Επικυρώθηκε και τυπικά στη Γενική Συνέλευση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Παναθηναϊκού στα 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το θέμα είναι ποιος θα τα βάλει και πότε θα μπουν τα χρήματα...
Όπως αναμενόταν εγκρίθηκε η ΑΜΚ του Παναθηναϊκού, που είναι στα 15 εκατομμύρια ευρώ από το αρχικό κεφάλαιο, ενώ δεν γνωστοποιήθηκε η συνέχεια του Δημήτρη Γόντικα στο τιμόνι της ομάδας για άλλα δύο χρόνια, όπως ανέφεραν τα σενάρια. Το μόνο που συζητήθηκε στην Γ.Σ. ήταν η αύξηση και κανένας από τους μετόχους (εκτός από έναν μικρομέτοχο) δεν έδωσε το «παρών», αφού όλοι εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους και δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση. Ο μόνος που δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο Τζόνι Βεκρής μίλησε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν: «Πάρθηκε η απόφαση για την ΑΜΚ, όπως είχε γίνει η εισήγηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Απριλίου. Θα αυξηθεί το αρχικό κεφάλαιο κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει προσπάθεια να μαζευτεί το ποσοστό και δικαίωμα προτίμησης έχουν οι παλιοί μέτοχοι, αλλά και οι νέοι μέτοχοι ειναι καλοδεχούμενοι. Έχουν ένα μήνα προθεσμία από σήμερα για να βάλουν λεφτά. Για την επικύρωση του Δημήτρη Γόντικα δεν συζητήθηκε. Το παρών έδωσε ένας μικρομέτοχος (δεν θυμόταν το όνομά του). Δεν υπήρχαν άλλοι μέτοχοι».
Ο Βαγγέλης Σαμαράς εκπροσώπησε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στη Γενική Συνέλευση και ανέφερε κάτι που ήταν ήδη γνωστό, δηλαδή πως ο Τζίγκερ θα βάλει το 30% που είχε υποσχεθεί: «Ψηφίζουμε στην ΑΜΚ παρότι δεν συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα από τους παλιούς μετόχους, στον ειδικό λογαριασμό. Με αυτό τον τρόπο, αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο για παλαιούς και νέους επενδυτές, με διάθεση και χρήμα, να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».
Το θέμα βέβαια στον Παναθηναϊκό δεν είναι να εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ποιος μέτοχος θα βάλει τα χρήματα, καθώς με δεδομένη την άρνηση πολλών ζήτημα είναι να μαζευτούν τα μισά... Επίσης στις 17 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία του ένα μήνα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στον μεταγραφικό τομέα αλλά και στο θέμα των αποδεσμεύσεων, καθώς μέχρι τότε η διοίκηση δεν θα ξέρει ούτε τι χρήματα θα έχει για αποκτήσεις παικτών, ούτε πόσους ποδοσφαιριστές πρέπει να διώξει για να ισοσκελίσει τη «μαύρη τρύπα».
Πάντως κύκλοι της διοίκησης του Παναθηναϊκού έλεγαν ότι μέσα στον μήνα αυτό δεν θα σταματήσει τίποτα και θα συνεχιστεί κανονικά ο σχεδιασμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο...