Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Hellas Ajax Academy» (photos)

Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη η παρουσίαση της πρώτης Ακαδημίας του Αγιαξ στην Ελλάδα. Η εδήλωση έγινε στο «Ευγενίδειο» Ιδρυμα.  


Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο πρώην τεχνικός του «Αίαντα», Λουίς Φαν Χάαλ  ενώ το «παρών» έδωσε και άλλη μια σημαντική μορφή του ολλανδικού ποδοσφαίρου ο  Ρόναλντ Ντε Μπουρ.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν και  σημαντικές μορφές της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας όπως  οι  Γιώργος Κασναφέρης, Στέλιος Μανωλάς, Δημήτρης Μαυρογενίδης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Τάκης Φύσσας, Σπύρος Λιβαθηνός, Τότης Φυλακούρης  


Η παρουσίασε ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με την ιστορία του Άγιαξ. Στην συνέχεια, ο προπονητής Ακαδημιών του ολλανδικού συλλόγου και πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μίχαελ Κρέεκ, ανέφερε τη σημασία των Ακαδημιών.

«Ο Άγιαξ είναι τρόπος ζωής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας παίκτες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ενδεικτικό είναι ότι πήραμε το φετινό πρωτάθλημα με εννέα παίκτες από τις Ακαδημίες μας. Στόχος είναι να ανεβαίνουν κάθε χρόνο, δύο παίκτες από τις Ακαδημίες. Αρκετοί θα πωληθούν σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Φαν Ντερ Βιλ. Δημιουργούμε και βοηθάμε νέα ταλέντα, ώστε να πάρουν την σωστή νοοτροπία και να πάρουμε από αυτούς τα καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος της «Hellas Ajax Academy», Γιώργος Καζιάνης. Ο γνωστός μάνατζερ, εμφανίστηκε συγκινημένος που ολοκληρώθηκε η προσπάθεια δέκα ετών, ενώ ανέπτυξε και τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας.


«Γίνεται μια προσπάθεια εδώ και δέκα χρόνια και είμαι πολύ συγκινημένος που για πρώτη φορά είναι εδώ μία δομημένη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία του Άγιαξ είναι οι προπονητές του να μιλούν από καρδιάς στους παίκτες και να είναι παθιασμένοι σε αυτό που κάνουν. Πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσουμε σωστούς προπονητές και αυτοί από την πλευρά τους να μεταφέρουν τα ιδανικά του αθλήματος».


Πηγή: onsports.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: