Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Την… απογείωσε η Γιουνάιτεντ!! (video)


Την… απογείωσε η Γιουνάιτεντ (video)

Έμεινε όρθια στο «Ολντ Τράφορντ» και απογειώθηκε στην έδρα της η Αϊντχόφεν που διέλυσε με 3-0 την Άλκμααρ στην 14η αγωνιστική της Eredivisie.

Δεν πήρε αέρα απ’ την μεγάλη εμφάνιση στο Μάντσεστερ η Αϊντχόφεν, που μπήκε σοβαρή και «καθάρισε» το ματς με την Άλκμααρ για την 14η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Μετά το 0-0 στο «Ολντ Τράφορντ» η PSV πανηγύρισε με 3-0 στην έδρα της σε μια νίκη που πήρε στο ρελαντί.

Το σκορ άνοιξε στο τρίτο λεπτό αυτογκόλ του Λούκασεν, ενώ ο ντε Γιονγκ στο 15’ και το 41’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που ήρθε εύκολα μετά και την αποβολήτ ου Λούκασεν στο 60’.


Η 14η αγωνιστική:

Παρασκευή 27/11

Καμπούρ-Ντε Γκράαφστσαπ 2-3
(43’ Όφεργκορ, 54’ αυτ. Γουίλ – 7’ Πέτερς, 35’ Στράαλμαν, 88’ Ταρφί)

Σάββατο 28/11

Χέρενφεν-Ρόντα 3-0
(29’, 71’ τε Φρέντε, 39’ Σλαφκφιρ)

Εξέλσιορ-Φέγενορντ 2-4
(44’ φαν Μίεχεμ, 86’ φαν Βέερτ - 2’ Κάιτ, 36’, 55’, 71’ Κράμερ)

Τβέντε-Βίλεμ 1-3
(37' Οόστερβικ-16', 21', 45'+2' Αντερσεν)

Κυριακή 29/11
Φίτεσε –Ναϊμέγκεν1-0
(49’ Καζαϊσβίλι)

Τσβόλε-Άγιαξ 0-2
(37’ Γιουνς, 87΄Σερέρο)

Χρόνινγκεν-Ντεν Χάαγκ 1-1
(49’ αυτ. Μπεουγκελσντάικ – 24’ Νταπλάν)
Ουτρέχτη-Χέρακλες 4-2
(60’ 63’ Μπαραζάιτ . 84’, 87’ Χάλερ– 40’ Μπελ Χασανί, 73’ Τανάν)

Αϊντχόφεν-Άλκμααρ 3-0
(2’ αυτ. Λούκασεν, 15’, 41’ ντε Γονγκ)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική:
Παρασκευή 4/12
Άλκμααρ-Ντεν Χάαγκ (21.00)

Σάββατο 5/12
Εξέλσιορ-Τβέντε (19.30)
Ντε Γκράαφστσαπ-Ουτρέχτη (20.45)
Φίτεσε-Αϊντχόφεν
Άγιαξ-Χέρενφεν (21.45)

Κυριακή 6/12
Βίλεμ-Καμπούρ (13.30)
Φέγενορντ-Χέρακλες (15.30)
Ναϊμέγκεν-Τσβόλε
Ρόντα-Χρόνινγκεν (17.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τραυματίστηκε ο Αλέξις Σάντσες!!


Τραυματίστηκε ο Αλέξις Σάντσες!

Περίπου 10 μέρες πριν τον «τελικό» της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό, ο Αλέξις Σάντσες τραυματίστηκε απέναντι στη Νόριτς, έγινε αναγκαστική αλλαγή και μοιάζει… χλωμός ενόψει Φαλήρου.

Νέο σοκ στην Άρσεναλ προ Ολυμπιακού; Το ματς με τη Νόριτς μοιάζει «καταστροφικό» για τους Λονδρέζους, όχι μόνο γιατί βρίσκονται ακόμη στο 1-1, αλλά γιατί χάνουν και παίκτες!

Ο Κοσιελνί έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 11’ και δεν έφτανε αυτό για τον Αρσέν Βενγκέρ, αλλά προστέθηκε κι άλλος –πιο σοβαρός- πονοκέφαλος για τον Αλσατό!

Διότι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, χτύπησε και ο Αλέξις Σάντσες! Ο Χιλιανός έδειξε να πονάει πραγματικά πολύ, έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια και το πρόβλημα φαίνεται πως είναι μυϊκό, στο δεξιό δικέφαλο.

inner

Ακόμη δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την κατάστασή του, ωστόσο όπως είναι φυσικό σήμανε «συναγερμός» στον αγγλικό σύλλογο ενόψει και του τελικού στο Φάληρο, στις 9 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξις αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού πριν τον αγώνα, όπως είχε γνωστοποιήσει ο Βενγκέρ, ωστόσο ο τελευταίος ρίσκαρε με τη συμμετοχή του και πιθανώς αυτό να αποδειχθεί μέγα λάθος...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατήφορος για Νταρουσάφακα!!


Κατήφορος για Νταρουσάφακα

Τρίτη σερί ήττα για την Νταρουσάφακα, που έχασε με 76-65 από την Μπάνβιτ, αντίπαλο του Άρη στο Eurocup.

Μετά τις ήττες από Γαλατάσαραϊ και Μπάμπεργκ, η Νταρουσάφακα έχασε εύκολα με 76-65 από την Μπάνβιτ δείχνοντας να περνά περίοδο κάμψης.

Ο Κόρτνεϊ Φόρτσον ήταν εντυπωσιακός για την αντίπαλο του Άρη στο Eurocup τελειώνοντας το ματς με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Αντριάν Μερμάν είχε 16 και ο Τζάκι Καρμάικλ 14 πόντους. Οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Μίλκο Μπιέλιτσα είχαν από 12 για την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι, που μετρά πλέον τέσσερις ήττες σε οκτώ αγώνες.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/11
Μπεσίκτας-Φενέρμπαχτσε 76-91
Τουρκ Τέλεκομ-Γκαζιαντέπ 99-102 (84-84 κ.α.)
Μπουγιουκτσεκμετζέ-Άνκαρα 89-93
Γεσιλγκιρεσούν-Τραμπζονσπόρ 62-69
Γαλατάσαραϊ-Κόνιασπορ 78-65

Κυριακή 29/11
Μπάνβιτ-Νταρουσάφακα 76-65
Καρσίγιακα-Ουσάκ Σπορτίφ 19:15
Ισταμπούλσπορ-Εφές Αναντολού 20:00
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουονανότε: «Να συνεχίσουμε έτσι»


Μπουονανότε: «Να συνεχίσουμε έτσι»

Δείτε το μήνυμα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού μετά την δεύτερη σερί νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Στην προσπάθειά του ίδιου και των συμπαικτών του στην ΑΕΚ, ώστε η ομάδα να συνεχίσει στον δρόμο των νικών στάθηκε ο Ντιέγκο Μπουονανότε, στο σχόλιό του στο instagram μετά τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ανέβασε φωτογραφία γράφοντας: «Να συνεχίσουμε έτσι, να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Diego Buonanotte (@diegobuonanotte) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Γέλασε με τον «πόνο» του άλλου!!


Γέλασε με τον «πόνο» του άλλου

Η Βέροια έφυγε χαρούμενη απ’ τα Χανιά, κρατώντας το 0-0 κόντρα στον Πλατανιά που έκανε τα πάντα για τη νίκη όμως τρεις αναγκαστικές αλλαγές στην πρώτη ώρα του ματς, του τη… χάλασαν.

Συνεχίζει το φοβερό αήττητο σερί της μακριά απ’ την έδρα της η Βέροια, που έμεινε στο 0-0 με τον Πλατανιά στα Χανιά, στην δωδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Καλύτεροι οι Χανιώτες στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, όμως η ατυχία της χτύπησε τρεις φορές την πόρτα, με ισάριθμες αναγκαστικές αλλαγές στην πρώτη ώρα παιχνιδιού.

Σωτηρίου και Γκνιάτιτς στο πρώτο ημίχρονο και Γιακουμάκης στο 65’ οι τραυματίες του Πλατανιά, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική του ανωτερότητα.

Στην έβδομη θέση ανέβηκε ο Πλατανιάς με 15 βαθμούς, στην δωδέκατη η Βέροια με 14.

Το ματς:


Δύο ομάδες σε πολύ καλή φόρμα συγκρούστηκαν… άτσαλα στα Χανιά. Πλατανιάς και Βέροια μπήκαν δυνατά σε ένα παιχνίδι που είχαν στόχο να διατηρήσουν την καλή εικόνα που είχαν δείξει μέχρι τώρα.

Ο Πλατανιάς πήρε την υπεροχή στο παιχνίδι, όμως –πλην ελαχίστων άκαρπων ατομικών ενεργειών του Κουλιμπαλί- κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο μόνο με σουτ του Μιλούνοβιτς στο 10’.

Με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» η Βέροια, έξι λεπτά αργότερα, με το δυνατό σουτ του Άρτσε να σταματάει στα χέρια του Σωτηρίου και την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Ναζλίδη, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Αυτή ήταν και μια απ’ τις ελάχιστες στιγμές που οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν να έχουν παθητικό ρόλο, αφού οι Χανιώτες διατήρησαν την υπεροχή.

Μέχρι που άρχισε η ατυχία για τον Πλατανιά. Στο 39’ ο Γκνιάτιτς γύρισε τον αστράγαλό του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας Σωτηρίου ένιωσε έντονη ζαλάδα, μετά από σύγκρουση με συμπαίκτη του και αποχώρησε άμεσα απ’ τον αγωνιστικό χώρο.

Οι διακοπές χάλασαν τον ρυθμό του ματς, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται μοιραία χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο μισό του ματς, με τον Πλατανιά να χάνει έναν ακόμα παίκτη στο 65’, όταν Γιακουμάκης αποτέλεσε την τρίτη αναγκαστική αλλαγή του Γιώργου Παράσχου.

Στο 76’ ο Ανγκούλο έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω απ’ τα δοκάρια, ενώ ο Κόλα «απάντησε» για τη Βέροια με κεφαλιά, που απομάκρυνε θεαματικά ο Κοκκαλάς.





Οι συνθέσεις:


Πλατανιάς (Πλατανιάς): Σωτηρίου (45+1’ Κοκκαλάς), Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς (45+4’ Ντίνας), Μενδρινός, Μουνάφο, Γιακουμάκης (65’ Ράμος), Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο.

Στον πάγκο ο Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Ζιλβάν

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Μαλόν, Ετζενγκέλε, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέβσκι (90+1’ Μαραγκός), Ναζλίδης (72’ Κόλα), Αμπντούν (61’ Μερεμπασβίλι), Γιουσούφ.
Στον πάγκοι οι Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Καϊκούτ
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρίποντο» (μετά από καιρό) με… γκολάρα!!


«Τρίποντο» (μετά από καιρό) με… γκολάρα

Ο Λεβαδειακός είχε και… θέαμα και ουσία. Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Ντομοβτσίσκι επιβλήθηκε (1-0) της Ξάνθης, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από καιρό. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους.

Νίκη μετά από καιρό για τον Λεβαδειακό που χάρη στο πανέμορφο τέρμα (γυριστό σουτ) του Ντομοβτσίσκι στο 33ο λεπτό επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο γήπεδο του στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, ενώ είχε δύο δοκάρια. Ένα με τον Μάντζιο στο 25’ και την άλλη σαράντα λεπτά μετά, με τον Κώστα Μανωλά (γιο του Στέλιου που ήταν στο γήπεδο).

