Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Μας αλλοίωσαν 12 παιχνίδια"

Με αφορμή τα 47α γενέθλια της ΑΕΛ ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των "βυσσινί", τη δική του παρουσία στην ομάδα, κάνοντας παράλληλα κι έναν απολογισμό της σεζόν που βρήκε την ομάδα να υποβιβάζεται στη Football League.
"Μας αλλοίωσαν 12 παιχνίδια"
Αναλυτικά η συνέντευξη του Πηλαδάκη:
«Η ΑΕΛ είναι κομμάτι της ζωής μου»
Ο Κώστας Πηλαδάκης όπως αναφέραμε βρίσκεται επτά χρόνια στον Κάμπο και μιλώντας μας για τα όσα έχει ζήσει, με αφορμή τα γενέθλια της ομάδας, ανέφερε: «Η ΑΕΛ είναι κομμάτι της ζωής μου. Βρίσκομαι επτά χρόνια και δεν κρύβω πως όλη η διάθεσή μου είναι συνδεδεμένη με την ομάδα. Δυστυχώς ο όγδοος χρόνος όσον αφορά την παρουσία μου, αλλά και τα γενέθλια συνολικά της Λάρισας συνοδεύονται με μια μεγάλη στεναχώρια που δεν είναι άλλη από τον υποβιβασμό. Εύχομαι όλο αυτό να περάσει σύντομα και να επανέλθουμε άμεσα στην μεγάλη κατηγορία».
Τα χρόνια που είσαστε στην ομάδα, ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές;
«Στις καλύτερες θα βάλω δύο. Αρχικά θα μιλήσω για το αγωνιστικό κομμάτι, όπου και θα σταθώ στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στην πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της Μπλάκμπερν. Εξωαγωνιστικά είναι φυσικά η κατασκευή του νέου γηπέδου. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είχα πει πως στόχος μου είναι να φτιάξω ένα νέο σπίτι για την ΑΕΛ και είμαι πολύ χαρούμενος που το όνειρό που πραγματοποιήθηκε.
Από την άλλη όμως, εκτός από τις έντονες χαρές, υπήρξαν και οι στεναχώριες. Μεγαλύτερη φυσικά είναι ο υποβιβασμός στην Football League. Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή μου στην Λάρισα. Επίσης υπήρξαν και στεναχώριες που έχουν να κάνουν και με την ψυχολογία του κόσμου. Οι ίδιοι που σε ρίχνουν στα τάρταρα, είναι αυτοί που σε αποθεώνουν. Για εμένα αυτό ήταν ένα μεγάλο σχολείο, το οποίο το πέρασα και έχω πάρει πολλά από αυτό».
«Υπήρξαν παίκτες που δεν ανέλαβαν την ευθύνη»
Στην συνέχεια ο πρόεδρος των «βυσσινί» μίλησε και για ένα ακόμα σχολείο που πέρασε φέτος με την Λάρισα και το οποίο έχει να κάνει με τους παίκτες και τις αντιδράσεις μερικών μετά τον υποβιβασμό: «Ένα επίσης μεγάλο σχολείο για εμένα ήταν αυτό που έγινε φέτος με τους ποδοσφαιριστές μετά τον υποβιβασμό της ομάδας. Η μεγάλη πλειοψηφία, σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν παραδέχτηκαν πως είχαν και αυτοί ευθύνη για την άσχημη πορεία που υπήρξε και μάλιστα δέχτηκαν να μειώσουν μισθούς σε ένα ποσοστό. Ωστόσο υπήρξαν και τρεις με τέσσερις που έφτασαν στο σημείο να πουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη και πως τις ευθύνες τις έχουν ο κόσμος, οι προπονητές και εγώ (ο πρόεδρος), παρότι οι ίδιοι ήταν βασικοί στην ομάδα και συμμετείχαν στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων». Σε ερώτησή μας να πει ποιοι είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, επιφυλάχθηκε να το κάνει στο μέλλον, μιας και ο κόσμος όπως τόνισε θα πρέπει να μάθει τι συμβαίνει.
«Μας αλλοίωσαν 12 παιχνίδια»
Πάμε στον υποβιβασμό. Τι έφταιξε και η Λάρισα δεν κατάφερε να παραμείνει;
«Πολλά έφταιξαν και όχι κάτι συγκεκριμένο. Αρχικά το ρόστερ, το οποίο ήταν ναι μεν ακριβό, αλλά κατώτερο των περιστάσεων όσον αφορά το σύνολό του. Επίσης υπήρξαν πολλά προπονητικά λάθη και δεν αναφέρομαι στον κύριο Κωστένογλου. Επίσης το χειρότερο όλων ήταν οι αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα στην Λάρισα όχι σε ένα και δύο αλλά σε δώδεκα παιχνίδια υπήρξε αλλοίωση. Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγώνων που τα 15 τα δίνεις με θεωρητικά μεγαλύτερες ομάδες και στα άλλα 15 που παλεύεις για κάτι καλό, έχεις αλλοίωση στα 12, τότε τι μπορείς να κάνεις. Αν ο Ολυμπιακός είχε αλλοίωση αποτελέσματος σε 12 ματς θα έπαιρνε το πρωτάθλημα; Καμία ομάδα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της με τέτοιες διαιτησίες».
Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της Λάρισας είναι ο κόσμος. Ένας κόσμος όμως που ναι μεν βοηθάει, αλλά είναι και εξαιρετικά απαιτητικός…
«Η απαίτηση του κόσμου δεν μας στεναχωρεί, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μνήμη και αξιολόγηση. Αν κάποιος φέρει τον Μουρίνιο και δέκα παικταράδες και υποβιβαστεί θα πρέπει να τον αποδοκιμάσεις; Να αποδοκιμάσεις όταν κάποιος είναι αδιάφορος και δεν προσπαθεί. Όταν πήραμε τον Γκέρεμι υπήρξαν στην υποδοχή του 3.000 φίλαθλοι. Περίμενε κανείς με τις κινήσεις που έγιναν πως η ομάδα θα κινδύνευε; Σίγουρα πάντως ο κόσμος της Λάρισας είναι η μεγάλη του δύναμη. Ακολουθεί την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια παντού και τον θέλουμε μαζί μας και στη συνέχεια».
Το μέλλον της ΑΕΛ πως το βλέπετε;
«Αρχικά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρια μας για να ανέβουμε κατηγορία και να επανέλθουμε στην Σούπερ Λίγκα. Πλέον μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να ανανεωθεί το ρόστερ και να έρθουν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Να μαζέψουμε τα ταλέντα και αφού τα πλαισιώσουμε με έμπειρους παίκτες να μπορέσουμε να χτίσουμε το αύριο της ομάδας».
Για τα 47 χρόνια της ΑΕΛ ποιος θα ήταν ο τίτλος που θα βάζατε;
«Για πάντα πρωταγωνίστρια. Η Λάρισα σε αυτά τα 47 χρόνια έχει αποδείξει πως όπου και να παίζει, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται, η φίλαθλη γνώμη της χώρας την θεωρεί πρωταγωνίστρια. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα και έχει παίξει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ διαθέτει και ένα καινούργιο γήπεδο, το οποίο δεν το έχουν πολλές ομάδες. Εντάξει στεναχωριέμαι για τον υποβιβασμό, αλλά θεωρώ πως σύντομα αυτό θα είναι ιστορία και πως η ομάδα θα επανέλθει εκεί που αξίζει. Σε άλλους τα προβλήματα τους ρίχνουν ψυχολογικά και σε άλλους τους θωρακίζουν και τους δίνουν την δύναμη να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά. Σε εμένα ισχύει το δεύτερο και πλέον όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την άνοδο και μια πορεία αντάξια του ονόματος της Λάρισας».
«Δεν χρειάζεται να το παίρνουν με τόσο μεγάλη διαφορά»
Κλείνοντας θα ήθελα να μου κάνετε μια κριτική για το πρωτάθλημα.
«Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω πως και πέρσι, αλλά και φέτος τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός άξιζαν το πρωτάθλημα που πήραν. Το θέμα όμως είναι πως δεν χρειάζεται να το παίρνει κάποιος με 15 βαθμούς διαφορά. Δεν είναι ανάγκη και δεν κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Επίσης θα ολοκληρώσω λέγοντας πως οι διάφοροι δορυφόροι που έχουν παρεισφρήσει στο άθλημα, μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: