Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ιωαννίδης: «Εξάσκηση εξουσίας από την ΕΠΟ»

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα δυο φορές επισκέφτηκε τα γραφεία της ΠΑΕ. Το «Μ» είχε γράψει μάλιστα σχετικά για την παρουσία του και είχε ενημερώσει για τις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας. Μάλιστα, η μία εξ αυτών συνέπεσε και με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής, παρουσία φυσικά και της «τριανδρίας» των βετεράνων παικτών.
Ο έμπειρος νομικός και γενικά το γραφείο του, έχει υπερασπιστεί υποθέσεις μεγάλων αθλητών με ιδιαίτερη επιτυχία και έχει χαρακτηριστεί ως «πρωταθλητής» σ’ αυτού του είδους τα θέματα. Ως ακαδημαϊκός υπερασπίζεται την αξία της εξειδίκευσης σ’ έναν ιδιαίτερο τομέα του δικαίου, το αθλητικό δίκαιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Γρηγόρης Ιωαννίδης είναι λέκτορας Αθλητικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ και μάλιστα ψηφίστηκε από το βρετανικό περιοδικό «Sports Business International» ως ένας από τους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον πλανήτη, με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο! Είχε χειριστεί και την υπόθεση πριν από μερικά χρόνια, των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου.
Πήγε την ΕΠΟ στο CAS
Αν και μένει μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας. Πέρσι, ήταν αυτός πάλι που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του CAS και του ΟΦΗ κατά της ΠΑΕ Ηρακλής, με τους «κυανόλευκους» τελικώς να δικαιώνονται. Το 2009, το γραφείο του είχε πάει την ΕΠΟ στο CAS για το θέμα του Εθνικού Αστέρα, στο οποίο μάλιστα επίσης δικαιώθηκε.
«Με κάλεσαν και πήγα…»
Το «Μ» τον εντόπισε στην Ελβετία. Ζήτησε την άποψη του για την όλη κατάσταση. Επιβεβαίωσε αρχικά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και για τις επαφές, που είχε, με τους ανθρώπους του Ηρακλή. «Ναι, είναι αλήθεια ότι βρέθηκα με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Με κάλεσαν και έτσι πήγα…», επισήμανε μεταξύ των άλλων χθες το απόγευμα.
«Πρέπει να δικαιωθεί ο Ηρακλής»
Τα… όσα μας είπε αν μη τι άλλο ήταν άκρως ενδιαφέροντα. «Είναι σύνηθες κατάσταση αυτή για τα ελληνικά δεδομένα, από τη στιγμή που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις η ΕΠΟ. Το δίκαιο είναι με το μέρος του Ηρακλή», είπε αρχικά και συνέχισε. «Τα πάντα βέβαια στηρίζονται στις πολιτικές αποφάσεις. Έχω ενημερωθεί πάντως για την κατάσταση… Έχω ασχοληθεί με την υπόθεση, άλλωστε ήμασταν και πέρσι με τον ΟΦΗ και το CAS. Αν βάλουμε, επομένως, τα στοιχεία και την εφαρμογή των κανόνων, όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης, τότε ο Ηρακλής πρέπει να δικαιωθεί. Δεν εφαρμόζεται σωστά το δίκαιο κανόνων από την ΕΠΟ. Κάνει εξάσκηση και κατάχρηση εξουσίας…».
«Οικονομικά βιώσιμος»
Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης στάθηκε κυρίως στο θέμα της αδειοδότησης. «Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Εφόσον υπάρχει απόδειξη, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι μία ΠΑΕ είναι οικονομικά βιώσιμη, τότε μπορεί να πάρει την άδεια. Αν διαβάσετε, το δίκαιο κανόνων της ΟΥΕΦΑ, φαίνεται ξεκάθαρα. Μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε. Ο Ηρακλής είναι οικονομικά βιώσιμος», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο έγκριτος νομικός.
«Η ΟΥΕΦΑ δεν λέει για εξόντωση»
Επίσης, ο Ιωαννίδης στέκεται και σ’ ένα ακόμη ζήτημα, που επίσης είναι σημαντικό και το οποίο έχει περάσει από πολλούς στα… ψηλά. «Η ΟΥΕΦΑ στο δίκαιο κανόνων της περί αδειοδότησης δεν μιλάει πουθενά για εξόντωση. Η ΟΥΕΦΑ δεν εξοντώνει τις ομάδες. Μιλάει για συμμόρφωση. Εφόσον διαφαίνεται και αποδεικνύεται ότι υπάρχουν διακανονισμοί με πιστωτές και αυτοί τηρούνται και ότι όλα είναι διακανονισμένα, τότε όλα είναι καλά… Μπορεί να δοθεί άδεια στην ομάδα. Άλλωστε, στο φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής δεν υπάρχει κάτι μεμπτό», επισημαίνει χαρακτηριστικά και μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά για το αν έχει γνώση περί του φακέλου της ΠΑΕ Ηρακλής, υποστήριξε ότι «φυσικά και γνωρίζω. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό».
«Δεν είναι ανεξάρτητα Όργανα»
Τέλος, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης διαπίστωσε ότι υπάρχει προσωπική κόντρα. «Θεωρώ και είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα, ότι υπάρχει προσωπική κόντρα. Του προέδρου της ΕΠΟ με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής. Υπάρχει παρέμβαση στα Όργανα, αφού δεν υπάρχει σωστή εφαρμογή των κανονισμών, ενώ φαίνεται ότι τελικά δεν είναι ανεξάρτητα τα όργανα», κατέληξε μεταξύ των άλλων. Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης δεν είπε βεβαίως αν θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία της ομάδας με το γραφείο του στην πορεία αυτής της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: