Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Still… United!!

«Ως εδώ» φώναξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι αποτυχίες στα μέχρι τώρα ντέρμπι αγρίεψαν τους «κόκκινους διαβόλους», που πήραν εκδίκηση απ’ τη Λίβερπουλ (1-0) και μαζί την πρόκριση στο Λιγκ Καπ!

Still… United! (video)
Σε τρία ντέρμπι είχε πάρει έναν βαθμό. Η σφαλιάρα από τη Σίτι βούιζε ακόμα στ’ αυτιά της. Τον αέρα της Λίβερπουλ τον είχε χάσει (μαζί με το ματς) στις αρχές του μήνα.

Κι όμως! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπενθύμισε ότι… είναι εδώ! Παρόλο που έπαιξε με πολλές αλλαγές, χωρίς τον Φαν Πέρσι (που είναι τραυματίας) και τον Φελαϊνί (που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής) η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες επικράτησε 1-0 των «κόκκινων».

Το γκολ του Ερνάντες στο 46’ αποδείχθηκε αρκετό για τους «κόκκινους διάβολους», ώστε να πανηγυρίσουν την πρώτη μεγάλη νίκη τους φέτος και να περάσουν στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Εκεί όπου θα μπορούσε, πάντως, να βρεθεί και η Λίβερπουλ -αν το δοκάρι δεν απαγόρευε στον Λουίς Σουάρες να επιστρέψει μ’ ένα εντυπωσιακό γκολ από την τιμωρία του.

Αυτό όμως δεν έγινε, ο Ντε Χέα επενέβη κι εκείνος όποτε χρειάστηκε κι η Γιουνάιτεντ πήρε τελικά αυτό που (ολοφάνερα απ’ τις αντιδράσεις των παικτών της και του Ντέιβιντ Μόγιες) ήθελε περισσότερο: Όχι τόσο την πρόκριση στο Λιγκ Καπ, όσο τη νίκη σ’ ένα ντέρμπι που τόσο είχε ανάγκη για να πάρει τα πάνω της.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς, Σμόλινγκ, Μπoύτνερ, Νάνι (90' Γουέλμπεκ), Τζόουνς, Γκιγκς, Καγκάβα (73' Γιανουζάι), Ρούνεϊ, Ερνάντες (74' Κάρικ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τουρέ, Σακό, Σκρτελ, Ενρίκε, Χέντερσον, Λούκας (67' Κέλι), Τζέραρντ, Μόουζες (82' Στέρλινγκ), Σουάρες, Στάριτζ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: