Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Μίλαν: 5 υποψήφιοι αντικαταστάτες του Ιντζάγκι!!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους προπονητές που ενδιαφέρουν την Μίλαν και μπορεί να αντικαταστήσουν τον Πίπο Ιντζάγκι στον πάγκο των Ροσονέρι.
Αν και στο τέλος του 2014 έδειχνε ότι πάει να στρώσει, το πράγμα στράβωσε ανεπανόρθωτα για τους Ροσονέρι από το νέο έτος σε σημείο που πέρα από τους εκπληκτικούς, Ζερεμί Μενέζ-Ντιέγο Λόπεθ, δεν υπάρχει τίποτα για να κρατήσουν. Αν και το πείραμα 'Ζέεντορφ' ήταν επιτυχημένο δεδομένου του μικρού διαστήματος που δούλεψε, ο Ολλανδός -που είχε βάλει μία σειρά- αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο SuperPippo. Εναν χρόνο μετά, τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά δικαιώνουν τη διοίκηση για την επιλογή Ιντζάγκι, με την Μίλαν να είναι έρμαιο κόντρα σε κάθε αντίπαλο και βλέπει ακόμα και την έξοδο στο Europa League με το κυάλι. Οπως ήταν φυσιολογικό, τα σενάρια διαδοχής έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, όμως με το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας να είναι πλέον ανοικτό, όλο και πιο δυνατά ονόματα παίζουν για τον πάγκο στο San Siro.
Κάρλο Αντσελότι
Ο Καρλέτο κρατά πολύ ψηλά τις μετοχές του στην Ευρώπη και εκτός από λύση για την Μπάγερν -αν φύγει ο Γκουαρδιόλα- είναι ο Νο1 στόχος της Μίλαν για το καλοκαίρι. Το ενδιαφέρον των Ροσονέρι για τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης είναι επιβεβαιωμένο, με τον Καρλέτο να περνά όλα τα κριτήρια ως ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει το restart στο San Siro. Ο 55χρονος θα αποχωρήσει σχεδόν σίγουρα αν δεν κατακτήσει κάποιον από τους δύο μεγάλους τίτλους με τους Μερένγκες και αν οι Μιλανέζοι θέλουν να πείσουν για το ότι γυρίζουν σελίδα, δεν υπάρχει πιο κατάλληλος για να ηγηθεί αυτής της κίνησης. Πέρα από το ρεαλιστικό καλό που θα κάνει στον σύλλογο η επιστροφή ενός τέτοιου μεγέθους, ο Ιταλός θα αποτελέσει 'κράχτη' για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους της Μίλαν, αφού θα αποδεικνύει ότι κάτι καλό συμβαίνει...

Ουνάι Εμερι
Ο Βάσκος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Σεβίλλη από το 2013 όταν και ανέλαβε και έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του το Europa League, το οποίο δεν αποοκλείεται να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά και να γίνει ο πρώτος που κάνει κάτι ανάλογο. Οι Ανδαλουσιάνοι υπό τις οδηγίες του έχουν γίνει μία επιθετική, δυναμική, σκληρή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα που μπορεί να παίξει στα ίσα οποιονδήποτε αντίπαλο, με τον 43χρονο να χρησιμοποιεί κυρίως σύστημα 4-2-3-1. Το όνομά του έπαιξε και το προηγούμενο καλοκαίρι για την Μίλαν, όμως επέλεξε να συνεχίσει στο Sanchez Pizjuan και παρότι πρόσφατα γράφτηκε πως έχει πει το 'ναι' στους Ιταλούς, προς το παρόν απλά παραμένει ψηλά στη λίστα τους.
Αντόνιο Κόντε
Πέρυσι το καλοκαίρι, η Μίλαν είχε μιλήσει με τον Κόντε όμως η Γιουβέντους δεν του έλυσε το συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν παρότι τελικά οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο αλενατόρε ανέλαβε στη συνέχεια την Εθνική Ιταλίας, όμως έχει δηλώσει πως αν ερχόταν πρόταση από μεγάλη ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, θα το σκεφτόταν. Ουσιαστικά φωτογράφιζε τους Ροσονέρι, στους οποίους έχει οπαδούς αφού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι θα ήθελαν να τον δουν να παίρνει τη δουλειά. Κάτι ακόμα που δείχνει ότι ο 45χρονος έχει -τουλάχιστον- στο πίσω μέρος του μυαλού του το Μιλάνο είναι ότι πρόσφατα ζήτηση από τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κάρλο Ταβέκιο, άδεια για να προπονεί και σύλλογο παράλληλα με τις υποχρεώσεις του με τους Azzurri.

Βιντσέντζο Μοντέλα
Ισως αυτός που έχει ακουστεί πιο έντονα στην Ιταλία για την Μίλαν είναι ο Μοντέλα, που έχει δει το όνομά του άπειρες φορές στο ρεπορτάζ των Ροσονέρι. Ο πρώην τεχνικός των Κατάνια, Ρόμα έχει στο cv του δύο σερί 4ες θέσεις στην Serie A και φέτος δείχνει να έχει πάει ένα βήμα πιο πέρα αφού η Φιορεντίνα ωριμάζει, 'χτύπησε' ξανά το Νο3 και άντεξε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά σε Europa League και Coppa Italia. Η μπάλα που παίζουν οι Βιόλα αρέσει στους ανθρώπους των Ροσονέρι που θα ήθελαν πολύ να δώσουν τα κλειδιά στον Aeroplanino, όμως η ρήτρα αποδέσμευσης των 7 εκατ. ευρώ είναι εμπόδιο, όπως και ο ότι ο 40χρονος έχει δηλώσει ότι θέλει να μείνει στο κλαμπ της Τοσκάνης.
Σίνισα Μιχαΐλοβιτς
Υστερα από παρουσία σε Μπολόνια, Κατάνια, Φιορεντίνα και Εθνική Σερβίας, ο Μιχαΐλοβιτς βρίσκεται στην Σαμπντόρια και στο peak της προπονητικής του καριέρας έχοντας τους Γενοβέζους σε θέση Ευρώπης. Ο 46χρονος έχει κάνει γνωστό στη διοίκηση ότι δεν θα συνεχίσει στο Marassi, τα σενάρια είναι πολύ έντονα για συμφωνία με την Νάπολι, όμως ο αλενατόρε μέχρι στιγμής διαψεύδει ότι τα έχει βρει με τους Παρτενοπέι. Ο χαρακτήρας του είναι αυτός που θέλουν στην Μίλαν -δεν έχει διστάσει ακόμα και να κάνει ντου σε παίκτη του- και οι Ροσονέρι έχουν εμφανιστεί σε σενάρια σαν πιθανός προορισμός. Ο Σίνισα εμφανίζεται σίγουρος για το ότι θα προπονήσει μία μεγάλη ομάδα και η ώρα μπορεί να είναι τώρα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: