Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Προς «βελούδινο διαζύγιο» Άρης και Μπλατ

Προς «βελούδινο διαζύγιο»  Άρης και Μπλατ

Οι καλές προσωπικές σχέσεις με τον Γιάννη Δαμιανίδη αλλά και η πρόκληση να εργαστεί στον Άρη, έχοντας μόνο την δουλειά του στην Εθνική Ρωσίας ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τον Ντέιβιντ Μπλατ στην απόφαση να έρθει μέσα στην χρονιά στην Θεσσαλονίκη.

Στην διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα του Άρη, ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε ενημερώσει τους παράγοντες της ομάδας για τις προυποθέσεις της παραμονής του και για την επόμενη χρονιά. Γιατί μπορεί να είχε υπογράψει συμβόλαιο, όμως αυτό έγινε περισσότερο για να υπάρχει η δυνατότητα από τον Άρη, εφόσον όλα πήγαιναν καλά, να τον κρατήσει στην θέση του προπονητή.
Η ομάδα βγήκε έβδομη, τα οικονομικά δεδομένα είναι όμως αυτά που οδηγούν τις δύο πλευρές σε ένα «βελούδινο διαζύγιο» όσον αφορά την επόμενη χρονιά. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για το μπάτζετ, οδηγούν την ΚΑΕ σε μία κατεύθυνση. Να προτείνει χαμηλότερο συμβόλαιο στον Ντέιβιντ Μπλατ με αποδοχές κοντά στις 150.000 ευρώ, από 290.000 που προβλέπεται στο συμβόλαιο που είχε σε ισχύ, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το μπάτζετ το οποίο θα υπερβαίνει μετά βίας το 1.000.000 ευρώ. Οπότε οι προυποθέσεις που είχε θέσει πριν μήνες ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορούν να υλοποιηθούν από τους ανθρώπους της ΚΑΕ.
Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και όλα δείχνουν ότι αυτό που θα συζητήσει θα είναι η λύση του συμβολαίου του και θα αποχωρήσει ως φίλος από τους «κίτρινους». Αυτό το σενάριο έχει αυξημένες πιθανότητες αφού θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να δεχθεί να παραμείνει στην ομάδα, με μειωμένες αποδοχές και μικρό μπάτζετ.
Τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται σε λίγο καιρό, να… ανοίξουν αρκετές δουλειές στην Ευρώπη, μιας και σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ομάδες όπως η Χίμκι, η Ρόμα και η Μάλαγα θα αναζητήσουν προπονητή. Στον Άρη μέχρι να κλείσει και τυπικά το θέμα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν θέλουν να ασχοληθούν με άλλο προπονητή. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ψηλά στην λίστα των «κιτρίνων».
Επαφές με μάνατζερ
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης βρέθηκε από χθες στην Αθήνα προκειμένου να έχει κάποιες πρώτες επαφές με μάνατζερ ώστε να μία εικόνα από την αγορά κυρίως των Η.Π.Α, μιας και λόγω του χαμηλού μπάτζετ η αναζήτηση στην συγκεκριμένα αγορά πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς για να βρεθούν κάποιοι παίκτες-λαβράκια. Βέβαια είναι λογικό να κάνει κουβέντα και με ορισμένους παράγοντες διαφόρων ομάδων ώστε να διαπιστώσει το κατά πόσο είναι… πρόσφορο το έδαφος για να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Επίσης είχε επαφές και με ορισμένες εταιρείες προκειμένου να διαπιστώσει την διάθεση τους να επενδύσουν σε κάποια χορηγικά προγράμματα, αλλά είναι πολύ νωρίς.
Σήμερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ θα δώσει το παρών και στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου θα συζητηθούν αρκετά θέματα με ενδιαφέρον όπως η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, με τις ομάδες να περιμένουν αύξηση των χρημάτων που έχουν λαμβάνειν για την νέα χρονιά. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: