Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Ετό την έστειλε στον... 7ο ουρανό!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάμουελ Ετό που πέτυχε δύο γκολ, η Ίντερ επικράτησε με 3-1 της Παλέρμο στο Ολίμπικο και πανηγύρισε το 7ο Coppa Italia της ιστορίας της.

Η ομάδα της Σικελίας ξεκίνησε πολύ δυνατά και δημιούργησε τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο 20λεπτο! Ο Ερνάντεζ απείλησε μόλις στο 2`, ενώ ο Παστόρε «σπατάλησε» δύο ευκαιρίες μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (17` και 20`).

Ο... άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε και η ομάδα που έχανε γκολ... το δέχτηκε! Στο 26ο λεπτό ο Τιάγκο Μότα κέρδισε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έβγαλε την πάσα στον Σνάιντερ κι εκείνος άφησε για τον Ετό που με εξαιρετική προσπάθεια πέρασε τον Κασάνι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το γκολ, η Παλέρμο συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς διαμαρτύρεται και για πέναλτι στον Ίλισιτς στο 39`.

Οι «Σικελοί» συνέχισαν να πιέζουν στην επανάληψη, αλλά οι αμυντικοί των «νερατζούρι» και ο Ζούλιο Σέζαρ φώναξαν «παρών» όπου χρειάστηκε, με τον Ετό να... τιμωρεί ξανά τους αντιπάλους του στο 76` ξανά έπειτα από ασίστ του Σνάιντερ.

Το γκολ που αναμφισβήτητα δικαιούταν η Παλέρμο ήρθε αργά, με τον Μουνιόθ να μειώνει σε 2-1 στο 88`, αλλά να αποβάλλεται δύο λεπτά αργότερα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Μιλίτο απλά «σφράγισε» τη νίκη της Ίντερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «σώζοντας» τη φετινή σεζόν.The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: