Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Μου παίρνουν τα σπίτια…»

zabetas
Στο ραδιόφωνο του ARENA FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας, ο οποίος τοποθετήθηκε σε αρκετά θέματα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
“Μου επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή , κατασχετήριο για δυο σπίτια μου για χρέη προς το δημόσιο που αφορούν την ΠΑΕ. Προσωπικά ευθύνομαι για το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ , όπως επίσης και ο Σκόρδας με τον Αθανασιάδη. Από τα σαλόνια βρεθήκαμε στα αλώνια. Τα τελευταία 4 χρόνια η ΠΑΕ Άρης πλήρωσε δέκα εκατομμύρια ευρώ προς το δημόσιο. Ενώ ο ΠΑΟΚ που θέλει να διαγράψει τα χρέη 22 εκ. ευρώ που είναι «παγωμένα» στα διαιτητικά δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τους ποδοσφαιριστές του και ο Άρης δεν μπορεί να το κάνει αυτό και είναι ξεκάθαρα άνισος ανταγωνισμός. Δεν θέλω να ανοίξω καμία κόντρα με τον ΠΑΟΚ , αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάμε στα διοικητικά δικαστήρια. Αν πηγαίναμε το δημόσιο μπορούσε να είχε δικαίωμα προτίμησης, που δεν ασκήθηκε ποτέ. Αυτό δεν έγινε στον ΠΑΟΚ, αλλά στον Αρη έγινε και πρέπει να πληρώσουμε το άρθρο 44 και την εφορία. Από το 2009 θέλαμε να μπούμε σε διαδικασία εξυγίανσης και επιδιώξαμε συμβιβασμούς. Όταν δεν υπάρχει στήριξη και υποστήριξη για τις ρυθμίσεις δεν μπορείς να κάνεις δουλειά. Πρόσφατα συνελήφθη γιατί είχα αφήσει 1,5 εκ. ευρώ που δεν εισέπραξα ( ΟΠΑΠ και Σούπερ Λίγκ), ώστε να βγει η νομοθεσία για ρυθμιστή των χρεών, ώστε ο Άρης να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα. Ένα βασικό θέμα για την αδειοδότηση της ομάδας είναι η φορολογική ενημερότητα. Για να χειριστής κάτι καλά, χρειάζεσαι και πλάτες και καλά κάνει ο κ. Σαββίδης και κάλεσε όλους τους πολιτικούς. Εμένα με κυνηγούν στον Άρη και έτσι δεν μπορούμε να βρούμε λύση.
Ο Άρης βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, γιατί πληρώνει την προσωπική κόντρα του Σκόδρα με τον Γιάννη Σαουρίδη και τον Γιάννη Κόντη. Γιατί όταν το 2009 δεν τα βρήκαν μεταξύ τους για διάφορους λόγους . Τότε για ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα και μετά άρχισε η αντιστροφή μέτρηση. Έτσι την πληρώνει ο Άρης. Έδιωξαν άτομα όπως ο Πόπης , ο Παπαϊωάννου και ήρθαν άτομα άπειρα που έχουν διάθεση αλλά δεν μπορούν αν λειτουργήσουν. Ο περσινός σχεδιασμός ήταν τραγικός και σωθήκαμε στο τέλος. Φέτος βλέπουμε την ομάδα με έναν βαθμό και να αγκομαχάει με τα οικονομικά της. Έχω βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης 200 χιλιάδες ευρώ. Δέχτηκα τα «κουρέματα» με το άρθρο 99 , θα μας πάρουν τα σπίτια μας. Δεν χρέωσα την ΠΑΕ. Αν μου φέρει ο Σκόδρας τα 9 εκατομμύρια ευρώ που πληρώσαμε για δική του χρήση , τότε ας μου πουν τα χρέη μου. Ήταν χρήματα του κοσμου από εισιτήρια, φανέλες και οτιδήποτε άλλο. Η παραπληροφόρηση από τον Σκόρδα ήταν μεγάλη και έκανε ζημιά στον Άρη. Κατέστρεψε πολλά πράγματα που είχαν δρομολογηθεί. Είχαμε συμφωνία με την Ντόρμουντ πέρσι στο εμπορικό κομμάτι και δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Ενημέρωσα ακόμα και τους υπάρχοντες στην ΠΑΕ αλλά δεν έγινε κάτι σε αυτό τον τομέα.
Σχετικά με την Ντορντμουντ: Δεν έχουμε υπογράψει προσύμφωνο, εμπορική συνεργασία έχω υπογράψει, δεν θα αγοράσει ούτε η Ντόρτμουντ τον Άρη ούτε ο Άρης την Ντορμουντ. Δεν είναι σπίτι μου το συμφωνητικό είναι στον υπολογιστή μου. Έχω ενημέρωση την ΠΑΕ”.
Σχετικά με την Grundig:
“Δεν υπάρχει συμφωνητικό , αρχική συμφωνίας με τον Σειτανίδη για την διαφήμιση της φανέλας. Ο Σειτανίδης και η Γκρουντινγκ κέρδισαν το δικαστήριο γιατί τότε παίξαμε πέντε εμφανίσεις με την Γκρουντινγκ στην φανέλα μας και μετά την βγάλαμε και βάλαμε τον ΟΠΑΠ. Με αυτή την ιστορία κέρδισε το δικαστήριο. Επιβάλλεται λοιπόν ο Άρης πέρυσι να πληρώσει 45.000 ευρώ – τα οποία πλήρωσε- με την συμφωνία ότι θα πάρει φέτος αυτά τα χρήματα πίσω ώστε να βγει η μια η άλλη για τις δυο εταιρίες και ο κ.Σειτανίδης θα έπαιρνε κάποια bonus από τις εταιρίες που θα διαφημίζεται. κερδισμένος θα ήτανε. Ο Άρης θα ήταν κερδισμένος γιατί θα γλίτωνε μια αγωγή  450.000 ευρώ δεν είναι δηλαδή όπως λένε σήμερα στην ΠΑΕ ότι το τίμημα της φανέλας είναι μικρό, 40.000 ευρώ, αν πάρει κανείς και διαβάσει την εξωδικαστική συμφωνία και συμβιβασμό που έχει κάνει η ΠΑΕ Άρης με τον Σειτανίδη θα καταλάβει πολύ καλά ότι ο Άρης γλίτωσε 450.000 ευρώ, μια νέα Sportvision.
Ο κ.Ηλιάδης ήταν ξεκάθαρος, απλά επειδή υπάρχει αμάθεια και ημιμάθεια στον κόσμο και στους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ Άρη,  ο κ.Ήλιάδης είπε υπάρχει μόνο ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός και δεν υπάρχει αρχική συμφωνία. Αν διαβάσει ο κ.Ηλιάδης προσεκτικά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει αρχική συμφωνία.
Ο Άρης το 2010 βάζει σε πέντε αγώνες Grundig, έρχεται ο ΟΠΑΠ και λέει πόσα λεφτά είναι να πάρετε-100.000 ευρώ- ωραία εγώ σας δίνω 250.000 ευρώ λέει ο ΟΠΑΠ. Κάνει λοιπόν ο Άρης την διαδικασία και βάζει τον ΟΠΑΠ πίσω στην φανέλα το 2010. Πάει ο Σειτανίδης και λέει κάτσε ρε φίλε, παίζεις πέντε αγωνιστικές με Grundig και πάς και με βγάζεις άρα σημαίνει πως υπάρχει συμφωνία, δεν υπήρχε συμφωνητικό, εκεί ήταν λάθος του εμπορικού υπευθύνου. Πάει λοιπόν στο δικαστήριο κερδίζει 75.000 ευρώ με προσωρινά εκτελεστώ 45.000 ευρώ.  Έρχεται λοιπόν ο Σειτανιδης στην ΠΑΕ με την δικαστική απόφαση και κάνει κατάσχεση στα τηλεοπτικά μας πέρυσι. Έχω κάνει ενδιάμεσα εγώ συμβιβασμό μαζί του. Του λέω κέρδισες το δικαστήριο; ωραία, θα σου δώσουμε τα 45.000 ευρώ που κέρδισες στο δικαστήριο, θα μας δώσεις του χρόνου εσύ 40.000 ευρώ + φ.π.α για να πατσίσουμε στην ουσία τα δικαστικά έξοδα και τα κέρδη που θέλεις να αποκομίσεις από αυτήν την διαδικασία. Θα κάνουμε πάλι συνέντευξη Τύπου, θα βγάλουμε πάλι την φανέλα στην Grundig γιατί είναι μεγάλο όνομα και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στην συνέχεια κ αλλά έσοδα που μπορεί ενδεχομένως να μας φέρει την τρίτη η τέταρτη χρονιά γιατί υπάρχει η προοπτική συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια.
Έρχεται φέτος η ΠΑΕ και δεν γνωρίζει καν το συμφωνητικό, με δικό μου σκάλισμα το βρίσκουν το συμφωνητικό, στο οποίο λέω μέσα απλά πράγματα. Δώσαμε 45.000 ευρώ, θα πάρουμε 42.000 +φ.π.α και τελειώνει το παραμύθι. Απλά τα πράγματα. Έρχεται η διοίκηση Ηλιάδη και με το δίκιο της, γιατί μπορεί να έχει χορηγό με 500.000 ευρώ και λέει αυτά τα έσοδα είναι λίγα και λέω εγώ αν είναι δικιά σου η εταιρία να απολέσεις ένα έσοδο 40.000 ευρώ, αν δεν είναι δικιά σου η εταιρία, καλό θα είναι να πάς να πάρεις αυτά τα 40.000 ευρώ.  Αν όμως ο κ.Ηλιάδης έρθει από την Αμερική με 10 χορηγίες, γερός να είναι ο άνθρωπος, χαλάλι του η χορηγία της Grundig και να μπουν περισσότερα που έχει ο άνθρωπος στα σκαριά, όπως μου είπε ο ίδιος. Αλλά δεν υπάρχει αρχική συμφωνία γιατί ο Σειτανίδης κέρδισε λόγο οτι παίξαμε πέντε φορές με την Grundig στην φανέλαμ, για αυτό κέρδισε το δικαστήριο. Αυτή είναι η ουσία. Ήταν λάθος του εμπορικού υπευθύνου που παίξαμε χωρίς συμφωνιτικό με την Grundig, δεν ήταν δικό μου. Προέτρεξε καθώς του είπε πως θα τα βρούμε, θα συμφωνήσουμε και πριν υπογράψουμε την συμφωνία, έβαλε να παίξει η Grundig στην φανέλα. Τα πράγματα είναι απλά, δεν υπήρχε χορηγός και επέλεξε να βάλει την Grundig.
Ο κ.Σειτανίδης έχει σήμερα υποχρέωση βάση του συμφωνητικού 31 Μαΐου να δώσει τις επιταγές για την φετινή χρονιά, τις οποίες ακόμα δεν έδωσε. Αλλά η ΠΑΕ Άρης πρέπει να είναι εκεί όχι εγώ. Οι συμφωνίες είναι στο λογιστήριο. Το δήλωσε και ο κ. Ηλιάδης ότι βρήκε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, εάν τον διαβάσει κανείς προσεχτικά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τα λέει όλα. Εγώ είχα βάλει εκεί μέσα την αγωγή που είχε κάνει τότε ο κ.Σειτανίδης, την ενδεχόμενη οποιαδήποτε αγωγή ήθελε να κάνει ο κ.Σειτανίδης, να φύγει το προσωρινά εκτελεστώ δίνοντας τα χρήματα, τελειώνουμε με εκείνα εκεί, άρα τα παλιά δικαστήρια τα κλείσαμε δίνοντας τα 45.000 ευρώ. Και ερχόμαστε για την φετινή χρονιά και λέω, ωραία θα σου δώσουμε τα 42.000 ευρώ θα μας δώσει τα 40.000 ευρώ όμως φέτος, άρα είμαστε κατά 2000 ευρώ ζημιωμένη, τα οποία ούτε αυτά πήγαμε να πάρουμε γιατί τα θεωρούμε λίγα.
Αν ο Άρης δεν έδινε 10 εκατ. ευρώ στην εφορία και έδινε 5 εκατ. ευρώ μόνο και τα άλλα στους παίκτες, δεν θα παίζανε σήμερα ο Καστίγο, ο Φατί και άλλοι; τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών είναι 7.5 εκατ. ευρώ. Λέτε ο Άρης να μην έπαιζε τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ;
Για αυτό σας λέω ότι ο Άρης λέμε ότι μπορεί να τρώει από μέσα τις σάρκες του, γιατί δυστυχώς αυτή η καρέκλα, η ριμάδα αυτή, γιατί του την φάγανε κάποιοι του Σκόρδα και του ξένισε, ένα χρόνο δεν μίλησε και από τότε έβαλε όλα τα Αθλητικά Νέα και τους παραγωγούς του να κυνηγάνε την ΠΑΕ για ότι κακό συμβαίνει, μην προβάλλοντας τίποτα καλό, λες και εμείς δεν κάναμε τίποτα καλό για τον Άρη.
Ο Λάμπρος Σκόρδας είναι μεγάλος Αρειανός αλλά τρομερός εγωιστής και ο προσωπικός του εγωισμός γιατί ο Σαουρίδης με τον Κόντη ή τότε με τον  Super 3 δεν ξέρω και εγώ ποιος του πήρε την καρέκλα, από εκεί και μετά ξεκίνησε ο πόλεμος και δεν την πληρώνει ούτε ο Ζαμπέτας , ούτε ο Σκόρδας αλλά το σημαντικότερο από όλα ο Άρης. Τα φυσικά πρόσωπα την πληρώνουν. Ήδη μας πήραν τα σπίτια χθες. Δεν ξέρω κάποιον που να έχει προσφέρει από μένα περισσότερα τα τελευταία πέντε χρόνια. Μου πήραν δυο σπίτια, τα μετρητά, χρήματα της οικογενείας μου και άλλα.
Για τo θέμα της ΑΡΗΣ Εμπορική:
Είμαι ακόμα μέλος, πρόεδρος είναι ο κ. Αθανασιάδης και διευθύνων σύμβουλος ο Αγαπητός Βαλογιώργης. Όταν εμείς αναλάβαμε την ΠΑΕ το 2009, αυτοδικαίως πήραμε και την εμπορική, πέρυσι δεν την πήρε κανένας, λένε σήμερα είναι ακυβέρνητο καράβι αλλά ποιος φταίει για αυτό; Εμένα με διώξανε τον Δεκέμβριο, την επόμενη μέρα λοιπόν έπρεπε να την πάρει κάποιος. Η διοίκηση του κ.Ψηφίδη η μετά η επόμενη διοίκηση. Μην πει κάποιος ότι δεν παίρνω χρεωμένη εταιρία γιατί και εμείς χρεωμένη την πήραμε. Και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ΑΡΗΣ Εμπορική έχει το 17% των μετοχών της ΠΑΕ Άρης άρα είναι εν-δυνάμει μέτοχος της ΠΑΕ. Όταν κάποιος αναλαμβάνει την ΠΑΕ πρέπει να αναλάβει και την Εμπορική γιατί δεν γίνεται να είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και να αποφασίσει άλλος για την φανέλα. Γιατί δεν την πήρανε οι επόμενες διοίκησης, να ρωτήσετε τους επόμενους. Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει από τον Δεκέμβριο που έχω φύγει μέχρι τώρα. Έχουμε πληρώσει σαν διοίκηση Ζαμπέτα και Αθανασιάδη 9 εκατ. ευρώ για χρέη προηγούμενων χρήσεων, ας μου τα φέρει αυτά κάποιος και θα δούμε πόσα χρωστάει ο Άρης.
Χθες ήταν για μένα μια μέρα σοκ, σήμερα ξανά ξεκινάμε την μέρα μας και προχωράμε ώστε να δούμε πως μπορούμε να σώσουμε την οικογένεια μας και από εκεί και πέρα μακάρι ο Άρης να κερδίζει σε κάθε αγώνα και με μισό μηδέν και ας μας περνούν το σπίτι, χαλάλι να γίνει”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: