Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Χαμένοι στην «μετάφραση» … των προσθαφαιρέσεων!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Ο νέο αθλητικός νόμος ψηφίστηκε. Όπως αποδείχθηκε ο εκπρόσωπος της ανώτατης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αρχής δεν δυσκολεύτηκε και πολύ για να επιβάλλει τις…«απόψεις» του ιερατείου της αθηνοκεντρικής ποδοσφαιρικής δυναστείας, της διαπλοκής και της εκτροφής εγκληματικών συμμοριών στον χώρο. Ο περίεργος Ιταλός συνεργαζόμενος άψογα, αλλά και καθοδηγούμενος μεθοδικά από τους γνωστούς θεσμικούς «πεμπτοφαλαγγίτες» τους οποίους ελέγχει και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό ο περιβόητος Φαταούλ (αρχηγός της Πακιστανικής συμμορίας) κατάφερε να ευνουχίσει σημαντικές «παρεμβάσεις» που επιχείρησε ο Σταύρος Κοντονής. Προασπιζόμενος το «αυτοδιοίκητο της διαφθοράς» ο κ. Ινφαντίνο και αγνοώντας επιδεικτικά τα όσα ανομολόγητα και παράνομα διέπραξαν οι προστατευόμενοι του και μάλιστα επί σειρά ετών καταστρέφοντας ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή να «μπλοκάρει» την προσπάθεια του Έλληνα Υφυπουργού, η οποία αποσκοπούσε ξεκάθαρα στην εξυγίανση και μόνο του χώρου. Άπλωσε «δίχτυ προστασίας» στα λαμόγια που συνωστίζονται αυτή τη στιγμή στο κατώφλι των εισαγγελικών γραφείων με κακουργηματικές κατηγορίες (στήσιμο αγώνων, δωροδοκίες – δωροληψίες, εκβιασμοί, εμπρησμοί, απειλές, μπούκες και λιντσαρίσματα) και άφησε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα και ελεύθερο το δρόμο στους «κλώνους» που από εδώ και πέρα θα επιλεγούν να σταδιοδρομήσουν σαν παράγοντες ακολουθώντας τα χνάρια των κακοποιών που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες των δύο πορισμάτων. Όπως προαναφέραμε ο Ιταλός «προστάτης» της πλέον βρώμικης εθνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ευρώπης είχε συνεργάτες και συμμάχους στην αποστολή του θεσμικά ρετάλια και ράκη αλλά και στηρίγματα που του παρεχώρησε ο πανίσχυρος – μέχρι τώρα και ανέγγιχτος – ηγέτης του ποδοσφαιρικού παρακράτους της χώρας.

Η ΟΥΕΦΑ λοιπόν δεν έκανε πίσω, κράτησε όρθιο το αυτοδιοίκητο εμποδίζοντας τον Έλληνα υφυπουργό να βάλει το μαχαίρι βαθιά μέχρι το κόκκαλο. Είναι αήθεια ότι ο τελευταίος αγωνίστηκε σθεναρά. Δεν κατάφερε όμως να αντέξει μέχρι το τέλος. Έτσι με το «ράβε – ξήλωνε» κατόπιν πιέσεων, άνωθεν εντολών αλλά και της απαράδεκτης στάσης των ΜΜΕ της Αθήνας λύγισε και προχώρησε σε κάποιες προσθήκες και σε μερικές αφαιρέσεις τις οποίες ζήτησε με εκβιαστικό τρόπο με την τελευταία επιστολή της πριν από την ψήφιση του νόμου η ΟΥΕΦΑ. Ο Ιταλός με κατεπείγουσα – όπως αποδείχθηκε – ενημέρωση και υπόδειξη της ΕΠΟ δραστηριοποιήθηκε για να προστατεύσει το διαβόητο «αυτοδιοίκητο της διαφθοράς». Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην επιστολή της τόνιζε και απαιτούσε, ότι όλες οι αλλαγές που έχουν προταθεί στην αντίστοιχη επιστολή η οποία εστάλη στις 2/5, αλλά και ιδιαίτερα με το άρθρο 15 που αφορά το αυτοδιοίκητο πρέπει να περιληφθούν στον αθλητικό νόμο αυτούσιες και χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Όλα ξεκίνησαν για έναν προσδιορισμό («εσωτερικές υποθέσεις») στο επίμαχο άρθρο. Τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια λαμόγια «εντόπισαν» έγκαιρα τον κίνδυνο που περιείχε αυτός ο προσδιορισμός ο οποίος ουσιαστικά παρεμπόδιζε τη φαυλότητα και την ασυδοσία τους. Έτσι αντέδρασαν αστραπιαία. Απαίτησαν και πέτυχαν την απόσυρση της λέξης.

Κάτι που δυσαρέστησε και πολλούς συμμάχους του Υφυπουργού. Για να σκεφτεί κανείς, τι έχουν στο μυαλό τους και στην ψυχή τους αυτά τα άτομα που περιστοιχίζουν τον Ιταλό κι ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο ζήτησαν να γίνει προσθήκη στο άρθρο 5 που αφορά τους τακτικούς δικαστές και προβλέπει ότι ο διορισμός τους θα γίνεται από την ΕΠΟ, μέσα από τη λίστα που θα έστελνε αρμόδιο δικαστικό όργανο. Στις προτάσεις της ΟΥΕΦΑ δεν περιλαμβάνεται η διαδικασία αποστολής λίστας από δικαστικό όργανο, αντίθετα προβλέπεται ότι υπεύθυνη του ορισμού θα είναι η ΕΠΟ!!!Δεν έχουν το Θεό τους οι απίθανοι. Με αυτά και με αυτά λοιπόν χαμένοι στη «μετάφραση»…των προσθαφαιρέσεων της τελευταία στιγμής, φαίνεται πως χάσαμε και τη μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγούμε δια παντός από το «αυτοδιοίκητο της διαφθοράς» και από τους «άθλιους» που το υπηρετούν και το υπερασπίζονται.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: