Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στεφανίδης: «Να καταστεί ο Άρης οικονομικά αυτάρκης»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Άρης-Ενότητα» Παναγιώτης Στεφανίδης τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» αναλύοντας τις θέσεις της παράταξης του σχετικά με τις επικείμενες εκλογές της ΠΑΕ Άρης και απαντώντας σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε.
-Σχετικά με το ποια θα είναι η πρώτη του κίνηση αν εκλεγεί η παράταξη του:
«Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε και να δούμε είναι η πραγματική θέση σε οικονομικό επίπεδο για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα μας τη δική μας θέση. Είναι αρκετά τα πράγματα που πρέπει να δούμε. Είχαμε μια πρώτη ενημέρωση από τη Λέσχη παραμονές της Γενικής Συνέλευσης, όπου μάθαμε κάποια στοιχεία σε προφορικό επίπεδο, αλλά τους ισολογισμούς που πήραμε, τους είχαμε ήδη στα χέρια μας και ένα πόρισμα ορκωτού λογιστή 100 σελίδων που απλά το είδαμε. Δεν ήταν δυνατό να το ελέγξουμε μέσα σε μια ώρα που μας δόθηκε. Πήραμε κάποια νούμερα που ζητήσαμε, άλλα κατά προσέγγιση, ενώ άλλα δεν δόθηκαν καν».
-Για το πώς θα επιτευχθεί η οικονομική αυτοτέλεια:
«Θα επιτευχθεί μόνο αν η ομάδα επενδύει με τους πόρους που έχει. Θα τίθεται ένα μίνιμουμ εσόδων και με αυτά η ομάδα θα προχωράει στην πολιτική της. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στην επιτυχία. Είναι άλλωστε πρόσφατο το παράδειγμα της τελευταίας χρονιάς της διοίκησης Σκόρδα, όταν και επενδύσαμε σε κάποιους παίκτες με πολύ ακριβά συμβόλαια. Ήρθε όμως ο αναπάντεχος αποκλεισμός από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως δεν μπορείς να επενδύεις στην επιτυχία».
-Για τη σχέση του με τον Λάμπρο Σκόρδα:
«Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Τον τιμάω απλά σαν πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης και σαν έναν άνθρωπο που έχει ακόμη δεσμευμένη την περιουσία του για τον Άρη. Θα μιλούσα με όλους, άλλωστε εγώ θεωρώ πως όλοι για το καλό του Άρη πηγαίνουμε. Αν τελικά ο κύριος Σκόρδας δεν κατέβει στις εκλογές και στηρίξει εμάς, δεν είναι κάτι περίεργο. Θα υποστήριζε άλλωστε οποιονδήποτε κατέβαινε απέναντι στον Αθανασιάδη. Εμείς όμως έχουμε μια διαφορά σε σχέση με τον Σκόρδα, γιατί δεν έχει καταθέσει πρόταση, δεν έχει καταθέσει γενικά κάτι».
-Για τα όσα ακούστηκαν στη γενική συνέλευση:
«Δεν καλυπτόμαστε από ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα κάποια πολύ ελλιπή στοιχεία που δόθηκαν σχετικά με το μπάτζετ που αφορά τους ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να γνωρίζουμε πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη συνέπεια της ομάδας. Θεωρώ πως υπάρχουν δύο δρόμοι να επενδύσεις. Ο φετινός ισολογισμός αποδεικνύει πως η επένδυση στην επιτυχία είναι επικίνδυνη, ο Άρης είχε πολλά έσοδα από την εξαιρετική πορεία στο Europa League, αλλά και πάλι το ποσό των εσόδων είναι πάρα πολύ μικρό. Τη χρονιά όμως που ο Άρης απέκλεισε τη Σαραγόσα και δεν συνέχισε μετά τους ομίλους για έναν μόλις βαθμό, το ακριβότερο συμβόλαιο ήταν αυτό του Κόκε με 350.000€. Προσωπικά δεν πιστεύω πως χρειάζονται τα μεγάλα συμβόλαια για να οδηγηθείς στην επιτυχία. Ο Άρης έκανε 13 χρόνια να βγει στην Ευρώπη παίζοντας με τον Ιβάν, που όλοι αναρωτιόμασταν τι ακριβώς παίκτης είναι. Ο Άρης στο DNA του έχει πάντα τη μάχη. Η αλήθεια είναι πως φεύγοντας από τη Λέσχη την Τρίτη το απόγευμα ήμουν πάρα πολύ απογοητευμένος. Με τα ελάχιστα στοιχεία που πήραμε δεν είχαμε κάτι το συγκεκριμένο να πούμε στον κόσμο, οπότε αναγκαστήκαμε να πάμε στο πλάνο που είχαμε στην αρχή
-Για τα όσα ακούστηκαν για ενδεχόμενη δική του παρουσία σε διοικητικό συμβούλιο:
«Οι επενδυτές έχουν πεθάνει. Όσοι εμφανίστηκαν, χρέωσαν τις ομάδες τους. Επιβάλλεται ο Άρης να καταστεί οικονομικά αυτάρκης. Για τα όσα ακούγονται για τη δική μου παρουσία, μπορώ να συμμετάσχω σε διοικητικό συμβούλιο και να είμαι πρόεδρος, αλλά όχι διευθύνων σύμβουλος. Βέβαια ακόμα κι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο. Δεν θα υπογράφω βέβαια εγώ, αλλά ο κύριος Φουρλίγκας, κατόπιν αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν λύνεται. Έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας και πάνω σ’ αυτές θέλουμε να κριθούμε».
-Για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που εκλεγεί η παράταξη του:
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νούμερα, γιατί δεν θέλουμε να εκτεθούμε με βάση την ελλιπή ενημέρωση που έχουμε. Θα τοποθετηθεί τεχνικός διευθυντής, εμπορικός διευθυντής και διευθυντής γραφείων που νομίζω πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον κύριο Κόντη και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε μαζί του. Δεν έχουμε κάτι μαζί του, απλά δεν ταιριάζει με τον τρόπο διοίκησης που θέλουμε να φέρουμε εμείς. Πιστεύουμε πως έχουμε κάτι καλύτερο απ’ αυτόν και προέρχεται από την οικογένεια του Άρη, τον ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν μας αρέσει σαν εικόνα η μπυραρία του γηπέδου. Έχουμε πρόταση για το πώς θα το κάνουμε κερδοφόρο, ενώ θέλουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα περισσότερο το sports café, στο οποίο διαπιστώνουμε μια πτώση».
-Για την πρόταση που έχει καταθέσει η παράταξη του για κατασκευή γηπέδου:
«Όποια εταιρεία θέλει, θα μπορεί να κάνει την πρόταση της. Πρόκειται για ένα έργο που πραγματικά μπορεί να εκτινάξει την ομάδα του Άρη σε εντελώς άλλα επίπεδα. Πρέπει να ανατεθεί το έργο σε ιδιώτη, γιατί αν μπλέξουμε με το δημόσιο, θα κάνουμε 200 χρόνια για να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε το γήπεδο της ομάδας».
-Για τη σχέση του με τον Super 3:
«Ο Super 3 θεωρώ προσωπικά πως είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών στην Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν εμείς να γυρίσουμε την πλάτη, δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν. Θα έχουμε άμεση επαφή με τον σύνδεσμο».
-Για το αποτέλεσμα των εκλογών:
«Η κάλπη ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα βγάλει. Ο καθένας ψηφίζει αυτό που νομίζει ότι είναι το καλύτερο. Θεωρώ πως μόνος κερδισμένος θα βγει ο Άρης. Γνωρίζουμε πως η αλλαγή σε ορισμένα πράγματα είναι ριζοσπαστική, ίσως απαιτήσει θυσίες και υπομονή, αλλά το λέμε ξεκάθαρα. Δεν θα κατεβαίναμε, αν δεν θεωρούσαμε πως είναι η μοναδική λύση».
-Για τη σχέση με τον ΑΣ:
«Θα ζητήσουμε έναν εκπρόσωπο από τον Ερασιτέχνη στο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να διασφαλιστεί το γεγονός πως ο ΑΣ θα παίρνει όσα δικαιούται. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έχει μεγάλη ευθύνη η ΠΑΕ σε αυτό. Αν ο Ερασιτέχνης έπαιρνε αυτά που δικαιούται, θα ήταν σε πολύ καλύτερα μοίρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: