Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Κούγιας: «Σκάνδαλο…»

Κούγιας: «Σκάνδαλο…»

Στο Αθλητικό Metropolis τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Ηρακλής με την εξασφάλιση της αδειοδότησης. «Είναι γεγονός ότι έσκασε η βόμβα της μη αδειοδότησης του Ηρακλή, με τηλεφώνησαν αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Τάκης. Του ζήτησα το σκεπτικό της απόφασης, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα. Μίλησα με τον κ. Γρηγορίου, θα έχω ένα ραντεβού τις επόμενες μέρες» δήλωσε ο έγκριτος νομικός και συνέχισε: «Όλο το πρόβλημα είναι ότι η επιτροπή ερμήνευσε στενά ότι στις 30 Μαρτίου δεν πρέπει να υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις προς τρίτους και πρώην ποδοσφαιριστές. Υπάρχει η γραμματική και η διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Ο νομοθέτης σκοπίμως το άφησε έτσι. Το ζητούμενο είναι αν ο Ηρακλής έχει ξοφλήσει σήμερα. Δεν είναι τυπικά τα πράγματα στην Ελλάδα. Αν ήταν, οι μισές ομάδες θα έπρεπε να πέσουν στη Β’ Εθνική. Στην ΕΠΟ δεν έχουμε να κάνουμε με δικαστές, αλλά με πρόσωπα που η εκάστοτε διοίκηση ορίζει. Έμαθα ότι συμμετέχουν κάποιοι υπάλληλοι σε αυτήν την επιτροπή. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι μπορούν με μία απόφασή τους να διαλύσουν μια ομάδα, που μπορεί να είναι μια σφραγίδα ή ένα λαϊκό κίνημα».
Αναφορικά με το Λεβαδειακό ο κ. Κούγιας τόνισε: «Θα πρέπει να υπάρξει πραγματικά δικαστικό σκάνδαλο για να ωφεληθεί ο κ. Κομπότης. Αν δεν πάρει άδεια ο Ηρακλής, δεν πρέπει να πάρει άδεια ο ΟΦΗ, η Καλλιθέα, και πολλές ακόμα ομάδες. Έτσι θα αλλάξει ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποτέ ομάδα που υποβιβάζεται δεν ωφελείται. Πιθανότατα να ωφεληθεί ο Παναιτωλικός. Θα είναι σκάνδαλο, εάν έγινε τροποποίηση από τη Σούπερ Λίγκα, για να παραμείνει στην κατηγορία ομάδα που υποβιβάστηκε. Έχω την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να γίνει τόσο απλά αυτό. Πρόκειται για μια διάτρητη απόφαση και εκθέτει πρώτα αυτούς που την έλαβαν».
Ακόμα, ο κ. Κούγιας επισήμανε: «Η τραγικότητα των διοικούντων του Ηρακλή οδήγησε εδώ την ομάδα. Όμως, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, γι’ αυτό και είμαι αισιόδοξος. Θα αποτελέσει δεδικασμένο και θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Αν γίνει επιλεκτική εφαρμογή του νόμου θα είναι πρόβλημα. Θα είναι άδικο να μην τακτοποιηθεί το θέμα του Ηρακλή. Όμως από την άλλη πλευρά, θα πρέπει όλοι να βάλουν μυαλό. Δεν μπορεί ιδιοκτήτες με παράνομο παρελθόν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ή να έρχεται ο καθένας από το Ντουμπάι και να αναλαμβάνει μια ομάδα. Πρέπει όλοι να σταματήσουν να εκθέτουν το ποδόσφαιρο. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι ο Ηρακλής έχει πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί».

Για το θέμα των «ύποπτων αγώνων» και του φακέλου που έχει ανοίξει, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε: «Σήμερα πήγα στην βουλή για ένα άλλο δικαστικό θέμα που έχει προκύψει και ρωτήθηκα για συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων, που προέρχονται και από την Βόρεια Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι κάτι καλό θα προκύψει από αυτή την εξέταση. Μου είπαν ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρξει μία πιο αναλυτική εξέταση και ζήτησαν μάλιστα και την δική μου κατάθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: