Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Το μυαλό στο πρωτάθλημα»

arhs
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Μηχαλίτσος, μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα των «κιτρινόμαυρων».
Μήπως οι παίκτες επηρεαστούν από την κατάσταση στο πρωτάθλημα και δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο Κύπελλο;
«Το λόγο το έχει ο προπονητής 100%. Ξέρει ποιοι είναι κουρασμένοι και ποιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αυτός γνωρίζει πολλά πράγματα και το τι πρέπει να κάνει. Ο Άρης δεν είναι ομάδα Γ’  που λες δεν τρέχει και τίποτα αν αποκλειστούμε. Από την άλλη υπάρχει και ο αγώνας πρωταθλήματος και ο προπονητής θα αποφασίσει. Έχει κάποιους τραυματισμούς που σε αντίθεση περίπτωση θα έπαιζαν αλλά τους προφυλάσσει. Στο βάθος του μυαλού δείχνει να έχει τον αγώνα της Κυριακής»
Για τους παίκτες είπε:
«Όταν αλλάζει ο προπονητής ο ποδοσφαιριστής αρπάζει μία ευκαιρία. Κανείς δεν έχει την φανέλα σπίτι του. Ελάχιστοι κάνουν την διαφορά, οι περισσότεροι είναι στο ίδιο επίπεδο»
Τι διαφορές εντοπίζει από την προ-Μιλίνκοβιτς εποχή και την μετά;
«Όταν φτάνεις στο πάτο δεν έχει πιο κάτω. Τώρα είναι πολύ πιο πάνω από το μηδέν αλλά μιλάμε ότι έχει φτάσει στον πάτο. Στα πρώτα τρία παιχνίδια δεν υπήρχε τίποτα. Τώρα υπάρχει κάτι καλύτερο. Με την έλευση προπονητή καμιά 10 μέρες οι παίκτες υπερβάλλουν εαυτό όπως ο Ψυχογιός που δεν έπαιζε και τώρα είναι από τους κορυφαίους . Η διάρκεια θα δείξει πως είναι η κατάσταση . Το ευχάριστο είναι ότι ο νέος προπονητής δεν βάλλεται κα έτσι θα πρέπει να γίνεται»
Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στήριξη στον προπονητή;
«Σέβομαι απόλυτα τον κόσμο αν και κάποια στιγμή με αδίκησαν χωρίς να λέω ότι φταίει. Ο ευάλωτος προπονητής δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε μία ομάδα που έχει και οικονομικά προβλήματα. Εάν δεν στηρίζεσαι οι παίκτες το αντιλαμβάνονται και δεν μπορείς να επιβληθείς σε κανένα. Έχεις χάσει τον έλεγχο. Πρέπει να το καταλαβαίνουν και αυτοί που πληρώνουν και στηρίζουν την ομάδα, όμως παρασύρονται από κάποιους που έχουν μικροσυμφέροντα. Δεν θα πω τίποτα κακό. Δεν φταίνε αυτοί»
Για την επιστροφή Αγκάνθο. Θα ωφελήσει;
«100%. Όμως θα μπερδέψει και την κατάσταση γιατί υπάρχει λάθος προγραμματισμός στο ρόστερ. Υπάρχει το πρόβλημα ότι σε κάποιες θέσεις υπάρχουν πολλές λύσεις και σε κάποιες άλλες όχι. Αναγκαστικά κάθε προπονητής θα κάνει αλχημείες αλλά  δεν μπορεί να αποδώσει ένας παίκτης το ίδιο που θα απέδιδε στην φυσική του θέση. Θα καούν  ποδοσφαιριστές γιατί θα παίζουν σε λάθος θέσεις»
«Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε  στην αναμέτρηση Ξάνθη-Άρης όπου είπε: «Ειδικά η φάση του Τάτου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πέναλτι. Δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Είναι ο ορισμός του πέναλτι. Το οποίο μπορεί να αλλάξει την ροή. Δεν μπορείς να μην το δώσεις. Ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας να είσαι το δίνεις»
Για την εικόνα του Άρη
«Στο παιχνίδι αυτό ο Άρης έδειξε ένα άλλο πρόσωπο για 12 λεπτά γιατί τα υπόλοιπα ήταν μία από τα ίδια. Για 12 λεπτά ο Άρης έγινε σαν την Μπαρτσελόνα. Αν δεις το υπόλοιπο όμως είναι μία από τα ίδια. Όταν άρχισε να πιέζει ο Άρης σάστισε η Ξάνθη. Ανέβασε την ομάδα και πρέσαρε με έναν τρόπο που μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να παίξει. Δηλαδή φουλ τις μηχανές. Θα πρέπει εκεί που πιέζεις να βάλεις γκολ.  Ό Άρης ήταν άτυχος γιατί έκανε τόσες φάσεις όσες δεν έκανε σε όλα τα ματς»
Για το πρέσινγκ που έκανε ο Άρης σε κάποιο διάστημα του αγώνα:
«Δεν μπορείς να το κάνεις για μεγάλα διαστήματα.. Αυτό έχει και μειονεκτήματα γιατί οι στόπερ έχουν φτάσει στο κέντρο. Στην πρώτη αντεπίθεση μπορείς να φας γκολ. Οι ελληνικές ομάδες μπορούν να το κάνουν αλλά για μικρό διάστημα. Ο άλλος τύπος πρέσινγκ είναι να κλείνεσαι  στο δικό σου μισό όταν παίζεις με πιο δυνατό αντίπαλο, με σκοπό να βάλεις ένα γκολ στην αντεπίθεση ενώ υπάρχει και η πίεση στα ¾ του γηπέδου»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: