Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Εκρηξη» Ματθαίου για Άρη!

No 288324
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Νικήτας Ματθαίου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την “επόμενη μέρα” στην ομάδα, αλλά και για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Στάθηκε στην απώλεια βαθμών λόγω διαιτησίας, ενώ σχολίασε και την έλλειψη συσπείρωσης των ανθρώπων του Άρη.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νικήτας Ματθαίου:
Για την κατάσταση στον Άρη: “Αυτά τα οποία γίνονται είναι απίστευτα. Επικρατεί το θέατρο του παραλόγου. Βλέπουμε μια ομάδα να χάνει χωρίς να δεχτεί γκολ και μια άλλη να βάζει επτά γκολ και να είναι έτοιμη να παίξει με την Μπαρτσελόνα. Επτά είχε βάλει στο μισό πρωτάθλημα τώρα τα έβαλε σε 90 λεπτά. Αυτή είναι η κατάσταση κι εμείς δυστυχώς την δεχόμαστε και πληρώνουμε και τα λάθη μας. Τέτοια ανθρωποφαγία, που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς στον Άρη, δεν έχει ξαναγίνει σε άλλη ομάδα. Όλοι ξέρουμε για τις συμμαχίες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Όταν σε βλέπουν να αλλάζεις διοικήσεις, σε θεωρούν αδύναμο και σε χτυπάνε. Έχουν κλαπεί τουλάχιστον 10 βαθμοί από τον Άρη. Κι εμείς στον Άρη τα ξέρουμε όλα! Μας ήρθε κάποιος από την Αμερική και μας είπε προφορικά πως θα φέρει 3.000.000 ευρώ στην ομάδα και θα φέρει και χορηγίες και τα απαιτούμενα έσοδα. Αυτός είπε κάποια πράγματα προφορικά, πήρε την ομάδα, την αποδυνάμωσε αφού έφυγαν οκτώ παίκτες, πήρε έναν προπονητή που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όταν ο άλλος σε βλέπει έτσι είναι λογικό να σε χτυπήσει. Ο θάνατος σου η ζωή μου…”.
Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: “Για τον Άρη ήταν ένας αγώνας ζωής ή θανάτου. Παρόμοιες συμπεριφορές έχει υποστεί πολλές φορές ο Άρης, με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Θυμάμαι σε εκτέλεση κόρνερ χαρακτηριστικά πως έπεφταν πόσα πράγματα. Αυτό για εμένα σε μια αντιπαλότητα κατά κάποιο τρόπο είναι και θεμιτό. Δεν γίνεται να μπαίνουμε μέσα και να χτυπάμε… παλαμάκια. Ο Άρης, ξέραμε, πως θα τα δώσει όλα. Έπαιξε δυνατά. Και ο κόσμος και οι παίκτες. Έπαιζε την επιβίωση της η ομάδα. Η αντιπαλότητα είναι θεμιτή και σωστή και ο καθένας διεκδικεί το παιχνίδι με όποιον τρόπο μπορεί. Κάποια νεαρά παιδιά θέλουν να τα έχουν καλά με τον κόσμο τους. Ένας παίκτης του ΠΑΟΚ έλεγε μπράβο στον κόσμο και πως τους βγάζει το καπέλο και ο άλλος έλεγε πως είναι η τελευταία φορά που έρχεται στο Χαριλάου. Την ίδια συμπεριφορά έχει υποστεί ο Άρης στην Τούμπα. Παίζει μια ιστορία 100 χρόνων και έρχεται ο άλλος να σε σκοτώσει, τι κάνεις; Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο, γιατί παιζόταν η ύπαρξη μας. Έρχεται ο άλλος να σε σκοτώσει μέσα στο σπίτι σου! Εγώ φυσικά και δεν επικροτώ την βία. Ποιο ήταν το παράξενο; Ότι υπήρχε 20.000 κόσμος, που υποστήριζε μια ομάδα που είναι τελευταία στην βαθμολογία; Μια ομάδα, που έχει προσφέρει αθλητισμό και πολιτισμό στην πόλη; Τι το καταδικαστέο έγινε; Οι δηλώσεις γίνονται μέσα από την αδρεναλίνη και την πικρία”.
Για τις δηλώσεις που είχε κάνει στην αρχή της εβδομάδας ο Λάμπρος Σκόρδας: “Τι να έλεγε ο κ. Σκόρδας; Να έρθει ο ΠΑΟΚ να μας κερδίσει και να… αγκαλιαστούμε; Ήθελε να δώσει κίνητρο στους παίκτες, παρά τα προβλήματα. Πως θα δώσεις κίνητρο στον παίκτη; Τι να πει ένας πρόεδρος μια ομάδας; Να πάμε να παίξουμε σαν παιδική χαρά; Γιατί να μην πει να κερδίσει η ομάδα; Έχουν γίνει παλαιότερα και άλλες δηλώσεις από άλλες πλευρές. Εγώ δεν βρέθηκα στην θέση να κάνω μια τέτοια δήλωση. Πάντα το κλίμα πυροδοτείται. Αυτά τα παιχνίδια έχουν μια ιδιαιτερότητα και το κλίμα πυροδοτείται και από την μια πλευρά και από την άλλη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Δεν νομίζω κανένας ποδοσφαιριστής να θέλει να κάνει κακό στον άλλο. Υπήρχε πάθος και θέληση. Το πώς εκφράζεται ο καθένας είναι διαφορετικό…”.
Για την αντιπαλότητα που ξεπερνάει τα όρια: “Ήμαστε πολύ στενάχωρα και βλέπουμε τι συμμαχίες υπάρχουν και τι αποτελέσματα έρχονται. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να απασχολούν ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έρχεται κάποιος να σε σκοτώσει μέσα στο σπίτι σου. Τι έπρεπε να κάνει ο Άρης; Δεν μπορεί μια ομάδα που πέταξε νταλίκες και μαλαματίνες κατά καιρούς στον χώρο του κέντρου να διαμαρτύρεται. Έπεσαν αντικείμενα, δεν διαφωνώ, ούτε το επικροτώ. Ήταν, όμως, μια αντίδραση η οποία δεν ήταν δικαιολογημένη αλλά ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί και συνέβη. Επίσης, λογικό είναι να υπάρχουν και τέτοια μαρκαρίσματα.  Μέσα στην Τούμπα ο Ιωσηφίδης σταμάτησε την καριέρα του Μόκαλη. Λέτε να το ήθελε; Μήπως το ήθελε ο κ. Γεωργιάδης να σπάσει το πόδι του Καράμπελα; Συμβαίνουν, όμως, αυτά. Δυστυχώς, πυροδοτούν δηλώσεις. Καλό στο ποδόσφαιρο δεν κάνει και να κλέβουν 10 βαθμούς από τον Άρη. Κανείς, όμως, δεν είχε την ευαισθησία από τους δημοσιογράφους να κάνει μια έρευνα, να πει τι συμβαίνει…”.
Για την διαιτησία του Κομίνη: “Για τον Άρη δεν ήταν εχθρική. Όμως, μέχρι τώρα μας έχουν κλέψει 10 βαθμούς. Αν βάλουμε μια κασέτα με τις αδικίες του Άρη θα κρατήσει μια ώρα. Για τα αποτελέσματα που γίνονται τελευταία πρέπει να επέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας”.
Για την συνέχεια του Άρη: “Η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται και τον Άρη και τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή και την Καλαμαριά. Δεν πρέπει, όμως, να χαίρεσαι για το σπίτι του διπλανού σου που καίγεται. Εγώ ξέρω ότι είχα προβλήματα στην ομάδα και ότι είχα εσωτερικά προβλήματα. Δώστε μου, όμως, πίσω τους κλεμμένους βαθμούς. Αν τους είχα αυτούς, θα ήμουν θλιμμένος; Δυστυχώς, κάποιοι στον Άρη πιστεύανε πως είναι απλό να διοικείς την ομάδα. Αν όμως δεν σταματήσει αυτό θα φτάσει ο Άρης στον αφανισμό. Ο εμφύλιος συνεχίζεται και εγώ τέθηκα στο πλευρό της διοίκησης και αυτό πρέπει να κάνει και ο κάθε Αρειανός. Πρέπει να έχουμε ένα θεμιτό αποτέλεσμα και να σωθεί η χρονιά. Αν πέσει ο Άρης τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα κάποιοι μένουν στην θέση τους και δημιουργούν την ανθρωποφαγία. Μακάρι να υπήρχε ένας άνθρωπος, όπως στον… γείτονα ή στον Ολυμπιακό και να έβαζε λεφτά και να έπαιρνε παίκτες. Ήρθε ο Ηλιάδης χωρίς λεφτά και έδιωξε οκτώ παίκτες. Στον Άρη, παρά την οδυνηρή κατάσταση, κάποιοι επιμένουν στα ίδια λάθη του παρελθόντος. Αν δεν σταματήσουν και αν δεν υπάρξει συσπείρωση, θα χαθεί ο Άρης. Παιδάκι θα ντρέπεται να φορέσει την φανέλα του Άρη για να πάει στο σχολείο. Μνημόσυνο δεν μπορώ να κάνω στην ομάδα, όμως βλέπουμε αποτελέσματα που γελάει όλη η Ευρώπη. Ελπίζω κάποια μέρα να χαμογελάσουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: