Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η μεγάλη γκέλα του Σπανούλη!!

Μακριά από οπαδικά και χρωματικά συμφέροντα. Δε μας αφορούν, δε μας ενδιαφέρουν. Μας απασχολούν όμως, οι συμπεριφορές. Σαν κι αυτή του Βασίλη Σπανούλη.
Η μεγάλη γκέλα του Σπανούλη
Όχι τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο στο φινάλε του και όσα ακολούθησαν.
Ο Kill Bill επέλεξε να βγει μπροστά και να πάει στη συνέντευξη Τύπου έχοντας αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για τη διαιτησία.
Αυτά που είπε ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών στην πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού. Κι αυτοί λάθος κάνουν που αντιδρούν, διότι με όσα είπε ο διεθνής γκαρντ, δεν πρόσβαλλε τον Παναθηναϊκό, δεν πούλησε ολυμπιακοφροσύνη. Πάνω απ' όλα έθιξε τον ίδιο τον εαυτό του, ακύρωσε την προσωπικότητά του, μα και την προσπάθεια που έκανε για να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο ως παίκτης.
Είπε, λοιπόν, ο Σπανούλης ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού παίζουν ξύλο κι ότι οι συμπαίκτες του φοβούνται να παίξουν άμυνα, καλώντας τους διαιτητές να σφυρίξουν τα ίδια φάουλ και στο ΣΕΦ. Αν τις ίδιες δηλώσεις έκανε οποιοσδήποτε άλλος παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα προκαλούσε καμία αντίδραση. Απλά κάποιοι θα συμφωνούσαν και κάποιοι θα διαφωνούσαν.
Ο Σπανούλης όμως. Ηταν λάθος. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δύο διαδρομές, τη μία εκ των οποίων πρέπει να ακολουθήσει ο παίκτης, ώστε να έχει το σεβασμό όλων. Δε γίνεται. Ένα από τα δύο πρέπει να ισχύει. Ή οι ερυθρόλευκοι έκαναν τεράστιο λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια που διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία και όλα ήταν αγγελικά πλασμένα όσο ο Σπανούλης φορούσε την πράσινη φανέλα, ή τόσα χρόνια γνώριζε πως ο Παναθηναϊκός είχε την εύνοια της διαιτησίας, αλλά δεν έβγαζε άχνα και δεν το έπαιζε παλικάρι όπως επιχείρησε να κάνει χθες. Για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον πιο λαϊκίστικο δρόμο και αναφέρουμε ότι στήριζε όλα τα εκατομμύρια που έπαιρνε στα διαιτητικά σφυρίγματα και κώφευε σκοπίμως.
Ένα από τα δύο ισχύει λοιπόν, Bill. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αποφάσισε! Φέτος, αδικήθηκε ο Ολυμπιακός (αν νομίζεις ότι αδικήθηκε); Όλα τα προηγούμενα χρόνια, που ο V Span ήταν μέλος της απέναντι πλευράς, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε ξύλο; Γιατί δεν το ανέφερες ποτέ; Η μήπως επειδή αποχώρησε ο Σπανούλης, οι πράσινοι, μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισαν να επιδοθούν σε τέτοιες αμυντικές πρακτικές για να καλύψουν το χάντικαπ της απώλειας του Σπαν;
Ο άλλος δρόμος είναι ο εξής. Να βγει ο διεθνής γκαρντ και να ομολογήσει, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός κακώς έκανε και διαμαρτυρόταν για τη διαιτησία και ότι η οργή των ερυθρόλευκων οπαδών είναι αδικαιολόγητη. Να παραδεχθεί ότι η ομάδα, τη φανέλα της οποίας φοράει σήμερα, αλλά και κάποιοι από τους συμπαίκτες του, δεν ήταν ούτε αρκετοί, ούτε καλοί για να κερδίσουν αυτόν και τον Παναθηναϊκό.
Μέχρι χθες, ο άνθρωπος που τάραξε τα νερά της αιώνια κόντρας σε μεταγραφικό επίπεδο, έκανε το καλύτερο που μπορούσε να κάνει. Δε μιλούσε. Δεν είχε πει τίποτα. Δεν είχε πέσει σε καμία τέτοια παγίδα. Εδειχνε ότι σέβεται τον εαυτό του και τους τίτλους που κατέκτησε στο παρελθόν του. Από τη στιγμή όμως, που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, έκανε λάθος. Διότι θα πρέπει να πάρει θέση. Ποιος από τους δύο δρόμους τον αντιπροσωπεύει; Ο ένας ή άλλος; Μετά από τέτοιες δηλώσεις, να σταθείς στη μέση και να θεωρήσει ότι η ζωή, ο πλανήτης και το μπάσκετ ξεκίνησε από τις 29 Μαϊου του 2011 είναι λάθος. Και σίγουρα δε ταιριάζει σε παλικάρια, όπως ο Σπανούλης. Απλά πολλές φορές οι παλικαρισμοί, σε φέρνουν μπροστά σε βασανιστικά διλήμματα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: