Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Κλείνουν» οι εκκρεμότητες!!

Η 26η και τελευταία αγωνιστική της Basket League θα βάλει τέλος σε όλες τις εκκρεμότητες για την κατάταξη στις θέσεις 4-7 και το τελευταίο εισιτήριο των play offs. Όλα τα σενάρια.

«Κλείνουν» οι εκκρεμότητες
Η αυλαία της κανονικής περιόδου της Α1 πέφτει το Σαββατοκύριακο και θα προκύψουν τα ζευγάρια των play offs, που αρχίζουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μεγάλη μάχη γίνεται για την κατάταξη στις θέσεις 4-7. Ο Άρης (που ενισχύθηκε με τον Τσιάρα αλλά έχει αμφίβολους Νέιμικ και Σίμτσακ) έχει την τύχη στα χέρια του καθώς θα είναι τέταρτος σε κάθε περίπτωση αν νικήσει στο Ρέθυμνο, ενώ το ίδιο θα συμβεί αν χάσει με διαφορά μέχρι έξι πόντους και χάσει η ΑΕΚ από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα είναι πέμπτη αν χάσει στο Ρέθυμνο από έναν ως έξι πόντους και νικήσει η ΑΕΚ στη Δράμα αλλά ακόμη αν χάσει με διαφορά επτά και περισσότερων πόντων στην Κρήτη και παράλληλα νικήσει ο ΚΑΟΔ την ΑΕΚ. Για να βρεθεί ο Άρης έκτος, θα πρέπει να χάσει με διαφορά επτά ως 25 πόντων από το Ρέθυμνο και νικήσει στη Δράμα η ΑΕΚ ή να χάσει με διαφορά τουλάχιστον 26 πόντων και νικήσει η ΑΕΚ στη Δράμα.

Η ΑΕΚ, που ταξίδεψε στη Δράμα με τον Μενσά-Μπονσού που νοσηλεύτηκε με αφυδάτωση, για να είναι τέταρτη χρειάζεται νίκη στη Δράμα και το Ρέθυμνο νικήσει τον Άρη με διαφορά έως 25 πόντους. Θα είναι πέμπτη αν νικήσει στη Δράμα και είτε νικήσει ο Άρης στο Ρέθυμνο είτε χάσει με διαφορά άνω των 25 πόντων, αλλά κι αν χάσει από τον ΚΑΟΔ και ταυτόχρονα νικήσει ο Άρης στην Κρήτη. Η «Ένωση» μπορεί να βρεθεί και έκτη, αν χάσει στη Δράμα και το Ρέθυμνο νικήσει τον Άρη.

Όσο για το Ρέθυμνο, μπορεί να βρεθεί από τέταρτο ως έβδομο. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα είναι τέταρτη αν νικήσει με διαφορά τουλάχιστον 26 πόντων τον Άρη και παράλληλα νικήσει η ΑΕΚ στη Δράμα ή αν νικήσει με διαφορά τουλάχιστον επτά πόντων τον Άρη και παράλληλα νικήσει ο ΚΑΟΔ. Οι Κρητικοί θα μείνουν είναι πέμπτοι αν νικήσουν με 7 ως 25 πόντους τον Άρη και η ΑΕΚ περάσει από τη Δράμα ή αν νικήσουν με 1-6 πόντους τους «κίτρινους» και χάσει η «Ένωση». Το Ρέθυμνο θα μείνει έκτο αν νικήσει τον Άρη με 1-6 πόντους και νικήσει και η ΑΕΚ στη Δράμα, αλλά κι αν χάσει από τον Άρη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον αγώνα της Δράμας. Αν, δεν το Ρέθυμνο χάσει και νικήσει ο Κολοσσός (χωρίς τον τραυματία Γουότερς) στην Αμαλιάδα τον Κόροιβο, θα πέσει έβδομο.

Στη μάχη της όγδοης και τελευταίας θέσης για τα play offs, ΚΑΟΔ, Κόροιβος και Απόλλων Πάτρας ισοβαθμούν με τους Δραμινούς να έχουν το προβάδισμα και να είναι όγδοοι σε κάθε περίπτωση αν νικήσουν την ΑΕΚ. Μάλιστα ο ΚΑΟΔ έχει το πλεονέκτημα και σε κάθε απλή ισοβαθμία είτε με Κόροιβο είτε με Απόλλωνα. Ο Κόροιβος έχει τον πρώτο λόγο σε ισοβαθμία με τον Απόλλωνα.

Στο τελευταίο ματς του Σαββάτου, ο σίγουρα πρώτος Ολυμπιακός με τους Μάντζαρη, Λαφαγέτ και Ντάρντεν να ξεπερνούν τα προβλήματά τους, αλλά τον Λοτζέσκι να μένει εκτός υποδέχεται στον τελευταίο του αγώνα πριν το Final Four τον καταδικασμένο και μαθηματικά πλέον Πανελευσινιακό.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή, με τον σίγουρα δεύτερο Παναθηναϊκό να υποδέχεται-με αμφίβολους Παππά, Μπατίστα και Γιάνκοβιτς και χωρίς τον τιμωρημένο Γκιστ-τον Απόλλωνα Πάτρας, που για να καταταγεί όγδοος θα πρέπει να περάσει από το ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα να έχουν χάσει τόσο ο Κόροιβος και ο ΚΑΟΔ.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική (26η)

Σάββατο 9/5
17:00 ΠΑΟΚ-Τρίκαλα (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Πανιώνιος-Νέα Κηφισιά (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Ρέθυμνο-Άρης (Novasports 3)
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 ΚΑΟΔ-ΑΕΚ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
19:00 Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός (OTE Sport 3)

Κυριακή10/5
16:45 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας (Novasports 2) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: