Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τον συνέλαβαν και τους επιτέθηκαν!

Επεισοδιακή ήταν πριν από λίγο η σύλληψη οπαδού του Ολυμπιακού που φέρεται να εμπλέκεται στο μαχαίρωμα οπαδού του Παναθηναϊκού στο σύνδεσμο του Γκύζη.
Τον συνέλαβαν και τους επιτέθηκαν!
Άνδρες της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τον ύποπτο και ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες δέχτηκαν ομαδική επίθεση στην πλατεία του Γκύζη από ομοϊδεάτες του, που προς στιγμήν κατάφεραν να τον αποσπάσουν από την ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη.
Η επέμβαση όμως των μοτοσυκλετών της ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ ήταν άμεση με αποτέλεσμα ο νεαρός να οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ.
Πηγή: crimesonair.blogspot.com
 

Είναι τρελός... αυτός ο Ματεράτσι (video)

Είναι τρελός με... δίπλωμα και το γνωρίζουμε άπαντες. Ο Μάρκο Ματεράτσι πάνω στην χαρά του για την κατάκτηση του κυπέλλου από την Ίντερ έριξε ολόκληρο μπουγέλο στους δημοσιογράφους που σχολίαζαν τον τελικό.

Δείτε το video:
  The Player

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών των «αιωνίων»!

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ… Σοβαρά επεισόδια στην περιοχή του Γκύζη και της Κυψέλης, με άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός οπαδού του Ολυμπιακού.

Ηγέτης του ΠΑΟΚ ο Κοντρέρας γράφουν οι Χιλιανοί!

Την τιμητική του είχε ο Πάμπλο Κοντρέρας ο οποίος εξυμνήθηκε από τους δημοσιογράφους στην πατρίδα του!
Ηγέτης του ΠΑΟΚ ο Κοντρέρας γράφουν οι Χιλιανοί!
Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρίσκεται με την Εθνική Χιλής με την οποία προετοιμάζεται για το Κόπα Αμέρικα και η ιστοσελίδα «Prensafutbol.cl» έχει αναρτήσει αφιέρωμα για τους Χιλιανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν φέτος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τι έκαναν σε αυτά.
Από το θέμα δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτηρίζει ηγήτορα των μετόπισθεν!
«Μία ακόμα περίπτωση που πρέπει να επισημανθεί, είναι αυτή του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ», γράφουν οι Χιλιανοί

Τα sms του Μουρίνιο σε Μοράτι

Ο Μάσιμο Μοράτι εξήρε τον Λεονάρντο μία μερά μετά την κατάκτηση του Κόπα Ιτάλια, αποκάλυψε ότι δέχτηκε sms από τον Ζοζέ Μουρίνιο πριν και μετά τον τελικό, ενώ χαρακτήρισε τον Παστόρε παίκτη για μεγάλη ομάδα.
"Ο Λεονάρντο έκανε σπουδαία δουλειά και δεν ήταν εύκολο σε ένα νέο περιβάλλον και με όλη την πολεμική που μπορεί να δέχτηκε σε προσωπικό επίπεδο", τόνισε με σημερινές δηλώσεις του το αφεντικό της Ίντερ και πρόσθεσε:

"Είμαι χαρούμενος για αυτόν, προηγουμένως δεν μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν λούζερ επειδή υστερούσε σε εμπειρία.
Απέδειξε σε εμάς ότι είναι νικητής, πρώτα με το ρεκόρ στις εντός έδρας νίκες και τώρα με αυτό το Κύπελλο έχει ακόμα πιο μεγάλη σιγουριά".

Ο Μοράτι αποκάλυψε επίσης ότι δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής δύο μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο με αποστολέα τον Ζοζέ Μουρίνιο, με το πρώτο να είναι πριν και το δεύτερο μετά τον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Παλέρμο (3-1).

"Ήταν όπως πάντα ευγενέστατος. Το νόημα των μηνυμάτων είναι ότι είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε αυτές τις επιτυχίες και ότι θα έρθουν και άλλες".

Ερωτηθείς επίσης για το αν η Ίντερ θα δείξει ενδιαφέρον για τον Παστόρε της Παλέρμο αλλα και για το αν είναι τυχαία το ταξίδι του Βίλας-Μπόας στο Μιλάνο, ο ιδιοκτήτης της Ίντερ δήλωσε:

"Τον Παστόρε τον γνωρίζουμε καλά τώρα πια, είναι παίκτης για μεγάλη ομάδα. Ο Βίλας-Μπόας είναι πολύ ικανός αλλά εμείς δεν αλλάζουμε προπονητή"

«Κόκε τέλος» λένε στο Χιούστον!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα Κόκε. Λίγο μετά την αποκάλυψη των όσων έγραψε ο Ισπανός στο facebook προαναγγέλοντας την αποχώρησή του ήρθαν τα δημοσιεύματα από το Χιούστον να την επιβεβαιώσουν.

«Το μικρό πείραμα του Κόκε στην Ντιναμό πλησιάζει στο τέλος του» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα του Χιούστον Chron αποκαλύπτοντας ότι: «Ο Κόκε ενημέρωσε τον προπονητή της ομάδας Ντομινίκ Κίνεαρ από το βράδυ του Σαββάτου ότι θέλει να σπάσει το συμβόλαιό του! Η Ντιναμό αντέδρασε ζητώντας από τον Κόκε να μείνει τουλάχιστον για μερικές ακόμα εβδομάδες, αλλά αυτός ήταν ανένδοτος. Οι αξιωματούχοι της Ντιναμό έχουν ήδη έλθει σε επαφή με το γραφείο του επιτρόπου του MLS για να λυθεί η σύμβασή του Κόκε».

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ φιλοξενούνται και οι δηλώσεις του προέδρου της ομάδας Κρις Κανέτι σύμφωνα με τις οποίες: «Ο Κόκε εξέφρασε την θέλησή του να εγκαταλείψει το σύλλογο».

Η πρώτη... βόμβα του Κόκε ήρθε μέσω του facebook, όπου αποκλάυπτε ότι θα φύγει από την Ντιναμό και θα πάει στην πατρίδα του, την Ισπανία προκειμένου να ηρεμήσει και να εξετάσει πιθανές προτάσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να επιστρέψει στον Άρη!The Player

Άρχισε η... ελληνοποίηση στον Άρη

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη υπέγραψε ο Γιάννης Γιαννιώτας.  Η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιήθηκε μετά από εισήγηση του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος θέλει να αξιοποιήσει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, αρχίζοντας από τον 18χρονο μεσοεπιθετικό της ομάδας Κ20.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της  ΠΑΕ Άρης:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Γιαννιώτας υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο μετά από σχετική εισήγηση του Σάκη Τσιώλη. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 29-4-1993, αγωνίζονταν μέχρι την σεζόν 2010-2011 στην Κ20 (έχοντας αγωνιστεί και στην Κ17 τα προηγούμενα χρόνια) ως μεσοεπιθετικός (από την δεξιά κυρίως πλευρά) και πλέον ανήκει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας».
«Το περίμενα πολύ καιρό»
Ο Γιάννης Γιαννιώτας έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη, λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και τόνισε ότι είναι πανευτυχής και έτοιμος να προσφέρει τα πάντα στην ομάδα προκειμένου να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα το συμβόλαιό μου με τον ΑΡΗ. Ήταν κάτι που το περίμενα και το ήθελα πάρα πολύ. Στόχος μου πλέον να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν. Ευχαριστώ τους προπονητές μου στον ΑΡΗ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τους ιθύνοντες της ομάδας που μου δίνουν αυτή την μεγάλη ευκαιρία».

Επέλεξε Εσπανιόλ ο Ντίντακ

Στο ερώτημα «Εσπανιόλ ή Ολυμπιακός» ο Ντίντακ Βίλα επέλεξε τους Καταλανούς. Ο αριστερός μπακ της Μίλαν θα δοθεί δανεικός στην ομάδα της Βαρκελώνης, αφού προτίμησε να επιστρέψει σε γνώριμο περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται τον 22χρονο μπακ είχε αποκτήσει η Μίλαν από την Εσπανιόλ τον περασμένο χειμώνα. Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι πρωταθλητές Ελλάδος καλούνται να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πάντα στα υπόψη των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Έχουν βρει και τον "αντι-Μπόλονι"

Ο Λάζλο Μπόλονι μπορεί να εξακολουθεί να είναι ο νούμερο 1 υποψήφιος για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, όμως, οι εναλλακτικές λύσεις δεν σταματούν να εξετάζονται.
Έχουν βρει και τον "αντι-Μπόλονι"
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, πρόκειται για Τσέχο στην καταγωγή προπονητή, ο οποίος τη σεζόν που έφυγε εργάζονταν έξω από τα σύνορα της πατρίδας του, σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι υποχρεώσεις του στην ομάδα που κοουτσάριζε έχουν ολοκληρωθεί και αυτό το διάστημα βρίσκεται στην πατρίδα του για διακοπές.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνει έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των "ασπρόμαυρων" και η δική του υποψηφιότητα εξετάζεται με θέρμη. Αυτό, μάλιστα, δεν αποκλείεται να κάνει τον Παντελή Κωνσταντινίδη να συναντηθεί μαζί του στο ευρωπαϊκό ταξίδι που ετοιμάζει εντός των ημερών -και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Μιας κι ο λόγος για το ευρωπαϊκό ταξίδι του Κωνσταντινίδη, αυτό εκτός από τη Γαλλία, για τον Μπόλονι, και πιθανώς την Τσεχία, για το νέο υποψήφιο, να περιλαμβάνει κι άλλον έναν ή δύο προορισμούς, πάντα για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή, την εξεύρεση προπονητή. Οι όποιες εξελίξεις, πάντως, αναμένεται να μην αργήσουν.
Πηγή: olapaok.gr

Τόσα θέλει για Αγκουέρο η Ατλέτικο!

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα παραχώρησης του Σέρχιο Αγκουέρο. «Είμαστε έτοιμοι να τον πουλήσουμε σε ομάδες, που ενδιαφέρονται να καλύψουν τη ρήτρα των 45εκατ. ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ενρίκε Θερέθο.
Ερωτηθείς στη συνέχεια για το τι έχει συζητήσει ο ίδιος με τον Αργεντινό επιθετικό, ο ισχυρός άντρας των «ροχιμπλάνκος» απάντησε: «Μίλησε μαζί μας και είπε ότι θέλει να φύγει. Περιμένουμε από εκείνον να μας πει για τις προτάσεις που έχει, όμως μέχρις στιγμής δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας».

Ανοίγει σχολή δημοσιογραφίας ο Πετρουλάκης!!

Παραιτήθηκε απ' την διεύθυνση του Metropolis ο Νίκος Πετρουλάκης, καθώς ξεκινάει το πρώτο αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι στην Θεσσαλονίκη, το Arrena sports, το οποίο θα προβάλλεται (10-12 το βράδυ) σαν "ζώνη" στο TV Θεσσαλονίκη. Ο κ. Πετρουλάκης θα παραμείνει σαν σχολιαστής-σχολιογράφος στο ραδιόφωνο και την εφημερίδα του Metropolis, ενώ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες του theplayer.gr θα ιδρύσει σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας.
Πηγή: theplayer.gr

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους, Fiat και ομοσπονδία!!

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat παρουσίασαν τη νέα χορηγική συμφωνία τους.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, εκτός από την υποχρέωση της εταιρείας να προμηθεύει την ομοσπονδία με αυτοκίνητα, αρχής γενομένης με το νέο μοντέλο "Freemont". Από εκεί και ύστερα, ένα σημαντικό μέρος του συμφωνηθέντος ποσού θα αποδοθεί υπό τη μορφή μπόνους σε ενδεχόμενες διακρίσεις της "σκουάντρα ατζούρα", ξεκινώντας από την κατάκτηση του EURO 2012 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, το 2014.

Αμορόζο: «Υπέροχοι οι οπαδοί του Άρη»

Ο Μάρσιο Αμορόζο δεν ξέχασε τους φιλάθλους του Άρη και σε κάθε ευκαιρία πλέκει το εγκώμιό τους, παρά το μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη (Ιανουάριος-Μάιος 2008 με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς) .

Ο Βραζιλιάνος κανονιέρης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο γερμανικό ποδοσφαιρικό περιοδικό "11 FREUNDE" με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μπορούσια Ντόρντμουντ, τη φανέλα της οποία φόρεσε με επιτυχία στο παρελθόν (2001-04).

Σε αυτήν, λοιπόν, τη συνέντευξη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του Άρη. "Προς το τέλος της καριέρας μου, μετακόμισα το 2008 στον Άρη Θεσσαλονίκης. Οι Έλληνες οπαδοί ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και με υποδέχτηκαν κατά την άφιξή μου με ανοιχτές αγκάλες" είπε χαρακτηριστικά ο 37χρονος σήμερα Αμορόζο, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έμεινε παραπάνω χρονικό διάστημα στην Ελλάδα είπε: "Όταν είδα ότι μετά από τρεις μήνες δεν είχα πληρωθεί το μισθό μου, ζήτησα από την FIFA την επίλυση του συμβολαίου μου. Κρίμα για τους υπέοχους οπαδούς του Άρη, οι οποίοι δεν είχαν να κάνουν με την πολιτική του συλλόγου και δεν ευθύνονται αυτοί".

Αποχώρησε από την προπόνηση ο Αβραάμ!!

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δάκτυλο του ποδιού του. Σύμφωνα πάντως με το ιατρικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο τραυματισμός του 25χρονου στόπερ δεν εμπνέει ιδιαίτερες ανησυχίες. 
Πηγή: theplayer.gr

«Εν θερμώ η απόφαση του Μπουρούση»

Αισιόδοξος ότι ο Γιάννης Μπουρούσης δεν θα κάνει πράξη όσα δήλωσε μετά τον 2ο τελικό, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
 «Εν θερμώ η απόφαση του Μπουρούση»
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «novasportm.gr»:
«Θεωρώ πως δεν πρέπει να δοθεί συνέχεια στη δήλωση με την οποία ο Γιάννης Μπουρούσης εξέφρασε την επιθυμία του να μην συμμετάσχει στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία. Όλα θα διορθωθούν στο εγγύς μέλλον, πιστεύω ότι όσα είπε ήταν εν θερμώ και ότι η αγάπη του για την Εθνική ομάδα δεν θα τον αφήσει να μείνει εκτός των αγωνιστικών της υποχρεώσεων».
 

Κάθε μέρα στον δρόμο!!

Μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση στο Σύνταγμα όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 100.000 αγανακτισμένοι, τα μέλη του κινήματος δεν το βάζουν κάτω και συγκεντρώνονται ξανά.
Κάθε μέρα στον δρόμο
Οι «αγανακτισμένοι» έχουν αποφασίσει να αλλάξουν πολλά πράγματα και φαίνεται πως τίποτα δεν είναι ικανό να τους σταματήσει, αφού είναι καθημερινά πιστοί στο ραντεβού τους. Όπως και τις προηγούμενες μέρες έτσι και σήμερα τα συνθήματα θα έχουν ως κεντρικό θέμα το μνημόνιο, τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και τον «αγαπημένο» των «αγανακτισμένων», Θ. Πάγκαλο.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο newstoday.gr

«Όχι» Νέντβεντ στη Γιουβέντους!!

Παρά την εξαιρετική σχέση που διατηρεί ο Πάβελ Νέντβεντ με τον πρόεδρο της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, απέρριψε την πρόταση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.
«Όχι» Νέντβεντ στη Γιουβέντους

Ο Τσέχος μεσοεπιθετικός καλοσκέφτηκε την πρόταση της «Μεγάλης Κυρίας», ωστόσο στο τέλος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Μου προσφέρθηκε η δουλειά, αλλά την απέρριψα. Σκέφτηκα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να γίνω προπονητή. Πάντως δεν αποκλείω την πιθανότητα να συμβεί στο μέλλον. Είμαι μέλος του συμβουλίου, κάτι που αποτελεί τιμή για εμένα. Είναι όμορφο να βρίσκομαι στις υπηρεσίες του συλλόγου που πέρασα τις ωραιότερες ημέρες της καριέρας μου».
 

«Μέχρι τον Πλατινί θα φτάσουμε»…

Την πρώτη από τις δυο προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου έδωσε σήμερα (30/5) στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής με αντικείμενο την αποκάλυψη στοιχείων σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης υποβιβασμού της ομάδας από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
«Μέχρι τον Πλατινί θα φτάσουμε»…
Η δεύτερη συνέντευξη είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο στην 1.30 το μεσημέρι στο αθηναϊκό ξενοδοχείο Χίλτον.
«Θα κάνουμε αίτηση για να συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί. Εχω παίξει στη μικτή κόσμου και δικαιούμαι να συναντηθώ με τον Πλατινί», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Χατζηπαναγής.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Αρταβάνης, ανέφερε ότι… «Ολο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ηρακλής πέφτει επειδή δεν είναι βιώσιμος και έχει χρέη. Αυτό είναι ένα ακόμη ψέμα. Βρήκαμε στην ΠΑΕ μία εμπεριστατωμένη μελέτη για τη νέα περίοδο. Η προσπάθεια εξυγίανσης θα συνεχιστεί. Προσπαθούν να εξοντώσουν τον Ηρακλή, στέλνοντάς τον στην δεύτερη κατηγορία. Οποιαδήποτε ΠΑΕ θα είχε πρόβλημα στην β’ κατηγορία. Δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τον Ηρακλή, αν δεν παίξει στην Σούπερ Λίγκα. Στην ΠΑΕ εργάζονται πάνω από πενήντα άτομα που θα μείνουν στον δρόμο και φυσικά οι παίκτες που θα υποστούν ένα σοβαρό πλήγμα. Οπότε το πρόβλημα είναι κοινωνικό και έχουμε την εντύπωση ότι κανένας δεν το έχει λάβει σοβαρά υπόψη. Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Δεν ζητάμε καμία χάρη από την Πολιτεία. Ζητάμε το δίκιο μας. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους».
Ο Βασίλης Χατζηπαναγής μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ και βετεράνος της ομάδας δήλωσε: «Τον Ηρακλή, τον έχουν στημένο. Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουμε. Ο Ηρακλής έχει απόλυτο δίκιο. Δεν υπάρχει άλλη απόφαση, πέρα από τη δικαίωση», και αποκάλυψε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA:
«Θα κάνουμε αίτηση για να συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί. Εχω παίξει στη μικτή κόσμου και δικαιούμαι να συναντηθώ με τον Πλατινί».
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μιχάλης Γεράνης, υποστήριξε ότι… «Μέσα στην οικονομική κρίση, έρχονται οι υπεύθυνοι να "σκοτώσουν" τον Ηρακλή. Είναι λάθος αυτό που λένε ότι με την φανέλα, θα ανέβει. Αν δεν παίξει στην Σούπερ Λίγκα, ο Ηρακλής πεθαίνει. Θα δώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί. Πρέπει ο Ηρακλής να παίξει στην Σούπερ Λίγκα. Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός της πόλης με την διάλυση του Ηρακλή.
Τελειώνει ο Ηρακλής αν καταδικαστεί σε υποβιβασμό. Θέλουν να πυροβολήσουν τον Ηρακλή. Αν δεν παίξει στην Σούπερ Λίγκα, χάνει πέντε εκατομμύρια ευρώ. Αυτό θέλουν να κάνουν. Το δήθεν πλαστό έγγραφο, το έστειλε ο Ηρακλής στην ΕΠΟ. Όφειλε η ΕΠΟ να ελέγξει την γνησιότητά του.
Η ΕΠΟ δεν διαλύθηκε. Έδιωξε τον υπάλληλό της. Περιμένουμε η απόφαση να είναι αυτή που πρέπει να είναι για να μην πεθάνει ο Ηρακλής. Η ενέργεια του κ. Πιλάβιου στην Βουλή, έβλαψε τον Ηρακλή. Το είχαν άσο στο μανίκι και την έστησαν στον Ηρακλή. Αν δεν έριχναν τον Ηρακλή με τους φακέλους, είχαν και αυτό στο μυαλό τους. Ανθρωποι της ΕΠΟ μιλούν για όργιο παρανομιών στην ΕΠΟ. Δεν μπορούν τρεις άνθρωποι να σκοτώσουν τον Ηρακλή. Δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν».
Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Αλέξης Αδαμίδης ανέφερε ότι... «Εχουμε τον φάκελο των στημένων. Τι έγινε με αυτό το θέμα; Εμπλέκονται πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες της Σούπερ Λίγκα. Τηρήθηκε μία διαδικασία, μυστική. Από την άλλη, έχουμε το θέμα του φερόμενου ως πλαστού εγγράφου. Δεν τηρήθηκε ανάλογη διαδικασία όπως τα στημένα. Σε μία μέρα πάρθηκε απόφαση, χωρίς να κατονομάζεται το ποιος έκανε το αδίκημα.
Στη μία περίπτωση είχαμε μία ποινική διαδικασία, ενώ με τον Ηρακλή δεν συνέβη αυτό. Σε μία μέρα αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν τον Ηρακλή. Δεύτερη περίπτωση δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, κατηγορήθηκαν για το ίδιο αδίκημα μόνο για πλαστογραφία και όχι για δυσφήμιση του αθλήματος. Έχουμε και την παράνομη σύνθεση επιτροπών. Θα κριθεί. Θα δούμε τι θα γίνει.
Αύριο στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, εκδικάζεται η υπόθεση των εμφιαλωμένων νερών του Ακράτητου. Αύριο δικάζονται τα φυσικά πρόσωπα. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ακράτητο, ήταν αφαίρεση δέκα βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Και εκείνη τέθηκε σε κίνδυνο οι ζωές ποδοσφαιριστών. Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι με την διάλυση του Ηρακλή, θα εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο; Έστω και ένας;»
Ο κ. Αδαμίδης σχολίασε το. θέμα των συλλήψεων οπαδών του Ηρακλή: «Πάμε και στο θέμα των ομαδικών συλλήψεων οπαδών του Ηρακλή. Αν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω κάποιος που καταστρέφει κάτι, καλώς. Οταν όμως προχωράς σε ομαδικές συλλήψεις για να σπάσει το φρόνημα των οπαδών, είναι φασισμός», ενώ μίλησε για την απόφαση να κυνηγήσει ο Ηρακλής όποιον έχει βλάψει τα συμφέροντά του:
«Θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον κάθε φυσικού προσώπου που έβλαψε τα συμφέροντα του Ηρακλή. Οι διώξεις θα αφορούν κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συνέβαλλε στη βλάβη των συμφερόντων του Ηρακλή. Τα βέλη στρέφονται κατά παντός υπευθύνου. Σε λίγο, κάποιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά, βλάπτεται ο Ηρακλής. Πολύ σύντομα θα φανεί ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό και θα λογοδοτήσουν. Στόχος είναι αυτή τη στιγμή να μην διαλυθεί ο Ηρακλής. Το τι θα γίνει μετά, είναι σχετικό».
Για την προσπάθεια δικαίωσης, τόνισε: «Αν τα κριτήρια της απόφασης είναι καθαρά και νομικά, θα δικαιωθούμε. Ο Ηρακλής δεν έστειλε τον Ιανουάριο παραποιημένο έγγραφο. Κατηγορείται ότι έστειλε ασφαλιστική ενημερότητα του Αυγούστου. Εκδόθηκαν δελτία σε διάφορες ΠΑΕ, χωρίς να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα. Έσκασε το κανόνι, απολύθηκε ο υπάλληλος και ξαφνικά ο Ηρακλής έγινε πλαστογράφος».
O βετεράνος άσος του Ηρακλή Λάκης Παπαϊωάννου δήλωσε:. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία ομάδα που θα πάρει τη θέση του Ηρακλή, θα έρθει να παίξει στην Θεσσαλονίκη. Στους αγωνιστικούς χώρους κρίνονται τα πάντα. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Αν υπάρχει καταδικαστική απόφαση, θα είναι σκάνδαλο. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ο κάθε υγιής σκεπτόμενος φίλαθλος γνωρίζει ότι όλα κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, θα ισοδυναμεί με αφανισμό. Δεν μπορείς να επικαλείσαι τον Νόμο μόνο στον Ηρακλή.
Πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ καλά αυτοί που θα πάρουν την απόφαση. Στο θέμα της αδειοδότησης, δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις τι γίνεται. Εύχομαι ότι θα δικαιωθούμε. Μας δίνουν μεγάλη βοήθεια οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ήρθαν στην Αθήνα. Ρωτήστε στο Υπουργείο Ανάπτυξης πόσες και ποιες ΠΑΕ πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».
Για τις επαφές με τον Σοφοκλή Πιλάβιο σχολίασε:. «Δεν θεωρούμε ότι μας κορόιδεψε ο κ. Πιλάβιος. Μας είπε ότι προέχει το δικαστήριο με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί μας τύλιξαν σε μία κόλλα χαρτί. Το θέμα είναι πολιτικό. Ποιον θα θίξει η παρουσία του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα; Έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Αύριο θα έχουμε κοντά μας και αρκετές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Βετεράνους άσους του χώρου που είναι στο πλευρό μας και ξέρουν ότι τα παιχνίδια κρίνονται στα γήπεδα".
Ο Σάββας Κωφίδης, βετεράνος με πολύχρονη παρουσία στα γήπεδα καιτην φανέλα του Ηρακλή είπε: «Η ΕΠΟ πιστεύω ότι προωθεί και αναπτύσσει ένα ποδόσφαιρο που δεν παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά στα γραφεία. Η ΕΠΟ δυσφημεί η ίδια το ποδόσφαιρο, με τον τρόπο που λειτουργεί. Θυμάστε τι έγινε στον τελικό. Σε όλο τον κόσμο είδαν τι έγινε. Αυτό είναι δυσφήμιση. Ο Ηρακλής δεν πέφτει απλά μία κατηγορία. Μία ομάδα με τεράστια ιστορία που κοσμεί την Θεσσαλονίκη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς μπορούν να αντέξουν οι πολιτικοί και πολιτειακοί φορείς της πόλης να μην υπάρχει Ηρακλής στην πόλη; Εμείς μάθαμε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα. Να είμαστε ενωμένοι και το τι θα συμβεί, θα το γράψει η ιστορία».
Τέλος ο πρόεδρος του Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γωγάκος, σε κλίμα οργής και στο τέλος της αρχικής του τοποθέτησης στη συνέντευξη Τύπου έβγαλε τα "κλειδιά" του Ηρακλή και σε μια κίνηση ενδεικτική των διαθέσεων του κινώντας αυτά τα κλειδιά στον αέρα και μπροστά στις κάμερες είπε: «θα τα βγάλω τέσσερις φορές. Ένα θα δώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα στον Πρωθυπουργό, ένα στον Υπουργό Πολιτισμού και ένα στη Γ.Γ.Α., να έρθουν να διοικήσουν αυτοί τον Ηρακλή».
Ο Γωγάκος είπε ακόμη ότι: «Για αρχή θέλω να σας πω ότι ο Ηρακλής ήταν ο πρώτος σύλλογος στον οποίον ο Δήμος Θεσσαλονίκης απέστειλε έγγραφο για τη συμμετοχή του στην υποψηφιότητα της πόλης για Ευρωπαϊκή Πόλη Νεολαίας στο 2014. Και βεβαίως ο Ηρακλής στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όλοι στην πόλη ξεκινάνε από τον Ηρακλή. Για τα 100 χρόνια ιστορίας της Θεσσαλονίκης θα γίνει λαμπαδηδοδρομία και από τον Ηρακλή ζητήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή και βεβαίως θα το κάνει. Προσπαθούνε να αφανίσουνε τον Ηρακλή.
Εχουν παραβιαστεί όλα τα άρθρα με τον Ηρακλή. Να σας φέρω ένα παράδειγμα: Η ΠΑΕ και δύο άνθρωποι τιμωρήθηκε με 47.000 πρόστιμα για τις δηλώσεις που είχε κάνει για το ποδόσφαιρο και με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες ενώ ο κ.Δώνης για τις δικές του δηλώσεις για το ποδόσφαιρο τιμωρήθηκε μόνο με έγγραφη επίπληξη.
Η κάθαρση του ποδοσφαίρου πρέπει να ξεκινήσει μέσα από την ΕΠΟ. Η Βουλή ζητάει να ανοίξουν οι φάκελοι η ΕΠΟ παραπέμπει το θέμα στην ΟΥΕΦΑ. Τόσο καιρό οι φορείς του ποδοσφαίρου δεν έχουν βγάλει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση για να τιμήσουν το ευ αγωνίζεσθαι και ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο. Αν ο Ηρακλής αφανιστεί τότε η ακίνητη περιουσία του θα περιέλθει στην Γ.Γ.Α.
Ας την αξιοποιήσει λοιπόν και ας την εκτιμήσει όπως… αξιοποίησε και τα ολυμπιακά έργα που έγιναν για το 2004 και τα οποία παραμένουν χωρίς να αξιοποιούνται. Εμείς ακόμη περιμένουμε τα 4,4 εκ. για το γήπεδο όπως είχε υποσχεθεί η Πολιτεία. Ακόμη όμως και χωρίς αυτά που δεν τα πήραμε, προχωρήσαμε και έχουμε καταφέρει να είμαστε βιώσιμοι. Εχουμε κάνει ενέργειες για την βιωσιμότητα ως Ερασιτέχνης και αυτά δεν τα έλαβαν υπόψη τους οι επιτροπές».

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα «κανόνια» ο Σισέ!!

Στη λίστα με τους 50 πιο αποδοτικούς ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθη ο Τζιμπρίλ Σισέ.
Ανάμεσα στα μεγαλύτερα «κανόνια» ο Σισέ!
Η γαλλική ιστοσελίδα «maxifoot.fr» έκανε αφιέρωμα για τα μεγαλύτερα «κανόνια»- βάσει συχνότητας σκοραρίσματος- των γηπέδων της Γηραιάς Ηπείρου με τον «Τζιμπρίλιαντ» να βρίσκεται στην 29η θέση, πάνω από μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως τους Τέβες, Ιμπραΐμοβιτς και Βίγια!
«Ο δεύτερος πιο αποδοτικός Γάλλος ονομάζεται Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σκόραρε με τον Παναθηναϊκό κάθε 146.3 λεπτά», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον 29χρονο άσο η ιστοσελίδα της πατρίδας του. Ο μοναδικός Γάλλος που τον ξεπέρασε ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έβρισκε δίχτυα κάθε 105.8 λεπτά.
Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η αποκάλυψη της φετινής Πόρτο, Ρανταμέλ Φαλκάο, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Μάριο Γκόμες, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Άλεξ της Φενερμπαχτσέ.

Την επόμενη βδομάδα ο "Ζαγόρ"

Οι εξελίξεις που αναμένονται στο θέμα προπονητή αναβάλλουν για την επόμενη εβδομάδα την συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Την επόμενη βδομάδα ο "Ζαγόρ"
Το προηγούμενο διάστημα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο Ζαγοράκης θα απευθυνθεί στον κόσμο του Δικεφάλου μέσα σε αυτή την εβδομάδα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες θα κρίνεται εν πολλοίς το θέμα προπονητή με το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο Παντελής Κωνσταντινίδης, μεταφέρει την συνέντευξη Τύπου για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ζαγοράκης ξέρει καλά ότι αυτή η συνέντευξη Τύπου που θα έχει και απολογιστικό χαρακτήρα δεν μπορεί να καθυστερήσει πάρα πολύ μετά το τέλος αυτής της σεζόν.

Από την άλλη γνωρίζει ότι αυτή η παρουσία του πρέπει να συνδυαστεί και με την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας που και φέτος –όπως κάθε καλοκαίρι- αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ΠΑΕ.
Πηγή: paok24.gr

Μια… «σταχτοπούτα» στην Πρέμιερ Λιγκ

Υπό τη λάμψη της Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η Σουόνσι! Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε της Ρέντινγκ 4-2 στο μεγάλο τελικό των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ στο «Γουέμπλεϊ» και έγινε η πρώτη ουαλική ομάδα που παίρνει «γεύση» από τα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας και μαζί, 90 εκατ. λίρες για την επόμενη 4ετία!

Οι «κύκνοι» παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί για ένα ημίχρονο και όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης, ήταν αρκετό. Η Σουόνσι άφησε τη Ρέντινγκ να… μαζεύει τα κομμάτια της στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών, αφού τα δύο γκολ του Σινκλέρ σε διάστημα ενός λεπτού (21’ πεν., 22’) και το τέρμα του Ντόμπι στο 40’, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και το μυαλό των παικτών του Ρότζερς πήγε κατευθείαν στις… σαμπάνιες!

Οι οπαδοί της Σουόνσι σκέφτονταν τον τρόπο με τον οποίο θα αποθέωναν τους θριαμβευτές στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ωστόσο, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, το αυτογκόλ του Άλεν (49’) και η κεφαλιά του Μιλς (57’) έβαλαν τη Ρέντινγκ ξανά στο παιχνίδι, μείωσαν το σκορ σε 3-2 και έδωσαν «φτερά» στους «royals». Οι ποδοσφαιριστές του ΜακΝτέρμοτ φάνηκε ξαφνικά να ανεβάζουν… δύο ταχύτητες σε σχέση με τους αντιπάλους τους, αλλά το δοκάρι του Κάρακαν στο 59ο λεπτό, αποδείχτηκε μοιραίο.

Αυτό, γιατί από τη στιγμή που δεν ισοφάρισε η Ρέντινγκ, δέχτηκε και τέταρτο γκολ με τον Σινκλέρ να ολοκληρώνει το προσωπικό του χατ – τρικ στο 80’ με εύστοχη εκτέλεση από τα έντεκα βήματα και η Σουόνσι με το τελικό 4-2 πήρε το «τελευταίο» εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ, συμπληρώνοντας το παζλ με τις ΚΠΡ και Νόριτς!

Οι «κύκνοι» με τη νίκη τους στον τελικό των πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ, εξασφάλισαν το ποσό των 90 εκατ. λίρων για την επόμενη τετραετία, αφού η άνοδος στην Πρέμιερ συνδυάζεται με… αγαθά που μπαίνουν στα ταμεία του συλλόγου από τηλεοπτικά, εισιτήρια και λοιπά έσοδα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα της αναμέτρησης στο «Γουέμπλεϊ», ο βοηθός του ΜακΝτέρμοτ στη Ρέντινγκ, Νάιτζελ Γκιμπς και ο Τζέι Ταμπ που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας, αποβλήθηκαν ελέω διένεξης με τον ρέφερι του αγώνα, Φιλ Ντοντ!

Πηγή: www.england365.gr

Οπαδός της Μάντσεστερ!!

Ο… σωσίας του Ζοσέ Μουρίνιο που έκανε την εμφάνισή του στο «Γουέμπλεϊ» παρακολούθησε και τον τελικό παρέα με τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οπαδός της Μάντσεστερ!
Αν αναλογιστούμε ότι είναι μισητός στους φίλους της Μπαρτσελόνα, τότε είναι λογικό το ότι παρακολούθησε τον τελικό στις κερκίδες με τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων».
Πηγή: sportdog.gr

Ιδού τι έγραψε ο Κόκε στο facebook (photo)

Τα φίδια έχουν... ζώσει τους ανθρώπους της Χιούστον Ντάιναμο μετά τα όσα αποκάλυψε ο Σέρχιο Κόκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα του ο Ισπανός φαίνεται να μην έχει μείνει αρκετά ικανοποιημένος από τα όσα έχει συναντήσει στο MLS. Έτσι λίγη ώρα μετά την ισοπαλία στον αγώνα με το Ντάλας (2-2), δήλωσε μέσω του Facebook ότι θα φύγει από την Ντάιναμο και θα πάει στην πατρίδα του, την Ισπανία προκειμένου να ηρεμήσει και να εξετάσει πιθανές προτάσεις, αφήνοντας  ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να επιστρέψει στον Άρη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έχω ένα νέο. Φεύγω από την Χιούστον Ντάιναμο, πάω στην Ισπανία να ηρεμήσω και να εξετάσω προτάσεις. Δεν μου άρεσαν αρκετά πράγματα εδώ και κυρίως μου λείπουν πολλά πράγματα. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχει τελειώσει το θέμα για να πάω να ηρεμήσω με την οικογένειά μου και να αποφασίσουμε από κοινού που θα παίξω στη συνέχεια».

«Είναι σαφές ότι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου με συμβουλεύουν να επιστρέψω στο σπίτι μου (Άρης). Όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου είναι οπαδοί του Άρη. Το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι όλα είναι πιθανά αυτές τις στιγμές! Ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά».

To The Player σας παρουσιάζει τη φωτογραφία από τον "τοίχο" του Κόκε, την ώρα που όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του.

The Player

«Κι όμως, η διαιτησία ήταν καλή»!

Παρά τις φωνές του Ολυμπιακού,η ΚΕΔ και ο παρατηρητής του 2ου τελικού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, χαρακτηρίζουν καλή την διαιτησία. «Δεν μετράμε τις βολές, αλλά τα φάουλ που δόθηκαν».
«Κι όμως, η διαιτησία ήταν καλή»!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, παρά τις δηλώσεις και τις έντονες διαμαρτυρίες των Πειραιωτών το βράδυ της Κυριακής για τις αποφάσεις των Χριστοδούλου, Φούφη και Ψαριανού μετά την δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην σειρά των τελικών, ο παρατηρητής Νίκος Ζαβλανός θεώρησε πως όλα κύλησαν καλά.
Τόσο τα μέλη της ΚΕΔ, όσο και ο παρατηρητής του αγώνα, υποστηρίζουν πως οι τρεις διαιτητές είχαν τον έλεγχο του αγώνα, σημειώνουν πως οι αποφάσεις τους δεν έκριναν το ματς και η διαιτησία τους γενικά χαρακτηρίζεται ως «καλή».
Μάλιστα, από την ΚΕΔ γίνεται και μία… υποσημείωση σχετικά με τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τις πολλές βορές που εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός: «Για να δει κάποιος αν μία διαιτησία ήταν καλή και αν έκρινε το παιχνίδι, δεν κοιτάει τις βολές, αλλά τα φάουλ. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν χρεώθηκε με 18 φάουλ και ο Ολυμπιακός με 24. Οι διαιτητές δεν μπορούν να δίνουν φάουλ ανάλογα με το αν ο παίκτης επιχειρεί σουτ ή όχι».
Πηγή: sportdog.gr

Επιμένει η ΑΕΚ για Μπέο!!

Η ΑΕΚ «κυνηγάει» το θέμα με τον Αχιλλέα Μπέο και τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό, επικαλούμενη «λόγους ηθικής τάξης»
Επιμένει η ΑΕΚ για Μπέο
Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ κατέθεσε τη Δευτέρα το μεσημέρι έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, προκειμένου να ανατρέψουν την πρωτόδικη απόφαση που –ως γνωστόν- ήταν απορριπτική.
Οι «κιτρινόμαυροι» επιμένουν στην ένσταση τους, θεωρώντας πως ο Αχιλλέας Μπέος παρανόμως «σουλάτσαρε» στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού επικαλούμενος λόγους υγείας, την ώρα που του είχε επιβληθεί δεκαπενθήμερη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
Στην ΑΕΚ επιμένουν για λόγους ηθικής τάξης, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Άλλωστε σε αγωνιστικό επίπεδο δεν υπάρχει κάτι να κερδίσουν με το να πάρουν το ματς με τους Βολιώτες στα χαρτιά. Η ουσία είναι πως η «βεντέτα» με τον Αχιλλέα Μπέο συνεχίζεται και θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια.
Η έφεση του «δικεφάλου» θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και την προσεχή Τετάρτη.
Πηγή: sport-fm.gr
 

Κατηγορήθηκε για στημένα και κρεμάστηκε απ’ την ντροπή του!!!

Ποδοσφαιριστής στη Νότια Κορέα, που είχε κατηγορηθεί για στήσιμο αγώνων, έδωσε τέλος στη ζωή του.
Κατηγορήθηκε για στημένα και κρεμάστηκε απ’ την ντροπή του!
Πρόκειται για τον Τζέονγκ Τζονγκ Κουάν, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος σε ξενοδοχείο της Σεούλ, ενώ δίπλα του υπήρχε σημείωμα που έγραφε «αισθάνομαι ντροπή που είμαι μέρος του στησίματος αγώνων».
Για τον Τζέονγκ υπήρχα υποψίες ότι βοηθούσε στο «στήσιμο» αγώνων με το να δωροδοκεί παίκτες της K-League μέσω ενδιάμεσου. Για το συγκεκριμένο σκάνδαλο έχουν συλληφθεί πέντε παίκτες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από την ομάδα Νταετζόν Σίτιζεν.

Να μην ξαναπάει στις λεπτομέρειες!!

Καθώς το άγχος για την αξιοποίηση του αβαντάζ έδρας και η κούραση θα επιδράσουν στα επόμενα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να συγκεντρωθεί και να μην κάνει λάθη.

Να μην ξαναπάει στις λεπτομέρειες
Aναλυτικά το άρθρο του:
Η ήττα στο Αλεξάνδρειο έφερε την ισοφάριση στη σειρά του μικρού τελικού, αλλά αυτή έχει –πλέον- πολύ δρόμο ακόμη και σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα έδρας, που αποτελεί το μεγαλύτερο συν του. Η ήττα ήρθε για λόγους, που οι περισσότεροι εντός κι εκτός ομάδας κατανοούν εύκολα, όπως η έλλειψη συγκέντρωσης –με αποτέλεσμα λάθη και ολιγωρίες– σε μικρά χρονικά διαστήματα, η μικρή συνεισφορά του Ρολ Μάρσαλ, που λογικά "πλήρωσε" με ολιγοήμερη καθυστέρηση το "τζετ λανγκ" από το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά και το «φόρτωμα» του καλύτερου παίκτη του "Δικεφάλου" στο α΄ μέρος με φάουλ, ακριβώς μόλις άρχισε το β΄ ημίχρονο.
Και πάλι, βέβαια, παρά τις αδυναμίες αυτές και την απώλεια των ριμπάουντ (όπως και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σε μικρότερο βαθμό), πάλεψε μέχρι το τέλος και θα μπορούσε να είναι νικητής, ακόμη και όταν ο Άρης προηγήθηκε στο 38΄.
Το ότι, όμως, κρίθηκε και το δεύτερο παιχνίδι στις λεπτομέρειες, αποτελεί ταυτόχρονα για τον ΠΑΟΚ "μάθημα" και "καμπανάκι" για τη συνέχεια της σειράς. Κι επειδή τώρα περνάει από τις τελικές "εξετάσεις" της χρονιάς, όταν θα ξανακάτσει την Τετάρτη και την Κυριακή στο "θρανίο", δεν επιτρέπεται ξανά ούτε ένα λαθάκι!
Κομβικά τα ριμπάουντ
Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου στο Αλεξάνδρειο, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε υπεροχή στα ριμπάουντ. Μαζί με τον έλεγχο του ρυθμού, είχε καλύτερη αεράμυνα και εφόσον από inside game ο αντίπαλός του δεν μπορούσε να "σκοράρει", πήγαινε εκτός, κι έτσι η άμυνα λειτουργούσε και πιο ομαλά περιφερειακά.
Αν εξαιρεθεί, μάλιστα, η αδυναμία περιορισμού του Χαραλαμπίδη, όλα έδειχναν ότι "έχει το παιχνίδι στα χέρια του". Επιθετικά, στηρίχθηκε αρκετά στον Ντόζιερ, που από την "ρακέτα" έδινε τις περισσότερες λύσεις. Αλλά, όταν "φορτώθηκε" με φάουλ αυτός κι αντικαταστάθηκε από το νεαρό και άπειρο Καλλέ, το πρώτο "ρήγμα" στην ρακέτα επέτρεψε επιθετικά ριμπάουντ στους γηπεδούχους και σταδιακά την απώλεια της σχετικής υπεροχής.
Ο Άρης πήρε περισσότερες επιθέσεις και ψυχολογία, ενώ και η άμυνα άνοιξε περισσότερο, όταν ο Καλλές αντιμετώπισε τον Ταπούτο. Επειδή και στο πρώτο παιχνίδι χάθηκαν τα ριμπάουντ, επειδή χάθηκαν και χθες (29/5), έχει ξεπεραστεί ακόμη και το δις εξ αμαρτείν. Τρίτη φορά ή ευκαιρία δεν έχει!
Πρέπει ο ΠΑΟΚ να επικρατήσει σ΄αυτά από την αρχή και να "κόψει το βήχα" και των "κοντών" αντιπάλων, που εκμεταλλεύονται οποιοδήποτε κενό στα μπλοκ άουτ. Και το ριμπάουντ, όπως και η άμυνα, γενικότερα, είναι θέμα συγκέντρωσης, συνοχής και επιθυμίας. Αν δεν παλέψεις, δεν το παίρνεις. Με τα ριμπάουντ, άλλωστε, θα φύγεις στον αιφνιδιασμό ή θα ρίξεις την ψυχολογία του αντιπάλου ή θα ελέγξεις το ρυθμό της επόμενης επίθεσης.
Περιμένει και τον καλό Μάρσαλ
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, είτε δεν "τράβηξε" όσο περιμένει ο Μαρκόπουλος, είτε έχει δίκιο να παραπονιέται για φάουλ που του έγιναν, με έως αντιαθλητικό χαντ-τσέκινγκ και δεν του σφυρίχθηκαν. Ούτε μία βολή δεν κέρδισε σε τέτοιο ντέρμπι! Κι ας έκανε 16 τουλάχιστον προσπάθειες!
Ο Μάρσαλ, όμως, ποτέ δεν ήταν σε δεύτερο παιχνίδι "μέτριος". Και μέσα στο "Παλατάκι" παίρνει και τα πάνω του. Και δεν τίθεται θέμα άμυνας του οποιουδήποτε αντιπάλου του. Είναι θέμα προσήλωσης και αυτοσυγκέντρωσης του ίδιου περισσότερο, όπως αποδείχθηκε, αφού ελάχιστοι κατάφεραν να τον περιορίσουν φέτος.
Με τον Μάρσαλ να εκτελεί ως φυσικός ηγέτης, παίρνουν τα πάνω τους και οι υπόλοιποι, οπότε οι επιθετικές λύσεις αυξάνονται. Αποδυναμώνεται, άλλωστε, από αυτόν αρχικά η αντίπαλη άμυνα, για να "ανοίξει" προς όφελος των συμπαικτών του.
Δικαιούται καλύτερης διαιτησίας
Μπορεί φαντάζει σχόλιο… γραφικό ή κουραστικό, μιας που επαναλαμβάνεται, αλλά, όπως στο πρώτο παιχνίδι έχει τρομερά παράπονα από τον Γκόντα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να "φωνάζει" και για τον δεύτερο αγώνα. Δικαιούται επιτέλους μία διαιτησία σωστή 100%, μοιρασμένη και αποφασιστική.
Γιατί, εκτός από την ανύπαρκτη τεχνική ποινή του πρώτου αγώνα σε βάρος του Μάρσαλ, οι διαιτητές χαρίστηκαν πολλάκις σε κάθε πρόκληση των φιλοξενούμενων. Και την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο έπαιξαν έδρα στην 4η περίοδο, όταν κρινόταν το παιχνίδι.
Δεν επιτρέπεται, όμως, να είναι τέτοια μία διαιτησία τελικών. Κι αν τυχόν οι διαιτητές δεν έχουν αποφασίσει να μοιράσουν το "καρπούζι στην μέση" στο εξής, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει κι αυτούς, με όποια ψυχολογική επιβάρυνση του επιφέρει κάτι τέτοιο.
Πηγή: olapaok.gr
 

«Πόντιος Πιλάτος» ο Ζούρος για Μπουρούση!!

Ο Ηλίας Ζούρος «ένιψε τας χείρας του» αναφορικά με τη δήλωση του Γιάννη Μπουρούση περί αποχώρησης από την Εθνική, αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση, λέγοντας πως είναι ένα θέμα το οποίο θα το δει ο ίδιος και οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας αργότερα.
«Πόντιος Πιλάτος» ο Ζούρος για Μπουρούση
Αρχικά ο Ηλίας Ζούρος αναφέρθηκε στο αν θα συνεχίσει στον πάγκο της Ζαλγκίρις: «Μεχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που έχω με τον σύλλογο. Πάντως θέλω να πω ότι ευχαριστήθηκα πολύ τη φετινή χρονιά. Κερδίσαμε τρεις τίτλους και όλα ήταν ωραία στην ομάδα.»
Οσον αφορά την δήλωση του Μπουρούση ότι δεν θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική, ο Ελληνας τεχνικός απάντησε: «Δεν είπε κάτι τέτοιο. Όπως και να `χει θα το δούμε αργότερα».
 

Πανό στο σπίτι του Σερ Άλεξ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κόντρα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τους οπαδούς της Λίβερπουλ συνεχίζεται... Με αφορμή την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα, δεν έχασαν την ευκαιρία να τον πικάρουν.
Πανό στο σπίτι του Σερ Άλεξ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Επιστρέφοντας σπίτι του, ο Σκοτσέζος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίκρισε ένα πανό, στο οποίο του θύμιζαν ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι πίσω από την Λίβερπουλ και την Μπαρτσελόνα στους τίτλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.






Αποθέωση για το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ, παίκτες και οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος.
Αποθέωση για το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι χιλιάδες οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» δεν πτοήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και αποθέωσαν τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά και τον ίδιο τον Σκωτσέζο τεχνικό, για τη σεζόν που πέρασε.
Οι υπεύθυνοι της ομάδας, προπονητές και ποδοσφαιριστές, είχαν επιβιβαστεί σε ένα ανοικτό λεωφορείο, με το οποίο έκαναν το γύρο της πόλης για το πρωτάθλημα που κατέκτησαν.
Το «παρών» στους εορτασμούς της ομάδας, έδωσε και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, παρά τις φήμες ότι θα κρατούσε …μανιάτικο τον αποκλεισμό του από την αποστολή για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Eμφανίστηκε ιδιαίτερα «κουμπωμένος» πάνω στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα, ενώ οι φήμες για αποχώρησή του το ερχόμενο καλοκαίρι οργιάζουν.

Νοβίτσκι ή ΛεΜπρον;

Ο Κρις Σέρινταν απαντά σε αυτό το ερώτημα, ενώ δίνει τη δική του πρόγνωση για τους τελικούς του ΝΒΑ!
Νοβίτσκι ή ΛεΜπρον;
Στο μυαλό μου έχω ολοκάθαρη μία ανάμνηση από τους τελικούς του 2006 μεταξύ του Ντάλας και του Μαϊάμι, ζευγάρι που θα αναγεννηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες ξεκινώντας από το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η ανάμνηση αυτή δεν είναι από τις σειρές αλλά από τα επακόλουθα.
Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, του οποίου η συμπεριφορά σε αυτές τις σειρές θα μπορούσε να εκτιμηθεί μόνο από έναν άνθρωπο των σπηλαίων, μου έδωσε ένα ωραίο κομπλιμέντο τις ημέρες μετά τις σειρές. Έγραψε λοιπόν στην εισαγωγή του blog του, στο οποίο διοχετεύει το θυμό του κατά των αθλητικών δημοσιογράφων, πως όταν πήγαν για πρώτη φορά σε τελικούς εκνευρίστηκε καθώς οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους
Ας ξεχάσουμε για μια στιγμή ότι ο Κούμπαν δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει η δουλειά ενός δημοσιογράφου και τι συμπεριλαμβάνει, γιατί δεν έχει υπάρξει ο ίδιος δημοσιογράφος. Πάντως από την πλευρά του, είδε ένα δωμάτιο γεμάτο με άντρες και γυναίκες με υπολογιστές, εκ των οποίων λίγοι έκαναν σωστά ερωτήματα και τους έβαλε όλους σε ένα μεγάλο γκρουπ τεμπέληδων.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

«Πόρτα» από Γερουλάνο!!

Άκαρπη ήταν η συνάντηση των ανθρώπων του ΟΦΗ με τον Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε πως τα χέρια της Πολιτείας όσον αφορά στα θέματα της αδειοδότησης είναι «δεμένα».
«Πόρτα» από Γερουλάνο
«Το θέμα της αδειοδότησης ή μη του ΟΦΗ, όπως και κάθε άλλης ΠΑΕ, είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη και τους βουλευτές Λευτέρη Αυγενάκη, Μαρία Σκραφνάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μανώλη Στρατάκη.
Η αντιπροσωπεία των Κρητικών επισκέφθηκε τον κ.Γερουλάνο, για να του θέσει το ζήτημα της μη αδειοδότησης του ΟΦΗ.
«Η Πολιτεία θέλει να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες», τους τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. «Να απευθυνθείτε στο αρμόδιο όργανο που είναι η ΕΠΟ. Δεν εξετάζει η Πολιτεία τους φακέλους αδειοδότησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γερουλάνος,
 

Το «πικάρισμα» του Τζέραρντ!!

Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν έχασε την ευκαιρία να «πικάρει» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ήττα της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπαρτσελόνα
Το «πικάρισμα» του Τζέραρντ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ βρέθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για να γιορτάσει το γεγονός ότι χθες έκλεισε τα 30 του χρόνια.
Μαζί ήταν και δύο φίλοι του, με τον ένα από του δύο να δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα στο twitter, ότι ο Τζέραρντ ήταν αρκετά καυστικός απέναντι στους «κόκκινους διάβολους»: «Στη Κωνσταντινούπολη πήραμε το τρόπαιο για πέμπτη φορά στην ιστορία μας. Η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο», ενώ δεν παρέλειψε να «πετάξει τα καρφιά» του και στον Μάικλ Όουεν: «Μήνυμα από τον αρχηγό μας στον Όουεν: Αν δεν μπορείς να πάρεις το Τσάμπιονς Λιγκ καλύτερα να ξανάρθεις στην ομάδα μας. Εμείς έχουμε σηκώσει το τρόπαιο πέντε φορές κι εσύ ακόμα προσπαθείς».
Παράλληλα, έδειχνε στους γύρω του πέντε δάχτυλα, όσα και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των «κόκκινων».
Πλέον μένει να δούμε αν οι «κόκκινοι διάβολοι» θα απαντήσουν στις προκλήσεις του Άγγλου άσου.
Πηγή: england365.gr
 

«Η εθνική δεν είναι πεδίο διαμάχης»

Χαμηλούς τόνους επιλέγουν να κρατήσουν στην Ομοσπονδία, σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Μπουρούση για αποχώρηση από την Εθνική Ελλάδας, μετά το δεύτερο τελικό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
«Η εθνική δεν είναι πεδίο διαμάχης»
Στην ΕΟΚ θέλουν να πιστεύουν πως τα λόγια του διεθνή σέντερ των Ερυθρόλευκων ήταν απόρροια της απογοήτευσης για την ήττα της ομάδας του και αντίδραση της στιγμής.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Παναγιώτη Τσαγκρώνη με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να γίνει πεδίο διαμάχης για να λύνουν τις διαφορές τους οι δύο «αιώνιοι». Η Εθνική είναι υπέράνω όλων, υπεράνω συλλόγων και χρωμάτων και εκεί πρέπει να την κρατήσουμε. Δεν αξίζει τον κόπο να μένεις στις οποιεσδήποτε συλλογικές πικρίες,» απάντησε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Καρδιτσιώτη σέντερ.
Πηγή: exedra.gr

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ...
Εσπασε εχθες το σερι των 5 ταμειον καθως ουτε η ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ μας εκανε την χαρη να βαλει ενα goal αλλα ουτε και η ΠΑΡΙ εβγαλε το δυπλο που επιλεξαμε, δεν πειραζει. Το θεμα ειναι οτι η ΒΑΝΚΑ μας ειναι πολυ ανεβασμενη και δεν ανησυχουμε. Για σημερα μιας και το κουπονι δεν εχει καποιο ενδιαφερον ειπαμε να μην προτεινουμε τιποτα και να παρουμε δηναμεις....
Οποις ασχοληθει ας κοιταξει το OVER 2,5 της ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ που αξιζει, 1,75 δινει στη BET365.
Καλη τυχη σε ολους, να περνατε καλα...

Β Α Ν Κ Α + 8 . 5 9 6 , 9 9 €
(ΑΠΟ 26-2-2011)

Λειτουργώντας σαν άνθρωποι!!

Του Βασίλη Μαυρόπουλου

Τέλος, φίλοι μου. Τέλος τα ελληνικά play-off της Superleague, τέλος το Champion's League, τέλος σε λίγο και η Α1 Μπάσκετ. Τέλος όλα! Του χρόνου πάλι...

Κι ενώ πλησιάζουμε προς ένα καυτό, όπως διαφαίνεται, ήδη από το Μάιο, καλοκαίρι, αθλητικές εφημερίδες και ραδιόφωνα ασχολούνται πλέον με προπονητολογίες και μεταγραφικές φήμες. Το τι έχει ακουστεί και τι προκείται να ακουστεί και πάλι δεν περιγράφεται. Κλασικά αθλητικά ρεπορτάζ σε νεκρές αγωνιστικές περιόδους.

Κι ενώ κάπως έτσι, κυλάει το πράγμα με την αθλητική επικαιρότητα της χώρας, κάνοντας μια βόλτα στην Πολίχνη και τη δική μου γειτονιά, διαπίστωσα πως η κατάσταση είναι αυτή...



...και αυτή...

Και τότε είναι που λες: "Μα καλά, εδώ ο κόσμος πεινάει κι εσύ κύριε Μαυρόπουλε ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τη Φόρμουλα; Πώς μπορείς και σε τέτοιες εποχές το μυαλό να το 'χεις στα αθλητικά;" Αλλά μετά σκέφτεσαι: "Όχι, όχι, καλά κάνεις. Και τι; Σάμπως ο κόσμος δεν τα ξέρει, δεν τα βιώνει; Σε τι οφελεί να τα αναπαράγουμε και να του μαυρίζουμε κι άλλο την ψυχη;" Έτσι είναι, η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα είναι δεδομένη, πλέον, για όλους. Ακόμη και για τον πιο ανίδεο κάτοικο στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Όμως τι πρέπει να γίνει; Να παρατήσουμε αυτά που αγαπάμε, αυτά που σπάνε τη ρουτίνα μας και αυτά που μάς κάνουν να ξεχνιόμαστε λιγάκι; Ρητορική ήταν η ερώτηση. Οι περισσότεροι από μας που ασχολούμαστε με τα αθλητικά, δεν το κάνουμε επειδή είμαστε κάφροι, ούτε επειδή δε νιώθουμε τι συμβαίνει αυτήν την εποχή στην Ελλάδα. Κόντρα στα σημεία των καιρών, δε θα μιζεριάσουμε... Η ζωή, φίλοι μου, είναι πολύ μικρή. Φυσικά, και θα 'χουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα και το μυαλό μας ανοιχτό. Φυσικά και θα πρέπει να αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο σ' αυτά που προσπαθούν να μάς επιβάλλουν (με τη δική μας ανοχή, άλλωστε, φαύλος κύκλος είναι όλα), όμως όχι, δε θα παρατήσουμε το "ναρκωτικό" μας, γιατί τότε θα είμαστε "νεκροί"! Και το "ναρκωτικό" μας -εμού και πολλών άλλων- είναι να παρακολουθούμε και να αναλύουμε ποδόσφαιρο. Γι΄αυτό, ενώ τίποτα στη χώρα δεν κινείται, οι καφετέριες της Πολίχνης (και οποιασδήποτε περιοχής στην Ελλάδα φαντάζομαι) είναι γεμάτες. Έτσι "ξεφεύγει" η νεολαία...

Ιωαννίδης: «Εξάσκηση εξουσίας από την ΕΠΟ»

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα δυο φορές επισκέφτηκε τα γραφεία της ΠΑΕ. Το «Μ» είχε γράψει μάλιστα σχετικά για την παρουσία του και είχε ενημερώσει για τις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας. Μάλιστα, η μία εξ αυτών συνέπεσε και με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής, παρουσία φυσικά και της «τριανδρίας» των βετεράνων παικτών.
Ο έμπειρος νομικός και γενικά το γραφείο του, έχει υπερασπιστεί υποθέσεις μεγάλων αθλητών με ιδιαίτερη επιτυχία και έχει χαρακτηριστεί ως «πρωταθλητής» σ’ αυτού του είδους τα θέματα. Ως ακαδημαϊκός υπερασπίζεται την αξία της εξειδίκευσης σ’ έναν ιδιαίτερο τομέα του δικαίου, το αθλητικό δίκαιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Γρηγόρης Ιωαννίδης είναι λέκτορας Αθλητικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ και μάλιστα ψηφίστηκε από το βρετανικό περιοδικό «Sports Business International» ως ένας από τους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον πλανήτη, με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο! Είχε χειριστεί και την υπόθεση πριν από μερικά χρόνια, των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου.
Πήγε την ΕΠΟ στο CAS
Αν και μένει μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας. Πέρσι, ήταν αυτός πάλι που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του CAS και του ΟΦΗ κατά της ΠΑΕ Ηρακλής, με τους «κυανόλευκους» τελικώς να δικαιώνονται. Το 2009, το γραφείο του είχε πάει την ΕΠΟ στο CAS για το θέμα του Εθνικού Αστέρα, στο οποίο μάλιστα επίσης δικαιώθηκε.
«Με κάλεσαν και πήγα…»
Το «Μ» τον εντόπισε στην Ελβετία. Ζήτησε την άποψη του για την όλη κατάσταση. Επιβεβαίωσε αρχικά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και για τις επαφές, που είχε, με τους ανθρώπους του Ηρακλή. «Ναι, είναι αλήθεια ότι βρέθηκα με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Με κάλεσαν και έτσι πήγα…», επισήμανε μεταξύ των άλλων χθες το απόγευμα.
«Πρέπει να δικαιωθεί ο Ηρακλής»
Τα… όσα μας είπε αν μη τι άλλο ήταν άκρως ενδιαφέροντα. «Είναι σύνηθες κατάσταση αυτή για τα ελληνικά δεδομένα, από τη στιγμή που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις η ΕΠΟ. Το δίκαιο είναι με το μέρος του Ηρακλή», είπε αρχικά και συνέχισε. «Τα πάντα βέβαια στηρίζονται στις πολιτικές αποφάσεις. Έχω ενημερωθεί πάντως για την κατάσταση… Έχω ασχοληθεί με την υπόθεση, άλλωστε ήμασταν και πέρσι με τον ΟΦΗ και το CAS. Αν βάλουμε, επομένως, τα στοιχεία και την εφαρμογή των κανόνων, όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης, τότε ο Ηρακλής πρέπει να δικαιωθεί. Δεν εφαρμόζεται σωστά το δίκαιο κανόνων από την ΕΠΟ. Κάνει εξάσκηση και κατάχρηση εξουσίας…».
«Οικονομικά βιώσιμος»
Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης στάθηκε κυρίως στο θέμα της αδειοδότησης. «Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Εφόσον υπάρχει απόδειξη, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι μία ΠΑΕ είναι οικονομικά βιώσιμη, τότε μπορεί να πάρει την άδεια. Αν διαβάσετε, το δίκαιο κανόνων της ΟΥΕΦΑ, φαίνεται ξεκάθαρα. Μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε. Ο Ηρακλής είναι οικονομικά βιώσιμος», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο έγκριτος νομικός.
«Η ΟΥΕΦΑ δεν λέει για εξόντωση»
Επίσης, ο Ιωαννίδης στέκεται και σ’ ένα ακόμη ζήτημα, που επίσης είναι σημαντικό και το οποίο έχει περάσει από πολλούς στα… ψηλά. «Η ΟΥΕΦΑ στο δίκαιο κανόνων της περί αδειοδότησης δεν μιλάει πουθενά για εξόντωση. Η ΟΥΕΦΑ δεν εξοντώνει τις ομάδες. Μιλάει για συμμόρφωση. Εφόσον διαφαίνεται και αποδεικνύεται ότι υπάρχουν διακανονισμοί με πιστωτές και αυτοί τηρούνται και ότι όλα είναι διακανονισμένα, τότε όλα είναι καλά… Μπορεί να δοθεί άδεια στην ομάδα. Άλλωστε, στο φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής δεν υπάρχει κάτι μεμπτό», επισημαίνει χαρακτηριστικά και μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά για το αν έχει γνώση περί του φακέλου της ΠΑΕ Ηρακλής, υποστήριξε ότι «φυσικά και γνωρίζω. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό».
«Δεν είναι ανεξάρτητα Όργανα»
Τέλος, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης διαπίστωσε ότι υπάρχει προσωπική κόντρα. «Θεωρώ και είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα, ότι υπάρχει προσωπική κόντρα. Του προέδρου της ΕΠΟ με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής. Υπάρχει παρέμβαση στα Όργανα, αφού δεν υπάρχει σωστή εφαρμογή των κανονισμών, ενώ φαίνεται ότι τελικά δεν είναι ανεξάρτητα τα όργανα», κατέληξε μεταξύ των άλλων. Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης δεν είπε βεβαίως αν θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία της ομάδας με το γραφείο του στην πορεία αυτής της υπόθεσης.

Τελειώνει ο Μπερμπάτοφ από τη Γιουνάιτεντ!!

Οι ημέρες του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζουν να είναι μετρημένες, μετά και τον αποκλεισμό του από την 18άδα που παρατάχτηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Βούλγαρος, με τα 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, έμοιαζε πολύ δυσαρεστημένος από την απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πέρασε από τα αποδυτήρια μετά το ματς, αλλά περίμενε τους υπόλοιπους στο λεωφορείο της ομάδας.
Πάντως, ο Μπερμπάτοφ είχε να σκοράρει σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ από τον Οκτώβριο του 2008 και ίσως αυτός μέτρησε στην απόφαση του Φέργκιουσον να επιλέξει αντ’αυτού τον Μάικλ Όουεν. Και επειδή το τελευταίο διάστημα αποτελεί δεύτερη επιλογή, πίσω από τους Ρούνεϊ και Ερνάντεζ, σκέφτεται να αλλάξει περιβάλλον και να πάει σε μια ομάδα όπου θα θεωρηθεί πρώτη επιλογή.

Ναλιτζής: «Δουλευταράς ο Μπόλονι»

Ο Δημήτρης Ναλιτζής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και μάλιστα κατέκτησαν μαζί πρωτάθλημα και κύπελλο Πορτογαλίας.
Ο βετεράνος άσος του Δικεφάλου, μιλώντας για τον υποψήφιο προπονητή του ΠΑΟΚ τόνισε:
«Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Στη Σπόρτινγκ έβγαλε τρεις παίκτες από τις ακαδημίες, τον Κουρέσμα, τον Ούγκο Βιάνα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν επιλογές δικές του, να προωθήσει αυτούς τους παίκτες στην πρώτη ομάδα. Βλέπει τις μικρές ηλικίες και μπορεί να ξεχωρίσει τα ταλέντα. Ο Ρονάλντο θυμάμαι ήταν στην β΄ομάδα όταν έπαιζα εγώ και την επόμενη χρονιά τον προώθησαν στην πρώτη ομάδα. Στο τέλος της χρονιάς έκανε προπονήσεις με εμάς. Μάζευε τις μπάλες όταν εκτελούσα τα φάουλ (!!!). Έχω βίντεο μαζί του από φιλικά παιχνίδια, γιατί δεν με πίστευαν οι φίλοι μου όταν τους το έλεγα. Πιστεύω πως θα κάνει καλή δουλειά αν έρθει, είναι δουλευταράς, κάνει καλή προπόνηση. Είναι έξυπνος σαν άνθρωπος στο να στήνει την ομάδα και να διαχειρίζεται ένα παιχνίδι. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και το υλικό της ομάδας. Σαν προπονητής και σαν άνθρωπος πιστεύω πως έχει πολλά συν. Ταιριάζει στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ γιατί πρέπει στην Ελλάδα να πάμε σε ένα μοντέλο στήριξης στα μικρά παιδιά. Με τους κατάλληλους προπονητές να δουλέψουν δίπλα τους και να τους δώσουν σημαντικά πράγματα για την εξέλιξη τους. Θυμάμαι ο Μπόλονι έπαιρνε το Ζαρντέλ από το χέρι και τον έβαζε να τρέξει επειδή ήταν βαρύς. Είναι άνθρωπος που μπορείς να κουβεντιάσεις μαζί του. Κερδίζει και την εμπιστοσύνη αυτών που δεν παίζουν».

Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια!!

Η Κ.Α.Ε. ΠΑΟΚ. εξέδωσε ανακοίνωση για την διάθεση των εισιτηρίων του τρίτου τελικού(1/06/11) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.
Αναλυτικότερα:
«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Μαΐου 2011 θα διατίθενται τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Αρης που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 και ώρα 7μ.μ, για την τελική φάση των πλέι οφ του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ της Α1.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Αρης είναι…
TIMH ΔΙΑΖΩΜΑ
15€ Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
20€ 108, 109, 110, 111
*Στους αγώνες ΠΑΟΚ – Αρης των Playoffs δεν ισχύουν τα εισιτήρια ελεύθερης εισόδου των ακαδημιών όλων των τμημάτων του ΠΑΟΚ.
*Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας των διαζωμάτων 102 και 103, θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Πέμπτης (1/6) από αντίστοιχες θέσεις στα διαζώματα 104 και 105.
*Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας του διαζώματος VIP 4, θα ενημερωθούν κατά την άφιξή τους στο γήπεδο για την ακριβή θέση από την οποία θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.
* Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει από τα γραφεία και την «μπουτίκ» της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena ως εξής…
Δευτέρα: 12.00 – 20.00
Τρίτη: 10.00 – 20.00
Τετάρτη (1/6) από τις 10.00 μέχρι και την ώρα έναρξης του αγώνα».

«Ο Ρομπέρ και ο φίλος μου Τσιώλης»

Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Κώστας Βασιλακάκης, μίλησε με αφορμή το προφίλ του Ρομπέρ, ο οποίος βρίσκεται σύμφωνα με μεταγραφικά σενάρια στο στόχαστρο του Άρη.

«Ο Ρομπέρ είναι καλός και έμπειρος παίκτης. Διαθέτει πολύ καλή πάσα και σέντρα. Έχει πολύ καλά σουτ. Είναι γρήγορος, μπορεί να ανταποκριθεί στο 4-3-3 και στο 4-4-2. Είναι καλός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε ομάδα. Είναι εγωιστής και δε θέλει να χάνει. Δε φοβάται να βάλει τα πόδια του στην φωτιά. Όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, ήθελε να φύγει για να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, όμως δεν κατάφερε να φύγει. Σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο θέλει, ακόμα και από αποστάσεις που δεν χρειάζεται. Είναι καλός χαρακτήρας. Είναι επαγγελματίας και δουλεύει πολύ στις προπονήσεις» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα "Αθλητικά Νέα 9.87".

Για το αν μπορεί να βοηθήσει τον Άρη είπε: «Οι απαιτήσεις της ομάδας είναι υψηλότερες. Έχει κίνητρα και μπορεί να βοηθήσει. Είναι σημαντικό ότι δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στην Ελλάδα. Έχει εγκλιματιστεί πλήρως».

Για τον Σάκη Τσιώλη τόνισε: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Το έχει αποδείξει. Είναι φίλος και του εύχομαι να έχει και στον Άρη ανάλογες επιτυχίες. Θα του σύστηνα να πάρει τον Ρομπέρ. Αλλά είναι στο χέρι του προπονητή. Ανάλογα τις επιλογές που έχει θα κρίνει αν μπορεί να βοηθήσει».

Για τα δικά του σχέδια: «Προς το παρών θα πάω να τελειώσω τη σχολή του ΟΥΕΦΑ pro. Από εκεί και μετά θα δούμε τι θα κάνω τη νέα σεζόν. Το βασικό είναι να βρω ένα καλό περιβάλλον ώστε να μπορώ να εργαστώ».
Τέλος, για τα πλέι-οφ της Β΄ Εθνικής: «Είναι μια διαδικασία που δίνει το δικαίωμα σε ομάδες να διεκδικήσουν την άνοδο. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες, όμως ο Λεβαδειακός έχει το προβάδισμα λόγω βαθμολογίας. Θα γίνει μεγάλη μάχη».The Player
 

«Μας ενδιαφέρει ο Σαλπιγγίδης» λένε στο Αννόβερο

Τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη θέλει να εντάξει στο δυναμικό του Αννόβερο ο προπονητής της ομάδας, Γιορκ Σμάντκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση του γνωστού γερμανικού περιοδικού, «Kicker» στο οποίο ο Γιοργκ Σμάντκε τόνισε: «Ο Σαλπιγγίδης είναι παίκτης που μας ενδιαφέρει. Κοστίζει αλλά μπορούμε να τα βρούμε και στο ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσουμε».The Player

«Εκτός μάχης» ο Ταπούτος

Με δυσάρεστο τρόπο «πληρώνει» ο Άρης την ισοφάριση σε νίκες (1-1) στους μικρούς τελικούς των πλέι οφ επί του ΠΑΟΚ (29/5).
Αιτία, ο τραυματισμός που υπέστη ο Χρήστος Ταπούτος στα πρώτα λεπτά της δεύτερης αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο» στο Αλεξάνδρειο στο δεξί πόδι.
Ο έμπειρος φόργουορντ υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική, το αποτέλεσμα της οποίας φανέρωσε βαρύ διάστρεμμα. Πρόβλημα που σημαίνει πρακτικά πως δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει ξανά την ομάδα του μέχρι το τέλος της σειράς με τους «ασπρόμαυρους».
Αμφίβολη, επιπλέον, εν όψει του τρίτου παιχνιδιού την Τετάρτη (1/6) στο κλειστό της Πυλαίας, παραμένει και η συμμετοχή του Μπρένταν Γούιντερς.
Ο Αμερικανός εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στη γάμπα του, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να γνωρίζει ο Λευτέρης Σούμποτιτς αν μπορεί να τον υπολογίζει στα πλάνα του.

«Ποιος Άρης;»

Έκπληκτος δήλωσε ο Μπρούνο Ουριμπάρι αναφορικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη.
«Ποιος Άρης;»
«Γιατί με ρωτάτε για τον Άρη; Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα. Εγώ είμαι στην πατρίδα μου ξεκουράζομαι και κανένας δεν έχει μιλήσει μαζί μου», τόνισε αρχικά ο Αργεντινός.
Ερωτηθείς για το αν θέλει να παραμείνει στον Αστέρα, απάντησε: "Φυσικά και θα ήθελα να μείνω. Έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου αλλά δεν μου έχει πει κανείς τίποτα από την ομάδα. Ελπίζω να μείνει στην Σούπερ Λίγκα".
Ο Ουριμπάρι μένει ελεύθερος από τον Αστέρα και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύσκολα θα του γίνει πρόταση από τους Αρκάδες. Συνεπώς είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του. Ο Άρης και ο Σάκης Τσιώλης δείχνουν να έχουν σε εκτίμηση τον παίκτη, ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Μίσελ.
Πηγή: arcadia-sports.gr

Πάνε απ' εδώ, ρε... Πικέ!

Εδώ και μερικές ημέρες η ζωή μας πάει να τραβήξει την ανηφόρα της ανίας. Χωρίς Σούπερ Λίγκα, χωρίς πλέι οφ, χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις.
Πάνε απ' εδώ, ρε... Πικέ!
Γράφει ο Στράτος Σεφτελής...
Χωρίς ανακοινώσεις, χωρίς Κάκο και βοηθούς. Χωρίς Μπέο! Δίχως οπαδικό φανατισμό.
Χωρίς παράκρουση για την ομάδα. Χωρίς υπόθαλψη εγκληματικών στοιχείων στα γήπεδά μας. Χωρίς «ντου» στον αγωνιστικό χώρο και κυνηγητό με τα ΜΑΤ. Χωρίς βόμβες και φωτοβολίδες. Δίχως ακραίο φανατισμό. Χωρίς πόλεμο, ανάμεσα σε άτομα που δεν διαθέτουν στοιχειώδη σκέψη για να αντιληφθούν το απλό: πως δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα! Πόσο πληκτική έγινε ξαφνικά η ζωή μας από το βράδυ της Τετάρτης, που ολοκληρώθηκαν τα πλέι οφ; Πώς θα ζήσουν τώρα όσοι βρίσκουν πρόσφορο περιβάλλον στα γήπεδα να εκδηλώνουν το «ζώο» που κρύβουν μέσα τους; Ηλθε και το προχθεσινό στο Γουέμπλεϊ για τους ξενερώσει πλήρως.
Τόσος κόσμος μαζεύτηκε εκεί για να απολαύσει ποδοσφαιρικό θέαμα. Ούτε μια βόμβα κρότου. Ούτε ένας πυρσός. Ούτε ένα «ντου». Το απόλυτο ξενέρωμα! Ούτε ένα σύνθημα για τη σχέση μάνας παίχτη με τη... γενετήσια πράξη. Ούτε ένας ημίγυμνος κρεμασμένος στα κάγκελα σαν μαϊμού, να μην ξέρει ούτε πού βρίσκεται ούτε πώς τον λένε, από τις ουσίες. Ελα μωρέ τώρα, ποια Μπαρτσελόνα; Ποιος Μέσι; Αντε απ' εδώ, ρε Πικέ... Πάνε σ' αυτήν τη Σακίρα να σου πει το... «λόκα»! Εμείς εδώ έχουμε τα δικά μας γούστα. Τραβάμε τον δικό μας δρόμο, τον μοναχικό. Τον δρόμο προς την πλήρη καταστροφή. Δρόμο χωρίς λογική. Βοήθεια!
Πηγή: Εθνοσπόρ.