Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ένα χρόνο χωρίς Dio και δεν είπαμε ποτέ… αντίο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, στις 16 Μαΐου 2010 έφυγε από κοντά μας ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της Ροκ μουσικής. Ο λόγος για τον Ronnie James Dio. Η καρδιά του Αμερικανού τραγουδιστή έσβησε, όχι όμως και η φωνή του! Θα παραμένει για πάντα ζωντανός μέσα από τους ύμνους που τραγούδησε!
Ένα χρόνο χωρίς Dio και δεν είπαμε ποτέ… αντίο! (ΒΙΝΤΕΟ)
 Όταν τον είχε πρωτοδεί το καλοκαίρι του 2003, με το προσωπικό του σχήμα (DIO) να παίζει μουσική σε μία αλάνα της Πειραιώς, ανάμεσα στα μπάζα και τα σκουπίδια της περιοχής.
Από τότε η Ελλάδα δεν είχε σοβαρούς συναυλιακούς χώρους, αλλά ποιος νοιαζόταν; Η παλιοπαρέα των μεταλλάδων και των μαλλιάδων αυτό που ήθελε πιο πολύ ήταν να ακούσει τον ιερέα της Heavy Metal, να τραγουδάει προσωπικές κομματάρες όπως το "Holly Diver", το "Last in Line", "Don’t talk to strangers" μαζί με τραγούδια από την εποχή των Black Sabbath και των Rainbow!
Αυτό το μεγαλείο είχε ο Dio! Ήταν τραγουδιστής δύο εκ των μεγαλύτερων συγκροτημάτων της Χέβι μέταλ και Χαρντ Ροκ μουσίκης…
Ποιος σκοτίστηκε για την άθλια οργάνωση και την ταλαιπωρία; Η φωνή του Dio τους αντάμειψε με το παραπάνω! "Temple of the king", "Heaven an Hell", "Catch the Rainbow", "Man on the Silver mountain". με την παρέα από κάτω (και όλος ο κόσμος) να μεθά υπό τους ήχους της κιθάρας και τον ρυθμό των τυμπάνων.
Απλά μοναδική εμπειρία!
Ο Ντίο, έφυγε από τη ζωή στις 16 Μαΐου του 2010, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο στομάχου.Για όσους αγάπησαν τη μουσική του, δεν έφυγε ποτέ!
Γιατί με ένα απλό ψάξιμο  μπορείς να τον ανακαλύψεις.
Απολαύστε μερικές από τις κομματάρες:

Dio - Don't Talk to Strangers (Live) by akisabbath


RITCHIE_BLACKMORE_AND_DIO__ by akisabbath

Δεν υπάρχουν σχόλια: