Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ήττα της Γαλλίας, δεν έπαιξε ο Σισέ


Ο Ντενγκ Ζουνγκξιάνγκ πέτυχε το γκολ που χάρισε στην Κίνα τη νίκη  εις βάρος της Γαλλίας Η Γαλλία ηττήθηκε 1-0 από την Κίνα, στο τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει σε μία εβδομάδα. Το ματς έγινε στη Ρεϊνιόν, το γαλλικό νησί στον ινδικό Ωκεανό και οι "τρικολόρ" παρατάχθηκαν με όλα τους τα αστέρια.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Ρεϊμόντ Ντομενέκ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ντενγκ στο 68ο λεπτό.

Ασταμάτητος ο Ναδάλ, με νέο 3-0 στον τελικό

Την ευκαιρία να κατακτήσει το πέμπτο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του θα έχει ο Ράφα Ναδάλ, που θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ.Στον ημιτελικό της Παρασκευής, ο Ισπανός τενίστας επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-6) του Αυστριακού, Γιούργκεν Μέλτζερ και έτσι έφτασε ως τον τελικό του γαλλικού όπεν χωρίς να χάσει ούτε σετ!

Ναδάλ και Σόντερλινγκ θα αναμετρηθούν για έκτη φορά, με τον Ισπανό να προηγείται 3-2 στις νίκες.

Όλα... ανοιχτά για προπονητή!

Στον Ολυμπιακό πλέον δεν αποκλείουν τίποτα ως προς το θέμα του προπονητή μετά το... φιάσκο Βαλβέρδε. Ακόμη και το να στραφούν σε μία εντός των ελληνικών συνόρων λύση... Βλέπουν Ισπανία αλλά...

Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να είπε και πάλι όχι στον Ολυμπιακό, όμως στην πειραϊκή ΠΑΕ κοιτάζουν περιπτώσεις τεχνικών από την Ισπανία όπως τους Ράμος και Χιμένεθ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα κλείσουν έναν τεχνικό από εκεί.

Την δεδομένη χρονική στιγμή είναι όλα ανοιχτά ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Στο λιμάνι εξετάζουν διάφορα ονόματα και από τον ευρωπαϊκό καθώς και από τον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα να γίνει τελικά κίνηση για έναν Έλληνα τεχνικό ή για έναν προπονητή που εργάζεται στην χώρα μας.

Κοιτάζουν και για παίκτες

Εκτός αυτού από τον Ολυμπιακό είναι σε επαφές με διάφορους μάνατζερ. Και αυτό διότι βλέπουν παίκτες που έχουν προταθεί στον πειραϊκό σύλλογο. Ενδέχεται λοιπόν να υπάρξουν ποδοσφαιριστές που ν' απασχολήσουν σοβαρά την ομάδα και μάλιστα άμεσα.

Ρολάν Γκαρός: Οι αδέλφες Ουίλιαμς το διπλό

Οι Αμερικανίδες αδελφές Σερένα και Βένους Ουίλιαμς κατέκτησαν το τρόπαιο στο διπλό γυναικών του Γαλλικού Οπεν στο Παρίσι.Στον τελικό επικράτησαν των Κβέτα Πέσκε (Τσεχία) και Καταρίνα Σρεμπότνικ (Σλοβενία) με 6-2, 6-3.

Αυτός ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος τίτλος σε Γκραν Σλαμ για τις Γουίλιαμς και 12ος συνολικά στην καριέρα τους. Εχουν ήδη κατακτήσει τέσσερις φορές το διπλό στο Οπεν της Αυστραλίας (2001, 2003, 2009, 2010), άλλη μία το Ρολάν Γκαρός (1999), τέσσερις φορές το Γουίμπλεντον (2000, 2002, 2008, 2009) και δύο το Οπεν της Αμερικής (1999, 2009).

Σερένα και Βένους αποτελούν το τρίτο πιο πετυχημένο δίδυμο στην ιστορία των Γκραν Σλαμ, πίσω από τις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Παμ Σρίβερ (20 τίτλοι) και Τζίτζι Φερνάντες και Νατάσα Ζβέρεβα (14 κατακτήσεις).

Ανανέωσε με Τσέλσι ο Εσιέν!

Μπορεί ο Μίκαελ Εσιέν να μην κατάφερε να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο σήμερα επέκτεινε τη συνεργασία του με την Τσέλσι για δυο χρόνια και θα μείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μέχρι το 2015. Απογοητευμένος για την απουσία του από το Μουντιάλ, ευτυχισμένος όμως ο Μίκαελ Εσιέν για την επέκταση της συνεργασίας του με την Τσέλσι για τα επόμενα δυο χρόνια. «Είμαι ευτυχισμένος γιατί η ομάδα μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον. Κοιτάζω μπροστά, διασκεδάζω το ποδόσφαιρο και θέλω να κερδίσω τίτλους με την ομάδα μου, γι' αυτό είμαι εδώ. Πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα συμβόλαια της καριέρας μου» τόνισε ο μέσος της Τσέλσι.

Ανακούφιση για Ντρογκμπά

Ο συναγερμός που χτύπησε στην αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού για τον τραυματισμό του Ντιντιέ Ντρογκμπά φαίνεται πως έλαβε τέλος, καθώς η «:L'Equipe» τονίζει πως ο αρχηγός των «Ελεφάντων» θα είναι έτοιμος σε δέκα μέρες.Ο Ντρογκμπά είχε χτυπήσει στο σημερινό φιλικό με την Ιαπωνία, όταν μετά από σύγκρουση με τον Τανάκα στο 15' έπεσε «άτσαλα» στο έδαφος και χτύπησε στον καρπό του. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Γάλλους, ο άσος της Τσέλσι θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα είναι έτοιμος σε περίπου δέκα μέρες, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να προλάβει και το πολύ μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας, με αντίπαλο την Πορτογαλία στις 15 του μήνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ακτή επικράτησε με 2-0 χάρη σε αυτογκόλ του Τανάκα στο 12' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντρογκμπά και σε ένα δυνατό σουτ του Κόλο Τουρέ στο 80'.

Νέα μεγάλη συγκέντρωση και πορεία οπαδών του Ηρακλή

Νέα μεγάλη συγκέντρωση και πορεία οπαδών του Ηρακλή

Μία ακόμη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα οι οπαδοί του Ηρακλή. Οι οπαδοί των «κυανόλευκων» ξεκίνησαν από το «Ιβανώφειο». Χιλιάδες φίλοι του «Γηραιού» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης, η οποία για μία ακόμη μέρα ενημέρωσε τους φίλους της ομάδας, που βρίσκεται πλέον το θέμα. Την Δευτέρα θα κατατεθεί η έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης της επιτροπής αδειοδότησης, με τους ανθρώπους του «Γηραιού» να εκφράζουν την αισιοδοξία τους. Μετά την συγκέντρωση στο «Ιβανώφειο», οι οπαδοί του Ηρακλή κατευθύνθηκαν με πορεία από την Αγίου Δημητρίου στην Εθνικής Αμύνης και έπειτα στην Τσιμισκή.

H Μπενφίκα 10 εκ. ευρώ για Λέτο!


Πρόταση-βόμβα ύψους δέκα εκατομμμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Λέτο έχει κάνει η Μπενφίκα στον Παναθηναϊκό. Μπροστά σε μια όχι απλά καυτή αλλά... ζεματιστή πατάτα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες στα χέρια των ανθρώπων του τριφυλλιού υπάρχει επίσημη πρόταση της Μπενφίκα για την αγορά του Σεμπάστιαν Λέτο.

Οι Πορτογάλοι, που έδωσαν τον Ντι Μαρία, προσφέρουν στους πράσινους δέκα εκατομμύρια ευρώ ποσό που σίγουρα είναι τέτοιο που... προβληματίζει και σε βάζει σε σκέψεις. Οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι αγόρασαν τον παίκτη δίνοντας λιγότερα από τέσσερα εκατομμύρια στη Λίβερπουλ θα είναι αυτοί που θα πάρουν και την τελική απόφαση, η οποία μόνο εύκολη δεν θα 'ναι.

Το ποσό πάντως δεν θα είναι ακριβώς αυτό αλλά μικρότερο διότι περίπου δύο εκατομμύρια από αυτά που θα δώσουν οι πρωταθλητές Πορτογαλίας θα πρέπει να πάνε στην πρώην ομάδα του Λέτο η οποία έχει ποσοστό μεταπώλησης. Το θέμα έπεσε στο τραπέζι στη μεσημεριανή σύσκεψη της εκτελεστικής και σε πρώτη φάση υπάρχει... αδιέξοδο.

Μάλιστα, πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ο Λέτο δεν είναι και ο μοναδικός τέτοιου είδους πονοκέφαλος για τον Παναθηναϊκού και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Οι Πορτογάλοι γνωρίζουν φυσικά την αγωνιστική αξία του Αργεντίνου Σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού, αλλά είχαν ξανά μια ευκαιρία να τον δουν πρόσφατα στο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στο Τορόντο του Καναδά.

Τζέραρντ, ο νέος captain της Αγγλίας

Ο τραυματισμός του Ρίο Φέρντιναντ που του στερεί την συμμετοχή στο Π.Κ της Νοτίου Αφρικής, έχει συνέπεια και στην πολυθρύλητη αρχηγία της Εθνικής Αγγλίας.Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστές τους Τέρι και Μπριτζ, ο Φάμπιο Καπέλο έδωσε το περιβραχιόνιο στον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν η μοίρα του να ηγηθεί των «λιονταριών» στο 19ο Μουντιάλ της Ιστορίας.

Η F.A επιβεβαίωσε το απόγευμα της οριστική απουσία του Φέρντιναντ και την άμεση αναχώρηση του Μάικλ Ντόσον για την Νότιο Αφρική, καθώς αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του στην αποστολή.

Επιπλέον, ο Στίβεν Τζέραρντ ο οποίος ήταν ο δεύτερος αρχηγός των «λιονταριών» πίσω από τον Φέρντιναντ, θα είναι εκείνος που θα φορέσει το περιβραχιόνιο και θα ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας του Φάμπιο Καπέλο για διάκριση στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Όσο για το ποιος θα συνθέσει δίδυμο με τον Τζον Τέρι στο κέντρο της άμυνας, Τζέιμι Κάραχερ και Λέντλεϊ Κινγκ θα δώσουν μάχη για να αναπληρώσουν το μεγάλο κενό του Φέρντιναντ.

Άδειασμα» σε Κομπότη!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f03ac36f38a03f0aa81f8a89a4f184e2_L.jpg?1275662530?1275662530?1275662530Οι φίλαθλοι του Λεβαδειακού με ανακοίνωσή τους... άδειασαν με τον τρόπο τους τόσο τον ισχυρό άνδρα του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, όσο και την διοίκηση, επισημαίνοντας πως η θέση των Βοιωτών είναι στην Β' Εθνική και ότι οι βαθμοί και οι κατηγορίες κερδίζονται στα γήπεδα! Πιο συγκεκριμένα οι φίλαθλοι του Λεβαδειακού ξεκαθάρισαν πως διαφωνούν με όλες τις ενέργειες που γίνονται από την διοίκηση μήπως και μείνει στην Σούπερ Λίγκα η ομάδα. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Κόντρα στους καιρούς...

Τις τελευταίες μέρες η ομάδα μας έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών δημοσιογράφων – ραδιοφωνικών εκπομπών – σχολιαστών και είναι χρέος μας να τοποθετηθούμε πάνω σ αυτή την κριτική σαν οπαδοί του Λεβαδειακού. Παρόλο που σαν πρώτη εντύπωση θα φανεί πως είμαστε ενάντια στα συμφέροντά της ομάδας μας, σαν τοποθέτηση λέμε ρητά και κατηγορηματικά ότι είμαστε εδώ και χρόνια υπέρ της άποψης ότι τα παιχνίδια κερδίζονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Συνεπώς η κατάταξη της ομάδας μας στον βαθμολογικό πίνακα είναι και αυτή η οποία τελικά μας έριξε στην Β' Εθνική και έτσι τότε τελεία και παύλα η Β' Εθνική είναι η κατηγορία που αξίζουμε να παίζουμε από την επόμενη σεζόν και με την μαγκιά μας να ανέβουμε και πάλι στα «βρώμικα» μεν αλλά σαλόνια δε της Σούπερ Κλίκας!

Παρ όλη την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας ότι εμείς δεν γουστάρουμε μία να μείνουμε στην Α' Εθνική, δεν μπορούμε να μείνουμε και αμέτοχοι σ όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και τόσα χρόνια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επί σειρά δεκαετιών η εκάστοτε κυβέρνηση υπέγραφε μια άτυπη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ομάδων η οποία τους παρείχε μια ατιμωρησία στο επίπεδο των οικονομικών οφειλών των ΠΑΕ προς το δημόσιο. Κάτι το οποίο στην συγκυρία που ζούμε, με τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία ουσιαστικά οδηγούν προς την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, απλά μας εξοργίζει.

Θεωρούμε το λιγότερο λανθασμένη αν όχι προκλητική την στάση κάποιων οπαδών οι οποίοι δεν επικεντρώνουν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας αλλά με την στάση τους, άθελα τους προφανώς, επικροτούν την σάπια κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια κατάσταση που θέλει οι ΠΑΕ να μην πληρώνουν τα χρωστούμενα στο κράτος, την στιγμή που το ίδιο κράτος τα παίρνει με το έτσι θέλω, από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγώντας τους στα όρια της φτώχιας το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

Τα τελευταία χρόνια η τοποθέτηση των οπαδών του Λεβαδειακού κατά του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου ποδόσφαιρου, η ευαισθητοποίηση τους στους κοινωνικούς αγώνες και η συμμετοχή τους στους Radical Fans United, είναι συνεπής και δεν έγινε γιατί είναι μόδα αλλά επειδή οι ανησυχίες μας για τα ζητήματα δεν περιορίζονται μόνο στο οπαδικό κίνημα αλλά στο σύνολο των ζητημάτων της κοινωνίας, των οποίων όλοι είμαστε κομμάτι...

Δεν υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας μόνο στα λόγια αλλά με πράξεις. Γι' αυτό π.χ. στο ματς ζωής και θανάτου με τον Ατρόμητο στην Λιβαδειά αμφισβητήσαμε την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην πράξη με το να βάλουμε εμείς, με δικά μας εισιτήρια, τους οπαδούς της ομάδας του Περιστερίου στο γήπεδο (ένα ματς που ήρθε ισοπαλία και αν το είχαμε πάρει θα είχαμε σωθεί).

Άρα πράξεις και όχι μόνο λόγια και εν όψει του 3ήμερου φεστιβάλ των RFU πιστεύουμε πως θα ήταν καλό να ανοίξει κουβέντα με βάση την αντίληψη πως ενεργός οπαδός και ενεργός πολίτης είναι έννοιες αλληλένδετες, και πάνω στην τοποθέτησή μας πως όλες οι ΠΑΕ-ανώνυμες εταιρίες που χρωστάνε στο δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλουν άμεσα τα χρωστούμενα. Αλλιώς να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δημεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και αν δεν έχουν απλά να πέσουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, βλέπε Φιορεντίνα στην Ιταλία. Απλά ο νόμος να ισχύσει για όλους μηδενός εξαιρουμένου.

Κόντρα στους καιρούς εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το δάσος σε πείσμα όσων εθελοτυφλώντας συνειδητά αρκούνται στο να βλέπουν μόνο το δεντράκι τους...

Παγκόσμιο Κύπελλο -1978-Το πρόσωπο: Μάριο Κέμπες, ο «ταυρομάχος»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_SXSGmJh0MQ.jpgΟ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΓΚΟΛΤΖΗΣ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΟ 1978.Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, εκείνος ο θρίαμβος της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, είχε πιστωθεί κατά κύριο λόγο στον «Φλάκο» Μενότι, τον εμβληματικό προπονητή της με την χρυσή αλυσίδα στο λαιμό και ένα τσιγάρο στο στόμα σε κάθε πόζα.

Η δική του Αργεντινή ήταν μια ομάδα που είχε αφήσει πίσω της το βίαιο, «στείρο» και αντιπαθητικό ποδόσφαιρο προηγούμενων διοργανώσεων, ενώ η επιλογή του να αφήσει εκτός ομάδος τον δημοφιλή 17χρονο Ντιέγκο Μαραντόνα (μαζί με τους Μπράβο και Μποτάνις) της Αρχεντίνος Τζούνιορς δεν κόστισε στην Εθνική. Μάλιστα, τον αμέσως επόμενο χρόνο Λουίς Σέζαρ Μενότι και Μαραντόνα θα ένωναν τις δυνάμεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελπίδων και η Αργεντινή έβρισκε ακόμα ένα λόγο να πανηγυρίζει, φτάνοντας ξανά στην κορυφή του κόσμου.

Ο ηγετικός ρόλος του Κέμπες

Η απόφαση του Μενότι να μην πάρει μαζί του τον «Ντιεγκίτο» (που διχάζει ακόμα και σήμερα τους φιλάθλους στην χώρα της Λατινικής Αμερικής) ξεχάστηκε γρήγορα, όταν ξεκίνησαν τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πολύ περισσότερο, όταν ο Μάριο Κέμπες άρχισε να δείχνει με τις εμφανίσεις του πως υπήρχε και δεύτερος ηγέτης πίσω από τον αρχηγό Ντανιέλ Πασαρέλα που κατεύθυνε την άμυνα.

Έχοντας φύγει από το Ροζάριο το 1976, ο 24χρονος επιθετικός ήταν ο μοναδικός παίκτης της «αλμπισελέστε» που το 1978 έβγαζε το ψωμί του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Βαλένθια.

Πριν αναχωρήσει για την Ισπανία, είχε προλάβει να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ροζάριο Σεντράλ και δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια για να το καταφέρει.

Οι επιδόσεις του συνεχίστηκαν και στις «νυχτερίδες» με τον ίδιο ρυθμό, αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος τις σεζόν 1976-77 και 1977-78 ενώ μετά το Π.Κ της Αργεντινής βοήθησε την Βαλένθια να φτάσει στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1980.Η πικρή εμπειρία του 74'

Ο Κέμπες είχε αγωνιστεί και στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 1974, παίζοντας σε όλα τα ματς αλλά δίχως να μπορέσει να καταφέρει τίποτα σημαντικό με εκείνη την ομάδα της Αργεντινής. Τουναντίον, είχε μπει ως αλλαγή στην συντριβή με 4-0 από την Ολλανδία του Κρόιφ στο Γκελζενκίρχεν, αποτέλεσμα μου μάλλον ήταν χαραγμένο καλά στο μυαλό του στην διοργάνωση που φιλοξένησε η πατρίδα του, τέσσερα χρόνια μετά.

Ο Μενότι τον εμπιστεύθηκε από την αρχή, αλλά ο «ταυρομάχος» (προσωνύμιο που του αποδόθηκε λόγω της παρουσίας του στο ισπανικό πρωτάθλημα) άργησε λίγο να «λυθεί» μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, είχε ένα πλεονέκτημα που δεν είχαν οι υπόλοιποι: Επέστρεψε για λίγο στην Αργεντινή, όσο κράτησε η προετοιμασία και οι αγώνες και δεν πρόλαβε να επηρεαστεί όσο οι άλλοι συμπαίκτες του από το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε τότε στην οικοδέσποινα του Μουντιάλ και τις απαιτήσεις που είχε ο κόσμος από εκείνη.

Καθοριστικός, μετά το νωθρό ξεκίνημα

Σε όλη την πρώτη φάση χρησιμοποιήθηκε βασικός, αλλά τα γκολ ερχόντουσαν κυρίως από τον άλλο επιθετικό της ομάδας, τον Λεοπόλδο Λούκε. Στην δεύτερη φάση των ομίλων όμως, ο Κέμπες πήρε μπρος. Με το υπέροχο -αρρενωπό αλλά και ντελικάτο- στιλ του, ξεκίνησε να βρίσκει δίχτυα στο πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία, το έκανε μάλιστα δύο φορές και ενώ ενδιάμεσα ο Φιγιόλ (ακόμα ένας ήρωας εκείνης της ομάδας) είχε αποκρούσει πέναλτι του Ντέινα στο οποίο είχε υποπέσει ο ίδιος ο Κέμπες, διώχνοντας την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή.
Η ισοπαλία δίχως τέρματα στο ματς με την Βραζιλία και η νίκη της «σελεσάο» στο τελευταίο παιχνίδι της, υποχρέωνε τον άσο της Βαλένθια να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό εναντίον του Περού. Ο Κέμπες πέτυχε τα δύο από τα έξι γκολ των Αργεντινών, με τα οποία τους οδήγησε στο 6-0 (σε ένα ματς με διφορούμενη ερμηνεία) και στην πρόκριση στον τελικό.

Η ρεβάνς με την Ολλανδία

Εκεί περίμεναν, οι «οράνιε» και ο Κέμπες διψούσε για ρεβάνς. Στο 32΄ άνοιξε το σκορ, μπαίνοντας σαν ταύρος και όχι σαν… ταυρομάχος στην περιοχή των Ολλανδών και όταν το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, ήταν ξανά εκεί.

Με υπέροχη ατομική προσπάθεια (αλλά και με την βοήθεια της τύχης καθώς κέρδισε την κόντρα από τον γκολκίπερ των Ολλανδών, Γιόνγκμπλοντ), το «δέκα το καλό» της Αργεντινής σκόραρε ξανά στο ίδιο τέρμα και λίγο μετά ο Μπερτόνι «σφράγιζε» τον θρίαμβο της «αλμπισελέστε», με το δικό του δεύτερο γκολ στο τουρνουά.Κουβαλώντας την φανέλα με το νούμερο «10» και βασιζόμενος επί τω πλείστον στο φοβερό αριστερό του πόδι, ο Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες δεν μπορούσε παρά να απολαμβάνει τον απόλυτο σεβασμό εκείνου που η ιστορία ανέδειξε ως το μεγαλύτερο «δεκάρι» του ποδοσφαίρου της Αργεντινής και ίσως όλου του κόσμου, του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

«Όλοι μας νοιώθουμε μεγάλη υποχρέωση για τον Φλάκο Μενότι και καλά κάνουμε», αναφέρει στην βιογραφία του ο «πίμπε ντ’ όρο». «Αλλά πιστεύω ότι αδικήσαμε πολύ τον Μάριο, ο οποίος ήταν ο σκόρερ, ήταν η ψυχή, ήταν τα πάντα», συμπλήρωσε για τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ του 1978.

Ταραλίδης: "Δέχομαι απειλές"

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/6539900_b.jpgΑποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Ταραλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης. Ο 29χρονος αμυντικός μέσος μιλώντας στoν "Athletic Radio 104,2", τόνισε μεταξύ άλλων ότι δέχεται απειλές που αφορούν την καριέρα του προκειμένου να μην υπογράψει το έγγραφο που αναφέρει ότι εξοφλήθηκε από τον ΟΦΗ. Επίσης, τόνισε ότι ο λόγος που το δικό του όνομα εμπλέκεται στον φάκελο του ΟΦΗ, αφορά λάθος ενέργειες του νομικού συμβούλου του συλλόγου κύριου Χρήστου Μιχαλόπουλου, ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Μαχλά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Ταραλίδη στον "Athletic Radio 104,2":

Για τις συζητήσεις που έγιναν με τον ΟΦΗ: "Θέλω να πω ότι για την ιστορία που έχει το όνομα μου μέσα και ότι είμαι εγώ ο λόγος που ο ΟΦΗ δεν πήρε την άδεια, δεν ισχύει ούτε μια στο εκατομμύριο. Κάποιοι με έχουν βρει εξιλαστήριο θύμα και με "βομβαρδίζουν" από τέσσερις πλευρές.

Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά το Νίκο Μαχλά και όχι τον κύριο Μιχαλόπουλο που με απείλησε ότι θα μου κόψει την μπάλα. Ο Νίκος (σ.σ.. Μαχλάς) έχει συμβάλει ώστε να πάρω τα χρήματα μου. Σήμερα κατατέθηκαν τα χρήματα ώστε ο ΟΦΗ να πάει καθαρός στο εφετείο και να πάρει την άδεια για την Σούπερ Λίγκα.

Ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου να κάνω κακό στον ΟΦΗ. "Έφαγα ψωμί" από την ομάδα και θέλω να πω δημόσια ένα ευχαριστώ στο Νίκο Μαχλά που μιλάει μαζί μου και δείχνει ότι βρίσκεται δίπλα μου
".

Για τα χρήματα που του οφείλονται: "Ποτέ δεν δημιούργησα θέμα και ούτε θα δημιουργήσω. Ο διακανονισμός ισχύει από πέρυσι τον Ιούνιο, τον κάναμε σε 10 μήνες από τους 8 που ήταν αρχικά. Πήρα τα χρήματα μέχρι τον Φλεβάρη και στην συνέχεια δεν δόθηκαν τα χρήματα.

Δεν έκανα ούτε μηνύσεις για να αφαιρέσουν βαθμούς από τον ΟΦΗ όπως ακούγεται. Ο Μαχλάς με πήρε σήμερα το πρωί τηλέφωνο και μου είπε ότι μπήκαν τα χρήματα. Απλά, δουλεύουν άλλοι από πίσω ώστε να φανεί το όνομα μου μπροστά και όλοι καταλαβαίνουν τι εννοώ
".

Για τις απειλές που δέχεται: "Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα και το λέω δημόσια ότι δέχομαι απειλές όχι μόνο από τον Λεβαδειακό αλλά και από άλλες πλευρές. Απειλές, όχι για την ζωή μου αλλά ότι δεν θα βρω ξανά ομάδα".

Για την παρεξήγηση με τον ΟΦΗ: "Όλη την φασαρία έχει δημιουργήσει ο κύριος Μιχαλόπουλος. Έστειλε στο δικαστήριο ένα έγγραφο που αναφέρει ότι όλοι οι παίκτες έχουν εξοφληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου. Αν ζητηθούν αυτά τα έγγραφα, τότε ο ΟΦΗ θα πάει στην Δ' Εθνική. Πως μπορεί να γίνει αυτό από την στιγμή που δεν είχα πάρει τα χρήματα τόσο καιρό;

Δέχτηκα απειλή και από εκείνον και αν χρειαστεί θα τα πούμε και από κοντά. Είμαι «ντόμπρος» και δεν κρύβω τίποτα. Ο κύριος Μιχαλόπουλος χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο όνομα μου λέει ότι δεν θα βρίσκω ομάδα. Κάποιοι θέλουν χρησιμοποιώντας το όνομα μου να βλάψουν τον ΟΦΗ. Το δικό μου θέμα είναι λήξαν από πέρυσι όταν και ήρθαμε σε διακανονισμό
".

Για τον διακανονισμό: "Το θέμα ανακινήθηκε πριν από μερικούς μήνες όταν ο δικηγόρος μου έκανε μήνυση για κάποιες επιταγές που είχα να λαμβάνω. Επιταγές που αφορούσαν τα χρήματα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Αυτή η κίνηση δεν έγινε για να πληγεί ο ΟΦΗ αλλά για να πάρω τα χρήματα μου.

Αυτές τις επιταγές μπορώ να τις εισπράξω μόνο εγώ. Το λέω γιατί άκουσα και κάτι τρελά ότι έδωσα στον Κομπότη τις επιταγές ώστε να εισπράξει εκείνος τα χρήματα. Οι επιταγές είναι δίγραμμες και δεν μπορεί να τις εισπράξει κανένας άλλος πέραν αυτών
".

Για το τέλος της υπόθεσης: "Ότι και να μου ζητήσει ο ΟΦΗ, θα το κάνω. Απλά έγινε τόσο μεγάλο μπέρδεμα με αποτέλεσμα να μπλεχτεί το όνομα μου. Ο κύριος Μιχαλόπουλος έχει δημιουργήσει αυτήν την φασαρία. Μου έλεγαν ότι δεν σήκωνα τα τηλέφωνα και ότι κρύβομαι. Πάντα σηκώνω τα τηλέφωνα.

Μου ζητούσε μέχρι χθες ο κύριος Μιχαλόπουλος να υπογράψω ένα έγγραφο ότι μέχρι τις 31 Μαΐου έχω εισπράξει τα χρήματα. Είναι δυνατόν να υπογράψω χωρίς να έχω πάρει τα χρήματα; Από την στιγμή που μπήκαν σήμερα τα χρήματα, το δικό μου θέμα θεωρείται λήξαν
".

Για τον εαυτό του και τον ΟΦΗ: "Καταλαβαίνω ότι η ομάδα έχει πρόβλημα και θα περιμένω να διευθετηθεί το θέμα μέχρι τέλους. Όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπάω την ομάδα. Δεν το κρύβω ότι βρίσκομαι σε συζητήσεις με τον ΟΦΗ ώστε να έρθω στην ομάδα την επόμενη περίοδο.

Μάλιστα μιλούσαμε ώστε τα χρήματα που μου οφείλονται, να έμπαιναν στο νέο συμβόλαιο που θα υπογράφαμε. Τα δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα έχω δείξει πόσο αγαπάω την ομάδα. Με την συμπεριφορά μου ακόμα και τώρα που έχω φύγει από τον ΟΦΗ, δείχνω πόσο αγαπάω την ομάδα και έχω πολύ καλές σχέσεις και με τους φιλάθλους της ομάδας και με παιδιά από την θύρα 4
".

Δύσκολες ώρες για τον Γκράιμς


Ο Γκράιμς σε προσπάθειά του με αντίπαλο τον Καραδήμο Αναχώρησε εσπευσμένα για τη Λιβερία ο Σόλομον Γκράιμς καθώς έχασε τη μητέρα του. Η διοίκηση του Εθνικού συμπαρίσταται στη θλίψη του ποδοσφαιριστή, ο οποίος φυσικά δεν θα αγωνιστεί στα δύο επόμενα παιχνίδια για τα πλέι οφ.

Στο μεταξύ, σε κείμενο στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, τονίζεται πως ο Εθνικός βρίσκεται σε επαφές με παίκτες προκειμένου να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό του: " Με ψηλά το κεφάλι, φτάσαμε στη βρύση του τέλους του Πρωταθλήματος. Αποδείξαμε στους αγωνιστικούς χώρους, ότι αξίζαμε το κάτι παραπάνω. Η τύχη δυστυχώς μας γύρισε τη πλάτη και έδειξε την εύνοιά της σε άλλους, δωρίζοντας σε μας την ατυχία. Χτίσαμε υπερήφανα μια νεανική ομάδα με παρόν και μέλλον, υπολογίσιμη σα μια νέα ποδοσφαιρική δύναμη.

Προγραμματίζουμε την ενίσχυση της ομάδας (βρισκόμαστε σε συζητήσεις με σέντερ φορ και επιθετικό ακραίο χαφ της Super League), για περαιτέρω ενδυνάμωση της. Απόφαση της διοίκησης είναι να μην παραχωρηθεί κανείς ποδοσφαιριστής, αν και υπάρχουν αρκετές προτάσεις από ομάδες της Super League.

Αν και πληροφορηθήκαμε τελευταία τη διαδικασία της αδειοδότησης, δεν έχουμε καμία ουσιαστική έλλειψη για τη συμπλήρωση του φακέλου, καθώς α) έχει πληρωθεί το σχετικό παράβολο β)οι γηπεδικές μας εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προϋποθέσεις γ) έχουμε εν ισχύ φορολογική ενημερότητα (είμαστε ταμειακά εντάξει με εφορία και ΦΠΑ) δ) υφίσταται ισολογισμός από 31/12/2009, εγκεκριμένος από ορκωτούς λογιστές ε) έχουν εξοφληθεί όλοι οι υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές, προμηθευτές, στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και δεν έχουμε καμία οφειλή ή απαίτηση από τρίτους, σύμφωνα με την οικονομική εγκύκλιο της Ε.Π.Ο.

Είναι λογικό, ομάδες οι οποίες ήταν στη Super League, τη προηγούμενη περίοδο (ΟΦΗ - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ), τα λογιστήριά τους και οι υπηρεσίες τους να είναι πιο καταρτισμένες και έτοιμες για τη συμπλήρωση του φακέλου. Αλλωστε, μέχρι την ημερομηνία που προβλεπόταν η κατάθεση των δικαιολογητικών, το σύνολο σχεδόν των ομάδων, διεκδικούσαν να είναι στα Play off.

Ακόμη δε και μετά την επικύρωση της βαθμολογίας από την Ε.Ε.Π Β'& Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ οδηγία ή εντολή συμμόρφωσης πλέον πριν την έναρξη των μπαράζ. Είναι λογικό η Ε.Π.Ο. μετά το πέρας των μπαράζ και τη τελική κατάταξη, να μεριμνήσει (εάν απαιτηθεί)ώστε να δοθεί χρόνος σε ενδιαφερόμενες Π.Α.Ε. για τυπικές συμπληρώσεις".

Απειλές για αποχώρηση από το επόμενο πρωτάθλημα!


Ο Κλέιζα πήρε το... όπλο του Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους ανθρώπους και τον κόσμο του Ολυμπιακού και με αφορμή την διαιτησία στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών στο ΟΑΚΑ, οι "ερυθρόλευκοι" εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας ρίχνουν τα βέλη τους στην ΚΕΔ και απειλούν με αποχώρηση από το επόμενο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός επιτίθεται στους Κορομηλά, Ζαβλανό και Συμεωνίδη, ζητά ξένους διαιτητές για τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειράς και απειλή με αποχώρηση.

Η ανακοίνωση...
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με ιδιαίτερη αγανάκτηση και οργή, μετά την προχθεσινή ωμή καταδίκη της ομάδας από τους διαιτητές στο ΟΑΚΑ, η οποία συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος και συνεπώς για άλλη μια χρονιά αλλοίωση του πρωταθλήματος, ανακοινώνει τα εξής:

Τα πρωτοφανή διαιτητικά όργια σε βάρος της ομάδας μας των οποίων όλοι οι φίλαθλοι έγιναν μάρτυρες, μας αναγκάζουν να καταγγείλουμε τους υπευθύνους που ελέγχουν τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και που δεν είναι άλλοι από την ΚΕΔ και ειδικότερα τη σημερινή της ηγετική ομάδα (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Ζαβλανός) η οποία είναι υπεύθυνη και υπόλογη για την αναξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το ισχύον σύστημα αξιολόγησης και επιλογής διαιτητών, εάν πράγματι αυτό υφίσταται, είναι θλιβερό και ανεπαρκές. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απαιτεί την άμεση δημοσιοποίηση της αξιολόγησης των διαιτητών Χριστοδούλου, Τανατζή και Αναστόπουλου καθώς και των κυρώσεων που θα τους επιβάλλει η ΚΕΔ, εάν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο...

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των play-offs, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απαιτεί τον διορισμό ξένων διαιτητών ανωτάτου επιπέδου από τον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε αντίθετη περίπτωση θα σταθμίσει τα δεδομένα για να λάβει αποφάσεις σχετικά με την περαιτέρω στάση της.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει αδικηθεί κατάφωρα από την διαιτησία κατ επανάληψη και δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ της περιόδου 2010 - 2011, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα μας και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, αν δεν αλλάξει η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της ΚΕΔ.

Μπάσιμο της Τενερίφη για Βάσκεθ

Ο Χέσους Βάσκεθ που βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Άρη, φαίνεται πως είναι ένας παίκτης που αρέσει και σε άλλες Ισπανικές ομάδες. Με βάση Ισπανικά δημοσιεύματα, ο Βάσκεθ έχει επαφές και με την Τενερίφη που δείχνει έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Ουέλβα για την απόκτηση του. Θυμίζουμε ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με την Ουέλβα.

Το… τσουνάμι στην Αθήνα!

Το… τσουνάμι στην Αθήνα!

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή απέναντι στο «έγκλημα» που πάει να συντελεστεί σε βάρος του Ημίθεου. Μέσα στις επόμενες αντιδράσεις, προβλέπεται παρουσία τους στην Αθήνα! Με κάθε τρόπο. Με Ι.Χ., μηχανές, αεροπλάνα και τρένα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη! Μάλιστα οι οργανωμένοι ζήτησαν από τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, η συγκεκριμένη μέρα να κηρυχθεί σε αργία, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τις εργασίες του κόσμου και την αγορά για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Το… τσουνάμι κατεβαίνει στην Αθήνα!

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Μπενίτεθ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ho/hodgson_2010_6_4_9_17_17_b.jpgΜια ημέρα μετά την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο της Λίβερπουλ, έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του. Ποια είναι τα ονόματα που παίζουν. Μετά από έξι χρόνια παρουσία στο Άνφιλντ ο Ράφαελ Μπενίτεθ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Reds, έχοντας ζήσει στην Αγγλία ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές.

Μία ημέρα μετά το διαζύγιο του Ισπανού προπονητή, στην Αγγλία έχουν αρχίσει ήδη τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του, με τα ονόματα των Χοντγκσόν, Σπαλέτι, Ράικαρντ, Μπίλιτς, Λουίς Φαν Χάλ και Μαρκ Χιούζ να είναι ψηλά στην λίστα.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, σε συνάντηση κορυφής που είχαν οι άνθρωποι της Λίβερπουλ, αποφάσισαν πως ο νέος τεχνικός θα πρέπει να πληρεί έξι προϋποθέσεις.

Πρώτα από όλα να είναι έμπειρος, σταθερός, να έχει γνώση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και φυσικά να έχει βρεθεί σε υψηλό επίπεδο σε πάγκο ομάδας, όπως και να αντέχει την πίεση του πρωταθλητισμού.

Από όλους αυτούς το φαβορί μέχρι στιγμής είναι ο τεχνικός της Φούλαμ Ρόι Χοντγκσόν, αφού και έμπειρος είναι και έχει μεγάλες παραστάσεις.

Με Τεννέ στην Σούπερ Λιγκ

http://www.sport24.gr/ast/cov/62/627453_b.jpgΣτον πάγκο της Κέρκυρας θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν ο Μπάμπης Τεννές. Ο έμπειρος τεχνικός που οδήγησε την ομάδα του νησιού των "Φαιάκων" στην Σούπερ Λιγκ, μετά από τρία χρόνια, συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής. "O A.Ο. Κέρκυρα ΠΑΕ ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή κ. Μπάμπη Τεννέ. Η νέα συμφωνία θα έχει διάρκεια ενός έτους", ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Μεγάλο ρόλο στην αποδοχή της πρότασης της ΠΑΕ από τον έμπειρο τεχνικό έπαιξε το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, καθώς η επίλυση του γηπεδικού προβλήματος έχει γι' αυτόν τεράστια σημασία και αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα.

Φορώντας μόνο... κόκκινη κάρτα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cc192bba1af6974a4c240d25af351aa7_L.jpg?1275627848?1275627848

Η Λουτσιάνα Σαλαζάρ θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη της εθνικής Αργεντινής και φωτογραφήθηκε για ανδρικό περιοδικό φορώντας μόνο μια... κόκκινη κάρτα.Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δήλωσε πως αν η Αργεντινή κατακτήσει το Μουντιάλ θα κυκλοφορήσει γυμνός, ενώ το ίδιο προτίθεται να κάνει και η Λουτσιάνα. Το λάτιν μοντέλο φωτογραφήθηκε γυμνή για ανδρικό περιοδικό της Αργεντινής για τον μήνα Ιούνιο με αφρομή το Μουντιάλ.

Η «Λούλιποπ» αφήνει στην φαντασία των ανδρών την κόκκινη κάρτα και δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τις 11 Ιουλίου για να κάνει πράξη την υπόσχεση της. Ποια είναι αυτή; Να κάνει στριπτίζ αν η «αλμπισελέστε» κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Λουτσιάν είναι πολύ γνωστή στην πατρίδα της ενώ έχει πάρει μέρος και σε «σκληρή» ταινία πορνό.

Ανακοίνωσε τον Κρις ο Αστέρας Τρίπολης


Ο Κρις του Αστέρα Τρίπλλης (Φωτό: arcadia-sports.gr) Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης είναι από την Παρασκευή και επίσημα ο Κρις. Η διοίκηση της ομάδας της Αρκαδίας, με ανακοίνωσε που εξέδωσε, γνωστοποίησε την υπογραφή συμβολαίου με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, που θα καλύψει το κενό που άφησε στην μεσαία γραμμή η φυγή του Οράσιο Καρντόσο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε τον Πορτογάλο Μπρούνο Κριστιάνο Κονσεισάο Καρβάλιο Ντος Σάντος (Κρις) που γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1984 στην πόλη Φαγιόες, έχει ύψος 1.78 και ζυγίζει 63 κιλά.

Ο Κρις αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει έξω από τη χώρα του, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε στην Πορτογαλία με τη Φειρένσε (2003-2007) και την Ακαντέμικα Κοίμπρα (2007-2010), από την οποία μεταπήδησε στον Αστέρα.

Ο Κρις θεωρείται δυνατός παίκτης που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή του Αστέρα. Τα στατιστικά του στην Πορτογαλία τα προηγούμενα χρόνια έχουν ως εξής:

2003-2007: Φειρένσε 102 αγώνες-2 γκολ
2007-2010: Ακαντέμικα 77 αγώνες-5 γκολ".

Βαλβέρδε: "Δεν με ήθελε ο Κόκκαλης"


Ο Βαλβέρδε σε προπόνηση του Ολυμπιακού Tους λόγους που αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού εξήγησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οπως αναφέρει το Redplanet.gr, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε σε φίλο του από την Ελλάδα και του εκμυστηρεύτηκε τον λόγο για τον οποίο αρνήθηκε να κάτσει ξανά στον πάγκο των "ερυθρολεύκων", λέγοντας πως ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν τον ήθελε πραγματικά.

"Νομίζω ότι ο Κόκκαλης δεν με ήθελε πραγματικά. Δεν μπορώ φυσικά να είμαι σίγουρος, αλλά αυτή την αίσθηση έχω. Περισσότερο θέλησε να κινηθεί για να με πάρει πίσω, υπό την πίεση του κόσμου, που φώναζε το όνομά μου σε πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Μη νομίζετε πως δεν ξέρω τι είχε γίνει στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ολυμπιακού και τα όσα είχε πει για εμένα ο πρόεδρος. Δύο δημοσιογράφοι από την Αθήνα με πήραν και μου τα είπαν. Δεν ξέρω αν έχω λάθος, αλλά δεν έχω πειστεί ότι με θέλει πίσω".
, ήταν τα λόγια του Βαλβέρδε.

Τσιρίλο: «Μπορούμε τον τίτλο φέτος»

Τσιρίλο: «Μπορούμε τον τίτλο φέτος»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε από την Ιταλία στο «Αθλητικό Metropolis». Ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Θα καθίσω λίγες ημέρες στην Ιταλία κι έπειτα θα κάνω διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί».

«Έχουν μεγάλη εμπειρία και οι δύο προπονητές που ενδιαφέρουν την ομάδα και ο Νοβελίνο και ο Μπερέτα».

«Οι προπονητές στην Ιταλία είναι βασισμένοι στην άμυνα, η χώρα έχει βγάλει μεγάλα ονόματα όπως ο Λίπι και ο Αντσελότι».

«Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, πίστευα ότι ήμασταν κοντά στον τίτλο, αλλά ακολούθησε μια περίεργη περίοδος και δεν τα καταφέραμε. Κερδίσαμε πάντως την αναγνώριση και μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο φέτος».

Ο Μιχαϊλοβιτς ανέλαβε την Φιορεντίνα


Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Φιορεντίνα και θα αντικαταστήσει τον Τσέζαρε Πραντέλι που θα συνεχίσει την καριέρα του στην εθνική Ιταλίας. Ο 41χρονος Σέρβος τεχνικός, εργάσθηκε παλαιότερα ως βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Ιντερ, ενώ ως πρώτος προπονητής ανέλαβε το 2008 την Μπολόνια.

Τραυματίστηκε ο Φέρντιναντ στην προπόνηση


Ο Ρίο Φέρντιναντ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας Στο νοσοκομείο διεκομίσθη ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια της πρώτης προπόνησης της εθνικής Αγγλίας στη Νότια Αφρική. Ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο, στα τελευταία λεπτά του προγράμματος, και πήγε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Φάμπιο Καπέλο, περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, προκειμένου να πληροφορηθεί το μέγεθος του προβλήματος και το διάστημα της απουσίας του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους αγωνιστικούς χώρους.

«Ο Ρίο τραυματίστηκε στο γόνατο στην προπόνηση. Συνέβη κοντά στο τέλος. Πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και θα πρέπει να δούμε πώς είναι τα πράγματα» δήλωσε ο «Δον Φάμπιο».

Στο μεταξύ, ο Ντέιβιντ Τζέιμς δεν έλαβε μέρος στη σημερινή προπόνηση της εθνικής Αγγλίας. Ο τερματοφύλακας της Πόρτσμουθ ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της μακράς διαρκείας πτήσης από το Λονδίνο για τη Νότια Αφρική.

Τραυματίστηκε ο Ντρογκμπά


Φάση από τον αγώνα Νότια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού νικηφόρου (2-0) φιλικού που έδωσε η Ακτή Ελεφαντοστού με την Ιαπωνία, στη Σιόν της Ελβετίας. Ο επιθετικός του αφρικανικού συγκροτήματος τραυματίστηκε από σκληρό μαρκάρισμα του αντίπαλο αμυντικού, Μάρκους Τούλιο Τανάκα, στο 15' και αντικαταστάθηκε από τον Σεϊντού Ντουμπιά, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια και στη συνέχεια να διακομισθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Σε εκείνο το σημείο οι νικητές προηγούνταν 1-0, καθώς στο 13' το φάουλ του Ντρογκμπά «βρήκε» τον Τανάκα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό σκορ για την Ακτή Ελεφαντοστού διαμόρφωσε στο 80' ο Κόλο Τουρέ.

Οι «ελέφαντες» μετέχουν στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία, την Πορτογαλία και τη Βόρεια Κορέα.

Ατματζίδης: «Τέλος τα καλά παιδιά»

Ατματζίδης: «Τέλος τα καλά παιδιά»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Νίκος Ατματζίδης για την περιπέτεια που περνάει ο Ηρακλής με το θέμα της αδειοδότησης. «Αντιμετωπίζουμε ορισμένες δυκολίες, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν. Η δύναμη όλων αυτών των ανθρώπων δείχνει πολλά. Όποιος κάνει κακό στον Ηρακλή θα αντιμετωπιστεί με πολύ μεγάλη δύναμη» δήλωσε αρχικά ο πρώην πρόεδρος του «Γηραιού» και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή γίνεται μια δοκιμασία. Αυτό που κάνανε κάτω στην Αθήνα ήταν να μετρήσουν δυνάμεις. Στην αρχή πήγαν μέσω της ΟΥΕΦΑ, είδαν ότι δεν πιάνει και προχωρήσανε στο φάκελο. Όλοι οι φάκελοι έχουν ελλείψεις. Τώρα θυμηθήκανε ότι έλειπε ένα χαρτί για το λογιστή. Αυτά είναι παιδαριώδη πράγματα, λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά της ΕΠΟ. Δε θα τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Δε θα τολμήσουν να γυρίσουν στην εποχή των λουλουδιών. Ο Ηρακλής τους προειδοποιεί ότι να ‘ναι βέβαιοι ότι τους περιμένει μεγάλο κακό.
Εγώ ήμουν ενάντια στο να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο οι φίλαθλοι, αλλά τώρα βγάζουν μια μεγάλη δυναμική. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ηρακλής είναι ένα σωματείο σοβαρό, και δεν μπορείς να τον διαλύεις για ένα χαρτί. Αν τα αποτελέσματα είναι ευνοϊκά ενδεχομένως να μη δημιουργήσουμε θόρυβο μεγάλο. Αν όμως είναι αρνητικά, τότε τους προειδοποιούμε ότι θα πάθουν μεγάλο κακό».
Καταλήγοντας, ο κ. Ατματζίδης τόνισε: «Θύμα της όλης υπόθεσης φαίνεται πως είναι και ο Ρέμος. Έδωσε ότι είχε και δεν είχε, δεν είχε κάτι άλλο να δώσει. Ας δούμε με καλύτερο μάτι τους παράγοντες. Ο Ρέμος πληρώνει ακριβά τα λάθη του. Πολύ ακριβά και συνεχίζει να τα πληρώνει, και εξαιτίας του πληρώνει και ο Ηρακλής. Πιστεύω ότι η δυναμική αντίδρασή μας θα μας δώσει τη νίκη. Πάντα ήμασταν τα καλά παιδιά, σήμερα όμως δεν είμαστε».

Ο Νοβελίνο είναι πιο ελκυστικός


Ο Βάλτερ Νοβελίνο Ο Βάλτερ Νοβελίνο μπαίνει δυναμικά στην άτυπη κούρσα διαδοχής για τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον Έλληνα εκπρόσωπο του Ιταλού προπονητή, Δημήτρη Σχετάκη υπάρχει επαφή με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα είπε ότι στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις και με τον Ολυμπιακό.

Ο Σχετάκης έχει δηλώσει ότι ο Νοβελίνο είναι προπονητής που, "γνωρίζει τι σημαίνει πειθαρχία στα αποδυτήρια, ενώ στα θετικά μπορεί να λογιστεί ότι ξέρει να προσαρμόζεται σε μια ομάδα ανάλογα με το υλικό που διαθέτει".
Κατα τα άλλα, υπάρχει και ο Μπερέτα, προπονητής που εξετάζεται ενδελεχώς από τους Βρύζα και Ζαγοράκη και ανήκει στη μικρή λίστα των υποψηφίων.

Σαλπιγγίδης και...
Στα μεταγραφικά, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει τον Σαλπιγγίδη και την ίδια ώρα υπάρχει συζήτηση για έναν ποδοσφαιριστή που απασχόλησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιαρά της Παρτιζάν. Ο ατζέντης του έκανε δηλώσεις για προχωρημένες συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ: «Μιλάμε με τον ΠΑΟΚ που είναι ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιθυμία των ανθρώπων του, είναι να δυναμώσουν την ομάδα, γι' αυτό μας ζήτησαν να μιλήσουν με τον παίκτη και αν γίνεται αυτός να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη. Για χρήματα ακόμα δεν έχουμε πει πολλά, όμως όλες οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν από κοντά».

Μειώσεις και περικοπές
Θέματα οικονομικής φύσεως συζητήθηκαν σε συνάντηση Ζαγοράκη και Βιολίδη. Υπάρχουν ανοικτά μέτωπα και πρώτα από όλα το άνοιγμα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια για να κλείσει η χρονιά που πέρασε. Χορηγικά για τον ΠΑΟΚ δημιουργείται κενό αφού δεν ανανεώνεται η σύμβαση με την ΔΕΠΑ.
Επίσης, προστίθενται τα έργα της Τούμπας.

Αποφασίστηκε λοιπόν, ότι τα έξοδα της ΠΑΕ περιορίζονται όσο το δυνατό περισσότερο με σκοπό να εξασφαλιστούν χρήματα για τις ανάγκες της ομάδας.
Συμβόλαια ποδοσφαιριστών ανανεώθηκαν με μειώσεις αποδοχών και έτσι προσπαθούν να ισοσκελίσουν τα ανοίγματα.

Αράνο: «Θα επέστρεφα στην Ουρακάν»

Αράνο: «Θα επέστρεφα στην Ουρακάν»

Κοντά στην «έξοδο» από τον Άρη βρίσκεται ο Κάρλος Αράνο. Ο Αργεντινός αμυντικός φέρεται να έχει προτάσεις από την πατρίδα του και είναι πιθανό να παραχωρηθεί από τους «κίτρινους». Ο ίδιος παραδέχθηκε με δηλώσεις του πως έχει επαφή με την Ουρακάν. «Μου άρεσε το πρότζεκτ που μου παρουσίασε ο Κάρλος Μπάμπινγκτον (σ.σ.: πρόεδρος της Ουρακάν). Αν επιστρέψω, θα το κάνω για αυτή την ομάδα», δήλωσε στην «Ole».

Κούγιας: «Σκάνδαλο…»

Κούγιας: «Σκάνδαλο…»

Στο Αθλητικό Metropolis τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Ηρακλής με την εξασφάλιση της αδειοδότησης. «Είναι γεγονός ότι έσκασε η βόμβα της μη αδειοδότησης του Ηρακλή, με τηλεφώνησαν αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Τάκης. Του ζήτησα το σκεπτικό της απόφασης, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα. Μίλησα με τον κ. Γρηγορίου, θα έχω ένα ραντεβού τις επόμενες μέρες» δήλωσε ο έγκριτος νομικός και συνέχισε: «Όλο το πρόβλημα είναι ότι η επιτροπή ερμήνευσε στενά ότι στις 30 Μαρτίου δεν πρέπει να υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις προς τρίτους και πρώην ποδοσφαιριστές. Υπάρχει η γραμματική και η διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Ο νομοθέτης σκοπίμως το άφησε έτσι. Το ζητούμενο είναι αν ο Ηρακλής έχει ξοφλήσει σήμερα. Δεν είναι τυπικά τα πράγματα στην Ελλάδα. Αν ήταν, οι μισές ομάδες θα έπρεπε να πέσουν στη Β’ Εθνική. Στην ΕΠΟ δεν έχουμε να κάνουμε με δικαστές, αλλά με πρόσωπα που η εκάστοτε διοίκηση ορίζει. Έμαθα ότι συμμετέχουν κάποιοι υπάλληλοι σε αυτήν την επιτροπή. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι μπορούν με μία απόφασή τους να διαλύσουν μια ομάδα, που μπορεί να είναι μια σφραγίδα ή ένα λαϊκό κίνημα».
Αναφορικά με το Λεβαδειακό ο κ. Κούγιας τόνισε: «Θα πρέπει να υπάρξει πραγματικά δικαστικό σκάνδαλο για να ωφεληθεί ο κ. Κομπότης. Αν δεν πάρει άδεια ο Ηρακλής, δεν πρέπει να πάρει άδεια ο ΟΦΗ, η Καλλιθέα, και πολλές ακόμα ομάδες. Έτσι θα αλλάξει ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποτέ ομάδα που υποβιβάζεται δεν ωφελείται. Πιθανότατα να ωφεληθεί ο Παναιτωλικός. Θα είναι σκάνδαλο, εάν έγινε τροποποίηση από τη Σούπερ Λίγκα, για να παραμείνει στην κατηγορία ομάδα που υποβιβάστηκε. Έχω την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να γίνει τόσο απλά αυτό. Πρόκειται για μια διάτρητη απόφαση και εκθέτει πρώτα αυτούς που την έλαβαν».
Ακόμα, ο κ. Κούγιας επισήμανε: «Η τραγικότητα των διοικούντων του Ηρακλή οδήγησε εδώ την ομάδα. Όμως, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, γι’ αυτό και είμαι αισιόδοξος. Θα αποτελέσει δεδικασμένο και θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Αν γίνει επιλεκτική εφαρμογή του νόμου θα είναι πρόβλημα. Θα είναι άδικο να μην τακτοποιηθεί το θέμα του Ηρακλή. Όμως από την άλλη πλευρά, θα πρέπει όλοι να βάλουν μυαλό. Δεν μπορεί ιδιοκτήτες με παράνομο παρελθόν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ή να έρχεται ο καθένας από το Ντουμπάι και να αναλαμβάνει μια ομάδα. Πρέπει όλοι να σταματήσουν να εκθέτουν το ποδόσφαιρο. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι ο Ηρακλής έχει πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί».

Για το θέμα των «ύποπτων αγώνων» και του φακέλου που έχει ανοίξει, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε: «Σήμερα πήγα στην βουλή για ένα άλλο δικαστικό θέμα που έχει προκύψει και ρωτήθηκα για συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων, που προέρχονται και από την Βόρεια Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι κάτι καλό θα προκύψει από αυτή την εξέταση. Μου είπαν ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρξει μία πιο αναλυτική εξέταση και ζήτησαν μάλιστα και την δική μου κατάθεση».

Σενάριο για επιστροφή Σάντος!!!

http://www.sportnet.gr/media/report_files/39b933674e519525637316996d6f2e0e.jpgΑπό χθες το βράδυ κυκλοφορεί έντονα ένα σενάριο που αφορά την επόμενη μέρα στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Και αυτό αφορά έναν αρκετά γνώριμο. Άλλωστε καθόταν μέχρι πρότινος στον πάγκο του «Δικεφάλου» του βορρά. Ο λόγος για τον Φερνάντο Σάντος.Και τι λέει το σενάριο: Στην περίπτωση που δεν κλειστεί προπονητής από το εξωτερικό θα τεθεί θέμα επιστροφής του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ!!! Το κατά πόσο εφικτό είναι να γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο; Θα γνωρίζουμε εντός των προσεχών ωρών, οπότε και θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας. Πηγη Sportnet.

Πάει Πρέμιερ Λιγκ ο Τουρέ


Ο Γιάγια Τουρέ Τη συμφωνία του Γιάγια Τουρέ με ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αποκάλυψε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή από την Ακτή Ελεφαντοστού, Ντιμίτρι Σέλουκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Aρσεναλ παρακολουθούν τον Τουρέ για αρκετό διάστημα ενώ η Τότεναμ τον έβαλε στο στόχαστρο της και αυτή...

"Αν όλα πάνε καλά ο Γιάγια από του χρόνου θα παίζει στην Αγγλία. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα ονόματα, η συμφωνία όμως έχει κλείσει και όλα θα έχουν τελειώσει πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα λεφτά της ρήτρας μου φαίνονται υπερβολικά, η Μπαρτσελόνα έχει δείξει πως θέλουν να τον διώξουν και δεν είναι φυσιολογικό να ζητούν τόσα χρήματα για αυτόν.

Αν του αρέσει τόσο πολύ ο Τουρέ - του Λαπόρτα - ας μας εξηγήσει γιατί δεν έπαιζε όσο έπρεπε. Αυτή την χρονιά δεν είχαμε επικοινωνία με τον πρόεδρο και αν στο τέλος αποχωρήσει ο Γιάγια θα φταίει πρωταρχικά αυτή η έλλειψη επικοινωνίας"
, ήταν τα λόγια του Σέλουκ.

Κάλεσμα της ΠΑΕ Ηρακλής

Κάλεσμα της ΠΑΕ Ηρακλής

Κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλή να βρεθεί σήμερα στις 20.00 στο Κατσάνειο, απευθύνει με σημερινή ανακοίνωσή της η «κυανόλευκη» ΠΑΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ καλεί τον κόσμο της ομάδας στο Κατσάνειο, σήμερα Παρασκευή 04/06, στις 20:00, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις λεπτομέρειες του σχεδίου εξόντωσης της ομάδας, το οποίο εξυφαίνεται, αλλά και για την μεθοδολογία με την οποία ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα το εξουδετερώσει, ανατρέποντας τις παράνομες προθέσεις».

Στέλνουν Πελεγκρίνι στην Λίβερπουλ


Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι "Παρέλαση" ονομάτων παρατηρείται στον διεθνή Τύπο, αναφορικά με τον διάδοχο του Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ. Ωστόσο, σε σημερινό της δημοσίευμα, η ισπανική εφημερίδα "As", αποκαλύπτει ότι οι διοικούντες την Λίβερπουλ καταλήγουν στην επιλογή του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο Χιλιανός τεχνικός, απολύθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος Μαϊου και βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο με τους προπονητές, που εξετάζει ο γενικός διευθυντής των "κόκκινων", Κρίστιαν Πάρλσλοου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υποψήφιοι να αναλάβουν την τεχνική καθοδήγηση της Λίβερπουλ, φέρονται επίσης, ο Μάρτιν Ο' Νιλ, ο Γκούους Χίντινκ και ο Ρόι Χόντσον.

Προς «βελούδινο διαζύγιο» Άρης και Μπλατ

Προς «βελούδινο διαζύγιο»  Άρης και Μπλατ

Οι καλές προσωπικές σχέσεις με τον Γιάννη Δαμιανίδη αλλά και η πρόκληση να εργαστεί στον Άρη, έχοντας μόνο την δουλειά του στην Εθνική Ρωσίας ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τον Ντέιβιντ Μπλατ στην απόφαση να έρθει μέσα στην χρονιά στην Θεσσαλονίκη.

Στην διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα του Άρη, ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε ενημερώσει τους παράγοντες της ομάδας για τις προυποθέσεις της παραμονής του και για την επόμενη χρονιά. Γιατί μπορεί να είχε υπογράψει συμβόλαιο, όμως αυτό έγινε περισσότερο για να υπάρχει η δυνατότητα από τον Άρη, εφόσον όλα πήγαιναν καλά, να τον κρατήσει στην θέση του προπονητή.
Η ομάδα βγήκε έβδομη, τα οικονομικά δεδομένα είναι όμως αυτά που οδηγούν τις δύο πλευρές σε ένα «βελούδινο διαζύγιο» όσον αφορά την επόμενη χρονιά. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για το μπάτζετ, οδηγούν την ΚΑΕ σε μία κατεύθυνση. Να προτείνει χαμηλότερο συμβόλαιο στον Ντέιβιντ Μπλατ με αποδοχές κοντά στις 150.000 ευρώ, από 290.000 που προβλέπεται στο συμβόλαιο που είχε σε ισχύ, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το μπάτζετ το οποίο θα υπερβαίνει μετά βίας το 1.000.000 ευρώ. Οπότε οι προυποθέσεις που είχε θέσει πριν μήνες ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορούν να υλοποιηθούν από τους ανθρώπους της ΚΑΕ.
Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και όλα δείχνουν ότι αυτό που θα συζητήσει θα είναι η λύση του συμβολαίου του και θα αποχωρήσει ως φίλος από τους «κίτρινους». Αυτό το σενάριο έχει αυξημένες πιθανότητες αφού θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να δεχθεί να παραμείνει στην ομάδα, με μειωμένες αποδοχές και μικρό μπάτζετ.
Τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται σε λίγο καιρό, να… ανοίξουν αρκετές δουλειές στην Ευρώπη, μιας και σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ομάδες όπως η Χίμκι, η Ρόμα και η Μάλαγα θα αναζητήσουν προπονητή. Στον Άρη μέχρι να κλείσει και τυπικά το θέμα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν θέλουν να ασχοληθούν με άλλο προπονητή. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ψηλά στην λίστα των «κιτρίνων».
Επαφές με μάνατζερ
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης βρέθηκε από χθες στην Αθήνα προκειμένου να έχει κάποιες πρώτες επαφές με μάνατζερ ώστε να μία εικόνα από την αγορά κυρίως των Η.Π.Α, μιας και λόγω του χαμηλού μπάτζετ η αναζήτηση στην συγκεκριμένα αγορά πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς για να βρεθούν κάποιοι παίκτες-λαβράκια. Βέβαια είναι λογικό να κάνει κουβέντα και με ορισμένους παράγοντες διαφόρων ομάδων ώστε να διαπιστώσει το κατά πόσο είναι… πρόσφορο το έδαφος για να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Επίσης είχε επαφές και με ορισμένες εταιρείες προκειμένου να διαπιστώσει την διάθεση τους να επενδύσουν σε κάποια χορηγικά προγράμματα, αλλά είναι πολύ νωρίς.
Σήμερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ θα δώσει το παρών και στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου θα συζητηθούν αρκετά θέματα με ενδιαφέρον όπως η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, με τις ομάδες να περιμένουν αύξηση των χρημάτων που έχουν λαμβάνειν για την νέα χρονιά. Πηγη Μετροσπορ

«Παίζουν» Μπερέτα και Νοβελίνο

«Παίζουν» Μπερέτα και Νοβελίνο

Δύο Ιταλοί προπονητές φαίνεται πως βρίσκονται στην κορυφή της «ασπρόμαυρης» λίστα την δεδομένη χρονική στιγμή και αναμένεται η τελική επιλογή. Ο Μάριο Μπερέτα και ο Βάλτερ Νοβελίνο, δείχνουν να είναι επικρατέστεροι, δίχως πάντως να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποία θα είναι η τελική επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπερέτα έχει να παρουσιάσει ένα σαφώς μικρότερο βιογραφικό, όμως ενδεχομένως μεγαλύτερη φιλοδοξία. Ο Νοβελίνο, έγινε γνωστός κυρίως από την προπονητική του θητεία στην Σαμπντόρια και στην Ιταλία θεωρείται μεγαλύτερο προπονητικό όνομα. Πάντως δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες επιλογές.

Ρέστα της Τότεναμ για Φορλάν

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/forlan_2010_4_29_3_25_28_b.jpgH Τότεναμ επιδιώκει να ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες ενόψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ετοιμάζει πρόταση στην Ατλέτικο για την απόκτηση του Ντιέγκο Φορλάν.Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, η ομάδα του Λονδίνου θα προσφέρει 20εκατ. λίρες στους "ροχιμπλάνκος" για τον Ουρουγουανό επιθετικό.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ και έχει εμπειρία αγωνιζόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο παρελθόν όπως και από την Αγγλία καθώς είχε αγωνιστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την τελευταία σεζόν είχε σημαντική συνεισφορά στην πορεία της Ατλέτικο στο Γιουρόπα Λιγκ όπου κατέκτησε τον τίτλο, σκοράροντας τόσο στον ημιτελικό με την Λίβερπουλ όσο και στον τελικό με τη Φούλαμ.

Ο μάνατζερ του, Ντάνιελ Μπολοτνίκο, τόνισε:"Ο Φορλάν είναι ένας παίκτης που πολλοί ενδιαφέρονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Κάθε χρόνο πολλές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον. Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ τον θέλει. Αυτή τη στιγμή όμως είναι συγκεντρωμένος στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Την... πάτησε η Βόρειος Κορέα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ko/korea_2010_6_3_16_51_58_b.jpgΟ ομοσπονδιακός τεχνικός της Βορείου Κορέας, Κιμ-Γιονγκ Χουν, κάλεσε στην αποστολή δύο τερματοφύλακες, αλλά τελικά την... πάτησε.Η FIFA ενημέρωσε την ομοσπονδία της ασιατικής χώρας πως κάθε ομάδα πρέπει να έχει τρεις τουλάχιστον τερματοφύλακες και πως ο επιθετικός, Κιμ Μιόνγκ-Ουόν, μπορεί να αγωνιστεί μόνο ως γκολκίπερ!

Η Βόρειος Κορέα δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό, παρά μόνο ο Κιμ Μιόνγκ-Ουόν να κάνει προπόνηση ως τερματοφύλακας, σε περίπτωση που χρειαστεί να αγωνιστεί.

Μετά την 1η Ιουνίου καμία ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει οτιδήποτε στην 23άδα της, παρά μόνο σε περίπτωση τραυματισμού και αυτό μέχρι και 24 ώρες πριν το πρώτο της παιχνίδι.

Στην Γουέστ Χαμ ο Άβραμ Γκραντ

http://www.sport24.gr/ast/cov/Av/AvramGrant_2010_6_3_15_4_29_b.jpgΗ Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Άβραμ Γκραντ στην τεχνική της ηγεσία.Ο άλλοτε τεχνικός της Τσέλσι και της Πόρτσμουθ υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών στο "Άπτον Παρκ".

Η διοίκηση είχε τέσσερα ονόματα για τον διάδοχο του Τζανφράνκο Τζόλα, με τα άλλα τρία εκτός του Ισραηλινού να είναι αυτά των Σαμ Άλαρνταϊς, Ντέιβ Τζόουνς και Ίαν Χόλογουεϊ.

Σχετάκης: "Υπάρχει επαφή Νοβελίνο - ΠΑΟΚ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/NO/NOVELINO2_b.jpgΟι τελευταίες πληροφορίες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, αναφέρουν πως Ζαγοράκης και Βρύζας εξετάζουν προπονητές από την Ιταλία για να αναπληρώσουν το κενό του Φερνάντο Σάντος. Αυτό επιβεβαιώνει και ο ατζέντης του Βάλτερ Νοβελίνο, με δηλώσεις του στο OlaPAOK.gr "Υπάρχει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές".Ο Έλληνας μάνατζερ του Βάλτερ Νοβελίνο, Δημήτρης Σχετάκης, αποκάλυψε στο OlaPAOK.gr πως ο πελάτης του έχει έρθει σε επαφή με την ΠΑΕ, ενώ τόνισε πως η περίπτωση του δικεφάλου, αποτελεί δέλεαρ για πολλούς λόγους για τον ιταλό τεχνικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

"Υπάρχει έμμεση επαφή με τον ΠΑΟΚ. Όλες οι πλευρές γνωρίζουμε τι ζητάει ο ένας από τον άλλον. Ο Νοβελίνο δείχνει ενδιαφέρον να έρθει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, γιατί έχει κόσμο, ιστορία, ενώ αγωνίζεται και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αποτελεί δέλεαρ για οποιονδήποτε προπονητή", είπε αρχικά ο Δημήτρης Σχετάκης και αποκάλυψε για επαφές και με άλλες ελληνικές ομάδες:

"Στο παρελθόν είχαμε μιλήσει με ελληνικές ομάδες, μεταξύ αυτών και με τον Ολυμπιακό, όμως δεν καταλήξαμε κάπου. Αυτό τον καιρό έχουμε επαφές και με ομάδες από την Ιταλία".

"Φέρνει την πειθαρχία"

Ο μάνατζερ του Νοβελίνο, αποκάλυψε και ορισμένα θετικά στοιχεία του πελάτη του: "Ξέρει να κρατάει την πειθαρχία στα αποδυτήρια, ενώ στα θετικά μπορεί να λογιστεί ότι ξέρει να προσαρμόζεται σε μια ομάδα ανάλογα με το υλικό που διαθέτει.

Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας γνωρίζουν τι σημαίνει Ιταλός προπονητής, γιατί έχουν αγωνιστεί στην Ιταλία. Η στροφή στην ιταλική αγορά, αν τελικά γίνει, πιστεύω ότι θα αποφέρει οφέλη στον ΠΑΟΚ".

Επιστολή Ψωμιάδη για τον Ηρακλή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c76be24a29f8589aa6bd3a9644db06c6_L.jpg?943912800?943912800?943912800Επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου, τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή απέστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τι αναφέρει η εν λόγω επιστολή για τον Ηρακλή.
Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε χθες το φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής με αποτέλεσμα η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό και μη συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ κατά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.
Σαφώς κανείς δεν έχει αντίρρηση να εφαρμοστεί ο νόμος. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε επιλεκτική εφαρμογή του. Δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλα να ισχύουν στην Αθήνα και άλλα στην περιφέρεια και δη στη Θεσσαλονίκη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Ηρακλής έχει μια ιστορία 102 ετών και μια πορεία που είναι ταυτισμένη με την Ιστορία της ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτή την Ιστορία.
Ο Ηρακλής είναι κομμάτι της πόλης και έχει μάθει να αγωνίζεται και να κερδίζει μέσα στα γήπεδα, όχι στα παρασκήνια, όχι στα χαρτιά, όχι στα τερτίπια. Είναι μια πραγματικότητα που την αποδέχονται ακόμη και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων. Κατόπιν τούτων, ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των αθλητικών θεμάτων και κατά συνέπεια να ανοίξουν και να εξεταστούν οι φάκελοι όλων των ομάδων που πρόκειται να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ. Το απαιτεί ο λαός της Θεσσαλονίκης, το απαιτεί ο φίλαθλος κόσμος της χώρας.
Με τιμή,
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

«Το Έπος του ΟΑΚΑ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dfef1455d0c0ebc7439985fa01091c1d_L.jpg?1275626644?1275626644?1275626644Η κάθοδος στο ΟΑΚΑ, περίπου 25.000 οπαδών, για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναικό, είναι ένα γεγονός το οποίο θα μείνει ανεξίτηλο στη θύμηση των φίλων του Αρη. DVD διάρκειας 30 λεπτών για την εκδρομή ετοίμασαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο μαζί με την εφημερίδα των συνδεσμιτών του «SUPER3» θα υπάρχει το DVD με στιγμυότυπα από την εκδρομή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θα τιτλοφορείται ως το «Έπος του ΟΑΚΑ».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα τους:

«Όταν ζεις μεγάλες στιγμές, θέλεις απλά να τις ξαναζήσεις! Να έχεις τη δυνατότητα, να ανατρέχεις στο προσωπικό σου αρχείο, φωτογραφικό ή πάσης άλλης μορφής, και να βιώνεις, εκ νέου, μια δυνατή στιγμή.
Η κάθοδος στην Αθήνα ήταν η απόλυτη οπαδική παρουσία. Μια εμπειρία ζωής για όσους βρέθηκαν για ένα 24ωρο κοντά στον ΑΡΗ. Αυτό το μοναδικό θέαμα των εκατοντάδων λεωφορείων και των χιλιάδων αυτοκινήτων ήταν μια εικόνα που προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε Αρειανό.

Η απόβαση 30.000 Αρειανών στην πρωτεύουσα άφησε άναυδο το πανελλήνιο. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ συγκίνησε. Ο SUPER 3 δίνει τη δυνατότητα στο λαό του ΑΡΗ να ‘χει στο αρχείο του ένα ανεκτίμητης αξίας οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που δε θα πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός Αρειανού.
Αποκλειστικά πλάνα τόσο από την πομπή των οχημάτων που κατέκλισαν την Εθνική οδό, όσο κι από τον τελικό της θριαμβευτικής παρουσίας του Λαού μας, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στο φύλλο του SUPER ARIS που κυκλοφορεί (5/6), θα προσφέρεται το DVD του τελικού που με αγωνία όλοι περιμένουν να δουν.
Να ζήσουν ξανά εκείνο το Σάββατο που ο λαός του ΑΡΗ έγραψε ιστορία.

Ο τερματοφύλακας της Αυστραλίας προσποιείται τον… πεθαμένο.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες που συμμετέχουν στο Mundial είναι το μεγάλο υψόμετρο. Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Αυστραλίας, Peter Brukner, αναφέρεται στην πολύ καλή προετοιμασία των «Socceroos» για να ανταπεξέλθουν στην έλλειψη οξυγόνου. Την ίδια στιγμή, όμως, πίσω του ο Mark Schwarzer τον διαψεύδει. Πέφτει μεγαλοπρεπώς στο έδαφος και προσποιείται τον… πεθαμένο. Όχι ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του ο Dr Brukner, όταν έκανε λόγο για άριστη φυσική κατάσταση.

Το θετικό για τα «καγκουρό» είναι ότι ο Schwarzer λόγω θέσης, αναμένεται να είναι ο βασικός τερματοφύλακας, δεν είναι απαραίτητο να κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οπότε μάλλον θα αντέξει…Επιμελεια

Λαχτάρισαν με Αλτιντορ


Ο Αλτιντορ σε προσπάθεια του Ανησύχησαν στις ΗΠΑ με τον Αλτιντορ, καθώς ο υψηλόσωμος επιθετικός που στο φιλικό με την Τουρκία πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, τραυματίστηκε στην προπόνηση. Αμέσως ο 20χρονος πήγε στο νοσοκομείο για να βγάλει ακτινογραφία στον αστράγαλο, η οποία ωστόσο ήταν καθαρή.

Ο Αλτιντορ έχει υποστεί διάστρεμμα και όλα δείχνουν ότι θα μπορέσει να είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα των ΗΠΑ στο Μουντιάλ, που είναι κόντρα στην Αγγλία. Ο 20χρονος ηγήθηκε στο σκοράρισμα της ομάδος του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με έξι γκολ.

Τους εχθρούς μου τους γνωρίζω....τους φίλους μου δεν ξέρω.

http://blog.libero.fm/mt-static/support/assets_c/userpics/userpic-1305-100x100.png?165
Καλημέρα αδέρφια και ομοϊδεάτες Ηρακλειδείς. Απέφευγα να μπω στον πειρασμό να γράψω ένα κείμενο όλες αυτές τις μέρες γιατί θεωρούσα δεδομένο πως θα ξέφευγα και θα έγραφα πράγματα που δεν έπρεπε να γραφτούν. Σήμερα όμως δεν άντεξα άλλο και είπα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.
Μετά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας νομίζω πως έχετε καταλάβει πως κανείς δεν πρόκειτε να μας βοηθήσει και πως μόνο ο ΛΑΟΣ μπορεί να γυρίσει την αρνητική κατάσταση, έτσι? Ο Ηρακλής αυτός ο ιστορικός σύλλογος με πάνω από 100 χρόνια ζωής ήταν ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως θα έπεφτε φέτος ΠΡΙΝ ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στην Δ' ΕΘΝΙΚΗ. Και αυτό μάλιστα θα συνέβαινε με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ για έναν και μοναδικό κυρίως λόγο: Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ να ασχοληθεί με τον σύλλογο ο οποίος είχε αφεθεί στο έλεος του Θεού και εφόσον συνεχίζονταν αυτή η διοικητική ανυπαρξία η καταστροφή θα ήταν ήδη γεγονός!

Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με την άδεια για το νέο πρωτάθλημα αλλά να έχετε υπόψιν σας πως η ΕΠΟ είχε ενημερώσει από τον Φεβρουάριο παρακαλώ με έγγραφο της την διαδικασία για την αδειοδότηση και μετά από 1 μήνα επανήλθε με νέο έγγραφο αναφέροντας το γεγονός πως η Παε Ηρακλής είχε στείλει από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά....ΤΙΠΟΤΑ!!

Προσωπικά πιστεύω πως θα παρθεί η άδεια για το νέο πρωτάθλημα και αυτή η επιτυχία θα ισοδυναμεί στην παρούσα στιγμή με τον 14ο ΑΘΛΟ του Ηρακλή γιατί πριν από 20 μέρες αυτός ο ....τιμημένος ο φάκελος ήταν ΑΔΕΙΟΣ!! Και επειδή θέλω να το συνδυάσω με την "εμφάνιση" του Κου Πολύκαρπου στον αέρα της πόλης την περασμένη εβδομάδα προσπαθώντας να μας πείσει πως το σημαντικό είναι η αδειοδότηση και πως μόνο αυτό πρέπει να ενώσει όλους τους Ηρακλειδείς, περίμενα να ακούσω την εξής ερώτηση απο τον δημοσιογράφο: "Εσείς κύριε Πολύκαρπε ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ για την αδειοδότηση και ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΖΕΨΑΤΕ?" Διότι σας επαναλαμβάνω πως από τον Φεβρουάριο υπήρχε ενημέρωση από ΕΠΟ. Όσο την ακούσατε εσείς την συγκεκριμένη ερώτηση άλλο τόσο την άκουσα κι εγώ.

Αντί αυτού ακούσαμε το τι έχετε να πείτε για την διαχείριση των οικονομικών και εκεί μας έπεσαν και τα μαλλιά από την απάντηση η οποία ήταν πως "δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ και για όλα τα έξοδα υπάρχουν παραστατικά". Μάλιστα, δηλαδή μάθαμε φέτος πως τα χρέη έφτασαν τα 5 εκ. ευρώ και παρόλα αυτά εμείς πρέπει να αποδεχθούμε πως υπήρξαν και πληρωμές (!!!) φέτος και μάλιστα με παραστατικά! Ελπίζω να μάθουμε και εμείς οι αδαείς τι σημαίνει εκείνος ο λογαριασμός "Γενικά Έξοδα" με ένα αστρονομικό νούμερο και τι δαπάνες υπάρχουν πίσω από αυτό. Θα μάθουμε πάντως είμαι πεπεισμένος για αυτό!!

Μέχρι να μάθουμε το αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας προσπάθειας και εύχομαι να είναι θετικό για το καλό όλων, θα σταματήσω εδώ και θέλω την άποψη σας είτε είναι θετικά τα νέα (που πιστεύω θα είναι) είτε όχι. Τι θα θέλατε να γίνει? Ποιος ευθύνεται για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η νέα Διοίκηση? Ποιες είναι οι λύσεις που βλέπετε εσείς ή που θα θέλατε να συμβούν για να επανέλθει σε ήρεμα νερά και για να μήν ξεχνιόμαστε. Πηγη Ωρα για μπλε. Libero.

Η μπάλα αιτία... πολέμου


Ο Κάρλος Ντούνγκα... Πόλεμος έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Κάρλος Ντούνγκα και το Γενικό Γραμματέα της ΦΙΦΑ, Τζερόμ, Βάλκε, μετά από τις δηλώσεις του τελευταίου όπου κατηγορούσε τον Βραζιλιάνο τεχνικό ότι ψάχνει δικαιολογίες για τυχόν αποτυχία της "σελεσάο". Αφορμή αποτέλεσε η μπάλα του Μουντιάλ, την οποία ο Ντούνγκα χαρακτήρισε άθλια.

Ο Βάλκε θεωρεί ότι ο Ντούνγκα ψάχνει από τώρα δικαιολογίες, κάτι που έκανε τον τελευταίο έξαλλο. "Ο άνθρωπος είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του και το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να μιλάει. Ας έρθει να προπονηθεί μαζί μας και μετά να μας πει αν η μπάλα είναι πολύ καλή".

Ο Λουίς Φαμπιάνο στήριξε τον προπονητή του, τονίζοντας ότι αυτή η μπάλα είναι λες και έχεις αγοράσει μία πλαστική από κάποιο σούπερ μάρκετ. (4/6 06:33)

Απειλούνται με... εξόντωση!

http://www.sport.gr/files/news/2010-06-04/1275638369_handball_250x.jpgΓια την ερχόμενη Τετάρτη (9/6) στις 10:00GR κλήθηκαν να απολογηθούν στην αθλητική δικαστή Αδαμαντία Γκόγκολη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν μεταξύ των οπαδών τους στη Λαμία, πριν την αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδα.

Οι δύο Δικέφαλοι απειλούνται με βαρύ πρόστιμο, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και τις 60.000 ευρώ για κάθε έναν, με τιμωρία αποκλεισμού της έδρας για περισσότερους από δέκα αγώνες, αλλά ακόμη και με αποβολή από τις επόμενες διοργανώσεις του Κυπέλλου.

Οπως και να έχει οποιαδήποτε τιμωρία θα είναι εξοντωτική και για τις δύο ομάδες, που θα πληρώσουν τα... σπασμένα της Λαμίας.


Ανέλαβε την Μπεσίκτας ο Σούστερ

http://www.sport24.gr/ast/cov/so/sous_b.jpgΟ Γερμανός Μπερντ Σούστερ είναι ο νέος τεχνικός της Μπεσίκτας υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Ο 50χρονος τεχνικός έμεινε μακρυά από τους πάγκους από τον Δεκέμβρη του 2008 όταν και παραιτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Ισπανίας με τους "μερένχες", στην μεγαλύτερη προπονητική του επιτυχία.

Ο Μπερντ Σούστερ πριν από την Ρεάλ είχε κοουτσάρει ισπανικές ομάδες μικρότερου βεληνεκούς όπως η Χετάφε και η Λεβάντε, ενώ το 2003 κάθισε στον πάγκο της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

«Ελληνική μυθολογία», γράφει το ESPN για Στογιάκοβιτς και ΠΑΟ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_cmcpFFEEX6.jpgΣενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ήταν σύμφωνα με το ESPN όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πιθανή μεταγραφή του Πέτζα Στογιάκοβιτς στον Παναθηναϊκό.Η έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί από το πρωί της Τρίτης, ήθελε τον Σέρβο άσο να «σπάει» τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Νιού Ορλίνς Χόρνετς, ώστε να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού».

Ο αρθογράφος όμως του ESPN, Μαρκ Στέιν, ισχυρίζεται πως σύμφωνα με το κοντινό περιβάλλον του Στογιάκοβιτς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσει το ΝΒΑ για την Ευρώπη. Μάλιστα, στον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου κάνει λόγο για «ελληνική μυθολογία».

Ο Στογιάκοβιτς σκοπεύει να παραμείνει στο NBA, όπου τη σεζόν 2010-11 θα λάβει 14,3 εκατομμύρια δολάρια, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του με τους Χόρνετς. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο 32χρονος φόργουορντ για να έρθει στην Ευρώπη θέλει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια!

Ζήτημα ωρών για Μενδρινό

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/30fddbf178d5956fba740074098baa02_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η τέταρτη μεταγραφή για τον Άρη είναι προ των πυλών με τον Κώστα Μενδρινό, λίαν συντόμως, να αναμένεται να γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης αλλά και «Κλεάνθης Βικελίδης».
Οι τελευταίες και διαδικαστικές λεπτομέρειες έχουν απομεινεί για να ντυθεί με τα «κίτρινα» ο τέως παίκτης των ΠΑΣ Γιάννενα και Ολυμπιακού.

Ο 25χρονος μέσος που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση των Θεσσαλονικέων και πλέον το μόνο που απομένει για να οριστικοποιηθεί η απόκτησή του είναι η υπογραφή του συμβολαίου που πιθανότατα θα είναι για συνεργασία δύο ετών. Ο Μενδρινός θα αποτελέσει τον τρίτο Έλληνα, μετά τους Λαζαρίδη και Βελλίδη, που αποκτά ο Αρης.

Φωτο Ημερας

Χέρια ψηλά και όλα τα φτάνω...

Στη λίστα του Βρύζα και ο Νοβελίνο

http://www.contra.gr/images/m/novelino_paok030610_m.jpgΑκόμη ένας Ιταλός προπονητής, ο Βάλτερ Νοβελίνο, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο του ΠΑΟΚ και μάλιστα το όνομά του παίζει δυνατά.Ο Ζήσης Βρύζας έχει το όνομα του 57χρονου προπονητή δίπλα σε αυτά των Αλμπέρτο Τζακερόνι, Τζιάνι ντε Μπιάζι και Μάριο Μπερέτα και συνεχίζει τις επαφές του προκειμένου σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θοδωρή Ζαγοράκη να καταλήξει στο διάδοχο του Φερνάντο Σάντος.

Όλοι τους έχουν το προφίλ του τεχνικού που αναζητά η διοίκηση του "Δικεφάλου", ωστόσο η τελική επιλογή θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένους παράγοντες. Σαφώς πρωταρχικό ρόλο στις συζητήσεις θα παίξει το οικονομικό σκέλος, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ που έχει προκαθοριστεί για το συμβόλαιο του νέου προπονητή.

Εξάλλου, ο... εκλεκτός θα πρέπει να αποδεχθεί τη φιλοσοφία της διοίκησης, δίχως να προβάλει επιπλέον αξιώσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν το οργανόγραμμα της ΠΑΕ.

Φιλικό: Γερμανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/ge/germany_2010_6_3_23_29_9_b.jpgΗ Γερμανία νίκησε με 3-1 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Φρανκφούρτη.Οι Βόσνιοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με γκολ του Ντζέκο, αλλά τα "πάντσερ" ισοφάρισαν στο 50ό λεπτό με τον αρχηγό τους, Φίλιπ Λαμ.

Η συνέχεια άνηκε στον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος με δύο πέναλτι μέσα σε πέντε λεπτά (73'-77') διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Να σημειωθεί ότι με τη φανέλα της Βοσνίας αγωνίστηκαν και οι Σάνελ Γιάχιτς της ΑΕΚ και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς του ΠΑΟΚ.

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Φρίντριχ (86' Τάσκι), Μπαντστούμπερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ (87' Κρος), Τροχόβσκι (46' Μίλερ), Εζίλ (80' Γκόμες), Ποντόλσκι (70' Μαρίν), Κλόζε (46' Κακάου)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Χάσαγκιτς, Μράβατς (45' Ίμπριτσιτς), Ναντάρεβιτς, Σπάχιτς, Γιάχιτς, Ράχιμιτς, Πιάνιτς, Σαλίχοβιτς (78' Μπερμπέροβιτς), Ιμπίσεβιτς (74' Ζετς), Μισίμοβιτς (80' Μουσλίμοβιτς), Ντζέκο