Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Έμεινε "ζωντανή" η Γρανάδα!!

Ζωντανή στη μάχη της παραμονής έμεινε η Γρανάδα η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Κόρδοβα εντός έδρας.
Στις θέσεις της παραμονής βρίσκεται η Γρανάδα η οποία πήρε σπουδαία νίκη επικρατώντας 2-0 της Κόρδοβα εντός έδρας. Στο 30’ ο Ινίγκο Λόπεζ άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο.
Έτσι στο 45’ ο Μάινθ άνοιξε το σκορ. Στο 69’ ο Ελ – Αράμπι από το σημείο του πέναλτι έκανε το τελικό 2-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 80’ έμειναν με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Φέντε.
ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Νιόμ, Μάινθ, Μπαμπίν, Χουάν Κάρλος (82’ Φουλκέρ), Ρούμπεν Πέρεζ (63’ Ιτούρα), Μάρκεθ, Μπανγκουρά, Πίτι, Ροσίνα, Ελ – Αράμπι (71’ Κόρντομπα).
ΚΟΡΔΟΒΑ: Χουάν Κάρλος, Γκουνίνο, Ινίγκο Λόπεζ, Ντέιβιντ, Εντιμάρ, Λούσο, Κριν, Γκόμεζ (56’ Φέντε), Μπόρχα (46’ Πάντιτς), Φιντέλ (61’ Βίκο), Αντόνε.



 
*Πηγή: onsports.gr*

Έχασε κάθε ελπίδα για πρωτάθλημα!

Τις λίγες ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου έχασε η Λιόν η οποία ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από την Καέν εκτός έδρας.
Μόνο μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες της Λιόν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς θα πρέπει η Παρί Σεν Ζερμέν να χάσει και τα δύο επόμενα παιχνίδια της.
Αυτό γιατί γνώρισε τη βαριά ήττα με 3-0 από την Καέν εκτός έδρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπενεζέ που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ (41’, 44’) για να γίνει το τελικό 3-0 από τον Πριβά στο 85.  
ΚΑΕΝ: Βερκούτρ, Άπια, Αντεοτί, Ντα Σίλβα, Ιμορού, Καντέ, Σεουμπέ, Μπενεζέ (80’ Λεμάρ), Κοϊτά (58’ Μπαζίλε), Νανγκίς (73’ Φερέτ), Πριβά.
ΛΙΟΝ: Λόπες, Μπεντιμό (46’ Ζεφάν), Ουμτιτί, Κονέ (77’ Μαλμπράνκ), Νταμπό, Γκοναλόν, Τολίσο, Φερί (69’ Γιαταρά), Γκρενιέρ, Φεκίρ, Λακαζέτ.


Caen 3 - 0 Lyon # All GoalsExclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

 
*Πηγή: onsports.gr*

Στο κόλπο για Εσιέν η Μπεσίκτας!!

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν θεωρείται για τον Παναθηναϊκό η μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν με την Μπεσίκτας να έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες απόκτησης του.  
Ο Γκανέζος αμυντικός χαφ ετοιμάζεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Μίλαν προσελκύοντας το ενδιαφέρον ουκ ολίγων συλλόγων.
Ορλάντο Σίτι, Γουότφορντ, Παναθηναϊκός αλλά και Μπεσίκτας εξετάζουν την περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν.
Ο τουρκικός σύλλόγος έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα καθώς την προηγούμενη Παρασκευή κάλεσε τον Εσιέν για συζητήσεις στην Κωνσταντινούπολη.
Ο παλαίμαχος άσος της Μπεσίκτας, Ιμπραχίμ Ουζουλμέζ φωτογραφήθηκε με τον «βίσονα» τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Σημειώνεται πως η Μπεσίκτας προσφέρει κάτι περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο ποσό που σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους ικανοποιεί τον Εσιέν!  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αφαίρεση βαθμών στον Πιερικό!!

Μόνο με θαύμα θα παραμείνει πλέον στην Football League o Πιερικός, καθώς του αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί εξαιτίας οφειλών σε δύο πρώην παίκτες του. Ανακοίνωση εξέδωσαν οι παίκτες της ομάδας.
Συγκεκριμένα, αφαιρούνται οι βαθμοί λόγω οφειλών στους Δημήτρη Ίτσιο και Χρήστο Ελευθεριάδη, ενώ δεν θα δώσει τα παιχνίδια της 3ης και 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, κόντρα σε Αιγινιακό και Τύρναβο.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Ο αγώνας μεταξύ των Π.Α.Ε. «ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ», της 3ης αγωνιστικής ημέρας των play out του 2ου Ομίλου της FOOTBALL LEAGUE Ο.Π.Α.Π. αγωνιστικής περιόδου 2014 – 2015, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ «Γ. ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΗΣ», ματαιώνεται, λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. για την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.
Ο αγώνας μεταξύ των Π.Α.Ε. «ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005», της 4ης αγωνιστικής ημέρας των play out του 2ου Ομίλου της FOOTBALL LEAGUE Ο.Π.Α.Π. αγωνιστικής περιόδου 2014 – 2015, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στο Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ματαιώνεται, λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. για την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ».
Η ανακοίνωση των παικτών:
«Κόντρα σε αυτούς που έχουν μάθει να κερδίζουν παιχνίδια εκτός γηπέδου εμείς είμαστε ΕΔΩ. Ενεργοί και συνειδητοποιημένοι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Όλη η οικογένεια του Πιερικού, πρόεδρος, παίκτες, εργαζόμενοι, ενωμένοι θα το πάμε μέχρι τέλους.
Γιατί για εμάς οι αγώνες παίζονται μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Όχι σε σκοτεινά παρασκήνια. Τους αγώνες τους κερδίζεις με το πάθος, τη θέληση και την ικανότητα. Όχι στα χαρτιά. Συγχαρητήρια στον κ. Νιώπα και τα πειθήνια όργανά του. Η αποστολή τους εξετελέσθη. Η «υπερομάδα» τους δεν θα μας αντιμετωπίσει στο γήπεδό τους. Οι φόβοι τους δεν θα γίνουν πραγματικότητα.
Για όσους μας έχουν ξεγραμμένους, τους δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε σαν μια γροθιά. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα».

To πρόγραμμα των Τμημάτων Υποδομής!

Διαβάστε όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τις μάχες που δίνουν τα Τμήματα Υποδομής του Δικεφάλου το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά:
Στην Αθήνα ταξιδεύει η Κ20 για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα της Super League, ενώ η Κ16 και η Κ14 παίζουν στους τελικούς των κατηγοριών τους για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο σε αρκετές από τις κατηγορίες των Τμημάτων Υποδομής. H K13, εξάλλου, ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Αγ. Δημήτριο, για τον α’ ημιτελικό του πρωταθλήματος, στο ματς που έγινε στις 07.05. Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων:
Κ20Πανιώνιος – ΠΑΟΚ την Κυριακή 10.05 στις 11.00 στο γήπεδο Β’ Αργυρούπολης (Λαύρας)
Κ17
Αλμωπός – ΠΑΟΚ την Κυριακή 10.05 στις 18.00 στο γήπεδο Αριδαίας (φιλικό)
Κ16
Μπέμπηδες 98 – ΠΑΟΚ την Κυριακή 10.05 στις 18.150 στο γήπεδο ΕΠΣΜ Μίκρας (τελικός ΕΠΣΜ)
Κ15
Ρεπό
Κ14
Μπέμπηδες (00΄) – ΠΑΟΚ την Κυριακή 10.05 στις 16.00 στο γήπεδο ΕΠΣΜ Μίκρας (τελικός ΕΠΣΜ)
Κ12
Ντίνος Κούης – ΠΑΟΚ το Σάββατο 09.05 στις 11.00 στο γήπεδο Ελπίδος Ευόσμου
Κ11
ΠΑΟΚ – Αχιλλέας Τριανδρίας (03′-04′) το Σάββατο 09.05 στις 14.30 στο γήπεδο FF Θέρμης
Κ10
ΠΑΟΚ – Μπέμπηδες (04′) το Σάββατο 09.05 στις 12.00 στο γήπεδο Planet και
ΠΑΟΚ – Shooters (04′-05′) το Σάββατο 09.05 στις 09.00 στο γήπεδο Champions και
Τουρνουά στη Φλώρινα την Κυριακή 10.05
Κ9
ΠΑΟΚ – Μαντουλίδης (04′-05′) την Κυριακή 10.05 στις 10.00 στο γήπεδο Planet και
Τουρνουά στη Φλώρινα την Κυριακή 10.05
Κ8
Μπέμπηδες (06′) – ΠΑΟΚ το Σάββατο 09.05 στις 09.00 στο γήπεδο Planet
K7
ΠΑΟΚ – Ηρακλής (07′) το Σάββατο 09.05 στις 09.00 στο γήπεδο Champions και
ΠΑΟΚ – Αστέρας Αμπελοκήπων το Σάββατο 09.05 στις 14.00 στο γήπεδο του Μακεδονικού
Κ6
ΠΑΟΚ – Shooters την Παρασκευή 08.05 στις 19.15 στο γήπεδο Shooters
*Πηγή: arenafm.gr*

«Όχι» Καϊμακόγλου στον Παναθηναϊκό!!

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να κάνει το «μπαμ» με την επιστροφή του Κώστα Καϊμακόγλου στο ΟΑΚΑ ενόψει πλέι οφ της Α1 αλλά ο Ελληνας διεθνής, αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση των «πρασίνων».
Ο Κώστας Καϊμακόγλου δέχθηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως ο διεθνής φόργουορντ αρνήθηκε ευγενικά.
Ο 32χρονος παίκτης έχει συμβόλαιο με την Ουνίξ Καζάν και παρότι η πρόταση ήταν δελεαστική, αποφάσισε να μείνει στη Ρωσία… Συνεπώς ο Παναθηναϊκός περιμένει πλέον δύο απαντήσεις (από Κούπερ και Μάρτιν) και όχι τρεις , αφού ο Καϊμακόγλου δεν είναι διαθέσιμος.
*Πηγή: superbasket.gr*

Τσέλσι και Λίβερπουλ για Πίρλο!!

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αντρέα Πίρλο από τη Γιουβέντους, φαίνεται πως υπάρχει από τις Τσέλσι και Λίβερπουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Tuttosport»!
Είναι πιθανό ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο, έστω και στην ηλικία των 35 ετών, να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ; Σύμφωνα με την «Tuttosport» είναι!
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως τόσο η Τσέλσι, όσο και η Λίβερπουλ βλέπουν με πολύ καλό μάτι την προοπτική να κάνουν δικό τους τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος μπορεί ακόμα να προσφέρει ποιοτικό ποδόσφαιρο σε οποιαδήποτε ομάδα.
Ο Ιταλός άλλωστε, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τη Γιουβέντους, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει στα χέρια του κάτι «χειροπιαστό».
«Δεν θα πήγαινα σε κάποια άλλη ιταλική ομάδα. Η Γιουβέντους θα είναι η τελευταία μου ομάδα από τη Serie A, οτιδήποτε και αν συμβεί. Το MLS θα μπορούσε να ήταν μία ιδέα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω κατι», ήταν τα λόγια του «Μαέστρου».
*Πηγή: England365.gr*

Τέρι: «Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα μας χειροκροτάει η Τζέραρντ...»

Δύσκολο είναι για τον Τζον Τέρι να σκεφτεί ότι οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ και δη ο Στίβεν Τζέραρντ θα πρέπει να σταθεί και να χειροκροτήσει την Τσέλσι στον «διάδρομο των Πρωταθλητών» που κάνει η αντίπαλος της ομάδας που κατακτά τον τίτλο, στο πρώτο παιχνίδι μετά την εξασφάλιση της κορυφής.  
Ο αρχηγός των «μπλε» τρέφει απεριόριστο σεβασμό στον ηγέτη των «κόκκινων» που κλείνει το τεράστιο κεφάλαιο του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ στην καριέρα του και ετοιμάζεται για το MLS μετά το καλοκαίρι.
Για τον λόγο αυτό, αλλά και γενικότερα για το συναίσθημα που ξέρει πόσο πικρό και άβολο είναι να «πρέπει» να χειροκροτήσεις τους πρωταθλητές (δεν υπάρχει κανονισμός που να το επιβάλλει), είπε τα παρακάτω ενόψει του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, το απόγευμα της Κυριακής στο «Στάμφορντ Μπριτζ»:
«Σίγουρα θα είναι περίεργο και θα είμαστε κι εμείς κι αυτοί αμήχανοι. Είναι κι αυτοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, θέλουν το καλό της ομάδας τους και θα είναι περίεργο να σταθούν και να μας περιμένουν για να μας χειροκροτήσουν. Δεν μου φαίνεται πολύ σωστό δεδομένης και της παρουσίας του Στίβεν Τζέραρντ που πρέπει να απολαμβάνει τον σεβασμό όλων. Αν όντως γίνει, τότε θα το δεχθούμε και θα είμαστε περήφανοι, όπως και τώρα, για το επίτευγμά μας». 
*Πηγή: England365.gr*

Τι «παίζει» με Καϊμακόγλου!!

Το «ναι» του Κώστα Καϊμακόγλου στον Παναθηναϊκό, το μεγάλο... αγκάθι του ατζέντη και η Ούνιξ, η οποία... προσφέρει στον παίκτη την ελευθερία του.

Τι «παίζει» με Καϊμακόγλου
Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει (η προθεσμία εκπνέει την Δευτέρα για αλλαγές στα ρόστερ), ο Παναθηναϊκός επιχειρεί το... κόλπο γκρόσο της επιστροφής του Κώστα Καϊμακόγλου (μετά απ' αυτά των Μάρτιν-Κούπερ), αλλά χρειάζεται να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια προκειμένου να φορέσει εκ νέου την πράσινη φανέλα.

Ο παίκτης έχει πει το «ναι» στο τριφύλλι (για 2ετές συμβόλαιο) και παρά το γεγονός πως δεσμεύεται στην Ούνιξ Καζάν και για του χρόνου. Οι Ρώσοι, μετά από μια τραγική σεζόν, που έχει ήδη ολοκληρωθεί θέλουν να αλλάξουν πολιτική, να αφήσουν το μοντέλο με τον χορό εκατομμυρίων και να αποδεσμεύσουν παίκτες με υψηλά συμβόλαια (όπως ο Καϊμακόγλου).

Γι' αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει «δίμηνο μπόνους μισθού» σε αρκετούς (ανάμεσά τους και ο Καϊμακόγλου) προκειμένου να βρουν τον νέο προορισμό της καριέρας τους και η ομάδα φυσικά να γλιτώσει τους παχυλούς μισθούς. Γι' αυτό και ουσιαστικά ο Έλληνας άσος έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μείνει ελεύθερος...

Εκεί, όμως, μπαίνει ο μεγάλος σκόπελος. Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ διαπραγματεύεται με τον Νίκο Λώτσο, τον νυν μάνατζερ του «Κάι». Δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης μαζί του και περιμένει ουσιαστικά να... κάνει στην άκρη ο γνωστός μάνατζερ και την άλλη στιγμή να μπει στο αεροπλάνο ο παίκτης. Το αν αυτό είναι εφικτό, είναι κάτι που... θα φανεί και κατά πόσο θα υπάρξουν πιέσεις.

Υπενθυμίζεται πως και με τον Μποχωρίδη στην αρχή υπήρχε... πρόβλημα -λόγω του ότι τον εκπροσωπούσε το γραφείο του κ. Λώτσου- ωστόσο άλλαξε εκπρόσωπο και τελικά κατηφόρισε στην Αθήνα και τους πράσινους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άρης τετράδας!!

Ο Άρης έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά νίκησε 69-66 το Ρέθυμνο και τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Basket League. Πρώτος αντίπαλος στα play-offs η ΑΕΚ. Στην έκτη θέση ο ΑΓΟΡ, που παίζει με τον ΠΑΟΚ.

Άρης τετράδας!
Ο Άρης είναι τελικά η ομάδα που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League. Οι «κίτρινοι» νίκησαν 69-66 εκτός έδρας το Ρέθυμνο στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής και τερμάτισαν πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Αντίπαλός τους στην πρώτη φάση των play-offs θα είναι η ΑΕΚ, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη, η ομάδα της Κρήτης τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας και θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα.

Κορυφαίος των νικητών ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, που είχε 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ άλλοι τρεις συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων, αλλά και του αγώνα ήταν ο Γιάννης Καλαμπόκης, που σημείωσε 18.

Το ματς:

Το Ρέθυμνο αιφνιδίασε τον Άρη και προηγήθηκε 7-2, αλλά η αντίδραση των «κίτρινων» ήταν άμεση, αφού με σερί 6-0, πήραν προβάδισμα 7-8, μετά από τέσσερα λεπτά. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, αναγκάζοντας τον αντίπαλό τους σε άστοχα σουτ και με σωστές επιλογές στην επίθεση, πήραν διαφορά πέντε πόντων (15-10) στο 7’. Το τέλος της πρώτης περιόδου τους βρήκε μπροστά με 20-17, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαγέ, που είχε σημειώσει επτά πόντους. Τόσους είχε από πλευράς φιλοξενούμενων και ο Βεζένκοφ.

Με σερί 14-6 στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, αλλά και βελτίωση στην άμυνα, ο Άρης «γύρισε» την σε βάρος του κατάσταση και πήρε ξανά προβάδισμα με 26-31. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 28-31, αλλά με άλλο ένα σερί 7-0, οι «κίτρινοι» εκτόξευσαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα πόντους (28-38), με τη λήξη του ημιχρόνου. Όλα ξεκίνησαν από την πολύ καλή άμυνα, αφού δέχθηκε μόλις οχτώ πόντους. Βεζένκοφ με 11 και Νέιμικ με 7 ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Άρη, ενώ από πλευράς Ρεθύμνου, το «κουπί τραβούσε» ο Φαγέ με 9.

Με τρίποντο του Τόμας στην πρώτη επίθεση του τρίτου δεκαλέπτου, ο Άρης έφτασε στο +13 (28-41), αλλά το Ρέθυμνο με σερί 9-2, μείωσαν τη διαφορά στους έξι (37-43) στο 24’ και έδειξε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν και με δικό τους 7-3, επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (40-50). Με τους Τόμας και Αντεγκμπόγε να αναλαμβάνουν δράση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 44-54 και μπήκε στην τελική ευθεία με μια αξιόλογη διαφορά δέκα πόντων, στην προσπάθεια κατάκτησης της νίκης.

Τα λάθη και η αστοχία ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, κάτι που φαίνεται από το σκορ, το οποίο ήταν 4-4 στα πρώτα πέντε λεπτά. Αυτό, βέβαια, ουδόλως «χαλούσε» τον Άρη, που διατηρούσε την υπέρ του διαφορά ασφαλείας. Το Ρέθυμο δεν παράτησε επ’ ουδενί το παιχνίδι και παρότι βρισκόταν στο -9 (59-68) στα 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με ένα απίστευτο σερί 7-0, μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (66-68), 24’’ πριν το τέλος. Οι «κίτρινοι» έκαναν λάθος στην επαναφορά, το Ρέθυμνο με 22’’ αστόχησε δύο φορές εξ επαφής με τους Καλαμπόκη και Σάφτενααρ και ο Νέιμικ με 1/2 βολές, «έγραψε» το τελικό 66-69, αφού οι γηπεδούχοι αστόχησαν και στο τρίποντο της απελπισίας στο φινάλε.

Δεκάλεπτα: 20-17, 28-38, 44-54, 66-69.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σχίζας, Κουμπούρας 2, Σάφτενααρ 8 (10ρ.), Κάουνσιλ 8 (4ασ.), Άλεν, Καλαμπόκης 18, Φαγέ 15 (11ρ.), Σίνης, Χείλαρης 2, Κράβιτς 2, Δουλγεράκης, Χόλις 11 (6ρ.).

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 6 (9ασ.), Τσιάρας, Δήμας, Ριντ 2, Τόμας 11 (5ρ.), Πουλιανίτης, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 17 (5ρ.), Νέιμικ 12, Μούρτος 2 (5ρ.), Σίμτσακ 2 (5ρ.), Αντεγκμπόγε 11. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ!!

Στην έκτη συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 105-73 των Τρικάλων για την τελευταία αγωνιστική της Basket League. Αντίπαλος του «Δικεφάλου του Βορρά» στα πλέι οφ θα είναι το Ρέθυμνο.

Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον αγώνα στο «PAOK Sports Arena», "ισοπεδώνοντας" τα Τρίκαλα με 105-73 για την τελευταία αγωνιστική της Basket League και τερμάτισε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 19-7.

Έτσι, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο που ηττήθηκε από τον Άρη με 66-69. Αντίθετα, τα Τρίκαλα έκλεισαν τη σεζόν στη 12η θέση με μόλις οκτώ νίκες.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν με διάθεση να προσφέρουν μπόλικο θέαμα, αφού κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, με αποτέλεσμα οι άμυνες να είναι πολύ χαλαρές. Ο ΠΑΟΚ έδειξε γιατί τα πήγε τόσο καλά και "πάτησε το γκάζι" από τα μισά της πρώτης περιόδου, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο ημίχρονο με διαφορά 26 πόντων (63-37). Λίγα πράγματα άλλαξαν στη συνέχεια, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στην άνετη νίκη με 105-73.

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Δέδας με 22 πόντους (6/7 τρίποντα) και ακολούθησε ο Σαλούστρος με 14, ενώ από τα Τρίκαλα διασώθηκε ο Τρέισι με 28 πόντους που, όμως, έμοιαζε σαν να παλεύει μόνος του με τα… θηρία.

Το ματς:

Δυνατά μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι και προηγήθηκαν γρήγορα στο πρώτο δίλεπτο με +9 (11-2). Μάλιστα, η διαφορά έφτασε σύντομα σε διψήφια επίπεδα (21-8) με τον Σαλούστρο να φτάνει στους 8 πόντους. Ο Τρέισι απάντησε με ένα έμμεσο και ένα… κανονικό τρίποντο, μειώνοντας στο -7 (21-14). Μάλιστα, ο Αμερικανός φόργουορντ μετέτρεψε την πρώτη περίοδο σε ένα προσωπικό του επιθετικό "κρεσέντο", σημειώνοντας τους 17 από τους 20 πρώτους πόντους των Θεσσαλών. Όμως, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν σοβαροί και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με +11.

Ο Τσούπκοβιτς μείωσε προσωρινά με δύο ελεύθερες βολές, όμως οι Θεσσαλονικείς μονοπώλησαν το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Λάνγκφορντ, ο Δέδας και ο Χαριτόπουλος έκαναν ότι ήθελαν με την άμυνα των Τρικάλων και, με ένα επιμέρους 14-2, "ανέβασαν το δείκτη" της διαφοράς στους 21 πόντους (47-26). Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να δείχνουν σημεία… ζωής με έξι γρήγορους πόντους (49-32), όμως ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε έλεος και, έχοντας απίστευτα ποσοστά στην επίθεση (67% στα δίποντα και 59% στα τρίποντα), έφτασε στους 63 πόντους. Έτσι, πήγε στα αποδυτήρια με +26 (63-37), παρά τους 24 πόντους του Τρέισι.

Οι οδηγίες του Κώστα Παπάζογλου απέδωσαν καρπούς, αφού οι παίκτες του εμφανίστηκαν "μεταμορφωμένοι" στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Έτσι, μείωσαν τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ στο -14 (65-51) με ένα επιμέρους 14-2 σκορ. Ο Βον σταμάτησε την… κατρακύλα, ευστοχώντας σε ένα έμμεσο τρίποντο αρχικά και μετά σε δύο ακόμα καλάθια (72-53). Με τον Δέδα και τον Μαργαρίτη να ακολουθούν τον Αμερικανό σέντερ, ο ΠΑΟΚ ξεμάκρυνε πάλι από τα Τρίκαλα, όντας μπροστά στο σκορ με 20 πόντους (81-61) στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Τυπική διαδικασία είχε το τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς οι Θεσσαλοί δεν φάνηκαν να πιστεύουν πως μπορούν να μπουν στη διεκδίκηση του αγώνα. Ο Τρέισι και ο Ίνγκραμ μείωσαν στο -17 (86-69), όμως ο Χαριτόπουλος και ο Δέδας επανέφεραν το «Δικέφαλο του Βορρά» σε διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων (93-69). Δε χαλάρωσαν, όμως, στο τέλος οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου και «σκόρπισαν» τους αντιπάλους τους με το τελικό 105-73.


Τα δεκάλεπτα: 33-22, 63-37, 81-61, 105-73

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 8, Λιάπης 11 (3), Τσόχλας 7 (1), Δέδας 22 (6), Μαργαρίτης 2, Κόττας 8, Όντουμ 2, Βον 12, Σιναντίνοβιτς 9 (2), Χαριτόπουλος 10, Σαλούστρος 14 (3)

Τρίκαλα (Παπάζογλου): Ίνγκραμ 8 (1), Νικολόπουλος, Τρέισι 28 (3), Τσούπκοβιτς 13 (2), Σπάνος 3, Καμαριώτης, Ματαλόν 9 (1), Βαρυτιμιάδης 9, Χουχούμης, Γιαννούλης, Λίντκβιστ 3 *Πηγή: sport-fm.gr*

Χάλ-ια μαύρα!! (vids)

Όλοι «δούλεψαν» εναντίον της Χαλ! Η Μπέρνλι (που υποβιβάστηκε και μαθηματικά) τη νίκησε μες το σπίτι της κι ετοιμάζεται να την… συμπαρασύρει στην Championship! Ανάσα για Άστον Βίλα και Λέστερ!

Χάλ-ια μαύρα! (vids)
Δραματικό προμηνύεται το φινάλε στην ουρά της βαθμολογίας στην Premier League!

Η Μπέρνλι δεν απέφυγε το μοιραίο μιας και πλέον δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες για παραμονή αλλά έβαλε σε μεγάλους μπελάδες και την Χαλ!

Το τέρμα του Ινγκς διαμόρφωσε το 0-1 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα κάνει τη Χαλ ν’ αγωνιά στην τελευταία στροφή έχοντας μάλιστα και εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα απέναντι σε Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Την ίδια ώρα Άστον Βίλα και Λέστερ έφταναν στο τρίποντο απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Σαουθάμπτον, αντίστοιχα, παίρνοντας τεράστια βαθμολογική ανάσα.

Ενώ επισφαλής παραμένει η θέση της Νιούκαστλ που απέσπασε έστω το βαθμό της ισοπαλίας στην αναμέτρηση με την Γουέστ Μπρομ. Βαριά, αλλά ανώδυνη ήττα γνώρισε η Τότεναμ, με την εξαιρετική Στόουκ να παίρνει τη νίκη με το ευρύ 3-0.



Νωρίτερα, η Σάντερλαντ απέδρασε με μεγάλο διπλό (0-2) από την έδρα της Έβερτον και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.



Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 9/5

Έβερτον-Σάντερλαντ 0-2
(53’ Γκρέιαμ, 85’ Ντεφόε)

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ 1-0
(31’ Κλέβερλι)

Χαλ-Μπέρνλι 0-1
(62’ Ινγκς)

Λέστερ-Σαουθάμπτον 2-0
(7’, 20’ Μαχρέζ)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 1-1
(42’ Πέρεθ-32’ Ανιτσέμπε)

Στόουκ-Τότεναμ 3-0
(22’ Άνταμ, 33’ Ενζοζί, 87’ Ντιουφ)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 10/5

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 11/5

Άρσεναλ-Σουόνσι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο, 16/5 (17:00)

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα (14:45)
Μπέρνλι-Στόουκ
ΚΠΡ-Νιούκαστλ
Σάντερλαντ-Λέστερ
Τότεναμ-Χαλ
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 17/5

Σουόνσι-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 18/5

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για γέλια και για… κλάματα!!

Η μία κατραπακιά διαδέχεται την άλλη για την Μπάγερν, που είδε την Άουγκσμπουργκ να αλώνει (1-0) την «Allianz Arena» και να πλησιάζει το Europa. Αγγίζει τα «αστέρια» η Γκλάντμπαχ, άνετα η Ντόρτμουντ.

Για γέλια και για… κλάματα!
Δεν γελάει, ούτε λίγο, το χειλάκι της Μπάγερν τον τελευταίο καιρό. Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ντόρτμουντ, τις ήττες από Λεβερκούζεν και Μπαρτσελόνα, ήρθε και.. η Άουγκσμπουργκ για να «δέσει το γλυκό».

Η ομάδα του Βάιντσιρλ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αλλαγές των «Βαυαρών» αλλά και την αποβολή του Πέπε Ρέινα (μόλις στο 13' ) και παρότι έχασε πέναλτι, πήρε τεράστιο διπλό με σκορ 1-0 που την κρατάει γερά στο κόλπο του Europa League.

Στην Γκλάντμπαχ σκέφτονται… την κλήρωση των ομίλων του Champions League. Κι ‘αυτό διότι τα «πουλάρια» έκαναν πλάκα 3-0 στο ντέρμπι με την Λεβερκούζεν και δείχνουν να καπαρώνουν την 3η θέση που δίνει απευθείας το εισιτήριο.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Ντόρτμουντ απέναντι στην Χέρτα. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 2-0, στον πάγκο ο Παπασταθόπουλος, στο «Signal Iduna Park». Μεγάλη ευκαιρία να ανασάνει βαθμολογικά έχασε το Αννόβερο, που στο φινάλε είδε την Βέρντερ να σώζει τον βαθμό 1-1. «Κλείδωσε» παραμονή η Άιντραχτ, επικρατώντας εύκολα 3-1 της Χόφενχαϊμ στην Φρανκφούρτη.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8/5 (21:30)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ 1-1
(90' Κάτσαρ - 25' Μεχμέντι)

Σάββατο 9/5 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 0-1
(73' Μπομπαντίγια)

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(9' Σούμποτιτς, 47' Ντουρμ)

Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 3-0
(50' Κρούσε, 81' Χέρμαν, 88' Τραορέ)

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(21' Στιντλ - 78' Γιουνούζοβιτς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 3-1
(18' Οστσίπκα, 27' Σεφέροβιτς, 34' Τσάντλερ - 51' Φόλαντ)

Στουτγκάρδη-Μάιντς (19:30)

Κυριακή 10/5
Πάντερμπορν-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Κολωνία-Σάλκε (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο 16/5 (16:30)
Σάλκε-Πάντερμπορν
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Κολωνία
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη-Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χαλάστρα» του Ρέινα στον… Νόιερ!! (video)

Ένα παιχνίδι είχε να ξεκουραστεί -και να ξεχάσει τι υπέστη από τον Μέσι- και αυτό βγήκε ξινό στον Μάνουελ Νόιερ! Γιατί ο Ρέινα… πρόλαβε ν’ αποβληθεί σε 13’ και να τον ξαναφέρει άρον-άρον στα δοκάρια

«Χαλάστρα» του Ρέινα στον… Νόιερ! (video)
Να έχεις περάσει όσα έχεις περάσει μεσοβδόμαδα από τον Μέσι.

Να σου δίνεται η ευκαιρία -μια στο τόσο κι εσένα- να ξεκουραστείς.

Και να πρέπει σε λιγότερο από ένα τεταρτάκι να επιστρέψεις στο καθήκον…

Στο παιχνίδι λοιπόν της Μπάγερν με την Άουγκσμπουργκ ο Γκουαρντιόλα άφησε τον Μάνουελ Νόιερ στον πάγκο. Του έδωσε λίγο χρόνο να συνέλθει και να σκεφτεί κάποια καλύτερη δήλωση ενόψει της ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα από το «θα δείξω στον Μέσι ποιος είναι το αφεντικό».

Ο Πέπε Ρέινα όμως είχε άλλη άποψη. Ή μάλλον είχε μια «ατσούμπαλη» έξοδο πάνω στον Μπομπαντίγια. Κι ανάγκασε τον Γερμανό να επιστρέψει άρον-άρον και με την… εκφοβιστική αύρα του να συμβάλλει στο να πάει το πέναλτι στο δοκάρι!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τιμά Έκι ο Παναθηναϊκός!

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Έκι Γκονζάλες και αύριο ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ‘χει την ευκαιρία να τον ξαναδεί, αλλά και την ΠΑΕ να τον τιμήσει.

Τιμά Έκι ο Παναθηναϊκός
Ένα απ’ τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας θα βρεθεί στη Λεωφόρο την Κυριακή! Ο Έκι Γκονζάλες βρίσκεται στην Αθήνα και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου στο περιθώριο αυτό, η ΠΑΕ θα τον τιμήσει για την παρουσία του.

Οι πράσινοι οπαδοί, απ’ την άλλη, θα ‘χουν την ευκαιρία να τον ξαναδούν και να τον αποθεώσουν, αφού ανέκαθεν ήταν στις… καρδιές τους για τις στιγμές που έχει χαρίσει στο παρελθόν.

Ενώ και ο ίδιος ο Αργεντινός θα πάρει μετά από χρόνια μια «τζούρα» απ’ το Απόστολος Νικολαΐδης, εκεί όπου είχε δοξαστεί… *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτο βήμα για Μπάμπεργκ!

Η Μπάμπεργκ παρότι «ζορίστηκε» επικράτησε 87-79 της Λούντβιγκσμπουργκ κι έκανε το 1-0 στα προημιτελικά των γερμανικών play offs.

Πρώτο βήμα για Μπάμπεργκ
Δυσκολότερα του αναμενόμενου, η Μπάμπεργκ επιβλήθηκε 87-79 της Λούντβιγκσμπουργκ κι έκανε το 1-0 στον πρώτο γύρο των play offs.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, που ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο της γερμανικής λίγκας, είχε κορυφαίους τους Νταουάν Ρόμπινσον με 18 και Τρέβορ Εμπάκουε με 15 πόντους, ενώ από 12 πρόσθεσαν Ράιαν Τόμπσον και Μπραντ Γουοναμέικερ.

Ο Ντέιβιντ Κένεντι με 17 ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων, ενώ ο γιος του Τζον Στόκτον, Μάικλ, έμεινε στους 9 με 4 ασίστ. Το δεύτερο ματς της σειράς, που κρίνεται στις τρεις νίκες, θα γίνει την Τρίτη στην έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφικές… βόμβες ο Παναθηναϊκός!!

Τεράστια μεταγραφική αντεπίθεση επιχειρεί ο Παναθηναϊκός! Οι Κένιον Μάρτιν και Ντι Τζέι Κούπερ… μπαίνουν στο αεροπλάνο, ενώ οι πράσινοι πάνε για το κόλπο γκρόσο με Καϊμακόγλου. Το... εμπόδιο για Κάι.

Μεταγραφικές… βόμβες ο Παναθηναϊκός!

Η αρχή έχει γίνει τις τελευταίες ώρες με τους Κένιον Μάρτιν και Ντι Τζέι Κούπερ, με τις υποθέσεις τους να είναι σχεδόν τελειωμένες. Και με τους δύο παίκτες οι πράσινοι βρίσκονται σχεδόν σε οριστική συμφωνία και αναμένουν στα τηλέφωνά τους για να έρθουν Ελλάδα και να ολοκληρώσουν την μεταγραφή τους, αλλάζοντας επίπεδο στον Εξάστερο.

Άλλωστε ο πρώτος -παρά τα 37 του χρόνια- έχει πολυετή και μεγάλη καριέρα στο NBA και δεδομένα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην φροντ λάιν. Όσον αφορά τον άλλο Αμερικανό, πρόκειται για έναν παίκτη που ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα (απ’ τη θητεία του στον ΠΑΟΚ), ενώ προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Ενισέι.

Κι όμως δεν σταματούν εκεί στον Παναθηναϊκό, αλλά πάνε για την... ολοκληρωτική «βόμβα» που ακούει στο όνομα Κώστα Καϊμακόγλου. Οι πράσινοι θέλουν να πετύχουν το κόλπο γκρόσο και να ντύσουν τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ εκ νέου στα πράσινα, ύστερα από 2,5 χρόνια όταν έφυγε για λογαριασμό της Ούνικς Καζάν.

Στο τριφύλλι έχουν ήδη καταθέσει πρόταση διετούς συνεργασίας στον «Κάι», με πολύ καλές απολαβές, προκειμένου ο παίκτης να γυρίσει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Υπάρχει, όμως, ένα εμπόδιο για να προχωρήσει το θέμα!

Αυτό είναι ο μάνατζερ του παίκτη, Νίκος Λώτσος. Με τον εν λόγω ατζέντη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις και δεν πρόκειται να μπει σε καμία συνεργασία μαζί του. Είναι κάτι δεδομένο και οριστικό, που δεν πρόκειται να αλλάξει… ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Αν ο Καϊμακόγλου, αλλάξει μάνατζερ, τότε το… άλλο λεπτό μπαίνει στο αεροπλάνο και υπογράφει το νέο του συμβόλαιο. Οπότε για την ώρα εκεί υπάρχει μια... αναμονή.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός έχει διορία για όλες αυτές τις αλλαγές μέχρι την Δευτέρα, όταν και εκπνέει η προθεσμία, ενόψει της έναρξης των πλέι οφ. Είναι σαφές εξίσου πως εφόσον ολοκληρωθούν αυτά τα deal, ο Λαουάλ αυτόματα θα είναι ο πρώτος που θα τεθεί εκτός ομάδας για να αδειάσει και χώρος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Καραγκούνης μεταφέρει στα παιδιά, αυτό που έκανε τόσα χρόνια»


Με την εμψύχωση του Γιώργου Καραγκούνη που βρίσκεται δίπλα τους συνεχίζει τις θετικές παρουσίες η Εθνική Παίδων στους ομίλους του Euro 2015, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Γεωργόπουλος.

«Ο Καραγκούνης μεταφέρει στα παιδιά, αυτό που έκανε τόσα χρόνια»
Για την φοβερή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας Παίδων στη Βουλγαρία για τους ομίλους του Euro 2015, αλλά και τη βοήθεια που προσφέρει ο Γιώργος Καραγκούνης στα παιδιά μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Γεωργόπουλος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην ισοπαλία που έφερε η ομάδα στην έναρξη των υποχρεώσεων της κόντρα στη Ρωσία, αλλά και για το αυριανό κόντρα στην Σκοτία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι με αυτοσυγκέντρωση και ελπίδα ότι θα μας πάνε όλα καλά για να πανηγυρίσουμε».

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, στην εκπομπή των Σωτήρη Ταμπάκο και Παναγιώτη Σγαρδέλη:
Για την ισοπαλία στο πρώτο ματς της Ελλάδας για τους ομάδας κόντρα στη Ρωσία: «Όλα πήγαν καλά, τα παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα σ’ αυτήν την ηλικία. Είναι όμως άπειροι στη διαχείριση. Προηγηθήκαμε δύο φορές, όμως δεν καταφέραμε στα τελευταία λεπτά να κρατήσουμε τη νίκη. Σε μια αντεπίθεση που βγήκαμε μπροστά για να κάνουμε το 3-1 μας ισοφάρισαν. Τα παιδιά αυτά είναι ταλαντούχα, το μέλλον είναι μπροστά τους και οι ομάδες μπορούν να ελπίζουν. Σύντομα, μετά από δύο χρόνια τουλάχιστον, θα είναι βασικοί παίκτες στις ομάδες τους. Κάποια στιγμή πρέπει να τολμήσουμε στην Ελλάδα να καθιερώσουμε αυτά τα παιδιά».

Για την πίστη για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας: «Αν δεν ήμασταν αισιόδοξοι, δεν θα ήμασταν εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ, τα παιδιά ζουν και αναπνέουν για το τουρνουά. Δίπλα μας είναι και ο Γιώργος ο Καραγκούνης, ο οποίος μας βοηθάει πολύ. καταλαβαίνετε πόσο καλό είναι αυτό για τα παιδιά. Έχουμε καλή ψυχολογία και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία το αυριανό παιχνίδι. Σ’ αυτές τις ηλικίες βέβαια δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος κάποιες φορές, αλλά νομίζω πως επειδή έχουν τεράστια ποδοσφαιρική αξία θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα νικήσουμε τη Σκωτία».

Για τις φιλοδοξίες των παιδιών: «Τα παιδιά το θέλουν πολύ. Σ’ αυτές τις ηλικίες γίνεται μεγάλη προσπάθεια στις ομάδες και έχουν μαζέψει πολλούς καλούς παίκτες. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα έπρεπε να είναι μαζί μας. Η Ελλάδα είναι γεμάτη ταλέντο. Από το να είσαι ταλαντούχος, όμως, μέχρι την καθιέρωση όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα».

Για το αν είναι έτοιμοι σ’ αυτές τις ηλικίες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, συγκριτικά με αντίστοιχους παίκτες του εξωτερικού: «Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Στις υποδομές, όμως, είμαστε λίγο μακριά. Ο Έλληνας είναι ταλαντούχος σε όλα, το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Η οργάνωση μας δεν είναι τέτοια, ώστε να δίνει όσα πρέπει για να πετάξει κάποιος ψηλά. Όσα παιδιά ανήκουν στην Σούπερ Λίγκα είναι σε καλό επίπεδο. Χρειάζονται μια μικρή βοήθεια για να καθιερωθούν στις μεγάλες ομάδες».

Για την βοήθεια που προσφέρει ο Γιώργος Καραγκούνης: «Κάνει αυτό που κάνει τόσα χρόνια στις Εθνικές. Το μεγάλο του πάθος είναι η Εθνική. Αυτό ζητάμε και εμείς απ’ τα παιδιά. Αν δεν προσπαθήσεις δεν φτάνεις πουθενά. Αυτό τους είπε ο Γιώργος και ότι είμαστε πολύ καλοί και πρέπει να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε».

Για το αν υπάρχουν άλλοι σαν τον Γιώργο Καραγκούνη: «Πριν λίγα χρόνια είχαμε μια μεγάλη επιτυχία με την Εθνική νέων. Προσπαθούμε να συλλέξουμε τους καλύτερους, τους πιο φορμαρισμένους. Πρέπει να μας βοηθάνε και οι ομάδες. Δεν γίνεται οι δευτεραθλητές Ευρώπης να μη χρησιμοποιούνται απ’ τις ομάδες τους. Δεν έχουν πάρει αυτό που πρέπει. Πιστεύω στον έλληνα ποδοσφαιριστή γιατί έχουμε ταλέντο και ψυχή. Άλλοι δεν το έχουν».

Για το δίκτυο που λειτουργούν οι Εθνικές ομάδες: «Από τις μικρές ηλικίες, τις μικτές ομάδες κάθε περιοχής αναγνωρίζονται οι καλύτεροι και διαμορφώνουν την U15. Ήδη αυτές τις μέρες έγινε μια προεπιλογή, για να έχει μια συνέχεια η Εθνική παίδων. Βεβαίως λειτουργεί το δίκτυο και γίνεται καλή δουλειά».

Πρόβλημα με Γκασόλ!

Τραυματισμό αποκόμισε ο Πάου Γκασόλ μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα των Σικάγο Μπουλς κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στα επόμενα παιχνίδια των πλέι οφ.

Πρόβλημα με Γκασόλ
Ένα συγκλονιστικό ματς παρακολούθησαν οι φίλοι του μπάσκετ και του ΝΒΑ τα ξημερώματα, όταν οι Σικάγο Μπουλς επικράτησαν 99-96 των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τρίποντο του Ντέρικ Ρόουζ στην εκπνοή του αγώνα.

Όμως, απορία προκάλεσε η απουσία του Πάου Γκασόλ από το παρκέ στο «United Center» μετά τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο 34χρονος Ισπανός σέντερ τελικά τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο μυ και η συμμετοχή του στο επόμενο ματς της σειράς την Κυριακή (9/5) είναι αμφίβολη.

«Πονάω στον οπίσθιο μηριαίο μυ. Σήμερα ξεκίνησα καλά αλλά ύστερα από δύο λεπτά στο ματς, ξεκίνησε να με προβληματίζει ξανά. Απλά προσπάθησα να παίξω όσο μπορούσα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έγινε χειρότερα, οπότε δεν μπορούσα να τρέξω», δήλωσε ο Πάου Γκασόλ μετά τη λήξη του αγώνα».

Σήμερα θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί το εύρος της ζημιάς και αν θα προλάβει να είναι έτοιμος ενόψει των επόμενων αγώνων των «Ταύρων» στα πλέι οφ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή προηγούνται των Καβαλίερς με 2-1.

Ενδεχόμενη απουσία του Ισπανού σέντερ θα προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στον προπονητή της ομάδας, Τομ Θίμποντο και θα περιορίσει σημαντικά τις ελπίδες των Μπουλς για να διεκδικήσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επτά ζωές!!

Οι γάτες είναι επτάψυχες. Και το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις «μαύρες γάτες»! Η ψυχωμένη Σάντερλαντ έφυγε με διπλό από το «Γκούντισον Παρκ» (2-0 την Έβερτον) και πάει και φέτος να τη βγάλει καθαρή

Επτά ζωές!
Μια ακόμα επίδειξη… ενστίκτου αυτοσυντήρησης έκανε η Σάντερλαντ!

Παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος ήταν στριμωγμένη στο ισόγειο και παρόλο που δέχθηκε πίεση σήμερα από την Έβερτον, η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ κατάφερε -όχι μόνο να μείνει όρθια στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά να φύγει και με τεράστιο διπλό (2-0).

Εκμεταλλευόμενες την αστοχία των γηπεδούχων (που είχαν και δοκάρι με τον ΜακΚάρθι) οι «μαύρες γάτες» είχαν και την τύχη με το μέρος τους. Κι αυτό διότι το πρώτο γκολ του Ντάνι Γκρέιαμ με τη φανέλα τους (53’), αλλά και εκείνο του Ντεφόε στο τέλος (85’) που καθάρισε το ματς προήλθαν από κόντρες.

Αυτό βέβαια δε μειώνει τη μεγάλη νίκη επί των «ζαχαρωτών», που δεν μπόρεσε να εμποδίσει ούτε ο Μιραλάς (μπαίνοντας αλλαγή στο 62’ στη θέση του Μπάρι). Και ουδόλως τους απασχολεί το πώς ήρθε, απ’ τη στιγμή που τους έβγαλε έπειτα από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη και τους επέτρεψε (με τα ίδια παιχνίδια μάλιστα) να βάλουν τέσσερις ομάδες από κάτω στη βαθμολογία.



Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Σάββατο, 9/5 (17:00)

Έβερτον-Σάντερλαντ 0-2
(53’ Γκρέιαμ, 85’ Ντεφόε)

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Χαλ-Μπέρνλι
Λέστερ-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 10/5

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 11/5

Άρσεναλ-Σουόνσι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο, 16/5 (17:00)

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα (14:45)
Μπέρνλι-Στόουκ
ΚΠΡ-Νιούκαστλ
Σάντερλαντ-Λέστερ
Τότεναμ-Χαλ
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 17/5

Σουόνσι-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 18/5

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00) 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα του Ρόσμπεργκ!!

Τέλος στην κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες έβαλε ο Νίκο Ρόσμπεργκ εξασφαλίζοντας την pole position για το Grand Prix της Καταλονίας.

Η ώρα του Ρόσμπεργκ!

Πίσω από τον Γερμανό βρέθηκε ο ομόσταβλός του Βρετανός, ενώ τρίτος ήταν με Ferrari ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τέταρτος ο Βαλτέρι Μπότας με Williams κι ακολούθησαν οι εντυπωσιακές Toro Rosso των Κάρλος Σάινθ και Μαξ Φερστάπεν, που περιόρισαν στην έβδομη θέση τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Χαμηλά έμειναν οι δύο Red Bull, με τον Ντάνιιλ Κβίατ όγδοο και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο δέκατο.

Οι δύο McLaren Honda, των Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον, έφτασαν μέχρι την Q2, όπως και οι δύο Lotus των Ρομάν Γκροσάν και Παστόρ Μαλδονάδο.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενήμερος ο Εσιέν για Παναθηναϊκό!!

Το gazzetta.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Μίκαελ Εσιέν. Αντ'αυτού απάντησε η σύζυγος και μάνατζερ του, η οποία μόνο αιφνιδιασμένη δεν εμφανίστηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Διαβάστε τι δήλωσε.
Η είδηση του σοβαρού ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Μίκαελ Εσιέν, όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο στις τάξεις των οπαδών του «τριφυλλιού» και όχι μόνο.
Οι «πράσινοι» διέψευσαν πως υπάρχει επαφή με τον «Βίσονα», όχι όμως πως βρίσκεται στη λίστα του Γιάννη Αναστασίου.
Ο Εσιέν, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την Μίλαν ήδη αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Για να γίνει πράξη η συγκεκριμένη μεταγραφή το μίνιμουμ που θα πρέπει να δαπανηθεί είναι 1,5 εκατ. ευρώ.
Όπως είχε γράψει το gazzetta.gr πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ο πρώην άσος της Τσέλσι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας μάλιστα στο μυαλό του, τον Ολυμπιακό αφού τον είχε προσεγγίσει την περυσινή σεζόν.
Μάλιστα για τον Εσιέν υπάρχει ενδιαφέρον από Κατάρ, Ρωσία, ΗΠΑ αλλά και Αγγλία. Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει επίσης στο παιχνίδι της απόκτησης του.

Το gazzetta.gr επιχείρησε να συνομιλήσει με τον Μίκαελ Εσιέν. Αντ'αυτού απάντησε η σύζυγος του, Ακόσουα Πούνι, η οποία εκτός των άλλων έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του έμπειρου μέσου.
Η ερώτηση μας για τις φήμες περί πρότασης του Παναθηναϊκού δεν έδειξε να αιφνιδιάζει την σύζυγο του Μίκαελ Εσιέν.
«Αυτή την περίοδο όπως κάθε χρόνο άλλωστε κυκλοφορούν διάφορες φήμες για τον Μίκαελ Εσιέν. Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να υπάρχει ενθουσιασμός από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και είμαστε χαρούμενοι για αυτό.
Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι επίσημο για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε. Όταν έχουμε κάτι χειροπιαστό θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα», ήταν η δήλωση της πλευράς Εσιέν στο gazzetta.gr.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όλα τα δεδομένα για τον Φουστέρ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το θέμα Φουστέρ. Και δίνει μία μεταγραφή του ΠΑΟΚ!
Οι πληροφορίες είναι εξακριβωμένες. Ο Φουστέρ, μέσω του μάνατζέρ του, ήδη είναι σε αναζήτηση ομάδας, βλέποντας ότι δεν έρχεται σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, δεδομένο ακόμη δεν είναι τίποτα, ωστόσο όπως είναι τώρα τα πράγματα φεύγει.
Τι τελικά θα γίνει, πρέπει να το περιμένουμε. Όμως πραγματικά ο Ισπανός ήταν άτυχος κατά τη φετινή σεζόν. Πάνω που τέλειωνε το συμβόλαιό του, στα 33+ χρόνια του, έκανε τη χειρότερή του σεζόν στην καριέρα του, τουλάχιστον για την οκταετία στην οποία παίζει σε πιο υψηλό επίπεδο…
Για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να παρατηρήσουμε-θυμηθούμε ότι ο Φουστέρ αν βγάλουμε την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (29 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 26 ως βασικός, το 2011, οπότε κι έκανε ρεκόρ γκολ-11) ποτέ δεν ήταν αυτό που λέμε ένας από τους πιο ενδεκαδάτους παίκτες. Ήταν συνήθως μέσα στους 14-15-16 πιο βασικούς, βάζοντας μέσα όλες τις διοργανώσεις. Κι αυτό, πάντως, μόνο μικρό δεν ήταν, να βρίσκεται δηλαδή μέσα στους 14-15 πιο βασικούς.
Ειδικά σε επίπεδο πρωταθλήματος, όμως, εδώ και μία ολόκληρη τετραετία ποτέ δεν έπιασε μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Για την ακρίβεια ως παίκτης αρχικής ενδεκάδας δεν έπαιξε ποτέ ούτε καν στα μισά παιχνίδια!
Το 2012 είχε 13 ματς βασικός κι 6 αλλαγή.
Το 2013 είχε 9 ματς βασικός κι 9 αλλαγή.
Πέρσι είχε 14 ματς βασικός κι 7 αλλαγή.
Και φέτος 6 ματς βασικός κι 6 αλλαγή.
Ούτε σκόραρε συχνά. Τα γκολ του αντίστοιχα ανα σεζόν ήταν 4-3-4 και φέτος 2.
Αυτό που έκανε πιο πολύτιμο τον Φουστέρ ήταν η παρουσία του και στην Ευρώπη και σε κάποια σημαντικά ματς Κυπέλλου. Το πακέτο, δηλαδή, πρωτάθλημα-Κύπελλο-Ευρώπη τον έκανε πραγματικά χρήσιμη μονάδα.
Το 2012 έπαιξε σε 8 ευρωπαϊκά ματς (όλα βασικός), με 4 γκολ! Κι ήταν κι σκόρερ του νικητήριου γκολ στον τελικό με τον Ατρόμητο, στο 119’.
Το 2013 έπαιξε και στα 6 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ (3 βασικός). Κι ήταν κι ο σκόρερ της ισοφάρισης στον τελικό με τον Αστέρα.
Πέρσι έπαιξε και στα 8 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ (στα 6 βασικός)! Κι ήταν και σκόρερ στη νίκη τον ημιτελικό επί του ΠΑΟΚ.
Φέτος, έπαιξε σε 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια (μόνο στο ένα βασικός), με ένα γκολ, το μοναδικό του στην Ευρώπη στην τελευταία τριετία. Όπως και στο πρωτάθλημα, δηλαδή, τα νούμερα του ήταν πολύ πεσμένα φέτος και στις άλλες διοργανώσεις...
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο που τις δύο λιγότερο καλές του χρονιές στον Ολυμπιακό τις έκανε το 2013 και φέτος, στα διαστήματα που στον πάγκο ήταν Πορτογάλοι προπονητές (Ζαρντίμ, Περέϊρα) κι όχι Ισπανοί (Βαλβέρδε, Μίτσελ). Ίσως γιατί ένιωθε κι ο ίδιος πιο άνετα με συμπατριώτες του...
Αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ και μία τριετία ο Φουστέρ βγάζει πολύ συχνά τραυματισμούς-γι΄αυτό άλλωστε και χάνει πολλά παιχνίδια. Από αρκετές θλάσεις κι όχι μόνο. Φέτος η ατυχία ήταν ακόμη πιο μεγάλη, με το κάταγμα στο ίδιο μέρος του χεριού του δύο φορές.
Η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Μαρινάκης θα ήθελε να τον κρατήσει. Για να έχει εκτός του Τσόρι κι άλλο ένα έμπειρο καλό παίκτη, με σοβαρό χαρακτήρα, στ΄ αποδυτήρια. Αλλά και γιατί είναι ο μοναδικός από το πρώτο ρόστερ που έφτιαξε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2010, μετά την βέβαιη αποχώρηση του Μέγερι…
Αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ήθελε να τον κρατήσει με μία συμφωνία βάσει των όσων ρεαλιστικά μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα προσφέρει ο Φουστέρ τα επόμενα ένα-δύο χρόνια και όχι βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου, που λήγει στις 30 Ιουνίου.
ΑΣΧΕΤΟ: Μου λένε ότι ο ΠΑΟΚ έκλεισε από τον ΠΑΣ τον 29χρονο Αλβανό Λίλα, που παίζει από το Γενάρη δανεικός στην Πάρμα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μέσι το’ χει ξανακάνει!! (video)

Ο Λιονέλ Μέσι πριν έξι χρόνια είχε πετύχει ένα πανομοιότυπο γκολ με αυτό που «έσπασε» τη μέση του Ζερόμ Μπόατενγκ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο Μέσι το’ χει ξανακάνει (video)
Τον εαυτό του μιμήθηκε ο Λιονέλ Μέσι στο δεύτερο προσωπικό του γκολ στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν.

Όπως και την Τετάρτη, έτσι και πριν από έξι χρόνια είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο. Άδειασε έναν αμυντικό με ντρίμπλα με το αριστερό και τελείωσε τη φάση από τη γωνία με το «κακό» του πόδι, σκάβοντας την μπάλα με το δεξί.









*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο ΠΑΟΚ τον έβγαλε απ’ το κώμα»

Ο ΠΑΟΚ δίπλα στον 28χρονο Κωνσταντίνο, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από τα δέκα του χρόνια. «Είναι η ζωή του η ομάδα», αναφέρει η μητέρα του.

«Ο ΠΑΟΚ τον έβγαλε απ’ το κώμα»
Ο 28χρονος Κωνσταντίνος, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό καρότσι από τα δέκα του χρόνια, γιόρτασε τα γενέθλιά του δίπλα στους αγαπημένου του παίκτες. Του ΠΑΟΚ.

Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε κοντά του για να του ευχηθεί Χρόνια Πολλά με υγεία που τόσο του έχει λείψει.

Την τελευταία πενταετία, μάλιστα, ο Κωνσταντίνος αναπνέει υποβοηθούμενος, γεγονός που τον έχει αναγκάσει να κόψει μια από τις αγαπημένες του συνήθειες, το γήπεδο. Ακόμα κι από μακριά, όμως, η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ είναι ένα από τα πράγματα που του δίνουν κίνητρο ζωής.

«Μετά τη προσθήκη του μηχανήματος είχε πέσει δυο φορές σε κώμα κι αυτό που τον βοήθησε πολύ να βγει από τη δύσκολη κατάσταση – δίχως να υπερβάλλω – ήταν ο ΠΑΟΚ», είπε συγκινημένη η μητέρα του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Δίχως τη δυνατότητα να βρεθεί στην Τούμπα, ο Κωνσταντίνος φροντίζει να ενημερώνεται καθημερινά για τον ΠΑΟΚ μέσα από το ραδιόφωνο, ενώ γεμίζει το χρόνο του διαβάζοντας ελληνικά και αγγλικά βιβλία. Εκτιμά τις μικρές χαρές της ζωής κι αφήνει στην άκρη τα προβλήματα ταλαιπωρούν το σώμα, αλλά όχι το πνεύμα του.

Η Παρασκευή ήταν, όμως, μια ιδιαίτερη μέρα για εκείνον. Βρέθηκε και πάλι στο γήπεδο μαζί με την οικογένειά του, έσβησε τα κεριά στην τούρτα του, βγήκε φωτογραφίες με το είδωλό του Στέφανο Αθανασιάδη και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και είδε την προπόνηση φορώντας τη φανέλα με τις υπογραφές τους που του έκαναν δώρο.

«Ήταν πολύ αγχωμένος, η ζωή του είναι ο ΠΑΟΚ και αυτό που έγινε σήμερα που βρέθηκε στο γήπεδο και η αγαπημένη του ομάδα του τραγούδησε για τα γενέθλια του δεν μπορεί να το πιστέψει», μας είπε η μητέρα του και συμπλήρωσε: «Όλο αυτό θα του δώσει δύναμη για πολύ καιρό. Μας είπε πως ήταν το καλύτερο δώρο στη ζωή του».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλό σοκ στον ΠΑΟΚ!!

Γκολάσα και Κωνσταντινίδης χάνουν τα play offs λόγω θλάσεων. Με πάρα πολλές απουσίες ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο. Ανησυχία για Αθανασιάδη.

Διπλό σοκ στον ΠΑΟΚ
Άσχημα νέα για τον ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν την έναρξη των play offs, καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες δύο παικτών στο μίνι-πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει.

Νοκ άουτ τέθηκαν οι Εγιάλ Γκολάσα και Δημήτρης Κωνσταντινίδης, καθώς ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στους αριστερούς προσαγωγούς και αναμένεται να είναι σε θέση να επιστρέψει σε 4-6 εβδομάδες, ενώ ο νεαρός μπακ έχει θλάση δευτέρου βαθμού στη δεξιά γάμπα και η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε 4-5 εβδομάδες.

Τα προβλήματα συνεχίζονται, καθώς ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Απόντες από το ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα είναι οι Γιακουμής και Σαλπιγγίδης, καθώς και οι τιμωρημένοι Ρικάρντο Κόστα, Νομπόα, Μακ και Αθανασιάδης, ενώ αμφίβολος είναι ο Περέιρα, που έχει τέσσερα ράμματα στο δεξί φρύδι από χτύπημα στην προπόνηση της Παρασκευής.

Οι παίκτες που επέλεξε ο Γιώργος Γεωργιάδης για την αποστολή είναι οι: Ιτάνζ, Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης, Πούγγουρας, Τζαβέλλας, Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Μαντούρο, Πόζογλου, Παπαδόπουλος, Περέιρα, Κουλούρης, Σαββίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με απουσίες στη Μυτιλήνη!!

Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο και Νάστος έμειναν εκτός αποστολής του Ατρομήτου για τον αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Με απουσίες στη Μυτιλήνη
Με τρεις πλην όμως σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στον αγώνα με την Καλλονή την Κυριακή στη Μυτιλήνη για την 34η αγωνιστική.

Ο Νίκος Νιόπλιας άφησε εκτός τους Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο και Νάστο, που έχουν προβλήματα τραυματισμών, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για τα play offs. Αντίθετα, κανονικά ακολουθεί την ομάδα ο Παπάζογλου, που χθες έκανε ράμματα μετά από χτύπημα.

Την αποτελούν οι παρακάτω 18 ποδοσφαιριστές: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κιβρακίδης, Κούρος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Αγκουαζί, Δημούτσος, Μπάλλας, Κατσουράνης, Γκαρσία, Καραμάνος, Γεωργίου, Καράσκο, Παπάζογλου, Ούμπιντες, Κοντοές, Μπρίτο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λεμπρόν: «Με προσέβαλε ο Νοά»

Παράπονα από τη συμπεριφορά του Γιοακίμ Νοά είχε ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά τον τρίτο αγώνα των Καβαλίερς με τους Μπουλς.

Λεμπρόν: «Με προσέβαλε ο Νοά»
Λεμπρόν Τζέιμς και Γιοακίμ Νοά αντάλλαξαν «γαλλικά» στο τρίτο δωδεκάλεπτο του αγώνα των Καβαλίερς με τους Μπουλς στο Σικάγο, με αποτέλεσμα να δεχτούν από μια τεχνική ποινή. Ο άσος του Κλίβελαντ μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε παράπονα για τη συμπεριφορά του Γάλλου σέντερ.

«Μου αρέσει το πάθος του. Είναι μαχητής, αλλά νομίζω πως το παράκανε. Είμαι πατέρας τριών παιδιών και δεν με σεβάστηκε. Δεν έχω πρόβλημα να τον αντιμετωπίσω. Είναι καλό να έχεις ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά μέχρι εκεί. Αυτά τα λόγια που μου είπε δεν χρειάζονταν. Ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσεις σε αυτό είναι πάνω στο παιχνίδι. Εγώ έτσι λύνω τις διαφορές μου», τόνισε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επτά εκτός στο ντέρμπι!

Χωρίς επτά ποδοσφαιριστές θα αγωνιστεί η Skoda Ξάνθη στο ντέρμπι με τον Πανθρακικό για το οποίο «καίγονται» οι «πράσινοι».

Επτά εκτός στο ντέρμπι
Αρκετές και σημαντικές απουσίες θα έχει η Skoda Ξάνθη στο ντέρμπι της Θράκης με τον Πανθρακικό. Όπως αναμενόταν οι Μπέρτος, Σολτάνι, Ομπόντο είναι εκτός λόγω τιμωρίας (έχουν συμπληρώσει κάρτες), ενώ ο Δημήτρης Κυριακίδης δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στο ισχίο το οποίο προέκυψε την Παρασκευή και δεν είναι στην αποστολή, όπως και οι ανέτοιμοι Λισγάρας, Φλίσκας, Ζαρόπουλος.

Ούτως ή άλλως δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς δεν προλαβαίνουν το τρένο για τα play offs και το μυαλό είναι στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου.

Οι 18 ποδοσφαιριστές είναι οι: Γκαραβέλης, Αναστασόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Γκομσί, Παπάζογλου, Γούτας, Καρυπίδης, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Ορφανίδης Π., Πασχαλάκης, Μπέλιτς, Τριάδης, Βάλτερ, Λουσέρο, Καπετάνος και Ράνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυξήθηκαν τα προβλήματα για τον τελικό!

Τέσσερις σημαντικές απουσίες θα έχει ο Πανθρακικός στο ματς ζωής-θανάτου με τη Skoda Ξάνθη την Κυριακή για την 34η αγωνιστική της Super League, καθώς στις ήδη γνωστές προστέθηκε και αυτή του Τσουμάνη.

Αυξήθηκαν τα προβλήματα για τον τελικό
Άλλη μια σημαντική απουσία θα έχει ο Πανθρακικός στο κρίσιμο ματς της Κυριακής (10/5, 19:00)με την Skoda Ξάνθη, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Εμπόου, Ρομέου, Ντιγκινί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθώς είναι τιμωρημένοι. Ωστόσο στην τελευταία προπόνηση προέκυψε και άλλο πρόβλημα. Ο Τσουμάνης ανέβασε πυρετό και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Ασκήσεις φυσικής κατάστασης, με τους ποδοσφαιριστές στη συνέχεια να δουλεύουν υπό τις οδηγίες της τεχνικής ηγεσίας στο κομμάτι της επιθετικής τακτικής και σε στημένες φάσεις και τελειώματα περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού:

Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου, Ζδράβος, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Βιγιαφάνε, Χρήστου, Σερφά, Μεχία, Ηλίάδης, Σέτι, Τζάνης, Κάσες, Ροτζέριο, Χασομέρης, Μπάλντα, Ιγκόρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για… happy end στη Λεωφόρο!!


Να ολοκληρώσει με καλό τρόπο μια εξαιρετική σε αγωνιστική επίπεδο σεζόν φιλοδοξεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ένα πρόβλημα για Πετράκη.

Για… happy end στη Λεωφόρο
Ο τιμωρημένος Θεμιστοκλής Τζημόπουλος είναι ο μοναδικός απών του ΠΑΣ για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή στη Λεωφόρο (19:00).

Η ομάδα των Ιωαννίνων θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο σεζόν, που όμως λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων δεν μπόρεσε να επιβραβευτεί για την παρουσία της στα play offs.

Η αποστολή της ομάδας, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Βελλίδης, Κοροβέσης, Στρούνα, Μιχαήλ, Χαρίσης, Ίλιτς, Τσάβες, Μπέριος, Ακόστα, Γιάκος, Μανιάς, Σκόνδρας, Σωτηρίου, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ντάσιος, Σαπαλίδης, Αυγενικού, Ηλιάδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νιόπλιας: «Κάναμε άθλο, θέλουμε τώρα κάτι παραπάνω»

Ο Νίκος Νιόπλιας χαρακτήρισε άθλο την είσοδο του Ατρομήτου στα play offs, αλλά δεν θέλει να σταματήσει εκεί.

Νιόπλιας: «Κάναμε άθλο, θέλουμε τώρα κάτι παραπάνω»
Η πρόκριση στα play offs δεν αποτελεί ταβάνι για τον Ατρόμητο και ο Νίκος Νιόπλιας θέλει το κάτι παραπάνω.

«Ήρθα σε μια περίοδο που ήταν πάρα πολύ δύσκολη για την ομάδα και κάναμε έναν άθλο. Υπολειπόμασταν πολλών βαθμών των ομάδων που ήταν στην πεντάδα και είχαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ανατρέψαμε αυτή την κατάσταση, αλλά θέλουμε το κάτι παραπάνω στα play offs. Νομίζω πως είμαστε μια δυνατή ομάδα και πρέπει να προσδοκούμε στα play offs κάτι ανάλογο με αυτό που κάναμε και στις τελευταίες αγωνιστικές», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου.

Πάντως μέχρι τα play offs, υπάρχει ακόμη ένα ματς, αυτό με την Καλλονή στη Μυτιλήνη. «Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι αυτό όπως και τα υπόλοιπα. Η Καλλονή δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, αλλά εμείς θέλουμε τη νίκη για λόγους εγωισμού, ώστε να πούμε ότι και χωρίς τα προβλήματα του ΠΑΣ θα πηγαίναμε εμείς στα play offs. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες», είπε ο Νίκος Νιόπλιας.

Κούπα για τους μικρούς της ΑΕΚ!

Η Κ17 της ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών για δεύτερη συνεχή χρονιά νικώντας το Χαϊδάρι με 1-0 στον τελικό.

Κούπα για τους μικρούς της ΑΕΚ
Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ συνεχίζονται. Η ομάδα Κ17 της «Ένωσης» κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών για δεύτερη συνεχή χρονιά νικώντας με 1-0 το Χαϊδάρι στον τελικό που έγινε στο γήπεδο του Ρουφ.

Ο Λημνιός στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους χάρισε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους», που δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής, Άκη Ζήκο και Μιχάλη Μητροτάσιο, που τους ζήτησαν να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά για να εξελίσσονται.

Οι μικροί πρωταθλητές θα πάνε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ για να πάρουν το χειροκρότημα και των φιλάθλων στο περιθώριο του αγώνα της μεγάλης ομάδας με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΑΕΚ: Τάμπας(75' Πάσχος), Μπούσης, Πογοσιάν, Βασιλείου, Μπάμπης, Λημνιός(60' Μπούτιβας), Σπηλιώτης, Γιαντούμ(70' Λεγάτος, Ρούσσος(56' Μούλτζιας), Ανδρεόπουλος (46' Γιούσης)

Χαϊδάρι: Θανασούλας, Δήμου, Αναστασόπουλος, Πολιτίδης, Κολιοδέδες, Γυπάκης, Λίτσας, Κλαυδιανός, Κοτζαμάνης, Μουρεζίνης, Καμβέρας *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν ασχολούμαστε με σενάρια»

Το μυαλό τους στο πως θα πάρουν τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ ώστε να σωθούν και να μην εξαρτιόνται από άλλα αποτελέσματα έχουν στον Πανιώνιο σύμφωνα με τον Τάσο Μπακασέτα.

«Δεν ασχολούμαστε με σενάρια»
Αισιόδοξος ότι ο Πανιώνιος θα πάρει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Super League εφόσον παρουσιάσει την εικόνα που έχει τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τάσος Μπακασέτας.

«Υπήρχε μια πικρία, μια στενοχώρια για το αποτέλεσμα στο Περιστέρι (σ.σ. με τον Ατρόμητο). Ήταν πολύ άδικο το αποτέλεσμα για εμάς, αλλά πλέον δεν σκεφτόμαστε κανένα σενάριο. Ξέρουμε ότι με νίκη δική μας θα σωθούμε», σχολίασε μέσω της Nova για το ματς της Κυριακής (10/5, 19:00) ο 21χρονος μεσοεπιθετικός.

Ερωτηθείς για τον φετινό ΠΑΟΚ απάντησε: «Ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και με βλέψεις για το πρωτάθλημα, αλλά στην συνέχεια είχε φθίνουσα πορεία. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, μπορεί να εμφανιστεί και σε πολύ κακή κατάσταση. Αν είμαστε εμείς στην κατάσταση που εμφανιστήκαμε στα τελευταία παιχνίδια πιστεύω πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για την προσωπική του παρουσία ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είμαι πολύ χαρούμενους στην νέα μου ομάδα. Ήρθα σε ανθρώπους που με πίστεψαν πολύ. Έτσι ξεκινάς από την αρχή. Θέλω να συνεχίσω εδώ. Μου προσφέρει όλα αυτά που θέλω σαν ποδοσφαιριστής. Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί όμορφα η χρονιά, ώστε να βάλουμε νέους στόχους του χρόνου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο τελευταίος λόγος στον Ρόσμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πρώτευσε στον τρίτο και τελευταίο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Καταλονίας. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Χάμιλτον που είχε σπινάρισμα.

Ο τελευταίος λόγος στον Ρόσμπεργκ

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes έκανε ταχύτερο γύρο 1:26.021, αφήνοντας δεύτερο τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari και μόλις τρίτο τον Λιούις Χάμιλτον που είχε σπινάρισμα. Ο Βαλτέρι Μπότας με Williams και ο Κίμι Ραϊκόνεν με τη δεύτερη Ferrari συμπλήρωσαν την πεντάδα, ενώ έκτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull. Χαμηλά έμειναν και πάλι οι δύο McLaren Honda με τον Τζένσον Μπάτον να είναι ενδέκατος και ο Φερνάντο Αλόνσο 14ος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Με Μέσι τελικό και η… κουτσή Μαρία»

Ύμνους για τον Λιονέλ Μέσι και ταυτόχρονα αιχμές για τη δουλειά συναδέλφων του που επωφελούνται από το ταλέντο του εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Μουρίνιο: «Με Μέσι τελικό και η… κουτσή Μαρία»

«Αμφιβάλλετε πως η Σίτι μπορεί να πάρει με τον Μέσι το Champions League; Ή η Άρσεναλ; Ή η Τσέλσι; Ή η Μαν. Γιουνάιτεντ; Εγώ πάντως το πιστεύω. Είναι ένα πράγμα μια ομάδα και ένα άλλο πράγμα μια ομάδα με τον Μέσι. Έπαιξε σε τελικό Champions League με τον Γκουαρντιόλα, λογικά θα παίξει και φέτος με τον Λουίς Ενρίκε κι αν μια μέρα έχει στον πάγκο την κουτσή Μαρία, θα πάει στον τελικό και με αυτή. Αυτό το παιδί κάνει τη διαφορά», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Κάθε φορά που τον αντιμετώπισα, ξόδεψα ώρες για να μελετήσω όχι πώς θα τον σταματήσουμε, αλλά πώς θα τον δυσκολέψουμε. Αρκετές φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι. Με την Ίντερ τον είχαμε σταματήσει και στα δύο ματς των ημιτελικών. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι με man-to-man, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Όσο για το αν πιστεύει πως ο «Λέο» θα φύγει ποτέ από την Μπαρτσελόνα, ο προπονητής της Τσέλσι είπε: «Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει. Μια τόσο δυνατή ομάδα δεν μπορεί να χάσει έναν παίκτη σαν κι αυτόν, όταν ανήκει σε αυτό το σύλλογο και τον κόσμο του. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, αλλά δεν πιστεύω πως θα φύγει ποτέ από την Μπαρτσελόνα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Γεμάτο το απουσιολόγιο!

Αρκετές απουσίες θα έχει και κόντρα στον Παναιτωλικό η Βέροια στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή (10/5, 19:00) στο πλαίσιο της 34ης (τελευταίας) αγωνιστικής της Super League.

Γεμάτο το απουσιολόγιο
Δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση της Βέροιας πριν την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 34η αγωνιστική της Super League. Ωστόσο, ήδη είναι αρκετά ονόματα στο απουσιολόγιο του Δημήτρη Χριστοφορίδη. Οι Καλτσάς, Νέτο, Βεργώνης είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Μοχάμεντ Μπεν, ο οποίος από το καλοκαίρι θα ανήκει στον Ολυμπιακό, είναι τραυματίας και θα λείψει πολύ καιρό (περίπου έξι μήνες) από τη δράση. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός και τους παίκτες που δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν, όπως οι Ραούλ Μπράβο, Καμπαγέρο.

Αναλυτικά η αποστολή: Καντιμοίρης, Τζινάρ, Όστοϊτς, Καταλά, Άρτσε, Μαραγκός, Αμαραντίδης, Παυλίδης, Μαλόν, Βάσκεθ, Μπαλάφας, Μπατιόν, Τάτος, Εσπάρθα, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου, Ναζλίδης και Κάμπορα. *Πηγή: sport-fm.gr*