Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο δολοφόνος (Ντρογκμπά) επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος!!

Στο γήπεδο, όπου έζησε στιγμές δόξας και ποδοσφαιρικής καταξίωσης επιστρέφει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος απόψε για πρώτη φορά θα βρεθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ, ως αντίπαλος της Τσέλσι.  
Το καλοκαίρι του 2004 ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβγαλε από την τσέπη του 37 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κάνει το χατίρι στον Ζοζέ Μουρίνιο και να φέρει στο Στάμφορντ Μπριτζ τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο ιβοριανός είχε μαγέψει την προηγούμενη σεζόν την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματά του με τη φανέλα της Μαρσέιγ, όμως ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε τότε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε στην καριέρα του τα επόμενα οκτώ χρόνια, φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι.
Η μεγαλύτερη στιγμή του Ντρογμπά με τους «μπλε» ήταν αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε στις καθυστερήσεις και οδήγησε τον τελικό, απέναντι στην Μπάγερν, στην παράταση, ενώ ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, χαρίζοντας το τρόπαιο στην Τσέλσι.
Κι αν η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερη στην καριέρα του Ντρογκμπά, καθώς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο γήπεδο που έζησε μεγάλες στιγμές, έχουν υπάρξει κι άλλες μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές για τον ιβοριανό σούπερ σταρ στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Στις 30/4/2008, η Τσέλσι υποδεχόταν τη Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στον επαναληπτικό του 1-1 στο Άνφιλντ. Η βραδιά έμελλε να ανήκει ολοκληρωτικά στον Ντρογκμπά. Με ένα γκολ στην κανονική διάρκεια και άλλο ένα στην παράταση, ο ιβοριανός πήρε από το χέρι τους «μπλε» και με το τελικό 3-2 τους οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Στις 18/4/2012 ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο στην Τσέλσι για το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της (ο ίδιος ολοκλήρωσε το έργο και στον τελικό). Στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τους «μπλε» να παίρνουν την ισοπαλία στον επαναληπτικό και να προκρίνονται.
Σημαντικές στιγμές και στην Πρέμιερ Λιγκ έζησε στο σπίτι της Τσέλσι ο Ντρογκμπά. Εκεί πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (2005, 2006, 2010), ενώ πέτυχε κάποια σπουδαία ατομικά επιτεύγματα. Στο Στάμφορντ Μπριτζ σημείωσε τα περισσότερα τέρματα, που έχει πετύχει ποτέ σε έναν αγώνα στην καριέρα του. Γουίγκαν (8-0, 11/11/2006) και Γουέστ Μπρόμιτς (6-0, 14/8/2010) ένιωσαν στο «πετσί» τους τη μανία του Ντρογκμπά, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις έκανε χατ-τρικ, ενώ το 8-0 απέναντι στη Γουίγκαν, στο Στάμφορντ Μπριτζ, ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην καριέρα του.
Υ.Γ. Ο Ντρογκμπά είχε σκοράρει στους 8 από τους 9 τελικούς που κέρδισε η Τσέλσι, στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της. Κανείς όμως δε διεξήχθη στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: