Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ποιος θα τολμήσει να την αδικήσει;

«Ντου από Παντού» για το μουντιάλ της Βραζιλίας και για την εθνική που κανείς διαιτητής δεν θα τολμήσει να την αδικήσει.
Ξεκινάει σε λίγες ώρες το μουντιάλ και σκεφτόμουνα το εξής. Αν θα υπάρξει έστω κι ένας διαιτητής που να τολμήσει να αδικήσει την Βραζιλία.
Θα πει κάποιος «και γιατί ειδικά την Βραζιλία;». Θα εξηγήσω γιατί. Κατ’ αρχήν, εγώ δεν λέω να την σπρώξει. Όπως είχε κάνει η διαιτησία εντελώς προκλητικά για παράδειγμα το 2002 με τη Ν. Κορέα που την έστειλε με το έτσι θέλω στα ημιτελικά.
Όχι. Για 50-50 μιλάω. Και μην μου πείτε ότι είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει του κόσμου τα στραβά σφυρίγματα σε μουντιάλ; Από τα πιο ασήμαντα παιχνίδια μέχρι τα σημαντικότερα. Ακόμα και σε τελικούς.
Ίση μεταχείριση
Παραδοσιακά, λοιπόν, οι διοργανώτριες χώρες έχουν έτσι κι αλλιώς μια τουλάχιστον ίση μεταχείριση από την διαιτησία. Δεν αδικούνται, ειδικά αν είναι υπολογίσιμα μεγέθη στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν φορές που σπρώχνονται κιόλας.
Χειρουργείο
Εγώ δεν ξέρω αν θα πάρει την κούπα η Βραζιλία. Αυτό που βλέπω, όμως, είναι ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί διαιτητής για να την περάσει χειρουργείο. Και δεν είναι μόνο ότι η Βραζιλία είναι Βραζιλία. Είναι και η έδρα. Και κυρίως είναι ο βραζιλιάνικος λαός που έχει βγει στους δρόμους έτσι όπως τον έχει κόψει η λόρδα.
Ούτε κατά λάθος
Δεν γίνεται, λοιπόν, σε μια χώρα που αγαπά παθολογικά το ποδόσφαιρο κι έχει δώσει τα μαλλιοκέφαλά της για την διοργάνωση, με συνέπεια αυτά τα χρήματα να τα στερείται ο λαός, να πάει ο «Χ» διαιτητής και να της κάνει ζημιά. Κατά λάθος, βρε αδερφέ. Το θεωρώ από δύσκολο ως απίθανο. Και ειδικά όσο προχωράει η διοργάνωση. Στα νοκ άουτ. Από τον όμιλο, άλλωστε, θα περάσει εύκολα.
Τρέμει
Και είναι και κάτι άλλο. Το οποίο έχει γραφτεί σε αρκετά ξένα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Ότι η ΦΙΦΑ τρέμει το ενδεχόμενο να αποκλειστεί νωρίς η Βραζιλία. Κι αυτό επειδή φοβάται οικονομικό πατατράκ στην διοργάνωση, αλλά και φούντωμα των κοινωνικών εκρήξεων από την στιγμή που η εθνική θα έχει βγει νοκ άουτ. Θεωρείται, δηλαδή, ότι όσο πιο πολύ μείνει μέσα στο τουρνουά η Βραζιλία, τόσο πιο ήρεμα θα κυλάνε τα πράγματα.
Μακριά
Μερικά απ’ αυτά τα τελευταία, πάντως, εγώ τα ακούω βερεσέ. Και στο φινάλε, η Βραζιλία μια χαρά ομάδα έχει. Ακόμα και σ’ άλλη χώρα να γινόταν το μουντιάλ, πάλι θα μπορούσε να φτάσει μακριά στην διοργάνωση.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: