Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μποροβήλος στο Metropolis: «Η προκήρυξη προβλέπει υποβιβασμό δύο ομάδων»!

Το «θολό» θέμα που αφορά στον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ φώτισε μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος. Αυτό που ο ίδιος σημείωσε είναι ότι προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος ο υποβιβασμός δύο και όχι τριών ομάδων, διευκρινίζοντας πάντως ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσει οριστικά η ΕΠΟ.

Αρχικά, για την απόφαση επιστροφής στις 16 ομάδες από την περίοδο 2015-'16, ο κ. Μποροβήλος τόνισε;

«Από το γεγονός και μόνο ότι ήταν ομόφωνη απόφαση φαινόταν πως εκεί οδηγούνται τα πράγματα και αυτό αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά την προσωπική μου άποψη ίσως να μπορούμε να αντέξουμε και ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων. Ομόφωνα οι ομάδες της Λίγκας, αποφάσισαν οι ομάδες να γίνουν και πάλι 16, αλλά η ΕΠΟ έχει τον τελευταίο λόγο για αυτή την απόφαση».

Για το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν σημείωσε:

«Υπάρχει εκκρεμότητα για αυτό το θέμα. Στην προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ μιλάμε για δύο ομάδες, αλλά κι εδώ τον τελικό λόγο έχει και πάλι η ΕΠΟ. Όμως η πρόταση της Σούπερ Λιγκ είναι να πέσουν δύο ομάδες. Υπάρχει ένα μπέρδεμα, όμως η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της».

Όσον αφορά το επιχείρημα της Σούπερ Λιγκ για αυτή την απόφαση, είπε:

«Το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι ομάδες που οργανώνονται σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ διαφέρουν αρκετά από ομάδες που οργανώνονται σε επίπεδο Φούτμπολ Λιγκ. Τα στάνταρντς βλέπετε ότι είναι παρά πολλά. Η Καλλονή για παράδειγμα το γήπεδο που χρησιμοποιούσε πέρυσι στη Φούτμπολ Λιγκ φέτος δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Μια ομάδα που οργανώνεται για τις απαιτήσεις του Financial fair play είναι δύσκολο να ανταποκριθεί».


Για τις αντιπαραθέσεις που συνεχίζονται στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λιγκ επεσήμανε:

«Όσο υπάρχει ποδόσφαιρο θα υπάρχουν και αντεγκλήσεις εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Προσπαθούμε ως όργανο του ελληνικού πρωταθλήματος οι αντεγκλήσεις να είναι μέσα σε όρια ή να εκλείψουν. Ποδόσφαιρο με αντεγκλήσεις δεν έχει μέλλον, προσπαθούμε και με τις ποινές να ελαχιστοποιηθούν αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε. Και τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη έχουν θέματα, αλλά τα έχουν ελαχιστοποιήσει».

Για την επίθεση στο βαν της NOVA έξω από τη Λεωφόρο:

«Όσον αφορά αυτό το γεγονός πήραμε θέση όλες οι ΠΑΕ και το καταδικάσαμε ομόφωνα. Από εκεί και πέρα τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να δούμε πώς θα τα απομονώσουμε. Γιατί αν συμβαίνουν τέτοια ο κόσμος δεν θα γυρίσει στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που δίνει χαρά και με τέτοια θα διώξει τον κόσμο που έχει απομείνει. Πρέπει να δώσουμε ασφάλεια και τέτοιες ακραίες πράξεις δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο».

Τέλος, για τις εργασίες στα γήπεδα της Βέροιας, των Ιωαννίνων, της Καλλονής, αλλά και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος τόνισε:

«Στα δύο γήπεδα, της Βέροιας και των Ιωαννίνων είναι έτοιμοι να μπουν οι εργολάβοι. Και στην Καλλονή υπάρχουν οι γνωστές καθυστερήσεις, αλλά το γήπεδο είναι σε καλό δρόμο για να αποκτήσει προδιαγραφές Σούπερ Λιγκ. Μια ομάδα πρέπει να έχει σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτή είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα, για το πρωτάθλημα, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Υπάρχουν αμφίρροπες συναντήσεις, όλες οι ομάδες είναι σε ένα καλό επίπεδο και πρέπει να αφήσουμε λίγο το χρόνο να κυλήσει. Πιστεύω ότι με τη λήξη του πρώτου γύρου θα κάνουμε μια καλή αποτίμηση».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: