Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μια… «σταχτοπούτα» στην Πρέμιερ Λιγκ

Υπό τη λάμψη της Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η Σουόνσι! Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε της Ρέντινγκ 4-2 στο μεγάλο τελικό των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ στο «Γουέμπλεϊ» και έγινε η πρώτη ουαλική ομάδα που παίρνει «γεύση» από τα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας και μαζί, 90 εκατ. λίρες για την επόμενη 4ετία!

Οι «κύκνοι» παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί για ένα ημίχρονο και όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης, ήταν αρκετό. Η Σουόνσι άφησε τη Ρέντινγκ να… μαζεύει τα κομμάτια της στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών, αφού τα δύο γκολ του Σινκλέρ σε διάστημα ενός λεπτού (21’ πεν., 22’) και το τέρμα του Ντόμπι στο 40’, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και το μυαλό των παικτών του Ρότζερς πήγε κατευθείαν στις… σαμπάνιες!

Οι οπαδοί της Σουόνσι σκέφτονταν τον τρόπο με τον οποίο θα αποθέωναν τους θριαμβευτές στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ωστόσο, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, το αυτογκόλ του Άλεν (49’) και η κεφαλιά του Μιλς (57’) έβαλαν τη Ρέντινγκ ξανά στο παιχνίδι, μείωσαν το σκορ σε 3-2 και έδωσαν «φτερά» στους «royals». Οι ποδοσφαιριστές του ΜακΝτέρμοτ φάνηκε ξαφνικά να ανεβάζουν… δύο ταχύτητες σε σχέση με τους αντιπάλους τους, αλλά το δοκάρι του Κάρακαν στο 59ο λεπτό, αποδείχτηκε μοιραίο.

Αυτό, γιατί από τη στιγμή που δεν ισοφάρισε η Ρέντινγκ, δέχτηκε και τέταρτο γκολ με τον Σινκλέρ να ολοκληρώνει το προσωπικό του χατ – τρικ στο 80’ με εύστοχη εκτέλεση από τα έντεκα βήματα και η Σουόνσι με το τελικό 4-2 πήρε το «τελευταίο» εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ, συμπληρώνοντας το παζλ με τις ΚΠΡ και Νόριτς!

Οι «κύκνοι» με τη νίκη τους στον τελικό των πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ, εξασφάλισαν το ποσό των 90 εκατ. λίρων για την επόμενη τετραετία, αφού η άνοδος στην Πρέμιερ συνδυάζεται με… αγαθά που μπαίνουν στα ταμεία του συλλόγου από τηλεοπτικά, εισιτήρια και λοιπά έσοδα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα της αναμέτρησης στο «Γουέμπλεϊ», ο βοηθός του ΜακΝτέρμοτ στη Ρέντινγκ, Νάιτζελ Γκιμπς και ο Τζέι Ταμπ που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας, αποβλήθηκαν ελέω διένεξης με τον ρέφερι του αγώνα, Φιλ Ντοντ!

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: