Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ήρεμη δύναμη η ΑΕΚ του Πογέτ!!


Ήρεμη δύναμη η ΑΕΚ του Πογέτ

Με υπομονή και καλύτερη προσαρμογή στα θέλω του Πογέτ η ΑΕΚ καθάρισε, 2-0, τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Με σκόρερ σε καθοριστικά σημεία τους Γιόχανσον και Πλατέλλα (ασίστ Τζεμπούρ), η Ένωση ανέβηκε 2η.

Συνεχίζει απτόητη την ανοδική της πορεία η ΑΕΚ. Μετά το «διπλό» στην Κομοτηνή, η Ένωση συνέχισε τις νίκες με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο, επικρατώντας 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Καλό πρώτο ημίχρονο για τους «κιτρινόμαυρους», που ήταν αρκετά ζωηροί απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας της ομάδας του Μαντζουράκη. Παρά τις προσπάθειες με κάθετες μπαλιές, το γκολ ήρθε τελικά από κόρνερ, με τον Γιάκομπ Γιόχανσον να σκοράρει σε δεύτερο σερί ματς και μάλιστα σε ιδανικό σημείο (44’).

Πιο προσεκτική στο δεύτερο, η ΑΕΚ, έκλεισε σωστά τους χώρους προς την εστία του Μπαρόχα και τελείωσε το ματς με τις αλλαγές του Πογέτ να συνδυάζονται και τον Πλατέλλα να γίνεται σκόρερ έπειτα από ασίστ του Τζεμπούρ (74’). Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Αγρινιώτες, λόγω σωστής αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πάουλο στο 87'. Έχασε πέναλτι ο Μάνταλος στο τέλος.

Στην 2η θέση πλέον η ομάδα του Ουρουγουανού, που «έχασε» τον Θέσαρ Άρθο με τραυματισμό στο φινάλε της αναμέτρησης.

Το ματς:



Αρκετά καλά διαβασμένος, ως προς το 4-3-3 της ΑΕΚ, μπήκε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μέτρα στην «Ένωση» και με διπλή ζώνη άμυνας δεν την άφησαν να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Η προσαρμογή της ομάδας του Πογέτ ήταν άμεση, αφού ο Μάνταλος με τον Γιόχανσον έδωσαν σημαντικές βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να βγουν τρεις καθαρές φάσεις μέχρι το 20’. Πρώτα με τον Σουηδό, εν συνεχεία με τον Μάνταλο και τελευταίο τον Ντίντακ.

Παρότι όλα έδειχναν πως πήγαιναν καλά για τους κιτρινόμαυρους, ο Γιάννης Μαντζουράκης «έσφιξε» την άμυνα κι έτσι η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα μόνο με κάθετες μπάλες, που εξουδετερώνονταν εύκολα. Η Ένωση, χωρίς να ενοχληθεί καθόλου στα μετόπισθεν, ανέβασε τις γραμμές της στο φινάλε του ημιχρόνου και ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε. Ο Γιόχανσον τρύπωσε στην «καρδιά» της άμυνας και με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου, άνοιξε το σκορ λίγο πριν την... εκπνοή του ημιχρόνου.

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι παίκτες του Πογέτ συνέχισαν να έχουν την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια τους, την στιγμή που η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη παρότι ήταν πίσω στο σκορ δεν έδειχνε πρόθυμη για ιδιαίτερα επιθετικά ρίσκα. Απ’ την μεριά της η ΑΕΚ ήταν άνετη με το προβάδισμα στην τσέπη και παρότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη καλή στιγμή, συνέχιζε να μην ζορίζεται καθόλου στα μετόπισθεν.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε παρά να ανεβάσει τις γραμμές του για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι αλλαγές του Ουρουγουανού έκαναν την Ένωση πιο ευέλικτη στις αντεπιθέσεις κι έτσι ήρθε και το γκολ... της νίκης, με τον Τζεμπούρ να γίνεται δημιουργός και ο Πλατέλλας σκόρερ (74'). Από εκεί και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Μάλιστα θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί αφού δεν δέχτηκαν και τρίτο τέρμα στο φινάλε, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου, ενώ τέλειωσαν το παιχνίδι με δέκα λόγω αποβολής του Πάουλο στο 87ο λεπτό.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: