Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μάριος Λευκαρίτης στο Αθλητικό Metropolis: «Κακό όνομα ο ΠΑΟΚ στην UEFA»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης σχετικά με τη νέα ποινή κεκλεισμένων των θυρών με την οποία τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι οπωσδήποτε αυστηρή και παραδειγματική. Από τη στιγμή που οι κανονισμοί προβλέπουν τις ποινές αυτές είναι καλύτερα να προετοιμάζεσαι για τα χειρότερα παρά για τα ελαφρύτερα. Πρέπει οι άνθρωποι όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και όλων των ομάδων να το γνωρίζουν αυτό, προτού πέσουν οι καμπάνες».

Για το αν έχει εκδοθεί ξανά στο παρελθόν παρόμοια ποινή: «Όχι δεν έχω ακούσει. Δεν θυμάμαι. Πάντως δεν με εκπλήττει.

Για τον λόγο της αυστηρής τιμωρίας: «Σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή ο ΠΑΟΚ παραβίασε τον κανονισμό. Κάποιος πρέπει να φταίει για αυτό. Όχι όμως η ΟΥΕΦΑ που έκανε τη δουλειά της. Κάποιος στον ΠΑΟΚ δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ομάδες ότι δεν είναι δύσκολο για έναν παρατηρητή να μετρήσει τους 75που επιτρέπει ο κανονισμός να εισέλθουν το γήπεδο. Όταν ξέρεις ότι είναι 22 οι ποδοσφαιριστές, περίπου οκτώ το τεχνικό τιμ και καμιά δεκαριά οι διοικητικοί μένουν άλλοι 35. Είναι πολύ εύκολο, επομένως, να εντοπιστούν οι υπεράριθμοι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι στη «μαύρη λίστα» της UEFA: «Δεν υπάρχουν μαύρες λίστες. Όμως, όταν κάποιος παρουσιάζεται διαρκώς ενώπιον ενός δικαστηρίου, όπως καταλαβαίνετε βγάζει κακό όνομα. Οπότε είναι πιο εύκολο να του επιβάλλεις μια αυστηρή ποινή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ποινή αυτή εκδόθηκε λόγω του κακού ονόματος του ΠΑΟΚ. Βγήκε λόγω του παραπτώματος. Για αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε πως ενεργούμε εμείς και να μην βλέπουμε συνέχεια φαντάσματα».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: