Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Φλας… Γκόρντον!!

Με… ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Γκόρντον Σίλντενφελντ που σκόραρε στο 90’, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Εργοτέλη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φλας… Γκόρντον!
Ο Παναθηναϊκός κάνοντας ένα πολύ καλό 20λεπτο στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε στο 41' με τον Κλωναρίδη, δέχτηκε την ισοφάριση στο 59' από τον Διαμαντάκο, όμως το γκολ του Κροάτη αμυντικού στο τέλος του έδωσε τη νίκη.

Στις 30/10 η ρεβάνς στην Κρήτη.

Το ματς

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι δύο ομάδες χρειάστηκαν ένα δεκαπεντάλεπτο μέχρι να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, αν και δεν βοηθούσε ούτε το βρεγμένο νωρίτερα χορτάρι της Λεωφόρου που δυσκόλεψε τις… ζωές και τις κινήσεις αρκετών ποδοσφαιριστών.

Ακολούθησε ένα διάστημα… χαλαρής πίεσης των γηπεδούχων στην οποία οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη είχαν την απάντηση, για να ισορροπήσουν στη συνέχεια, μέχρι οι Ντίνας και Κλωναρίδης να κάνουν το παιχνίδι τους.
Η καθοριστική παρουσία του Πελέ στον άξονα, οδήγησε τους παίκτες του «τριφυλλιού» στο να μεταφέρουν το παιχνίδι στα πλάγια, ιδίως στην πλευρά που αγωνιζόταν ο δραστήριος Κλωναρίδης.

Ο νεαρός στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ κινητικός και όταν στο παιχνίδι μπήκαν οι Ντίνας (μόνο κατ’ επίφαση σέντερ φορ) και ο Πράνιτς, η υπερφόρτωση της αριστερής πλευράς δημιούργησε προβλήματα άλυτα για τον Εργοτέλη. Αφενός στα δεξιά υπήρχε ένας να παλεύει με τρεις αφού ανέβαινε και ο Χουχούμης και αφετέρου τα σέντερ μπακ συχνά δεν είχαν ιδέα ποιον έπρεπε να μαρκάρουν.

Κάπως έτσι ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και το γκολ για τον Παναθηναϊκό, μετά από μια εξαιρετική συνεργασία Πράνιτς-Ντίνα και τελικό αποδέκτη τον Κλωναρίδη που χρίστηκε σκόρερ στο ντεμπούτο του.

Κι ενώ το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ήταν ίσως το καλύτερο φετινό των «πρασίνων» κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για το πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν χώρο, πρωτοβουλίες και δημιούργησαν φάσεις. Αφού έστειλαν σαφές μήνυμα πως άλλαξαν τα… κόζια με τον Διαμαντάκο στο 53’, ήρθε έξι λεπτά αργότερα ο Χαλκιαδάκης να κάνει μια από τις ωραιότερες ενέργειες της καριέρας του και αφού «χόρεψε» με διάφορους παρτενέρ, να βγάλει τον δανεικό από τον Ολυμπιακό επιθετικό φάτσα με τον Κοτσόλη.

Από τέτοια απόσταση κανείς τερματοφύλακας, ούτε ο πολύ καλός στο συγκεκριμένο ματς Κοτσόλης, δεν θα μπορούσε να αποφύγει την «εκτέλεση» και το 1-1 ήταν γεγονός.

Η αναπάντεχη ισοφάριση έβγαλε τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου από τον λήθαργο, όμως στις δύο μονομαχίες μεταξύ Ντίνα και Καβουσάκη, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη βγήκε νικητής. Πάντως, η πρώτη και μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε λιγότερο από την ικανότητα του Καβουσάκη και κυρίως λόγω της αδυναμίας του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να σκεφτεί καθαρά τη στιγμή που βρέθηκε απέναντι στο τέρμα και προτίμησε αντί να πλασάρει, να δοκιμάσει να «σκοτώσει» τον αντίπαλό του.

Κι ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, ήρθε σαν… ήρωας ο Γκόρντον Σίλντενφελντ να σκοράρει με κεφαλιά στο 90’ και να δώσει στους «πράσινους» μια νίκη με σκορ 2-1, ψυχολογία και περισσότερες ελπίδες πρόκρισης.

Πλέον, όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με τη ρεβάνς να γίνεται στις 30/10.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (78’ Μουζακίτης) , Ζέκα, Καρέλης (71’ Φιγκερόα), Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς (65’ Λαγός).

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Κουτρουμπής, Μπαϊράμι, Νάνο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Πελέ (81’ Ουέλινγκτον), Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις (83’ Δωματάς), Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης, Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά (73’ Ρομάνο), Ρέντζας, Σαρρής

Στον πάγκο: Αθανασίου, Τζανακάκης, Ρουγκάλας, Μπαμ Μπαμ.

Διαιτητής: Λιαχούδης. Βοηθοί: Βασιλειάδης, Θανασακούδης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: