Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η αγωνία χτύπησε… κόκκινο!!

Σε απόσταση τεσσάρων πόντων από την επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε η Ξάνθη, μετά το 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Παράπονα για τη διαιτησία έχουν οι Ακρίτες που έπαιζαν με δέκα από το 5ο λεπτό.

Η αγωνία χτύπησε… κόκκινο
Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα ο Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 την Ξάνθη στο Αγρίνιο χάρη σε γκολ του Μαρτίνες στο 44’, ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 5’ ο αντίπαλος, λόγω της -υπερβολικής- απευθείας κόκκινης στον Κάλβο. Θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ οι γηπεδούχοι.

Ξέφυγε τον κίνδυνο οριστικά ο Παναιτωλικός, καθώς ανέβηκε στην έβδομη θέση με 37 βαθμούς, πιάνοντας τον Πανθρακικό, ενώ έφτασε τις εννέα νίκες στο Αγρίνιο, έχοντας παράλληλα τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα (από τον Ατρόμητο).

Στους 32 βαθμούς και στην 14η θέση παρέμεινε η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά, που έχει έντονα παράπονα από τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο και έβγαλε δύο ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δέκα ήττες έχουν οι Ακρίτες στα εκτός.

Οκτώ κάρτες είχε το ματς, οι έξι ήταν για τους γηπεδούχους και οι υπόλοιπες για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός είχε τον απόλυτο έλεγχο και ο ρόλος της Ξάνθης ήταν παθητικός, προσπαθώντας κυρίως από το 5’ και μετά να αμυνθεί και δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ.. Από εκείνο το λεπτό και μετά οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με δέκα, λόγω της αυστηρής αποβολής του Κάρλος Κάλβο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός «μονομάχησε» με τον Μύγα και στη συνέχεια έκανε προσπάθεια να χτυπήσει τον Έλληνα επιθετικό στην πλάτη και ίσα που τον βρήκε. Ο Σιδηρόπουλος τιμώρησε την πρόθεση, αλλά κρίνεται υπερβολική η κόκκινη.

Οι Αγρινιώτες πήραν μπρος από το 20’ και μετά και η ακριτική ομάδα, ήταν ένα κλικ πιο αργή από τον αντίπαλο, έχοντας να μαρκάρουν έναν παίκτη παραπάνω. Η καλύτερη ευκαιρία των ποδοσφαιριστών του Μάκη Χαβου προήλθε από ένα λάθος του Σολτάνι, που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να βγει ο Καμαρά απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά αυτός αντέδρασε άμεσα και σωστά κλείνοντας το οπτικό πεδίο του Σενεγαλέζου, ο οποίος σούταρε πάνω στον Έλληνα πορτιέρο.

Όσο κύλαγε ο χρόνος και μέχρι την ανάπαυλα ο Παναιτωλικός βελτιωνόταν συνέχεια, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μύγα και Καμαρά και ήρθαν σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ και φαινόταν ότι αργά η γρήγορα θα έρθει το γκολ και τελικά αυτό συνέβη στο 44’ όταν ο Ανέν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έβγαλε την ασίστ στον Μαρτίνες που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ακολουθούσαν και άλλοι συμπαίκτες του.

Η εικόνα ήταν παρόμοια και στην επανάληψη. Η Ξάνθη έπαιρνε λίγα ρίσκα στο παιχνίδι, καθώς έπαιζε με δέκα. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή και έχανε τις ευκαιρίες. Μάλιστα, ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Ανέν να βγάζει την ασίστ και πάλι, αλλά ο Μπικέι, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, ενώ ήταν μπροστά στο τέρμα και με τον Κυριακίδη εξουδετερωμένο. Κοντά στο δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά και της ομάδας του έφτασε ο Μαρτίνες στο 67’, ύστερα από ελιγμό ανάμεσα σε τρεις.

Η Ξάνθη απείλησε σε όλο το παιχνίδι ουσιαστικά μόνο στο 72’ με τον Σολτάνι να πλαγιοκοπεί αρχικά και να κάνει την μπαλιά προς τον Σολάρι ,που μόλις είχε μπει στο ματς, αλλά ο Κούσας απομάκρυνε τελευταία στιγμή και ενώ ο Αργεντινός ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Μέχρι το τέλος τα «καναρίνια» είχαν την κατοχή και ροκάνισαν τον χρόνο, ενώ η Ξάνθη, παρά τις αλλαγές έκανε και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες δεν ήταν δυνατόν να πάρει κάτι από το ματς.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μύγας (72' Παπουτσογιανόπουλος), Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνες (90'+2' Πασάς), Μπούντιμιρ (65' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης, Ανέν, Μπικέι.

Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Κάλβο, Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Χοσέμι, Φλίσκας (82' Νάκας), Γούτας, Μαρίν (61' Τριάδης).

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Φλώριος Ελευθερίου
4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: