Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μίτσελ: «Να σκοράρουμε στο Μάντσεστερ»

Μίτσελ: «Να σκοράρουμε στο Μάντσεστερ»Ένα γκολ πρέπει να πετύχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στη επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ υποστήριξε ο Μίτσελ σε συνέντευξή του σε ισπανική ιστοσελίδα.

«Δεν έχουμε αβαντάζ και χρειαζόμαστε να σκοράρουμε ένα γκολ για να έχουμε πιθανότητες να περάσουμε», ανέφερε ο τεχνικός των ερυθρολεύκων.

Ακολουθεί ένα μέρος της συνέντευξης στην ιστοσελίδα sportyou.

-Τι κάνει ένας δεύτερος τίτλος;

«Είναι ακόμα πιο δικός μας. Όταν φτάσαμε την περασμένη σεζόν, ο τίτλος είχε ήδη κατακτηθεί. Το να κάνουμε τη δουλειά μας από την αρχή αποτελεί μια εξαιρετική ανταμοιβή για μας».

-Υπήρχε στιγμή που φοβήθηκες να χάσεις τον τίτλο; Με τόσους πόντους διαφορά...

«Μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως από την πρώτη μέχρι και την έκτη ομάδα, οι ομάδες έχουν βελτιωθεί και γι' αυτό προσωπικά δεν θα μιλούσα άσχημα για τους αντιπάλους μας. Μιλάω μονάχα για την πορεία μας η οποία ήταν ασταμάτητη. Κερδίσαμε πολλά συνεχόμενα ματς και αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να το πετύχει κάποιος».

-Είναι δύσκολο να προπονεί κανείς τον Ολυμπιακό; Κερδίζει όλους τους τίτλους...

«Είναι αλήθεια, όμως χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους συναδέλφους μου, τους καλώς να έρθουν να κάνουν το ίδιο. Είναι σαν να λέγαμε ότι αυτό που κάνει ο Γκουαρδιόλα δεν είναι και τόσο σημαντικό με τους βαθμούς που κερδίζει στη Μπουντεσλίγκα. Όλο και κάτι θα έκανε και ο Πεπ, έτσι δεν είναι;»

-Εσείς (σ.σ. Ολυμπιακός) είστε σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα;

«Ναι αλλά με μια γλυκόπικρη γεύση. Είναι αλήθεια ότι είμαστε στην Ελλάδα κάπως έτσι, όμως στην Ευρώπη είμαστε μια ακόμα ομάδα ή ίσως και λιγότερο. Αυτή τη χρονιά, ευτυχώς με την καλή δουλειά μας, αλλάξαμε αυτή την ιστορία καθώς είμαστε για πρώτη φορά στους «16» και με πιθανότητες να προχωρήσουμε στο Champions».

-Συνεργάστηκαν μαζί σας για να κερδίσετε το πρωτάθλημα ή για να δημιουργήσετε όνομα στην Ευρώπη;

«Ο πρόεδρος είναι τέσσερα χρόνια στη θέση και για πρώτη φορά προκρίθηκε η ομάδα. Αυτός γνώριζε ότι το να κατακτήσεις τον τίτλο ήταν κάτι υλοποιήσιμο, όμως το να είμαστε στην Ευρώπη εδώ που είμαστε και να παίζουμε όπως παίζουμε τον κάνει ευτυχισμένο».

-Μέχρι πότε θα μείνεις στην Ελλάδα;

«Αυτό που δεν πρόκειται να κάνω είναι να φύγω για μια ομάδα που δεν στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν παίζει στο Champions League. Δεν θα αλλάξω άποψη γι' αυτό. Τις προάλλες το συζήτησα με τον πρόεδρο και του είπα ότι μου αρέσει πολύ εδώ και μόνο αν με καλέσει μια μεγάλη ομάδα...».

-Με τον Φλορεντίνο Πέρεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης, δε νομίζω να σας καλέσουν.

«Εγώ δεν είχα καμία διαφωνία με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, όμως δεν θέλω να το συζητήσω. Κάποια μέρα θα μου δοθεί η ευκαιρία να προπονήσω τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο μεταξύ θα συνεχίσω να δουλεύω και να μαθαίνω. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα πεθάνω χωρίς να μην έχω προπονήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης».

-Είναι αυτό που θέλεις πάνω απ 'όλα;

«Όχι, όχι. Δεν είναι αυτό που θέλω. Είναι ότι κάποια μέρα θα μου δοθεί αυτή η δυνατότητα. Σε άλλες εποχές ίσως δεν ήμουν έτοιμος να είμαι ο προπονητής της, αλλά σήμερα έχω ήδη καλύπτει τα στάδια».

-Και πόσα βήματα σου έχουν απομείνει για να καλύψεις;

«Τα βήματα καλύπτονται ήδη και κάποια μέρα θα το κάνω. Ο Αντσελότι είναι τώρα στον πάγκο και κάνει εξαιρετικά καλά τη δουλειά του. Τώρα είναι πολύ δύσκολα να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είμαι νέος και μπορώ να περιμένω».

-Θα πήγαινες στη Μπαρτσελόνα;

«Είναι μια ερώτηση που απαντάται με τη σιωπή. Τα συναισθήματα μου δεν μπορεί να κρυφτούν ή να αλλάξουν. Έτσι, είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η ευκαιρία μόνο να γίνω προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης».

-Αυτή την εβδομάδα θα παίξετε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Είδατε πώς κέρδισε η Λίβερπουλ;

«Ναι, όμως δεν μου λέει τίποτα καινούργιο ή κάτι ξεχωριστό. Εξακολουθώ να σκέφτομαι όπως σκεφτόμουνα και πριν από χθες σχετικά με τη Μάντσεστερ. Δύο πράγματα: Δεν έχουμε αβαντάζ και χρειαζόμαστε να σκοράρουμε ένα γκολ για να έχουμε πιθανότητες να περάσουμε».

-Η ήττα από τη Λίβερπουλ την κάνει πιο επικίνδυνη;

«Ούτε αυτό πιστεύω. Οι μεγάλες ομάδες ζουν πιο άσχημα τις μελαγχολικές καταστάσεις, όμως ακόμα και έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τα φόντα για να ξεπεράσει την κατάσταση αυτή και να μας αποκλείσει».

-Πώς θα παίξετε στο Ολντ Τράφορντ; Θα ακολουθήσετε τη θεωρία της... κουβέρτας; Θα κουκουλώσετε το πρόσωπό σας και θα αφήσετε ξεσκέπαστα τα πόδια;

«Όχι. Εμείς δεν ξέρουμε να παίζουμε με άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που παίζουμε. Δεν ξέρουμε να αμυνόμαστε στη δικιά μας περιοχή. Δεν ξέρουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να είμαστε επιθετικοί, με τη μπάλα ή χωρίς αυτή. Έχουμε προπονηθεί όλο το χρόνο για να κάνουμε αυτό που κάνουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός. Αν δεις τα αποτελέσματά μας, οι τρεις αγώνες εκτός στη φάση των ομίλων ήταν μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα. Και την μέρα που χάσαμε, το κάναμε στο τελευταίο λεπτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρουμε να αμυνόμαστε κλεισμένοι στην περιοχή μας. Είναι άλλο θέμα αν μας αναγκάσει η Γιουνάιτεντ να κλειστούμε πίσω με το παιχνίδι της, όμως δεν το ξέρουμε να το κάνουμε από μόνοι μας».

-Αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός περνάει. Μπορείτε να φτάσετε στα ημιτελικά;

«Όχι, δεν βλέπω τόσο μακριά παρά μόνο το ματς της Τετάρτης. Κανείς δεν μας έδινε πιθανότητες όταν κληρωθήκαμε με Παρί και Μπενφίκα. Μετά, όταν αποκλείσαμε τη Μπενφίκα, ο κόσμος ήθελε να υποβαθμίσει τους Πορτογάλους και τώρα τους βλέπεις ότι έχουν βάλει μπρος για να κατακτήσουν το Europa League. Προτιμάμε να ζούμε στην... ανωνυμία, όμως να είμαστε ψηλά».

-Εκτός από εσάς, ποιοί είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League;
«Αν δούμε τους αριθμούς... Εμείς έχουμε 20 εκατομμύρια που είναι ο μισθός μονάχα ενός παίκτη που συμμετέχει στο Champions League. Όσον αφορά στο νικητή της διοργάνωσης, εμείς δεν είμαστε στους υποψήφιους. Ακολουθούμε ένα καλό παράδειγμα: Η ομάδα μπάσκετ, μείωσε το μπάτζετ της και κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες. Το παράδειγμα αυτό μας βοηθάει πολύ, μας αποφορτίζει και μας κάνει γενναίους».

- Ποιος θα κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπάγερν Μονάχου».

-Πως βλέπετε το ισπανικό πρωτάθλημα και τη διαφορά Ρεάλ-Μπαρτσελόνα;

«Η Ρεάλ έχει ένα προβάδισμα βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας. Μία τέτοια διαφορά στην Ισπανία μπορεί να κρίνει τον πρωταθλητή. Παίζει όμως την άλλη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα στο γήπεδό της. Βλέποντας την Ρεάλ και το πως αποδίδει νομίζω πως θα είναι δύσκολο να μην κερδίσει την Μπαρτσελόνα».

-Τι άποψη έχετε για την εξέλιξη παικτών όπως ο Μοράτα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και για τον Μοράτα και για αρκετούς άλλους παίκτες που υπήρξαν γέννημα-θρέμμα της ομάδας. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν κάνει βήματα μπροστά όμως δεν μπορώ να βρω ή να... δω τώρα κάποιον που θα ακολουθήσει τα... χνάρια του Μάτα. Που θα γίνει ένας νέος Μάτα. Όταν δουλεύεις σκληρά και κάποια στιγμή χάνεις τον προσανατολισμό σου τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα στο ποδόσφαιρο. Δεν αντέχουν όλοι οι παίκτες να έχουν πειθαρχία και σωστή δουλειά επί σειρά ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: