρι έφαγε την φανέλα της Τσέλσι! (vid)

chelsea-formasini-parcalayan-aslan
Σε λίγα λεπτά ξεκινάει ο αγώνας για την φάση των ‘’16’’ του Tσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και την Γαλατασαράϊ στο Λονδίνο. Το 1-1 του πρώτου ματς έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και παρότι  η Αγγλική ομάδα είναι το φαβορί  τα ‘’λιοντάρια’’ όπως είναι το είναι το προσωνύμιο της Τουρκικής ομάδας είναι έτοιμα να τους κατασπαράξουν. Ένας οπαδός της Γαλατασαράϊ μάλιστα…πήγε σε ένα ζωολογικό κήπο και έδωσε μια φανέλα της Τσέλσι σ’ένα λιοντάρι.



Πηγή: arenafm.gr

Έγινε του… καρφώματος!! (vid)

green
Άφθονο θέαμα πρόσφεραν και χθες (17/03) τα παιχνίδια στο ΝΒΑ με το κάρφωμα του Τζεάρλντ Γκριν να κυριαρχεί στις 10 καλύτερες φάσεις της βραδιάς.










Πηγή: arenafm.gr

Δικαίωση Άρη στη FIFA για Πέσκοβιτς!!

Να και μια ευχάριστη είδηση για τον Άρη που έρχεται από την Λωζάνη καθώς οι «κίτρινοι» κέρδισαν την υπόθεση στη FIFA με τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας Μίκαλ Πέσκοβιτς.

Ο Σλοβάκος πορτιέρο διεκδικούσε 300.000 ευρώ με τον νομικό Κώστα Ζέμπερη (είχε κερδίσει και τις υποθέσεις Αμορόζο, Κάμπορα), να κερδίζει την υπόθεση και την ΠΑΕ να γλιτώνει το συγκεκριμένο ποσό. Πάντως ο Πέσκοβιτς φέρεται να πληρώθηκε βάσει συμβολαίου ένα ποσό που αγγίζει τις 120.000 ευρώ.Πηγή: metrosport.gr

Χριστοφορίδης στο Metropolis: «Σε 10-15 μέρες η απόφαση»

Στο Αθλητικό Metropolis στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο νομικός της Κοινωνίας Μελων Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης και μίλησε για την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης της Κοινωνίας Μελών Άρη εναντίον της διοίκησης του Λάμπρου Σκόρδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Συζητήθηκε η υπόθεση, εξετάστηκαν μάρτυρες και από τις δύο πλευρές, εκτέθηκαν τα νομικά επιχειρήματα, κατατέθηκαν οι φάκελοι των προτάσεων. Εκ του νόμου υπάρχει προθεσμία κατάθεσης προσθηκών και των μαρτυρικών καταθέσεων μέχρι την Πέμπτη έτσι ώστε η απόφαση να βγει όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Πότε δηλαδή θα εκδοθεί η απόφαση;

«Μέσα σε 10 με 15 μέρες. Δεν γίνεται να βγει αύριο λόγω της προθεσμίας που υπάρχει μέχρι την Πέμπτη ώστε να προσθέσει κάποια πλευρά των διαδίκων συμπληρωματικά στοιχεία. Ίσως πάρει και ένα μήνα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν έχει αξία η υπόθεση γιατί θα πρέπει να αποφασίσει η ομάδα την μετέπειτα πορεία της. Στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού να αποφασίσει που θα αγωνιστεί, στο ενδεχόμενο να παίξει μπαράζ να προετοιμαστεί γι αυτό».

Ποιοι οι λόγοι που η πλευρά σας ζητά την αποπομπή της διοίκησης Σκόρδα;

Στα δικόγραφα υπάρχουν 13 λόγοι αντικατάστασης της διοίκησης Σκόρδα. Σημαντικότεροι, το θέμα με τα δελτία που δεν μπορούσαν οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν ενώ ήταν ήδη στο δυναμικό τις ομάδας, η απόφαση του να ζητήσει από τους παίκτες και τον προπονητή να πέσουν στο χόρτο στον αγώνα με τον Πλατανιά, κάτι που θα σήμαινε αφαίρεση βαθμών και διαπόμπευση της ομάδας, οι απειλές προς τα στελέχη της ΕΠΟ, του τύπου «αν δε μου δώσετε τα δελτία θα σας κηνυγήσω, θα σας κάνω μηνύσεις».

Η πλευρά Σκόρδα τι υποστήριξε;

«Ότι είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για τον Άρη, με βασικότερο επιχείρημα την περσινή σωτηρία της ομάδας, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος».Πηγή: metrosport.gr

Η παρουσίαση της επετειακής φανέλας!

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Κώστας Χαραλαμπίδης και ο Γιώργος Μπαλογιάννης, μέλος της χρυσής ομάδας του 1994, επί χρόνια αρχηγός της ομάδας, έκαναν την επίσημη παρουσίαση της ειδικής επετειακής φανέλας, με την οποία η ομάδα του ΠΑΟΚ θα τιμήσει την συμπλήρωση 20 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Korac.

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι πολύ όταν γυρίζω εδώ και χαίρομαι σήμερα διπλά γιατί θυμάμαι εκείνες τις στιγμές, δεν τις ξεχνώ ποτέ. Εύχομαι στον Κώστα, αυτές τις στιγμές που ζήσαμε εμείς να τις ζήσει και ο ίδιος και η ομάδα. Βλέπω ότι έχει χρόνια μπροστά του. Χρειάζεται βέβαια και η τύχη. Εύχομαι να βρούνε το δρόμο τους. Για το ματς του Σαββάτου, είναι σημαντικό, ανεξάρτητα από αυτή την εκδήλωση που γίνεται, ο κόσμος να στηρίξει. Ένας λόγος παραπάνω που γίνεται και εκδήλωση. Εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί και να έχετε καλό δρόμο. Τα παιδιά παλεύουν με άλλες καταστάσεις. Διοικητικά υπάρχουν άνθρωποι, ο Μπάνε και ο Νίκος που κάνουν τα πάντα, ξέρουν ποιες είναι οι καταστάσεις.

Τα παιδιά τα πάνε περίφημα, το δείχνουν και τα αποτελέσματα και τα πρόσωπά τους που είναι ήρεμα. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με την τότε ομάδα, δεν πρέπει να κάνει ο κόσμος αυτή τη σύγκριση, είναι λάθος. Τα παιδιά κάνουν την προσπάθεια τους και ελπίζω να ζήσουν στο μέλλον τέτοιες στιγμές. Έχουν βελτιωθεί αγωνιστικά οι παίκτες τώρα. Τότε νομίζαμε ότι τρέχαμε και ζοριζόμασταν, αλλά βλέποντας τώρα πως παίζουν, άλλαξα άποψη. Τώρα πάνε με μία ανάσα. Είναι και μία δική μου αμαρτία που δεν έρχομαι στα ματς, αυτός είναι δικός μου λόγος, αλλά θέλω να πω ότι ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά και να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας».

Ο Μπαλογιάννης αναφέρθηκε επίσης…

Στον τελικό της Τεργέστης: «Ήταν τελικός που παρόμοιός του σε θέαμα δεν υπήρξε. Και από πλευράς πλουραλισμού στην επίθεση. Για μένα ήταν ο πρώτος μου τελικός, ήμουν 22-23 χρονών, ήταν πανδαισία. Δεν σκεφτόμασταν ότι πάμε να κρατήσουμε τη διαφορά. Με τους μεγαλύτερους που μιλούσαμε, με τον Μπάνε, δεν λέγαμε πάμε να κρατήσουμε τη διαφορά, λέγαμε "πάμε να κερδίσουμε". Μπορείς να κάνεις ομάδας με μεγάλο μπάτζετ και να μην πετύχει ποτέ και να κάνεις μία ομάδα όπως τώρα να είναι 10 χρόνια μαζί παρέα. Έχουν κερδίσει ομάδες μικρότερες τίτλους και τελικούς. Εμείς τότε είχαμε καλούς παίκτες. Βλέπω ότι και η τωρινή ομάδα είναι παρέα, το ευχαριστιούνται, το διασκεδάζουν αυτό είναι το πιο σημαντικό, Όταν βλέπεις ότι το βγάζουν αυτό, σημαίνει ότι είναι ομάδα. Κάνει μεγάλη δουλειά και ο αρχηγός, βέβαια».

Στην παρουσία του Μαρκόπουλου τότε και τώρα στην ομάδα: «Ο Μαρκόπουλος έχει εμπειρία, είναι καλός προπονητής, αγαπάει την ομάδα πήρε στα δύσκολα τα ηνία, πάει και πολύ καλά».

Στον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς: «Όλοι το βλέπουμε, κάνει τα αδύνατα δυνατά και το ίδιο, όλοι όσοι είναι στην ομάδα. Σ αυτούς τους καιρούς, δεν ξέρω ποια θέση μπορεί να έχει η Πολιτεία, να κάνει κάτι. Να πάρει την ομάδα, να στηρίξει οικονομικά και διοικητικά. Ο Μπάνε είναι ικανός σαν άνθρωπος, και με ότι καταπιάνεται είναι ικανός, θα βρει τη λύση».

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης από την πλευρά του τόνισε: «Για μένα προσωπικά και την ομάδα, αυτή η εκδήλωση του Σαββάτου είναι πολύ σημαντική. Αποτελεί αναδρομή στο παρελθόν, για να δώσουμε και εμείς από την πλευρά μας ότι μπορούμε για το τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα στο παρελθόν. Είναι σημαντικό για το σύλλογο να τιμούμε τέτοιες επετείους. Η ομάδα έχει πλεόνασμα ιστορικής αυτογνωσίας. Καυχόμαστε για το τι έχουν πετύχει παιδιά όπως ο Γιώργος, όπως και άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο χώρο και συνδέουν το παρελθόν, παρόν και ελπίζω και για το μέλλον. Προσπαθούμε να είμαστε συνέχεια της ιστορικής πορείας του συλλόγου. Είναι στενάχωρο αυτό που βιώνουμε τώρα, εμείς θα παλεύουμε, με όλες τις δυσκολίες θα προσπαθούμε για το καλύτερο.

Στο συγκεκριμένο ματς θα τιμήσουμε την προ εικοσαετίας ομάδας. Για τις βλέψεις που έχουμε είναι πολύ σημαντικό ματς, γιατί θα μας καθιερώσει στην τετράδα και θα βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το πρωτάθλημα. Όπως υπήρχε στήριξη από τον κόσμο στο ματς τα Τρίκαλα, θέλουμε να υπάρχει και συνέχεια να μας στηρίζουν και με αφορμή και την εκδήλωση την επετειακή, να συνεχιστεί αυτό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Το να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές εκείνης της επιτυχίας είναι πολύ λίγο. Και εγώ τότε ήμουν μικρός και μαζί με άλλους πανηγύρισα. Πάντως δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με εκείνην περίοδο. Τότε η ομάδα έπαιξε ένα τελικό, από την άλλη σήμερα, έχουμε στόχο την είσοδο στην τετράδα. Αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά. Έχουμε στόχους και βλέψεις, Μακάρι να πάρουμε την αύρα αυτής της φανέλας είναι σημαντικό».

Τρόμος στον αέρα για την αποστολή της Νίζνι!

Δραματικές στιγμές στον αέρα έζησε η αποστολή της Νίζνι Νόβγκοροντ, καθώς κατευθυνόταν από το Βερολίνο στην Ιερουσαλήμ για τον πρώτο αγώνα με τη Χάποελ για την προημιτελική φάση του Euro Cup την Τετάρτη (19/3).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πτήσης ένας κινητήρας του αεροσκάφους πήρε φωτιά, δημιουργώντας πανικό. Τελικά το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Σόνεφελντ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά προκλήθηκε από χτύπημα πουλιού, που δημιούργησε το πρόβλημα στον κινητήρα.




Πηγή: metrosport.gr

Ο δολοφόνος (Ντρογκμπά) επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος!!

Στο γήπεδο, όπου έζησε στιγμές δόξας και ποδοσφαιρικής καταξίωσης επιστρέφει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος απόψε για πρώτη φορά θα βρεθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ, ως αντίπαλος της Τσέλσι.  
Το καλοκαίρι του 2004 ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβγαλε από την τσέπη του 37 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κάνει το χατίρι στον Ζοζέ Μουρίνιο και να φέρει στο Στάμφορντ Μπριτζ τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο ιβοριανός είχε μαγέψει την προηγούμενη σεζόν την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματά του με τη φανέλα της Μαρσέιγ, όμως ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε τότε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε στην καριέρα του τα επόμενα οκτώ χρόνια, φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι.
Η μεγαλύτερη στιγμή του Ντρογμπά με τους «μπλε» ήταν αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε στις καθυστερήσεις και οδήγησε τον τελικό, απέναντι στην Μπάγερν, στην παράταση, ενώ ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, χαρίζοντας το τρόπαιο στην Τσέλσι.
Κι αν η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερη στην καριέρα του Ντρογκμπά, καθώς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο γήπεδο που έζησε μεγάλες στιγμές, έχουν υπάρξει κι άλλες μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές για τον ιβοριανό σούπερ σταρ στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Στις 30/4/2008, η Τσέλσι υποδεχόταν τη Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στον επαναληπτικό του 1-1 στο Άνφιλντ. Η βραδιά έμελλε να ανήκει ολοκληρωτικά στον Ντρογκμπά. Με ένα γκολ στην κανονική διάρκεια και άλλο ένα στην παράταση, ο ιβοριανός πήρε από το χέρι τους «μπλε» και με το τελικό 3-2 τους οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Στις 18/4/2012 ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο στην Τσέλσι για το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της (ο ίδιος ολοκλήρωσε το έργο και στον τελικό). Στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τους «μπλε» να παίρνουν την ισοπαλία στον επαναληπτικό και να προκρίνονται.
Σημαντικές στιγμές και στην Πρέμιερ Λιγκ έζησε στο σπίτι της Τσέλσι ο Ντρογκμπά. Εκεί πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (2005, 2006, 2010), ενώ πέτυχε κάποια σπουδαία ατομικά επιτεύγματα. Στο Στάμφορντ Μπριτζ σημείωσε τα περισσότερα τέρματα, που έχει πετύχει ποτέ σε έναν αγώνα στην καριέρα του. Γουίγκαν (8-0, 11/11/2006) και Γουέστ Μπρόμιτς (6-0, 14/8/2010) ένιωσαν στο «πετσί» τους τη μανία του Ντρογκμπά, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις έκανε χατ-τρικ, ενώ το 8-0 απέναντι στη Γουίγκαν, στο Στάμφορντ Μπριτζ, ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην καριέρα του.
Υ.Γ. Ο Ντρογκμπά είχε σκοράρει στους 8 από τους 9 τελικούς που κέρδισε η Τσέλσι, στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της. Κανείς όμως δε διεξήχθη στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Πηγή: gazzetta.gr

Έκανε χατ-τρικ σε 111 δευτερόλεπτα! "Γατάκι" Μέσι...!

Ποιος Μέσι τώρα, ρε παιδιά;;; Εμείς γράφουμε για τον Αργεντινό άσο που πέτυχε 3 γκολ μέσα σε δυο λεπτά! Τι να λέμε τώρα, που λέει και ο Αλέφαντος... Παικταράς ο άνθρωπος! Όλοι τα τελευταία 24ωρα συζητάνε για το χατ-τρικ που έκανε ο Μέσι με την Οσασούνα. Και δικαιολογημένα, αφού ο Αργεντινός παικταράς έχει πετύχει μέχρι τώρα στην καριέρα του πράματα και θάματα.
Σαν σήμερα, όμως, έγινε ένα απίστευτο χατ-τρικ που έγραψε ιστορία. Πάλι από έναν Αργεντινό.
Συγκεκριμένα, ο Εντουάρντο Μαγκλιόνι έκανε το ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ακόμα. Πέτυχε, δηλαδή, τρία γκολ μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Σε 1 λεπτό και 51 δευτερόλεπτα!
Ο Μαγκλιόνι γεννήθηκε το 1946 και ήταν επιθετικός. Αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, από το 1969-1973 στην Ιντεπεντιέντε με 58 γκολ σε 135 συμμετοχές.
Την τελευταία του χρονιά στην ομάδα, στις 18 Μαρτίου 1973, έκανε χατ-τρικ στο παιχνίδι με τη Χιμνάσια μέσα σε 111 δευτερόλεπτα! Απίστευτο…
Στην καριέρα του κατέκτησε 3 Λιμπερταδόρες και 2 πρωταθλήματα.

Πηγή: sportdog.gr

Δοκιμάζει ο Σπανούλης, παίζει ο Πρίντεζης!

Ενισχυμένος με τουλάχιστον έναν από τους δύο ηγέτες του θα είναι ο Ολυμπιακός στο ματς της Παρασκευής με τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ.

Δοκιμάζει ο Σπανούλης, παίζει ο Πρίντεζης
Ο Ολυμπιακός καλείται να ολοκληρώσει το Top 16 με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα ματς, καθώς ακόμη και τρεις πιθανώς να μην είναι αρκετές για να του δώσουν την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Η πρώτη και θεωρητικά λιγότερο δύσκολη από τις αποστολές του είναι αυτή της Παρασκευής με την αδιάφορη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Σε αυτό το παιχνίδι οι πρωταθλητές Ευρώπης αναμένεται να είναι ενισχυμένοι με τουλάχιστον έναν από τους δύο ηγέτες τους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στη μέση και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Αρκετές πιθανότητες να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει και ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός της ομάδας νιώθει καλύτερα μετά από τρεις εβδομάδες εκτός μάχης λόγω τενοντίτιδας στο αριστερό γόνατο. Σήμερα πιθανώς να επιχειρήσει να ακολουθήσει ένα μέρος του προγράμματος και να δοκιμάσει σταδιακά να ανεβάσει ρυθμούς. Αν δεν αντιμετωπίσει νέες ενοχλήσεις, θα είναι στη δωδεκάδα και θα μπορεί να προσφέρει, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προφυλαχθεί για να επιστρέψει την επόμενη Πέμπτη απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα.Πηγή: sport-fm.gr

Αλβέρτης: «Στην καρδιά μου ο Ζοτς, αλλά ο ΠΑΟ πάνω από όλα»

Δεν αφήνει το συναίσθημα να υπερβεί το καθήκον ο Φραγκίσκος Αλβέρτης εν όψει της αναμέτρησης με τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς. «Στην καρδιά μου ο Ζοτς», αλλά ο Παναθηναϊκός προέχει», τόνισε.

Αλβέρτης: «Στην καρδιά μου ο Ζοτς, αλλά ο ΠΑΟ πάνω από όλα»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ. Η συναισθηματική φόρτιση είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και για τον ίδιο τον Σέρβο προπονητή. Όμως η σημασία του αγώνα υποχρεώνει τους «πράσινους» να αφήσουν στην άκρη τα πάντα και να αφοσιωθούν μόνο στο στόχο τους, όταν αρχίσει το μεγάλο παιχνίδι.

«Καιγόμαστε και οι δύο για τη νίκη. Θα γυρίσει ο Ζέλικο έπειτα από τόσο καιρό. Πρώτη φορά θα βρεθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ και σίγουρα θα είναι πολύ περίεργο για όλους μας. Μόλις αρχίσει το ματς, όμως, τελειώνουν και οι ιδιαιτερότητες», δηλώνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στην «Πράσινη».

«Εμείς κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Κι εγώ τον Ομπράντοβιτς τον έχω στην καρδιά μου. Ο Παναθηναϊκός, όμως, προέχει όλων», προσθέτει ο τεχνικός του «τριφυλλιού», που συνεργάστηκε με τον «Ζοτς» σαν παίκτης και γενικός αρχηγός.

Κούγιας: «Θα έμπαινα στον Άρη αν…»

Μόνο αν υπήρχαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα σκεφτόταν να εμπλακεί στα διοικητικά του Άρη ο Αλέξης Κούγιας όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του.

Κούγιας: «Θα έμπαινα στον Άρη αν…»
Το ενδεχόμενο πιθανής εμπλοκής του Αλέξη Κούγια στα διοικητικά του Άρη, εξαρτάται από τους ανθρώπους, με τους οποίους θα κληθεί να συνεργαστεί, αλλά και το γενικότερο περιβάλλον:

«Μου αρέσει να μιλάω σταράτα. Είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό εκλεκτοί άνθρωποι της οικογένειας του Άρη, που και φορολογική δήλωση έχουν και επάγγελμα και όραμα, θέλουν να ηγηθώ μιας προσπάθειας για να γίνει κάτι δυνατόν. Για εμένα ο Άρης πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που τον αγαπούν, έχουν φορολογική δήλωση και να έχουν και κύρος. Σε ένα τέτοιο σχήμα θα ήθελα να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως εκτός του ότι είναι ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να σηκώσει τις οφειλές της ομάδας:

«Είπα πως είμαι ιδιοκτήτης μια ιστορικής ομάδας και σεβόμενος την ιστορία δεν μπορώ να κάνω κάτι σημαντικό. Εγώ όμως με τις οφειλές της ομάδας δεν μπορώ να σηκώσω τον Άρη».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο συμβάν με τους οργανωμένους στη μεταγραφή του Κώστα Κιάσσου την εποχή που ήταν πρόεδρος στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Απόσπασμα των όσων δήλωσε στον Arena FM:

Για την πιθανή ενασχόλησή του με τον Άρη:

«Ο Άρης πήγε σαν πρόβατο στην σφαγή λόγω κακών επιλογών ποδοσφαιριστών και προπονητών και λόγω εγκλημάτων που έχουν γίνει από τις διοικήσεις του στην ιστορία του. Δυστυχώς μετά την βίαια έξοδο του κ. Γράντα δεν έχει έναν αξιόλογο ιδιοκτήτη. Δεν τον γνωρίζω καλά, αλλά μου έχει δώσει την εντύπωση ενός έντιμου ανθρώπου με εργασία. Έκτοτε κατασπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διαχρονικά και κατέληξε να παίζει με αναπληρωματικούς Β’ εθνικής και να θεωρούνται μεταγραφές.

Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον άνθρωπο που να βάζει χρήματα. Ο Άρης πρέπει το λιγότερο να βγαίνει στην Ευρώπη. Αυτό επιβάλλει η κυριαρχική θέση που έχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό επιβάλλει ο κόσμος του. Είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες της χώρας διαχρονικά.

Μου αρέσει να μιλάω σταράτα. Είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό εκλεκτοί άνθρωποι της οικογένειας του Άρη θέλουν να ηγηθώ μιας προσπάθειας που και φορολογική δήλωση έχουν και επάγγελμα και όραμα για να γίνει κάτι δυνατόν.

Είπα πως είμαι ιδιοκτήτης μια ιστορικής ομάδας και σεβόμενος την ιστορία δεν μπορώ να κάνω κάτι σημαντικό. Εγώ όμως με τις οφειλές της ομάδας δεν μπορώ να σηκώσω τον Άρη. Για εμένα ο Άρης πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που τον αγαπούν, έχουν φορολογική δήλωση και να έχουν και κύρος. Σε ένα τέτοιο σχήμα θα ήθελα να ασχοληθώ.

Ήταν πολύ τιμητικό και μόνο που με σκέφτηκαν και που μου στέλνουν μηνύματα και φίλοι του Άρη. Απογοητευμένος όμως ως ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννενα και της Παναχαϊκής έχω περάσει μεγάλες στεναχώριες και έχω χάσει πολλά λεφτά. Έχω δυο παιδιά, μια υπέροχη δουλειά. Θα ήταν υπέροχο να ηγούμαι για μια προσπάθεια και να χτίσουμε μια ομάδα από το μηδέν. Να είναι περήφανοι οι οπαδοί και να εκλαμβάνεις και ένα ευχαριστώ.

Δεν ξέρω όμως αν έχουν την άποψη που έχω και εγώ. Το θέμα είναι αν ο κυρίαρχος όγκος αυτών των αγνών οπαδών που κάποιοι τους παρασύρουν, γιατί ο Άρης είναι οι οπαδοί του, χρόνια ολόκληρα επιβιώνει από το Σούπερ 3. Είναι πρωτοφανές μια ομάδα η οποία είναι ουσιαστικά καταδικασμένη σχεδόν από το 1/3 του πρωταθλήματος να υποβιβαστεί, λίγες μέρες πριν μπει η ταφόπλακα, να παρουσιάζει 20.000 οπαδούς στο γήπεδο με αυτή τη φλόγα και αυτοί που τη διοικούν να υποβαθμίζουν αυτή την εξαιρετική εικόνα.

Είναι οι οργανωμένοι οπαδοί οι οποίοι με τον δυναμισμό τους μπορούν να καταστρέψουν ανθρώπους. Εγώ έφυγα απ’ τα Γιάννενα όταν είχα την άποψη ότι διοικεί ο ιδιοκτήτης, σέβεται τους οργανωμένους οπαδούς αλλά δεν συνδιοικεί με τους οργανωμένους.

Κάποιοι τόλμησαν, επειδή έκανα την μεταγραφή του Κώστα του Κιάσσου τότε, που είχε βάλει στον τελικό του ΠΑΣ Γιάννενα με τον ΟΦΗ το γκολ της νίκης και πήγαν στο γήπεδο και τον έδειραν! Είπα, ότι το καλοκαίρι θα πουλήσω την ομάδα παιδιά, ό,τι και να γίνει.

Κι ενώ μου είχαν κάνει αφιερώματα οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα, ξαφνικά άρχισαν να βρίζουν τον Κιάσσο και ορισμένοι απ’ αυτούς τόλμησαν να βρίσουν κι εμένα που πήρα έναν ΠΑΣ Γιάννενα με χρέη 15 εκατομμύρια ευρώ και τον παρέδωσα όπως τον παρέδωσα με προπονητικά κέντρα και λοιπά όλα από την τσέπη μου. Εγώ δεν είμαι ούτε κροίσος ούτε τίποτα άλλο.

Αγωνίζομαι 15 ώρες την ημέρα στη δουλειά. Αν υπάρχει τέτοια ομάδα και αν οι οργανωμένοι οπαδοί και το σύνολο των οπαδών έχουν αυτή την αντίληψη και πουν: «Πάμε να χτίσουμε κάτι τέλειο», γιατί ο Άρης είναι ο Άρης με αυτή τη γηπεδάρα που έχει, με αυτούς τους οπαδούς που είναι η ελίτ της Θεσσαλονίκης, χωρίς να θέλω να προσβάλλω άλλους, κοινωνική ελίτ είναι ο Άρης. Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι αμαυρώνουν την κοινωνική ελίτ αυτή με συμπεριφορές σαν αυτές που διακόπτουν αγώνες, σαν τους ξυλοδαρμούς και με την επιλογή προσώπων που είναι νταραβεριτζήδες. Γιατί στον Άρη τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν όσα έκαναν.
Βεβαίως δεν φταίει σε τίποτα ο Άρης σαν ομάδα, αφού οι διοικούντες έπρεπε να σεβαστούν αυτή την ομάδα και την ιστορία της. Εγώ προσωπικά λοιπόν, τοποθετούμε απόλυτα και το λέω. Όμως πριν, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είμαι ο άνθρωπος που θα είναι αναίσθητος.

Tον ΠΑΣ Γιάννενα όταν έφυγα τον παρέδωσα χωρίς χρέη, με προπονητικά κέντρα, και σε έναν ιδιοκτήτη -που βέβαια βλέπω ότι έχει προβλήματα τώρα- με ενοχλεί ακούστηκε ότι από τα 9 παιχνίδια που είναι ύποπτα τα 3 είναι του ΠΑΣ Γιάννενα. Εγώ άλλο ΠΑΣ Γιάννενα είχα. Ακόμα και στην Β’ Εθνική αμαυρώθηκε η εικόνα του. Η Παναχαϊκή δεν είναι του βεληνεκούς του Άρη αλλά δεν μπορώ να την διαλύσω. Θέλω να είναι καλή η υστεροφημία μου και εδώ. Την ξεχρέωσα, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να πάει εκεί που της αξίζει και η συμμορία των διαιτητών ανέβαζε τον Πλατανιά.

Η Παναχαϊκή έχει επτά διεθνείς και έχουν γίνει εγκλήματα στην ομάδα μου. Είμαι περήφανος άνθρωπος και θέλω να είναι περήφανοι οι οπαδοί. Αυτοί που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο έρχονται κάνουν το κακό τους και φεύγουν. Μένουν οι αδικημένοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Ό,τι κακό έχω στην εικόνα μου έχει βγει από το ποδόσφαιρο. Είναι έτοιμοι να πούνε πάμε να κάνουμε μια πολεμική μηχανή με εκατομμύρια οπαδούς του Άρη, να την κτίσουμε, να ‘χουμε γνώση, να έχουμε ένα τιμ με γνώση, να περάσουμε την ταλαιπωρία και να βγει κάτι πολύ υγειές; Αν κάποιος θελήσει θα μπορέσει να πάρει και τις μετοχές. Να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για να συντηρηθεί η ομάδα. Μιλάω είτε για Β’ είτε για Γ εθνική. Στην Β’ εθνική θα πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι που θα βάλουν λεφτά εγγυημένα.

Οι πολιτικοί αντί να βοηθούσαν τον Άρη, βοηθούσαν ότι λαμόγιο υπήρχε ή έδιναν στον Άρη αναβολή θανάτου. Οι τίμιοι άνθρωποι δεν δημιουργούν προβλήματα. Μόνο τους φιλάθλους να έχει ο Άρης έχει και περίσσευμα.

Σαν αντιπρόεδρος της τότε ΕΠΑΕ σε ηλικία 30 ετών με έναν Ηρακλή που δεν είναι Άρης με την δύναμη την κοινωνική καταφέραμε τον Ηρακλή να διεκδικεί πρωταθλήματα και να έχει κέρδος. Δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά και η γνώση. Πρέπει να κάνει νοικοκυριό στην ομάδα. Αυτό χρειάζεται ο Άρης. Την γνώση και άτομα που στην δύσκολη στιγμή θα έχουν να βάλουν 100 χιλιάρικα. Μαζί με τον κόσμο που θα έρχεται. Εγώ δεν μπορώ να πάω έτσι αλλά πρέπει να μου το ζητήσουν. Έτσι πήγα και στην Πάτρα. Η Παναχαϊκή δεν έχει προβλήματα και θα το εισπράξει αυτό τα επόμενα χρόνια.

Διώξεις σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη!!

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος ΠΑΟΚ και Skoda Ξάνθης άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς.

Διώξεις σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Με την κατηγορία δυσμενών κρίσεων σε βάρος θεσμικών οργάνων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Skoda Ξάνθη μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στον… απόηχο των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχικές διώξεις εις βάρος:
1.ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, νόμιμα εκπροσωπούμενης, διότι την 17η Μαρτίου 2014, προέβη σε ανακοινώσεις, οι οποίες την επόμενη ημέρα (18/03/2014), δημοσιεύτηκαν σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (αθλητικές και πολιτικές). Με τις ανακοινώσεις αυτές προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1, 4 και 5) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

-Της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπούμενης, διότι την 17η Μαρτίου 2014, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την ίδια ημέρα δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (αθλητικές και πολιτικές). Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Προέδρου της ΕΠΟ, διοργανώτριας των αγώνων SUPERLEAGUE, Προέδρου αυτής, προέδρου ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Διαιτητών), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1, 2, 4 και 5) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ
».

Στα δικαστήρια και ο ΠΑΟΚ!!

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απαντά ο ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αναφέρεται στο πρόσωπό μου κατ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Στα δικαστήρια και ο ΠΑΟΚ!
Μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού που προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη για τα όσα ανέφεραν κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ήρθε η σειρά των τελευταίων να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Σε ανακοίνωσή του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνει λόγο για αλαζονεία, αποφυγή απαντήσεων και μεταφέρει δήλωση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που τονίζει πως «…δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αναφέρεται στο πρόσωπό μου κατ’ αυτόν τον τρόπο». Παράλληλα υπάρχουν και πάλι αιχμές κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με περισσή αλαζονεία και υποκαθιστώντας κατά την προσφιλή της συνήθεια την Κυβέρνηση και τους θεσμούς, απάντησε (;;;) στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως θα απαντούσε θιγμένος μαθητής δημοτικού, απευθυνόμενος στον κ. Σαββίδη, ο οποίος ήδη κινείται νομικά και αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αναφέρεται στο πρόσωπό μου κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Φυσικά δεν διαβάσαμε στην ανακοίνωση το παραμικρό για την ουσία, το παραμικρό για την ποδοσφαιρική πραγματικότητα που συντηρείται, σαν να μην υπάρχει καμία συναίσθηση της πραγματικότητας.

Ο κ. Σαρρής από την πλευρά του λέει ότι θα συνεχίσει να απευθύνεται στα θεσμικά όργανα. Προφανώς εξαίρεση στο δημιουργικό του πρόγραμμα αποτελούν οι συνεντεύξεις Τύπου και οι ανακοινώσεις για να απαντήσει μόνο στον ΠΑΟΚ. Από τον συγκεκριμένο ζητούμε συγγνώμη που τον απασχολήσαμε από την διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας «ειδικά στο εξωτερικό» (sic)!

Μετατρέπεστε σε περίγελο…
».

Νέο «μπλόκο» για το προπονητικό του ΠΑΟΚ!!

Απορρίφθηκε ξανά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο φάκελος για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου από τον ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης. Έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά».

Νέο «μπλόκο» για το προπονητικό του ΠΑΟΚ
Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ να αποκτήσει νέο ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε για δεύτερη φορά το φάκελο που είχε καταθέσει ο Δήμος Θέρμης κι έτσι «παγώνει» η διαδικασία επένδυσης 25 εκατ. ευρώ που είχε εξαγγείλει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Ο Δήμος Θέρμης έχει αποφασίσει να καταθέσει προσφυγή στην επιτροπή που κρίνει τις αποφάσεις της Πολιτείας και νεότερα αναμένονται σε δύο εβδομάδες. Η τελευταία εξέλιξη προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά», που προ ημερών είχε επιτεθεί με ανακοίνωση στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάση Καρούντζο κατηγορώντας τον πως βάζει εμπόδια στις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, ενώ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί σε άλλες περιοχές για δημιουργία αθλητικού κέντρου. Πηγή: sport-fm.gr

Τζαβέλλας: «Αυτό λέτε οπαδιλίκι και λαϊκισμό»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας απάντησε μέσω Facebook σε όσους τον κατηγόρησαν ότι πουλάει… οπαδιλίκι στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τα όσα δήλωσε μετά το ντέρμπι με τον Άρη.

Τζαβέλλας: «Αυτό λέτε οπαδιλίκι και λαϊκισμό»
Η δήλωση του Γιώργου Τζαβέλλα πως «… είμαστε πολύ χαρούμενοι που ερχόμαστε στο γήπεδο του Άρη για τελευταία φορά» μετά το ισόπαλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε πολλά σχόλια. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ κατηγορήθηκε ότι πουλάει… οπαδιλίκι στον κόσμο της ομάδας του, αλλά ο ίδιος απάντησε μέσω Facebook.

«Την αφοσίωση σε αυτούς που σου δίνουν δύναμη, σε τιμούν και σε εμπιστεύονται, στην Ελλάδα το ονομάζετε "οπαδιλίκι". Επίσης το να λες τη γνώμη σου το ονομάζετε "λαΐκισμό". Καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του και να με θεωρεί "κωλόπαιδο" και "αλήτη". Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι όπου κι αν αγωνιζόμουν, σε Κέρκυρα, Πανιώνιο, Φρανκφούρτη, Μονακό, ΠΑΟΚ και Εθνική Ελλάδος, ήμουν ο ίδιος είτε είχαν πολύ κόσμο, είτε όχι και πάντα προσπαθούσα για την ομάδα μου. Αυτό μου αρκεί κύριοι… Άλλωστε ένας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα πρέπει μόνο να παίζει μπάλα και να μην μιλάει… Σας ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα επικοινωνία μας φίλοι μου», έγραψε.
Πηγή: sport-fm.gr

Περνάει στην… αντεπίθεση ο Κάμπαξης!

Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο Γιάννης Κάμπαξης σε όσους του άσκησαν κριτική για τον αγώνα του Λεβαδειακού με τον Παναιτωλικό.

Περνάει στην… αντεπίθεση ο Κάμπαξης
Νομικά σε βάρος όσων είπαν πολλά στο πρόσωπό του την προηγούμενη εβδομάδα για την διαιτησία του στον αγώνα του Λεβαδειακού με τον Παναιτωλικό προτίθεται να κινηθεί ο Γιάννης Κάμπαξης, όπως γράφει η SportDay.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού», ο Ευβοιώτης ρέφερι θεωρεί ότι ειπώθηκαν χοντράδες, δηλαδή κουβέντες που σηκώνουν προσφυγή στα δικαστήρια και ακούω ότι ετοιμάζει μηνύσεις.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κ.λ.π.Πηγή: sport-fm.gr

Τα «κίτρινα» σενάρια της επόμενης μέρας!

Δύο σενάρια με… υποκατηγορίες υπάρχουν για την επόμενη μέρα στον Άρη, με τον υποβιβασμό της ομάδας να μοιάζει αναπόφευκτος.

Τα «κίτρινα» σενάρια της επόμενης μέρας
Σημαντικές αποφάσεις θα κληθούν να πάρουν σύντομα οι παράγοντες του Άρη, με την ομάδα να βρίσκεται με το… 1,5 πόδι στον υποβιβασμό.

Οι μαθηματικές ελπίδες που είχαν οι Θεσσαλονικείς για την παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα, έχουν ουσιαστικά εκλείψει μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, η SportDay φέρνει στην επιφάνεια τα πρώτα σενάρια που άρχισαν ήδη να συζητούνται εντός της «κίτρινης» οικογένειας για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Τα πρώτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: «Πού θα παίζει ο Αρης την επόμενη σεζόν:», «Ποιοι θα αναλάβουν να τρέξουν και να εκπονήσουν το πλάνο της επόμενης μέρας;» και «Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που διαμορφώνονται κάτω από τις οποίες δύναται ο Αρης να παίξει στη Football League, ώστε να μην κατρακυλήσει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία;».

Σε αυτά τα θέματα απαντά η SportDay

Για την παραμονή της ομάδας στη Football League, με δεδομένο ότι ο Άρης θα έχει υποβιβαστεί, το αρμόδιο δικαστήριο δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσει να σταθεί στην δεύτερη κατηγορία.

Χρειάζεται οι πιστωτές του (πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές κτλ), στους οποίους οφείλονται 8-10 εκατ. ευρώ, να συναινέσουν με «πάγωμα» των οφειλών του ή να δεχθούν ένα νέο «κούρεμα» που θα τους προταθεί, με την καταβολή αποζημίωσης και να σβηστεί ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη του συλλόγου.

Το θέμα, όμως, είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αν κάποιοι παρουσιάζονται θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης, πού θα βρει η ΠΑΕ ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να πετύχει τον παραπάνω.

Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχουν και τα χρέη στο Δημόσιο που ανέρχονται στα 8 εκατ. ευρώ και εκεί θα χρειαστεί νέα ρύθμιση. Αν οι Θεσσαλονικείς πετύχουν και τα δύο, τότε θα αποκτήσουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ με φόντο την άμεση επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Η άλλη λύση που υπάρχει για τον Άρη είναι να ακολουθήσει τον δρόμο της ΑΕΚ, δηλαδή να προχωρήσει σε εκκαθάριση της ΠΑΕ και να προσπαθήσει να επιστρέψει από τη Γ’ Εθνική στην πρώτη κατηγορία.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε όλοι οι πιστωτές χάνουν τα χρήματά τους και οι «κίτρινοι» απαλλάσσονται από ένα ποσό που ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, οι πιστωτές θα αποκτήσουν το δικαίωμα να στραφούν στα φυσικά πρόσωπα (Σκόρδα, Αθανασιάδη, Ζαμπέτα) και να απαιτήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.Πηγή: sport-fm.gr

«Φουλ επίθεση» από Ιβάν!!

Την αρχή των όσων θα επακολουθήσουν αποτελεί η πιο καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε ποτέ ο ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να καταστρώνει τις επόμενες κινήσεις του συλλόγου.

«Φουλ επίθεση» από Ιβάν
Την πολιτική που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής καταστρώνουν στον ΠΑΟΚ, μία ημέρα μετά την πιο καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κατά του Ολυμπιακού και του μεγαλομετόχου του, Βαγγέλη Μαρινάκη, του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Μώραλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, αυτή η ανακοίνωση αποτελεί απλά την αρχή για τα όσα θα επακολουθήσουν.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την «επίθεση» και δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης το «ζύγισε» καλά προτού εκδώσει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και είχε αρκετές συζητήσεις με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ, ενώ είναι αρκετά πιθανό ο «Δικέφαλος του Βορρά» να ηγηθεί ενός πόλου που θα κινηθεί για την αλλαγή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι επόμενες κινήσεις από πλευράς του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και είναι πιθανό να δώσει το «παρών» στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Όλα, όμως, θα κρίνονται μετά από σχετική απόφαση του Σαββίδη, ενώ δεν αποκλείεται στην επόμενη ευκαιρία να τοποθετηθεί δημόσια και να αποκαλύψει το πλάνο του για το συγκεκριμένο ζήτημα.Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις για το «2»

Μπεργκ, Αμπέντ και Κουτρουμπή επαναφέρει στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ ο Γιάννης Αναστασίου, που θέλει νίκη. Τα βρήκε με Φερέιρα.

Τρεις για το «2»
Σε τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννενα προσανατολίζεται ο Γιάννης Αναστασίου για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ την Τετάρτη στο Ηράκλειο (19:00), όπου ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι ένα σκορ που θα θέτει βάσεις πρόκρισης στον τελικό από το πρώτο παιχνίδι, ει δυνατόν και νίκη.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Μπεργκ και Αμπέντ, που ήταν στον πάγκο στους Ζωσιμάδες, καθώς και τον Κουτρουμπή που ήταν τιμωρημένος.

Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Καπίνο, ο Σίλντενφελντ θα έχει παρτενέρ στο κέντρο άμυνας τον Κουτρουμπή, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος θα πάει δεξιά αντί του Μαρινάκη και ο Νάνο θα είναι αριστερό μπακ. Ο Μέντες θα πάρει τη θέση του τραυματία Λαγού, με τον Αμπέντ και τον Ζέκα στα πλευρά του, ενώ ο Ατζαγκούν θα είναι στην κορυφή του ρόμβου και επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Καρέλης και Μπεργκ.

Ο Πράνιτς αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή, αλλά επειδή δεν είναι 100% έτοιμος μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο, όπως και ο Κλωναρίδης που έχει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο. Στην Αθήνα θα μείνουν ο ανέτοιμος Πέτριτς, που σε συζήτηση με τον Αναστασίου συμφωνήθηκε να μπει με την ομάδα όταν ξεπεράσει πλήρως τον μυϊκό τραυματισμό του (ίσως πάρει λίγα λεπτά με την Καλλονή), ενώ νοκ άουτ παραμένει ο Μπαϊράμι.

Τα βρήκε με Φερέιρα

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για διακανονισμό για τα οφειλόμενά του ήρθε ο Παναθηναϊκός. Οι δύο πλευρές τις τελευταίες μέρες ήρθαν σε επαφή και φαίνεται πως κλείνει ένα ακόμη «μέτωπο» ολοκληρώνοντας τις εκκρεμότητες που υπήρχαν με πρώην παίκτες και προπονητές, κάτι που αποτελεί μεγάλο ατού της ΠΑΕ στην προσπάθεια εξασφάλισης αδειοδότησης.Πηγή: sport-fm.gr

«Να φτάσω την ΑΕΛ Σούπερ Λίγκα και Ευρώπη»

Ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΛ, Λουίς Όλιβερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μίλησε για το όραμα που έχει για την ομάδα του κάμπου και τα όσα θέλει να πραγματοποιήσει στο θεσσαλικό σύλλογο.

«Να φτάσω την ΑΕΛ Σούπερ Λίγκα και Ευρώπη»
Να φτάσει την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και ειδικά στην Ευρώπη θέλει ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΛ, Λουίς Όλιβερ, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ισπανός επιχειρηματίας μίλησε για την ομάδα λέγοντας ότι το πρώτο πράγμα που τον νοιάζει είναι να βγει στη Β’ Εθνική διότι δεν μπορεί να αγοράσει ερασιτεχνικό σύλλογο.

Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για την AEL FC ARENA και αν έχει συναντηθεί με τον κ. Πηλαδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τον κ. Πηλαδάκη έχω συναντηθεί μόνο μια φορά γιατί ταξιδεύω συχνά».


Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις σας στην Ελλάδα;

«Αυτήν την στιγμή οι επιχειρήσεις μου είναι να προσφέρω υπηρεσίες παροχής ασφάλειας σε εμπορικά πλοία που παν στην Αφρική».

Έχει κατατεθεί φάκελος στην Ερασιτεχνική;

«Η πρόταση θα κατατεθεί σήμερα. Υπάρχει συμφωνία με τον κύριο Πηλαδάκη και η εγγυητική είναι από αγγλική τράπεζα».

Έχετε ενημέρωση για την πορεία της ΑΕΛ από πέρυσι; Ξέρετε ότι φέτος υπήρξε χορηγός που έβαλε κάποια χρήματα; Γιατί να επιλέξουμε εσάς;

«Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση σας εγώ ήρθα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο είδα πρώτη φορά την ΑΕΛ. Από τότε την έχω δει άλλες τρεις φορές. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ειδικότητα. Εγώ ασχολούμαι πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο και έχω μεγαλώσει με την Ρεάλ Μπέτις. Η ενασχόληση μου με την Μπέτις δείχνει ότι ξέρω να διαχειρίζομαι μια ομάδα. Για τον χρηματοδότη της ομάδας δεν ξέρω ούτε ξέρω τι έχει κάνει. Αυτό που θέλω εγώ είναι να πάρω την ομάδα και να την οδηγήσω εκεί που της αξίζει».

Στο πλάνο σας δεν υπήρξε αναφορά στο προπονητικό κέντρο των Δέντρων. Γιατί συνέβη αυτό;

«Αυτήν την στιγμή είμαστε σε διαβουλεύσεις με τον κύριο Πηλαδάκη και για τα Δέντρα. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάποια λύση, θα αναφερθούμε και στα Δέντρα».

Ποιες είναι οι εγγυήσεις που μας δίνετε ότι το πλάνο σας θα υλοποιηθεί;

«Η μόνη εγγύηση που μπορούμε να σας δώσουμε είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε».

Έχετε σκεφτεί το αύριο όσον αφορά το τεχνικό team αλλά και το ρόστερ;

Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι δουλεύει καλά σαν ομάδα και για αυτό είναι και πρώτη στην κατηγορία της. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον προπονητή και τους παίκτες αλλά όταν ανεβεί η ομάδα στην Β’ Εθνική και την πάρουμε εμείς, θα κάνουμε αξιολόγηση στους ποδοσφαιριστές και ανάλογα θα πράξουμε. Για εμάς η Β’ Εθνική είναι ένα σκαλοπάτι για να ανεβούμε στην Super League».

Τι παραγοντικές εμπειρίες έχετε στην ηλικία σας και ποιο είναι το οικονομικό σας background;

«Η πρώτη επαφή μου με το ποδόσφαιρο ήταν με την Χερέθ και έναν χρόνο με την Μπέτις όπου δούλευα ως διευθυντής. Μια ομάδα όπως η Μπέτις σίγουρα ανεβάζει τις απαιτήσεις. Έχω την εμπειρία να πάρω την ΑΕΛ και να την βγάλω στην Super League».

Μας είπατε να ψάξουμε πληροφορίες από το Ίντερνετ. Εμείς, ψάχνοντας βρήκαμε κάποιες πληροφορίες για την εμπλοκή σας με την Χέρεθ αλλά και την Μπέτις και είδαμε κάποια σενάρια που είναι αρνητικά. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

«Πριν πάρω την Χερέθ, ανήκε σε άλλον ιδιοκτήτη. Την αγόρασα στην Γ’ Εθνική. Όταν την ανεβάσαμε στην Β’ Εθνική ο παλιός της ιδιοκτήτης ήθελε πάλι να εμπλακεί, κάτι που δεν ήθελε ο πατέρας μου. Μέσω επαφών που είχε στην πόλη προσπάθησε να διώξει την ομάδα από την πόλη ο παλιός ιδιοκτήτης και παίζαμε σε άλλο γήπεδο που ήταν μικρότερο, με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο κόσμο και εισιτήρια και έτσι πέσαμε και πάλι στην Γ’ Εθνική. Για να μην διαλυθεί η ομάδα ο πατέρας μου αποφάσισε να την πουλήσει. Με τους ίδιους ποδοσφαιριστές η ομάδα μετά από δύο χρόνια ανέβηκε στην Primera Division. Για το δεύτερο θέμα και όσον αφορά την Μπέτις την αγοράσαμε από τον παλιό της ιδιοκτήτη ενώ ήδη υπήρχε μια δικαστική διαμάχη. Από την στιγμή που ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει ξεκαθαρίσει κάποια πράματα η ομάδα δεν έχει επιστρέψει σε εμάς, ενώ είμαστε ιδιοκτήτες. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έρθει η ομάδα στα χέρια μας».

Του χρόνου η ομάδα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Τι χρήματα είστε διατεθειμένοι να βάλετε για να πετύχει η ομάδα αυτό που θέλει;

«Δεν έχω θέμα σε αυτό γιατί θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Από εκεί και πέρα, θα βοηθήσουμε όσο χρειαστεί στον οικονομικό τομέα».

Αν στο άμεσο μέλλον παραστεί ανάγκη οικονομικής βοήθειας για να βγει η ομάδα στην Β’ Εθνική είστε διατεθειμένος να την βοηθήσετε;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλεις χρήματα σε κάτι που δεν σου ανήκει».

Για να πάρει η ομάδα άδεια για την Super League ενδεχομένως να χρειαστεί να αποπληρωθούν χρέη προηγούμενων ετών. Γνωρίζετε κάτι για αυτά;

«Δεν γνωρίζουμε το ακριβές νούμερο γιατί ακόμα δεν είναι επίσημο ακόμα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παίζει η ομάδα στην Super League αλλά και στην Ευρώπη».

Ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα είναι σε καθημερινή επαφή με την ομάδα;

«Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα».

Η ομάδα θα αποτελείται από Ισπανούς ή ο κορμός θα αποτελείται από Έλληνες;

«Η ομάδα θα είναι μια ελληνική ομάδα, με ισπανική βοήθεια. Το μέλλον τη ομάδας είναι οι Ακαδημίες και οι Νέοι».

Η παρουσία του κυρίου Σάββα αλλά και το ότι η πρώτη παρουσία σας είναι στο AEL FC ARENA έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι από πίσω βρίσκεται ο κύριος Πηλαδάκης. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Με τον κύριο Πηλαδάκη έχω συναντηθεί μόνο μια φορά γιατί ταξιδεύω συχνά».

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κύριος Λουκάς Σάββας λέγοντας τα εξής:

«Όλοι τον ξέρουμε τον κύριο Πηλαδάκη και δεν είναι στον χαρακτήρα του αλλά ούτε και στον δικό μου να στήσουμε ένα τέτοιο σενάριο. Αυτήν την ομάδα, ως φίλαθλος την αγάπησα, ως φίλαθλος την αγαπώ και ως φίλαθλος θα την υπηρετώ».

Θα επενδύσετε στο γήπεδο επιχειρηματικά όσον αφορά τα καταστήματα;

«Εννοείται, αλλά αυτά θα γίνουν όταν υπάρξει η συμφωνία».

Υπάρχει μια διαμάχη στην Λάρισα όσον αφορά το γεγονός ότι η ομάδα δεν παίζει στο AEL FC ARENA. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε την συμφωνία σας όσον αφορά το γήπεδο;

«Όταν πάρουμε την ομάδα θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα. Ο κύριος Πηλαδάκης έχει τα ενδιαφέροντα του όσον αφορά το γήπεδο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να παίξει η ομάδα εδώ».

Τι δικαστική διαμάχη έχετε στην Ισπανία;

«Η δικαστικός της Ισπανίας έχει ξεκινήσει μια διαμάχη απέναντι στον πατέρα μου και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Χερέθ και η συγκεκριμένη δικαστικός προσπαθεί να το επεκτείνει προς τον πατέρα μου. Προσπαθεί να βγάλει τον πατέρα μου από την ομάδα γιατί υπάρχει ένας όμιλος ανθρώπων που θέλουν να πάρουν την ομάδα».

Σε ένα υποθετικό σενάριο που η ομάδα δεν ανέβει φέτος, το ενδιαφέρον σας θα ήταν το ίδιο;

«Αυτό δεν γίνεται, διότι δεν μπορώ να αγοράσω μια ερασιτεχνική ομάδα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι καθαρά για την Β’ Εθνική».

Ραντεβού ΑΕΚ με Οικονομόπουλο!

Τη δέσμευση πως με την εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη στο Δημόσιο θα αποσυρθεί από την υπόθεση έδωσε ενώπιον ανθρώπων της ΑΕΚ ο Χ. Οικονομόπουλος σε συνάντηση που είχαν. Ανοίγει ο δρόμος για εκκαθάριση.

Ραντεβού ΑΕΚ με Οικονομόπουλο
Αισιόδοξα μηνύματα ήρθαν για την αίσια και άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του εκκαθαριστή Ανδρέα Δημητρέλου με ανθρώπους της «Ένωσης» και τον Χάρη Οικονομόπουλο στο γραφείο του τελευταίου.

Ο δικηγόρος δεσμεύτηκε πως με την εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη στο Δημόσιο (ποσό που ανέρχεται στα 44 εκατ. ευρώ συν τόκους) θα αποσυρθεί από την υπόθεση κι έτσι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα και η ΠΑΕ θα διαλυθεί (για να συσταθεί εκ νέου εν όψει της επιστροφής της ΑΕΚ στη Football League).

Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει υποβάλει από τις 13 Ιανουαρίου αίτηση για εκχώρηση του χρέους προς το Δημόσιο και μετά από πιέσεις που εντάθηκαν προς το Υπουργείο Οικονομικών το τελευταίο διάστημα αναμένεται αυτή να γίνει αποδεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον η εκκαθάριση δεν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, που έχει προγραμματιστεί η δίκη των ασφαλιστικών μέτρων, θα ζητηθεί αναβολή προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και εφόσον στο μεταξύ ολοκληρωθεί η εκκαθάριση να μη χρειαστεί να γίνει δίκη. Πηγή: sport-fm.gr

Υπογραφές και… διαγραφές!!

Απερίσπαστη προχωρά η ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά». Ίσως και μέσα στην εβδομάδα οι υπογραφές των υπουργών για τη νομ. ρύθμιση. Προς διαγραφή τα 6 μέλη της Ερασιτεχνικής. Καμία ανησυχία για Οικονομόπουλο.

Υπογραφές και… διαγραφές
Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση του ονείρου της κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αρχική ανησυχία που προκλήθηκε από το υπόμνημα έξι μελών της Ερασιτεχνικής στο ΥΠΕΚΑ και το μπλοκάρισμα εκκαθάρισης της ΠΑΕ από τον Χάρη Οικονομόπουλο αποδεικνύονται εμπόδια που ξεπερνιούνται.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό την τρέχουσα εβδομάδα να έχουν μπει οι υπογραφές από τα αρμόδια υπουργεία για τη νομοθετική ρύθμιση που είναι αναγκαία για να προχωρήσει η «Αγια-Σοφιά». Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, έχουν δεσμευτεί πως δεν θα εμποδίσουν την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης. Σύντομα, δε, αναμένουν στην ΑΕΚ και την έγκριση της άδειας λειτουργίας του γηπέδου.

Εξάλλου, για την επόμενη Τετάρτη κλήθηκαν σε απολογία τα έξι μέλη της Ερασιτεχνικής που κατέθεσαν υπόμνημα κατά της νομοθετικής ρύθμισης για το γήπεδο κάνοντας λόγο για απόπειρα αρπαγής της περιουσίας του σωματείου. Όλοι τους αναμένεται να διαγραφούν για τη στάση τους.

Όσον αφορά στο θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, δεν υπάρχει καμία ανησυχία και η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ με την εκχώρηση των αξιώσεων της ΑΕΚ προς το Δημόσιο από τα χρήματα που θα της επιδικαστούν από την υπόθεση υπεξαίρεσης του Μάκη Ψωμιάδη ο Χάρης Οικονομόπουλος αναμένεται να αποσυρθεί από την υπόθεση. Πηγή: sport-fm.gr

Έκαναν εξέδρα… στην πλατεία!! (video)

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν ευνοϊκότερο για την Τσέλσι. Οι οπαδοί της Γαλατασαράι όμως δε χάνουν καθόλου την αισιοδοξία τους. Και την έδειξαν, κάνοντας μίνι… εξέδρα στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Έκαναν εξέδρα… στην πλατεία! (video)
Οι επισκέψεις Τούρκων οπαδών στην Αγγλία -και το αντίστροφο- πάντα μυρίζουν μπαρούτι.

Ειδικά μετά τα αιματηρά περιστατικά περασμένων χρόνων. Ενόψει ωστόσο της σύγκρουσης της Τσέλσι με τη Γαλατασαράι, όλα κυλούν ομαλά στο Λονδίνο.

Με τους οπαδούς της πρωταθλήτριας της γειτονικής χώρας να μη δημιουργούν οποιοδήποτε πρόβλημα πριν την έναρξη της κρίσιμης ρεβάνς του Champions League.

Αλλά, αντίθετα, να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα στην πλατεία Τραφάλγκαρ λίγες ώρες πριν τη σέντρα.


Πηγή: sport-fm.gr

Το πιστεύει ο Μόγες!!

Αντιλαμβάνεται πως η Γιουνάιτεντ έχει δύσκολο έργο. Ξέρει πως το κλίμα είναι περίεργο. Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Μόγιες πιστεύει πως η ομάδα του θα φέρει... τούμπα τον Ολυμπιακό. Δεν φοβάται το... κεφάλι του

Το πιστεύει ο Μόγες!
Δεν έχουν απομείνει άλλοι στόχοι στη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέραν του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πρώτος απ’ όλους το γνωρίζει ο Ντέιβιντ Μόγιες που έδωσε σύνθημα για νίκη-ανατροπή στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, προκειμένου οι «κόκκινοι διάβολοι» να συνεχίζουν στο θεσμό.

Ο Σκωτσέζος ξέρει πως τα πράγματα –μετά το 2-0 του πρώτου ματς- θα είναι ζόρικα, όμως παραμένει απολύτως αισιόδοξος. Άλλωστε με τη στήριξη του κόσμου, την οποία και ζήτησε, πιστεύει πως όλα είναι εφικτά!

Φυσικά και μετά την «σφαλιάρα» απ’ τη Λίβερπουλ, ρωτήθηκε αν φοβάται για το… κεφάλι του στον πάγκο των πρωταθλητών Αγγλίας, ξεκαθαρίζοντας πως συνεχίζει να σκέφτεται μακροπρόθεσμα για να επαναφέρει «την μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο» στις επιτυχίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:


Η Γιουνάιτεντ έχασε από τη Λίβερπουλ, αλλά το κλίμα ήταν καλό στη σημερινή προπόνηση. Ο Ρούνεϊ μίλησε για πολύ κακή στιγμή. Τι θα κάνετε για να φτιάξετε το ηθικό των παικτών;

«Το γεγονός ότι χάσαμε την Κυριακή ήταν απογοητευτικό. Ξέραμε ότι μας περιμένει μια μεγάλη εβδομάδα. Πρώτα ο αγώνας με τη Λίβερπουλ και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν τα καταφέραμε την Κυριακή και τώρα προσπαθούμε να ανυψώσουμε το ηθικό των παικτών για το αυριανό ματς. Η Γιουνάιτεντ έχει καλή παράδοση στην Ευρώπη και το έχει ξανακάνει αυτό, να ανατρέψει ένα εις βάρος της αποτέλεσμα. Μπορεί και τώρα; Η Γιουνάιτεντ έχει παράδοση στην Ευρώπη και μπορεί να ανατρέχει το εις βάρος της αποτέλεσμα. Το είχε ξανακάνει πριν από αρκετά χρόνια, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τόσο συχνά, αλλά μπορεί να το πετύχει».

-Ως τώρα έχει αποδειχθεί δύσκολο να υπάρξει βελτίωση της εικόνας της Γιουνάιτεντ στο γήπεδο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό τώρα και τι σας κάνει να το πιστεύετε;

«Με βάση αυτό που βλέπω καθημερινά από τους παίκτες στις προπονήσεις. Με την προσπάθεια που κάνουν, με την ποιότητα των παικτών μας, πιστεύω ότι αύριο μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Πόσο μπορεί το αυριανό αποτέλεσμα να επηρεάσει το μέλλον σας στον πάγκο της Γιουνάιτεντ;

«Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα. Ξέρω το μέλλον. Ξέρω την κατεύθυνση που έχει ως σύλλογος και σε τι προσδοκά στο μέλλον. Αύριο εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε, παρότι το 2-0 του πρώτου ματς κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα».

-Κατά πόσο μπορεί η ατμόσφαιρα στο γήπεδο να επηρεάσει θετικά την απόδοση των παικτών;

«Η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστικ. Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να ανταποδώσουμε σε απόδοση. Να παίξουμε σκληρά, να κάνουμε την αυριανή νύχτα, αξέχαστη για τους φιλάθλους μας».

-Έχετε συμβόλαιο έξι χρόνων. Έχετε διαβεβαιώσεις της ομάδας για το μέλλον σας;

«Δεν χρειάζονται διαβεβαιώσεις. Με αφήνουν να κάνω τη δουλειά μου. Η Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα που δεν λειτουργεί έτσι. Δεν σκέφτομαι βραχυπρόθεσμα. Μιλάμε μόνο μακροπρόθεσμα».

-Στα εντός έδρας ματς η Γιουνάιτεντ δεν πετυχαίνει τόσα πολλά γκολ. Φαίνεται να έχει ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα…

«Σε πολλά ματς ήμασταν καλύτεροι, αλλά τα χάσαμε επειδή δεχθήκαμε γκολ στο τέλος».

-Οι φίλαθλοι θα ανεχθούν άλλη μια ήττα όπως αυτή με τη Λίβερπουλ; Με τον ίδιο τρόπο;

«Οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν τι γίνεται. Θα έχουμε επιτυχίες στο μέλλον, όχι τώρα. Η Γιουνάιτεντ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Θα φτάσουμε εκεί που μας αρμόζει».

Χαμόγελα και επιστροφές στη Μαν. Γιουνάιτεντ!!

Νάνι και Τσιτσαρίτο επέστρεψαν στις προπονήσεις της Μαν. Γιουνάιτεντ, μαζί και τα χαμόγελα εν όψει Ολυμπιακού παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Χαμόγελα και επιστροφές στη Μαν. Γιουνάιτεντ
Με κρύο, δυνατό άνεμο και ψιλόβροχο προπονήθηκε το πρωί της Τρίτης (10:30 τοπική ώρα) η Μαν. Γιουνάιτεντ εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Champions League.
Παρά τη βαριά ήττα από τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» (0-3) και το δύσκολο έργο της ανατροπής του 2-0 του «Γ. Καραϊσκάκης», το κλίμα στην προπόνηση ήταν εξαιρετικό, με τον Ντέιβιντ Μόγες να συμμετέχει σε αρκετές ασκήσεις και να αστειεύεται με τους παίκτες του κλείνοντας τα αυτιά του στις φήμες περί αντικατάστασής του.

Στην καλή ατμόσφαιρα βοήθησε και το γεγονός ότι οι Χαβιέρ Ερνάντες (ή… Τσιτσαρίτο) και Νάνι προπονήθηκαν κανονικά ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους κι έτσι μοναδικό πρόβλημα είναι η απουσία του Σμόλινγκ.

Δείτε φωτογραφίες από την προπόνηση της Μαν. Γιουνάιτεντ, όπως φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της ομάδας:

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Για… απογείωση στο Μάντσεστερ!

Στο Μάντσεστερ, όπου φιλοδοξεί να γράψει μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του αποκλείοντας τη Μαν. Γιουνάιτεντ, προσγειώθηκε ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Τρίτης.

Για… απογείωση στο Μάντσεστερ
Λίγο μετά τις 14:00 έφτασε στο Μάντσεστερ το τσάρτερ του Ολυμπιακού για την ιστορική αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Το κλίμα στη διάρκεια της πτήσης ήταν εξαιρετικό, με τους ποδοσφαιριστές να χαλαρώνουν παρουσία και των συντρόφων τους (που συνόδευσαν τους περισσότερους), αν και η προσγείωση είχε αρκετές αναταράξεις λόγω των δυνατών ανέμων.

Την παράσταση έκλεψε ο γιος του Τσόρι Ντομίνγκες, που αν και δεν έχει καν... σαρανταρίσει ακολουθεί τον πατέρα του (συνοδεία της μητέρας του).

Η αποστολή μετέβη απευθείας από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο για να γευματίσει και να ξεκουραστεί για λίγες ώρες, ενώ στις 21:00 ώρα Ελλάδας οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν γεύση… «Ολντ Τράφορντ». Μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή για το Μάντσεστερ αποτελούν οι: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Πέρες, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντές και Βέργος.Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει Γκιγκς ο Μόγες!

Ενδεκάδα με τον Ράιαν Γκιγκς ετοιμάζει ο Ντέιβιντ Μόγες για τον αγώνα ρεβάνς της Μαν. Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη.

Ετοιμάζει Γκιγκς ο Μόγες
Την εμπειρία και την κλάση του Ράιαν Γκιγκς επιστρατεύει ο Ντέιβιντ Μόγες για να οδηγήσει τη Μαν. Γιουνάιτεντ στη μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Manchester Evening News», ο Σκωτσέζος τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την Τετάρτη από την αρχή τον 40χρονο μέσο αντί του Χουάν Μάτα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Όλα αυτά κι ενώ φήμες-που πάντως διαψεύστηκαν από τους «κόκκινους διαβόλους»-έκαναν λόγο για επεισόδιο των Γκιγκς και Μόγες μετά την ήττα με 3-0 από τη Λίβερπουλ την Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που ο Ουαλός άσος έπαιξε φέτος σε αγώνα της Γιουνάιτεντ από την αρχή, ήταν στο 2-0 επί της Κάρντιφ στις 20 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα. Φέτος έχει συνολικά 19 εμφανίσεις χωρίς να έχει σκοράρει. Πηγή: sport-fm.gr

«Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε»

Την ελπίδα ο Ολυμπιακός να επαναλάβει μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνη στο Καραϊσκάκη στο αυριανό ματς στην έδρα της Γιουνάιτεντ εξέφρασε ο Νέλσον Βαλντές κατά την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής

«Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε»
Μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνη που πραγματοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοδοξεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ματς στο «Ολντ Τράφορντ» για να περάσει στις οχτώ καλύτερες ομάδες του Champions League, όπως δήλωσε ο Νέλσον Βαλντές κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών με προορισμό την Αγγλία.

Ο Παραγουανός επιθετικός, απαντώντας σε ερώτηση για τις μέτριες εμφανίσεις που ακολούθησαν από εκείνο το παιχνίδι, τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» και θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι ανάλογο στο Νησί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος

Για το αυριανό ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Η ομάδα έχει κίνητρο και πηγαίνουμε εκεί για να εκπληρώσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε στόχο. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς και οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι για να φτάσουμε στην πρόκριση».

Για τις μέτριες εμφανίσεις μετά τη νίκη επί του αγγλικού συλλόγου

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το παιχνίδι στην έδρα μας. Ο αγώνας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πριν από τρεις εβδομάδες, εκεί δείξαμε τι ποδόσφαιρο μπορούμε να παίξουμε και ελπίζουμε να το επαναλάβουμε αύριο και να πάρουμε την πρόκριση».

Για τον εαυτό του:

«Νιώθω πανέτοιμος, πιο έτοιμος από ποτέ. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί από τον προπονητή είτε ξεκινήσω από την αρχή είτε από τον πάγκο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την αποστολή «πετούν» οι σύντροφοι των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, όπως και αρκετοί παράγοντες της ΠΑΕ και ο Σιόβας που είναι ο μεγάλος άτυχος σε αυτά τα δύο ματς, ύστερα από τον τραυματισμό που έχει υποστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίτσελ έχει συμπεριλάβει στην αποστολή για το Μάντσεστερ τους: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Πέρες, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντές και Βέργος.

Εκτός με Ολυμπιακό ο Σμόλινγκ!!

Νοκ άουτ για περίπου ένα μήνα θα μείνει ο Κρις Σμόλινγκ χάνοντας μεταξύ άλλων και τον αγώνα της Μαν. Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό.

Εκτός με Ολυμπιακό ο Σμόλινγκ
Χωρίς τον Κρις Σμόλινγκ θα πορευτεί η Μαν. Γιουνάιτεντ για περίπου ένα μήνα.

Ο 24χρονος αμυντικός έχει υποστεί μυϊκό τραυματισμό και συν τοις άλλοις χάνει τον επαναληπτικό των «16» του Champions League απέναντι στον Ολυμπιακό την Τετάρτη.

Φέτος ο νεαρός Άγγλος έχει 33 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «κόκκινους διαβόλους». Πηγή: sport-fm.gr

Όπως η Λίβερπουλ…!!

Την τακτική της Λίβερπουλ, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Μίτσελ για τον σπουδαίο επαναληπτικό με τη Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Όπως η Λίβερπουλ…
Την Κυριακή η Λίβερπουλ κατάφερε να διασύρει (3-0) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», χωρίς η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες να καταφέρει να απειλήσει τους «ρεντς».

Το… μυστικό του Μπρένταν Ρότζερς ήταν ότι ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, με τους Χέντερσον, Άλεν και Τζέραρντ, και είχε δώσει εντολή στον Στέρλινγκ να συγκλίνει προς τα μέσα και να βοηθάει τα χαφ με την ταχύτητά του.

Έτσι «έπνιξε» τη Γιουνάιτεντ και δεν μπόρεσε να βρει χώρους για να κάνει το παιχνίδι της, στερώντας της τη δυνατότητα να αντιδράσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Ο Μίτσελ παρακολούθησε το συγκεκριμένο ματς και ο Ολυμπιακός αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια τακτική με την Λίβερπουλ στην έδρα των «κόκκινων διαβόλων», ώστε να καταφέρει να επιστρέψει με την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Δηλαδή, σε σχέση με το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη» θα υπάρξουν δύο διαφοροποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο Εντινγκά θα παίξει μπροστά από τα δύο στόπερ (Μανωλά και Μαρκάνο ή Αβραάμ Παπαδόπουλο. Χολέμπας, Σαλίνο και Ρομπέρτο θα είναι οι υπόλοιποι της άμυνας), με τους Μανιάτη και Σάμαρη να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι.

Πρόθεση του Ισπανού τεχνικού είναι οι Πειραιώτες να πιέσουν ασφυχτικά τους Άγγλους. Εφόσον επιλέξει να παρατάξει με το συγκεκριμένο πλάνο τους «ερυθρόλευκους», θα υπάρξουν αλλαγές και στην επίθεση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Βαλντές θα μείνει στον πάγκο και θα ξεκινήσουν οι Κάμπελ, Τσόρι και Πέρες. Μάλιστα, ο τελευταίος θα αναλάβει τον ρόλο που είχε ο Στέρλινγκ, βοηθώντας στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Μίτσελ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική και τις στημένες φάσεις, ενώ για παν ενδεχόμενο έγινε προπόνηση και στα πέναλτι.

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή για το Μάντσεστερ αποτελούν: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Πέρες, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντές και Βέργος. Πηγή: sport-fm.gr

Game over στο Ντένβερ!

Οι Νάγκετς σταμάτησαν το νικηφόρο σερί έντεκα αγώνων των Κλίπερς. Μεγάλη νίκη με σούπερ Ντουράντ για Θάντερ στο Σικάγο. Βήμα play offs με Άντιτς για τους Χοκς. Συνεχίζεται ο κατήφορος για Σίξερς.

Game over στο Ντένβερ
Στο Ντένβερ και τις έντεκα νίκες σταμάτησε το σερί των Κλίπερς. Οι Νάγκετς επικράτησαν 110-100 με 21 πόντους του Τζέι Τζέι Χίκσον και 19 του Τάι Λόσον, ενώ οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τα πάντα από τους Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν που είχαν 29 και 26 πόντους αντίστοιχα.

Με 35 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ του Κέβιν Ντουράντ η Θάντερ πέρασε με 97-85 από το Σικάγο. Ο ηγέτης της Οκλαχόμα συμπλήρωσε 32 διαδοχικά ματς με 25+ πόντους και έχει το μεγαλύτερο τέτοιο σερί μετά τα 40 παιχνίδια του Μάικλ Τζόρνταν από τη σεζόν 1986/87.

Πιο κοντά στα play offs βρίσκονται οι Χοκς μετά το 97-83 στη Σάρλοτ παραμένοντας όγδοοι στην Ανατολή. Ο Πέρο Άντιτς παίζοντας σαν σέντερ (!) είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ για τα «γεράκια».

Οι Πέισερς υποχρέωσαν με 99-90 τους Σίξερς στην 21η διαδοχική τους ήττα, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους και πλέον… κυνηγούν τη μεγαλύτερη επίδοση που είναι οι 26 των Καβαλίερς από την περίοδο 2010/11.

Οι Ρόκετς μετά από τρεις σερί ήττες ξέσπασαν με 124-86 επί των Τζαζ με 30 πόντους του Τέρενς Τζόουνς, ενώ οι 28 πόντοι του Ντερόν Ουίλιαμς οδήγησαν τους Νετς στο 108-95 επί των Σανς. Τέλος, οι Μάβερικς με 19 πόντους του Ντιρκ Νοβίτσκι έφτασαν στο 94-89 επί των Σέλτικς, που μετρούν πέντε σερί ήττες.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ατλάντα Χοκς 83-97 Γουόκερ 20, Τζέφερσον 16 (12 ριμπ.), Χέντερσον 16-Μίλσαπ 28, Άντιτς 11 (10 ριμπ.), Τιγκ 11, Σκοτ 10, Κόρβερ 10.

Ιντιάνα Πέισερς-Φιλαδέλφεια 76ερς 99-90 Στίβενσον 25, Τζορτζ 24, Χιλ 11, Μαϊνμί 10, Γουέστ 7 (12 ριμπ.)-Γιανγκ 23, Ρότεν 17, Τόμπσον 17, Κάρτερ-Ουίλιαμς 15 (13 ριμπ.), Σιμς 9 (11 ριμπ.).

Μπρούκλιν Νετς-Φίνιξ Σανς 108-95 Ουίλιαμς 28, Τζόνσον 19, Πλάμλι 14 (11 ριμπ.), Λίβινγκστον 12, Πιρς 10-Μαρκίφ Μόρις 18, Γκριν 17, Ντράγκιτς 13, Μπλέντσοου 10.

Σικάγο Μπουλς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 85-97 Γκίμπσον 16, Μπάτλερ 13, Μπούζερ 12 (11 ριμπ.), Ντανλίβι 11, Όγκουστιν 10, Νοά 9 (12 ριμπ., 9 ασίστ)-Ντουράντ 35 (12 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 17 (9 ριμπ., 9 ασίστ), Ιμπάκα 15, Μπάτλερ 12, Τζάκσον 11.

Χιούστον Ρόκετς-Γιούτα Τζαζ 124-86 Τζόουνς 30, Μπέβερλι 19, Λιν 17, Χάρντεν 15, Χάμιλτον 15, Ασίκ 12 (11 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 7 (11 ριμπ.)-Φέιβορς 15, Μπερκς 15, Χέιγουορντ 11, Μπερκ 10.

Ντάλας Μάβερικς-Μπόστον Σέλτικς 94-89 Νοβίτσκι 19, Έλις 17, Χάρις 12, Μάριον 11, Ράιτ 10-Μπέιλες 19, Όλινικ 16, Σάλιντζερ 13, Μπράντλεϊ 11, Χάμφρις 5 (14 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 110-100 Χίκσον 21 (11 ριμπ.), Λόσον 19, Φαρίντ 18 (16 ριμπ.), Μοζγκόφ 15, Φόι 14, Τσάντλερ 11-Πολ 29, Γκρίφιν 26 (12 ριμπ.), Γκρέιντζερ 11, Τζόρνταν 8 (11 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Με το ζόρι η Λανούς! (video)

Αν και ανώτερη σε ολόκληρο το παιχνίδι, η Λανούς αρκέστηκε σε 1-0 σε βάρος της Κίλμες στο κλείσιμο της όγδοης αγωνιστικής του Final της Αργεντινής.
Στο 74ο λεπτό, ο Χόρχε Περέιρα Ντίαζ πέτυχε γκολ με κεφαλιά και έσωσε την ομάδα του, ενώ την ίδια ώρα «βύθισε» τους φιλοξενούμενους στη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης. Πάντως, οι «βυσσινί» έπρεπε να «καθαρίσουν» το ματς νωρίτερα, καθώς η Κίλμες παρουσιάστηκε παθητική και σχετικά ανήμπορη στο γήπεδό της.
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
8
15
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
8
15
Σαν Λορένζο
8
14
Βελέζ Σάρσφιλντ
8
13
Λανούς
8
13
Νιούελς Ολντ Μπόις
8
12
Γοδόι Κρουζ
8
12
Ατλέτικο Ραφαέλα
8
12
Ολ Μπόις
8
12
Μπόκα Τζούνιορς
8
11
Μπελγκράνο
8
11
Ολίμπο
8
11
Ρίβερ Πλέιτ
8
11
Χιμνάσια Λα Πλάτα
8
9
Τίγκρε
8
9
Ροζάριο Σεντράλ
8
9
Αρχεντίνος Τζούνιορς
8
9
Άρσεναλ Σαραντί
8
7
Κίλμες
8
6
Ρασίνγκ Κλουμπ
8
4
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
27
42
Ατλέτικο Ραφαέλα
27
41
Μπελγκράνο
27
40
Μπόκα Τζούνιορς
27
40
Γοδόι Κρουζ
27
36
Χιμνάσια Λα Πλάτα
27
35
Ροζάριο Σεντράλ
27
35
Ολ Μπόις
27
34
Τίγκρε
27
34
Αρχεντίνος Τζούνιορς
27
34
Ολίμπο
27
34
Ρίβερ Πλέιτ
27
32
Κίλμες
27
27
Κολόν Σάντα Φε
27
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
27
20
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Μπόκα Τζούνιορς
1.62
Λανούς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.60
Άρσεναλ Σαραντί
1.54
Μπελγκράνο
1.50
Ρίβερ Πλέιτ
1.48
Σαν Λορένζο
1.45
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.36
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.30
Ροζάριο Σεντράλ
1.30
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.28
Τίγκρε
1.27
Ολίμπο
1.26
Ολ Μπόις
1.25
Κολόν Σάντα Φε
1.23
Γοδόι Κρουζ
1.19
Κίλμες
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Ποδοσφαιριστές φτιαγμένοι μόνο για ελληνικό ποδόσφαιρο!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το φαινόμενο της εποχής, τους ποδοσφαιριστές που έχουν χάσει τις βασικές αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.
Στην υπόθεση της απρεπούς, της – ουσιαστικά – παραβατικής συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φτάνουν στα άκρα, χάνουν τον σεβασμό για τον αντίπαλο, βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα συναδέλφων τους και ρίχνουν, με τις δηλώσεις τους, περισσότερο δηλητήριο σε μυαλά που αυτή την εποχή κυκλοφορούν πιο δηλητηριασμένα από ποτέ, η μπάλα έχει χαθεί.
Κοιτάζεις τη συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου πολλών εκ των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν (;) στο Αρης – ΠΑΟΚ και πιάνεις τον εαυτό σου να μένει με τη θλίψη που του προκαλούν οι εικόνες και οι συνειρμοί. Ποδοσφαιριστές που παίζουν με το θυμικό των οπαδών, κι ειδικά των φανατικών, που πουλάνε φτηνό οπαδιλίκι, που μέσα στην αγωνία τους να κερδίσουν ένα συμβόλαιο ή να γλιτώσουν μια επίθεση οπαδών φτάνουν να γίνονται περίπου κάφροι.
Καταργείται το σύστημα αξιών του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού με συμπεριφορές σαν αυτές αρκετών παικτών του συγκεκριμένου αγώνα, όπως και κάποιων προηγούμενων. Διότι είναι μια από τις βασικότερες των αρχών του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ο σεβασμός προς τον αντίπαλο. Με λόγια και πράξεις.
Η συμπεριφορά καθενός εξ αυτών των ποδοσφαιριστών θα έπρεπε στη δεδομένη στιγμή να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των συλλόγων τους, της Εθνικής, της ΕΠΟ, όλων. Νομίζαμε ότι όσα έχει καταφέρει η Εθνική στη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας ήταν ικανά για να εγγυηθούν ότι φύγαμε από την εποχή που οι ποδοσφαιριστές έφταναν στην Εθνική για να βγάλουν τους συλλογικούς τσαμπουκάδες τους, που λειτουργούν διαλυτικά. Ζούσαμε με την ψευδαίσθηση ότι οι νεότερες γενιές έχουν πιο υγιή αντίληψη, υψηλότερη μόρφωση, καλύτερη εκπαίδευση, και τελικά καλύτερη ανατροφή. Μέχρι να έρθουν όλα όσα βλέπουμε στη διάρκεια των τελευταίων 3-4 αγωνιστικών, παραδείγματα που μπαίνουν το ένα δίπλα στο άλλο, το ένα χειρότερο από το άλλο, για να μας δείξουν την εικόνα που δεν θέλαμε να δούμε: στο ποδόσφαιρο συμβαίνει ότι ακριβώς στο πεζοδρόμιο της ελληνικής ζωής αυτή την εποχή. Διότι οι ποδοσφαιριστές δεν ζουν αθλητικά. Ζουν ελληνικά.
Εχουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό που είδαμε στο «Βικελλίδης», για όσα βλέπουμε ή δεν βλέπουμε στην Superleague αυτή την εποχή. Δεν φταίει μόνο το ίδιο το ποδόσφαιρο. Εχει μεγάλη ευθύνη και η κοινωνία του ποδοσφαίρου. Και φυσικά τα media, που ενθαρρύνουν, σε σημείο να παρουσιάζουν ως ήρωες, όλους αυτούς που υποδύονται τους παίκτες – οπαδούς, ή που δεν καυτηριάζουν τη στάση ποδοσφαιρικής ζωής των παικτών που δυσφημούν το άθλημα και το πρωτάθλημα με τα θέατρα, τις καθυστερήσεις, τα «1 ημίχρονο, 2 τελικό» παιχνίδια τους.
Χρόνια τώρα ζούσα με την αντίληψη ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι μόνοι που μπορούν να στηρίξουν στην πλάτη τους την ελπίδα μας για την αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και πόνταρα πολλά πάνω στην γενιά του 2004 και τις επόμενες. Μέχρι να δω όλα αυτά, του τελευταίου καιρού, που με βοηθούν να συνειδητοποιήσω πόσο έξω πέσαμε όσοι πήγαμε να πιστέψουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να είναι η εξαίρεση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ. Η εικόνα δεν είναι (ακόμη) ελληνική. Είναι μια προβολή από το ελληνικό μέλλον. Παίκτες που «τιμούν τη φανέλα», που «την πονάνε την ομάδα», που «είναι αρρωστάκια, οπαδοί»...
Πηγή: gazzetta.gr

O χρόνος τελειώνει...!

Τα παράτησαν οι παίκτες ή δεν μπορούν με Μόγιες; Ο Σκωτσέζος ψάχνει απαντήσεις και ο Ball Boy, Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για την υπομονή που εξαντλήθηκε...
«Δεν τραβάει η Γιουνάιτεντ με Μόγιες...», αυτό είναι το συμπέρασμα και του βρετανικού Τύπου, ο οποίος πλέον σταμάτησε να στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του Μόγιες και τονίζει πως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Ελπίδα να... σωθεί; Πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό και ακόμα ένα βήμα στο Τσάμπιονς Λιγκ; Γίνεται; 
Πέντε ήττες εντός έδρας η Γιουνάιτεντ σε 14 ματς που έχει δώσει, στην 7η θέση της βαθμολογίας και ο Ρούνεϊ να τονίζει πως η ήττα από τη Λίβερπουλ ήταν η χειρότερη εμπειρία του στο ποδόσφαιρο. Η Μάντσεστερ ταπεινώθηκε και παράλληλα έδωσε στην... αντίπαλό της την ευκαιρία να μείνει στο κόλπο του τίτλου, κάτι το οποίο αγνοεί τα 24 τελευταία χρόνια! 
Η αυτοπεποίθηση του Ολντ Τράφορντ έχει δώσει την θέση της στην έντονη αμφισβήτηση, στην απαισιοδοξία και όλοι αναρωτιούνται πως θα παρουσιαστεί η Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της Τρίτης με την Σίτι! Η Γιουνάιτεντ τον έχει στηρίξει όσο δεν πάει, του έδωσε χρόνο να περάσει τη φιλοσοφία του , να δώσει ώθηση στο ρόστερ με νέους παίκτες και ο Σκωτσέζος δεν έχει... φύγει επειδή έτσι είναι η νοοτροπία της ομάδας του. Τσέλσι, Σίτι δύσκολα θα το άντεχαν...
Απογοητευτική εμφάνιση, ταπεινωτική ήττα, αλλά για ακόμα μια φορά, καμία εξήγηση από τον Μόγιες. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ δεν βρήκε την αιτία, ακόμα μια φορά φέτος και όπως τονίζει και η «Telegraph» το γεγονός αυτός... εξόργισε την οικογένεια Γκλέιζερ. 
Λανθασμένες κινήσεις που προκαλούν ερωτηματικά. Γιατί ο Γκιγκς δεν έπαιξε σε ένα ματς που η εμπειρία παίζει πρωταρχικό ρόλο; Παράλληλα, επανήλθαν και οι... αστοχίες των μεταγραφών με Φελαϊνί και Μάτα, αφού όλοι αναρωτιούνται πως με 65 εκατ. λίρες θα μπορούσαν να έρθουν ποιοτικότεροι παίκτες!
Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν αποδοκίμασαν ακόμα, αλλά είναι έτοιμοι να το κάνουν στο ματς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό σε περίπτωση αποκλεισμού της ομάδας τους. Το θέμα είναι πως αν οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν προκριθούν, τότε η κλεψύδρα θα έχει αδειάσει...
Οσο για τους παίκτες, η θλιβερή εικόνα που παρουσίασαν το μεσημέρι της Κυριακής έφερε έντονο προβληματισμό στις τάξεις της διοίκησης. Τι συμβαίνει; Παραιτήθηκαν αφού ο μεγάλος στόχος της τετράδας δεν υπάρχει ή δεν μπορούν να αποδώσουν με τον Μόγιες στον πάγκο. Ο Ρούνεϊ βγάζει εκνευρισμό και απογοήτευση στο ματς, παρά το γεγονός πως φαίνεται ότι τα δίνει όλα. Πολλές φορές όμως μοιάζει μόνος. Ο Φαν Πέρσι εξέφρασε την επιθυμία να μείνει, αλλά σε καμία περίπτωση η επιστροφή του από τον τραυματισμό δεν θύμισε τον περσινό παίκτη. Σε μια εβδομάδα παίζονται αρκετά και το κοντινό μέλλον θα δείξει...
Πηγή: gazzetta.gr

Σςςς...προστατέψτε το προϊόν!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ελληνικό πρωτάθλημα που αποτελεί πρότυπο για όλα τα υπόλοιπα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.
Λοιπόν επειδή βλέπω κάποιοι να τολμάνε(σαν δεν ντρέπονται) να αμφισβητούν το ελληνικό πρωτάθλημα και τον ....κρυστάλλινο τρόπο με το οποίο διεξάγεται θέλω να βάλω τα πράγματα στην θέση τους.
*Σε ποιο πρωτάθλημα μία ομάδα που έχει την τέταρτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος , βάζει επτά γκολ σε μία άλλη ομάδα, που βρίσκεται πιο πάνω στην βαθμολογία και είναι η μοναδική ομάδα μαζί με την Μπαρτσελόνα , που έχει κερδίσει 7-0 σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο; Μόνο στο ελληνικό.
*Σε ποιο πρωτάθλημα μία ομάδα κερδίζει εύκολα στην έδρα της αντίπαλο, που έχει κατέβει στο παιχνίδι για να .....χάσει όπως βοά η πιάτσα όλη την εβδομάδα; Μόνο στο ελληνικό.
*Σε ποιο πρωτάθλημα πέφτει το ξύλο της αρκούδας μεταξύ των παικτών σε ένα  παιχνίδι και τα εγκληματικά τάκλιν είναι πάνω από πέντε, αλλά ο διαιτητής αποβάλει μόνο δύο παίκτες και ολοκληρώνει ένα παιχνίδι , του οποίου το ημίχρονο είχε διάρκεια 30 λεπτά; Μόνο στο ελληνικό.
*Σε ποιο πρωτάθλημα, όσοι πάνε κόντρα στον δυνατό και κόντρα στο σύστημα, εξαφανίζονται από το ...προσκήνιο, η αντιμετωπίζονται εχθρικά  από το ...σύστημα; Στο ελληνικό φυσικά.
*Σε ποιο πρωτάθλημα μία ομάδα, που μάχεται για τον υποβιβασμό έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι(αυτό του Σαββάτου προκαλεί τουλάχιστον ....γέλιο) μετά τον πρωτοπόρο(7) και στα τελευταία πέντε παιχνίδια ως δια...μαγείας έχει κερδίσει 9 βαθμούς και κάνει πορεία εξόδου στην Ευρώπη...... Μόνο στο ελληνικό.
*Σε ποιο πρωτάθλημα ο παίκτης ...βουτάει στο κέντρο και ο διαιτητής αποβάλει τον αντίπαλό του , που δεν κάνει απολύτως τίποτα; Μόνο στο ελληνικό
Για αυτό λέω. Προστατέψτε το ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Ντροπή σε όσους παράγοντες μιλάνε για συστήματα και τέτοιες ...αηδίες. Ας φτιάξουν πρώτα ομάδα και μετά να μιλήσουν για το σύστημα(εδώ γελάμε). Τα .....γεμάτα γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο είναι η απάντηση σε όσους κακεντρεχείς μιλούν για πρωτάθλημα της πλάκας, για ...παραρτήματα και τέτοιες αηδίες χωρίς να έχουν αποδείξεις.... Και όπως λέει ο κύριος Μώραλης «προστατέψτε το προϊόν». Και όπως λέει ο κύριος Σαρρής «τα λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα». Οντως το προϊόν είναι εκλυστικότατο(αφού γίνεται με ......κανόνες, που επικρατούν μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα ) και οι διαιτητές κάνουν ανθρώπινα λάθη με ...τηλεκοντρόλ!
Πηγή: gazzetta.gr