Παράλληλα, μπήκε τέλος στο αήττητο σερί (πέντε ματς) των φιλοξενούμενων.

Το ματς


Αισθητά καλύτερος ο Λεβαδειακός στο πρώτο μέρος, αισθητά καλύτερη η Ξάνθη στο δεύτερο.
Ο Λεβαδειακός μπήκε με μεγαλύτερη δίψα και συγκέντρωση, καθώς είχε μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς, καθώς ήταν στην 13η θέση του βαθμολογικού ύστερα από τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες). Το τελευταίο… τρίποντο το «έβαλε» στις 3 Οκτωβρίου, στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι κόντρα σε μια Ξάνθη, που είχε κακή απόδοση και με τον προπονητή της να βγάζει εκνευρισμό, κυρίως από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν αρκετά πιο απειλητική και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια και σχεδόν όλες τις τελικές (όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο). Αφού αρχικά, δεν τα κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις ο πιο επικίνδυνος παίκτης της, ο Βαγγέλης Μάντζιος, καθώς τη μια έκανε τσαφ» (12’), την άλλη (14’) έστειλε την μπάλα λίγο έξω με κεφαλιά και την Τρίτη στο δοκάρι με σουτ.

inner

Ο Ντομοβτσίσκι δεν χαρίστηκε στην πρώτη ευκαιρία που του ‘κατσε και με γυριστό σουτ, πέτυχε στο 32’ ένα εντυπωσιακό γκολ που δεν αποκλείεται να είναι το καλύτερο της αγωνιστικής.

Η εικόνα του β’ ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική με τους παίκτες του Λεβαδειακού να μην παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες στην αναμέτρηση και να αποκτούν παθητικό ρόλο, με την Ξάνθη να ελέγχει την κατάσταση κόντρα σε μια ομάδα που οπισθοχώρησε αρκετά, έχοντας κύριο μέλημα να αμυνθεί. Από την άλλη η Ξάνθη «ξύπνησε» και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο β’ μέρος, την καλύτερη την είχε και πάλι ο Λεβαδειακός που με τον Κώστα Μανωλά είχε και δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση (ύστερα από σουτ έξω από την περιοχή) στο 65ο λεπτό.

inner

Οι δύο στιγμές της Ακριτικής ομάδας, από τις οποίες λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση, ήταν στο 72’ όταν ο Σολτάνι βρήκε τον Ερέα, που ήταν σε εξαιρετική θέση, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση με το κεφάλι και λίγο μετά με το σουτ του Λισγάρα (78’) με τη μια μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια. Η πρώτη πάντως ήταν η πιο σημαντική.

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μέχρι τέλους (με την Ξάνθη να πιέζει και τον Λεβαδειακό να περιμένει), αλλά όχι ιδιαίτερο θέαμα (πλην του γκολ του Ντομοβτσίσκι) και αφού ο Έλτον έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα με εκτέλεση φάουλ, το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

inner



Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο (32' λ.τ. Τσιντώντας), Στάθης, Νικολάου, Μανωλάς, Μαχαίρας, Εντουίν, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης, Φαβάλι (49' λ.τ. Μίνγκας), Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι (77' Ναβάρο).

Στον πάγκο των Βοιωτών: Μουλόπουλος, Καψάσκης, Θέος, Μάγκας.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Ντα Σίλβα, Λουσέρο, Χερέα, Φάρκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (46' Παπαστεριανός), Ντιμιτροφ (67' Τριάδης), Ράνος (46' Καπετάνος).

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Γκαραβέλης, Τόμιτς, Γκόμες, Καρυπίδης.

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης. Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Στυλιανός Τσολάκης 4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απογοητευτική η Νεπτούνας!!


Απογοητευτική η Νεπτούνας

Η Νεπτούνας έχασε με 83-74 από τη Σιαουλιάι εντός έδρας και συμπλήρωσε έξι ήττες σε έντεκα ματς στη λιθουανική λίγκα.

Μπορεί στο Eurocup να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης από τον όμιλο της ΑΕΚ, ωστόσο στη λιθουανική λίγκα η Νεπτούνας παραπαίει. Αυτή τη φορά έχασε με 83-74 από τη Σιαουλιάι εντός έδρας και συμπλήρωσε έξι ήττες σε έντεκα αγώνες.

Ο Μιντάουγκας Γκριτζιούνας είχε 16 πόντους, ενώ από 14 πρόσθεσαν οι Ντάνιελ Γιούιν, Ντονάτας Ζαβάτσκας και Τζέραϊ Γκραντ για τους γηπεδούχους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βγήκε… βόλτα ο Ολυμπιακός!!


Βγήκε… βόλτα ο Ολυμπιακός

Παρά τις απουσίες (Σπανούλης, Γιανγκ, Πρίντεζης, Παπαπέτρου), ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε, επικρατώντας της μαχητικής Καβάλας, 71-57. Πρώτοι σκόρερ οι Τσαϊρέλης-Χάντερ, ωραίος ο Ταπούτος.

Ούτε χρειάστηκε να φορτσάρει, ούτε να παίξει στα... κόκκινα.

Ο Ολυμπιακός (με τους Σπανούλη, Γιανγκ, Πρίντεζη εκτός και τον Παπαπέτρου να μην χρησιμοποιείται) επικράτησε 71-57 της Καβάλας και πανηγύρισε την έβδομη νίκη του σε οκτώ ματς στην Α1.

Το πάλεψαν οι «αργοναύτες» μένοντας σχετικά κοντά ως τα μισά της τρίτης περιόδου (μεταξύ 8-12 πόντων διαφορά), ωστόσο η άμυνα των Πειραιωτών και κάποιες εκλάμψεις τους στην επίθεση δεν επέτρεψαν κάτι παραπάνω για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου.

Τσαϊρέλης (30' συμμετοχής) και Χάντερ με 13 πόντους οι πρώτοι σκόρερ των ερυθρολεύκων, ο Λοτζέσκι πρόσθεσε 10, καλοί οι Μάντζαρης-Αθηναίου. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ταπούτος που σταμάτησε στους 17 πόντους, ενώ κατέβασε και 10 ριμπάουντ.

Το ματς

Επιθετικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τους ξένους της Καβάλας να της δίνουν προβάδισμα με 5-4, αλλά το τρίποντο του Στρόμπερι έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό, με 5-9. Με υποδειγματική άμυνα, όπως άλλωστε συνηθίζει και με τους Τσαϊρέλη (κυρίως)-Λοτζέσκι να παίρνουν φόρα στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν το σερί τους στο 14-0 για το 5-18! Οι γηπεδούχοι τα έβρισκαν μπαστούνια και ο Χάντερ έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +15 (9-24), προτού ο Ταπούτος γράψει το 11-24 στο φινάλε της περιόδου.

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και τα back to back τρίποντα από Γιαννακίδη-Ταπούτο, έδωσαν δικαίωμα στην… ελπίδα για την Καβάλα, που μείωσε σε 19-24! Αθηναίου και Μάντζαρης, όμως, βρήκαν τον τρόπο να «μοιράσουν» σωστά το παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να ξεφεύγουν εκ νέου με 19-32, απαντώντας με δικό τους σερί. Οι Καβαλιώτες είχαν «ζεσταθεί» από τα 6,75 και με τέτοια σουτ των Ταπούτου και Κοστόφ, πλησίασαν για τα καλά με το 32-38 στο 18’, προτού δύο βολές του Χάκετ διαμορφώσουν το 32-40 της ανάπαυλας.

Ένα γρήγορο 5-0 για τον Ολυμπιακό, αποκατέστησε την τάξη με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να διατηρείται σε θέση οδηγού και με… ασφάλεια (32-45). Η Καβάλα προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε να ρίξει τη διαφορά (37-47), με τους Χάντερ-Αθηναίου να την στέλνουν εκ νέου στο +15 (39-64). Με μακρινά σουτ –και αιχμή του δόρατος τον Ταπούτο- οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να μείνουν… κοντά, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν το -12 στο 30’, 46-58, με τους Πειραιώτες να μην εντυπωσιάζουν, αλλά να κάνουν τα βασικά για να μην απειληθούν.

Τις όποιες ελπίδες για «ανατροπή» ή έστω πιο δραματικό φινάλε, έκοψε οριστικά ο Ολυμπιακός στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Εκεί όπου με μπροστάρηδες τους Τσαϊρέλη-Χάντερ, το σκορ έγινε 49-67 και ουσιαστικά τα… πάντα τελείωσαν. Τυπική διαδικασία ως το τέλος, με τη διαφορά να φτάνει στην ύψιστη τιμή της, +21 (51-71), προτού ένα μίνι σερί 6-0 των γηπεδούχων διαμορφώσει το τελικό 57-71 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 11-24, 32-40, 46-58, 57-71

Καβάλα: Κεμπ 2, Φαν ντερ Μαρς 8 (8ρ.), Κοστόφ 12, Τζόουνς 5, Ρόμπινσον 7, Ταπούτος 17 (10ρ.), Γκέλιος, Καλαϊτζίδης 1, Γιαννκίδης 3, Λύβας 2, Δεμερτζής

Ολυμπιακός: Στρόμπερι 4 (5 ασίστ), Τσαϊρέλης 13, Μιλουτίνοφ 5, Μάντζαρης 6 (5 ασίστ), Λοτζέσκι 10, Χάντερ 13 (8ρ.), Παπαπέτρου, Τολιόπουλος, Μουράτος, Αγραβάνης 4 (6ρ.), Χάκετ 7, Αθηναίου 9
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κέρασε πίτσα ο Γκάλο!!


Κέρασε πίτσα ο Γκάλο

Την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς φίλους είχε ο Ροντρίγκο Γκάλο στο ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Βραζιλιάνος πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας του Αγρινίου μετά την λήξη και κέρασε πίτσα.

Διπλή χαρά για τον Ροντρίγκο Γκάλο το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Εκτός από τη νίκη της ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος ήταν χαρούμενος και για το γεγονός πως ξαναβρήκε αρκετούς του φίλους από τον Παναιτωλικό.

Μάλιστα, μετά την λήξη της αναμέτρησης πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας του Αγρινίου κερνώντας πίτσα τους πρώην συμπαίκτες του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεάλ με ψηλά το κεφάλι!!


Ρεάλ με ψηλά το κεφάλι (video)

Στο πρώτο ματς στην Primera μετά την συντριβή στο clasico είχε χαρακτήρα. Χωρίς να εντυπωσιάσει και με γκολ των Μπέιλ-Ρονάλντο η Ρεάλ πέρασε απ’ την Εϊμπάρ, 2-0, και διατηρήθηκε στο -6 από την κορυφή.

Μπορεί να μην… έβγαλε μάτια, όμως την δουλειά της την έκανε. Η Ρεάλ, στο πρώτο πρωταθλήματος μετά την βαριά ήττα στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, πήρε «καθαρή» νίκη στην έδρα της Εϊμπάρ με σκορ 2-0.

Η «βασίλισσα» ξεμπλόκαρε σε ιδανικό σημείο, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να ανοίγει το σκορ στο 43ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά. Αν και είχε την πρωτοβουλία στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ χρειάστηκε να περιμένει το 82ο λεπτό για να καθαρίσει το ματς, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο.


Έτσι, οι Μαδριλένοι έπειτα από 13 ματς στην Primera διατήρησαν την διαφορά τους από την πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα, στο -6.

Αναλυτικά, τα ματς της 13ης αγωνιστικής:


Παρασκευή (27/11)

Λεβάντε – Μπέτις 0-1
(4’ Ρουμπέν Κάστρο)

Σάββατο (28/11)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0
(22', 53' Νεϊμάρ, 42' Σουάρες, 90' Μέσι)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ 1-0
(3' Γκριεζμάν)

Μάλαγα – Γραναδά 2-2
(45' Τσάρλες, 57' Φορνάλς-83' Ελ Αράμπι, 86' Ροσίνα)

Λας Πάλμας – Λα Κορούνια 0-2
(19' Κάνι, 91' Λούκας)

Θέλτα– Χιχόν 2-1
(15' Ορεγιάνα, 84' Νολίτο-65' Κάστρο)

Κυριακή (29/11)

Χετάφε – Βιγιαρεάλ 2-0
(21’ Λαφίτα, 57’ Βάσκεζ)

Έιμπαρ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(43' Μπέιλ, 82' Ρονάλντο πεν.)

Βαγιεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο (19.15)

Σεβίλλη – Βαλένθια (21.30)


Επόμενη αγωνιστική (14η):

Σάββατο (5/12)

Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε
Γρανάδα – Ατλέτικο Μαδρίτης
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα
Μπέτις – Θέλτα
Λα Κορούνια – Σεβίλλη

Κυριακή (6/12)

Σοσιεδάδ – Έιμπαρ
Χιχόν – Λας Πάλμας
Βιγιαρεάλ – Βαγιεκάνο
Μπιλμπάο – Μάλαγα

Δευτέρα (7/12)

Εσπανιόλ – Λεβάντε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Δουλειά και… μη φοβάστε»


Στραματσόνι: «Δουλειά και… μη φοβάστε»

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αναλύοντάς τους τα λάθη στο ματς με τον Ηρακλή και τους ζήτησε δουλειά ενόψει της συνέχειας και πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο.

Η ήττα από τον Ηρακλή «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί, έχοντας μικρά διαστήματα… ξεσπάσματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν έτοιμοι για να πάρουν το «τρίποντο» στο Καυταντζόγλειο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι με ομιλία του στους ποδοσφαιριστές, αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν: «Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και θα πρέπει εμείς να κάνουμε επίθεση. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα σ' αυτό το κομμάτι. Δεν αναπτυχθήκαμε, δεν πήραμε πρωτοβουλίες, πλην ελαχίστων περιπτώσεων στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως. Θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε σε πολλά κι εσείς θα πρέπει να παίρνετε πρωτοβουλίες, χωρίς να φοβάστε. Να το κάνετε. Χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση και αυτή θα έρθει μόνο μέσα από τις νίκες», είπε, αρχικά, ο Ιταλός για να συνεχίσει:

«Κάναμε πολλά λάθη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Λάθη που μας κόστισαν. Είδα κάποια σωστά πράγματα στο γήπεδο, στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτά ήταν λίγα. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Γ αυτό ήρθα, για να δουλέψουμε και να διορθωθούμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά αλλά και να μην κάνουμε ξανά και ξανά τα ίδια λάθη»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους πάγωσε ο Φόσεν!! (video)


Τους πάγωσε ο Φόσεν (video)

Ένα άπιαστο σουτ του Φόσεν έκανε την αρχή στην… καθυστερημένη αντεπίθεση της Κλαμπ Μπριζ, που τελικά διέλυσε με μεγάλη ανατροπή και σκορ 4-1 την Μαλίν στην 17η αγωνιστική της Jupiler League.

Η λύση ήρθε απ’ τον πάγκο για την Κλαμπ Μπριζ που διέλυσε με 4-1 την Μαλίν στην 17η αγωνιστική της Jupiler League.

Η Μαλίν προηγήθηκε στο 28’ με τον Νέσενς όμως ο Φόσεν άλλαξε τα δεδομένα τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ισοφάρισε με άπιαστο σουτ στο 66’, ενώ με πάσα… πάρε-βάλε του Ιζκουιέντο έκανε το 2-1 στο 73’ και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη που ολοκλήρωσαν οι Ντιρκς (79’) και Φάνακεν (88’).



Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:


Παρασκευή 27/11

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σταντάρ Λιέγης 2-3
(52’ Θιάμ, 87’ Φερμπούμ – 8’ αυτ. Ντιάλο, 14’ Τεχέιρα, 78’ Ντοσεβί)

Σάββατο 28/11
Γκενκ-Γάνδη 0-1
(21’ Μιλίσεβιτς)

Κορτράικ- Μπέβερεν 3-1
(10' Μάρουσιτς, 12' Παπάζογλου, 26' Ντε Σμετ / 43' Γκάνο)

Σαρλερουά - Λόκερεν 1-2
(80' Εν'Ντονκαλά / 34' Ενγκολόκ, 69' Μίριτς)

Σεν Τρούιντεν - Μουσκρόν 0-1
(81' Μπαντρί)

Κυριακή 29/11
Μαλίν-Κλαμπ Μπριζ 1-4
(28’ Νέσενς – 66’, 73’ Φόσεν, 79’ Ντιρκς, 88’ Φάνακεν)

Άντερλεχτ-Λέουβεν 3-2
(31’ Σουάρεζ, 39’, 68’ Σιλά – 2’ Κρόιζετ, 49’ Τροσάρντ)

Βέστερλο-Οστάνδη (21.00)


Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 4/12
Γάνδη-Βάρεγκεμ (21.30)

Σάββατο 5/12
Οστάνδη-Σεν Τρούιντεν (19.00)
Μουσκρόν-Μαλίν (21.00)
Λέουβεν-Βέστερλο
Μπέβερεν-Σταντάρ Λιέγης (21.30)

Κυριακή 6/12
Κλαμπ Μπριζ-Σαρλερουά (15.30)
Γκενκ-Άντερλεχτ (19.00)
Λόκερεν-Κορτράικ (21.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά… πάρτι η Ντόρτμουντ!! (video)


Ξανά… πάρτι η Ντόρτμουντ! (video)

Επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο η Ντόρτμουντ. Με τους Ομπαμεγιάνγκ-Κάστρο να κάνουν «παπάδες», οι Βεστφαλοί παρέδωσαν νέο show στον κόσμο τους, επικρατώντας 4-1 της Στουτγάρδης.

Απολαυστική Ντόρτμουντ στο κατάμεστο «σπίτι» της!

Οι Βεστφαλοί επικράτησαν δια περιπάτου με 4-1 της Στουτγάρδης και παραμένουν άνετοι στη δεύτερη θέση και στο -8 από την Μπάγερν Μονάχου.

Κάστρο και Ομπαμεγιάνγκ έκαναν «όργια» και φάνηκε μόλις στο 3’ όταν ο πρώτος χρίστηκε σκόρερ κι έδωσε το σύνθημα για το.. πάρτι. Στο 19’ με εντυπωσιακή ασίστ με τακουνάκι, βρήκε τον συμπαίκτη του και ο Αφρικανός με ωραίο τελείωμα ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος, ο Ντινταβί κράτησε στο «κόλπο» τους φιλοξενούμενους, αλλά η Ντόρτμουντ δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να πιστέψουν σε… κάτι.

Στο 65’ ο Ρόις έκανε το γύρισμα και άθελά του, ο Νιεντερμάιερ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του για το 3-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Ομπαμεγιάνγκ που… δεν σταματά να σκοράρει φέτος κι έβαλε το κερασάκι στη τούρτα.



Aναλυτικά τ' αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/11
Ντάρμσταντ-Κολωνία 0-0

Σάββατο 28/11 (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(24’ Μίλερ, 41’ Κομάν)

Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο 1-3
(62’ Ούτζα, 3’ Ιλίσεβιτς, 26’ Γκρέγκοριτς, 68’ Νικολάι Μίλερ

Ανόβερο-Ίνγκολσταντ 3-0
(5’ Μαρσέλο, 11’ Αντρέασεν, 24’ Κάραμαν)

Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 3-3
(11’ Ζούμπερ, 34’ Πολάνσκι, 47’ Αμίρι – 5’, 87’ Τζόνσον, 56’ Ντρμιτς)

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
(5’ Μούτο, 42’ Μάλι-61’ Σεφέροβιτς)

Κυριακή 29/11
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 4-1
(3' Κάστρο, 19', 91' Ομπαμεγιάνγκ, 65' αυτ. Νιερντεμέιερ - 40' Ντινταβί)

Λεβερκούζεν-Σάλκε 18:30
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 4/12
Σάλκε-Ανόβερο (21.30)

Σάββατο 5/12 (16.30)
Γκλάντμπαχ- Μπάγερν Μονάχου
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν
Αμβούργο-Μάιντς
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 6/12
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντάρμσταντ 18:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάρλος: «Αγώνας γιορτή με Παναθηναϊκό»


Μπάρλος: «Αγώνας γιορτή με Παναθηναϊκό»

Γιορτή για όλο το Λαύριο χαρακτήρισε τον αγώνα της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Μπάρλος, που θεωρεί πως με την εικόνα που έχει η ομάδα του δεν θα κινδυνεύσει να υποβιβαστεί.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στο ESAKE.gr

«Η νίκη μας στη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα, σε μια έδρα όπως αυτή του Κολοσσού που δεν έχουν περάσει πολλές ομάδες όλα αυτά τα χρόνια, ήταν από αυτές που μας βοηθούν να πατήσουμε καλύτερα στα πόδια μας. Η ομάδα μπήκε αποφασισμένη και συγκεντρωμένη στο γήπεδο και παρά την αντίδραση των αντιπάλων μας κρατήσαμε το ματς στα μέτρα μας και φθάσαμε στη νίκη. Όλα τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν μέσα τους και όταν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να μην έχει θετική κατάληξη η προσπάθειά μας.

Τώρα, έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έναν αγώνα γιορτή για όλη την πόλη. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και αποτελεί πρόκληση για κάθε ομάδα να τον αντιμετωπίσει. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και σίγουρα θα χρειαστεί τρομερή προσπάθεια για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Την προηγούμενη φορά που αντιμετωπίσαμε αντίπαλο ανάλογου επιπέδου δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Θεωρώ, όμως, ότι το ματς με τον Ολυμπιακό είναι η χειρότερη εμφάνισή μας και ουσιαστικά μια κακή παρένθεση. Περιμένω από τον κόσμο του Λαυρίου να γεμίσει το γήπεδο και να απολαύσει τον αγώνα
».

«Τρύπησε» τα χέρια του τερματοφύλακα ο Μόρας!! (video)


«Τρύπησε» τα χέρια του τερματοφύλακα ο Μόρας (video)

Μπορεί η Βερόνα να έχασε από την Φροζινόνε, ωστόσο ο Βαγγέλης Μόρας χρίστηκε σκόρερ με δυνατή κεφαλιά, «τρυπώντας» τα χέρια του αντίπαλου -κι ανήμπορου- τερματοφύλακα!

Σκόραρε, αλλά δεν το συνδύασε όπως θα ήθελε... Ο Βαγγέλης Μόρας βρήκε δίχτυα για λογαριασμό της Βερόνα, όμως η Φροζινόνε ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με 3-2.

Ο Έλληνας αμυντικός πήρε την κατάλληλη θέση σε εκτέλεση κόρνερ, έπιασε δυνατή κεφαλιά και... τρύπησε τα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα!







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σφαλιάρα» σε Ρόμα!!


«Σφαλιάρα» σε Ρόμα!

Σε κακό… φεγγάρι φαίνεται πως βρίσκεται η Ρόμα που έχασε 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» από την Αταλάντα! Γκολ ο Μόρας στην ήττα (3-2) της Βερόνα από τη Φροζινόνε.

Σε ένα ματς με πολλά νεύρα και τρεις αποβολές (Μαϊκόν 81’ - Στεντάρντο 87’, 90’+3 Γκράσι) η Ρόμα έπεσε θύμα έκπληξης αφού ηττήθηκε με σκορ 2-0 και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της από την Αταλάντα. Ο Μανωλάς αγωνίστηκε ως βασικός, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το… μοιραίο για την ομάδα της «αιώνιας πόλης» που βρίσκεται με ματς παραπάνω στο -3 από την Ίντερ. Το σκορ άνοιξε στο 40’ ο Γκόμες, ενώ στο 80’ ο Ντένις με το πέναλτι που έφερε και την αποβολή του Μαϊκόν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Λίγα λεπτά πριν το τέλος πέρασε ως αλλαγή ο Βασίλης Τοροσίδης.

Η αποβολή του τερματοφύλακα Ράφαελ καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την τύχη της Βερόνα στο ματς με τη Φροζινόνε. Εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται με τρία γκολ διαφορά πριν έρθει η χαλάρωση και ο Μόρας που σκόραρε στο 76’ και διαμορφωθεί το τελικό 3-2, που αφήνει την ομάδα του Έλληνα κεντρικού αμυντικού στην τελευταία θέση δίχως νίκη.



Σπουδαία νίκη και τεράστια ανάσα για την Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη (3-2) στην έδρα της Κιέβο, ενώ σημάδια ζωής έδειξε η Κάρπι που πήρε μεγάλο διπλό από την Τζένοα (1-2) του Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος πάντως δεν αγωνίστηκε.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Τορίνο – Μπολόνια 2-0
(75’ Μπελότι, 90’+2’ Βίβες)



Μίλαν-Σαμπντόρια 4-1
(16’ Μποναβεντούρα, 38’ πεν., 49’ Νιάνγκ, 79’ Αντριάνο-87’ πεν. Έντερ)

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Κιέβο-Ουντινέζε 2-3
(26’ Παλόσι, 72’ Ινγκλέζε – 43’ αυτ. Φρέι, 46’, 83’ Τερό)

Φροζινόνε-Βερόνα 3-2
(22’ πεν, 40’ Τσιοφάνι, 48’ Ντιονίζι – 69’ Βινιανί, 76’ Μόρας)

Τζένοα-Κάπρι 1-2
(8’ Φιγκέιρας – 57’ Μποριέλο, 80’ Ζακάρδο)

Ρόμα-Αταλάντα 0-2
(40’ Γκόμες, 80’ πεν Ντένις)

Έμπολι-Λάτσιο (19:00)
Παλέρμο-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σασουόλο-Φιορεντίνα (20:00)
Νάπολι-Ίντερ (22:00)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Λάτσιο-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τορίνο-Ρόμα (16:00)
Ίντερ-Τζένοα (21:45)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Μπολόνια-Νάπολι (13:30)
Αταλάντα-Παλέρμο (16:00)
Φιορεντίνα-Ουντινέζε (16:00)
Φροζινόνε-Κιέβο (16:00)
Βερόνα-Έμπολι (16:00)
Σαμπντόρια-Σασουόλο (19:00)
Κάπρι-Μίλαν (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμη βάζει η Χίμκι!!


Ακόμη βάζει η Χίμκι

Η Χίμκι ξέσπασε στην Ενισέι για την ήττα της από την Μπάγερν νικώντας τη στη Μόσχα με 108-92 και πετυχαίνοντας 65 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Αντέδρασε μετά την απρόσμενη ήττα από την Μπάγερν η Χίμκι. Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις επιβλήθηκε 108-92 της Ενισέι για τη VTB League φτάνοντας τις έξι νίκες σε εννιά αγώνες.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 65 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια κατέβασαν στροφές. Αλεξέι Σβεντ και Τέιλορ Χάνεϊκατ είχαν από 17 πόντους, Τζέιμς Όγκουστιν και Ταϊρίς Ράις πρόσθεσαν από 14 με τον πρώτο και τον τελευταίο να έχουν και 9 ασίστ, ενώ 12 πόντους είχε ο Μάρκο Τοντόροβιτς.

Ο Ντελρόι Τζέιμς με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ενισέι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αεράτος Άγιαξ, ματσάρα στην Ουτρέχτη!! (video)


Αεράτος Άγιαξ, ματσάρα στην Ουτρέχτη (video)

Με αέρα από την Ευρώπη ο Άγιαξ δεν μάσησε απ’ την Τσβόλε -που συνηθίζει να του βάζει δύσκολα- και επιβλήθηκε 2-0 στην 14η στροφή της Eredivisie. Ματσάρα και στην Ουτρέχτη, με ανατροπή και γκολάρες

Δεν μάσησε απ’ την μαχητική Τσβόλε ο Άγιαξ, που συνέχισε με φόρα μετά την ευρωπαϊκή του νίκη και επιβλήθηκε 3-0 στην 14η αγωνιστική της Eredivisie.

Ο Αίας διατηρήθηκε στην κορυφή με το +3 απ’ την δεύτερη Φέγενορντ, με τον Γιουνς να ανοίγει το σκορ στο 38’ μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Τη νίκη κλείδωσε στο 86’ το γκολ του Σερέρο.




















Μεγάλο ματς έγινε στην Ουτρέχτη, όπου η ομώνυμη ομάδα επιβλήθηκε 4-2 της Χέρακλες με επική ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία στο σκορ στο 40’ με τον Μπελ Χασανί, όμως δύο πανέμορφα γκολ του Μπαραζάιτ (60’, 63’) έφεραν το ματς τούμπα.

Η Χέρακλες έφερε το ματς στα ίσα με άπιαστο σουτ του Τανάν (73’), ενώ και πάλι μέσα σε τρία λεπτά η Ουτρέχτη κλείδωσε τη νίκη με τέρματα του Χάλερ (84’, 87’).



Η 14η αγωνιστική:

Παρασκευή 27/11

Καμπούρ-Ντε Γκράαφστσαπ 2-3
(43’ Όφεργκορ, 54’ αυτ. Γουίλ – 7’ Πέτερς, 35’ Στράαλμαν, 88’ Ταρφί)

Σάββατο 28/11

Χέρενφεν-Ρόντα 3-0
(29’, 71’ τε Φρέντε, 39’ Σλαφκφιρ)

Εξέλσιορ-Φέγενορντ 2-4
(44’ φαν Μίεχεμ, 86’ φαν Βέερτ - 2’ Κάιτ, 36’, 55’, 71’ Κράμερ)

Τβέντε-Βίλεμ 1-3
(37' Οόστερβικ-16', 21', 45'+2' Αντερσεν)

Κυριακή 29/11
Φίτεσε –Ναϊμέγκεν1-0
(49’ Καζαϊσβίλι)

Τσβόλε-Άγιαξ 0-2
(37’ Γιουνς, 87΄Σερέρο)

Χρόνινγκεν-Ντεν Χάαγκ 1-1
(49’ αυτ. Μπεουγκελσντάικ – 24’ Νταπλάν)
Ουτρέχτη-Χέρακλες 4-2
(60’ 63’ Μπαραζάιτ . 84’, 87’ Χάλερ– 40’ Μπελ Χασανί, 73’ Τανάν)

Αϊντχόφεν-Άλκμααρ (17.45)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική:
Παρασκευή 4/12
Άλκμααρ-Ντεν Χάαγκ (21.00)

Σάββατο 5/12
Εξέλσιορ-Τβέντε (19.30)
Ντε Γκράαφστσαπ-Ουτρέχτη (20.45)
Φίτεσε-Αϊντχόφεν
Άγιαξ-Χέρενφεν (21.45)

Κυριακή 6/12
Βίλεμ-Καμπούρ (13.30)
Φέγενορντ-Χέρακλες (15.30)
Ναϊμέγκεν-Τσβόλε
Ρόντα-Χρόνινγκεν (17.45)







*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ δίχως εκπλήξεις!!


ΠΑΟΚ δίχως εκπλήξεις

Δεν είχε εκπλήξεις η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με την Καλλονή, με τον Ιγκόρ Τούντορ να επιλέξει να ταξιδέψει με 19 ποδοσφαιριστές.

Με 19 ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ προς Μυτιλήνη για το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στην Καλλονή.

Ο προπονητής του «δικεφάλου του βορρά» άφησε εκτός του τραυματίες Μπερμπάτοφ, Κίτσιου, Χαρίση, Βίτορ και Κόστα και συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Όλσεν, Γλύκο, Σκόνδρα, Μαλεζά, Τζαβέλλα, Κωνσταντινίδη, Κοροβέση, Λέοβατς, Σάμπο, Κάτσε, Τζιόλη, Τσίμιροτ, Γκολάσα, Ροντρίγκες, Μακ, Πέλκα, Μυστακίδη, Αθανασιάδη, Ζάιρο.

Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο θα αναχωρήσουν για το νησί του Αιγαίου το πρωί της Δευτέρας στις 7.30, ενώ με την ίδια πτήση θα πετάξει και η ομάδα Κ-20 του συλλόγου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μελισσανίδης: «ΑΕΚ χωρίς γήπεδο δεν έχει μέλλον. Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος»


Μελισσανίδης: «ΑΕΚ χωρίς γήπεδο δεν έχει μέλλον. Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος»

O Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν ζητά τίποτα άλλο από το να κάνει αυτή η ομάδα το γήπεδό της στον χώρο που ιστορικά της ανήκει

Εξερχόμενος από το ΟΑΚΑ όπου παρακολούθησε την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου τονίζοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος. Έχουμε κάποιες αντιδράσεις από τον δήμο. Πιστεύω όμως ότι με καλή θέληση θα το ξεπεράσουμε κι αυτό γιατί έχω πει επανειλημμένως, ότι η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο δεν έχει μέλλον. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δε ζητάμε τίποτα άλλο από το να κάνει αυτή η ομάδα το γήπεδό της στον χώρο που ιστορικά της ανήκει».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε και για την εικόνας της ομάδας στη σημερινή νίκη:

«Η ομάδα θα ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή της. Ο χρόνος θα δείξει. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, αλλά έχουμε καιρό ακόμα. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο»

Πογέτ: «Το αξίζαμε, χωρίς αμφιβολία»


Πογέτ: «Το αξίζαμε, χωρίς αμφιβολία»

Ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα της ΑΕΚ, έδειξε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού. «Για μεταγραφές θα δούμε τον Ιανουάριο», είπε.

Απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο τεχνικός της Ένωσης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στην συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του, τονίζοντας πως δεν ήταν εύκολη υπόθεση το να περάσει ένα ήρεμο απόγευμα ο Μπαρόχα.

Παράλληλα μίλησε για την ισορροπία που θέλει να βλέπει στο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ δικαιολόγησε την μη χρησιμοποίηση του Μιχάλη Μπακάκη. Επίσης, προανήγγειλε ροτέισον στο ματς του Κυπέλλου κόντρα στον Πανελευσινιακό, δηλώνοντας πως είναι νωρίς για μεταγραφικές κουβέντες.

Αναλυτικά:

«Επρεπε να έχουμε υπομονή, ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μας περίμενε πίσω και θα έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Σε αυτά τα ματς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να μην δώσουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε γρήγορα. Αν τα είχαμε καταφέρει πιο νωρίς το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Χωρίς αμφιβολία αξίζαμε τη νίκη και συνεχίζουμε»

Για το πόση ώρα είδε την ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ: «Δεν μπορώ να δώσω ακριβή αριθμό λεπτών. Ήταν μικρές λεπτομέρειες. Η συγκέντρωση ήταν ένα από τα στοιχεία που ήθελα να δω στο παιχνίδι μας. Είναι περίπλοκο να το καταφέρεις αυτό κι όμως ο Παναιτωλικός έκανε μόλις μία-δύο ευκαιρίες. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία για γκολ, όταν παίζουμε με τέτοιες ομάδες».

ΑΕΚ πειθαρχίας ή ΑΕΚ έμπνευσης: «Είναι θέμα ισορροπίας. Πρέπει οι παίκτες να κρατάνε τις θέσεις τους και κάποιοι άλλοι να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν. Εγώ θέλω να δω την ομάδα μου, πως θα ανταποκριθεί όταν ο αντίπαλος θα μπορεί να μας απειλήσει. Ο κόσμος θα νομίζει πως ο Μπαρόχα είχε εύκολο ματς, όμως ήταν πολύ δύσκολο το σημερινό. Χωρίς αμφιβολία εμείς θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε»

Για το αν θα κάνει ροτέισον στο ματς του Κυπέλλου και για τις μεταγραφές:
«Για την Τετάρτη 4-5 παίκτες πρέπει να παίξουν για τον Ιανουάριο πρέπει να περιμένουμε».

Για τις αλλαγές των Τζεμπούρ και Πλατέλλα: «Ο ένας έδωσε πάσα, ο άλλος έβαλε γκολ. Το βασικό είναι οι παίκτες που μένουν στον πάγκο να μου βάζουν δύσκολα που τους κρατάω εκεί και σήμερα όντως έτσι ήταν».

Για την ετοιμότητα του Τζεμπούρ: «Πιστεύω πως δεν είναι έτοιμος, αλλά θα το δούμε την Τετάρτη».

Για το ότι δεν έπαιξε ο Μπακάκης: «Γιατί ίσως δεν γνωρίζετε πως ο Άρθο δεν ήταν πολύ καλά, σχεδόν δεν μπορούσε να παίξει. Προέρχεται από έναν μεγάλο τραυματισμό, εγώ αυτό που του λέω είναι να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Εξαρτάται από τον ίδιο μετά»

Τα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής!!


Τα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής

Δύσκολα ήρθε η έκτη σερί νίκη του Άρη στον 1ο όμιλο. Άνέτα η ΑΕ Καραϊσκάκη στο 2ο. Νίκη για Παναργειακό, γκέλα για Σπάρτη στον 3ο. Επιστροφή στις νίκες για ΟΦΗ, πλησίασε κορυφή η Τριγλία στον 4ο.

1ος όμιλος (13η αγωνιστική)


Απόλλων Κρύας Βρύσης – Δόξα Δράμας 0-2
Απόλλων 1926 – Νέστος Χρυσούπολης 3-0
Έβρος Σουφλίου – Θύελλα Φιλώτας 1-2
Κοζάνη – ΑΠΕ Λαγκαδά 1-1
FC Σερρών – Εθνικός Ν. Αγιονερίου 0-1
Άρης – Καμπανιακός 2-1
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής Αμπελοκήπων 1-2
Καβάλα – Εορδαϊκός 4-0
Ρεπό: Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

2ος όμιλος (13η αγωνιστική)


Φαρκαδόνα – Αχέρων Καναλακίου 1-1
Δωτιέας Αγιάς – Πιερικός 0-0
Θεσπρωτός – Νίκη Βόλου 2-0
Ρήγας Φεραίος – Αιγινιακός 2-0
Α.Ε. Καραϊσκάκης – Πύρασος 4-0
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Τύρναβος 1-1
Εθνικός Φιλιππιάδας – Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-0
Πύδνα Κίτρους – Οπούντιος Μαρτίνου 0-0
Ρεπό: Φωκικός

3ος όμιλος (9η αγωνιστική)


Ηρακλής Ψαχνών – ΠΑΟ Βάρδας 0-2
Βύζας Μεγάρων – Σπάρτη 0-0
Κανάρης Νενήτων – Παναργειακός 0-2
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Χαλκίδα 1-0
Παναρκαδικός – Λουτράκι 1-0
Α.Ο. Λεβάντε – Καλαμάτα 1-0
Αιολικός – Ένωση Ερμιονίδας 4-1

4ος όμιλος (10η αγωνιστική)


Ερμής Ζωνιανών – Αστέρας Βάρης 3-1
Εθνικός – Ηράκλειο 1-0
ΟΦΗ – Ατρόμητος Πειραιά 2-0
Φωστήρας – Κηφισιά 1-1
Επισκοπή – Τριγλία Ραφήνας 1-3
Άλιμος – Γλυφάδα 0-2
Ιάλυσος – Ιωνικός 1-0
Ηλυσιακός – ΠΑΟ Κρουσώνα 0-2
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαντζουράκης: «Η ΑΕΚ έπαιζε λόγω του διαιτητή με παίκτη παραπάνω απ’ το πρώτο λεπτό»


Μαντζουράκης: «Η ΑΕΚ έπαιζε λόγω του διαιτητή με παίκτη παραπάνω απ’ το πρώτο λεπτό»

Παράπονα από τον Γιάννη Μαντζουράκη για την διαιτησία του Θανάση Γιάχου μετά την ήττα του Παναιτωλικού από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Εκνευρισμένος με τον Θανάση Γιάχο ήταν ο Γιάννης Μαντζουράκης μετά την ήττα του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου, στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως το πρώτο γκολ της ΑΕΚ προήλθε από φάουλ που δεν δόθηκε στους παίκτες του, ενώ συνεχίζοντας δήλωσε πως ο διαιτητής ευνοούσε την Ένωση από το πρώτο λεπτό.

Αναλυτικά:

«Η ξεκίνησε καλά έχοντας στο 14’ μια καλή ευκαιρία αλλά σιγά σιγά πήραμε τους ρόλους και δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει. Η φάση του γκολ μας κόστισε, αφού έγινε λάθος του διαιτητή. Στο 43’ δεν έδωσε κανονικό φάουλ όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε επίθεση. Δεν νομίζω ότι είναι κακός διαιτητής αλλά είχε μια πολύ κακή μέρα. Μπορεί στο 87’ να μείναμε με δέκα παίκτες αλλά η αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου υπήρχε από το πρώτο λεπτό.

Οι επιλογές μας δεν είναι τόσο καλές στην τελική πάσα. Μας χάλασε το πρόγραμμα το γκολ του Γιόχανσον. Θέλαμε να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις και να πρεσάρουμε».

Ρήξη αχίλλειου ο διαιτητής του ματς του Ολυμπιακού!!


Ρήξη αχίλλειου ο διαιτητής του ματς του Ολυμπιακού!

Η γκαντεμιά που «ταλαιπωρεί» με τραυματισμούς τον μπασκετικό Ολυμπιακό… μεταφέρθηκε στον διαιτητή του ματς του με την Καβάλα, Ευφραιμίδη που υπέστη σοβαρή ζημιά.

Το είδαμε κι αυτό σε παιχνίδι του Ολυμπιακού… Την ώρα λοιπόν που είχε ξεκινήσει η αναμέτρηση με την Καβάλα, ο διαιτητής Ευφραιμίδης τραυματίστηκε και πιο συγκεκριμένα υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για περίπου 10-15 λεπτά κι αφού υπήρξαν διαβουλεύσεις για το πώς θα συνεχιστεί η αναμέτρηση, αφού είχαν μείνει δύο πλέον διαιτητές.

Εν τέλει για… καλή τύχη του ματς, στις εξέδρες βρισκόταν ο διαιτητής Ξενικάκης και ο οποίος επιστρατεύτηκε για να λυθεί το πρόβλημα, αντικαθιστώντας τον άτυχο συνάδελφό του…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίκαλα και… Τρί-καλοι!!


Τρίκαλα και… Τρί-καλοι!

Τα Τρίκαλα πήραν μεγάλη νίκη κόντρα στα μαχητικά Χανιά (2-1) και ανέβηκαν ξανά στη 2η θέση. Θρίαμβος για Καλλιθέα που «ταπείνωσε» τον Παναιγιάλειο (3-0), σπουδαίο διπλό στην Κρήτη για Αγροτικό Αστέρα.

Ξανά στη δεύτερη θέση τα Τρίκαλα. Με υπομονή και δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, οι Θεσσαλοί έκαμψαν την αντίσταση των μαχητικών Χανίων και επικρατώντας 2-1, προσπέρασαν τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Παράλληλα, φτάνοντας τους 20 βαθμούς ύστερα από 10 αγωνιστικές, βρίσκονται μόλις τέσσερις πίσω από την κορυφή και την ΑΕΛ.

Η Καλλιθέα ξεπέρασε με... στιλ τις δύο σερί ήττες της στο πρωτάθλημα. Ο αθηναϊκός σύλλογος -με τον Φράγκο να σημειώνει δύο τέρματα- έκανε πάρτι στο Αίγιο, επικρατώντας 3-0 της τοπικής ομάδας και σκαρφαλώνοντας στη μέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι ηττημένοι παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις.

Σούπερ νίκη για τον Αγροτικό Αστέρα στο Παγκρήτιο. Οι σταχυοφόροι με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο, έθεσαν τις βάσεις και τελικώς νίκησαν 2-1 τον Εργοτέλη, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική... ανάσα!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/11

Ολυμπιακός Βόλου – Πανελευσινιακός 5-1
(24’ πέν., 45’ Ντεπέτρις, 37’ Γουόρντεν, 74’ πέν. Λεόν, 90’+2’ Τσιλιγγίρης – 44’ Μπλάνκο)

Κέρκυρα – Λαμία 3-2
(31’ πέν. Γκόμες, 45’+1’ Κόντος, 71’ Φάμπιο – 18’ Πίντο, 24’ Νατσιόπουλος)

Πανσερραϊκός – Ζάκυνθος

Σάββατο 28/11

Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός 1-0
(68' Κρητικός)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 1-0
(89' Τσίτας)

Παναχαϊκή – ΑΕΛ 1-1
(68' Χατζής- 90+6'Ξενοδόχφ)

Κυριακή 29/11

Τρίκαλα – Χανιά 2-1
(59' Στεφάνοβιτς, 71' Κουσκουνάς - 90' Μασάδο)

Εργοτέλης – Αγροτικός Αστέρας 1-2
(79' Ίνιατς - 1' Οικονόμου, 12' Καραμπάς)

Παναιγιάλειος – Καλλιθέα 0-3
(24', 90' Φράγκος, 56' Μασένα)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάχαλο στο πέναλτι του Τζεμπούρ!!


Μπάχαλο στο πέναλτι του Τζεμπούρ

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ αποδοκίμαζαν τον Αλγερινό, ώστε να μην το εκτελέσει το πέναλτι στο φινάλε κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ το υπόλοιπο γήπεδο φώναζε «Τζεμπούρ-Τζεμπούρ».

Όλα πήγαιναν ήρεμα για την ΑΕΚ στο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό μέχρι την... εκπνοή. Ο Ράφικ Τζεμπούρ κέρδισε πέναλτι, έπειτα από παράβαση του Μάκου και η κερκίδα πήρε... φωτιά. Όχι όμως, επειδή η Ένωση πλησίαζε και σε τρίτο γκολ!

Οι οργανωμένοι άρχιζαν να αποδοκιμάζουν έντονα τον Αλγερινό επιθετικό όταν κατάλαβαν, πως αυτός θα ήταν ο παίκτης που θα αναλάμβανε την εκτέλεση.

Κάπου εκεί ήρθε και η αντίδραση από τους υπόλοιπους οπαδούς των κιτρινόμαυρουν, που προκειμένου να εμψυχώσουν τον «τρόμοκράτη», φώναζαν ρυθμικά το όνομά του: «Τζεμπούρ-Τζεμπούρ».

Για την... ιστορία, το πέναλτι εκτελέστηκε από τον Μαντάλο, με τον Κυριακίδη να το αποκρούει στη γωνία του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νά ‘τος ο Τάτος!!


Νά ‘τος ο Τάτος!

Με κεφαλιά του Τάτου επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Άρης έφτασε με ανατροπή στο 2-1 επί του Καμπανιακού και οδηγεί με έξι σερί νίκες την κούρσα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Πολύ πιο δύσκολα από όσο ίσως θα περίμενε κανείς, ο Άρης κατάφερε να νικήσει τον Καμπανιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» έφτασαν με πολύ κόπο στο τελικό 2-1 κι αφού χρειάστηκε να ανατρέψει το γκολ που δέχτηκε στο 11’ από τον Κουντουρά. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου δεν τα πήγαν καλά το πρώτο ημίωρο, αλλά σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή του και τελικά στο 43’ μετά από σουτ του Ντούνη και απόκρουση του Κηπουρού, ο Καπνίδης με προβολή ισοφάρισε.

Αντίστοιχα και το δεύτερο, καθοριστικό, γκολ ήρθε προς το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κυβελίδης, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, βρήκε πολύ ωραία τον Τάτο που με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Ακριβώς με τη λήξη του αγώνα ο Ανδριόπουλος βρήκε δίχτυα για λογαριασμό του Καμπανιακού, αλλά αυτό δεν μέτρησε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 15' αποχώρησε τραυματίας ο Ραούλ Μπράβο.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στις 12 νίκες σε 13 ματς και συνεχίζουν να πηγαίνουν… καρφί για άνοδο!

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Σιδεράκης, Καλογέρης (63’ Κυβελίδης), Τσουμάνης, Ρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβο (15’ Βουτσιάς), Πόι, Ιντζίδης, Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: Κηπουρός, Παπαζής, Γαβανάς, Δουρμούσης, Ρακαβίνας, Χατζόπουλος, Μπάλιος (60’ Ανδριόπουλος), Σαπανίδης, Πάλλας, Κουντουράς, Ταούλας, Πασιαλής (57’ Μαυρίδης).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρόσμπεργκ για… φινάλε!!


Ρόσμπεργκ για… φινάλε

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε την τρίτη σερί νίκη του κατακτώντας το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο ολοκληρώθηκε η σεζόν στη Formula 1. Δεύτερος ο Χάμιλτον, ακολούθησαν οι Ferrari.

Το πρωτάθλημα μπορεί να το έχει χάσει εδώ και τρεις αγώνες, αλλά ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε τις τελευταίες εντυπώσεις. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes αξιοποίησε απόλυτα την pole position που είχε και κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prixτου Άμπου Ντάμπι, που ήταν και το τελευταίο της σεζόν. Έτσι έφτασε τις τρεις σερί νίκες, έξι στο φετινό πρωτάθλημα και συνολικά 14 στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον περιορίστηκε στη δεύτερη θέση εκφράζοντας παράπονα για τη στρατηγική της ομάδας του, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ ακολούθησαν με τις δύο Ferrari και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με Force India.

Ο Παστόρ Μαλδονάδο μετά από επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο στον πρώτο γύρο τέθηκε νοκ άουτ, ενώ στον ένατο γύρο ο Βαλτέρι Μπότας συγκρούστηκε με τον Τζένσον Μπάτον βγαίνοντας από τα πιτς.

Πλέον οι ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη νέα σεζόν, που αρχίζει 18-20 Μαρτίου στη Μελβούρνη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

Τελική βαθμολογία πιλότων

1 Χάμιλτον 381
2 Ρόσμπεργκ 322
3 Φέτελ 278
4 Ραϊκόνεν 150
5 Μπότας 136
6 Μάσα 121
7 Κβίατ 114
8 Ρικιάρντο 92
9 Πέρες 78
10 Χούλκενμπεργκ 58
11 Γκροζάν 51
12 Φερστάπεν 49
13 Νασρ 27
14 Μαλδονάδο 27
15 Σάινθ 18
16 Μπάτον 16
17 Αλόνσο 11
18 Έρικσον 9
19 Μάγκνουσεν 0
20 Στίβενς 0
21 Ρόσι 0
22 Μέρι 0

Τελική βαθμολογία κατασκευαστών

1 Mercedes 703
2 Ferrari 428
3 Williams 257
4 Red Bull 206
5 Force India 136
6 Lotus 78
7 Toro Rosso 67
8 Sauber 36
9 McLaren 27
10 Manor 0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρεμη δύναμη η ΑΕΚ του Πογέτ!!


Ήρεμη δύναμη η ΑΕΚ του Πογέτ

Με υπομονή και καλύτερη προσαρμογή στα θέλω του Πογέτ η ΑΕΚ καθάρισε, 2-0, τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Με σκόρερ σε καθοριστικά σημεία τους Γιόχανσον και Πλατέλλα (ασίστ Τζεμπούρ), η Ένωση ανέβηκε 2η.

Συνεχίζει απτόητη την ανοδική της πορεία η ΑΕΚ. Μετά το «διπλό» στην Κομοτηνή, η Ένωση συνέχισε τις νίκες με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο, επικρατώντας 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Καλό πρώτο ημίχρονο για τους «κιτρινόμαυρους», που ήταν αρκετά ζωηροί απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας της ομάδας του Μαντζουράκη. Παρά τις προσπάθειες με κάθετες μπαλιές, το γκολ ήρθε τελικά από κόρνερ, με τον Γιάκομπ Γιόχανσον να σκοράρει σε δεύτερο σερί ματς και μάλιστα σε ιδανικό σημείο (44’).

Πιο προσεκτική στο δεύτερο, η ΑΕΚ, έκλεισε σωστά τους χώρους προς την εστία του Μπαρόχα και τελείωσε το ματς με τις αλλαγές του Πογέτ να συνδυάζονται και τον Πλατέλλα να γίνεται σκόρερ έπειτα από ασίστ του Τζεμπούρ (74’). Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Αγρινιώτες, λόγω σωστής αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πάουλο στο 87'. Έχασε πέναλτι ο Μάνταλος στο τέλος.

Στην 2η θέση πλέον η ομάδα του Ουρουγουανού, που «έχασε» τον Θέσαρ Άρθο με τραυματισμό στο φινάλε της αναμέτρησης.

Το ματς:



Αρκετά καλά διαβασμένος, ως προς το 4-3-3 της ΑΕΚ, μπήκε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μέτρα στην «Ένωση» και με διπλή ζώνη άμυνας δεν την άφησαν να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Η προσαρμογή της ομάδας του Πογέτ ήταν άμεση, αφού ο Μάνταλος με τον Γιόχανσον έδωσαν σημαντικές βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να βγουν τρεις καθαρές φάσεις μέχρι το 20’. Πρώτα με τον Σουηδό, εν συνεχεία με τον Μάνταλο και τελευταίο τον Ντίντακ.

Παρότι όλα έδειχναν πως πήγαιναν καλά για τους κιτρινόμαυρους, ο Γιάννης Μαντζουράκης «έσφιξε» την άμυνα κι έτσι η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα μόνο με κάθετες μπάλες, που εξουδετερώνονταν εύκολα. Η Ένωση, χωρίς να ενοχληθεί καθόλου στα μετόπισθεν, ανέβασε τις γραμμές της στο φινάλε του ημιχρόνου και ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε. Ο Γιόχανσον τρύπωσε στην «καρδιά» της άμυνας και με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου, άνοιξε το σκορ λίγο πριν την... εκπνοή του ημιχρόνου.

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι παίκτες του Πογέτ συνέχισαν να έχουν την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια τους, την στιγμή που η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη παρότι ήταν πίσω στο σκορ δεν έδειχνε πρόθυμη για ιδιαίτερα επιθετικά ρίσκα. Απ’ την μεριά της η ΑΕΚ ήταν άνετη με το προβάδισμα στην τσέπη και παρότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη καλή στιγμή, συνέχιζε να μην ζορίζεται καθόλου στα μετόπισθεν.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε παρά να ανεβάσει τις γραμμές του για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι αλλαγές του Ουρουγουανού έκαναν την Ένωση πιο ευέλικτη στις αντεπιθέσεις κι έτσι ήρθε και το γκολ... της νίκης, με τον Τζεμπούρ να γίνεται δημιουργός και ο Πλατέλλας σκόρερ (74'). Από εκεί και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Μάλιστα θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί αφού δεν δέχτηκαν και τρίτο τέρμα στο φινάλε, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου, ενώ τέλειωσαν το παιχνίδι με δέκα λόγω αποβολής του Πάουλο στο 87ο λεπτό.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέσπασε στο πρωτάθλημα!!


Ξέσπασε στο πρωτάθλημα

Όπως συνηθίζει μετά τις ευρωπαϊκές του ήττες η Σέλτικ ξέσπασε στα εδάφη της. Αυτή τη φορά επιβλήθηκε 3-1 στην έδρα της Ινβερνές για την 16η αγωνιστική του σκοτσέζικου πρωταθλήματος.

Μετά τον αποκλεισμό απ’ τη συνέχεια του Europa League, που τον οδήγησε η ήττα απ’ τον Άγιαξ, η Σέλτικ επέστρεψε δυναμικά στην Premiership Σκωτίας.

Οι Κέλτες επιβλήθηκαν 3-1 της Ινβερνές, που τους ζόρισε στο πρώτο ημίχρονο, όμως στη συνέχεια παραδόθηκε.

Ο ΜακΓκρέγκορ στο 7’ άνοιξε το σκορ, όμως ο Στόρεϊ στο 39’ έφερε το ματς ξανά στα ίσα. Γκρίφιθς στο 59’ και το αυτογκόλ του Ντιβάιν στο 85’ έδωσαν ξανά τα ηνία του σκορ στην Σέλτικ για το τελικό 3-1.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
Παρασκευή 27/11
Σεντ Τζόνστον-Νταντί 1-1
(13’ Γόδερσπουν – 3’ Χέμινγκς)

Σάββατο 28/11
Αμπερντίν-Ρος Κάουντι 3-1
(51’ Ρούνεϊ, 53’ Χάγες, 80’ ΜακΓκιν – 14’ Καράν)

Νταντί Γιουν.-Χάμιλτον 1-2
(29’ ΜακΚέι – 70’ Ντε Λίμα, 79’ Γκόρντον)

Κιλμάρνοκ-Πάρτικ 2-5
(23’ Ματζένις, 72’ Κόνολι – 7’, 15’ Ντούλαν, 52’ Φρέιζερ, 62’, 75’ Μούρχεντ)

Μάδεργουελ-Χαρτς 2-2
(2’ Μουλτ, 65’ Τζόνσον – 9’ Χουάνμα, 69’ Σο)

Κυριακή 29/11
Ινβερνές-Σέλτικ 1-3
(39’ Στόρεϊ – 7’ ΜακΓκρέγκορ, 59’ Γκρίφιθς, 85’ αυτ. Ντιβάιν)

Η επόμενη (17η) αγωνιστική:
Σάββατο 5/12
Νταντί-Αμπερντίν (14.30)
Σέλτικ-Χάμιλτον (17.00)
Χαρτς-Ινβερνές
Κιλμάρνοκ-Νταντί Γιουν.
Πάτρικ Θιστλ-Μάδεργουελ
Ρος Κάουντι-Σεντ Τζόνστον
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κόντρα» Μουρίνιο-Ντιέγκο Κόστα!! (video)


«Κόντρα» Μουρίνιο-Ντιέγκο Κόστα (video)

Οι σχέσεις Μουρίνιο-Ντιέγκο Κόστα δεν δείχνουν να 'ναι στα καλύτερά τους! Ο Ισπανός φορ πέταξε την σαλιάρα του προς τον Πορτογάλο, όταν κατάλαβε πως παρά το ότι ζεσταινόταν, δεν θα έπαιζε ποτέ...

«Συναγερμός» στην Τσέλσι όσον αφορά τις σχέσεις των Ζοσέ Μουρίνιο-Ντιέγκο Κόστα!

Ο Ισπανός φορ δεν έπαιξε λεπτό απέναντι στην Τότεναμ με τον κόουτς της Τσέλσι να του στέλνει -προφανώς- «μήνυμα».

Βέβαια, ο διεθνής επιθετικός είχε σηκωθεί πολύ ώρα για ζέσταμα. Έκανε προθέρμανση, περίμενε μήπως μπει σαν αλλαγή, αλλά... ποτέ.

Ο Πορτογάλος προτίμησε να τον αφήσει στον πάγκο. Κι όταν είχαμε μπει πλέον στις καθυστερήσεις, ο Ντιέγκο Κόστα πέταξε εμφανώς εκνευρισμένος τη σαλιάρα του προς το μέρος του προπονητή του!

Λίγη ώρα αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο «special one» θέλησε να υποβιβάσει το θέμα, λέγοντας πως ο παίκτης του είναι μια χαρά και πως είναι φυσιολογικό να εκνευρίστηκε απ' τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε στο τοπικό ντέρμπι...




*Πηγή: sport-fm.gr*

Φαουλ-άρα...!! (video)


Φαουλ-άρα... (video)

Πόδι σκέτο... μέλι! Ο Ζάρατε της Γουέστ Χαμ έστησε την μπάλα έξω από την περιοχή της Γουέστ Μπρομ και σαν άλλος αρτίστας εκτελέσεων φάουλ, πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα.







 



*Πηγή: sport-fm.gr*

Απρόοπτο με Χογκ ενόψει ΠΑΟΚ!!


Απρόοπτο με Χογκ ενόψει ΠΑΟΚ

Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Άντριου Χογκ, θα αντιμετωπίσει η Καλλονή τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα, λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση. Μέσα ο Μάρκοβιτς.

Ένα καλό και ένα κακό νέο επιφύλασσε στον Θαλή Θεοδωρίδη η τελευταία προπόνηση της Καλλονής πριν το ματς (30/11, 19:30) με τον ΠΑΟΚ για την 12η αγωνιστική της Super League. Ο 30χρονος τερματοφύλακας, που έχει αγωνιστεί στα δέκα από τα έντεκα φετινά παιχνίδια των νησιωτών στο φετινό πρωτάθλημα, ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε εκτός αποστολής. Η προηγούμενη φορά που έλειψε ήταν στην αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη, καθώς αποβλήθηκε σε αυτήν με τον Πλατανιά.

Αντιθέτως, επιστρέφει μετά από πολύμηνη απουσία, ο Μίροσλαβ Μάρκοβιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ο 48χρονος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον Εμιλιάνο Ελλακόπουλο που δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε ζέσταμα με μπάλα, ασκήσεις τακτικής προσαρμοσμένες στο παιχνίδι του αντιπάλου και στημένες φάσεις.

Οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή για τον αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης είναι οι εξής:
Δαύκος, Μαλλής, Τσαμπούρης, Σπυρόπουλος, Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κρολ, Καλτσάς, Γιουκαρής, Κειτά, Κλαντρούμπσκι, Χατζηδημητρίου, Σάμπα, Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος, Χιντασέλι και Μάρκοβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και όμως, νταλίκα Μπερμπάτοφ!! (pics)


Και όμως, νταλίκα Μπερμπάτοφ! (pics)

Όχι δεν πάχυνε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ώστε να φέρνει σε… νταλίκα. Απλά ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να δείξει με έναν ξεχωριστό τρόπο τη λατρεία του για τον Βούλγαρο επιθετικό και τον ΠΑΟΚ.

Έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο για να εκφράσει τη λατρεία του για τον ΠΑΟΚ βρήκε ένας ιδιοκτήτης νταλίκας, ο οποίος «έντυσε» το όχημά του με τον Λευκό Πύργο, τη φλεγόμενη Τούμπα, αλλά και τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Η εν λόγω νταλίκα εθεάθη σε δρόμο του Κιλκίς και σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κάντζι νίκησε τον Φαγέ!!


Ο Κάντζι νίκησε τον Φαγέ

Με τον Κένι Κάντζι και πάλι πολύ καλό, η Μπρίντιζι επικράτησε 80-74 της Βαρέζε του Μο Φαγέ για την ένατη αγωνιστική.

Τις πέντε νίκες στην ιταλική λίγκα έφτασε η Μπρίντιζι νικώντας με 80-74 τη Βαρέζε για την ένατη αγωνιστική.

Ο άλλοτε σέντερ των Τρικάλων, Κένι Κάντζι, ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ Αντρέα Τζερίνι και Άντριαν Μπανκς πρόσθεσαν 20 και 17 πόντους αντίστοιχα. Πολύ καλός ήταν για τη Βαρέζε ο άλλοτε άσος του Ρεθύμνου, του Ικάρου και του Πανελευσινιακού, Μο Φαγέ, με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/11
Τρέντο-Τορίνο 93-85
Μπολόνια-Αβελίνο 81-66

Κυριακή 29/11
Μπρίντιζι-Βαρέζε 80-74
Βενέτσια-Καζέρτα 19:15
Πιστόια-Ρέτζιο Εμίλια 19:15
Καντού-Αρμάνι Μιλάνο 21:45

Δευτέρα 30/11
Κάπο Ντ’ Ορλάντο-Σάσαρι 21:30
Πέζαρο-Κρεμόνα 21:45

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκες για «Μπάρτσα», Μπουρούση και Κατσικάρη!!


Νίκες για «Μπάρτσα», Μπουρούση και Κατσικάρη

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Φουενλαμπράδα 76-65, ενώ επιβλητική νίκη πήρε η Λαμποράλ Κούρσα επί της Σαραγόσα με πολύ καλό Γιάννη Μπουρούση. Ανάσα για τη Μούρθια του Κατσικάρη.

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες στην ACB νικώντας 76-65 τη Φουενλαμπράδα για την όγδοη αγωνιστική. Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα είχε κορυφαίους σκόρερ του Τζάστιν Ντόελμαν, Άντε Τόμιτς και Τόμας Σατοράνσκι με 15, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Ο Σάσα Βεζένκοφ σε 14:28 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 λάθος.

Η Λαμποράλ Κούτσα έφτασε τις επτά νίκες συντρίβοντας 90-66 τη Σαραγόσα εκτός έδρας με ηγέτη τον Τορνίκε Σενγκέλια που είχε 21 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν και πάλι εξαιρετικός, με 14 πόντους (4/4 βολές, 5/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 19:34.

Η Μάλαγα διέλυσε 89-59 την Εστουντιάντες, ενώ νίκη-ανάσα πήρε η Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη με 76-72 επί της Ανδόρας με 16 πόντους του Φακούντο Καμπάτσο.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/11
Ομπραντόιρο-Μπανταλόνα 83-79

Κυριακή 29/11
Μούρθια-Ανδόρρα 76-72
Μπαρτσελόνα-Φουενλαμπράδα 76-65
Κανάριας-Μανρέσα 65-71
Μάλαγα-Εστουντιάντες 89-59
Σαραγόσα-Λαμποράλ Κούτσα 66-90
Χιπουσκόα-Σεβίλλη 19.00
Μπιλμπάο-Ρεάλ 20.00
Βαλένθια-Γκραν Κανάρια 20.30

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της ACB.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξύπνησε» όταν έπρεπε!!


«Ξύπνησε» όταν έπρεπε (video)

Μετά από δύο γκέλες η Φίτεσε επέστρεψε στις νίκες, πανηγυρίζοντας μάλιστα στο μεγάλο γειτονικό ντέρμπι επί της Ναϊμέγκεν με σκορ 1-0 στην 14η αγωνιστική της Eredivisie.

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Φίτεσε, που επιβλήθηκε στο γειτονικό ντέρμπι με την Ναϊμέγκεν με σκορ 1-0 στην 14η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο «γειτόνισσες» η Φίτεσε ήταν αυτό που έβαλε τους κανόνες της και επικράτησε με το σουτ του Καζαϊσβίλι στο 49’, έχοντας μάλιστα ισχυρές «ντόπες» απ' τον κόσμο της, τόσο κατά τη διάρκεια του ματς, όσο και στην τελευταία προπόνηση.

Με το τρίποντο αυτό, μάλιστα, προσπέρασε την Ναϊμέγκεν στη βαθμολογία, αφού ανέβηκε στην πέμπτη θέση με 24, αφήνοντάς την στην έκτη θέση με έναν βαθμό λιγότερο.

Η 14η αγωνιστική:

Παρασκευή 27/11

Καμπούρ-Ντε Γκράαφστσαπ 2-3
(43’ Όφεργκορ, 54’ αυτ. Γουίλ – 7’ Πέτερς, 35’ Στράαλμαν, 88’ Ταρφί)

Σάββατο 28/11

Χέρενφεν-Ρόντα 3-0
(29’, 71’ τε Φρέντε, 39’ Σλαφκφιρ)

Εξέλσιορ-Φέγενορντ 2-4
(44’ φαν Μίεχεμ, 86’ φαν Βέερτ - 2’ Κάιτ, 36’, 55’, 71’ Κράμερ)

Τβέντε-Βίλεμ 1-3
(37' Οόστερβικ-16', 21', 45'+2' Αντερσεν)

Κυριακή 29/11
Φίτεσε –Ναϊμέγκεν1-0
(49’ Καζαϊσβίλι)

Τσβόλε-Άγιαξ (15.30)
Χρόνινγκεν-Ντεν Χάαγκ (15.30)
Ουτρέχτη-Χέρακλες (15.30)
Αϊντχόφεν-Άλκμααρ (17.45)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική:
Παρασκευή 4/12
Άλκμααρ-Ντεν Χάαγκ (21.00)

Σάββατο 5/12
Εξέλσιορ-Τβέντε (19.30)
Ντε Γκράαφστσαπ-Ουτρέχτη (20.45)
Φίτεσε-Αϊντχόφεν
Άγιαξ-Χέρενφεν (21.45)

Κυριακή 6/12
Βίλεμ-Καμπούρ (13.30)
Φέγενορντ-Χέρακλες (15.30)
Ναϊμέγκεν-Τσβόλε
Ρόντα-Χρόνινγκεν (17.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λέοβατς: «Είμαστε σε κακή περίοδο, χρειάζεται υπομονή»


Λέοβατς: «Είμαστε σε κακή περίοδο, χρειάζεται υπομονή»

Υπομονή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ ζήτησε ο Μαρίν Λέοβατς, καθώς όπως τόνισε φέτος στην ομάδα γίνεται νέα αρχή. «Είμαστε σε κακό διάστημα, θα πάμε καλύτερα» σχολίασε για την εικόνα το τελευταίο διάστημα.

Για την κακή αγωνιστική περίοδο που διανύει ο ΠΑΟΚ μίλησε ο Μαρίν Λέοβατς, τονίζοντας ενόψει και του αυριανού αγώνα με την Καλλονή, ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.

Σε συνέντευξή του στη Nova, ο Κροάτης μπακ ζήτησε υπομονή από τον κόσμο του δικεφάλου του βορρά, καθώς όπως δήλωσε η ομάδα δουλεύει καλά στις προπονήσεις κα είναι θέμα χρόνου να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Έγιναν αλλαγές το καλοκαίρι, με νέους παίκτες και νέο προπονητή και γίνεται μια νέα αρχή», το σχόλιό του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Λέοβατς:
Για το πώς νιώθει καθώς έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών: «Ήμουν άτυχος στην αρχή της σεζόν, επέστρεψα, αλλά αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα. Αυτή την στιγμή νιώθω καλά και προπονούμαι καλά».

Για το πώς προέκυψε ο τραυματισμός του: «Έχει να κάνει με την κούραση γιατί είχα μια γεμάτη σεζόν πέρσι με την Ριέκα, ενώ έπειτα υπήρχε η Εθνική. Στη συνέχεια όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, η ομάδα ήταν σε φάση προετοιμασίας. Κάπως έτσι προέκυψε ο τραυματισμός μου, καθώς δεν είχα χρόνο ξεκούρασης».

Για το ματς με την Γκαμπάλα: «Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Κρασνοντάρ ξέραμε πως δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης. Μπήκαμε στο ματς για να παίξουμε για τον κόσμο και για το πρεστίζ μας. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε, όμως υπήρχε διαφορετική εικόνα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας».

Για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα: «Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Είμαστε σε μια κακή περίοδο τώρα. Θεωρώ πως θα τα πάμε καλύτερα, αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας με την Καλλονή».

Για το αν υπάρχει κάποιο μήνυμα αισιοδοξίας: «Έγιναν αλλαγές το καλοκαίρι, με νέους παίκτες και νέο προπονητή και γίνεται μια νέα αρχή. Χρειάζεται χρόνος για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζεται ο κόσμος να κάνει υπομονή. Δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις, θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για το αυριανό ματς με την Καλλονή: «Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εύκολα ματς και πρέπει σε κάθε ματς να μπαίνουμε με την νοοτροπία πως παίζουμε με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Αν δεν προσέξεις, μπορείς να χάσεις οποιαδήποτε ματς».

Να κλάψει ή να γελάσει ο Μουρίνιο; (video)


Να κλάψει ή να γελάσει ο Μουρίνιο; (video)

Μισοάδειο ή μισογεμάτο να δει το ποτήρι η Τσέλσι; Οι μπλε του Μουρίνιο έπαιξαν για το 0-0 και το πήραν στο λονδρέζικο ντέρμπι με τη Τότεναμ που βέβαια τους κρατά χαμηλά. «Θέμα» με Ντιέγκο Κόστα.

Στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν έπαιζε. Τοπικό ντέρμπι με την Τότεναμ έπαιζε. Θεωρητικά η ισοπαλία δεν είναι άσχημη.

Και γι’ αυτήν έπαιξε η «χλωμή» Τσέλσι, παίρνοντας το 0-0 κόντρα στη συμπολίτισσα, χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά και αρκούμενη στα αμυντικά της καθήκοντα.

Βέβαια το σημερινό ματς έχει κι άλλη «οπτική». Που λέει πως οι Λονδρέζοι έμειναν στους 15 βαθμούς και στο -11 από την τετράδα με την Άρσεναλ να έχει κι αγώνα λιγότερο…

Είναι αλήθεια πως τα σπιρούνια ήταν πιο δραστήρια. Και είχαν 2-3 καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, κυρίως με μακρινά σουτ, με τον Μπέγκοβιτς να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε... Επιθετικά δεν υπήρχε η Τσέλσι και είναι ενδεικτικό πως έκανε πρώτη τελική προς την εστία στα μισά του δεύτερου μέρους.

Μετά το 70' κάτι παραπάνω επιχείρησε να κάνει μπροστά η φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά... μάταια. Πάντως αυτό που φαίνεται πως θα απασχολήσει έντονα είναι το γεγονός πως ο Ντιέγκο Κόστα έμεινε στον πάγκο από τον Μουρίνιο. Πως τον σήκωσε για ζέσταμα, αλλά ποτέ δεν τον έβαλε. Κι ας μην είχε «καθαρό» φορ... δείγμα του ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση των δύο!




Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 28/11

Άστον Βίλα-Γουότφορντ 2-3
(41’ Ρίτσαρντς, 89’ Αγιού – 17’ Ιγκάλο, 69’ αυτ. Χάτον, 85’ Ντίνεϊ)



Μπόρνμουθ-Έβερτον 3-3
(80’ Σμιθ, 37’, 90’+8’ Στάνισλας – 25’ Μόρι, 36’ Λουκάκου, 90’+5’ Μπάρκλεϊ)



Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 5-1
(14’, 90’+4’ Μακάρθουρ, 17’, 47’ Μπολασί, 41’ Ζαχά – 10’ Σισέ)


Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 3-1
(9’ Ντε Μπρούιν, 20’ Ντελφ, 70’ Κολάροφ – 49’ Λονγκ)


Σάντερλαντ-Στόουκ 2-0
(82’ Φαν Άανχολτ, 85’ Γουάτμορ)


Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(24' Βάρντι-45+1' Σβαϊνστάιγκερ)

Κυριακή, 29/11

Τότεναμ-Τσέλσι 0-0

Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ (16:05)
Λίβερπουλ-Σουόνσι (18:15)
Νόριτς-Άρσεναλ (18:15)

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο, 5/12 (17:00)

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Άρσεναλ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Σουόνσι-Λέστερ
Γουότφορντ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Τσέλσι-Μπόρνμουθ (19:30)

Κυριακή, 6/12

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 7/12

Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Φάμπρεγας... σε σύγχυση!! (video)


Φάμπρεγας... σε σύγχυση (video)

Έψαχνε από εδώ, έψαχνε από εκεί, δεν μπορούσε να βρει συμπαίκτη του. Έκανε και μια περιστροφή πάνω από την μπάλα. Με... τα πολλά, ο «μεθυσμένος» Σεσκ Φάμπρεγας εκτέλεσε το φάουλ... αλλού ντ' αλλού.








 


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξέμεινε» Ευρώπη!! (video)


«Ξέμεινε» Ευρώπη (video)

Η φόρα που έδωσε στη Βιγιαρεάλ η πρόκριση στους 32 του Europa League δεν ήταν αρκετή για να προσπεράσει και τη μαχητική Χετάφε, που επικράτησε 2-0 στην 13η αγωνιστική της Primera Division.

Στην Ευρώπη φαίνεται πως έμεινε η Βιγιαρεάλ, όμως προσγειώθηκε απότομα στην ισπανική πραγματικότητα.

Μετά την πρόκριση στους «32» του Europa League τα «κίτρινα υποβρύχια» ηττήθηκαν με 2-0 από την Χετάφε, η οποία πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα και απομακρύνθηκε στο +4 απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Το σκορ άνοιξε στο 21’ ο Λαφίτα, ενώ στο 51’ ο Βασκέζ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάβλοβιτς: «Γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα»


Πάβλοβιτς: «Γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα»

Στην απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί στο ματς εναντίον του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σάσα Πάβλοβιτς, τονίζοντας πως αποφάσεις σαν αυτή καθιστούν έναν σύλλογο μεγάλο.

Την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Σάσα Πάβλοβιτς, τονίζοντας πως είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι, ενώ μίλησε για τη νίκη επί της Καρσίγιακα και το ερχόμενο ματς με το Λαύριο.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Χαιρετώ τους φίλους του μπάσκετ

Μετά από διακοπή λόγω ανωτέρας βίας επιστρέφουμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα και θα αντιμετωπίσουμε το Λαύριο. Δεν αγωνιστήκαμε εναντίον του ΠΑΟΚ λόγω της ασθένειας των παικτών του αντιπάλου. Κατ’ αρχήν οφείλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση του Παναθηναϊκού που αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα για αναβολή. Πρωτίστως είμαστε άνθρωποι και οφείλουμε να σεβόμαστε τόσο την ιστορία της αντίπαλης ομάδας όσο και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Από έναν αγώνα κόντρα σε έναν αποδεκατισμένο λόγω ίωσης αντίπαλο δε θα είχαμε να κερδίσουμε τίποτα ούτε εμείς, ούτε το πρωτάθλημα.

Με αποφάσεις όπως αυτή καταλαβαίνουμε όλοι γιατί ο Παναθηναϊκός είναι τόσο μεγάλη ομάδα. Κι αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Εξαιτίας της αναβολής πάντως κερδίσαμε κάποιες προπονήσεις προετοιμασίας του αγώνα με την Καρσίγιακα όπου πήραμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα. Μεγάλο αποτέλεσμα… Όμως σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στην παρουσία των οπαδών μας στην προπόνηση. Ήρθαν σε μια δύσκολη στιγμή για να μας πουν ότι είναι πάντα κοντά μας, ότι πιστεύουν σ’ εμάς και μας στηρίζουν. Μας βοήθησαν πάρα πολύ στο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του αγώνα στη Σμύρνη διότι ήταν σα να τους είχαμε μαζί μας. Η παρουσία τους και τα λόγια τους μας έδωσαν δύναμη.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι επέστρεψε ο Νίκος Παππάς στην ομάδα. Για πρώτη φορά φέτος ήταν στην αποστολή της ομάδας στον αγώνα της Σμύρνης. Μετά από πολύμηνη απουσία κάνει την επιστροφή του και όλοι είμαστε δίπλα του. Πέρασε ένα δύσκολο διάστημα λόγω του σοβαρού του τραυματισμού αλλά είναι σπουδαίος παίκτης και δυνατός χαρακτήρας και σύντομα θα μας δείξει το ταλέντο του και πάλι.

Η προσοχή μας τώρα επικεντρώνεται στον αγώνα με το Λαύριο. Είναι μια ομάδα που απολαμβάνει την πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, που έχει ενθουσιασμό και παλεύει όλους τους αγώνες. Έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα, όπως οι εκτός έδρας νίκες σε Ρόδο και Κηφισιά αλλά και μαχητικό πνεύμα, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι.

Θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα… Έτσι κι αλλιώς τώρα το πρόγραμμα «έστρωσε» και θα είμαστε περισσότερες μέρες στην Αθήνα
».