Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γίνονται όλα»

Ξεκάθαρη ήταν η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατά την απολογία της ενώπιον της Πειθαρχικής υποστήριξε πως η δίωξη έχει στόχο να διεξαχθεί χωρίς κόσμο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γίνονται όλα»
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης για τη δίωξη που της ασκήθηκε για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, στα οποία και συμπεριλαμβάνεται η επίθεση με μολότοφ σε βαν της Nova.

Οι «πράσινοι» μέσω του νομικού εκπροσώπου τους, Ιωάννη Κάρμη, ο οποίος υποστήριξε πως για αντίστοιχες πράξεις άλλες ομάδες μένουν ατιμώρητες και συνέδεσε τη δίωξη με το επερχόμενο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

«Στο πρωτάθλημα υπάρχουν παρατηρητές δύο ταχυτήτων. Αυτοί που γράφουν πράγματα που δεν έχουν γίνει και αυτοί που δεν γράφουν τίποτα. Για τις ίδιες πράξεις κάποιοι μένουν ατιμώρητοι. Ξέρω ότι τα δικά σας χέρια είναι δεμένα λόγω αυτών των εκθέσεων. Αλλά είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Έχω όμως και από εσάς παράπονο. Στο κατηγορητήριο αναφέρετε τον Παναθηναϊκό, ενώ οι εκθέσεις δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο», τόνισε αρχικά ο κ. Κάρμης ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε την απαλλαγή του Παναθηναϊκού από κάθε κατηγορία:

«Δεν είναι δυνατό στη Nova να μιλάνε για ηθική αυτουργία και μετά να τα μαζεύουν. Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι άφησαν στο βαν μια μολότοφ. Τι είναι η μολότοφ για να την αφήσεις; Ανθοδέσμη; Ο διαιτητής γράφει για τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ που έκανε χειρονομίες στην εξέδρα και τον απέβαλλε. Αν ήταν αξιόπιστος ο παρατηρητής θα το έγραφε και αυτός. Οι παρατηρητές είναι ανεξάρτητα όργανα και δεν πρέπει να είναι υποχείρια κανενός από τη Super League. Για τα περιστατικά εκτός γηπέδου ο παρατηρητής δεν είχε καμία ιδία αντίληψη. Δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ουδείς αναφέρει ότι πρόκειται για οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ούτε καν ο υπεύθυνος της Nova που ενημέρωσε τον παρατηρητή. Εκτός γηπέδου, η ΠΑΕ δεν όφειλε και δεν μπορούσε να λάβει μέτρα. Δεν έχουμε ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται το βαν. Η αστυνομία το τοποθετεί εκεί και μεσολαβεί ένας δρόμος, η Τσόχα. Δεν δεχόμαστε ότι έχουμε την οποιαδήποτε σχέση. Είναι κουκουλοφόροι αγνώστων στοιχείων και άγνωστης προελεύσεως. Η κατηγορία είναι αίολη και ζητάμε να μας απαλλάξετε ολοκληρωτικά».

Στη συνέχεια, το αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής, Άγγελος Κατσίμπας, ρώτησε: «Μελλοντικά, σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος, μήπως γίνουν χειρότερα; Έχετε πάρει μέτρα; Έρχεται και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…», για να απαντήσει ευθέως ο κ. Κάρμης: «Μα γι’ αυτό γίνεται όλη η ιστορία, αν δεν το έχετε καταλάβει. Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: