Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

«Διευκολύνσεις» μετά την τιμωρία στη Σίτι!!

Πέντε, αντί για οκτώ γηγενείς ποδοσφαιριστές θα πρέπει να δηλώσει στο επόμενο Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, που πρόσφατα τιμωρήθηκε από την UEFA για παραβιάσεις του financial fair play.

«Διευκολύνσεις» μετά την τιμωρία στη Σίτι
Μία από τις ομάδες που ένιωσαν πρώτες στο «πετσί» τους κανονισμούς του financial fair play ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» τιμωρήθηκαν με βαρύτατο πρόστιμο (60 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα είναι υποχρεωμένοι στο Champions League της επόμενης περιόδου να δηλώσουν στο ρόστερ 21 ποδοσφαιριστές αντί για 25 που ισχύει κανονικά.

Αρχικά, η UEFA επέμενε από αυτούς τους 21 οι 8 να είναι γηγενείς, δηλαδή να έχουν περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως νέοι σε ομάδες της χώρας. Όπως είναι φυσικό, η Σίτι αντέδρασε θεωρώντας πως θα έπρεπε η υποχρέωση στελέχωσης του ρόστερ με γηγενείς να ακολουθήσει τα νέα δεδομένα και να μειωθεί. Το αίτημα αυτό της αγγλικής ομάδας βρήκε υποστηρικτή και τη FIFPro, την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, που υποστήριξε πως αν δεν υπάρξει αλλαγή, ουσιαστικά αυτό θα σημάνει και τιμωρία για τους ίδιους τους παίκτες.

Οι φωνές της κι έτσι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ενημέρωσε ήδη πως θα πρέπει να δηλωθούν 5 στο ρόστερ των 21.
Την ανακοίνωση της απόφασης, που καλύπτει και την Παρί Σεν Ζερμέν, την έκανε ο ίδιος ο Τζιάνι Ινφαντίνο, γενικός γραμματέας της UEFA.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: