Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Διεκδικητής ο ΠΑΟΚ»

xavos
Ο νύν τεχνικός του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος, που έχει περάσει στο παρελθόν και απο τον πάγκο του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και μίλησε για την κόντρα του “δικέφαλου” με τον Ολυμπιακό. Απάντησε θετικά στην ερώτηση αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και θυμήθηκε την εποχή που ήταν προπονητής.
Για το τιμ που έχει κάνει στον Παναιτωλικό και έχουν περάσει όλοι στο παρελθόν από τον ΠΑΟΚ:
«Σίγουρα είναι καλό να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς . Πάνω από όλα όμως, εγώ δεν βλέπω αν έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ. Κοιτάω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που κάνουν σωστά την δουλειά».
Για την πορεία του Παναιτωλικού:
«Εμείς αν αναλογιστούμε ότι τελείωσαν αργά τα περσινά πλέι οφ χάσαμε δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Στην διακοπή θέλουμε να συμπληρώσουμε το πάζλ των οχτώ εβδομάδων. Έχουμε δουλέψει καλά. Απλώς μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Υπάρχουν κάποιαν σκαμπανεβάσματα και είναι λογικά γιατί έχουν μπει και νέα παιδιά. Θέλουμε να βρούμε την ισορροπία».
Για το υλικό:
«Έχουμε ποιότητα. Καλούς παίκτες και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο».
Για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό:
«Τον είχαμε δει. Εγώ τον είδα ζωντανά και με τον Ατρόμητο. Θεωρώ ότι είναι μία καλή ομάδα με αυτοματισμούς και βάθος στο ρόστερ. Για να αντιμετωπίσεις μία τέτοια ομάδα πρέπει  να έχεις καλή αμυντική τακτική. Δουλέψαμε καλά όλη την εβδομάδα έτσι ώστε κλείνοντας τους χώρους να κάνουμε δύο τρεις καλές φάσεις. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, και ο αντίπαλος μπορούσε να έχει σκοράρει. Ήταν καλό παιχνίδι και μου άρεσε που οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα. Επίσης χάρηκα για τον κόσμο που μας βοήθησε στον μέγιστο βαθμό».
Για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό;
«Και οι δύο ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Όταν παίξαμε εμείς μαζί του είχε παίξει με την Σάλκε και ακολουθούσε ακόμη ένα ματς. Είναι λογικό να υπάρχει κούραση. Είναι ευτυχής συγκυρία για εμάς που τον βρήκαμε κουρασμένο. Οι παίκτες ενδόμυχα χωρίς να το θέλουν πολλές φορές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο επόμενο παιχνίδι».
Έχοντας αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό πως κρίνει τις δύο ομάδες:
«Είναι και οι δύο καλές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι καλός στην πίεση στην γρήγορη μεταφορά αλλά από εκεί και πέρα όπως και ο Ολυμπιακός έχουν μονάδες με τρομερή ποιότητα. Έχει τον Στοχ, τον Αθανασιάδη τον Βούκιτς. Σίγουρα χρειάζεται κάποια υπομονή γιατί είναι καινούργια ομάδα και μην ξεχνάει ποτέ κανείς ότι σε σχέση με πριν από δύο χρόνια έχει αλλάξει».
Μπορεί  ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει το πρωτάθλημα;
«Αυτό δείχνει η μέχρι τώρα εικόνα. Και όταν δεν είναι καλός κερδίζει. Είναι πάρα πολύ καλό να είναι τόσο δυναμικός και μακάρι να ενισχυθεί και ο Παναθηναϊκός. Όταν δεν έχει ανταγωνισμό το πρωτάθλημα μειώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ίσως πιο γεμάτο. Όμως εχουμε δει ότι  ο ΠΑΟΚ πήρε τον Νίνη και τον Τζαβέλα και θα διεκδικήσει επι ίσοις όροις το πρωτάθλημα».
Για τον Στέφενς:
«Εκτιμώ τον κύριο Στέφενς γιατί είναι σημαντικό να έρχονται τέτοιες προσωπικότητες στην Ελλάδα».
Τι θυμάται από την περίοδο που ήταν στον ΠΑΟΚ:
«Το πιο ευχάριστο από όλα είναι ότι ο κάθε προπονητής όταν θέλει να κάνει σωστά την δουλειά πρέπει να αφήνει μία κληρονομία. Εγώ προσπάθησα και έβαλα τον Τσουκαλά τον Αθανασιάδη έκανα επαγγελματία τον Κάτσε τον Σταφυλίδη. Ήθελα να τους δώσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αλλά δυστυχώς είχε έρθει η ισοπαλία με τον Ηρακλή και έπρεπε να νικήσουμε οπωσδήποτε στην Κέρκυρα για να εξασφαλίσουμε τη είσοδο στα πλέϊ οφ. Το άλλο στενάχωρο ήταν ο αποκλεισμός στο Κύπελλο γιατί ήταν κρίμα. Είχαμε πάρει ισοπαλία με εννιά παίκτες στο ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ. Πιέστηκε η ομάδα πάρα πολύ γιατί θεωρούνταν δεδομένο ότι θα πάμε στον τελικό. Όπως και ότι μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη γιατί μέσα την ΤΣΣΚΑ ο ΠΑΟΚ έκανε ίσως το καλύτερο ευρωπαϊκό του παιχνίδι. Είχε ένα κράμα με παίκτες προσωπικότητες όπως οι Γκαρσία, Ίβιτς, Βιεϊρίνια. Είχαμε καλή ομάδα. Το πρόβλημα τότε στον ΠΑΟΚ ήταν ότι είχε παίκτες με έντονη προσωπικότητα χωρίς να λέω ονόματα. Και είχε και παίκτες Β ποιότητας που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν άρα δεν μπορούσες να κάνεις rotation».
Για τα λόγια του Γκαρσία που είπε: «Ο Χάβος άξιζε μία δεύτερη ευκαιρία»
«Σίγουρα τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που συνεργάστηκε με μία τέτοια προσωπικότητα. Μακάρι όλοι οι ποδοσφαιριστές να έχουν τον χαρακτήρα του. Είναι γεννημένος νικητής. Δεν υπήρχε κόντρα ανάμεσα μας. Πάνω από όλα είναι άνθρωπος για εμένα».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: