Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Χάβος-«Όχι, και να μας λένε πελάτες»!

Τον εγωισμό των παικτών του ενόψει του ματς με την ΑΕΚ προσπάθησε να κεντρίσει ο Μάκης Χάβος στην προπόνηση, λέγοντας τους πως «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μας λένε... πελάτες!»
«Όχι, και να μας λένε πελάτες»!
«Ξέρουμε όλοι καλά ότι έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε την ΑΕΚ. Γνωρίζουμε τα λάθη που έχουμε κάνει στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε", τόνισε ο Χάβος.
«Έχουμε φέρει άσχημα αποτελέσματα με την ΑΕΚ. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μας λένε... πελάτες!», πρόσθεσε.
Ο Χάβος, στη συνέχεια χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ΑΕΚ ως τελικό. Είπε συγκεκριμένα: "Είναι ένας τελικός ο αγώνας με την ΑΕΚ. Πρέπει να κερδίσουμε, για να περάσουμε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να έχουμε την τύχη στα χέρια μας μέχρι το τέλος. Θέλω να δώσετε το 100% των δυνάμεών σας σε αυτό το παιχνίδι".

Σενάρια και για Δασκαλάκη

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για δύο τερματοφύλακες μετά και την αποχώρηση του Ούρκο Πάρντο και δεν αποκλείεται ο ένας από αυτούς να είναι ο Σήφης Δασκαλάκης.
Σενάρια και για Δασκαλάκη
Ο 29χρονος γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη και στους "ερυθρόλευκους" εξετάζουν το ενδεόμενο απόκτησης του.
Πηγή: novasports.gr

Παρουσία ΠΑΟΚ στα... σαλόνια με «ειδήσεις»

Ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος ελληνικής ομάδας που βρέθηκε στη συγκέντρωση της ECA (European club association) η οποία έγινε σήμερα στη Κωνσταντινούπολη.

Η ECAαποτελείται από 120 ευρωπαϊκές ομάδες - οι μεγαλύτερες - οι οποίες έκαναν αυτή την ομοσπονδία για να προτείνουν διάφορα στην ΟΥΕΦΑ, με τις εισηγήσεις τους συνήθως να περνάνε. Ο κ. Μαυρομάτης εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ και άκουσε όλα όσα συζητήθηκαν εκεί, με την βασική εισήγηση που θα γίνει στο μέλλον να αφορά τον φιναλίστ των τελικών των κυπέλλων.

Οι ομάδες, ξεκαθάρισαν πως δεν επιθυμούν ο φιναλίστ να βγαίνει στην Ευρώπη και από του χρόνου πιθανότητα θα ισχύει αυτό τους το αίτημα.The Player

4-2-3-1 και… ξερό ψωμί!!

Ο Μάκης Χάβος μετά τους πειραματισμούς του ΟΑΚΑ επιστρέφει στο δοκιμασμένο 4-2-3-1 για το ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα.
4-2-3-1 και… ξερό ψωμί!
Κάτω από τα δοκάρια θαείναι ο Χαλκιάς και στην άμυνα οι(από αριστερά προς τα δεξιά) Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζά, Έτο.
Αμυντικά χαφ θα είναι οι Γκαρσία και Βιτόλο, έχοντας μπροστά τους τον Γιώργο Φωτάκη Στα άκρα θα είναι οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά), με τον Κλάους Αθανασιάδη να επιστρέφει στην ενδεκάδα και να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.
 

«“Έσβησα” τον Μέσι και με αποβάλανε για να… φανεί»

Σκληρές δηλώσεις εναντίον της ΟΥΕΦΑ, της Μπαρτσελόνα και του Μέσι έκανε ο Πέπε της Ρεάλ Μαδρίτης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μη τιμωρίας του Σέρχιο Μπούσκετς για το ρατσιστικό σχόλιο στον Μαρτσέλο.

«“Έσβησα” τον Μέσι και με αποβάλανε για να… φανεί»
«Ο καθένας έχει δει τι έχει συμβεί. Εγώ ούτε καν ακούμπησα τον Αλβες και αποβλήθηκα. Ο Μέσι σε δύο αγώνες στο πρωτάθλημα και το κύπελλο δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την ομάδα του. Μόνο ένα γκολ από πέναλτι έβαλε. Ετσι, ο τρόπος για να μπορεί να δράσει ελεύθερα ήταν να αποβληθώ εγώ», δήλωσε ο αμυντικός της Ρεάλ και συνέχισε: «Είχαμε την αίσθηση ότι θα περάσουμε. Αλλά τελικά αυτό δεν εξαρτιόταν από εμάς. Νομίζω ότι η UEFA και μερίδα του Τύπου, κατάφεραν με άλλο τρόπο να αντισταθμίσουν το προβάδισμά μας».

Αναφορικά με την τιμωρία του Ζοζέ Μουρίνιο, ο Πορτογάλος στόπερ σημείωσε τα εξής: «Ο Μουρίνιο τιμωρήθηκε. Ο Μπούσκετς όμως για αυτά που είπε στον Μαρσέλο; Ο Πέδρο για αυτό που έκανε στον Αρμπελόα; Αν η UEFA θέλει πραγματικά το fair play, τότε καλό θα είναι τα κοιτάξει αυτά τα πράγματα».

Οσο για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πέπε δεν έκρυψε πως θα υποστηρίζει την Γιουνάιτεντ: «Φυσικά και θα είμαι με την Μάντσεστερ! Εμείς αξίζαμε να ήμασταν εκεί και όχι η Μπαρτσελόνα. Ολοι είδαν τι έγινε. Στην Μάντσεστερ άλλωστε έχω φίλους, όπως ο Αντερσον και ο Νάνι. Σίγουρα θα είμαι μαζί τους».

Περί αλλαγών στον ΚΑΠ και μη αυστηροποίησης των ποινών…

Δύο ήταν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την Τρίτη.
Περί αλλαγών στον ΚΑΠ και μη αυστηροποίησης των ποινών…
Αφενός, εξετάστηκαν αλλαγές για την νέα σεζόν, που θα επικυρωθούν στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (03/06), αφετέρου, οι συνέταιροι αποφάνθηκαν πως «δεν είναι λύση η αυστηροποίηση των ποινών»…
«Δεν είναι λύση η αυστηροποίηση των ποινών. Η λύση είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς για να βρεθεί λύση για την πάταξη του φαινομένου» ήταν τα λόγια του αναπληρωτή προέδρου της Λίγκας
Παράλληλα, στο ΔΣ, απ’ όπου απουσίαζαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Λάρισα, αποφασίστηκε ο εκπρόσωπος της Superleague στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με αναπληρωτή των Γιώργο Μποροβήλο.
Αναλυτικά:
1. Συζητήθηκε σειρά προτάσεων επί τροποποιήσεων κανονιστικών κειμένων αρμοδιότητας ΕΠΟ (ΚΑΠ, ΚΙΜ, Κανονισμός Αδειοδότησης), οι οποίες θα προταθούν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την επόμενη συνεδρίασή του.
2. Τονίστηκε η πάγια θέση της διοργανώτριας Αρχής περί συνολικής αντιμετώπισης των φαινομένων βίας και διευκρινίστηκε ότι η μέθοδος της μονομερούς αυστηροποίησης των ποινών προς τις ΠΑΕ δε λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αν δε συνοδευτεί από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ, Δικαιοσύνη) και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των επεισοδίων. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η κατάρτιση και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές.
3. Αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του ποδοσφαιριστή της SKODA Ξάνθη Ο. Αντεφέμι, από τη Super League.
4. Στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ, τη Super League θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και σε περίπτωση κωλύματός του, ο αναπληρωτής πρόεδρος.

«Η ΑΕΛ θα γυρίζει εκεί που της αξίζει…»

Ανακοίνωση για τα 47α γενέθλια του συλλόγου εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΛ, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η επόμενη επέτειος θα τους βρει στην Σούπερ Λιγκ.

«Η ΑΕΛ θα γυρίζει εκεί που της αξίζει…»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
"Η ΑΕΛ γιορτάζει σήμερα, 17 Μαϊου, τα 47 χρόνια ιστορίας της σε μια ιδιαίτερη όσο και δύσκολη χρονική συγκυρία. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο η φετινή επέτειος από την ίδρυση της 'Βασίλισσας του Κάμπου' αποκτά ξεχωριστή σημασία. Γιατί μας υπενθυμίζει όχι μόνο την ανάγκη που γέννησε την ιδέα που λέγεται ΑΕΛ, αλλά και την ιδιαίτερη διαδρομή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταλήγοντας στην ίδια κοινή συνισταμένη: Η ομάδα που δημιουργήθηκε για να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα της συνένωσης όλων των ποδοσφαιρικών δυνάμεων του νομού, που έχτισε τον μύθο της, μεγάλωσε το μέγεθός της και πέτυχε όσα καμιά άλλη ομάδα της ελληνικής ποδοσφαιρικής περιφέρειας, τα κατάφερε επιβιώνοντας κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.
Και, πολύ περισσότερο, τα κατάφερε γιατί αντλούσε πάντα τη δύναμή της από το γεγονός ότι με την πορεία και την εν γένει στάση της εξέφρασε απόλυτα όχι μόνο την αθλητική, αλλά και την ευρύτερη κοινωνική ζωή της πόλης. Αυτή ακριβώς η διαπίστωση είναι που δίνει σε όλους μας την πίστη, ότι η ΑΕΛ σύντομα θα επιστρέψει εκεί που δικαιωματικά της αξίζει και σε ένα χρόνο από σήμερα θα γιορτάζει ξανά την ίδρυσή της κρατώντας υποσχέσεις για ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της

Ποινικές διώξεις σε οπαδούς του ΟΦΗ!!

Ποινικές διώξεις για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, άσκησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, σε βάρος επτά οπαδών του ΟΦΗ, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της μετάβασης της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΣ Γιάννενα, από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή, στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».
Ποινικές διώξεις σε οπαδούς του ΟΦΗ
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο «Μάχη Κρήτης», όπου περίπου 300 οπαδοί με διακριτικά του ΟΦΗ, είχαν στήσει καρτέρι στην αποστολή των φιλοξενούμενων, την οποία συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί πέταξαν στους αστυνομικούς μολότοφ και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εννέα ένστολων, εκ των οποίων οι πέντε μεταφερθήκαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα από το πόδι του ενός τραυματία οι γιατροί έβγαλαν επτά σκάγια, τα οποία προφανώς βρίσκονταν στις μολότοφ που εξερράγησαν.
Μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξω από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ, ένα 40χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε για τη συμμετοχή του στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί. Παράλληλα, από φωτογραφικό υλικό που επεξεργάστηκαν οι αστυνομικοί, ταυτοποιήθηκαν άλλα έξι άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην συνολική δικογραφία που υπεβλήθη στον Εισαγγελέα.
Ο 40χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις. Οι άλλοι έξι που διώκονται, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και πρόκειται να κληθούν στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης.
Πηγή: novasports.gr

Τα είπαν για το μέλλον, θέλουν διάλογο…

Τρεις ώρες διήρκησε η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, στην οποία συζητήθηκαν οι κανονισμοί της νέας σεζόν.

Τα είπαν για το μέλλον, θέλουν διάλογο…
Μάλιστα, από στην συζήτηση δεν τέθηκε το θέμα των ποινών, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Μποροβλήλος κατά την αναχώρησή του από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

«Δεν είναι λύση η αυστηροποίηση των ποινών», ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και συνέχισε: «Η λύση είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς για να βρεθεί λύση για την πάταξη του φαινομένου».

Από εκεί και πέρα, αποφασίσθηκε εκπρόσωπος της διοργανώτριας στη ΓΣ της ΕΠΟ να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αναπληρωτή του τον Γιώργο Μποροβήλο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως απουσίαζαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισα.

«Είναι το ματς της χρονιάς, δεν το χάνω»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μπορεί να μην είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά σύμφωνα με όσα έλεγε στους συμπαίκτες του, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στον πάγκο με ΑΕΚ. Η απόφαση στον Χάβο…
«Είναι το ματς της χρονιάς, δεν το χάνω»
Ο Πορτογάλος άσος πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης και παρά το γεγονός ότι δεν έδειξε 100% έτοιμος, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, για το ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ με την ΑΕΚ.
Ο Βιεϊρίνια μιλώντας με τους συμπαίκτες του κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης, εξέφρασε επανειλημμένα την επιθυμία του να παίξει στο αυριανό ματς, σημειώνοντας πως «είναι το τελευταίο μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα για φέτος. Δεν θα το χάσω με τίποτα. Δεν έπαιξα κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τώρα όμως θα παίξω κανονικά».
Βέβαια, η απόφαση για το αν θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα ανήκει αποκλειστικά στον Μάκη Χάβο. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ διαπίστωσε σήμερα πως ο Πορτογάλος δεν είναι ακόμα έτοιμος, ωστόσο τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και ο «Δικέφαλος» δεν μπορεί παρά να… ρισκάρει. Το πιθανότερο είναι να του δώσει φανέλα βασικού, έστω και ένα ημίχρονο ή 60 λεπτά.

Πλήγμα με Ταπούτο στον Άρη!!

Μια σημαντική απουσία μετρά ο Αρης λίγο πριν αρχίσει η ημιτελική φάση των πλέι οφ με τις αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Αφορά στον Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος υπέστη θλάση στη γάμπα και εκτιμάται πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός προπονήσεων τουλάχιστον ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Γεγονός που σημαίνει, πως δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Λευτέρη Σούμποτιτς για τα πρώτα ματς της σειράς με τους «ερυθρόλευκους» που αρχίζουν την Πέμπτη (19/5) και θα ολοκληρωθούν το αργότερο (σ.σ. εφόσον χρειαστεί να γίνουν πέντε παιχνίδια) στις 28/5.
Δεδομένο, ξέχωρα από το πλήγμα με τον έμπειρο φόργουορντ, αποτελεί πως οι «κίτρινοι» προσδοκούν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους Πειραιώτες, αναγνωρίζοντας πως το έργο τους δε θα είναι εύκολο.

Καράογλου: «Δεν πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή…»

Ένας από τους «πρωτοστατούντες» στην υπόθεση ανατροπής της απόφασης εις βάρος του Ηρακλή, ο βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, ο Θόδωρος Καράογλου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε στο ζήτημα της δικαίωσης του «Γηραιού». Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν κάποιοι δεν έλεγαν πριν από ένα μήνα ότι όλα είναι καλά κι ωραία. Τώρα εκ των υστέρων προσπαθούμε να διορθώσουμε ότι πραγματικά μπορούμε να προλάβουμε. Μπροστά μας υπάρχει το πρόβλημα της Πέμπτης, όπου ο Ηρακλής κατηγορείται για την πλαστή φορολογική ενημερότητα. Αν ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, θα δούμε τη συνέχεια με αισιοδοξία.
Τότε θα αφοσιωθούμε αποκλειστικά στην αναίρεση της δευτεροβάθμιας επιτροπής. Μας μένει η προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Έχουμε μιλήσει με αρκετούς νομικούς και καταλάβαμε ότι μια ενδεχόμενη προσφυγή στο CAS θα αργήσει πάρα πολύ να εκδικαστεί, θα είναι πολυέξοδη και πιθανότατα αρνητική. Εκεί αν διαπιστώσουν το παραμικρό ψεγάδι στο θέμα του φακέλου, θα λάβουν μια σίγουρα καταδικαστική απόφαση.
Ανήκουμε όλοι στην οικογένεια του Ηρακλή και πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που υπάρχει για να ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ. Γίνονται πολλές επαφές με πολλούς ανθρώπους και το γεγονός ότι στην Επιτροπή βρίσκονται τρεις άνθρωποι του ποδοσφαίρου, τρεις μεγάλες μορφές της ιστορίας του Ηρακλή, μας βοηθάει να ανοίγουμε πόρτες που βρίσκονται πάρα πολύ ψηλά
Θα δώσουμε μια πολύ σκληρή μάχη, πρέπει όμως πρώτιστα να πάνε όλα καλά την Πέμπτη κι από εκεί και πέρα θεωρώ πως έχουμε πιθανότητες. Δεν πάμε σίγουρα σαν πρόβατα στη σφαγή, έχουμε πιθανότητες».

Μέσα ο Βιεϊρίνια, νοκ άουτ ο Μουσλίμοβιτς!!

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει της προετοιμασίας για το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ (19:30) και τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό.
Συγκεκριμένα ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποχώρησε από το πρόγραμμα της ομάδας με αποτέλεσμα να κοπεί από την αποστολή.
Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος και ο Ελ Ζαρ, ο οποίος επίσης είχε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός προληπτικά, όμως ο Μαροκινός συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή και δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Τουλάχιστον κανονικά έβγαλαν το πρόγραμμα της προπόνησης οι Λίνο και Βιεϊρίνια, οι οποίοι υπολογίζονται για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, παρά τους μικροτραυματισμούς τους.
Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Άλβες Λίνο βγήκε «καθαρή», ενώ και το οίδημα του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο δικέφαλο δείχνει να έχει υποχωρήσει.
Τέλος, στην αποστολή μετά από καιρό βρίσκονται οι Σακελλαρίου και Σαβίνι, ενώ κόπηκαν οι τραυματίες Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο και ο τιμωρημένος Τσιρίλο.
Αναλυτικά οι παίκτες που παίρνει ο Χάβος στην αποστολή είναι:
Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Αρίας, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Έτο, Γκαρσία, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.
Υπό το βλέμμα της διοίκησης
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι την προπόνηση παρακολούθησαν όλοι οι σύμβουλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Στο γήπεδο βρέθηκαν οι κ.κ. Ζαγοράκης, Μιχαηλίδης, Ποικιλίδης, Μηλιωρίδης, μαζί και οι νέοι της διοικητικής ομάδας, Πρέλεβιτς, Χατζόπουλος και Ραπτόπουλος, δείχνοντας ότι είναι κοντά στην ομάδα όχι μόνο στους αγώνες, αλλά ακόμη και στις προπονήσεις.

Όλοι... Τούμπα!

Διοικητική πανστρατιά σήμανε στον ΠΑΟΚ στην προπόνηση της Τρίτης στην Τούμπα, όπου έδωσαν το παρών πολλά από τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ.
Όλοι... Τούμπα!
Στο γήπεδο πήγαν, πλην του Θοδωρή Ζαγοράκη, οι Μιχαηλίδης, Ποικιλίδης, Μηλιωρίδης, όπως και οι νέοι της διοικητικής ομάδας, Πρέλεβιτς, Χατζόπουλος και Ραπτόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση, όλοι οι παράγοντες βρίσκονται στο γήπεδο και δείχνουν ότι είναι κοντά στην ομάδα όχι μόνο στους αγώνες, αλλά ακόμη και στις προπονήσεις.

Πηγή: paok24.gr

"Κάτω τα χέρια από τους ποδοσφαιριστές"!

Το ξέσπασμα του Ηλία Κώτσιου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ, όπου με λυγμούς έκανε λόγο για απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειας του, ανάγκασε τον ΠΣΑΠ να βγάλει ανακοίνωση καταδικάζοντας τα φαινόμενα απειλών κατά παικτών...
"Κάτω τα χέρια από τους ποδοσφαιριστές"!
Αναλυτικά:
"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών καταδικάζει κάθε μορφή βίας, σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής, από όπου και από όποιους και αν προέρχεται.
Ειδικά δε, σε ό,τι αφορά τον πολύπειρο συνάδελφο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Ηλία Κώτσιο, που στη διάρκεια της διαδρομής του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα προκειμένου να αμφισβητηθεί ή να σχολιασθεί αρνητικά ως προς το ήθος, το ύφος και την εν γένει συμπεριφορά του, η Διοίκηση και τα μέλη του Π.Σ.Α.Π. τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι είναι στο πλευρό του και καταγγέλλουν το απαράδεκτο και πέραν πάσης λογικής φαινόμενο των απειλών για τη ζωή του ιδίου και μελών της οικογενείας του, τις οποίες δέχεται τελευταία. Κάτω τα χέρια από τους ποδοσφαιριστές. Ψάξτε αλλού να βρείτε εξιλαστήρια θύματα. Αφήστε μας, επιτέλους, ήσυχους. Ο τυφλός φανατισμός και η αλητεία δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο".

"Σκούρα τα πράγματα" για Ιωνικό κι Εθνικό...

Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό στη Football League 2 Εθνικός και Ιωνικός καθώς το κατηγορητήριο από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό...
"Σκούρα τα πράγματα" για Ιωνικό κι Εθνικό...
Συγκεκριμένα, οι δύο ΠΑΕ κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες και στη συνέχεια τα χρησιμοποίησαν για να παραποιήσουν έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο.
Ανάμεσα, μάλιστα, στα άρθρα για παράβαση των οποίων κλήθηκαν ο Εθνικός και ο Ιωνικός είναι και το άρθρο 5, το οποίο στην παράγραφο 3, αναφέρει ότι οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν σε νομικά πρόσωπα είναι μεταξύ άλλων η ακύρωση του αποτελέσματος ενός αγώνα, η κατακύρωσή του υπέρ του αντίπαλου, η αφαίρεση βαθμών και ο υποβιβασμός στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
Θυμίζουμε ότι εναντίον των δύο ομάδων είχε γίνει καταγγελία από την Καλλιθέα και την Αναγέννηση Καρδίτσας ότι κατέθεσαν πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, προκειμένου να προχωρήσουν σε μεταγραφές τον Ιανουάριο.
Και, φυσικά, σε περίπτωση που η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή είναι καταδικαστική τόσο ο Εθνικός, όσο και ο Ιωνικός υποβιβάζονται αυτόματα στην Football League 2, ενώ παραμένουν στην Football League η Καλλιθέα και η Αναγέννηση Καρδίτσας.
Αναλυτικά το κατηγορητήριο:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 19/05/2011 και ώρα 10:00 τις παρακάτω ΠΑΕ / ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα:
Την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ και τους Σ. ΠΗΡΟΥΝΙΑ (Πρόεδρος), Ν. ΠΗΡΟΥΝΙΑ (Ταμίας)διότι στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 κατάρτισαν πλαστά καθ' ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποίησαν προκειμένου να αλλοιώσουν (παραποιήσουν) έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο.
Ειδικότερα:
Κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο προκειμένου να ευσάξουν στους ποδοσφαιριστές της πρώτης εναγομένης και άλλους ποδοσφαιριστές οι δεύτερος και τρίτος από αυτούς κατάρτισαν τα εξής πλαστά καθ' ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν:
1. την με αριθμ. πρωτοκ. ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 7717/17-12/2010 πλαστή καθ' ολοκληρίαν βεβαίωση μη οφειλής ασφαλιστικής ενημερότητας της πρώτης εναγομένης με στοιχεία ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΟ ΜΑΝΗΣ ΑΜΕ 9205979877,
2. το με στοιχεία ΣΕΙΡΑ Β 937933/2324/12-2010 πλαστό καθ' ολοκληρίαν αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στο όνομα της πρώτης εναγομένης τα οποία πλαστά έγγραφα εν συνεχεία χρησιμοποίησαν προσκομίζοντας αυτά ως απαραίτητα για τις μεταγραφές δικαιολογητικά στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ και έτσι παραπλάνησαν αυτό και ενέκρινε να μεταγραφούν στην εγκαλουμένη οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:
ΡΟΥΣΣΟΣ ΟΘΩΝΑΣ Α.Δ. 1228814, ΚΑΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΔΩΝ Α.Δ. 1153616, MENDY VINCENT Α.Δ. 1366998, OLONDO UTCMUMBE Α.Δ. 1367356, FAFANA ADAMA Α.Δ. 1367357, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Δ. 1333196 , ΝΤΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Δ. 1266874, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Δ. 1130644, DAMIANO MARCELO Α.Δ. 1258534, RIMKEVICIUS ARTURAS Α.Δ. 1354950
Οι οποίοι ποδοσφαιριστές ούτε γνώριζαν ούτε όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα παραπάνω απαραίτητα για τη μετεγγραφή στην πρώτη εναγομένη έγγραφα ήταν πλαστά. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 3, 5 , 6, 20 του Πειθαρχικού Κώδικα και 18, 34 του ΚΑΠ. Κοινοποίηση – κλήση : ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
Την ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ και τον Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ (Πρόεδρο), διότι στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 παραποίησαν (νόθευσαν) δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποίησαν προκειμένου να αλλοιώσουν (παραποιήσουν) έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο.
Ειδικότερα:
Κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο προκειμένου να εντάξουν στους ποδοσφαιριστές της πρώτης εναγομένης και άλλους ποδοσφαιριστές οι δεύτερος και τρίτος από αυτούς παραποίησαν (νόθευσαν) δημόσια έγγραφα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν:
1. νόθευσαν (παραποίησαν) την με αριθμ. πρωτοκ. ΙΚΑ ΝΙΚΑΙΑΣ 2551/26-8-2009 βεβαίωση μη οφειλής ασφαλιστικής ενημερότητας της πρώτης εναγομένης αλλοιώνοντας τις ημεροχρονολογίες εκδόσεως και λήξεως αυτής θέτοντας σε αυτήν αντί της πραγματικής ημεροχρονολογίας εκδόσεως 26-8-2009 την νοθευμένη 17-1-2011 και αντί της πραγματικής ημερομηνίας λήξεως 26-9-2009 τη νοθευμένη 17-2-2011,
2. το με στοιχεία ΣΕΙΡΑ Β 8828 και με μηχανογραφική αρίθμηση Α/Α 2516 αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας της πρώτης εγκαλουμένης το οποίο εκδόθηκε από την ΦΑΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ με πραγματική ημερομηνία εκδόσεως την 29-5-2009 και πραγματική ημερομηνία λήξεως την 29-6-2009, στο οποίο αλλοίωσαν (νόθευσαν) και τις δύο παραπάνω ημεροχρονολογίες και αντί της αληθούς ημερομηνίας εκδόσεως αυτού 29-5-2009 έθεσαν ως ημερομηνία εκδόσεως την 18-1-2011 αντί δε της αληθούς ημερομηνίας λήξεως 29-6-2009 έθεσαν ως ημερομηνία λήξεως αυτού την 28-2-2011 τα ως άνω νοθευμένα από αυτούς έγγραφα χρησιμοποίησαν εν συνεχεία προσκομίζοντας αυτά στο αρμόδιο, για τις μεταγραφές όργανο της ΕΠΟ και έτσι το παραπλάνησαν και ενέκρινε να μεταγραφούν στην πρώτη εγκαλουμένη οι ποδοσφαιριστές:
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Δ. 1187536, ΚΙΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α.Δ. 1228588, ΣΕΝΤΕΜΕΝΤΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Δ. 1181825, ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Α.Δ. 1153173, ΚΛΕΙΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Δ. 1143723, ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Δ. 1366992 , THOMAS JOOL Α.Δ. 1388993, ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Δ. 495189, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ Α.Δ. 1140722, ΠΑΛΑΓΓΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Δ. 585487, VULKA ANDI Α.Δ. 1273061, ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Α.Δ. 501626, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Δ. 1113978, ΚΟΞΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Δ. 1196855, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Δ. 1149128, ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Δ. 537807, ΘΕΜΕΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Α.Δ. 415960, ΡΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α.Δ. 1152719, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Α.Δ. 1276570, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Α.Δ. 1136419, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Α.Δ. 1158263, ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Α.Δ. 1140108, ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Α.Δ. 1140090, ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Α.Δ. 1004601.
Οι οποίοι ποδοσφαιριστές ούτε γνώριζαν ούτε όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα παραπάνω έγγραφα ήταν νοθευμένα. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 3, 5 , 6, 20 του Πειθαρχικού Κώδικα και 18, 34 του ΚΑΠ. Κοινοποίηση – κλήση : ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ».
Πηγή: sentra-goal.gr

Ο κοκάκιας… Γκάρι Ο’ Κόνορ!!

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη αντιμετωπίζει ο Σκοτσέζος διεθνής επιθετικός, Γκάρι Ο’ Κόνορ, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή κοκαίνης.
Ο κοκάκιας… Γκάρι Ο’ Κόνορ
O Ο’ Κόνορ συνελήφθηκε με τις ναρκωτικές ουσίες στο Εδιμβούργο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου(14/5). Τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες καθώς εκκρεμεί έφεση εις βάρος του. Ο 28χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί στις Χιμπέρνιαν, Μπέρμιγχαμ και Λοκομοτίβ Μόσχας, ενώ πρόσφατα αποχώρησε από την Μπάρνσλεϊ και έμεινε χωρίς ομάδα. Όμως ο Ο'Κόνορ δεν είναι ο μοναδικός παίκτης στην Σκωτία που έχει μπλεξίματα με το νόμο, καθώς την Κυριακή (15/5) δύο παίκτες της Χαρτς επίσης συνελήφθησαν για κατοχή παράνομων ουσιών. Πρόκειται για τον 26χρόνο Ίαν Μπλακ και τον 19χρόνο Ρόμπερτ Όγκλεμπι που επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι. Πηγή: sentragoal.gr

Οι οκτώ «βελτιώσεις» για τον Βοτανικό!!

Με προσωπικές ενέργειες του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκου Σηφουνάκη, σήμερα το απόγευμα κατατέθηκαν οι αλλαγές που είχε ζητήσει ο Παναθηναϊκός στη νομοθετική ρύθμιση της «Διπλής Ανάπλασης».

Οι οκτώ «βελτιώσεις» για τον Βοτανικό
Οι συνολικά 8 αλλαγές βρήκαν απόλυτα σύμφωνους και τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και της ΓΗΠΕΛ και πλέον το νομοσχέδιο, εναρμονίζεται πλήρως με το σχέδιο που είχε βγει τον περασμένο Αύγουστο στη δημόσια διαβούλευση, το οποίο περιελάμβανε επί της ουσίας πράγματα που είχαν ήδη συμφωνηθεί και στην πορεία αφαιρέθηκαν.
Οι ενστάσεις που είχε εκφράσει ο Παναθηναϊκός ήταν τρεις:
α) Ενώ υπήρχε σαφής χρονική προτεραιότητα για την έκδοση των αδειών, με πρώτη αυτή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, αυτό δεν ήταν σαφές στην προηγούμενη τροπολογία της 12ης Μαϊου κι άφηνε τον Ερασιτέχνη “αίολο” με σχέση με τον Βωβό, ο οποίος θα μπορούσε να βγάλει τη δική του άδεια πριν από τον Ερασιτέχνη. Κι όπως είχε συμφωνηθεί, ο Βωβός έχει αναλάβει μέσω του Δήμου, να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Αν λοιπόν έβγαζε την άδεια κι έκτιζε το δικό του κτίριο τότε δεν θα τον δέσμευε κάποιος εκ των υστέρων να χρηματοδοτήσει το έργο του Ερασιτέχνη.
β) Στο προηγούμενο νομοσχέδιο που είχε βγει για διαβούλευση υπήρχε σαφής σημείωση ότι η αδειοδότηση του Βωβού, θα έβγαινε μετά την άδεια λειτουργίας του Ερασιτέχνη για να είναι σίγουρος ο Ερασιτέχνης ότι θα γίνει το κλειστό του. Αυτό ωστόσο, δεν αναφερόταν στην τελευταία τροπολογία (προ των παρεμβάσεων Σηφουνάκη).
γ) Επίσης ενώ είχε συμφωνηθεί ότι το εμπορικό του γηπέδου (7.000 τ.μ.) δεν θα γίνει για να “πέσει” η δόμηση και ότι ο Παναθηναϊκός θα έφτιαχνε τα 3.000 τ.μ. εμπορικά στο γήπεδο και θα έπαιρνε κι άλλα 3.000 τ.μ. στο εμπορικό του Βωβού. Κι αυτό δεν υπήρχε στην τελευταία τροπολογία, με το ΥΠΕΚΑ να έχει αφήσει μόνο τα 3.000 τ.μ. εντός του γηπέδου.
Αυτές οι τρεις ενστάσεις λοιπόν ξεπεράστηκαν, χάρη στην παρέμβαση του Σηφουνάκη και πλέον σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή όλο το συνολικό πακέτο του νομοσχεδίου, μαζί με τις 8 συμπληρώσεις-νομοθετικές βελτιώσεις του Υφυπουργού. Ας τις δούμε αναλυτικά:
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Στην τροπολογία με γενικό αριθμό 401 και ειδικό αριθμό 29/12.5.2011 (Πρόγραμμα διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων) του σχεδίου νόμου «Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008».
1. Στον 28ο στίχο (4η κατά σειρά αναφερόμενη αλλαγή του προγράμματος ανάπλασης) της σελίδας 4 της αιτιολογικής έκθεσης μετά τις λέξεις «...του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου» τίθενται οι λέξεις «και στο όμορο εμπορικό κτίριο».
2. Στο στοιχείο 5 του πίνακα της 6ης σελίδας της αιτιολογικής έκθεσης μετά τις λέξεις «...εκτός του κελύφους αυτού» τίθεται κόμμα και προστίθεται η φράση «αφενός στο κτίριο του γηπέδου και αφετέρου στο όμορο εμπορικό κτίριο».
3. Στην υποπερ.ααα' της υποπερ.αα' της περ.β' της παρ. 1, μετά τις λέξεις «Στο γήπεδο ποδοσφαίρου» διαγράφονται οι λέξεις «και εντός του κελύφους αυτού».
4.Στην υποπερ.βββ' της υποπερ.ββ' της περ.β' της παρ. 1, οι λέξεις «Συντελεστής δόμησης» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης».
5.Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4 οι λέξεις «η έκδοση της οικοδομικής άδειας» αντικαθίστανται από τις λέξεις «η ολοκλήρωση της κατεδάφισης».
6.Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 4 διαγράφεται.
7.Μετά το πρώτο εδάφιο της παρ. 4 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας οικοδομής του όμορου στο γήπεδο ποδοσφαίρου εμπορικού κτιρίου στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, αποτελεί η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι (σ.σ. Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας). Η έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β' του προγράμματος Ανάπλασης».
8.Στο τρίτο εδάφιο της παρ. 4 οι λέξεις «Την υποβολή της αίτησης έκδοσης άδειας κατεδάφισης» διαγράφονται.
Πηγή: Sentragoal.gr

«Κούφανε» τον Σπανό ο Καμαρά!

Ούτε με… σφαίρες δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Ατρόμητο ο Ανρί Καμαρά με τις οικονομικές απαιτήσεις που θέλει ο Σενεγαλέζος.
«Κούφανε» τον Σπανό ο Καμαρά!
Οι Περιστεριώτες στο πλαίσιο των περικοπών στα συμβόλαια έχουν πολύ «σφιχτό» μπάτζετ για του χρόνου και ο Καμαρά το πιθανότερο είναι πως δεν θα συνεχίσει.
Πηγή: contra.gr

"Aν με δίνουν, εγώ φεύγω"

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Εσπανιόλ, εφόσον η ομάδα αποφασίσει να τον παραχωρήσει άφησε ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Ίντρις Καμενί.
"Aν με δίνουν, εγώ φεύγω"
"Δεσμεύομαι με συμβόλαιο μέχρι το 2013, υπάρχουν ομάδες που με παρακολουθούν και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν θα πω ψέματα, δεν έχω μιλήσει με τη διοίκηση ωστόσο νομίζω ότι αν φτάσουν προτάσεις θα τις εξετάσουν. Έχω συμβόλαιο αλλά θα μελετήσουμε τις προτάσεις που θα έρθουν.
"Έχει δημοσιευθεί ότι ο σύλλογος δεν θέλει να με πουλήσει για κάτω από 3 εκ. ευρώ και υποθέτω αυτό προέρχεται από τη διοίκηση. Αν σκέφτονται να με πουλήσουν, εγώ δεν σκοπεύω να στερήσω από την Εσπανιόλ αυτή τη δυνατότητα", ανέφερε ο Καμερουνέζος γκολκίπερ.
Πηγή: sport24.gr

Χειρουργήθηκε ο Νεστέροβιτς!!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον ώμο ο Ράσο Νεστέροβιτς του Ολυμπιακού.
Χειρουργήθηκε ο Νεστέροβιτς
Ο Σλοβένος σέντερ χειρουργήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας και πλέον θα ακολουθήσει θεραπεία, ώστε να μπορέσει το συντομότερο να επιστρέψει σε κορυφαίο επίπεδο.
Ο Νεστέροβιτς έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι πιθανότητες να παραμείνει στο Λιμάνι δεν είναι με το μέρος του…

"Χώρισαν" Δερμιτζάκης και Αστέρας!!

Δεν θα συνεχίσουν μαζί τη νέα σεζόν ο Παύλος Δερμιτζάκης και ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η αρκαδική ομάδα ανακοίνωσε το "διαζύγιο" των δύο πλευρών.
"Χώρισαν" Δερμιτζάκης και Αστέρας
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:
"Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ γνωστοποιεί ότι λύθηκε η συνεργασία της με τον προπονητή ΠΑΥΛΟ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στην καριέρα του.
Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη του Παύλου Δερμιτζάκη στην αίθουσα Τύπου του Αστέρα, για το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011".

Φεύγει ο Κομινάκης, έρχεται ο Καλογιάννης;

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Σωκράτη Κομινάκη από τα διοικητικά του Ολυμπιακού, φήμες θέλουν τον Σπύρο Καλογιάννη να αναλαμβάνει... πόστο στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.
Φεύγει ο Κομινάκης, έρχεται ο Καλογιάννης;
Ο Σπύρος Καλογιάννης προς το παρόν βρίσκεται στη θέση του προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού ποδοσφαίρου Β` και Γ` Εθνικής κατηγορίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το όνομά του παίζει... έντονα για την ανάληψη επιτελικής θέσης στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ....

Από τον Τύρναβο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!!

Μεγάλη τιμή αποτελεί για την ποδοσφαιρική ομάδα του Τυρνάβου και τον νεαρό παίκτη της, Χρήστο Αλεξίου, το γεγονός πως ο 19χρονος (γενν. 21/9/92) κλήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δοκιμαστεί!
Από τον Τύρναβο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Τον ποδοσφαιριστή, που κατάγεται από τη Λαμία, τον παρακολουθούν διάφοροι μάνατζερ και την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν αρκετοί στο τελευταίο παιχνίδι με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών όπου και πέτυχε το γκολ της νίκης.
Πηγή: sportdog.gr

Πήρε το ΟΚ για τη Μεσήμβρια!!

Ο ΠΑΟΚ την Τρίτη (17/5) εξασφάλισε από την πολεοδομία Θεσσαλονίκης και από τη ΓΓΑ την κτιριακή άδεια για τις εγκαταστάσεις στη Νέα Μεσήβρια και από εδώ και στο εξής έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει οικοδομήματα.
Πήρε το ΟΚ για τη Μεσήμβρια
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Θύμιος Σώκος.
Αναλυτικά:
"Ο ΠΑΟΚ πήρε την άδεια και μπορεί να αρχίζει να χτίζει κτίρια στη Νέα Μεσημβρία. Εγκρίθηκε η χωροθέτηση για τις εγκαταστάσεις του "Δικεφάλου". Νομίζω ότι θα είναι ένα αθλητικό κέντρο που θα περιλαμβάνει πολλά πράγματα και θα είναι χρήσιμο και καλό να το κάνει γρήγορα. Θα γίνουν κτιριακές εγκαταστάσεις σε μέρος 3,000 τ.μ που θα περιλαμβάνουν αποδυτήρια, χώροι υποδοχής και εξυπηρέτησης, αναψυκτήριο και χώροι φιλοξενίας. Η άδεια περιλαμβάνει και όρους δόμησης. Για κάθε παρέμβαση που έχει να κάνει με έργο χρειάζεται άδεια, όπως και το κάθε γήπεδο που γίνεται. Οι προδιαγραφές αυτές έχουν την έγκριση της γενικής γραμματείας αθλητισμού".

«Εμείς στις χαρές και στις λύπες, εσείς στις ‘λεπτομέρειες’»

Ανακοίνωση με αποδέκτες τους παίκτες με αφορμή την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου εξέδωσε η «Παναθηναϊκών Παρέμβαση».
«Εμείς στις χαρές και στις λύπες, εσείς στις ‘λεπτομέρειες’»
Η ανακοίνωση καταφέρεται με καυστικούς χαρακτηρισμούς κατά των παικτών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η φανέλα του Παναθηναϊκού, έβγαζε, φιλότιμο, εγωισμό και αξία. Δεν τα βλέπουμε πλέον από εσάς».
Αναλυτικά:
«Δυστυχώς το είδαμε και αυτό, να συγκρίνεται ο Παναθηναϊκός με «μικρές» ομάδες. Ακόμα και οι «τουρίστες» στο ποδόσφαιρο, ξέρουν, ότι τέτοιους αγώνες τους κερδίζεις εύκολα στο γήπεδο και αφήνεις τα υπόλοιπα να απασχολούν τις «μικρές» ομάδες.
Η φανέλα του Παναθηναϊκού, έβγαζε, φιλότιμο, εγωισμό και αξία. Δεν τα βλέπουμε πλέον από εσάς. Αντιθέτως, όλοι μας παρατηρούμε, άτομα ανίκανα να συναισθανθούν το ειδικό βάρος αυτής της φανέλας και εισπράττουμε «μικρές» δηλώσεις και κουβέντες.
ΕΜΕΙΣ όλοι σας στηρίζαμε στις χαρές και στις λύπες και ΕΣΕΙΣ ψάχνετε για «λεπτομέρειες..». Κύριοι, αυτά που μας χωρίζουν, οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους. Καλή πορεία, όμως μακριά από αυτό που εμείς αγαπάμε...».

Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» του Τσιώλη!!

Ο τεχνικός του Άρη, Σάκης Τσιώλης δεν περιλαμβάνει στο πλάνο της επόμενης χρονιάς 5 ποδοσφαιριστές, με την προοπτική αυτοί να γίνουν 9, όταν γίνουν κάποιες συζητήσεις που θεωρούνται απαραίτητες.
Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» του Τσιώλη
Στη λίστα του Καρδιτσιώτη τεχνικού βρίσκονται οι Χουάνμα (λήγει το συμβόλαιό του και δεν θα του γίνει πρόταση ανανέωσης), Λοθάνο Οριόλ (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί το συμβόλαιό του), Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις( δεν θέλει ούτε ο ίδιος να παραμείνει), Ραούλ Μπομπαντίγια (έληξε ο δανεισμός του) και Νταϊσούκε Σακάτα (θα συμβεί ότι και με τον Οριόλ).
Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με τους οποίους θα γίνει κουβέντα. Στον Θέμη Κουλουχέρη θα προταθεί μείωση αποδοχών, στον Ρονάλντο Γκιάρο ομοίως για να του γίνει νέο συμβόλαιο, με τον Κάλβο θέλει να μιλήσει ο Τσιώλης πριν αποφασίσει οριστικά, ενώ η υπόθεση του Ντανίλο Περέϊρα εξαρτάται από την Πάρμα.
Σε ότι αφορά τον Νέρι Καστίγιο το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσει από τον Άρη, ψάχνοντας αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κι αυτό διότι πέρα του ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Σαχτάρ, δεν ικανοποίησε με τη συνολική του παρουσία το σύντομο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τον καλό εαυτό του Καστίγιο, πόσο μάλλον όταν αυτός στοιχίζει πανάκριβα στην ομάδα.
Στη συγκεκριμένη λίστα δεν περιλαμβάνεται το όνομα του Χρήστου Αραβίδη ο οποίος στοιχίζει ελάχιστα και έδειξε στα τελευταία φιλικά πως μπορεί να βοηθήσει από τον πάγκο.
Δεν αποκλείεται βεβαίως να υπάρξουν εκπλήξεις, καθώς κανείς (πλην των διοικούντων) δεν μπορεί να γνωρίζει τι άλλο σκέφτεται ο 52χρονος προπονητής για την ομάδα που θέλει να χτίσει από τον Ιούλιο και μετά. Κατά δήλωσή του, πάντως θα επιδιώξει να έρθουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τουλάχιστον έξι παίκτες. Αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει η υλοποίηση των παραπάνω κινήσεων.
Πηγή: novasports.gr

Και ο Σερ Άλεξ θα αποτύχει στον ΠΑΟ!

Αυτά που γίνονται μια ζωή στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για γέλια και για κλάματα. Και το έχουμε δει κατά καιρούς να συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Τώρα, για παράδειγμα, γίνεται χαμός για τον Δώνη.
Και ο Σερ Άλεξ θα αποτύχει στον ΠΑΟ!
Καλός προπονητής, καλός χαρακτήρας και γιατί να μην συνεχίσει στον Παναθηναϊκό; Αυτό, όμως, είναι το θέμα;
Για τα χάλια, δηλαδή, του Παναθηναϊκού φέτος φταίει ο Φερέιρα; Εφταιγε ο Νιόπλιας; Νωρίτερα ο Τεν Κάτε; Πιο πριν ο Μουνιόθ, ο Μαλεζάνι, ο Σουμ και οι δεκάδες προπονητές που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τον πράσινο πάγκο;
Μα, αν ήταν μόνο θέμα προπονητή, τότε ο Παναθηναϊκός θα το είχε λύσει το πρόβλημά του κάποια στιγμή. Όλο και κάποιος «καλός» θα βρισκόταν μέσα σε τόσους που έχουν περάσει.
Δεν γίνεται, λοιπόν, μόνο οι προπονητές να είναι «άχρηστοι» κι όλοι οι άλλοι μέσα στην ομάδα χρήσιμοι. Και το ίδιο πράγμα το έχουμε δει να συμβαίνει και στον Ολυμπιακό επί Κόκκαλη. Τρείς και τέσσερις τεχνικοί άλλαζαν κάθε χρονιά.
Κάποια στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να προοδεύσει. Και να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους προπονητές σαν μεσσίες στην αρχή ή καταστροφείς στη συνέχεια. Ο Φερέιρα, δηλαδή, είναι άσχετος; Όχι, δεν είναι άσχετος. Είναι μια χαρά προπονητής. Απλά, μέσα σε ένα τέτοιο χάος, δεν μπόρεσε κι αυτός να αποδώσει τα αναμενόμενα. Στην Πόρτο που ήταν καλύτερες οι συνθήκες, απέδωσε μια χαρά επί χρόνια.
Για να μπορέσει, λοιπόν, ο Δώνης και ο κάθε Δώνης να προσφέρει πέντε πράγματα, έτσι ώστε να μην καεί κι αυτό το χαρτί όπως τόσα άλλα, θα πρέπει κι όλα τα υπόλοιπα να λειτουργούν σωστά μέσα στην ομάδα. Να υπάρχει διοίκηση, να υπάρχουν παίκτες που να αποδίδουν ως επαγγελματίες κι όχι ως ερασιτέχνες, να υπάρχει σωστή νοοτροπία στα αποδυτήρια, να υπάρχει ένα καταρτισμένο τιμ που θα πλαισιώνει τον τεχνικό, να γίνονται σωστές μεταγραφές, να υπάρχουν κίνητρα, να είναι ζεστός ο κόσμος κλπ. Τι να κάνει μόνος του ένας άνθρωπος; Θεοί είναι ο Νιόπλιας, ο Φερέιρα, ο Δώνης και ο κάθε προπονητής;
Και τον Φέργκιουσον αν φέρει τώρα ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση αποσύνθεσης που βρίσκεται η ομάδα, είναι πολύ πιθανό να αποτύχει ο σερ. Αυτά για να μην νομίζουν όλες οι ελληνικές ομάδες ότι ακόμα ο κόσμος μασάει κουτόχορτο και θεωρεί πως για τα πάντα ευθύνεται ένα άτομο.
Εδώ στον Παναθηναϊκό δεν έχουν φράγκο, δεν έχουν μετόχους, δεν έχουν γήπεδο, δεν έχουν τιμ, δεν έχουν πίστη, δεν έχουν παρά μόνο έναν Σισέ που να μπορεί να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά. Δεν είναι τρομερό να βγαίνει ένας έμπειρος παίκτης σαν τον Καραγκούνη και να βάζει χέρι στους μετόχους επειδή δεν πάνε καν στο γήπεδο; Αν δεν πάνε οι μέτοχοι να δούνε την ομάδα, ποιος άλλος περιμένουν να πάει;
Και τι θα γίνει; Όλα τα στραβά περίμεναν και περιμένουν να τα διορθώσει ένας Φερέιρα ή ένας Δώνης; Ή μήπως η στήριξη στον Πορτογάλο είναι έμπρακτη; Μόνο στα λόγια και στις ανακοινώσεις τον στηρίζουν… Για τα μάτια του κόσμου.
Πηγή: sportdog.gr

"Μας αλλοίωσαν 12 παιχνίδια"

Με αφορμή τα 47α γενέθλια της ΑΕΛ ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των "βυσσινί", τη δική του παρουσία στην ομάδα, κάνοντας παράλληλα κι έναν απολογισμό της σεζόν που βρήκε την ομάδα να υποβιβάζεται στη Football League.
"Μας αλλοίωσαν 12 παιχνίδια"
Αναλυτικά η συνέντευξη του Πηλαδάκη:
«Η ΑΕΛ είναι κομμάτι της ζωής μου»
Ο Κώστας Πηλαδάκης όπως αναφέραμε βρίσκεται επτά χρόνια στον Κάμπο και μιλώντας μας για τα όσα έχει ζήσει, με αφορμή τα γενέθλια της ομάδας, ανέφερε: «Η ΑΕΛ είναι κομμάτι της ζωής μου. Βρίσκομαι επτά χρόνια και δεν κρύβω πως όλη η διάθεσή μου είναι συνδεδεμένη με την ομάδα. Δυστυχώς ο όγδοος χρόνος όσον αφορά την παρουσία μου, αλλά και τα γενέθλια συνολικά της Λάρισας συνοδεύονται με μια μεγάλη στεναχώρια που δεν είναι άλλη από τον υποβιβασμό. Εύχομαι όλο αυτό να περάσει σύντομα και να επανέλθουμε άμεσα στην μεγάλη κατηγορία».
Τα χρόνια που είσαστε στην ομάδα, ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές;
«Στις καλύτερες θα βάλω δύο. Αρχικά θα μιλήσω για το αγωνιστικό κομμάτι, όπου και θα σταθώ στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στην πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της Μπλάκμπερν. Εξωαγωνιστικά είναι φυσικά η κατασκευή του νέου γηπέδου. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είχα πει πως στόχος μου είναι να φτιάξω ένα νέο σπίτι για την ΑΕΛ και είμαι πολύ χαρούμενος που το όνειρό που πραγματοποιήθηκε.
Από την άλλη όμως, εκτός από τις έντονες χαρές, υπήρξαν και οι στεναχώριες. Μεγαλύτερη φυσικά είναι ο υποβιβασμός στην Football League. Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή μου στην Λάρισα. Επίσης υπήρξαν και στεναχώριες που έχουν να κάνουν και με την ψυχολογία του κόσμου. Οι ίδιοι που σε ρίχνουν στα τάρταρα, είναι αυτοί που σε αποθεώνουν. Για εμένα αυτό ήταν ένα μεγάλο σχολείο, το οποίο το πέρασα και έχω πάρει πολλά από αυτό».
«Υπήρξαν παίκτες που δεν ανέλαβαν την ευθύνη»
Στην συνέχεια ο πρόεδρος των «βυσσινί» μίλησε και για ένα ακόμα σχολείο που πέρασε φέτος με την Λάρισα και το οποίο έχει να κάνει με τους παίκτες και τις αντιδράσεις μερικών μετά τον υποβιβασμό: «Ένα επίσης μεγάλο σχολείο για εμένα ήταν αυτό που έγινε φέτος με τους ποδοσφαιριστές μετά τον υποβιβασμό της ομάδας. Η μεγάλη πλειοψηφία, σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν παραδέχτηκαν πως είχαν και αυτοί ευθύνη για την άσχημη πορεία που υπήρξε και μάλιστα δέχτηκαν να μειώσουν μισθούς σε ένα ποσοστό. Ωστόσο υπήρξαν και τρεις με τέσσερις που έφτασαν στο σημείο να πουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη και πως τις ευθύνες τις έχουν ο κόσμος, οι προπονητές και εγώ (ο πρόεδρος), παρότι οι ίδιοι ήταν βασικοί στην ομάδα και συμμετείχαν στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων». Σε ερώτησή μας να πει ποιοι είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, επιφυλάχθηκε να το κάνει στο μέλλον, μιας και ο κόσμος όπως τόνισε θα πρέπει να μάθει τι συμβαίνει.
«Μας αλλοίωσαν 12 παιχνίδια»
Πάμε στον υποβιβασμό. Τι έφταιξε και η Λάρισα δεν κατάφερε να παραμείνει;
«Πολλά έφταιξαν και όχι κάτι συγκεκριμένο. Αρχικά το ρόστερ, το οποίο ήταν ναι μεν ακριβό, αλλά κατώτερο των περιστάσεων όσον αφορά το σύνολό του. Επίσης υπήρξαν πολλά προπονητικά λάθη και δεν αναφέρομαι στον κύριο Κωστένογλου. Επίσης το χειρότερο όλων ήταν οι αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα στην Λάρισα όχι σε ένα και δύο αλλά σε δώδεκα παιχνίδια υπήρξε αλλοίωση. Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγώνων που τα 15 τα δίνεις με θεωρητικά μεγαλύτερες ομάδες και στα άλλα 15 που παλεύεις για κάτι καλό, έχεις αλλοίωση στα 12, τότε τι μπορείς να κάνεις. Αν ο Ολυμπιακός είχε αλλοίωση αποτελέσματος σε 12 ματς θα έπαιρνε το πρωτάθλημα; Καμία ομάδα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της με τέτοιες διαιτησίες».
Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της Λάρισας είναι ο κόσμος. Ένας κόσμος όμως που ναι μεν βοηθάει, αλλά είναι και εξαιρετικά απαιτητικός…
«Η απαίτηση του κόσμου δεν μας στεναχωρεί, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μνήμη και αξιολόγηση. Αν κάποιος φέρει τον Μουρίνιο και δέκα παικταράδες και υποβιβαστεί θα πρέπει να τον αποδοκιμάσεις; Να αποδοκιμάσεις όταν κάποιος είναι αδιάφορος και δεν προσπαθεί. Όταν πήραμε τον Γκέρεμι υπήρξαν στην υποδοχή του 3.000 φίλαθλοι. Περίμενε κανείς με τις κινήσεις που έγιναν πως η ομάδα θα κινδύνευε; Σίγουρα πάντως ο κόσμος της Λάρισας είναι η μεγάλη του δύναμη. Ακολουθεί την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια παντού και τον θέλουμε μαζί μας και στη συνέχεια».
Το μέλλον της ΑΕΛ πως το βλέπετε;
«Αρχικά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρια μας για να ανέβουμε κατηγορία και να επανέλθουμε στην Σούπερ Λίγκα. Πλέον μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να ανανεωθεί το ρόστερ και να έρθουν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Να μαζέψουμε τα ταλέντα και αφού τα πλαισιώσουμε με έμπειρους παίκτες να μπορέσουμε να χτίσουμε το αύριο της ομάδας».
Για τα 47 χρόνια της ΑΕΛ ποιος θα ήταν ο τίτλος που θα βάζατε;
«Για πάντα πρωταγωνίστρια. Η Λάρισα σε αυτά τα 47 χρόνια έχει αποδείξει πως όπου και να παίζει, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται, η φίλαθλη γνώμη της χώρας την θεωρεί πρωταγωνίστρια. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα και έχει παίξει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ διαθέτει και ένα καινούργιο γήπεδο, το οποίο δεν το έχουν πολλές ομάδες. Εντάξει στεναχωριέμαι για τον υποβιβασμό, αλλά θεωρώ πως σύντομα αυτό θα είναι ιστορία και πως η ομάδα θα επανέλθει εκεί που αξίζει. Σε άλλους τα προβλήματα τους ρίχνουν ψυχολογικά και σε άλλους τους θωρακίζουν και τους δίνουν την δύναμη να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά. Σε εμένα ισχύει το δεύτερο και πλέον όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την άνοδο και μια πορεία αντάξια του ονόματος της Λάρισας».
«Δεν χρειάζεται να το παίρνουν με τόσο μεγάλη διαφορά»
Κλείνοντας θα ήθελα να μου κάνετε μια κριτική για το πρωτάθλημα.
«Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω πως και πέρσι, αλλά και φέτος τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός άξιζαν το πρωτάθλημα που πήραν. Το θέμα όμως είναι πως δεν χρειάζεται να το παίρνει κάποιος με 15 βαθμούς διαφορά. Δεν είναι ανάγκη και δεν κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Επίσης θα ολοκληρώσω λέγοντας πως οι διάφοροι δορυφόροι που έχουν παρεισφρήσει στο άθλημα, μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο».
Πηγή: gazzetta.gr

Το γκολ της χρονιάς στην Ισπανία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γκολάρα του Χόρχε Τροϊτέιρο της Μπούργκος κόντρα στην Τορντεσίγιας για την 4η κατηγορία της Ισπανίας ψηφίστηκε από τη "Marca" ως το καλύτερο τέρμα της χρονιάς στην Ιβηρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι o σκόρερ έχει περάσει από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα…
Το γκολ της χρονιάς στην Ισπανία! (ΒΙΝΤΕΟ)













Δίνει ελπίδες στον Ηρακλή ο Γιάννης Ιωαννίδης

Αισιοδοξία όσον αφορά στη δικαίωση του Ηρακλή και την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα άφησε να διαφανεί με δηλώσεις του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης.
Δίνει ελπίδες στον Ηρακλή ο Γιάννης Ιωαννίδης
"Ο Ηρακλής άργησε να μας ενημερώσει, έπρεπε να το έχει κάνει νωρίτερα, το έκανε μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας, αν το έκανε νωρίτερα ίσως είχαμε προλάβει κάποιες καταστάσεις, με νόμιμα μέσα εννοώ. Ο κ. Γυφτάκης πάντως στο σκεπτικό, σε 9 σελίδες κάνει λόγο για το δίκιο του Ηρακλή ενώ οι άλλοι 2 σε 4 σελίδες κάνουν το αντίθετο, δεν μπορούμε λοιπόν να μην λάβουμε υπ’ όψη μας την άποψη του δικαστικού. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είχε δεχθεί οποιαδήποτε απόφαση αν υπήρχε διαφάνεια και στην Βουλή για πρώτη φορά, 5 κόμματα συμφώνησαν να ανοίξουν οι φάκελοι των ομάδων. Την Πέμπτη θα εξεταστεί η καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης και ο Ηρακλής πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψει με αυτό και μετά να συνεχίσει με τις ενέργειες για την άδεια".
Σχετικά με τις πιθανότητες δικαίωσης του Ηρακλή, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ανέφερε: "Υπάρχει ελπίδα για τον Ηρακλή, δεν θέλω να πω πολλές λεπτομέρειες τώρα, με βάση το σκεπτικό της δευτεροβάθμιας ο Ηρακλής έχει ελπίδες να δικαιωθεί. Πρέπει πρώτα όμως να ξεπεράσει το θέμα της καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης αλλά ακόμη κι εκεί υπάρχουν 3 πιθανές ποινές για τον Ηρακλή, πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός, δεν ξέρουμε αν τιμωρηθεί ποια θα είναι η ποινή".
Αναφορικά με την κατάθεση του Σοφοκλή Πιλάβιου στην Βουλή, είπε: "Με τον κ. Πιλάβιο υπήρξε μια σχετική ένταση καθώς τον ρώτησα και είπε ότι δεν έχει διαβάσει την απόφαση για την μη αδειοδότηση του Ηρακλή, αν το είχε κάνει θα έβλεπε τις 9 σελίδες του κ. Γυφτάκη. Μας είπε επίσης και για ρήτρα εμπιστευτικότητας αλλά γιατί ακούει την UEFA στο θέμα αυτό και δεν την ακούει σε άλλα θέματα; Όπως για παράδειγμα οι ποινές σε περίπτωση επεισοδίων, γιατί τιμωρούνται οι ομάδες με άλλες ποινές εδώ;"
Όσον αφορά στις κινήσεις που κάνουν αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι του Ηρακλή, ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: "Τώρα όλα τα διαμάντια του Ηρακλή έχουν μπει μπροστά και έκαναν πολύ καλά. Κανείς δεν έχει να πει ή να προσάψει τίποτε σε προσωπικότητες όπως ο Χατζηπαναγής, ο Κωφίδης και ο Παπαϊωάννου. Σήμερα συναντήθηκαν και με τον κ. Πιλάβιο και όλα πήγαν καλά, δεν θέλω να πω πολλά αλλά έγινε σε θετικό κλίμα η συνάντηση".
 

Στεφανίδης: «Να καταστεί ο Άρης οικονομικά αυτάρκης»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Άρης-Ενότητα» Παναγιώτης Στεφανίδης τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» αναλύοντας τις θέσεις της παράταξης του σχετικά με τις επικείμενες εκλογές της ΠΑΕ Άρης και απαντώντας σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε.
-Σχετικά με το ποια θα είναι η πρώτη του κίνηση αν εκλεγεί η παράταξη του:
«Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε και να δούμε είναι η πραγματική θέση σε οικονομικό επίπεδο για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα μας τη δική μας θέση. Είναι αρκετά τα πράγματα που πρέπει να δούμε. Είχαμε μια πρώτη ενημέρωση από τη Λέσχη παραμονές της Γενικής Συνέλευσης, όπου μάθαμε κάποια στοιχεία σε προφορικό επίπεδο, αλλά τους ισολογισμούς που πήραμε, τους είχαμε ήδη στα χέρια μας και ένα πόρισμα ορκωτού λογιστή 100 σελίδων που απλά το είδαμε. Δεν ήταν δυνατό να το ελέγξουμε μέσα σε μια ώρα που μας δόθηκε. Πήραμε κάποια νούμερα που ζητήσαμε, άλλα κατά προσέγγιση, ενώ άλλα δεν δόθηκαν καν».
-Για το πώς θα επιτευχθεί η οικονομική αυτοτέλεια:
«Θα επιτευχθεί μόνο αν η ομάδα επενδύει με τους πόρους που έχει. Θα τίθεται ένα μίνιμουμ εσόδων και με αυτά η ομάδα θα προχωράει στην πολιτική της. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στην επιτυχία. Είναι άλλωστε πρόσφατο το παράδειγμα της τελευταίας χρονιάς της διοίκησης Σκόρδα, όταν και επενδύσαμε σε κάποιους παίκτες με πολύ ακριβά συμβόλαια. Ήρθε όμως ο αναπάντεχος αποκλεισμός από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως δεν μπορείς να επενδύεις στην επιτυχία».
-Για τη σχέση του με τον Λάμπρο Σκόρδα:
«Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Τον τιμάω απλά σαν πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης και σαν έναν άνθρωπο που έχει ακόμη δεσμευμένη την περιουσία του για τον Άρη. Θα μιλούσα με όλους, άλλωστε εγώ θεωρώ πως όλοι για το καλό του Άρη πηγαίνουμε. Αν τελικά ο κύριος Σκόρδας δεν κατέβει στις εκλογές και στηρίξει εμάς, δεν είναι κάτι περίεργο. Θα υποστήριζε άλλωστε οποιονδήποτε κατέβαινε απέναντι στον Αθανασιάδη. Εμείς όμως έχουμε μια διαφορά σε σχέση με τον Σκόρδα, γιατί δεν έχει καταθέσει πρόταση, δεν έχει καταθέσει γενικά κάτι».
-Για τα όσα ακούστηκαν στη γενική συνέλευση:
«Δεν καλυπτόμαστε από ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα κάποια πολύ ελλιπή στοιχεία που δόθηκαν σχετικά με το μπάτζετ που αφορά τους ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να γνωρίζουμε πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη συνέπεια της ομάδας. Θεωρώ πως υπάρχουν δύο δρόμοι να επενδύσεις. Ο φετινός ισολογισμός αποδεικνύει πως η επένδυση στην επιτυχία είναι επικίνδυνη, ο Άρης είχε πολλά έσοδα από την εξαιρετική πορεία στο Europa League, αλλά και πάλι το ποσό των εσόδων είναι πάρα πολύ μικρό. Τη χρονιά όμως που ο Άρης απέκλεισε τη Σαραγόσα και δεν συνέχισε μετά τους ομίλους για έναν μόλις βαθμό, το ακριβότερο συμβόλαιο ήταν αυτό του Κόκε με 350.000€. Προσωπικά δεν πιστεύω πως χρειάζονται τα μεγάλα συμβόλαια για να οδηγηθείς στην επιτυχία. Ο Άρης έκανε 13 χρόνια να βγει στην Ευρώπη παίζοντας με τον Ιβάν, που όλοι αναρωτιόμασταν τι ακριβώς παίκτης είναι. Ο Άρης στο DNA του έχει πάντα τη μάχη. Η αλήθεια είναι πως φεύγοντας από τη Λέσχη την Τρίτη το απόγευμα ήμουν πάρα πολύ απογοητευμένος. Με τα ελάχιστα στοιχεία που πήραμε δεν είχαμε κάτι το συγκεκριμένο να πούμε στον κόσμο, οπότε αναγκαστήκαμε να πάμε στο πλάνο που είχαμε στην αρχή
-Για τα όσα ακούστηκαν για ενδεχόμενη δική του παρουσία σε διοικητικό συμβούλιο:
«Οι επενδυτές έχουν πεθάνει. Όσοι εμφανίστηκαν, χρέωσαν τις ομάδες τους. Επιβάλλεται ο Άρης να καταστεί οικονομικά αυτάρκης. Για τα όσα ακούγονται για τη δική μου παρουσία, μπορώ να συμμετάσχω σε διοικητικό συμβούλιο και να είμαι πρόεδρος, αλλά όχι διευθύνων σύμβουλος. Βέβαια ακόμα κι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο. Δεν θα υπογράφω βέβαια εγώ, αλλά ο κύριος Φουρλίγκας, κατόπιν αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν λύνεται. Έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας και πάνω σ’ αυτές θέλουμε να κριθούμε».
-Για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που εκλεγεί η παράταξη του:
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νούμερα, γιατί δεν θέλουμε να εκτεθούμε με βάση την ελλιπή ενημέρωση που έχουμε. Θα τοποθετηθεί τεχνικός διευθυντής, εμπορικός διευθυντής και διευθυντής γραφείων που νομίζω πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον κύριο Κόντη και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε μαζί του. Δεν έχουμε κάτι μαζί του, απλά δεν ταιριάζει με τον τρόπο διοίκησης που θέλουμε να φέρουμε εμείς. Πιστεύουμε πως έχουμε κάτι καλύτερο απ’ αυτόν και προέρχεται από την οικογένεια του Άρη, τον ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν μας αρέσει σαν εικόνα η μπυραρία του γηπέδου. Έχουμε πρόταση για το πώς θα το κάνουμε κερδοφόρο, ενώ θέλουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα περισσότερο το sports café, στο οποίο διαπιστώνουμε μια πτώση».
-Για την πρόταση που έχει καταθέσει η παράταξη του για κατασκευή γηπέδου:
«Όποια εταιρεία θέλει, θα μπορεί να κάνει την πρόταση της. Πρόκειται για ένα έργο που πραγματικά μπορεί να εκτινάξει την ομάδα του Άρη σε εντελώς άλλα επίπεδα. Πρέπει να ανατεθεί το έργο σε ιδιώτη, γιατί αν μπλέξουμε με το δημόσιο, θα κάνουμε 200 χρόνια για να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε το γήπεδο της ομάδας».
-Για τη σχέση του με τον Super 3:
«Ο Super 3 θεωρώ προσωπικά πως είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών στην Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν εμείς να γυρίσουμε την πλάτη, δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν. Θα έχουμε άμεση επαφή με τον σύνδεσμο».
-Για το αποτέλεσμα των εκλογών:
«Η κάλπη ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα βγάλει. Ο καθένας ψηφίζει αυτό που νομίζει ότι είναι το καλύτερο. Θεωρώ πως μόνος κερδισμένος θα βγει ο Άρης. Γνωρίζουμε πως η αλλαγή σε ορισμένα πράγματα είναι ριζοσπαστική, ίσως απαιτήσει θυσίες και υπομονή, αλλά το λέμε ξεκάθαρα. Δεν θα κατεβαίναμε, αν δεν θεωρούσαμε πως είναι η μοναδική λύση».
-Για τη σχέση με τον ΑΣ:
«Θα ζητήσουμε έναν εκπρόσωπο από τον Ερασιτέχνη στο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να διασφαλιστεί το γεγονός πως ο ΑΣ θα παίρνει όσα δικαιούται. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έχει μεγάλη ευθύνη η ΠΑΕ σε αυτό. Αν ο Ερασιτέχνης έπαιρνε αυτά που δικαιούται, θα ήταν σε πολύ καλύτερα μοίρα».

Σκούφαλης: «Κορυφαίος Έλληνας ο Τσιώλης»

Ένας από τους MVP της φετινής πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μανώλης Σκούφαλης, μίλησε για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, για το φιλικό της Τετάρτης με τον Άρη, αλλά και για τον Σάκη Τσιώλη.

Ο Σκούφαλης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικά Νέα 9.87» τονίζοντας αρχικά: «Από την έναρξη του πρωταθλήματος δείξαμε ότι θα είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές. Τα πράγματα ήρθαν έτσι που έπρεπε να παλέψουμε την τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο, αρχικός στόχος ήταν να ανέβουμε κάτι που επιτεύχθηκε. Ο κόσμος των Ιωαννίνων αγαπάει την ομάδα και είναι πάντα κοντά της. Όπου και να παίζουμε είναι δίπλα μας. Ήταν δύσκολη χρονιά γι' αυτούς. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και του χρόνου θα θαυμάζουν την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ».
 
Για το αν θα βρίσκεται του χρόνου στην ομάδα: «Δεν το γνωρίζω».
 
- Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του: «Βοήθησα την ομάδα και φυσικά νιώθω δικαιωμένος. Επέλεξα τον ΠΑΣ καθώς θεώρησε ότι θα κερδίσει την άνοδο κάτι που τελικά έγινε».
 
- Για το γκολ του Σιαλμά που έβαλε και την δική του. πινελιά: «Ήταν πανέμορφο γκολ. Έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακό γιατί πέτυχαν όλα όσα επιχειρήσαμε στη συγκεκριμένη φάση».
 
- Για το φιλικό με τον Άρη: «Είναι σημαντικός αγώνας καθώς τα χρήματα θα πάνε στην Football League 2. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν έσοδα αρκετά και αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε».
 
- Για το αν έχει παρακολουθήσει τους «κίτρινους»: «Όχι σε όλα τα παιχνίδια. Τον είδα στην Ευρώπη που έκανε φοβερή πορεία. Στο πρωτάθλημα έκανε κοιλιά. Δεν ήταν ο Άρης που βλέπαμε εκτός των συνόρων. Με την συμβολή του Τσιώλη η ομάδα παρουσίασε καλύτερη εικόνα».
 
- Για τα «σκαμπανεβάσματα»: «Είχε κάνει πολύ καλή πορεία με τον Κούπερ. Μπορεί να μην βγήκαν κάποια πράγματα. Η ομάδα δεν μας έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύο διοργανώσεις. Υπήρχαν προβλήματα που τα ξέρουν οι προπονητές. Τώρα με τον Τσιώλη θα υπάρχουν άλλα δεδομένα. Πάντα παίζει ψηλά και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι φοβερός άνθρωπος. Τον γνωρίζω, αλλά δεν έτυχε να συνεργαστούμε».
 
- Για το αν ο Τσιώλης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής: «Είναι και το έχει αποδείξει. Όπου και αν πήγε, παρουσίασε έργο. Ξέρει και παίρνει το καλύτερο απ' όλους τους παίκτες του».The Player

Έτοιμος ο Λίνο , υπολογίζεται ο Βιεϊρίνια

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Μάκη Χάβο στην σημερινή προπόνηση , αφού όπως ενημερώθηκε ο Λίνο δεν έχει κανένα πρόβλημα και ο Βιεϊρίνια δείχνει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί κατά της ΑΕΚ.

Ο βραζιλιάνος αμυντικός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία και έδειξε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το οίδημα του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο δικέφαλο δείχνει να έχει υποχωρήσει και αν βγάλει την σημερινή προπόνηση θα αγωνιστεί κανονικά  στην αυριανή αναμέτρηση.The Player

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι!! 
Λίγα τα ματς σήμερα με αναμετρήσεις αμφίρροπες και πονηρές!!
Γι’αυτό καλό είναι να αποφύγουμε σημεία και να παίξουμε μόνο το ημίχρονο!! 
Avanti να δούμε τι έχουμε:





ΓΚΕΝΚ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΣΤΟΟΥΚ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,40)

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (1,95)

Grazie mille!! Ci vediamo di nuovo!!

Αύξηση αλλά με ερωτήματα!

Επικυρώθηκε και τυπικά στη Γενική Συνέλευση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Παναθηναϊκού στα 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το θέμα είναι ποιος θα τα βάλει και πότε θα μπουν τα χρήματα...
Όπως αναμενόταν εγκρίθηκε η ΑΜΚ του Παναθηναϊκού, που είναι στα 15 εκατομμύρια ευρώ από το αρχικό κεφάλαιο, ενώ δεν γνωστοποιήθηκε η συνέχεια του Δημήτρη Γόντικα στο τιμόνι της ομάδας για άλλα δύο χρόνια, όπως ανέφεραν τα σενάρια. Το μόνο που συζητήθηκε στην Γ.Σ. ήταν η αύξηση και κανένας από τους μετόχους (εκτός από έναν μικρομέτοχο) δεν έδωσε το «παρών», αφού όλοι εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους και δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση. Ο μόνος που δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο Τζόνι Βεκρής μίλησε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν: «Πάρθηκε η απόφαση για την ΑΜΚ, όπως είχε γίνει η εισήγηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Απριλίου. Θα αυξηθεί το αρχικό κεφάλαιο κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει προσπάθεια να μαζευτεί το ποσοστό και δικαίωμα προτίμησης έχουν οι παλιοί μέτοχοι, αλλά και οι νέοι μέτοχοι ειναι καλοδεχούμενοι. Έχουν ένα μήνα προθεσμία από σήμερα για να βάλουν λεφτά. Για την επικύρωση του Δημήτρη Γόντικα δεν συζητήθηκε. Το παρών έδωσε ένας μικρομέτοχος (δεν θυμόταν το όνομά του). Δεν υπήρχαν άλλοι μέτοχοι».
Ο Βαγγέλης Σαμαράς εκπροσώπησε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στη Γενική Συνέλευση και ανέφερε κάτι που ήταν ήδη γνωστό, δηλαδή πως ο Τζίγκερ θα βάλει το 30% που είχε υποσχεθεί: «Ψηφίζουμε στην ΑΜΚ παρότι δεν συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα από τους παλιούς μετόχους, στον ειδικό λογαριασμό. Με αυτό τον τρόπο, αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο για παλαιούς και νέους επενδυτές, με διάθεση και χρήμα, να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».
Το θέμα βέβαια στον Παναθηναϊκό δεν είναι να εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ποιος μέτοχος θα βάλει τα χρήματα, καθώς με δεδομένη την άρνηση πολλών ζήτημα είναι να μαζευτούν τα μισά... Επίσης στις 17 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία του ένα μήνα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στον μεταγραφικό τομέα αλλά και στο θέμα των αποδεσμεύσεων, καθώς μέχρι τότε η διοίκηση δεν θα ξέρει ούτε τι χρήματα θα έχει για αποκτήσεις παικτών, ούτε πόσους ποδοσφαιριστές πρέπει να διώξει για να ισοσκελίσει τη «μαύρη τρύπα».
Πάντως κύκλοι της διοίκησης του Παναθηναϊκού έλεγαν ότι μέσα στον μήνα αυτό δεν θα σταματήσει τίποτα και θα συνεχιστεί κανονικά ο σχεδιασμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο...

Το «Γ. Καραϊσκάκης» μεγαλώνει;

Σοβαρές σκέψεις αύξησης της χωρητικότητας του «Γ. Καραϊσκάκης» κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θέλει να βλέπει περισσότερο κόσμο και πιο «καυτή» ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού.
Το ενδεχόμενο αύξησης της χωρητικότητας του «Γ. Καραϊσκάκης» ολοένα και... ωριμάζει σαν σκέψη στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη!
Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών θέλει να «μεγαλώσει» το φαληρικό στάδιο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα περισσότεροι φίλοι των «ερυθρόλευκων», ενώ με μια τέτοια κίνηση είναι δεδομένο πως η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμα πιο «καυτή», ιδιαίτερα στα μεγάλα και κρίσιμα ματς.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη ξεκινήσει τη μελέτη των σχεδίων, ώστε να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου, ενώ μια πρώτη πιθανή αύξηση υπολογίζεται περίπου στην ενσωμάτωση 4.000 επιπλέον θέσεων.