Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ξένη παρέμβαση ως αντάλλαγμα για νέα δάνεια!!

Συμφωνία η οποία θα οδηγήσει σε πρωτοφανή ξένη παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, διαπραγματεύονται Ευρωπαίοι ηγέτες, αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Ξένη παρέμβαση ως αντάλλαγμα για νέα δάνεια
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, άνθρωποι πέριξ των διαπραγματεύσεων δήλωσαν ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει και κίνητρα, ώστε οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να παρατείνουν οικειοθελώς το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από την Ελλάδα, καθώς και για έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.
Οι αξιωματούχοι ελπίζουν πως έως και το ήμισυ της νέας χρηματοδότησης ύψους 60 - 70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα έως το τέλος του 2013 θα μπορούσε να προέλθει δίχως νέο δανεισμό.
Στο πλαίσιο του εξεταζόμενου προγράμματος, μεγάλο μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα μπορούσε να προέλθει από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και από τις τροποποιήσεις στους όρους αποπληρωμής ιδιωτών κατόχων ομολόγων.
Ο υπουργός των Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ''οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις αναγκαίες παρεμβάσεις για το 2011 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς τις επόμενες μέρες".
Επίσης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε τις πληροφορίες ότι στην έκθεσή του που πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα διαπιστώνεται πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: