Τρίτη 17 Μαΐου 2011

'Ενα "διαζύγιο" που μοιάζει μονόδρομος!!

Ο... ιστορικός του μέλλοντος θα τον κατατάξει πιθανότατα στη λίστα με τους πιο «αποτυχημένους» -από πλευράς αποτελεσμάτων- προπονητές της επαγγελματικής πορείας του Παναθηναϊκού (από το 1979 μέχρι σήμερα).
'Ενα "διαζύγιο" που μοιάζει μονόδρομος
Γράφει ο Κώστας Γουλής
Βλέπετε, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα -περί ου ο λόγος- μετράει σε 22 αγώνες πρωταθλήματος στον «πράσινο» πάγκο μόλις 11 νίκες (ποσοστό 50%), όντας 17ος στη λίστα των 22 «επαγγελματιών» τεχνικών, οι οποίοι κατηύθυναν τον Παναθηναϊκό σε 20 (και πλέον) ματς στη μεγάλη κατηγορία.
Επιδόσεις διόλου κολακευτικές για έναν προπονητή με τα «παράσημα» του Πορτογάλου, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το περασμένο φθινόπωρο για να αφήσει τη σφραγίδα του. Κατά άλλους, ο Φερέιρα είναι ίσως και ο πιο... γκαντέμης προπονητής των τελευταίων ετών, αφού οι συνθήκες με τις οποίες κλήθηκε να δουλέψει δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν... ιδανικές.
«Καμένη» ομάδα, ψυχολογία στο ναδίρ, μηδέν μεταγραφές και το κυριότερο: Διοικητική αστάθεια και αβεβαιότητα, η οποία επηρέασε εν πολλοίς την πορεία της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, οι δρόμοι του Πορτογάλου τεχνικού με τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πλέον πως θα χωρίσουν μετά το τελευταίο ματς των πλέι οφ στις 25 Μαϊου.
Κι αν από την πλευρά του Πορτογάλου οι όποιες προθέσεις αποχώρησης είχαν διαφανεί εδώ και εβδομάδες (παρά τις... διαψεύσεις), καθώς δεν έβλεπε μέλλον για την επόμενη μέρα, πλέον το «διαζύγιο» δείχνει ειλημμένη απόφαση κι από την πλευρά των «πράσινων», μολονότι το συμβόλαιό του λήγει το 2012. Το «αντίο» πάντως όπως όλα δείχνουν θα είναι συναινετικό, αφού οι σχέσεις των δύο πλευρών παραμένουν εξαιρετικές.
Παρά τις αρχικές προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να διατηρήσουν τον 65χρονο τεχνικό στο τιμόνι της ομάδας όχι για ένα, αλλά για δύο χρόνια, η κάκιστη πορεία και πολύ περισσότερο η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει η ομάδα στη μετά Καραϊσκάκη εποχή τού αφαίρεσαν όλα τα στηρίγματα.
Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως ο Φερέιρα, παρότι κατάφερε να δείξει κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας για περίπου δύο μήνες (Ιανουάριος - Φεβρουάριος), δεν κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του και να αλλάξει συνολικά την εικόνα των «πράσινων».
Επιπλέον, όταν ο βασικός στόχος (πρωτάθλημα) χάθηκε οριστικά στο φαληρικό ντέρμπι, ο ίδιος δεν βρήκε τρόπους για να εμπνεύσει ξανά τους παίκτες στις μάχες που απέμεναν, με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να δείχνει κι ο ίδιος... συμβιβασμένος. Κι ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στον πάγκο του «τριφυλλιού» και την επόμενη σεζόν, καθώς «κάηκε» πολύ γρήγορα. Από την πλευρά του (και) ο Φερέιρα δεν κρύβει την απογοήτευσή του από την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Αναγνωρίζει ότι και ο ίδιος έκανε πολλά λάθη, αλλά από την άλλη αδυνατεί να πιστέψει ότι οι παίκτες του δεν μπορούν να αντιδράσουν και να πολεμήσουν αυτή την κατάσταση. Ελέω φιλοσοφίας, ωστόσο, δεν πρόκειται να μιλήσει ή να χρεώσει ευθύνες σε κανέναν. Μετά τα πλέι οφ, ωστόσο, σκοπεύει να μιλήσει προς τον Τύπο για όλα όσα πιστεύει ο ίδιος, κάνοντας κι έναν προσωπικό απολογισμό. Κι αυτά που θα πει ίσως ενοχλήσουν ορισμένους...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: