Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το «παιχνιδάκι» του Βαλβέρδε!!

Επιστροφή στις νίκες για την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που σε διάστημα δέκα λεπτών «γύρισε» το παιχνίδι με τη Μπέτις, της οποίας επικράτησε με σκορ 2-1 στο «Σαν Μαμές».

Το «παιχνιδάκι» του Βαλβέρδε
Δέκα λεπτά υπόθεση ήταν για τη Μπιλμπάο η επιστροφή στις νίκες στην Primera Division. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρόλο που έχασε πέναλτι και στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πανηγυρίσει με σκορ 2-1 το τρίποντο της νίκης απέναντι στη Μπέτις, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Εξαιρετικοί οι Βάσκοι, που δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες –με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι στο 57’- χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Τελικά, οι Ανδαλουσιανοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 62ο λεπτό με τον Μολίνα, όμως στη συνέχεια δεν άντεξαν την πίεση και «λύγισαν».

Το παιχνίδι έφερε στα ίσα ο Ντε Μάρκος στο 73’ ενώ στο 82’ το τέρμα του Μικέλ Ντομίνγκεζ έβαλε φωτιά στο νέο «Σαν Μαμές» και έδωσε τη νίκη στη Μπιλμπάο, που ανέβηκε στην 4η θέση με 12 βαθμούς. Στον αντίποδα, αυτή ήταν η Τρίτη ήττα της Μπέτις, που έμεινε στη 12η θέση με 5βαθμούς.

Η έκτη αγωνιστική:


Τρίτη 24/9

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-0
(5’ Νεϊμάρ, 8’ Μέσι, 23’ Μπουσκέτς, 77’ Μπάρτσα – 64’ Ντε Λα Μπέλα)

Λεβάντε-Βαγιαδολίδ 1-1
(36’ Μπάμπα-42’ Γκέρα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα 2-1
(18’, 25’ Ντιέγκο Κόστα – 42’ Ριέρα)

Μάλαγα-Αλμερία 2-0
(68’ Τισόνε, 90’ Πορτίγιο)

Τετάρτη 25/9

Γρανάδα-Βαλένθια 0-1
(94’ Ζόνας)

Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο 4-1
(17’ πεν., 53’ Ράκιτιτς, 80’, 88’ Μπάκα-55’ Αντριάν)

Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(91' Μποάκιε-51', 96' πέν. Ρονάλντο)

Πέμπτη 26/9

Μπιλμπάο-Μπέτις 2-1
(73' Ντε Μάρκος, 82' Ντομίνγκεζ - 62' Μολίνα)

Χετάφε-Θέλτα 23:00

Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 23:00


Η επόμενη (7η) αγωνιστική:


Παρασκευή 27/9

Βαγιαδολίδ-Μάλαγα 22:00

Σάββατο 28/9

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 17:00
Αλμερία-Μπαρτσελόνα 19:00
Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 23:00

Κυριακή 29/9

Οσασούνα-Λεβάντε 13:00
Θέλτα-Έλτσε 18:00
Εσπανιόλ-Χετάφε 20:00
Μπέτις-Βιγιαρεάλ 22:00

Δευτέρα 30/9

Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 23:00
Πηγή: sport-fm.gr

Τα έκανε όλα απλά…!!

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και, ουσιαστικά από σήμερα, είναι στην τρίτη Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα έκανε όλα απλά…
Μπορεί να μην εντυπωσίασε όμως ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικός και επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Τούμπας.

Με πολλές αλλαγές ο «δικέφαλος του Βορρά», πέτυχε τρία τέρματα με τους Γεωργιάδη, Βούκιτς (τρίτο συνεχόμενο) και Νέτσιντ, έχασε κάποιες ακόμα καλές ευκαιρίες, ενώ ο Στέφενς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ, όπως φυσικά ο Γκαρσία.

«Τελειωμένη» από σήμερα η πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού σε ένα μήνα πάει στην Καρδίτσα για μία… τυπική διαδικασία. Ξεχώρισαν οι Γεωργιάδης, Νίνης και Νέτσιντ. Εξαιρετικός ο Σιαράβας, ο οποίος όμως, φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ.

Το ματς:


Όπως στα περισσότερα γήπεδα που έγιναν παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας, έτσι και στην Τούμπα, η «μεγαλύτερη» ομάδα ήταν αυτή που περισσότερο… έψαχνε τα πατήματά της, απέναντι σε μια «μικρότερη». Ο ΠΑΟΚ, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Αναγέννησης και να φτάσει στο γκολ. Οι Γεωργιάδης και Νίνης ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, τα γκολ όμως που… έφτιαχναν, τα έχανε ο Νέτσιντ. Ο Τσέχος «σπατάλησε» τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες, απέναντι σε έναν εξαιρετικό Σιαράβα.

Επειδή όμως η μπάλα παίζει… περίεργα παιχνίδια, ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας έμελε να είναι και ο «μοιραίος». Λίγο πριν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πάνε στα αποδυτήρια με το μηδέν στην άμυνα, ο Γεωργιάδης έκανε μια σέντρα-σουτ, ο Σιαράβας έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και οι παίκτες του Στέφενς… μάλλον ανέλπιστα μπήκαν μπροστά στο σκορ, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, φάνηκε πως η Αναγέννηση θα ζητούσε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, όμως αυτό κράτησε για λίγα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης, κυκλοφόρησε τη μπάλα, όμως και πάλι έδειχνε… «δυσκοίλιος» ως προς το να βγάλει κλασσικές ευκαιρίες. Αυτό ήταν εμφανές και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Σαχτέρ Καραγκαντί και Πλατανιά για το Europa League και την Σούπερ Λίγκα παράλληλα. Κάπου εκεί… μπήκε ο Βούκιτς. Και τι γίνεται όταν ο Βούκιτς μπαίνει στο παιχνίδι; Σκοράρει!

Ακόμα και αν χρειάστηκαν, δύο, τρεις σπόντες και ένα δοκάρι, από το κεφάλι του Νέτσιντ, ο Βούκιτς βρήκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι το δρόμο προς τα δίχτυα και έκανε τα πράγματα πιο απλά. Λίγο αργότερα ήρθε και η ώρα του Νέτσιντ, ο οποίος έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά, εκμεταλλευόμενος την ωραία σέντρα του Γεωργιάδη έκανε το 3-0 και «κλείδωσε» την πρόκριση για την ομάδα του Στέφενς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Τζανδάρης (46’ Βούκιτς), Γκαρσία (78’ Τζαβέλλας), Νίνης (66’ Λόρενς), Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κιόσε, Παπαδόπουλος, Πόζογλου

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδωσιάδης): Σιαράβας, Ρόβας, Δημόπουλος (84' Μπουσινάκης), Κουκούλης, Γκουγκούδης, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας (63’ Χατζηριζος), Μπουντούρης, Κρανιώτης, Χλωρός (77’ Μπιτέλης).

Στον πάγκο: Αναστασίου, Τζάνης, Γεωργακόπουλος, Οικονόμου.

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Βοηθοί: Δηλγεράκης, Βάντσης (Δράμας)
Γήπεδο: Τούμπας Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μπεν Τζόνσον, η... κίτρινη ουσία και ο Μπολτ!!

Ο Βασίλης Γαλούπης γράφει γιατί η υπόθεση Μπεν Τζόνσον εξακολουθεί να απασχολεί 25 χρόνια μετά, ενώ φέρνει στο φως και «ξεχασμένα» στοιχεία εκείνων των ημερών… Σαν σήμερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 1988, ο Μπεν Τζόνσον μάθαινε ότι βρισκόταν ντοπαρισμένος στην κούρσα 100 μ. που κέρδισε δυο μέρες νωρίτερα στους ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ. Πριν από 25 χρόνια ακριβώς, δηλαδή, ξεσπούσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ντόπινγκ, που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται με κάθε αφορμή.

Κι όπως δήλωσε ο Τζόνσον αυτές τις μέρες «Μετά από 2,5 δεκαετίες τιμωρούμαι ακόμα για κάτι που πράγματι έκανα. Υπάρχουν άνθρωποι που σκότωσαν και βίασαν, που πήγαν φυλακή και βγήκαν. Εγώ απλά έσπασα τους κανόνες στο άθλημά μου και ακόμα σταυρώνομαι».
Γιατί, όμως, η υπόθεση Μπεν Τζόνσον εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς; Όταν, μάλιστα, μετά το 1988 και το χρυσό του μετάλλιο, με παγκόσμιο ρεκόρ 9.79, έχουν προκύψει πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα, με μαζικά κρούσματα σε τόσα και τόσα σπορ, με συλλήψεις πρωτοκλασάτων αθλητών, με σοβαρότατες παρενέργειες από χρήση απαγορευμένων ουσιών, με δίκες και φυλακίσεις ενόχων, με αποκαλύψεις για κρατικό ντόπινγκ κλπ.
Ήταν το πρώτο μεγάλο σοκ
Τα δεδομένα του 1988, όμως, ήταν εντελώς διαφορετικά. Τότε ο κόσμος δεν ήταν ακόμα υποψιασμένος για την διείσδυση των αναβολικών στον αθλητισμό. Θυμάμαι ότι υπήρχε πραγματική αγωνία για το ποιος θα κερδίσει εκείνη την κούρσα. Ο Μπεν Τζόνσον ή ο Καρλ Λιούις; Είχε γίνει, μάλιστα, ρεκόρ τηλεθέασης, με ταυτόχρονη μετάδοση του αγώνα σε περισσότερες από 100 χώρες.
Φυσικά, στα υψηλά κλιμάκια του αθλητισμού γνώριζαν τι γινόταν με το ντόπινγκ. Για τον κόσμο, όμως, ήταν ένα σοκ. Και προκλήθηκε παγκόσμιος σάλος. Για πρώτη φορά σε τέτοιο μέγεθος στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι από το κρούσμα του Μπεν Τζόνσον άρχισαν να τρέχουν οι εξελίξεις στο αντιντόπινγκ, όπως για παράδειγμα η δημιουργία της WADA έντεκα χρόνια μετά.
Οι ουσίες που έπαιρνε
Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Μπεν Τζόνσον βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην επικαιρότητα. Βγάζοντας, άλλωστε, πια και ο ίδιος βιβλίο για την ιστορία του, κάνοντας συνέχεια «επιθετικές» δηλώσεις με σαφή υπονοούμενα για διάφορα παιχνίδια κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ενώ πλέον όλες σχεδόν οι λεπτομέρειες (μετά και από τις δίκες) είναι γνωστές. Όπως, π.χ., ότι:
  • Και πριν βρεθεί ντοπέ έπαιρνε δεκάδες απαγορευμένες ουσίες χωρίς να γίνει αντιληπτός. Στην δίκη που έγινε στον Καναδά, ο ίδιος ο Μπεν Τζόνσον παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση από το 1981 μέχρι το 1988 των Ντιαναμπόλ, Στανοζολόλ, Φουραζαμπόλ, αυξητικής ορμόνης, τεστοστερόνης, διουρητικών κ.α.
  • Επίσης, τώρα πια ξέρουμε ότι μετά την συγκεκριμένη κούρσα των 100 μ. οι έξι από τους οκτώ φιναλίστ είχαν ανάμειξη σε υποθέσεις ντόπινγκ. Και γι’ αυτό αποκαλείται «ο πιο βρώμικος αγώνας στην ιστορία».

Και ο Καρλ Λιούις!
Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το 2003 ο Wade Exum, υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής ολυμπιακής επιτροπής, έφερε στο φως ντοκουμέντα για αθλητές από διάφορα σπορ που βρέθηκαν θετικοί, αλλά η υπόθεσή τους συγκαλύφθηκε από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ. Μια απ’ αυτές τις υποθέσεις ήταν και του Καρλ Λιούις, ο οποίος λίγους μήνες πριν τους ολυμπιακούς της Σεούλ είχε βρεθεί θετικός σε κοκτέιλ διεγερτικών. Ωστόσο, δεν τιμωρήθηκε ποτέ, πήγε στους αγώνες και παρέλαβε ως… αντοπάριστος το μετάλλιο του (με τη βούλα) ντοπέ Τζόνσον.
«Για 20 χρόνια θα κρατήσει το ρεκόρ μου»
Φυσικά, τα χρόνια πέρασαν, το ντόπινγκ εξαπλώθηκε σε ομαδικά κι ατομικά σπορ, τα σκάνδαλα αυξήθηκαν, ο κόσμος πλέον «ξέρει».
Παρά ταύτα, η έστω και ντοπέ επίδοση του Μπεν Τζόνσον, για τα δεδομένα του 1988 ήταν πραγματικά άπιαστη. Γι’ αυτό και ο ίδιος είχε δηλώσει αμέσως μετά την κούρσα πως «το 9.79 θα κρατήσει για 20 χρόνια».
Στην πραγματικότητα, το 9.79 κράτησε 14 χρόνια. Το μόνο που πέτυχαν άλλοι αθλητές (ντοπέ ή αντοπάριστοι είναι μια άλλη κουβέντα όπως θα δούμε και στην συνέχεια) ήταν να ισοφαρίσουν την επίδοση. Αυτός που το κατέρριψε ήταν ο Τιμ Μοντγκόμερι, ο Αμερικανός σύντροφος της Μάριον Τζόουνς. Το 2002, τέτοιες μέρες (14.9.2002), ο Μοντγκόμερι έτρεξε τα 100 μ. σε 9.78. Χρόνια μετά, και συγκεκριμένα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Balco, αφαιρέθηκε κι από τον Μοντγκόμερι το ρεκόρ του, αφού θεωρήθηκε ντοπαρισμένο.
Στην εξέλιξη του παγκόσμιου ρεκόρ βλέπουμε ότι το 9.77 έγινε από τους Ασάφα Πάουελ (το 2005) και Τζάστιν Γκάτλιν (το 2006), με τον Τζαμαϊκανό να βρίσκεται πρόσφατα θετικός, ενώ ο Αμερικανός έχει ήδη πιαστεί δυο φορές με σκληρά διεγερτικά και στεροειδή. Η επίδοση παραμένει στην κατοχή του Ασάφα Πάουελ. Από τον Γκάτλιν, όμως, αφαιρέθηκε αφού βρέθηκε θετικός την ίδια χρονιά κι έτσι έχασε την ισοφάριση του ρεκόρ.
Θα κέρδιζε τον Μπολτ;
Ο 51χρονος Μπεν Τζόνσον δήλωσε αυτές τις μέρες ότι θα κέρδιζε τον Μπολτ: «Αν έτρεχα εναντίον του αυτήν την εποχή, με καλύτερα παπούτσια, σε ένα καλύτερο ταρτάν και με όλες τις νέες τεχνολογικές βελτιώσεις, θα ήμουν πιο γρήγορος από τον Μπολτ».
Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να εξακριβωθεί με κανέναν πρακτικό τρόπο. Ωστόσο, σαν ταλέντο ο Μπεν Τζόνσον είναι σίγουρα ένας από τους πιο γρήγορους αθλητές που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη. Ανεξαρτήτως ντόπινγκ.
Έκανε λόγο για σαμποτάζ με αναψυκτικό
Ας διαβάσουμε, όμως, και μερικά απ’ όσα γράφτηκαν τότε στον ελληνικό Τύπο για την υπόθεση, έτσι ώστε να δούμε πώς αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή το κρούσμα:
Τρίτη 27.9.1988 (Τα Νέα): «Το σκάνδαλο του αιώνα συγκλονίζει την ολυμπιάδα. Ο Καναδός Μπεν Τζόνσον, νικητής με χρόνο 9.79, βρέθηκε ντοπαρισμένος. Η πρώτη πληροφορία για το ντοπάρισμα του Τζόνσον ήλθε από τον Ιταλό Τοτσιμέλι, πρόεδρο της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, που δήλωσε ότι στα ούρα του Τζόνσον ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη στεροειδής ουσία στανοζολόλ. Στις 2.15 πρωϊνή ώρα Ελλάδας, δόθηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Μπεν Τζόνσον έχει κάνει χρήση αναβολικών».
Στις 28.9.2013 διαβάζουμε:
  • «Με σωματοφύλακες 30 και πλέον Κορεάτες αστυνομικούς, αλλά και 20 περίπου ανθρώπους του αεροδρομίου και της εταιρείας που ταξίδευε, ο Τζόνσον αναχώρησε από την Σεούλ και βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη. Ο Καναδός πρωταθλητής έφυγε χωρίς να μιλήσει εκτός από μια τυπική φράση, που του απέσπασε ένας δημοσιογράφος κορεάτικης εφημερίδες: «Δεν αισθάνομαι καλά. Δεν ξέρω πώς έγινε».
  • «Κατά τον έλεγχο μετά τον αγώνα ο Τζόνσον είχε δυσκολία να δώσει ούρα και αφού ήπιε δέκα μπουκάλια μπύρα (!!!) κατάφερε να γεμίσει τα μπουκαλάκια για το κοντρόλ, μετά από 2.30 ώρες αναμονής». 
  • «Άμεσα η εταιρεία που τα προϊόντα της διαφημίζονται από τον Καρλ Λιούις (ιαπωνική) έβγαλε ήδη στην αγορά το προσεχές της σλόγκαν: «Νικητής και υγιής, χωρίς καμία βοήθεια».
  • Ο μάνατζερ του Τζόνσον, Λάρι Χάιντελμπρεχτ, σχολιάζοντας το γεγονός δήλωσε ότι πρόκειται για σαμποτάζ. Σε συνέντευξη που έδωσε το πρωϊ της Τρίτης είπε ότι η απαγορευμένη ουσία ήταν μέσα σε αναψυκτικό, που δόθηκε στον Τζόνσον, πριν γίνει η ημιτελική κούρσα. Όπως, μάλιστα, δήλωσε, του ανέφερε το συμβάν ο Τζόνσον, αλλά δεν θυμόταν αν του έδωσε το αναψυκτικό άνδρας ή γυναίκα. Ο Τζόνσον, μάλιστα, πήρε το μπουκάλι μαζί του στο δωμάτιό του, και ο γιατρός του ανέφερε για κάποια κίτρινη ουσία που βρέθηκε μέσα».

Με άρωμα WADA
Φυσικά, αυτά τα συνήθη περί σαμποτάζ (που ακούγονται κατά καιρούς και από άλλους αθλητές που βρίσκονται ντοπέ) καταρρίφθηκαν αργότερα από τον ίδιο τον Τζόνσον, όταν παραδέχθηκε πολλές φορές ότι έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες. Και στανοζολόλ. Ο Τζόνσον δεν αρνείται ότι ντοπαρίστηκε. Απλά ισχυρίζεται κατά καιρούς πως του την είχαν στημένη λόγω συμφερόντων και γι’ αυτό τον πιάσανε θετικό. Διαφορετικά, όπως έχει πει, θα τον αφήνανε όπως συμβαίνει και μ' άλλες περιπτώσεις. 
Ένα ακόμα αξιομνημόνευτο στοιχείο είναι ότι την υπεράσπιση του Τζόνσον στην πειθαρχική διαδικασία της ΔΟΕ είχε αναλάβει ο Καναδός δικηγόρος Ντικ Πάουντ (με υπερασπιστική γραμμή ότι υπήρχαν μόνο μερικοί κόκκοι στανοζολόλ στα ούρα του σπρίντερ). Ο Πάουντ έγινε μετά ο πρώτος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης κατά του Ντόπινγκ (WADA). Στο βιβλίο του, μάλιστα, έγραψε πως «στην αρχή πίστεψα ότι ο Τζόνσον μου έλεγε την αλήθεια και πως ήταν αθώος, και γι’ αυτό τον υπερασπίστηκα. Μετά διαπίστωσα ότι όλα ήταν ψέματα».
Πηγή: gazzetta.gr

Μάριος Λευκαρίτης στο Αθλητικό Metropolis: «Κακό όνομα ο ΠΑΟΚ στην UEFA»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης σχετικά με τη νέα ποινή κεκλεισμένων των θυρών με την οποία τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι οπωσδήποτε αυστηρή και παραδειγματική. Από τη στιγμή που οι κανονισμοί προβλέπουν τις ποινές αυτές είναι καλύτερα να προετοιμάζεσαι για τα χειρότερα παρά για τα ελαφρύτερα. Πρέπει οι άνθρωποι όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και όλων των ομάδων να το γνωρίζουν αυτό, προτού πέσουν οι καμπάνες».

Για το αν έχει εκδοθεί ξανά στο παρελθόν παρόμοια ποινή: «Όχι δεν έχω ακούσει. Δεν θυμάμαι. Πάντως δεν με εκπλήττει.

Για τον λόγο της αυστηρής τιμωρίας: «Σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή ο ΠΑΟΚ παραβίασε τον κανονισμό. Κάποιος πρέπει να φταίει για αυτό. Όχι όμως η ΟΥΕΦΑ που έκανε τη δουλειά της. Κάποιος στον ΠΑΟΚ δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ομάδες ότι δεν είναι δύσκολο για έναν παρατηρητή να μετρήσει τους 75που επιτρέπει ο κανονισμός να εισέλθουν το γήπεδο. Όταν ξέρεις ότι είναι 22 οι ποδοσφαιριστές, περίπου οκτώ το τεχνικό τιμ και καμιά δεκαριά οι διοικητικοί μένουν άλλοι 35. Είναι πολύ εύκολο, επομένως, να εντοπιστούν οι υπεράριθμοι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι στη «μαύρη λίστα» της UEFA: «Δεν υπάρχουν μαύρες λίστες. Όμως, όταν κάποιος παρουσιάζεται διαρκώς ενώπιον ενός δικαστηρίου, όπως καταλαβαίνετε βγάζει κακό όνομα. Οπότε είναι πιο εύκολο να του επιβάλλεις μια αυστηρή ποινή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ποινή αυτή εκδόθηκε λόγω του κακού ονόματος του ΠΑΟΚ. Βγήκε λόγω του παραπτώματος. Για αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε πως ενεργούμε εμείς και να μην βλέπουμε συνέχεια φαντάσματα».Πηγή: metrosport.gr

Βασίλης Γκαγκάτσης: Ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος για τίτλο!

Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα pamesports.gr παραχώρησε ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Πύργου αφού έχει αναλάβει χρέη γενικού διευθυντή στον Πανηλειακό. Αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ τόνισε πως η ομάδα δεν είναι έτοιμη για τίτλο αφού έγινε λανθασμένος μεταγραφικός σχεδιασμός ενώ αναφέρθηκε και στα αισθήματα του για την ομάδα: «Ο ΠΑΟΚ είναι αγάπη. Πολλά αλλάζουν η ομάδα όχι. Έβλεπα στον Πύργο το παιχνίδι του Γιουρόπα και πανηγύριζα μόνος σ΄ ένα καφέ. Κάποιοι λησμονούν ότι ήμουν νομικός σύμβουλος, επί μία εξαετία, 1991-96. Ο συγχωρεμένος ο Βουλινός με έβαλε στα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Έγιναν τα μύρια όσα στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Είμαι περήφανος γι αυτή την θητεία. Είχε παραιτηθεί κάποτε ο Βουλινός, πριν έρθει ο Μπατατούδης και έτρεχα έξι μήνες μόνος τον ΠΑΟΚ». Συνεχίζοντας είπε: "Ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος για τίτλο φέτος. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός εξελίχθηκε λάθος».

Το πάλεψε για Πάντιτς, χωρίς επιτυχία!!

Σε εκ νέου αναζήτηση σέντερ βρίσκονται στον ΠΑΟΚ μετά την αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση του Μλάντεν Πάντιτς.

Η πρόταση που κατέθεσαν οι άνθρωποι του Δικεφάλου κρίθηκε χαμηλή από τον Σέρβο σέντερ, ο οποίος, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ανακοινώθηκε από τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς. Πηγή: metrosport.gr

Φαβορί με… Κατσίκη!!

Το γκολ του Γιάννη Κατσίκη στο 74’ έδωσε στον Ολυμπιακό Βόλου τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στον Άρη και προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Φαβορί με… Κατσίκη!
Ο Ολυμπιακός Βόλου θα ταξιδέψει στις 31 Οκτωβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχοντας κάτι να υπερασπιστεί. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε 1-0 των «κίτρινων» και πλέον έγινε το φαβορί για να περάσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι κρίθηκε από ένα τέρμα που σημείωσε ο Γιάννης Κατσίκης στο 74’, ενώ σε ακόμη ένα παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς –που πάντως είχαν αρκετές απουσίες- προβλημάτισαν με την απόδοσή τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Μελίσσης, Αρβανίτης, Ρόκας (83' Πινδώνης), Ολίσε (58' Κατσίκης), Μπρέσκα, Ακόστα, Καπετάνος, Γκούρμα (64' Γιενγκά).

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Καραγκούνης, Τσουμάλης, Έλσνερ, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς (67' Νταμαρλής), Ιμπέχ (60' Αγκάνθο), Καραγιάννης (72' Μανιάς), Αγγελούδης.
Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» ο Καραμάνος!!

Το γκολ του Τάσου Καραμάνου ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Ατρόμητο 1-0, κόντρα στον Φωστήρα, στο πρώτο παιχνίδι της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Καθάρισε» ο Καραμάνος
Χωρίς να πιάσει εξαιρετική απόδοση και χωρίς να εντυπωσιάσει τον κόσμο του, ο Ατρόμητος πήρε αυτό που ήθελε και έφυγε από τον Ταύρο, επικρατώντας 1-0 του Φωστήρα με γκολ του Τάσου Καραμάνου.

Πλέον, οι Περιστεριώτες έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού σε ένα μήνα θα έχουν ακόμα πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενοι τους παίκτες του Φωστήρα στο Περιστέρι.

Το «χρυσό» γκολ από τον νεαρό επιθετικό ήρθε στο 77’, ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Ούμπιντες και Γεωργίου και εξαιρετικό τελείωμα από Καραμάνο, ενώ εξαιρετική ήταν η γενικότερη παρουσία των γηπεδούχων. Μάλιστα, θα μπορούσαν και ίσως αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα, να πετύχουν κάποιο γκολ, όμως «σπατάλησαν» τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Φωστήρας (Τζάκι Ματάισεν): Παπαδόπουλος, Κάργας, Εμέκα, Καμπάσης, Κακαράς, Ανδρίκος, Τεγούσης (81’ Λεωντίου), Τασουλής, Μαυρίδης (69’ Βούζας), Σεχολάρι (46’ Παναγιωτόπουλος), Κιμανί.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (72’ Ούμπιντες), Γεωργίου, Καλλέργης (46’ Φάμπιο), Καραμάνος. Πηγή: sport-fm.gr

«Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γίνονται όλα»

Ξεκάθαρη ήταν η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατά την απολογία της ενώπιον της Πειθαρχικής υποστήριξε πως η δίωξη έχει στόχο να διεξαχθεί χωρίς κόσμο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γίνονται όλα»
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης για τη δίωξη που της ασκήθηκε για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, στα οποία και συμπεριλαμβάνεται η επίθεση με μολότοφ σε βαν της Nova.

Οι «πράσινοι» μέσω του νομικού εκπροσώπου τους, Ιωάννη Κάρμη, ο οποίος υποστήριξε πως για αντίστοιχες πράξεις άλλες ομάδες μένουν ατιμώρητες και συνέδεσε τη δίωξη με το επερχόμενο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

«Στο πρωτάθλημα υπάρχουν παρατηρητές δύο ταχυτήτων. Αυτοί που γράφουν πράγματα που δεν έχουν γίνει και αυτοί που δεν γράφουν τίποτα. Για τις ίδιες πράξεις κάποιοι μένουν ατιμώρητοι. Ξέρω ότι τα δικά σας χέρια είναι δεμένα λόγω αυτών των εκθέσεων. Αλλά είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Έχω όμως και από εσάς παράπονο. Στο κατηγορητήριο αναφέρετε τον Παναθηναϊκό, ενώ οι εκθέσεις δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο», τόνισε αρχικά ο κ. Κάρμης ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε την απαλλαγή του Παναθηναϊκού από κάθε κατηγορία:

«Δεν είναι δυνατό στη Nova να μιλάνε για ηθική αυτουργία και μετά να τα μαζεύουν. Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι άφησαν στο βαν μια μολότοφ. Τι είναι η μολότοφ για να την αφήσεις; Ανθοδέσμη; Ο διαιτητής γράφει για τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ που έκανε χειρονομίες στην εξέδρα και τον απέβαλλε. Αν ήταν αξιόπιστος ο παρατηρητής θα το έγραφε και αυτός. Οι παρατηρητές είναι ανεξάρτητα όργανα και δεν πρέπει να είναι υποχείρια κανενός από τη Super League. Για τα περιστατικά εκτός γηπέδου ο παρατηρητής δεν είχε καμία ιδία αντίληψη. Δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ουδείς αναφέρει ότι πρόκειται για οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ούτε καν ο υπεύθυνος της Nova που ενημέρωσε τον παρατηρητή. Εκτός γηπέδου, η ΠΑΕ δεν όφειλε και δεν μπορούσε να λάβει μέτρα. Δεν έχουμε ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται το βαν. Η αστυνομία το τοποθετεί εκεί και μεσολαβεί ένας δρόμος, η Τσόχα. Δεν δεχόμαστε ότι έχουμε την οποιαδήποτε σχέση. Είναι κουκουλοφόροι αγνώστων στοιχείων και άγνωστης προελεύσεως. Η κατηγορία είναι αίολη και ζητάμε να μας απαλλάξετε ολοκληρωτικά».

Στη συνέχεια, το αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής, Άγγελος Κατσίμπας, ρώτησε: «Μελλοντικά, σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος, μήπως γίνουν χειρότερα; Έχετε πάρει μέτρα; Έρχεται και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…», για να απαντήσει ευθέως ο κ. Κάρμης: «Μα γι’ αυτό γίνεται όλη η ιστορία, αν δεν το έχετε καταλάβει. Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Τα «κίτρινα» εισιτήρια για Παναιτωλικό!!

Τα «κίτρινα» εισιτήρια για Παναιτωλικό Τον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί του Άρη θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό ενημέρωσε η «κίτρινη» ΠΑΕ.


Η ανακοίνωση

Σε κυκλοφορία θα τεθούν σήμερα το απόγευμα (17:00) τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό την Κυριακή (29/09) στις 16:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1, 3 και 4, 15 ευρώ στη θύρα 2, 20 ευρώ στη θύρα 9 και 30 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων).

Τα εισιτήρια θα διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00), ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

*** Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 θα γίνεται πλέον από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-318463.

Οι εξηγήσεις του Παντελή στους «Πάνθηρες»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου είχε αργά χθες το βράδυ ο Νίκος Παντελής, ύστερα από τη νίκη (3-1) της ομάδας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Οι εξηγήσεις του Παντελή στους «Πάνθηρες»
Την ενόχληση των οπαδών του Πανιωνίου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Παντελή στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και αφορούσαν μόνο τον προσεχή αντίπαλο των Νεοσμυρνιωτών στο πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό.

Οι «Πάνθηρες» εξέφρασαν την δυσφορία τους στον έμπειρο προπονητή για το συγκεκριμένο γεγονός.

Από την πλευρά του, ο κ. Παντελής υποστήριξε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσίευσε μόνο τα κομμάτια στα οποία αναφέρονταν στους «ερυθρολεύκους» και την προσεχή τους αναμέτρησης.

Οι εξηγήσεις του 53χρονου προπονητή φαίνεται πως έπεισαν τους οργανωμένους οπαδούς του Πανιωνίου και πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο πλευρών.Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε πιστοποιητικό η ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε το φάκελο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Πήρε πιστοποιητικό η ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Τέλος καλό, όλα καλά. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε το φάκελο που κατέθεσε.

Αρχικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν ήταν στις ομάδες που είχαν πάρει άδεια, αλλά οι άνθρωποι της ΚΑΕ δεν ανησυχούσαν κι από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως ο σύλλογος ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις και τήρησε τις ρυθμίσεις που είχε κάνει, άναψε το πράσινο φως. Πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι του Λονδίνου έβγαλε η κλήρωση!!

Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι στο «Emirates» ανέδειξε η κληρωτίδα για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ. Δύσκολη… αποστολή για τη Σίτι με αντίπαλο τη Νιούκαστλ.

Ντέρμπι του Λονδίνου έβγαλε η κλήρωση
Κάθε γύρο και ντέρμπι περιλαμβάνει το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Μετά από αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ για τον 3ο γύρο, η κλήρωσε ανέδειξε για τον 4ο αυτή τη φορά Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι στο «Emirates». Δύσκολη αποστολή για την Μάντσεστερ Σίτι, που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νιούκαστλ. Την Νόριτς στο «Ολντ Τράφορντ» θα υποδεχτεί η Γιουνάιτεντ.

Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στα τέλη Οκτώβρη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια του 4ου γύρου

Μπέρνλι- Γουεστ Χαμ

Λέστερ- Φούλαμ

Σάντερλαντ- Σαουθάμπτον

Τότεναμ - Χαλ

Μπέρμιγχαμ- Στόουκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Νόριτς

Νιουκαστλ- Μάντσεστερ Σίτι

Αρσεναλ - Τσέλσι Πηγή: sport-fm.gr

Η «απάντηση» του Αρμπελόα στον Πικέ!!

Στο «τιτίβισμα» του Ζεράρ Πικέ έσπευσε να απαντήσει ο Αλβάρο Αρμπελόα, ύστερα από την αμφιλεγόμενη κατά πολλούς επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Έλτσε.

Η «απάντηση» του Αρμπελόα στον Πικέ
Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στην Ισπανία για τον τρόπο με τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από την έδρα της Έλστε, στο πλαίσιο της 6ης – εμβόλιμης - αγωνιστικής της Primera Division.

Στο 93’ οι «μερένχες» κέρδισαν πέναλτι ύστερα από αμφιλεγόμενη ανατροπή του Πέπε στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ευστοχή και να δείχνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ζεράρ Πικέ, όμως, αντέδρασε και έγραψε στο twitter: «Μία κωμωδία...».
Gerard Piqué         @3gerardpique
Viendo una película de humor por el Canal + Liga.. Siempre va bien a estas horas de la noche!
 
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αλβάρο Αρμπελόα, έχοντας διαβάσει προφανώς το σχόλιο του συμπαίκτη του στην εθνική Ισπανίας, απάντησε μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και «ανέβασε» μία φωτογραφία με τους άλλους Μαδριλένους:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους τρεις βαθμούς που πήραμε! Χαίρομαι που έγινε η αλλαγή από θέατρο σε... κινηματογράφο. Ήταν πολύ καλό!».  
Álvaro Arbeloa          @aarbeloa17
Muy contentos con los 3 puntos! Me alegro de que algunos cambien el teatro por el cine, eso siempre esta bien!

Πηγή: sport-fm.gr

Στον «αέρα» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, παρά την ανακοίνωση...!!

Μπορεί να ανακοινώθηκε ότι το ντέρμπι της Α1 μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που θα γίνει στις 14/10 θα το δείξει η ΕΔΤ, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο.

Στον «αέρα» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, παρά την ανακοίνωση...
Οι πληροφορίες του sport-fm.gr αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία για την μετάδοση απ' την Δημόσια Τηλεόραση αν και η τελευταία αποτελεί το φαβορί.

Ήταν, δηλαδή, βιαστική η ανακοίνωση περί μετάδοσης απ' την ΕΔΤ και μαθαίνουμε ότι το ντέρμπι (τηλεοπτικά) βρίσκεται στον «αέρα», μπορεί να το δείξει η ΕΔΤ, μπορεί και κάποιο άλλο κανάλι (ο ΑΝΤ1 για παράδειγμα, ο οποίος 4-6 Οκτωβρίου θα μεταδώσει το διηπειρωτικό Κύπελλο μπάσκετ με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού).Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: «Ηρωική» ισοπαλία για Μινέιρο!! (videos)

Έμεινε με δέκα παίκτες από το 58ο λεπτό, αλλά η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο, που δεν αγωνίστηκε, πήρε 1-1 στην έδρα της Κρισιούμα.
Μάλιστα στις καθυστερήσεις έχασε ευκαιρία για τη νίκη, ενώ στο 41ο λεπτό προηγήθηκε με τον Λουάν. Στο 43ο η Κρισιούμα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Λινς, αλλά έμεινε μακριά από «τρίποντο» για έκτο συνεχόμενο ματς. Άλλωστε δεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα, Βίκτορ, αλλά ακολούθησε το παράδειγμά του ολοκληρώνοντας τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 79ο λεπτό ο Ζοάο Βίτορ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη.
Στο 1-1 έμεινε και η Σάντος απέναντι στην ουραγό Ναούτικο, η οποία προηγήθηκε στο 82ο λεπτό με τον Μαϊκόν Λέιτε. Μάλιστα, ο πρώην στράικερ της Σάντος είχε και δοκάρι σε προγενέστερο κομμάτι της αναμέτρησης, ενώ ο Σισέρο αποτέλεσε τον σωτήρα των απογοητευτικών γηπεδούχων, καθώς ισοφάρισε στο 84ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρισιούμα-Ατλέτικο Μινέιρο 1-1
Σάντος-Ναούτικο 1-1
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
23
50
Μποταφόγκο
23
42
Ατλέτικο Παραναένσε
23
41
Γκρέμιο
23
39
Ιντερνασιονάλ
23
34
Γκοΐας
23
33
Σάντος
23
33
Ατλέτικο Μινέιρο
23
32
Βιτόρια
23
31
Μπαΐα
23
31
Κορίνθιανς
23
31
Κοριτίμπα
23
31
Φλουμινένσε
23
30
Πορτουγκέζα
23
28
Σάο Πάολο
23
27
Φλαμένγκο
23
27
Κρισιούμα
24
25
Βάσκο Ντα Γκάμα
23
24
Πόντε Πρέτα
22
19
Ναούτικο
23
11
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Στους «8» οι Γκάλαξι!! (videos)

Οι Λος Άντζελες Γκάλαξι πέτυχαν τρία γρήγορα γκολ στην Κόστα Ρίκα και… ηρέμησαν, αλλά κατέβαλαν την Καρταχίνες με 3-0 στο πλαίσιο του CONCACAF Champions League.
Η ομάδα του MLS, μάλιστα, εξασφάλισε πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κατόρθωμα που έχει σημειώσει προγενέστερα η μεξικανική Τιχουάνα. Στην προκειμένη ο 18χρονος Τζακ Μακ Μπιν άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό, ο Τσάντλερ Χόφμαν σημείωσε το 2-0 στο 18ο και ο Λορέντ Κορτουά το 3-0 στο 29ο. Μάλιστα στα δύο τελευταία τέρματα, οι Γκάλαξι εκμεταλλεύτηκαν λάθη της αντίπαλης άμυνας.
Νωρίτερα οι Χιούστον Ντάιναμο, επίσης του MLS, κατέβαλαν την Κονέξιον από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο με 2-0, αφού ο Τζαϊμακανός Τζέισον Τζόνσον, άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό και ο Μπόμπι Μπόσγουελ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 51ο με κεφαλιά. Τέλος, οι Κομουνικακιόνες από τη Γουατεμάλα αρκέστηκαν σε 2-0 επί της Καλεντόνια από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, αν και κυριάρχησαν, οπότε θέλουν πλέον νίκη με 3-0 επί της μεξικανικής Τολούκα, ώστε να πάρουν την πρόκριση.
Παρακάτω ο «χάρτης» του CONCACAF Champions League:
Πρώτος Όμιλος
Χιούστον Ντάιναμο-Κονέξιον 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Χιούστον Ντάιναμο (Η.Π.Α.) 7, Αράμπε Ουνίντο (Παναμάς) 6, Κονέξιον (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0 (4 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (Η.Π.Α.) 7, Ολίμπια (Ονδούρα) 6, Ρεάλ Εστελί (Νικαράγουα) 1 (4 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 9, Χερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 6, Βαλένθια (Αϊτή) 0 (4 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Αμέρικα (Μεξικό) 6, Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) 3 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Σαν Μιγκελίτο (Παναμάς) 3.
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Χερέντια (Γουατεμάλα) 6, Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 6 (4 αγ.), Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς (Η.Π.Α.) 3.
Έκτος Όμιλος
Κομουνικακιόνες-Καλεντόνια 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Τολούκα (Μεξικό) 9, Κομουνικακιόνες (Γουατεμάλα) 6, Καλεντόνια (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0 (4 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): ΤΙΧΟΥΑΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 7, Λουίς Άνχελ Φίρπο (Ελ Σαλβαδόρ) 4, Βικτόρια (Ονδούρα) 0 (2 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
Καρταχίνες-Λος Άντζελες Γκάλαξι 0-3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ (Η.Π.Α.) 9, Καρταχίνες (Κόστα Ρίκα) 4 (4 αγ.), Ισίδρο Μεταπάν (Ελ Σαλβαδόρ) 1.
Σημείωση: Στον επόμενο γύρο προκρίνεται ο πρώτος από κάθε όμιλο.








1T CSC 0-3 LAG από f100000215915595

Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: «Καθάρισε» η Πόντε Πρέτα!! (videos)

H Λανούς εξασφάλισε την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ η βραζιλιάνικη Πόντε Πρέτα πραγματοποίησε αντίστοιχο βήμα.
Κέρδισε, άλλωστε, την Ντεπορτίβο Πάστο από την Κολομβία με 2-0 στο πρώτο μισό της σειράς χάρη σε τέρμα του 24χρονου Ουεντέλ στο 30ό λεπτό και του 23χρονου Φελίπε Μπάστος στις καθυστερήσεις. Σκορ 2-0 σημείωσε και η Λιμπερτάδ από την Παραγουάη, η οποία απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη βραζιλιάνικη Σπορτ Ρεσίφε.
Από την πλευρά της, η αργεντίνικη Λανούς έχασε με 1-0 στη Χιλή από την Ουνιβερσιδάδ, αλλά πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης λόγω του υπέρ της 4-0 στον πρώτο αγώνα. Στην προκειμένη σκόραρε ο Τσάρλες Αράνγκουιζ στο 68ο λεπτό.
Παρακάτω o «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Φάση των «16»
1. Κοριτίμπα (Βραζιλία)-Ιτάγκουι (Κολομβία) 0-1 & 24/10
2. Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) 2-0 & 23/10
3. Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Μπαΐα (Βραζιλία) 26/09 & 24/10
4. Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 26/09 & 23/10
5. Λα Εκιδάδ (Κολομβία)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-2 & 02/10
6. Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)-Ντεπορτίβο Πάστο (Κολομβία) 2-0 & 22/10
7. ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ουνιβερσιδάδ Χιλής (Χιλή) 4-0 & 0-1
8. Λίγκα Ντε Λόχα (Εκουαδόρ)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 2-1 & 26/09
Προημιτελικοί
Α. Νικητές 1-2
Β. Νικητές 3-4
Γ. Νικητές 5-6
Δ. Λανούς (Αργεντινή)- Νικητής 8
Ημιτελικοί
Νικητές Α-Β
Νικητές Γ-Δ
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών







Πηγή: onsports.gr

Έπεσαν «ψιλές» στον Ταύρο!!

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στον Ταύρο, στο παιχνίδι του Φωστήρα με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας, μεταξύ των δύο ομάδων.

Έπεσαν «ψιλές» στον Ταύρο
Επεισόδια, μικρής, ευτυχώς, έκτασης σημειώθηκαν στο γήπεδο του Ταύρου ανάμεσα στους οπαδούς του Ατρόμητου και του Φωστήρα. Οι δύο ομάδες «κοντράρονταν» για την Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και οι οπαδοί τους βρήκαν την ευκαιρία να… ανταλλάξουν κάποιες «ψιλές».

Πιο συγκεκριμένα, οπαδοί των φιλοξενούμενων πέρασαν από την εξέδρα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, εκεί συναντήθηκαν με οπαδούς των γηπεδούχων και μέχρι να παρέμβουν τα ΜΑΤ, υπήρξαν κάποιες «μάχες». Με την παρέμβαση της αστυνομίας όμως, όλα τελείωσαν και οι οπαδοί επέστρεψαν στις θέσεις τους. Πηγή: sport-fm.gr

Στις 8 Οκτωβρίου η απολογία Μαρινάκη!!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα απολογηθεί για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια των διαιτητών, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στις 8 Οκτωβρίου η απολογία Μαρινάκη
Για τις 8 Οκτωβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ορίστηκε η δική, στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, θα απολογηθεί για την παρουσία του στα αποδυτήρια των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για το θέμα στις 18 Ιουλίου. Πηγή: sport-fm.gr

Το σημάδι του… Ζόρο!! (video)

Τον δικό του «ήρωα» βρήκε ο ΟΦΗ! Το… σπαθί (ή μάλλον το κεφάλι) του Ζόρο έσπασε την επιθετική κατάρα και στις καθυστερήσεις του αγώνα στην Καλλιθέα (1-0) του έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο Κύπελλο!

Το σημάδι του… Ζόρο! (video)
Οι… υπεράνθρωποι αναλαμβάνουν όταν τα πράγματα στριμώχνονται για τα καλά. Κι ο ΟΦΗ -με τρεις πόντους και ένα μόλις γκολ σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος- πήγε πολύ στριμωγμένος στην Καλλιθέα. Για να βρει εκεί τον δικό του ήρωα!

Επί 93 λεπτά λοιπόν οι Κρητικοί έβλεπαν την επιθετική «κατάρα» να τους ακολουθεί και στο «Ελ Πάσο». Δυσκολεύονταν ν’ αποκαταστήσουν τις (διαταραγμένες) σχέσεις τους με τα δίχτυα. Αντίθετα, κρατούσαν… σε εξαιρετικό επίπεδο αυτές με τα δοκάρια (το σημάδεψε ο Φραγκουλάκης στο 58’).

Κι αφού δεν τα κατάφερναν οι αρμόδιοι (οι επιθετικοί), το πήρε πάνω του ένας αμυντικός. Σε μια προώθησή του λοιπόν -σχεδόν σε νεκρό χρόνο- ο Ζόρο έβαλε σωστά το κεφάλι του. Έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει ο Κατσούλης.

Κι εκτός από λόγο πανηγυρισμών στους 50 πιστούς οπαδούς του ΟΦΗ -για την πρώτη φετινή νίκη- έδωσε και τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης (με το 1-0) στην ομάδα του.




Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κριστόφ Βαζέχα): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Παγώνης, Καλαμιώτης, Φερέιρα, Φαγιέ (54’ λ.τ. Σταύρου), Κατσικογιάννης, Φαμπρίς, Ατματζίδης, Πούλγκα (73’ Καραλής), Γκαλάν (46' Χαϊκάλης)

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μονιάκης, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (85' Ζε Εντουάρντο), Περογαμβράκης (70' Νιμανί), Φραγκουλάκης, Όγιος (50’ Κουτσιανικούλης), Στάθης 
Πηγή: sport-fm.gr

Καλλονή... παντού! (video)

Δεν «λάμπει» μόνο στη Σούπερ Λίγκα. Η Καλλονή το κάνει και στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου επικράτησε στις καθυστερήσεις 2-1 του Πιερικού και είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση.

Καλλονή... παντού! (video)
Η εντυπωσιακή εκκίνηση της Καλλονής την φετινή σεζόν δεν αρκείται μόνο στο πρωτάθλημα! Οι νησιώτες με γκολ στις καθυστερήσεις, έφυγαν με το διπλό από την έδρα του Πιερικού (2-1) και βρίσκονται μια... ανάσα από την πρόκρισή τους στο 3ο γύρο του Κυπέλλου (στις 30 Οκτωβρίου η ρεβάνς).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στην Κατερίνη, με ωραία κεφαλιά του Γκάσιτς στο 30’. Τα χαμόγελα των παικτών του Μαντζουράκη χάθηκαν από τα πρόσωπά τους πολύ γρήγορα, αφού δύο λεπτά αργότερα, ο Καθάριος ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

Τα λεπτά περνούσαν, οι «σαρδέλες» ήταν ανώτερες στον αγωνιστικό χώρο, πίεζαν, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έμοιαζε απροσπέλαστος. Και το απέδειξε στο 75’, όταν απέκρουσε το πέναλτι του Περόνε! Ωστόσο, ο Αργεντινός πήρε το... αίμα του πίσω και μάλιστα σε χρόνο που «πονάει». Γιατί στο 90+3’ πέτυχε την προσωπική του «εξιλέωση» και ταυτόχρονα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Πατσιογεώργος, Νίκου, Κρουσταλέλης, Ν. Ιορδανίδης, Γ. Ιορδανίδης, Αποστολίδης, Παπατόλιος, Καθάριος, Μανίκας, Κέρι

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Γάλας, Λαμπρόπουλος, Κριπιντίρης, Γκάσιτς, Σιλιγαρδάκης, Φαρία, Βλαστέλης, Ντος Σάντος, Περόνε, Χουανλού

* Πριν την έναρξη του αγώνα ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ιστορίας Πιερικού τίμησε τον Γιάννη Μαντζουράκη. Στην πλακέτα που του απονεμήθηκε γράφει: «Στον προπονητή μας Γιάννη Μαντζουράκη, αρχιτέκτονα του υπέροχου Πιερικού της περιόδου 90-92». Πηγή: sport-fm.gr

Μπίλια και… προβάδισμα στο μπλε! (video)

Με γκολ του Ζαχόρα στο 86΄ ο Ηρακλής πήρε μεγάλη νίκη στο «Καυταντζόγλειο» επί της Ξάνθης και βάζει δύσκολα στον Ράινερ Μάουρερ ενόψει του επαναληπτικού στα Πηγάδια.

Μπίλια και… προβάδισμα στο μπλε! (video)
Σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 πανηγύρισε ο Ηρακλής στο «Καυταντζόγλειο» απέναντι στην Ξάνθη και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τόσο ο «Γηραιός», που αγωνιζόταν υπό την παρουσία αρκετών οπαδών του στο γήπεδο, όσο και οι Ακρίτες, στο ντεμπούτο του Ράινερ Μάουρερ στον πάγκο τους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το παιχνίδι άνοιξε. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν οι τυχεροί καταφέρνοντας να βρουν δίχτυα με το γκολ του Ζαχόρα λίγο πριν το φινάλε (86') και παράλληλα εξασφάλισαν τη νίκη.

Έτσι, η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς θα ταξιδέψει με το προβάδισμα στα Πηγάδια σε περίπου ένα μήνα για τον επαναληπτικό.



Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σίνισα Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κοντέων (39' λ.τ Κραγιόπουλος), Σαββίδης, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Ματσούκας (60' Ονουάτσι), Κυριάκος, Γιάρολιμ (54' Τσιλιανίδης).

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Βασιλακάκης, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Γούτας, Πάιτο, Χοσέμι (46' Βάλλας), Εστράδα, Μάνταλος, Σολτάνι (65' Τριάδης), Σολάρι (71' Ράνος).
Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα είναι… Πασάς!!

Και τώρα είναι… Πασάς
Την ώρα που άλλες ομάδες από την Σούπερ Λίγκα έχασαν, άλλες έφεραν ισοπαλία και… γενικώς δυσκόλεψαν την ζωή τους, ο Παναιτωλικός πέρασε από την Κασσιώπη με 1-0 και έκανε απλά τα πράγματα για πρόκριση στην Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Χάβου, με αρκετές αλλαγές, αλλά με καλό ρυθμό, επικράτησε των Φαιάκων χάρη σε ένα τέρμα του Πασά στο 60’ με κεφαλιά. Οι Αγρινιώτες είχαν καλή παρουσία, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν τη διαφορά του σκορ και τελικά πανηγύρισαν τη νίκη που τους φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση.

Προσπάθησε η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, η οποία προετοιμάζεται να κάνει τη δική της προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Football League που ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακό.

Με δέκα παίκτες τελείωσε η Κέρκυρα, λόγω αποβολής του Ζορμπά, ενώ με δέκα, αλλά για διαφορετικό λόγο, τελείωσε το παιχνίδι ο Παναιτωλικός. Ο Μύγας τραυματίστηκε και δεν υπήρξε άλλη αλλαγή. Από εκεί και πέρα, αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Δάρλας, στη θέση του οποίου μπήκε ο Άσκες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κασσιώπη (Μιχάλης Γρηγορίου): Βρονταράς, Βενέτης, Ζορμπάς, Ναγιάρ (68' Γυφτοκώστας), Γκόμεζ, Κόντος, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ, Ανδρεόπουλος, Σουάνης (68' Καραγιαννίδης), Κουτσόπουλος (74' Αρμένης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης (46' Πόι), Μελισσάς (68' Παπουτσογιαννόπουλος), Κούσας, Δάρλας (45+1' λ.τ Κάρλος Άσκες), Σφακιανάκης, Καλογέρης, Πασάς, Μύγας, Μπελόν, Κουτσοσπύρος.

Διαιτητής: Ντίτσιος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Άρης θέλει επενδυτή, όχι ψώνιο»!

argi
Ο νομικός του Άρη, Αργύρης Αργυριάδης, που ασχολείται με το άρθρο 99 φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και  αναφέρθηκε κυρίως στο πώς θα πρέπει να προσεγγίσουν οι άνθρωποι της ομάδας έναν υποψήφιο επενδυτή. Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Πρέπει να έρθει επενδυτής;
«Θεωρώ ότι είναι η κοινή συνιστάμενη όλων όσον βρίσκονται στον Άρη, αν αντιληφθούμε ότι λειτουργούμε σε ένα επιχειρηματικό ποδόσφαιρο που δεν είναι ούτε καν επαγγελματικό . Και ειδικά με όλη αυτή την συναστρία των αρνητικών οικονομικών. Αν τα αντιληφτούμε αυτά και ξεκινήσει ένα διάλογος, μπορούμε να καταλήξουμε κάπου».
Τελικά θέλουν στον Άρη να έρθει επενδυτής;
«Συντονισμός δεν υπάρχει γιατί δεν έχει ξεκινήσει κανένας διάλογος για το πώς μπορούμε να δούμε την επόμενη μέρα και τις προοπτικές για έναν επενδυτή. Ή ακόμη και τρεις επενδυτές. Έναν για κάθε φορέα του Άρη. Η ουσία είναι ότι κάποιοι φοβούνται την έλευση επενδύτη γιατί είναι κάτι καινούργιο είτε γιατί θέλουν να κρατάνε τον Άρη μικρό για να φαίνονται οι ίδιοι μεγάλοι. Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και να δούμε πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε»
Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι στον Άρη που είναι πιασμένοι από τις καρέκλες;
«Μιλάω για ανθρώπους που άσκησαν διοίκηση. Είδαμε πώς λειτούργησαν τον Μάιο. Υπήρχε μία εσωτερική εκλογική διαδικασία. Τα ζητούμενα που έπρεπε να υπάρχουν θα ήταν πως αυτή την στιγμή δεν μετράει  ποιος είναι πιο όμορφος αλλά πως μπορούν να έρθουν λεφτά. Αντί να ακούγεται αυτό ακουγόταν ότι άλλο υπάρχει. Όλοι θεωρούσαν ότι με μία απλή διαχείριση το πρόβλημα θα λυθεί. Εγώ αυτό αντιλήφθηκα.  Μου είχε κάνει την τιμή η ΚΜΑ να μιλήσω στην συνέλευση και είπα ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν έχει νόημα»
Και τι προτείνετε;
«Επιτροπή σωτηρίας για πέντε-έξι μήνες που θα χτυπούσε πόρτες παραγόντων και θα παρουσίαζε τα οικονομικά και τις προοπτικές, με πιθανές ιδέες καις σκέψεις για το πώς μπορεί ένα από τα πιο ισχυρά brand names στην Ελλάδα να είναι κερδοφόρο. Να καταλάβουμε τι ζητάμε»
Τι σημαίνει επενδυτής κατά την γνώμη σας;
«Επενδυτής σημαίνει θα βάλω 1 ευρώ και σε πέντε χρόνια θα έχω κέρδος. Αν θέλουμε κάποιον που απλά θα έρθει για να είναι  διάσημος αναζητούμε ένα ψώνιο. Αν ψάχνουμε έναν επενδυτή σημαίνει ότι κάποιος βλέπει 10 χρόνια μπροστά και να αισθάνεται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα υπάρξουν σύλλογοι αντάξιοι των ευρωπαϊκών. Δείτε την Βασιλεία που δεν είχε ποδοσφαιρική παράδοση και χτυπάει την Τσέλσι. Με ποιους; Με κάποιος που λειτούργησαν επαγγελματικά και όχι ψώνια. Θέλουμε επενδυτή λαμόγιο, ψώνιο, χορηγό; Αν θέλουμε επενδυτή πρέπει να τον πείσουμε τι σημαίνει Άρης και κυρίως τι σημαίνει ΑΣ και ΠΑΕ»
Γιατί βγάζετε την ΚΑΕ;
«Δεν θέλω να τα ενώσω όλα μαζί γιατί δεν μιλάω για έναν ενιαίο επενδυτή. Όλοι όμως πρέπει να πάνε στην ίδια λογική. Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιος θα ξεπεράσουμε την υφιστάμενη κατάσταση αν δεν έρθει νέο αίμα»
Χρειάζονται άνθρωποι του Άρη ή τεχνοκράτες;              
«Μπορεί να είναι τεχνοκράτες από την οικογένεια του Άρη. Πάντα ψάχνουμε τον καλύτερο ασχέτως ταυτότητας και ιδεολογίας. Θα πρέπει να βρει τα καλύτερα γραφεία τους καλύτερους ορκωτούς και να μπορεί να κάνει συγκριμένα πράγματα. Ένας άγνωστος λογιστής μπορεί να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου σοβαρού επενδυτή. Έχει σημασία σε ποιους απευθυνόμαστε. Κατά την γνώμη μου όσα είπε ο κύριος Ηλιάδης περί διαχειριστικής προσέγγισης έχουν τελειώσει»
Πώς βρίσκουμε έναν επενδυτή;
«Τον επενδυτή δεν τον βρίσκεις  ούτε στα γαριδάκια ούτε με μικρές αγγελίες. Με στοχευόμενες κινήσεις. Συγκεκριμένες οικογένειες οι οποίες θα είχαν ένα λόγο να δουν με καλό μάτι τον Άρη εφόσον μιλούσαμε με οικονομικούς και όχι συναισθηματικούς όρους. Είναι ξέχωρο να λέμε αν βάλεις αυτά τα λεφτά δεν θα τα χάσεις και φυσικά θα έχεις και άλλες υπεραξίες. Δημοσιότητα θα υπάρχει αντί να μην είναι ο πρωταρχικός στόχος»
Είναι δική σας αρμοδιότητα να βρείτε επενδυτή;
«Για να ξεκαθαρίζουμε τους στόχους, εμένα μου ανατέθηκε το 99. Μέσα στο 99 υπάρχει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μιλάω. Πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος. Χρειάζεται να έρθει φρέσκο χρήμα. Ούτε εντολή έχω ούτε νομιμοποιούμε να βρω επενδυτή. Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί ικανότεροι για αυτή την δουλειά. Να πάρουν δύο οικονομικούς συμβούλους που θα κάνουν τις απαραίτητες μελέτες και να χτυπήσουν συγκεκριμένες πόρτες»
Τι συμβαίνει στο εξωτερικό όταν ψάχνουν επενδυτή;
«Πού τους βρίσκουν τους επενδυτές οι εταιρίες που είναι στα χρηματιστήρια; Δεν έρχεται ο επενδυτής, η εταιρία ψάχνει τον επενδυτή. Και φυσικά μιλάμε σε αυτούς που θα έπρεπε να μιλήσουμε. Με πέντε – δέκα ανθρώπους.   Υπάρχουν ακόμη, εταιρίες που μπορεί να ασχολούνται με κατασκευαστικά έργα αλλά επενδύουν στον αθλητικό χώρο. Γιατί βλέπουν μία διαδικασία που βγάζει λεφτά».
Για το άρθρο 99:
«Δε θεωρώ δεδομένη την επαγωγή στο 99 όσο υπάρχει ένα δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου και κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Οι παλιοί δικηγόροι έλεγαν: «Να φοβάσαι τα μπροστινά του καλόγερου τα πισινά του γαϊδάρου και την απόφαση του δικαστή».
Θα ήταν μία καλή λύση η Γ’ όπως έκανε η ΑΕΚ;
«Να σταματήσει η κουβέντα ότι ο Άρης δε σώζεται με τίποτα και πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της ΑΕΚ. Όχι μόνο είναι ανιστόρητοι όσοι τα λένε αλλά και οικονομικά προβληματικοί. Πρωτίστως υπάρχουν αθλητικοί κίνδυνοι. Μπορεί να σε οδηγήσει στην πλήρη ανυποληψία πέρα από τα νομικά. Έχουμε και το άλλο παράδοξο. Λέμε να να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ΑΕΚ  παραγνωρίζοντας ότι εκεί βρέθηκε ένας πολύ ισχυρός επενδυτής».
Θέλει επενδυτή επιπέδου Μελισσανίδη ο Άρης;
«Ακόμα και αν είναι λόφος, ας έρθει. Ας μην είναι βουνό. Είναι διαφορετικό να έχει ένα χρέος 34,000,000 που πρέπει να πληρωθεί άμεσα και άλλο 17,000,000 σε βάθος πενταετίας και να έχει διασφαλισμένα 5,000,000 εκατομμύρια. Αν ξεκινήσεις από την Γ’ μέχρι να φτάσεις στην Σουπερλιγκ δεν θα έχεις διασφαλισμένο ούτε τον ΟΠΑΠ ούτε την ΝΟVΑ. Μέσω του 99 και μίας οικονομικής τονωτικής ένεσης φτιάνεις ένα καλό ρόστερ».
Για τον Ζαμπέτα που όπως έγινε γνωστό του ήρθαν δύο κατασχετήρια:
«Με λυπεί. Αντιλαμβάνεστε ότι έχει νόημα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για όσους διοίκησαν και είχαν τις τύχες του συλλόγου. Η ουσία είναι ότι αν σωθεί το καράβι θα σωθούν και ο ναύτες και οι καπετάνιοι και όσοι είχαν σχέση»
Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:
«Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι έχει ξεκινήσει. Η διαδικασία είναι ανοιχτή αλλά ας αφήσουμε το τυπικό. Το ότι μία εταιρία έχει ανοίξει την αύξηση δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί επενδυτής. Ακόμα και αν γίνουν 800 δημοσίευσης από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να υπάρχουν εγκρίσεις. Το ζητούμενο είναι τι πόρτες χτυπάμε και τι λέμε. Αν λέμε ότι είμαστε από τους πιο ιστορικούς συλλόγους και ότι είμαστε καλά παιδιά δεν κάνουμε κάτι. Χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Νούμερα, στοιχεία αν θέλετε το καρότο για να τον πείσεις να ακουμπήσει τα λεφτά του. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα στην Θεσσαλονίκη ισχυροί παράγοντες».
Πηγή: arenafm.gr

«Συμβαίνουν εκπλήξεις στο Κύπελλο»

gogolos
Ο Έλληνας αμυντικός, Σπύρος Γόγολος, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τα χρώματα τόσο του Άρη όσο και του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στον αγώνα Κυπέλλου των δύο ομάδων:
Καταρχήν είπε για την Λαμία στην οποία αγωνίζεται φέτος:
«Εδώ και ένα μήνα βρίσκομαι στην ομάδα της Λαμίας που την φετινή χρονιά γίνεται μία καλή προσπάθεια. Οι άνθρωποι έχουν στόχους. Είδα ότι πάει να γίνει κάτι καλό. Διψάει η πόλη για ποδόσφαιρο και είναι κρίμα που τα τελευταία χρόνια έπαιζε στα τοπικά. Έχουμε αρχίσει μια προσπάθεια για επιστροφή»
Για τον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη είπε:
«Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Τα θετικά για τον Άρη είναι ότι έχει παιχνίδια στα πόδια του ενώ ο Βόλος πρέπει να έχει μόνο ένα από όσο θυμάμαι. Από την άλλη οι ομάδες τις Β’ κάνουν πολλές εκπλήξεις ενώ θα παίζουν σε μία καυτή έδρα το ΕΑΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τον Πανθεσσαλικό. Και θα κάνουν τα πάντα . Είναι δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη. Δεν πρέπει να κρατήσει δυνάμεις γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο»
Ο Άρης αγωνίζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές λόγω των γνωστών απαγορεύσεων που έχει στις μεταγραφές:
«Είναι το γνωστό πρόβλημα που το ξέρουμε. Έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Δυστυχώς θα πρέπει να το προσπεράσουν αυτό και να μπορέσουν  να βγουν από το αδιέξοδο. Όσον αφορά τα οικονομικά οι άνθρωποι που είναι μέσα γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα αλλά πάντα έχει αντίκτυπο. Με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι που το αποτέλεσμα τον αδικούσε στην Ξάνθη. Και το πέναλτι και οι φάσεις. Στάθηκε άτυχος. Μία νίκη αλλάζει την ψυχολογία και θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση»
Για τις εκπλήξεις που συμβαίνουν συχνά στο Κύπελλο:
«Δεν είναι πρωτοφανές. Έχει συμβεί και στα προηγούμενα χρόνια. Οι ομάδες της Σούπερλιγκ δίνουν βάση στο πρωτάθλημα και κάνουν rotation. Οι ομάδες της Β’ έχουν μεγάλο κίνητρο και έτσι συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν. Οι ομάδες της Σούπερλιγκ βλέπουν ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο θα περάσουν και κάπως έτσι γίνονταν εκπλήξεις»
Για τον Ηρακλής Ξάνθης:
«Είναι δύσκολο παιχνίδι .Ο Ηρακλής την φετινή χρονιά θα παρουσιαστεί πιο δυνατός. Έχουν γίνει καλές προσθήκες και θα κάνει τα πάντα για να ανέβει. Θα μπορούσε να γίνει την περσινή χρονιά. Είναι δύσκολο παιχνίδι νομίζω ότι ο Ηρακλής μπορεί να τα καταφέρει. Η Ξάνθη είναι  αντίπαλος που δεν φοβίζει»
Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’:
«Σίγουρα είναι περίεργο πρωτάθλημα. Είναι έξι όμιλοι και υπάρχουν μεγάλες ομάδες και ιστορικές. ΑΕΚ Λάρισα η Λαμία. Εγώ δεν έχω την γνώση για το πώς είναι αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ωραίο. Παίζουν πολλά νεαρά παιδιά και νομίζω ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βάση γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθούν»
Πηγή: arenafm.gr

«Το μυαλό στο πρωτάθλημα»

arhs
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Μηχαλίτσος, μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα των «κιτρινόμαυρων».
Μήπως οι παίκτες επηρεαστούν από την κατάσταση στο πρωτάθλημα και δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο Κύπελλο;
«Το λόγο το έχει ο προπονητής 100%. Ξέρει ποιοι είναι κουρασμένοι και ποιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αυτός γνωρίζει πολλά πράγματα και το τι πρέπει να κάνει. Ο Άρης δεν είναι ομάδα Γ’  που λες δεν τρέχει και τίποτα αν αποκλειστούμε. Από την άλλη υπάρχει και ο αγώνας πρωταθλήματος και ο προπονητής θα αποφασίσει. Έχει κάποιους τραυματισμούς που σε αντίθεση περίπτωση θα έπαιζαν αλλά τους προφυλάσσει. Στο βάθος του μυαλού δείχνει να έχει τον αγώνα της Κυριακής»
Για τους παίκτες είπε:
«Όταν αλλάζει ο προπονητής ο ποδοσφαιριστής αρπάζει μία ευκαιρία. Κανείς δεν έχει την φανέλα σπίτι του. Ελάχιστοι κάνουν την διαφορά, οι περισσότεροι είναι στο ίδιο επίπεδο»
Τι διαφορές εντοπίζει από την προ-Μιλίνκοβιτς εποχή και την μετά;
«Όταν φτάνεις στο πάτο δεν έχει πιο κάτω. Τώρα είναι πολύ πιο πάνω από το μηδέν αλλά μιλάμε ότι έχει φτάσει στον πάτο. Στα πρώτα τρία παιχνίδια δεν υπήρχε τίποτα. Τώρα υπάρχει κάτι καλύτερο. Με την έλευση προπονητή καμιά 10 μέρες οι παίκτες υπερβάλλουν εαυτό όπως ο Ψυχογιός που δεν έπαιζε και τώρα είναι από τους κορυφαίους . Η διάρκεια θα δείξει πως είναι η κατάσταση . Το ευχάριστο είναι ότι ο νέος προπονητής δεν βάλλεται κα έτσι θα πρέπει να γίνεται»
Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στήριξη στον προπονητή;
«Σέβομαι απόλυτα τον κόσμο αν και κάποια στιγμή με αδίκησαν χωρίς να λέω ότι φταίει. Ο ευάλωτος προπονητής δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε μία ομάδα που έχει και οικονομικά προβλήματα. Εάν δεν στηρίζεσαι οι παίκτες το αντιλαμβάνονται και δεν μπορείς να επιβληθείς σε κανένα. Έχεις χάσει τον έλεγχο. Πρέπει να το καταλαβαίνουν και αυτοί που πληρώνουν και στηρίζουν την ομάδα, όμως παρασύρονται από κάποιους που έχουν μικροσυμφέροντα. Δεν θα πω τίποτα κακό. Δεν φταίνε αυτοί»
Για την επιστροφή Αγκάνθο. Θα ωφελήσει;
«100%. Όμως θα μπερδέψει και την κατάσταση γιατί υπάρχει λάθος προγραμματισμός στο ρόστερ. Υπάρχει το πρόβλημα ότι σε κάποιες θέσεις υπάρχουν πολλές λύσεις και σε κάποιες άλλες όχι. Αναγκαστικά κάθε προπονητής θα κάνει αλχημείες αλλά  δεν μπορεί να αποδώσει ένας παίκτης το ίδιο που θα απέδιδε στην φυσική του θέση. Θα καούν  ποδοσφαιριστές γιατί θα παίζουν σε λάθος θέσεις»
«Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε  στην αναμέτρηση Ξάνθη-Άρης όπου είπε: «Ειδικά η φάση του Τάτου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πέναλτι. Δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Είναι ο ορισμός του πέναλτι. Το οποίο μπορεί να αλλάξει την ροή. Δεν μπορείς να μην το δώσεις. Ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας να είσαι το δίνεις»
Για την εικόνα του Άρη
«Στο παιχνίδι αυτό ο Άρης έδειξε ένα άλλο πρόσωπο για 12 λεπτά γιατί τα υπόλοιπα ήταν μία από τα ίδια. Για 12 λεπτά ο Άρης έγινε σαν την Μπαρτσελόνα. Αν δεις το υπόλοιπο όμως είναι μία από τα ίδια. Όταν άρχισε να πιέζει ο Άρης σάστισε η Ξάνθη. Ανέβασε την ομάδα και πρέσαρε με έναν τρόπο που μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να παίξει. Δηλαδή φουλ τις μηχανές. Θα πρέπει εκεί που πιέζεις να βάλεις γκολ.  Ό Άρης ήταν άτυχος γιατί έκανε τόσες φάσεις όσες δεν έκανε σε όλα τα ματς»
Για το πρέσινγκ που έκανε ο Άρης σε κάποιο διάστημα του αγώνα:
«Δεν μπορείς να το κάνεις για μεγάλα διαστήματα.. Αυτό έχει και μειονεκτήματα γιατί οι στόπερ έχουν φτάσει στο κέντρο. Στην πρώτη αντεπίθεση μπορείς να φας γκολ. Οι ελληνικές ομάδες μπορούν να το κάνουν αλλά για μικρό διάστημα. Ο άλλος τύπος πρέσινγκ είναι να κλείνεσαι  στο δικό σου μισό όταν παίζεις με πιο δυνατό αντίπαλο, με σκοπό να βάλεις ένα γκολ στην αντεπίθεση ενώ υπάρχει και η πίεση στα ¾ του γηπέδου»
Πηγή: arenafm.gr

«Μου παίρνουν τα σπίτια…»

zabetas
Στο ραδιόφωνο του ARENA FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας, ο οποίος τοποθετήθηκε σε αρκετά θέματα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
“Μου επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή , κατασχετήριο για δυο σπίτια μου για χρέη προς το δημόσιο που αφορούν την ΠΑΕ. Προσωπικά ευθύνομαι για το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ , όπως επίσης και ο Σκόρδας με τον Αθανασιάδη. Από τα σαλόνια βρεθήκαμε στα αλώνια. Τα τελευταία 4 χρόνια η ΠΑΕ Άρης πλήρωσε δέκα εκατομμύρια ευρώ προς το δημόσιο. Ενώ ο ΠΑΟΚ που θέλει να διαγράψει τα χρέη 22 εκ. ευρώ που είναι «παγωμένα» στα διαιτητικά δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τους ποδοσφαιριστές του και ο Άρης δεν μπορεί να το κάνει αυτό και είναι ξεκάθαρα άνισος ανταγωνισμός. Δεν θέλω να ανοίξω καμία κόντρα με τον ΠΑΟΚ , αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάμε στα διοικητικά δικαστήρια. Αν πηγαίναμε το δημόσιο μπορούσε να είχε δικαίωμα προτίμησης, που δεν ασκήθηκε ποτέ. Αυτό δεν έγινε στον ΠΑΟΚ, αλλά στον Αρη έγινε και πρέπει να πληρώσουμε το άρθρο 44 και την εφορία. Από το 2009 θέλαμε να μπούμε σε διαδικασία εξυγίανσης και επιδιώξαμε συμβιβασμούς. Όταν δεν υπάρχει στήριξη και υποστήριξη για τις ρυθμίσεις δεν μπορείς να κάνεις δουλειά. Πρόσφατα συνελήφθη γιατί είχα αφήσει 1,5 εκ. ευρώ που δεν εισέπραξα ( ΟΠΑΠ και Σούπερ Λίγκ), ώστε να βγει η νομοθεσία για ρυθμιστή των χρεών, ώστε ο Άρης να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα. Ένα βασικό θέμα για την αδειοδότηση της ομάδας είναι η φορολογική ενημερότητα. Για να χειριστής κάτι καλά, χρειάζεσαι και πλάτες και καλά κάνει ο κ. Σαββίδης και κάλεσε όλους τους πολιτικούς. Εμένα με κυνηγούν στον Άρη και έτσι δεν μπορούμε να βρούμε λύση.
Ο Άρης βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, γιατί πληρώνει την προσωπική κόντρα του Σκόδρα με τον Γιάννη Σαουρίδη και τον Γιάννη Κόντη. Γιατί όταν το 2009 δεν τα βρήκαν μεταξύ τους για διάφορους λόγους . Τότε για ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα και μετά άρχισε η αντιστροφή μέτρηση. Έτσι την πληρώνει ο Άρης. Έδιωξαν άτομα όπως ο Πόπης , ο Παπαϊωάννου και ήρθαν άτομα άπειρα που έχουν διάθεση αλλά δεν μπορούν αν λειτουργήσουν. Ο περσινός σχεδιασμός ήταν τραγικός και σωθήκαμε στο τέλος. Φέτος βλέπουμε την ομάδα με έναν βαθμό και να αγκομαχάει με τα οικονομικά της. Έχω βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης 200 χιλιάδες ευρώ. Δέχτηκα τα «κουρέματα» με το άρθρο 99 , θα μας πάρουν τα σπίτια μας. Δεν χρέωσα την ΠΑΕ. Αν μου φέρει ο Σκόδρας τα 9 εκατομμύρια ευρώ που πληρώσαμε για δική του χρήση , τότε ας μου πουν τα χρέη μου. Ήταν χρήματα του κοσμου από εισιτήρια, φανέλες και οτιδήποτε άλλο. Η παραπληροφόρηση από τον Σκόρδα ήταν μεγάλη και έκανε ζημιά στον Άρη. Κατέστρεψε πολλά πράγματα που είχαν δρομολογηθεί. Είχαμε συμφωνία με την Ντόρμουντ πέρσι στο εμπορικό κομμάτι και δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Ενημέρωσα ακόμα και τους υπάρχοντες στην ΠΑΕ αλλά δεν έγινε κάτι σε αυτό τον τομέα.
Σχετικά με την Ντορντμουντ: Δεν έχουμε υπογράψει προσύμφωνο, εμπορική συνεργασία έχω υπογράψει, δεν θα αγοράσει ούτε η Ντόρτμουντ τον Άρη ούτε ο Άρης την Ντορμουντ. Δεν είναι σπίτι μου το συμφωνητικό είναι στον υπολογιστή μου. Έχω ενημέρωση την ΠΑΕ”.
Σχετικά με την Grundig:
“Δεν υπάρχει συμφωνητικό , αρχική συμφωνίας με τον Σειτανίδη για την διαφήμιση της φανέλας. Ο Σειτανίδης και η Γκρουντινγκ κέρδισαν το δικαστήριο γιατί τότε παίξαμε πέντε εμφανίσεις με την Γκρουντινγκ στην φανέλα μας και μετά την βγάλαμε και βάλαμε τον ΟΠΑΠ. Με αυτή την ιστορία κέρδισε το δικαστήριο. Επιβάλλεται λοιπόν ο Άρης πέρυσι να πληρώσει 45.000 ευρώ – τα οποία πλήρωσε- με την συμφωνία ότι θα πάρει φέτος αυτά τα χρήματα πίσω ώστε να βγει η μια η άλλη για τις δυο εταιρίες και ο κ.Σειτανίδης θα έπαιρνε κάποια bonus από τις εταιρίες που θα διαφημίζεται. κερδισμένος θα ήτανε. Ο Άρης θα ήταν κερδισμένος γιατί θα γλίτωνε μια αγωγή  450.000 ευρώ δεν είναι δηλαδή όπως λένε σήμερα στην ΠΑΕ ότι το τίμημα της φανέλας είναι μικρό, 40.000 ευρώ, αν πάρει κανείς και διαβάσει την εξωδικαστική συμφωνία και συμβιβασμό που έχει κάνει η ΠΑΕ Άρης με τον Σειτανίδη θα καταλάβει πολύ καλά ότι ο Άρης γλίτωσε 450.000 ευρώ, μια νέα Sportvision.
Ο κ.Ηλιάδης ήταν ξεκάθαρος, απλά επειδή υπάρχει αμάθεια και ημιμάθεια στον κόσμο και στους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ Άρη,  ο κ.Ήλιάδης είπε υπάρχει μόνο ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός και δεν υπάρχει αρχική συμφωνία. Αν διαβάσει ο κ.Ηλιάδης προσεκτικά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει αρχική συμφωνία.
Ο Άρης το 2010 βάζει σε πέντε αγώνες Grundig, έρχεται ο ΟΠΑΠ και λέει πόσα λεφτά είναι να πάρετε-100.000 ευρώ- ωραία εγώ σας δίνω 250.000 ευρώ λέει ο ΟΠΑΠ. Κάνει λοιπόν ο Άρης την διαδικασία και βάζει τον ΟΠΑΠ πίσω στην φανέλα το 2010. Πάει ο Σειτανίδης και λέει κάτσε ρε φίλε, παίζεις πέντε αγωνιστικές με Grundig και πάς και με βγάζεις άρα σημαίνει πως υπάρχει συμφωνία, δεν υπήρχε συμφωνητικό, εκεί ήταν λάθος του εμπορικού υπευθύνου. Πάει λοιπόν στο δικαστήριο κερδίζει 75.000 ευρώ με προσωρινά εκτελεστώ 45.000 ευρώ.  Έρχεται λοιπόν ο Σειτανιδης στην ΠΑΕ με την δικαστική απόφαση και κάνει κατάσχεση στα τηλεοπτικά μας πέρυσι. Έχω κάνει ενδιάμεσα εγώ συμβιβασμό μαζί του. Του λέω κέρδισες το δικαστήριο; ωραία, θα σου δώσουμε τα 45.000 ευρώ που κέρδισες στο δικαστήριο, θα μας δώσεις του χρόνου εσύ 40.000 ευρώ + φ.π.α για να πατσίσουμε στην ουσία τα δικαστικά έξοδα και τα κέρδη που θέλεις να αποκομίσεις από αυτήν την διαδικασία. Θα κάνουμε πάλι συνέντευξη Τύπου, θα βγάλουμε πάλι την φανέλα στην Grundig γιατί είναι μεγάλο όνομα και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στην συνέχεια κ αλλά έσοδα που μπορεί ενδεχομένως να μας φέρει την τρίτη η τέταρτη χρονιά γιατί υπάρχει η προοπτική συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια.
Έρχεται φέτος η ΠΑΕ και δεν γνωρίζει καν το συμφωνητικό, με δικό μου σκάλισμα το βρίσκουν το συμφωνητικό, στο οποίο λέω μέσα απλά πράγματα. Δώσαμε 45.000 ευρώ, θα πάρουμε 42.000 +φ.π.α και τελειώνει το παραμύθι. Απλά τα πράγματα. Έρχεται η διοίκηση Ηλιάδη και με το δίκιο της, γιατί μπορεί να έχει χορηγό με 500.000 ευρώ και λέει αυτά τα έσοδα είναι λίγα και λέω εγώ αν είναι δικιά σου η εταιρία να απολέσεις ένα έσοδο 40.000 ευρώ, αν δεν είναι δικιά σου η εταιρία, καλό θα είναι να πάς να πάρεις αυτά τα 40.000 ευρώ.  Αν όμως ο κ.Ηλιάδης έρθει από την Αμερική με 10 χορηγίες, γερός να είναι ο άνθρωπος, χαλάλι του η χορηγία της Grundig και να μπουν περισσότερα που έχει ο άνθρωπος στα σκαριά, όπως μου είπε ο ίδιος. Αλλά δεν υπάρχει αρχική συμφωνία γιατί ο Σειτανίδης κέρδισε λόγο οτι παίξαμε πέντε φορές με την Grundig στην φανέλαμ, για αυτό κέρδισε το δικαστήριο. Αυτή είναι η ουσία. Ήταν λάθος του εμπορικού υπευθύνου που παίξαμε χωρίς συμφωνιτικό με την Grundig, δεν ήταν δικό μου. Προέτρεξε καθώς του είπε πως θα τα βρούμε, θα συμφωνήσουμε και πριν υπογράψουμε την συμφωνία, έβαλε να παίξει η Grundig στην φανέλα. Τα πράγματα είναι απλά, δεν υπήρχε χορηγός και επέλεξε να βάλει την Grundig.
Ο κ.Σειτανίδης έχει σήμερα υποχρέωση βάση του συμφωνητικού 31 Μαΐου να δώσει τις επιταγές για την φετινή χρονιά, τις οποίες ακόμα δεν έδωσε. Αλλά η ΠΑΕ Άρης πρέπει να είναι εκεί όχι εγώ. Οι συμφωνίες είναι στο λογιστήριο. Το δήλωσε και ο κ. Ηλιάδης ότι βρήκε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, εάν τον διαβάσει κανείς προσεχτικά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τα λέει όλα. Εγώ είχα βάλει εκεί μέσα την αγωγή που είχε κάνει τότε ο κ.Σειτανίδης, την ενδεχόμενη οποιαδήποτε αγωγή ήθελε να κάνει ο κ.Σειτανίδης, να φύγει το προσωρινά εκτελεστώ δίνοντας τα χρήματα, τελειώνουμε με εκείνα εκεί, άρα τα παλιά δικαστήρια τα κλείσαμε δίνοντας τα 45.000 ευρώ. Και ερχόμαστε για την φετινή χρονιά και λέω, ωραία θα σου δώσουμε τα 42.000 ευρώ θα μας δώσει τα 40.000 ευρώ όμως φέτος, άρα είμαστε κατά 2000 ευρώ ζημιωμένη, τα οποία ούτε αυτά πήγαμε να πάρουμε γιατί τα θεωρούμε λίγα.
Αν ο Άρης δεν έδινε 10 εκατ. ευρώ στην εφορία και έδινε 5 εκατ. ευρώ μόνο και τα άλλα στους παίκτες, δεν θα παίζανε σήμερα ο Καστίγο, ο Φατί και άλλοι; τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών είναι 7.5 εκατ. ευρώ. Λέτε ο Άρης να μην έπαιζε τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ;
Για αυτό σας λέω ότι ο Άρης λέμε ότι μπορεί να τρώει από μέσα τις σάρκες του, γιατί δυστυχώς αυτή η καρέκλα, η ριμάδα αυτή, γιατί του την φάγανε κάποιοι του Σκόρδα και του ξένισε, ένα χρόνο δεν μίλησε και από τότε έβαλε όλα τα Αθλητικά Νέα και τους παραγωγούς του να κυνηγάνε την ΠΑΕ για ότι κακό συμβαίνει, μην προβάλλοντας τίποτα καλό, λες και εμείς δεν κάναμε τίποτα καλό για τον Άρη.
Ο Λάμπρος Σκόρδας είναι μεγάλος Αρειανός αλλά τρομερός εγωιστής και ο προσωπικός του εγωισμός γιατί ο Σαουρίδης με τον Κόντη ή τότε με τον  Super 3 δεν ξέρω και εγώ ποιος του πήρε την καρέκλα, από εκεί και μετά ξεκίνησε ο πόλεμος και δεν την πληρώνει ούτε ο Ζαμπέτας , ούτε ο Σκόρδας αλλά το σημαντικότερο από όλα ο Άρης. Τα φυσικά πρόσωπα την πληρώνουν. Ήδη μας πήραν τα σπίτια χθες. Δεν ξέρω κάποιον που να έχει προσφέρει από μένα περισσότερα τα τελευταία πέντε χρόνια. Μου πήραν δυο σπίτια, τα μετρητά, χρήματα της οικογενείας μου και άλλα.
Για τo θέμα της ΑΡΗΣ Εμπορική:
Είμαι ακόμα μέλος, πρόεδρος είναι ο κ. Αθανασιάδης και διευθύνων σύμβουλος ο Αγαπητός Βαλογιώργης. Όταν εμείς αναλάβαμε την ΠΑΕ το 2009, αυτοδικαίως πήραμε και την εμπορική, πέρυσι δεν την πήρε κανένας, λένε σήμερα είναι ακυβέρνητο καράβι αλλά ποιος φταίει για αυτό; Εμένα με διώξανε τον Δεκέμβριο, την επόμενη μέρα λοιπόν έπρεπε να την πάρει κάποιος. Η διοίκηση του κ.Ψηφίδη η μετά η επόμενη διοίκηση. Μην πει κάποιος ότι δεν παίρνω χρεωμένη εταιρία γιατί και εμείς χρεωμένη την πήραμε. Και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ΑΡΗΣ Εμπορική έχει το 17% των μετοχών της ΠΑΕ Άρης άρα είναι εν-δυνάμει μέτοχος της ΠΑΕ. Όταν κάποιος αναλαμβάνει την ΠΑΕ πρέπει να αναλάβει και την Εμπορική γιατί δεν γίνεται να είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και να αποφασίσει άλλος για την φανέλα. Γιατί δεν την πήρανε οι επόμενες διοίκησης, να ρωτήσετε τους επόμενους. Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει από τον Δεκέμβριο που έχω φύγει μέχρι τώρα. Έχουμε πληρώσει σαν διοίκηση Ζαμπέτα και Αθανασιάδη 9 εκατ. ευρώ για χρέη προηγούμενων χρήσεων, ας μου τα φέρει αυτά κάποιος και θα δούμε πόσα χρωστάει ο Άρης.
Χθες ήταν για μένα μια μέρα σοκ, σήμερα ξανά ξεκινάμε την μέρα μας και προχωράμε ώστε να δούμε πως μπορούμε να σώσουμε την οικογένεια μας και από εκεί και πέρα μακάρι ο Άρης να κερδίζει σε κάθε αγώνα και με μισό μηδέν και ας μας περνούν το σπίτι, χαλάλι να γίνει”.
Πηγή: arenafm.gr