Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί…

Το μπλε πουλόβερ που φορούσε ο Γιοακίμ Λεβ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «τυχερό», θα μπει στο μουσείο της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!
Είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί…
Στους νικηφόρους αγώνες με Αυστραλία και Γκάνα στην φάση των ομίλων, ο Λεβ φορούσε το μπλε πουλόβερ. Οι διεθνείς αντιλήφθηκαν ότι ήταν γούρικο μετά την ήττα που δέχθηκαν από την Σερβία, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε επιλέξει μια πλεκτή ζακέτα. Έτσι, του ζήτησαν να μην το πλύνει και να συνεχίσει να το φοράει...
Ο Λεβ έβαλε το τυχερό μπλε πουλόβερ και στα παιχνίδια με Αγγλία και Αργεντινή στους «νοκ άουτ» αγώνες και τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν. Όμως, η... τύχη εγκατέλειψε την Γερμανία στον ημιτελικό, όπου γνώρισαν την ήττα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία.
«Αυτή είναι μια σπουδαία ιδέα» δήλωσε για το θέμα ο Λεβ και συμπλήρωσε: «Αυτό το πουλόβερ είναι ένα αξέχαστο ενθύμιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική και του πόσο καλά πέρασαν εκατομμύρια φιλάθλων, οι παίκτες μας και οι προπονητές».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πουλόβερ θα είναι σε μόνιμο δανεισμό από ιδιωτική εταιρεία και πως θα εκτεθεί στο μουσείο ποδοσφαίρου της DFB, στο Ντόρτμουντ, από το 2014 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: