Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Όλα τα δεδομένα για τον Φουστέρ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το θέμα Φουστέρ. Και δίνει μία μεταγραφή του ΠΑΟΚ!
Οι πληροφορίες είναι εξακριβωμένες. Ο Φουστέρ, μέσω του μάνατζέρ του, ήδη είναι σε αναζήτηση ομάδας, βλέποντας ότι δεν έρχεται σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, δεδομένο ακόμη δεν είναι τίποτα, ωστόσο όπως είναι τώρα τα πράγματα φεύγει.
Τι τελικά θα γίνει, πρέπει να το περιμένουμε. Όμως πραγματικά ο Ισπανός ήταν άτυχος κατά τη φετινή σεζόν. Πάνω που τέλειωνε το συμβόλαιό του, στα 33+ χρόνια του, έκανε τη χειρότερή του σεζόν στην καριέρα του, τουλάχιστον για την οκταετία στην οποία παίζει σε πιο υψηλό επίπεδο…
Για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να παρατηρήσουμε-θυμηθούμε ότι ο Φουστέρ αν βγάλουμε την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (29 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 26 ως βασικός, το 2011, οπότε κι έκανε ρεκόρ γκολ-11) ποτέ δεν ήταν αυτό που λέμε ένας από τους πιο ενδεκαδάτους παίκτες. Ήταν συνήθως μέσα στους 14-15-16 πιο βασικούς, βάζοντας μέσα όλες τις διοργανώσεις. Κι αυτό, πάντως, μόνο μικρό δεν ήταν, να βρίσκεται δηλαδή μέσα στους 14-15 πιο βασικούς.
Ειδικά σε επίπεδο πρωταθλήματος, όμως, εδώ και μία ολόκληρη τετραετία ποτέ δεν έπιασε μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Για την ακρίβεια ως παίκτης αρχικής ενδεκάδας δεν έπαιξε ποτέ ούτε καν στα μισά παιχνίδια!
Το 2012 είχε 13 ματς βασικός κι 6 αλλαγή.
Το 2013 είχε 9 ματς βασικός κι 9 αλλαγή.
Πέρσι είχε 14 ματς βασικός κι 7 αλλαγή.
Και φέτος 6 ματς βασικός κι 6 αλλαγή.
Ούτε σκόραρε συχνά. Τα γκολ του αντίστοιχα ανα σεζόν ήταν 4-3-4 και φέτος 2.
Αυτό που έκανε πιο πολύτιμο τον Φουστέρ ήταν η παρουσία του και στην Ευρώπη και σε κάποια σημαντικά ματς Κυπέλλου. Το πακέτο, δηλαδή, πρωτάθλημα-Κύπελλο-Ευρώπη τον έκανε πραγματικά χρήσιμη μονάδα.
Το 2012 έπαιξε σε 8 ευρωπαϊκά ματς (όλα βασικός), με 4 γκολ! Κι ήταν κι σκόρερ του νικητήριου γκολ στον τελικό με τον Ατρόμητο, στο 119’.
Το 2013 έπαιξε και στα 6 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ (3 βασικός). Κι ήταν κι ο σκόρερ της ισοφάρισης στον τελικό με τον Αστέρα.
Πέρσι έπαιξε και στα 8 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ (στα 6 βασικός)! Κι ήταν και σκόρερ στη νίκη τον ημιτελικό επί του ΠΑΟΚ.
Φέτος, έπαιξε σε 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια (μόνο στο ένα βασικός), με ένα γκολ, το μοναδικό του στην Ευρώπη στην τελευταία τριετία. Όπως και στο πρωτάθλημα, δηλαδή, τα νούμερα του ήταν πολύ πεσμένα φέτος και στις άλλες διοργανώσεις...
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο που τις δύο λιγότερο καλές του χρονιές στον Ολυμπιακό τις έκανε το 2013 και φέτος, στα διαστήματα που στον πάγκο ήταν Πορτογάλοι προπονητές (Ζαρντίμ, Περέϊρα) κι όχι Ισπανοί (Βαλβέρδε, Μίτσελ). Ίσως γιατί ένιωθε κι ο ίδιος πιο άνετα με συμπατριώτες του...
Αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ και μία τριετία ο Φουστέρ βγάζει πολύ συχνά τραυματισμούς-γι΄αυτό άλλωστε και χάνει πολλά παιχνίδια. Από αρκετές θλάσεις κι όχι μόνο. Φέτος η ατυχία ήταν ακόμη πιο μεγάλη, με το κάταγμα στο ίδιο μέρος του χεριού του δύο φορές.
Η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Μαρινάκης θα ήθελε να τον κρατήσει. Για να έχει εκτός του Τσόρι κι άλλο ένα έμπειρο καλό παίκτη, με σοβαρό χαρακτήρα, στ΄ αποδυτήρια. Αλλά και γιατί είναι ο μοναδικός από το πρώτο ρόστερ που έφτιαξε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2010, μετά την βέβαιη αποχώρηση του Μέγερι…
Αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ήθελε να τον κρατήσει με μία συμφωνία βάσει των όσων ρεαλιστικά μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα προσφέρει ο Φουστέρ τα επόμενα ένα-δύο χρόνια και όχι βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου, που λήγει στις 30 Ιουνίου.
ΑΣΧΕΤΟ: Μου λένε ότι ο ΠΑΟΚ έκλεισε από τον ΠΑΣ τον 29χρονο Αλβανό Λίλα, που παίζει από το Γενάρη δανεικός στην Πάρμα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: