Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Επιλογή που θα «δείξει» πολλά!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης
Είναι λοιπόν θέμα ημερών να μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Ποιος θα αναλάβει για τα επόμενα τρία χρόνια το «χτίσιμο» της ομάδας. Ποιος μαζί με τον Ιάκωβο Αγγελίδη θα «χρεωθούν» το πρότζεκτ και θα κριθούν σε βάθος χρόνου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Αγγελίδης μετά την έρευνα αγοράς και τις συζητήσεις που είχε με αρκετούς υποψηφίους, έστειλε την τελική λίστα στον Σαββίδη που καλείται να πάρει την τελική απόφαση. Ίσως μάλιστα οι συζητήσεις να έχουν μπει στην τελική ευθεία με τον εκλεκτό.

Ο Αγγελίδης έχει κάνει τις προτάσεις του. Για μένα σημείο-κλειδί και επιλογή «που θα δείξει πολλά» είναι η τελική απόφαση του Σαββίδη. Γιατί αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι ο μεγαλομέτοχος εκτός από τους τεχνικούς διευθυντές που του έχει προτείνει ο Αγγελίδης, έχει και αυτός κάποιες λύσεις. Αν λοιπόν απορρίψει αυτούς που του πρότεινε ο πρόεδρος και επιλέξει δικό του άνθρωπο, θα είναι ξεκάθαρο ότι ο Αγγελίδης ως πρόεδρος της ΠΑΕ θα πρέπει να αρκεστεί σε εκτελεστικά καθήκοντα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αρκετοί ήταν αυτοί –ανάμεσά τους και εγώ- που περίμεναν από τον Σαββίδη να αλλάξει επιτέλους στάση. Να αποφασίσει να δώσει το περιθώριο πρωτοβουλιών στον Αγγελίδη και φυσικά να τον ΚΡΙΝΕΙ για αυτές τις αποφάσεις του. Αν όμως ο Σαββίδης απορρίψει την έκθεση του Αγγελίδη και προχωρήσει σε άτομο της δικής του επιλογής αφενός «καπελώνει» τον πρόεδρο και αφετέρου αποδεικνύει ότι ο ίδιος θέλει να έχει το απόλυτο κουμάντο στην ΠΑΕ ακόμη και για θέματα που πιθανώς να μην έχει την εμπειρία να χειριστεί.

Το «παίρνω τεχνικό διευθυντή επειδή εργάστηκε στη Ρωσία» είναι αστείο επιχείρημα. Στο κάτω-κάτω ας μάθει αγγλικά ο Σαββίδης να συνεννοείται με τον νέο τεχνικός διευθυντή αν αυτός δεν είναι από την Ρωσία.

Ο Σαββίδης πληρώνει, ο Σαββίδης ξεχρεώνει σε λιγες μέρες τον ΠΑΟΚ αλλά για να πάει μπροστά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπει στη διαδικασία ότι η λειτουργία της ΠΑΕ δεν είναι ούτε οικογενειακή υπόθεση αλλά ούτε και το onemanshow, λύση για να πετύχει μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Το «παίρνω τις τελικές αποφάσεις» είναι κατανοητό αλλά το «εγώ θα επιλέξω τεχνικό διευθυντή» είναι... ευνουχισμός ανθρώπων που βρέθηκαν στην ΠΑΕ για συγκεκριμένους λόγους και όχι για να κάθονται και να περιμένουν από τον Σαββίδη εντολές για να εκτελούν επιθυμίες του.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά τη διοίκηση «βάζω φίλους και γνωστούς γιατί τους έχω εμπιστοσύνη» επί εποχής Ζαγοράκη. Τώρα που υπάρχουν τα χρήματα είναι κρίμα να πληρώσει το «Σαββίδης είμαι και εγώ αποφασίζω για όλα». Για να δούμε λοιπόν αν η επιλογή του Σαββίδη σε ότι αφορά τον τεχνικό διευθυντή θα δείξει ότι και ο ίδιος έχει αποφασίσει να λειτουργήσει την ΠΑΕ σε πρότυπα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδα και όχι τύπου... Λεβαδειακού όπου ένας αποφασίζει και οι άλλοι ακολουθούν.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: