Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Γιαπωνέζος ρέφερι στην πρεμιέρα του Μουντιάλ!

Ο Ιάπωνας Γιουίκι Νισιμούρα θα διευθύνει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Βραζιλία και την Κροατία.

Ο 42χρονος ρέφερι θα γίνει ο τρίτος Ιάπωνας διαιτητής που θα συμμετάσχει σε δύο τελικές φάσεις Μουντιάλ μετά τους Σιζούο Τακάντα (1986, 1990) και Τόρου Καμικάβα (2002, 2006).

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Τόρου Σαγκάρα και Τοσιγιούκι Νάγκι, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί.

Στη Νότια Αφρική, το 2010, ο Νισιμούρα σφύριξε σε τέσσερις αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης των προημιτελικών μεταξύ της Ολλανδίας και της Βραζιλίας. Είναι διεθνής από το 2004 κι έχει διαιτητεύσει σε τελικές φάσεις αρκετών διοργανώσεων όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων 2007, συμπεριλαμβανομένου του τελικού μεταξύ της Ισπανίας και της Νιγηρίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων 2009 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2010, στο πλαίσιο του οποίου σφύριξε στον τελικό μεταξύ της Μαζέμπε και της Ίντερ.

Επίσης, συμμετείχε στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου στο Λονδίνο το 2012 και στο Κύπελλο Ασίας το 2007 και το 2011, ενώ επιλέχθηκε στους τελικούς του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2008. Πηγή: metrosport.gr

Mουντιάλ ως το Διάστημα! (video)

Δεν είναι μόνο ολόκληρος ο πλανήτης που κινείται σε ρυθμούς Μουντιάλ, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι οπαδοί του ποδοσφαίρου… μακριά από τη Γη, έτοιμοι να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε συνθήκες σχεδόν μηδενικής βαρύτητας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι Αμερικανοί αστροναύτες Ράιντ Ουάιζμαν και Στιβ Σουάνσον, καθώς και ο Γερμανός Αλεξάντερ Γκερστ, θα ζητωκραυγάζουν και θα επευφημούν τις ομάδες τους, 230 μίλια πάνω από τη Γη.

Το πλήρωμα του σταθμού ευχήθηκε, μέσω μηνύματος, καλή τύχη σε όλους τους παίκτες και τις ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

Οι αστροναύτες εκπαιδεύτηκαν για πολλά χρόνια, για να λειτουργούν μαζί, συντονισμένοι ως ενιαίο πλήρωμα, ωστόσο ο Γερμανός και οι δύο Αμερικανοί διαφωνούν, σχετικά με το ποιος θα επικρατήσει στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση των χωρών τους.

ΗΠΑ και Γερμανία κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο και θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις 26 Ιουνίου.




πηγή: naftemporiki.gr

Γιουλ: «Βγάλε έξω τον γ….ο Έλληνα»

«Πυρ και μανία» ήταν ο Σέρχιο Γιουλ με τον Γιάννη Μπουρούση στην ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Ουνικάχα και σύμφωνα με την «Malaga Hoy» δεν ζήτησε και με τον πλέον… κομψό τρόπο την αντικατάστασή του.

Γιουλ: «Βγάλε έξω τον γ….ο Έλληνα»
Άνω-κάτω έχουν γίνει τα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την ήττα (88-75) από την Ουνικάχα Μάλαγα, στον τρίτο ημιτελικό του ισπανικού πρωταθλήματος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα (12/6) η εφημερίδα «Malaga Hoy», ο Σέρχιο Γιουλ –βλέποντας τον Φραν Βάσκεθ να κάνει «πάρτι» και στις δύο πλευρές του παρκέ- φέρεται να γύρισε στον πάγκο των Μαδριλένων και να είπε στον Πάμπλο Λάσο: «Βγάλε έξω τον γ…ο Έλληνα».

Κι όλα αυτά, αποκαλύφθηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξη του τέταρτου ημιτελικού ανάμεσα στην Ουνικάχα Μάλαγα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να μην πηγαίνει και με τις καλύτερες… προϋποθέσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Τραυματίστηκε Ελληνίδα στο Σάο Πάουλο! (pics)

Το Μουντιάλ ξεκινάει σε λίγες ώρες... αλλά τα επεισόδια στο Σάο Πάουλο ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές Αρχές συνεχίζονται. Χαοτική κατάσταση και τραυματισμός Ελληνίδας παραγωγού του CNN.

Τραυματίστηκε Ελληνίδα στο Σάο Πάουλο (pics)
Δεν ηρεμεί με τίποτα η κατάσταση στη Βραζιλία. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Σάο Πάουλο και η κατάσταση σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό στο Σάο Πάουλο δείχνει εκτός ελέγχου.

Στις σφοδρές συμπλοκές με τις αστυνομικές Αρχές τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. Ανάμεσά τους και η Ελληνίδα παραγωγός του CNN, Μπάρμπαρα Αρβανιτίδης.

inner

inner

Παρότι, σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένη η πρώτη σέντρα στο Μουντιάλ το σκηνικό στους δρόμους δεν δείχνει να αλλάζει και η αστυνομία συνεχίζει τις δεκάδες συλλήψεις αλλά και τη ρίψη χημικών. Πάντως, οι διαδηλωτές δηλώνουν απτόητοι και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους.

inner

inner

«Αν δεν αποκτήσουμε δικαιώματα, δεν θα έχετε Μουντιάλ», είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του κόσμου, που σύμφωνα με πληροφορίες Μέσων Ενημέρωσης από τη Βραζιλία, θα επιχειρήσει να... μεταφέρει τη συγκέντρωση έξω από την «Αρένα ντε Σάο Πάουλο», όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης αλλά και ο αγώνας της σελεσάο με την Κροατία.

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Το μήνυμα του Πάπα για το Παγκόσμιο Κύπελλο!!

"Ουδείς κερδίζει μόνος, ούτε στο γήπεδο ούτε στη ζωή*

Το μήνυμα του Πάπα για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο Πάπας, στο μήνυμα που μεταδόθηκε από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ελπίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο «να διεξαχθεί με όλη τη γαλήνη και ηρεμία, πάντα με αμοιβαίο σεβασμό, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που αναγνωρίζονται ως μέλη μιας μοναδικής οικογένειας».Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο «όμορφο» και εμφορούμενο από αδελφικό πνεύμα είναι η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ευχήθηκε προς όλους μέσω Twitter, «ένα υπέροχο Μουντιάλ σε πνεύμα αληθινής αδελφοσύνης».

Όπως αναφέρει το μήνυμα του Ποντίφικα με την ευκαιρία της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου «ουδείς κερδίζει μόνος, ούτε στο γήπεδο ούτε στη ζωή. Το μυστικό της νίκης - εξηγεί - έγκειται στο να είμαστε σε θέση να σεβαστούμε τον συνάδελφο στην ομάδα και τον αντίπαλο».

Πηγή: Parapolitika.gr

Ένα… «ok» μακριά!!

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός έδωσε τα χέρια με τον Άγγελο Αναστασιάδη και περιμένει το «ok» του Ιβάν Σαββίδη για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Ένα… «ok» μακριά!
Το έδαφος για την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην Τούμπα ήταν έτοιμο εδώ και καιρό και απλώς η σημερινή συνάντησή του με τον Άγγελο Αναστασιάδη «κλείδωσε» τη συμφωνία. Ο Ουρουγουανός είχε την Πέμπτη συνάντηση με το νέο τεχνικό της ομάδας –πριν τη συνέντευξη Τύπου- στην οποία κλείδωσε η επιστροφή του στον «δικέφαλο του Βορρά».

«Πάμε μαζί, σε θέλω δίπλα μου, θα τα καταφέρουμε μαζί», ήταν το μήνυμα του Αναστασιάδη στον Πάμπλο Γκαρσία, που ήταν έτοιμος να πάρει θέση και στην επίσημη παρουσίαση του Άγγελου. Τελικά, αυτό δεν συνέβη αφού απομένει το «οk» του Ιβάν Σαββίδη, σε συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες μέρες.

Το θέμα είναι διαδικαστικό, αφού ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θέλει απλώς μια ενημέρωση πριν πέσουν οι υπογραφές της επιστροφής.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν θα ‘θελες να καταλήξεις σε βραζιλιάνικη φυλακή…!

Σοκάρουν οι εικόνες που απαθανάτισε Ιταλός φωτογράφος και παρουσιάζουν την κατάσταση στις βραζιλιάνικες φυλακές, ένα μέρος που κάθε επισκέπτης εν όψει του Μουντιάλ οφείλει πάση θυσία να αποφύγει!

Δεν θα ‘θελες να καταλήξεις σε βραζιλιάνικη φυλακή…
Όταν κάποιος ακούει Βραζιλία, σχεδόν αυτόματα κάνει συνειρμούς πολύ συγκεκριμένους. Τι φέρνει, λοιπόν στον νου του, περίπου στερεοτυπικά, ο καθένας από εμάς; Μπαλαδόρους που μιλάνε στην μπάλα, καρναβάλι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μπικίνι πάνω σε υπέροχα γυναικεία σώματα με δυνατό τους σημείο την… πίσω όψη. Άντε –και με κίνδυνο να καταλήξεις στην κόλαση μπλέκοντας και το όνομά Του στην κουβέντα- και το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο.

Αν η καθημερινότητα της χώρας εξαντλούταν σε τέτοιες εικόνες, θα μιλάγαμε για ένα επίγειο παράδεισο. Τέτοιοι, όμως, δεν υπάρχουν. Κάποιοι λένε πως δεν «παίζει» γενικώς παράδεισος, αλλά αυτό είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο. Άλλη ώρα…

inner

Πίσω στο θέμα μας, το οποίο είναι και επίκαιρο ένεκα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχει μετατρέψει τη Βραζιλία στον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Όσοι βρεθούν εκείνες τις ημέρες εκεί, καλό θα ήταν να αποκτήσουν μια επαφή με τη δουλειά του Ιταλού φωτογράφου, Τζουζέπε Μπιτσάρι, που είχε το… προνόμιο να εξασφαλίσει άδεια προκειμένου να φωτογραφίσει τις ξακουστές φυλακές στο Σάο Πάουλο. Ένα μέρος που ο ίδιος περιγράφει ως «πανεπιστήμια εγκληματικότητας», μάλλον όχι άδικα.

inner

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αν -είτε επειδή έπεσες θύμα δικαστικής πλάνης, είτε διότι ήσουν κακό παιδί- καταλήξεις σε… σωφρονιστικό ίδρυμα, βασικά την «έκατσες τη βάρκα».

inner

Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα βρεθείς αντιμέτωπος είναι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, αφού ένα και μόνο στρώμα στο πάτωμα είναι πιθανόν να πρέπει να το μοιραστούν ακόμη και πέντε άτομα. Το θέμα συνήθως βρίσκει λύση χάρη στην προθυμία των παλιών να προσφέρουν μια θέση στα… γόνατά τους. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες και να γίνουμε χυδαίοι τώρα… Μεγάλα παιδιά είμαστε, καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας.

inner

Αν θες να ΄χεις καλύτερη τύχη, οφείλεις να βρεις τρόπο ώστε να μπεις κι εσύ στη συμμορία που ελέγχει τις φυλακές, στην προκειμένη περίπτωση τη First Capital Command, η οποία ελέγχει τα πάντα εντός των τειχών και κινεί τα νήματα και έξω από τη φυλακή. Η δράση της πολλές φορές οδηγεί σε εξεγέρσεις που δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες που μπορεί να δει κανείς μόνο σε ταινίες.

inner

Για παράδειγμα, το 1992, μία από αυτές άφησε πίσω της 111 νεκρούς κρατούμενους κι έστειλε στη φυλακή περισσότερους από 60 αστυνομικούς, που θα είχε έναν ενδιαφέρον να ψάξει κανείς να βρει αν είναι ακόμη ζωντανοί… Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορούμε να τους χαλάσουμε το πάρτι»

Αισιόδοξος ότι η Κροατία θα πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ, αρχής γενομένης απ’ την πρεμιέρα με την Βραζιλία, εμφανίστηκε ο Νίκιτσα Γέλαβιτς.

«Μπορούμε να τους χαλάσουμε το πάρτι»
Βραζιλία, Κροατία, Μεξικό και Καμερούν είναι οι ομάδες που συνθέτουν τον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ. Ο διεθνής φορ της Κροατίας, Νίκιτσα Γέλαβιτς, πιστεύει ότι μπορεί η ομάδα του να πάει μακριά στην διοργάνωση.

Αρχικά, όμως, θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τον εναρκτήριο αγώνα με τη «σελεσάο».

«Είναι πολύ συναρπαστικό που ξεκινάμε το τουρνουά εναντίον στους οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη Βραζιλία και όλα τα μάτια του κόσμου θα είναι και στις δύο ομάδες, καθώς θα είναι η αρχή μιας τέτοιας εκδήλωση. Όλη η πίεση θα είναι στην Βραζιλία σε αυτό το παιχνίδι και θα πάμε σε αυτό με τίποτα να χάσουμε και ελπίζουμε να τους χαλάσουμε το πάρτι», δήλωσε ο Κροάτης και συνεχίζοντας είπε:

«Έχουμε εξαιρετικά κίνητρα για να τα πάμε καλά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως το ότι είμαστε απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό μας στη Νότια Αφρική πριν από τέσσερα χρόνια. Οι παίκτες είναι όλοι αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε στη Βραζιλία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το μεγαλύτερο επίπεδο ποδοσφαίρου και κάθε παίκτης θέλει να παίξει σε αυτού τους τύπους τουρνουά». Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν μας φταίνε οι διαιτητές, δεν μας φταίει η Αθήνα»

«Δεν μας φταίνε διαιτητές. Δεν μας φταίει η Αθήνα. Αυτά να τα ξεχάσετε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αν δεν πάμε καλά θα φταίω εγώ», τόνισε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην παρουσίασή του από τον ΠΑΟΚ.

«Δεν μας φταίνε οι διαιτητές, δεν μας φταίει η Αθήνα»
Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Άγγελο Αναστασιάδη στην παρουσίασή του από τον ΠΑΟΚ! «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», τόνισε ο νέος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να αναζητηθούν αλλού οι λόγοι σε περίπτωση που δεν υπάρξουν καλά αποτελέσματα στην ομάδα.

«Αν δεν πηγαίνουμε καλά θα φταίω εγώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Αναστασιάδης και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει δικαιολογία. Όσο δεν ήμουν στην ομάδα άκουγα δικαιολογία για τους διαιτητές. Θα πρέπει να νικάμε και τους διαιτητές. Ακούω συχνά ότι μας φταίει η Αθήνα. Αυτά να τα ξεχάσετε», ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός.

«Μεγάλη ευθύνη και πολλή δουλειά. Ενημερώνω και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν μας φταίει κανείς! Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα και το πρώτο που θα γνωρίσουν οι παίκτες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η δικαιολογία είναι ψέμα και το ψέμα το σιχαίνομαι. Εάν σας αρέσει να λέτε για το κατεστημένο της Αθήνας, δεν είναι σωστό. Πρέπει να το ξέρετε αυτό. Το έχω πει και το ξαναλέω, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο... ΠΑΟΚ», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη...

«Να σας χαιρετήσω όλους μετά από καιρό στα ίδια λημέρια, αναβαθμισμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευτεί την ομάδα και τον Ζήση Βρύζα που θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του και βέβαια τον κόσμο ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό έδειξε εμπιστοσύνη σε εμένα. Πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ μπορεί και παραπάνω αλλά νιώθω σα να μην έφυγα ποτέ. Ελπίζω να μας βοηθήσει όλους η Παναγία να κάνουμε το όνειρο όλων των ανθρώπων, των φίλων της ομάδας, να το κάνουμε πραγματικότητα. Η ευθύνη είναι μεγάλη και χρειάζεται συνεχής δουλειά. Εύχομαι να μας βοηθήσει ο Θεός. Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε τον Μάιο καλά. Ξέρω ότι έχετε πρόβλημα με εμένα, το γνωρίζω. Γνωρίζω και ποια είναι η δουλειά σας. Αλλά δυστυχώς για εσάς εμάς η δουλειά μας είναι αλλιώς. Πρέπει να δίνουμε σε εσάς αυτά που πρέπει για το καλό της ομάδας, όχι για το καλό το δικό μας. Εσείς θα παίρνεται αυτά που θα είναι για το καλό της ομάδας. Αν μπορούσαμε να σας δίνουμε συνέχεια να γράφεται δύο σελίδες θα ήταν καλό και για εσάς, αλλά δεν θα είναι καλό για την ομάδα. Δεν μπορώ να πάω ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας. Εναντίον των συμφερόντων μου μπορεί να πάω, εναντίον του ΠΑΟΚ απαγορεύεται. Σας ευχαριστώ για την ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε όλοι μαζί».

-για το σύστημα που θα ακολουθεί η ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ένα σύστημα υπάρχουν πολλά εμείς θα τα μάθουμε όλα δεν υπάρχει κάποιο που δεν θα το παίζει ο ΠΑΟΚ. Αυτό είναι μέλημα δικό μου καθαρά. Δεν με ενδιαφέρει τι γινόταν με τους προηγούμενους προπονητές. Με ενδιέφερε όπως όλους τους ΠΑΟΚτσήδες η ομάδα να πηγαίνει καλά. Τώρα αν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα θα φταίει μόνο ο Αναστασιάδης. Η λέξη δικαιολογία δεν υπάρχει. Ακουγα πολλά, έφταιγαν οι διαιτητές, πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε όλοι μας, εγώ τα έχω ξεχάσει από το 1996. Είναι μεγάλη η ευθύνη, θέλει πολύ δουλειά. Ενημερώνω και τον κόσμο, δεν μας φταίει κανείς, αυτό να μας γίνει πεποίθηση. Αυτό θα περάσει και στα αποδυτήρια. Θα το μάθουν καλά και τα παιδιά. Δικαιολογία σημαίνει τίποτα, δεν παίρνεις τίποτα. Οταν δικαιολογείσαι λες ψέματα και εγώ τα σιχαίνομαι τα ψέματα. Είναι μεγάλο το βάρος, θέλει δουλειά, αλλά αλλιώς δεν θα πάει μπροστά το καράβι.

Δεν νομίζω ότι ο προηγούμενος προπονητής ασχολήθηκε με αυτά που ασχολούμαστε εμείς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όχι μόνο εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου. Υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν για τον ΠΑΟΚ που δεν τους ξέρετε και δεν χρειάζεται να τους μάθετε. Τώρα πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Με τα προβλήματα που είχαμε τότε πριν από δέκα χρόνια αυτά που πετύχαμε είναι σαν να παίρναμε Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ούτε τα μισά από τα προβλήματα δεν έβγαιναν προς τα έξω, γιατί αν έβγαιναν δεν θα παίρναμε τίποτα. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία».


-για την εικόνα που έχει για το ρόστερ:

«Την εικόνα θα την έχω αγωνιστική, για να την ακούσετε. Τώρα έχω μόνο τα ονόματα, δεν θα σας πω τίποτα».

inner

-για τη φημολογία που θέλει τον Γκαρσία να αναλαμβάνει ρόλο ως συνεργάτης του στην ομάδα.

«Ο Γκαρσία είναι εδώ έξω, είχαμε συναντήσεις αλλά αν δεν δοθεί το Οκ δεν γίνεται τίποτα. Αν δεν πέσουν οι υπογραφές, δεν είσαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Με έπαιρναν τηλέφωνο οι δημοσιογράφοι πριν υπογράψω και τους έλεγα ότι δεν είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Όταν ο Γκαρσία υπογράψει θα ανακοινωθεί. Είναι σα να με ρωτάτε αν ψάχνουμε παίκτη. Και βέβαια ψάχνουμε, αλλά θα ανακοινωθεί όταν υπογράψει. Έχουμε πάρει μία απόφαση και είναι σύμφωνος και ο μεγαλομέτοχος. Ο ΠΑΟΚ δεν θα γίνει διαφημιστής των παικτών, για να παίξουμε το παιχνίδι των μάνατζερ. Εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ομάδας. Ψάχνουμε καθημερινά για παίκτες. Όταν θα επισημοποιηθεί θα το μάθετε. Οταν υπογράψει ο Γκαρσία θα το μάθετε. Περιμένουμε την απάντηση και το ΟΚ από τον μεγαλομέτοχο να τελειώσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και θα ανακοινωθεί. Αν δεν έρθει δεν θα πρέπει να μάθετε το γιατί».

-για τον τίτλο που ζητάει ο κόσμος

«Λάθος κάνετε, τον τίτλο δεν τον ζητάει ο κόσμος. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κατακτάει τίτλους. Δεν μπορείς να λες είμαι μεγάλη ομάδα και να μην τους ζητάς. Εγώ παρακαλάω την Παναγιά τον Μάιο να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε δέκα χρόνια. Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο κομμάτι, η βοήθειά του είναι πολύ μεγάλη. Αλλά ξέρετε όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μπορεί 99 φορές να είσαι εκεί αλλά αν γίνει μία φορά ζημιά από τον κόσμο το παίρνουν όλοι και πρώτα απ' όλοι εμείς και το κάνουν δικαιολογία. Να μην κατηγορηθεί αυτός ο λαός ότι στάθηκε εμπόδιο στην πορεία του ΠΑΟΚ. Από 15 χρονών είμαι εδώ τα ξέρω όλα, την αγάπη, το πάθος. Αλλά πρέπει να πάρει το μήνυμα ο κόσμος. Την αγαπάμε πολύ την ομάδα, μην την πνίξουμε».

-για τους στόχους του ΠΑΟΚ στη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Τους στόχους τους βάζει η ομάδα και είναι υψηλοί πριν ξεκινήσει η σεζόν. Θα πω κάποια στιγμή για τους στόχους, όταν δω όμως πρώτα. Θέλω να δω τι θα κάνουν και οι άλλοι στο αγωνιστικό κομμάτι, μόνο αυτό με ενδιαφέρει».

-εάν έχει άγχος...

«Εγώ κάθε φορά έχω το ίδιο άγχος, σαν να είναι η πρώτη φορά. Φόβο δεν έχω, έχω μόνο το άγχος για το πως θα προχωρήσει το καράβι. Αν δε μπορείς να αντέξεις το βουητό της Τούμπας δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Ο κόσμος έρχεται να σε χειροκροτήσει και να σε γιουχάρει. Στο χέρι μας είναι να μας χειροκροτήσει. Δεν γίνεται να τρέχουμε στους διαιτητές, συνέχεια να διαμαρτυρόμαστε και να δημιουργούμε πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Εάν εσάς σας αρέσει αυτό για να χαϊδεύεται τα αυτιά του κόσμου, εμένα δεν μου αρέσει.

Πριν από δέκα χρόνια πήραμε εξτρά 120 εκ. δραχμές για το Κύπελλο Ηθους, δεν είχαμε κόκκινη κάρτα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Εάν θα είμαστε καλά, θα πάμε καλά. Εγώ περιμένω να με βοηθήσει η Παναγιά. Δεν θα με βοηθήσει κανένας. Η απειλή κοιμάται με εμένα. Εγώ δεν ξεχνάω. Γράφει ο Φέργκιουσον στην βιογραφία του δεν ένιωσα απειλή, αλλά εγώ εδώ νιώθω απειλή πριν ακόμη ξεκινήσω. Ηδη γράφεται δεν μπορεί με τους μεγάλους παίκτες, είναι δέκα χρόνια πίσω, έχετε ήδη αρχίσει. Η απειλή πλέκεται. Δεν την φοβάμαι, μόνο τον Θεό φοβάμαι. Θα με λοιδορήσουν μερικοί, αλλά εγώ είμαι εδώ μόνο γιατί το θέλει η Παναγιά. Εγώ το λέω από τώρα αν πάρουμε τίτλο θα τον πάρει η Παναγιά, δεν θα τον πάρει ο Αναστασιάδης».

-ποια η γνώμη του για τον Σαββίδη:

«Παλιά είχε πέντε ομάδες η Θεσσαλονίκη, πλέον δεν υπάρχει τίποτα. Οποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Εμένα δεν μου αρέσει να χαιδεύω αυτιά. Δεν έχουμε πλέον δικαιολογία, αυτό σημαίνει ότι στους υπόλοιπους τομείς όλα είναι καλά. Η ευθύνη είναι μεγαλύτερη τώρα, το είπα».

-για τον Αμαφούλε:

«30.000 κόστισε ο Αμαφούλε, το παιδί βαρέθηκα να το ακούω, μακάρι να τα έδινα από την τσέπη μου να γλιτώσω. Εδώ φαγώθηκαν 300 εκ. ευρώ. Τι να πρωτοθυμηθώ για να μην κλαίω και να γελάω. Ηταν και λίγο μπερδεμένο το παλικάρι. Τις ερωτήσεις για το μπάτζετ τις κάνουν στο τέλος. Το κυριότερο είναι τι θα κάνουμε τον Μάιο. Ολοι έχουν μία τιμή στην αρχή. Λέω στους παίκτες κάτι. Κοιτάζει τον διπλανό του και λέει παίρνουμε λίγα ή πολλά χρήματα. Αν εμείς πάρουμε έναν τίτλο όσα και να μας δώσει ο μεγαλομέτοχος θα είναι λίγα. Αυτό δεν πληρώνεται. Αλλά όταν θα το έχεις αγγίξει, όχι πριν. Αυτό ισχύει και για τον προπονητή. Η εκτίμηση δεν είναι τώρα, είναι σαν μια αγορά. Μπορεί να πάρεις ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο και μετά από ένα τσουνάμι να χάσει την αξία του. Γνωρίζω που ήρθα.

Η ομάδα προχωράει και οι άλλοι την ακολουθούμε. Χρειάζεται φρένο και στα χειροκροτήματα, δεν γίνεται να είμαστε χαζοχαρούμενοι. Φέτος ας κάνουμε τον αγιασμό όπως τον κάνουμε όταν ήμουν εγώ παίκτης μπας και κάνουμε κάτι καλό τον Μάιο. Οι ομάδες οι μεγάλες πανηγυρίζουν στο τέλος. Αυτή είναι μία αλλαγή».

-ποια είναι η στιγμή που θυμαται από τον ΠΑΟΚ:

«Αξέχαστη θα έλεγα ότι ήταν η πρώτη μου μέρα σαν προπονητής του ΠΑΟΚ. Κάποτε έλεγα βοήθησε με Παναγιά μου να γίνω μία μέρα προπονητής στον ΠΑΟΚ και τώρα έρχομαι για 5η φορά. Αλλά εκείνη η στιγμή ήταν η καλύτερη της ζωής μου».

-για τις Ακαδημίες:

«Από την αρχή ήταν στόχος μου να έχουμε ΠΑΟΚτσάκια από τις Ακαδημίες που να παθαίνουν ζημιά όταν χάνουν. Αυτό μακάρι να γίνει, όχι ότι δεν υπήρχε, απλώς εμείς θα προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι. Αυτό είναι ο ΠΑΟΚ. Να έχουμε δικά μας παιδιά που θα βασιστούμε σε αυτά».

-εάν προβληματίζεται από την παρουσία πολλών παικτών στην Εθνική ομάδα:

«Είναι αρκετό το διάστημα μέχρι τους αγώνες, αλλά έχουμε και το προβληματάκι με τις Εθνικές ομάδες. Και ο Ολυμπιακός το έχει, αλλά ξεκινάει πιο αργά από εμάς. Εγώ πιστεύω στην Εθνική, είμαι φαν του Ελληνα παίκτη, πιστεύω ότι θα προχωρήσει».

-εάν θέλει μεγάλους παίκτες ή όχι στον ΠΑΟΚ

«Μάλλον με περνάς για ηλίθιο λες δηλαδή ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τίτλους χωρίς να έχει κοντά του μεγάλους παίκτες. Τι να διευκρινίσω, κάτι που είναι ψέμα; Πείτε μου ένα, ένα παράδειγμα που είχα πρόβλημα με μεγάλο παίκτη. Βρείτε έναν. Το θέμα όμως δεν ειναι αυτό, το θέμα είναι οι παίκτες που θα έρθουν να είναι μεγάλοι στο γήπεδο, όχι στο όνομα. Το ίδιο πρόβλημα που θα έχει ο Κίτσιου, θα έχει και το μεγάλο όνομα. Εγώ δεν κοροϊδεύω».

Έτοιμος για… μετακόμιση ο Λάζαρος!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από την Μπολόνια στην Παλέρμο, αφού οι δύο ιταλικοί σύλλογοι ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Έτοιμος για… μετακόμιση ο Λάζαρος
Μια… ανάσα από την Παλέρμο παρουσιάζεται ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, στο σημερινό της φύλλο η «Gazzetta dello Sport» αναφέρει ότι οι «ροσανέρο» είναι κοντά σε συμφωνία με την Μπολόνια για την υπόθεση του διεθνούς μεσοεπιθετικού που βρίσκεται στη Βραζιλία για το Μουντιάλ.

Το ρεπορτάζ της γνωστής εφημερίδας υποστηρίζει ότι η Παλέρμο δίνει τους Τζενάρο Τροϊανιέλο και τον Κλαούντιο Τέρζι ως έμψυχα ανταλλάγματα στην Μπολόνια, μαζί με ένα μικρό οικονομικό αντίτιμο.

Αυτό είναι κάτι που θα αποδεχθεί η τελευταία και η μεταγραφή μοιάζει να είναι στην τελική της ευθεία. Πηγή: sport-fm.gr

Ξαναβλέπουν… όνειρο Σπανούλη οι Ισπανοί!!

Ένα χρόνο μετά τη σιγουριά που εξέφραζαν για τη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη στην Μπαρτσελόνα, τα ισπανικά ΜΜΕ επαναφέρουν με ευφάνταστα σενάρια, θέμα αποχώρησης του από τον Ολυμπιακό!

Ξαναβλέπουν… όνειρο Σπανούλη οι Ισπανοί
Η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε μετά τον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ήθελε τον Βασίλη Σπανούλη να σκέφτεται την αποχώρησή του από τους «ερυθρόλευκους», φαίνεται πως δεν άφησε ανεπηρέαστους τους Ισπανούς. Ένα χρόνο μετά τη σιγουριά που εξέφραζαν για τη μεταγραφή του κορυφαίου γκαρντ της Ευρώπης τη τελευταία τριετία στην Μπαρτσελόνα και την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακού που τους άφησε στα… κρύα του λουτρού, νέο δημοσίευμα και συγκεκριμένα της «El Mundo Deportivo», θέτει ξανά θέμα αποχώρησής του.

Το δημοσίευμα, επικαλείται την απογοήτευση του 32χρονου γκαρντ για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ και το γεγονός ότι δέχθηκε κριτική από τον Τύπο και τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων», αλλά και άλλες λεπτομέρειες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι και αλλιώς, ο Σπανούλης από τη στιγμή που ηρέμησε από την πίεση των τελικών, είναι ξεκάθαρο πως θα τιμήσει το συμβόλαιό του με τους πειραιώτες, όμως οι Ισπανοί, με αρκετή δόση φαντασίας αναφέρουν τα εξής:

Ότι υπήρξε ραντεβού του Σπανούλη με τους αδελφούς Αγγελόπουλους μετά τους τελικούς, στο οποίο τους ζήτησε να τον αφήσουν να φύγει! Η απάντηση που εισέπραξε σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν αρνητική, εκτός αν φέρει πρόταση που ικανοποιεί τον σύλλογο. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ, ενώ η εφημερίδα, αναφέρει επίσης, πως ο Σπανούλης κατηγορεί τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού για το ότι δεν προστατεύουν την ομάδα από το παρασκήνιο που υπάρχει στην Ελλάδα. Παράλληλα, ότι δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους που τον έκαναν να ανανεώσει για τρία χρόνια. Μία από αυτές όπως αναφέρει η «El Mundo», είναι να έχει λόγο στις μεταγραφές που κάνει η ομάδα…

Το ευφάνταστο αυτό σενάριο, καταλήγει με το ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και σε αυτή τη περίπτωση η Μπαρτσελόνα είναι πάντα έτοιμη να κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει… Πηγή: sport-fm.gr

Μουντιάλ: Είναι πολλά τα χιλιόμετρα στους ομίλους!!

Ένα infographic με τα χιλιόμετρα που καλείται να κάνει η κάθε ομάδα στους ομίλους του Μουντιάλ παρουσιάζει σήμερα η Bild. Τα περισσότερα οι ΗΠΑ με 14.326 χλμ., μόλις 1.784 χλμ. το Βέλγιο.

Μουντιάλ: Είναι πολλά τα χιλιόμετρα στους ομίλους
Ένα ενδιαφέρον inforgraphic παρουσίασε την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα «Bild», προβάλλοντας τα χιλιόμετρα που καλείται να κάνει η κάθε ομάδα μεταξύ των τριών αγώνων του ομίλου της.

Οι διαφορές είναι τεράστιες ανάμεσα σε κάποιες ομάδες, αφού για παράδειγμα οι ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν καλούνται να κάνουξν 14.326 χιλιόμετρα και το Βέλγιο του Μάρκ Βίλμοτς θα ταξιδέψει μόλις 1.787 χιλιόμετρα για να αντιμετωπίσει Ρωσία, Νότιο Κορέα και Αλγερία.

Η Αγγλία είναι στη μέση του πίνακα, αφού έχει να κάνει 7.190 χιλιόμετρα στα τρία παιχνίδια που θα δώσει (τουλάχιστον) στη διοργάνωση.

Από τις… τυχερές είναι και η Ελλάδα, αφού η «γαλανόλευκη» αποστολή – στο διάστημα των ομίλων – θα διανύσει 5.300 χιλιόμετρα.

Δείτε τον πίνακα της Bild

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Αθώες «περιστερές» οι καταχραστές του Δημοσίου!!

Κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετατρέποντας παρόμοια αδικήματα όπως τη δωροδοκία υπουργών και πρωθυπουργού από κακουργήματα σε πλημμελήματα.

Αθώες «περιστερές» οι καταχραστές του Δημοσίου
«Λαβράκι» έβγαλε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους! Τα μέλη του ΝΣΚ προειδοποιούν για κίνδυνο αθώωσης των καταχραστών του Δημοσίου, αν υλοποιηθεί η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Δικαιοσύνης κατάργηση του ισχύοντος εδώ και 64 χρόνια νόμου.

Ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου, ο οποίος ισχύει από το 1950 (!) επιφυλάσσει βαριές ποινές σε βάρος όσων κλέβουν κρατικό χρήμα.

Αποτέλεσμα των προωθούμενων αλλαγών θα είναι να απαλλαγούν λόγω παραγραφής κατηγορούμενοι, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για σκάνδαλα στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αποκαλυπτική των προθέσεων της (ανασχηματισμένης) κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι η προσπάθεια μείωσης των ποινών που συνδέονται με την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται εμφανής στον νέο Ποινικό Κώδικα που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της Πέμπτης, 12 Ιουνίου, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι με την κατάργηση του επίμαχου νόμου θα υπάρξουν καταλυτικές συνέπειες.

Ειδικότερα, για τις ήδη εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις, ανάμεσά τους και αυτές για τα εξοπλιστικά προγράμματα, θα απαλλαγεί, λόγω παραγραφής, ένας μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων και καταδικασθέντων δημόσιων λειτουργών για οικονομικά αδικήματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, θα «πέσει» στα 5 χρόνια και με τα 3/5 ή την παραγραφή, μπορεί και να αφεθεί ελεύθερος…

Στα χρώματα του Μουντιάλ το άγαλμα του Χριστού!

Έναν πρωτότυπο τρόπο να… τιμήσουν τις ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχαν οι διοργανωτές, φωτίζοντας το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στα χρώματα των 32 χωρών!

Στα χρώματα του Μουντιάλ το άγαλμα του Χριστού
Μοναδική ήταν η χθεσινή βραδιά για όσους βρίσκονται στη Βραζιλία αυτές τις μέρες για να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να φωτίσουν στα χρώματα των 32 ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή και το θέαμα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Όλη η Gazzetta είναι μπλε!!

Η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα στην Ιταλία άλλαξε χρώμα ως ένδειξη στήριξης της εθνικής ομάδας της χώρας στο Μουντιάλ που αρχίζει σήμερα.

Όλη η Gazzetta είναι μπλε!
Ξεχάστε το χαρακτηριστικό χρώμα της!

Η Gazzetta dello Sport το άλλαξε!

Στο σημερινό της φύλλο η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα στην Ιταλία διαφοροποίησε το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στο οποίο εκδίδεται επιλέγοντας το μπλε, της φανέλας της εθνικής ομάδας της χώρας σε μια ένδειξη στήριξης της στο Μουντιάλ.

Δείτε το…

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Οι… αριθμοί της πρεμιέρας!

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά που αφορούν το παιχνίδι της «σελεσάο» με την Κροατία.

Οι… αριθμοί της πρεμιέρας
Ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά που αφορούν το παιχνίδι της πρεμιέρας του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τη διοργανώτρια χώρα να παρουσιάζεται δυνατή – σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών – απέναντι στους Κροάτες.

Διαβάστε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά...

*** Η ομάδα της διοργανώτριας χώρας στα Μουντιάλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα στην πρεμιέρα. 14 νίκες και έξι ισοπαλίες, στα προηγούμενα ματς.

*** Στα οχτώ εναρκτήρια παιχνίδια των τελευταίων δώδεκα Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ένα γκολ.

*** Η Βραζιλία συμμετέχει για 20η φορά σε Μουντιάλ. Είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις και έχει το ρεκόρ των πέντε κατακτήσεων.

*** Η «σελεσάο» είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (67) και τέρματα (210) στα Μουντιάλ.

*** Η Βραζιλία έχει νικήσει στα οχτώ από τα εννιά τελευταία παιχνίδια σε επίπεδο ομίλων, ενώ σε ένα από αυτά έχει έρθει ισόπαλη. Η τελευταία της ήττα χρονολογείται στις 23 Ιουνίου 1998 από τη Νορβηγία (2-1).

*** Η Κροατία έχει δεχθεί έντεκα γκολ σε 13 παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο που συμμετάσχει (0,85 τέρματα ανά ματς). Είναι η καλύτερη επίδοση μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό Μουντιάλ.

*** Ομάδα των… κόκκινων καρτών η Κροατία! Οι γείτονές μας συνηθίζουν να δέχονται κόκκινες κάρτες στα παιχνίδια στο πλαίσιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχουν αγωνιστεί. Συνολικά έχουν αποβληθεί έξι παίκτες τους στα τελευταία εννιά ματς που έχουν δώσει.

*** Η Βραζιλία είχε νικήσει 1-0 την Κροατία στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Αυτό έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Κακά.Πηγή: sport-fm.gr

Βραζιλία – Κροατία… και καλή αρχή!!

Η Βραζιλία –ως διοργανώτρια- υποδέχεται την Κροατία στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ σήμερα στις 23:00.

Βραζιλία – Κροατία… και καλή αρχή!
Η διοργανώτρια, Βραζιλία υποδέχεται την Κροατία στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ στις 23:00.

Η παρέα του Νεϊμάρ ρίχνεται στη μάχη της διοργάνωσης υπό τα βλέμματα των χιλιάδων συμπατριωτών της και με αυξημένο άγχος.

Άγχος όχι απλώς για μια καλή παρουσία στο Μουντιάλ αλλά την κατάκτησή του, κάτι που θεωρούν όλοι λογικό στη χώρα του καφέ καθώς η διοργάνωση πραγματοποιείται στο «σπίτι» τους.

Στη Βραζιλία ο Σκολάρι δεν αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα. Αναμένεται να παρατάξει και πάλι την ομάδα του με το 4-2-3-1 που επιλέγει και στα φιλικά παιχνίδια, με τον Νεϊμάρ να αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας και να αγωνίζεται, τυπικά στο άκρο αλλά ουσιαστικά να έχει ελεύθερο ρόλο.

Ο Φρεντ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης με τον Χουλκ στο ένα άκρο και τον Όσκαρ στον άξονα.

Αντίθετα η Κροατία θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάριο Μάντζουκιτς μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με την Ισλανδία τον Νοέμβριο και θα εκτίσει σήμερα.

Μέχρι τώρα οι δύο ομάδες έχουν δώσει μεταξύ τους δύο παιχνίδια. Σε κανένα από αυτά δεν έχει νικήσει η Κροατία. Η Βραζιλία έχει πάρει μια νίκη και το άλλο ματς έχει έρθει ισόπαλο.

Βραζιλία – Κροατία!
Γήπεδο: Αρένα Κορίνθιανς, Σάο Πάολο
Ώρα Έναρξης: 23:00
Διαιτητής: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)Πηγή: sport-fm.gr

«Τέσσερα εκατ. ευρώ για Καπέλ»

Πρόταση ύψους 4 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την απόκτηση του Ντιέγκο Καπέλ, όπως γράφει σήμερα η πορτογαλική «Record».

«Τέσσερα εκατ. ευρώ για Καπέλ»
Στο προσκήνιο επανέρχεται για τον Ολυμπιακό η περίπτωση του Ντιέγκο Καπέλ. Συγκεκριμένα, η πορτογαλική εφημερίδα «Record» υποστηρίζει ότι οι Πειραιώτες κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Δεν αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ που θα ήθελε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά η νέα προσφορά φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ. Τον παίκτη φέρεται να έχει εισηγηθεί ο Μίτσελ, αφού οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και στη Σεβίλλη.

Εκτός από τους «ερυθρόλευκους» ο 26χρονος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Στόουκ Σίτι, η οποία παρουσιάζεται έτοιμη να προσφέρει 4,6 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Καπέλ έχει συμβόλαιο ως το 2016 με την Σπόρτινγκ και φέτος έπαιξε σε 31 ματς (έχοντας πετύχει 3 γκολ) σε όλες τις διοργανώσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Η γιορτή αρχίζει!!

Το περιμέναμε! Και πλέον η έναρξή του… απέχει μόνο λίγες ώρες! Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αρχίζει σήμερα με την τελετή έναρξης (21:00) και στη συνέχεια το πρώτο παιχνίδι (23:00)...

Η γιορτή αρχίζει!
Λίγες ώρες απομένουν για την επίσημη έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Σήμερα το απόγευμα αρχίζει η μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με την Τελετή Έναρξης και στη συνέχεια το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης αυτό ανάμεσα στην εθνική ομάδα της διοργανώτριας και την Κροατία.

Η Τελετή…
Η Τελετή Έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 21:00 στο Σάο Πάολο στο γήπεδο της Κορίνθιανς. Σε αυτή –τελικά- αναμένεται να δώσει το «παρών» η Τζένιφερ Λόπες η οποία θα τραγουδήσει το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, αλλάζοντας την αρχική της απόφαση να μην παρευρεθεί.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν το τελετουργικό θα είναι διαφοροποιημένο από αυτά των προηγούμενων διοργανώσεων. Δεν αναμένεται να υπάρξουν ομιλίες από τον επικεφαλής της διοργανώτριας χώρας, στην συγκεκριμένη περίπτωση την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά και τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ φοβούμενοι το γιουχάισμα που μπορεί να υπάρξει.

Οι αντιδράσεις
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έχει στιγματιστεί -πριν καν αρχίσει- από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της χώρας. Διαμαρτύρονται για τα μεγάλα ποσά τα οποία θα δαπανήσει για τη διοργάνωση, την στιγμή που θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να επενδυθούν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων αυτών έχουν προγραμματισθεί απεργίες στα αεροδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και οι οδηγοί στα λεωφορεία περιφερειακών πόλεων της χώρας.

Πάντως σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν θα συνεχιστεί η απεργία στο μετρό του Σάο Πάολο.

Τα έργα…
Υπάρχουν έντονοι φόβοι πως λόγω των αντιδράσεων αυτών και των κινητοποιήσεων κάποια έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εκτιμάται ότι το πρόβλημα αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει τακτοποιηθεί. Πηγή: sport-fm.gr

Πάτησε Βραζιλία και η Πορτογαλία! (pics)

Στη Βραζιλία βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η αποστολή της Πορτογαλίας, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κλέβει την παράσταση από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας του Πάουλο Μπέντο.

Πάτησε Βραζιλία και η Πορτογαλία (pics)
Αντίστροφα μετρά πλέον η Πορτογαλία για την πρεμιέρα της στο Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία, αφού οι Ίβηρες βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες στη Βραζιλία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του έφτασαν (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στη χώρα του καφέ, έχοντας ως στόχο να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε όσο περισσότερο γίνεται, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε», τόνισε αρχικά ο Πάουλο Μπέντο και πρόσθεσε: «Είχαμε κάποιες δυσκολίες σε ορισμένα σημεία. Πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο για εμάς, αλλά το έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν».

Οι Πορτογάλοι έφτασαν στη Βραζιλία και τους υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τους υποδέχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο, με τον Ρονάλντο να κλέβει τις εντυπώσεις από τους υπόλοιπους.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» και τους δύο!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την επισημοποίηση της παραμονής του Ράφαελ στον Παναιτωλικό, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να προχωρούν και την υπόθεση του Ανέν.

«Κλείνει» και τους δύο
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της παραμονής του Ράφαελ Μπρακάλι για τον Παναιτωλικό.

Οι Αγρινιώτες είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα και εκείνο που απομένει είναι να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του.

Εκτός απροόπτου, ο 33χρονος πορτιέρο θα φοράει και του χρόνου την κυανοκίτρινη φανέλα.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του συλλόγου είχαν νέα επαφή με την Μπράγκα για την υπόθεση του Ανέν.

Ο Γάλλος αμυντικός παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στον Παναιτωλικό, αλλά απομένει η συγκατάθεση της πορτογαλικής ομάδας για να κλείσει και αυτό το θέμα.

Στις προσθήκες πλέον σε πρώτο πλάνο περνάνε περιπτώσεις παικτών από τη Λατινική Αμερική, ενώ από την ελληνική αγορά επικεντρώνουν σε παίκτες όπως οι Καρυπίδης, Κόρμπος, Ναβάρο, Σαρακατσάνος.
Πηγή: sport-fm.gr

«Με στόχο την πρόκριση»!

Το σύνθημα για τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το οποίο αρχίζει σήμερα, έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μέσω της SportDay.

«Με στόχο την πρόκριση»!
Αποφασισμένοι είναι οι Έλληνες διεθνείς να πετύχουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως τονίζει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη SportDay.

Ο 33χρονος επιθετικός εκφράζει την ελπίδα η «γαλανόλευκη» να φτάσει μακριά, αποτελώντας μία από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης. Τι είπε για το ματς της πρεμιέρας του τρίτου ομίλου με την Κολομβία.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σαλπιγγίδης στη SportDay

Ολοι λένε ότι είναι ένα γκρουπ ισορροπημένο. Σημαίνει αυτό ότι μια ομάδα όπως εμείς μπορεί να έρθει από πρώτη μέχρι τέταρτη;

«Ναι, πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένα γκρουπ για το οποίο δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει απόλυτο φαβορί. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για τις τέσσερις ομάδες και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα».

Εχεις πετύχει το πρώτο ελληνικό γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ, αλλά και το πρώτο ελληνικό γκολ στο Euro 2012. Μήπως έρχεται η ώρα να τριτώσει το καλό;

«Δεν το σκέφτομαι καν αυτό, θέλω πάνω απ' όλα να έχω την υγειά μου και να μπορώ να είμαι μέλος της ομάδας και να σκέφτομαι μόνο τη δική της, συνολική επιτυχία. Εννοείται ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα είναι ευχής έργον, πετυχαίνοντας γκολ, να βοηθήσω την ομάδα μου προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Φερνάντο Σάντος έχει πει ότι αυτή η τρίτη φορά σε Μουντιάλ ίσως είναι και η... φαρμακερή, δηλαδή ότι ίσως ήρθε η ώρα να περάσουμε για πρώτη φορά στον επόμενο γύρο. Συμφωνείς με αυτή την εκτίμηση;

«Μακάρι να βγει αυτό στην πράξη. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε προ- γνωστικά ούτε να μαντέψουμε το μέλλον. Αυτό που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας είναι ότι δεν πάμε στο Μουντιάλ απλά για τη συμμετοχή, αλλά για να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Ισχύει εδώ το κλασικό σλόγκαν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»;

«Ολα είναι σχετικά. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα. Για εμάς είναι σημαντικό στο πρώτο ματς να μη χάσουμε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατέβουμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Πάντως, ακόμα κι αν δεν νικήσουμε και τελειώσει το ματς με ισοπαλία, δεν τελειώνει τίποτα βαθμολογικά και όλα είναι ανοιχτά».

Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι μας κάνει και η ισοπαλία;

«Θέλουμε στο πρώτο παιχνίδι να ξεκινήσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα, ει δυνατόν τη νίκη, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, η ισοπαλία δεν είναι κακό σκορ για πρεμιέρα. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν πας για δύο αποτελέσματα, πας πάντα με πρώτο στόχο τη νίκη».

Ποιο είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ;

«Νομίζω ότι η Βραζιλία, η Γερμανία και η Ισπανία έχουν τον πρώτο λόγο».

Και ευχάριστη έκπληξη στο τουρνουά;

«Μακάρι να είναι η Ελλάδα! Ναι, σαν ευχάριστη έκπληξη θα έβλεπα την Ελλάδα!».

Να περιμένουμε να δούμε στο Μουντιάλ την Εθνική των μπαράζ;

«Να περιμένει ο κόσμος να δει μια ομάδα που θα είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για την πρόκριση και θα διεκδικήσει νίκες και στα τρία παιχνίδια. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο ως ομάδα και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Διαβάστε στη σημερινή (12/06) όλα τα θέματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει…

Μετά τον Μπαρτζώκα, ο Στράτος και οι άλλοι!

Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Στράτο Περπέρογλου, αλλά και η επέκταση συμβολαίων σε Πρίντεζη και Μάντζαρη είναι στο προσκήνιο στον Ολυμπιακό. Υπομονή για Ντιλέινι και Χάινς, φήμες για Βεζένκοφ.

Μετά τον Μπαρτζώκα, ο Στράτος και οι άλλοι
Το θέμα του προπονητή «έκλεισε» και ο Ολυμπιακός θα πορευτεί και τη νέα σεζόν με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Πλέον τίθεται επί τάπητος ο σχεδιασμός για την ερχόμενη περίοδο και όχι μόνο.

Πρώτο θέμα στην ερυθρόλευκη ατζέντα είναι αυτό του Στράτου Περπέρογλου, με τον οποίο θα υπάρχει συνάντηση άμεσα. Ο παίκτης έχει πρόταση για δύο χρόνια με 750.000 ευρώ ετησίως από την Αναντολού Εφές, αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό προτού αποφασίσει. Οι Πειραιώτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν προσπάθεια να τον κρατήσουν, αλλά μένει να φανεί αν αυτή θα κριθεί αρκετή από τον Περπέρογλου. Σε περίπτωση που δεν παραμείνει, μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάστασή του είναι ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Από εκεί και πέρα, στις προθέσεις της ΚΑΕ είναι να καλέσει αρκετά νωρίτερα από τη λήξη των συμβολαίων τους το επόμενο καλοκαίρι τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη για συζητήσεις. Πρόκειται για πολύτιμα στελέχη της ομάδας και ο Ολυμπιακός θέλει να τους «δέσει» γνωρίζοντας πως ήδη για αμφότερους υπάρχει ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά, στόχος είναι η απόκτηση ενός γκαρντ κι ενός σέντερ κλάσης. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, αλλά ταυτόχρονα ακριβοί και δύσκολοι: ο Μάλκολμ Ντιλέινι και ο Κάιλ Χάινς. Οι δύο υποθέσεις θα χρειαστούν χρόνο, αφού ο μεν Αμερικανός γκαρντ θα περιμένει να τελειώσει τις υποχρεώσεις του στους τελικούς με την Μπάγερν για να αξιολογήσει τις προτάσεις που έχει («ψήνεται» πολύ να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά τον θέλουν πάρα πολλές ομάδες), ο δε συμπατριώτης του σέντερ έχει συμβόλαιο και για του χρόνου με την ΤΣΣΚΑ κι όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του νέου προπονητή της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, φήμες από τη Θεσσαλονίκη-που δεν έχουν επιβεβαιωθεί-θέλουν και τον Ολυμπιακό (μετά τον Παναθηναϊκό) να έχει μπει στο κόλπο της απόκτησης του Αλέξανδρου Βεζένκοφ από τον Άρη. Ο 19χρονος Βούλγαρος φόργουορντ έχει buy out 250.000 ευρώ στο συμβόλαιό του και είχε απασχολήσει και πέρσι τους Πειραιώτες. Πηγή: sport-fm.gr

Έκανε… πίσω για Χακόμπο!!

Αρνητική τροπή είχε για τον Σανθ Χακόμπο το ενδεχόμενο να επαναδραστηριοποιηθεί στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά από σχετική… έρευνα διαπίστωσε ότι το κλίμα δεν είναι καλό για τον Ισπανό.

Έκανε… πίσω για Χακόμπο
Πριν από μία εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον Σανθ Χακόμπο.

Ο έμπειρος τεχνικός του ΠΑΟΚ εκτιμά τον Ισπανό τερματοφύλακα για τις ικανότητές του και ήθελε να τον δοκιμάσει εν όψει της νέας σεζόν.

Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο 61χρονος προπονητής έκανε σχετική έρευνα στα αποδυτήρια και τη διοίκηση του συλλόγου, διαπιστώνοντας ότι το κλίμα δεν είναι και πολύ καλό για τον ιδιόρρυθμο γκολκίπερ.

Συγκεκριμένα, είδε ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ στα αποδυτήρια και έτσι αποφάσισε να κάνει πίσω στην αρχική του σκέψη.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τον Χακόμπο να είναι έτοιμος να επαναπατριστεί, αφού ενδιαφέρον για την απόκτησή του φέρεται να έχει εκδηλώσει η Τενερίφη που παίζει στη Segunda Division.

Εν τω μεταξύ, η SportDay υπογραμμίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη στο θέμα της επικείμενης ανανέωσης του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη, αν και υπάρχει σχετική φημολογία.

Μάλιστα, ο διεθνής επιθετικός παρουσιάζεται… ξενερωμένος για την κατάσταση και περιμένει ακόμα μία ενημέρωση από την ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει ο Καλάθης, ακολουθεί «παιδομάζωμα»

Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Ποιοι οι πρώτοι στόχοι του «παιδομαζώματος». Είδε τους νέους ο Ιβάνοβιτς.

Πλησιάζει ο Καλάθης, ακολουθεί «παιδομάζωμα»
Η απόκτηση του Νικ Καλάθη αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό και φαίνεται πως η επιστροφή του είναι πιο κοντά από ποτέ.

Με τον παίκτη υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και του έχει γίνει άκρως δελεαστική πρόταση, με χρήματα που αγγίζουν τις αποδοχές που είχε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (1,4 εκατ. ευρώ). Ο 25χρονος γκαρντ έχει δικαίωμα μέχρι το τέλος του μήνα να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τους Γκρίζλις, το οποίο προβλέπει να εισπράξει μόλις το 1/4 της πρότασης του Παναθηναϊκού, ενώ συν τοις άλλοις έχει να εκτίσει και ποινή 13 αγώνων στο ΝΒΑ από παράβαση του κώδικα ντόπινγκ, κάτι που μειώνει τις «μετοχές» του. Η τελική απάντηση του Καλάθη αναμένεται σύντομα.

Στο μεταξύ, την ώρα που εκκρεμούν αποχωρήσεις-εκπλήξεις από την ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα επενδύσει στο νέο αίμα του ελληνικού μπάσκετ. Το είπε ξεκάθαρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και φάνηκε στην πράξη από την παρουσία χθες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο ΟΑΚΑ και στην προπόνηση της Εθνικής Νέων στο κλειστό του Αγίου Θωμά για να δει από κοντά και να συνομιλήσει με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Διαμαντάκο.

Οι «πράσινοι» πέραν των πιο έτοιμων Αλέξανδρου Βεζένκοφ και Λευτέρη Μποχωρίδη που ανήκουν στον Άρη, έχει βάλει στο στόχαστρο τον 17χρονο σέντερ Γιώργο Παπαγιάννη (παίζει σε λύκειο της Πενσυλβάνια) που είναι περιζήτητος από πολλά κολέγια των ΗΠΑ και τον 16χρονο γκαρντ του Κρόνου Μιχάλη Λούντζη. Ασφαλώς το πλάνο προβλέπει και την προσθήκη ξένων, αρχικά ενός γκαρντ κι ενός σέντερ. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές για τον αντι-Λυμπερόπουλο και… Λάζοβιτς!

Άμεσα θα αντικατασταθεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει επαφές με τους κ.κ. Τσιάρτα και Σαβέφσκι. Τελειώνει άμεσα (θετικά ή αρνητικά) του Λάζοβιτς.

Επαφές για τον αντι-Λυμπερόπουλο και… Λάζοβιτς
Μεγάλη ήταν η έκπληξη που προκλήθηκε από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Νίκου Λυμπερόπουλου από την ΑΕΚ.

Πλέον στην «Ένωση» ψάχνουν τον αντικαταστάτη του μέχρι πρότινος τεχνικού διευθυντή, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει αρχίσει ήδη τις πρώτες επαφές.

Ψηλά στη σχετική λίστα είναι ο Βασίλης Τσιάρτας και ο Τόνι Σαβέφσκι, δύο άνθρωποι που έχουν γράεψι τη δική τους ιστορία στον σύλλογο.

Μάλιστα, ο πρώτος προβάλει ως φαβορί, αφού οι σχέσεις του διοικητικού ηγέτη του «Δικεφάλου» με τον «μάγο» είναι άριστες και είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην παραμονή του Κορδέρο την περσινή σεζόν.

Ο λόγος για τον οποίο ο Τσιάρτας έχει το προβάδισμα έναντι του Σαβέφσκι, ο οποίος επίσης χαίρει της εκτίμησης του Μελισσανίδη, είναι πως έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτή τη θέση, αφού έχει λειτουργήσει και ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών σε αρκετές περιπτώσεις.

Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο της έκπληξης στη συγκεκριμένη υπόθεση, με τον Ίλια Ίβιτς να είναι ο πιθανός διάδοχος του Λυμπερόπουλου.

Τελειώνει του Λάζοβιτς

Με τις εξελίξεις στην παραπάνω υπόθεση, τα μεταγραφικά έχουν πάει λίγο πίσω για την «Ένωση», εκτός από το θέμα του Ντάνκο Λάζοβιτς.

Η ΑΕΚ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Σέρβο επιθετικό και περιμένει άμεσα (θετικά ή αρνητικά) την τελική του απάντηση για να γνωρίζει αν θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μικρή διαφορά στο οικονομικό και θα χρειαστεί η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να καταθέσει μία βελτιωμένη πρόταση για να πείσει τον παίκτη να υπογράψει.
Πηγή: sport-fm.gr

Σύντομα του στόπερ, αργεί του «Κάρα»

Με στόχο τις επόμενες δέκα μέρες να έχει κλείσει ο βασικός στόπερ για τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Νταμπίζας άρχισε τις σχετικές επαφές. Μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής πάει του Καραγκούνη.

Σύντομα του στόπερ, αργεί του «Κάρα»
Τις επαφές για την απόκτηση του βασικού κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, έχει αρχίσει ο Νίκος Νταμπίζας.

Στο «τριφύλλι» είχαν έτοιμη λίστα με υποψήφιους στόπερ, στην περίπτωση που δεν έμενε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, και πλέον ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου ψάχνει για παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό, που μένουν ελεύθεροι και μπορούν με ένα συμβόλαιο κοντά στις 300-350.000 ευρώ να έρθουν στην ομάδα.

Όπως γράφει η SportDay, ο Νταμπίζας μιλάει ήδη με κάποιους ποδοσφαιριστές και βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους τους, έχοντας ως στόχο η υπόθεση να κλείσει το επόμενο δεκαήμερο.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Καραγκούνης ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως αυτή τη στιγμή είναι αφοσιωμένος στην Εθνική Ελλάδα και οι τελικές επαφές για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα θα γίνουν μετά το τέλος των υποχρεώσεων της «γαλανόλευκης» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Αρα η υπόθεση του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παίρνει παράταση μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Πρόθεση του «τριφυλλιού» είναι να μην εξελιχθεί σε… σίριαλ, καθώς έχει γίνει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση στον Καραγκούνη και θα του ζητήσει άμεση απάντηση μετά το Μουντιάλ, ώστε να μην υπάρξει νέα παράταση.Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για Ελαμπντελαουί!!

Ο Ολυμπιακός φέρεται να μιλάει με τον δεξιό μπακ, Ομάρ Ελαμπντελαουί, όπως υποστηρίζουν στη Νορβηγία. Ποιος είναι ο 23χρονος διεθνής μπακ.

«Ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για Ελαμπντελαουί
Ακόμη μία έκπληξη ετοιμάζεται να κάνει στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός, ύστερα από την επικείμενη ανακοίνωση της απόκτησης του Γκεβόργκ Γκαζαριάν.

Σύμφωνα με τον Τύπο στη Νορβηγία, στο μεταγραφικό στόχαστρο των Πειραιωτών βρίσκεται ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και, μάλιστα, τονίζεται ότι είναι σε συζητήσεις μαζί του.

Ο 23χρονος μπακ φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» των Πειραιωτών για το δεξί άκρο της άμυνας, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Σαλίνο και ο Παπάζογλου που έπαιξε φέτος σε αυτή τη θέση παραμένει άγνωστο αν θα μείνει στην ομάδα.

Ο διεθνής Νορβηγός είναι επιθετικός μπακ, καθώς χρησιμοποιείται και ως εξτρέμ και έχει μείνει ελεύθερος από την Αϊντραχτ Μπραουνσβάικ, στην οποία είχε 29 συμμετοχές (ένα γκολ και δύο ασίστ).

Το συμβόλαιό του δεν έληγε φέτος, όμως είχε ειδικό όρο στην περίπτωση που υποβιβαζόταν η γερμανική ομάδα, κάτι τελικά που έγινε και ο παίκτης μπορεί να επιλέξει πλέον τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο Ελαμπντελαουί ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σκέιντ και γρήγορα τον ανακάλυψε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τον πήρε αρχικά στη δεύτερη ομάδα της και το 2012 τον έδωσε δανεικό στη Φέγενορντ.

Μετά από έξι μήνες τον έδωσε στην Μπραουνσβάικ και πέρσι το καλοκαίρι τον παραχώρησε στη γερμανική ομάδα, κρατώντας ένα ποσοστό μεταπώλησης. Αυτό, όμως, παύει να ισχύει από τη στιγμή που ο Νορβηγός μένει ελεύθερος. Πηγή: sport-fm.gr

Ο... Ροναλντίνιο υποκλίθηκε στον Μέσι!! (video)

Ένας «σωσίας» του Ροναλντίνιο επισκέφτηκε την προπόνηση της Αργεντινής και υποκλίθηκε στον Μέσι, ο οποίος γέλασε με την ψυχή του.

Ο... Ροναλντίνιο υποκλίθηκε στον Μέσι (video)
Επισκέπτη είχε η προπόνηση της εθνικής Αργεντινής ενόψει του Μουντιάλ.

Ένας Βραζιλιάνος που μοιάζει πολύ στον Ροναλντίνιο θέλησε να δει από κοντά τον Λιονέλ Μέσι και μάλιστα υποκλίθηκε μπροστά του.

Φυσικά ο αστέρας της Μπαρτσελόνα αντιλήφθηκε γρήγορα την ομοιότητα κι άρχισε να γελάει.


Πηγή: sport-fm.gr

«Ζοτς, ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα»

Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί Παναθηναϊκό χωρίς Ομπράντοβιτς; Κι όμως σαν σήμερα πριν δύο χρόνια ο Ζοτς είπε αντίο στην «οικογένειά» του, στην «ομάδα» του. Η επιστροφή και το «εις το επανιδείν φίλε».

«Ζοτς, ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα»
Αν υπάρχει έστω ένας φίλος του Παναθηναϊκού που δεν ένιωσε να «ραγίζει» η (παναθηναϊκή) καρδιά του στις 12 Ιουνίου το 2012, όταν ανακοινώθηκε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φεύγει απ’ την ομάδα, να... σηκώσει το χέρι. Κανείς έτσι; Προχωράμε...


Πέρασαν κιόλας (ακριβώς) δύο χρόνια. Από εκείνη την μέρα που ΚΑΕ και Ζοτς γνωστοποιούσαν από κοινού το διαζύγιο. Από εκείνη την μέρα που η σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, ο μίδας, ο άνθρωπος που επί 13 χρόνια ό,τι έπιανε μετατρεπόταν σε χρυσό, έψαχνε για νέο «σπίτι» (όχι νέα «οικογένεια»).

«Νιώθω και είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Ήταν η ΟΜΑΔΑ μου και το ΣΠΙΤΙ μου για 13 χρόνια κι αυτό θα μείνει έτσι σε όλη μου τη ζωή. Πήρα μια ΠΟΛΥ –μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη απόφαση» ήταν κάποια απ’ τα λόγια του Σέρβου τεχνικού τότε που αποτυπώνουν πλήρως τι σήμαινε (και τι σημαίνει ακόμα) για τον ίδιο το τριφύλλι.

Το γιατί έφυγε έχει άραγε –πλέον- σημασία; Το αποτέλεσμα μετράει. Ένας οργανισμός που έμαθε να ζει και να αναπνέει με τον Ομπράντοβιτς παρόντα, έπρεπε να μάθει από εκείνη την 12η του Ιουνίου να λειτουργεί αλλιώς. Χωρίς τον άνθρωπο που ανακύρηξε τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης (πάντα σε συνδυασμό με την οικογένεια Γιαννακόπουλου). Χωρίς τον άνθρωπο που σήκωσε 5 Ευρωλίγκες, 11 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα. Χωρίς τον άνθρωπο που έβγαινε απ’ την φυσούνα και το ΟΑΚΑ (των 5.000, των 15.000, των... 25.000 φιλάθλων) σηκωνόταν στο πόδι για να τον χειροκροτήσει. Ένα τελετουργικό τόσο αγνό, τόσο παναθηναϊκό.



Κι αφού άπαντες –άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο- ξεπέρασαν σιγά-σιγά το σοκ, είχαν ένα πράγμα στο μυαλό τους. Πότε ο Ζοτς θα γυρίσει σπίτι του. Έστω σαν αντίπαλος. Και η μοίρα είναι τόσο ύπουλο πράγμα, που στην πρώτη του χρονιά στη Φενέρμπαχτσε, έκανε τα... κουμάντα της. Παναθηναϊκός και Φενέρ αντίπαλοι στην Ευρωλίγκα...

Πριν λίγους μήνες λοιπόν (20/3/2014), ο Ομπράντοβιτς επέστρεψε σε μια συγκλονιστική βραδιά στο ΟΑΚΑ. Από που να το... πιάσεις; Απ’ τα ελληνικά που μίλησε και την αγάπη που έδειξε προς πάντες; Απ’ το κλάμα του Θανάση Γιαννακόπουλου; Απ’ τη λαϊκή απαίτηση να τον φέρει πίσω ο Δημήτρης (Γιαννακόπουλος);



Αντί επιλόγου...

«Αισθανόμαστε τον Ομπράντοβιτς σαν μέλος της οικογένειας μας και νιώθουμε πως στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν. Για αυτό δεν του λέμε αντίο, αλλά ‘εις το επανιδείν φίλε’», είχε πει μεταξύ άλλων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή της πριν ακριβώς από δύο χρόνια. Ποιος ξέρει...;

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν ήρθε το 1999...

inner

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν έφυγε το 2012 (10 μέρες πριν το αντίο περιτριγυρισμένος από κόσμο μετά την απώλεια του πρωταθλήματος)...

inner

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν επέστρεψε το 2014 (ως αντίπαλος)

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Για τη Βραζιλία, ρε γαμώτο!!

"Σκυλίσια Μέρα" για τη Βραζιλία σήμερα, με την έναρξη του Μουντιάλ και τον αγώνα της διοργανώτριας. Είπαμε, λοιπόν, να ομορφύνουμε κι άλλο τη ζωή μας με τα γενέθλια της πιο όμορφης Βραζιλιάνας…
Σήμερα ξεκινάει το Μουντιάλ της Βραζιλίας, σαν σήμερα γεννήθηκε και η Βραζιλιάνα θεά Αντριάνα Λίμα. Η οποία, άλλωστε, με διάφορες διαφημίσεις και φωτογραφίσεις έχει συνδυάσει ήδη αρκετά την παρουσία της με το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η Λίμα είναι από τις πιο όμορφες γυναίκες στον πλανήτη. Εκτυφλωτική! Θεωρείται από τα κορυφαία σούπερ μοντέλα του πλανήτη, ξεκινώντας την καριέρα της από τα 15 της χρόνια.
Τα έσοδά της κατ΄ έτος ξεπερνάνε τα 7 εκατομμύρια δολάρια. Γεννήθηκε στη Βραζιλία σαν σήμερα, το 1981 και μέσα σ΄ όλα έχει πάρει μέρος και σε αρκετές ταινίες και σειρές.
Η σχέση της, μάλιστα, με τον αθλητισμό έγινε πιο έντονη όταν παντρεύτηκε τον Σέρβο μπασκετμπολίστα Μάρκο Γιάριτς, με τον οποίο χώρισε πριν από έναν μήνα μετά από πέντε χρόνια γάμου. 
Πηγή: sportdog.gr

MLS: «Άκυρο» στον Μπέκαμ!

Η δημοτική επιτροπή του Μαϊάμι απέρριψε πρόταση του Ντέιβιντ Μπέκαμ για χτίσιμο γηπέδου στο κέντρο της πόλης της Φλόριντα.
Μάλιστα, ο δημοτικός επίτροπος, Μαρκ Σάρνοφ, συνάντησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, για να του εξηγήσει προσωπικά πως διατηρεί τη στήριξη του δήμου, αν και δεν θα επιτραπεί κατασκευή γηπέδου που θα φιλοξενήσει τη νεοσύστατη ομάδα του Μαϊάμι στο MLS στο κέντρο της πόλης, παρά τη γενναία οικονομική προσφορά του Μπέκαμ και των συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμος αντιπρότεινε χτίσιμο γηπέδου κοντά στο γήπεδο των Μαϊάμι Μάρλινς του MLB. Από την πλευρά τους, οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον απέλυσαν τον Τζον Χάκσγουορθ με αφορμή τη μέτρια πορεία της «ένωσης» στο φετινό πρωτάθλημα της βορειοαμερικανικής λίγκας και όρισαν τον Τζιμ Κάρτιν στη θέση του προσωρινού προπονητή.
Πηγή: onsports.gr