Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μαζί έστω και για τριάντα λεπτά...!

O Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr και δίνει απάντηση στο δίλημμα του Φερνάντο Σάντος στον επιθετικό γρίφο της Εθνικής, μερικές ώρες πριν τη σέντρα στο Μουντιάλ.
Μαζί έστω και για τριάντα λεπτά...
Στο μυαλό του Φερνάντο Σάντος υπάρχουν ακόμα ορισμένες ερωτήσεις χωρίς απάντηση. Όπως φανερώνουν οι προβληματισμοί του στα εσωτερικά διπλά η πιο κρίσιμη ερώτηση που μένει αναπάντητη αφορά την θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Αν ήταν διαθέσιμος ο Μήτρογλου του περσινού Νοέμβρη Δεκέμβρη δεν θα υπήρχε ερωτηματικό. Από τότε όμως μέχρι σήμερα ο σέντερ φορ της Φούλαμ σκοράρει μόνο στα εσωτερικά διπλά. Κι αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν φτάνει. Η απάντηση στο ερώτημα δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Μήτρογλου. Αφορά επίσης τον τρόπο παιχνιδιού της Κολομβίας αλλά και τον τρόπο που θα επιλέξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός για να την αντιμετωπίσει.

Ο Φάνης Γκέκας είναι ο παίκτης της μιας επαφής, η συμμετοχή του μέσα στο παιχνίδι περιορίζεται στα απαραίτητα και ουσιώδη. Περιμένει να φτάσει η μπάλα στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ η κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα. Όσες περισσότερες φάσεις δημιουργεί η εθνική τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες του Φάνη να σκοράρει. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι παίκτης με μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Μπορεί να βγει έξω από την περιοχή, να παίξει με πλάτη, να ξεπεράσει έναν αντίπαλο και να δημιουργήσει αριθμητικό πλεονέκτημα. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σωστά μέσα στην περιοχή και να κάνει το γκολ με μία επαφή. Ο Γκέκας μπορεί να φαίνεται ότι "κοιμάται" μέχρι τη μια και μοναδική στιγμή που θα απλώσει το πόδι του για να κάνει το γκολ.

Στην πνιγηρή ατμόσφαιρα με τις μεγάλες θερμοκρασίες και την υψηλή υγρασία αν η εθνική δεν καταφέρει να κρατήσει την μπάλα θα δέχεται απανωτές τις επιθέσεις των Κολομβιανών. Ο Μήτρογλου σε καλή κατάσταση μπορεί και την μπάλα να κρατήσει και φάουλ να κερδίσει έξω από την περιοχή συνδράμοντας τους χαφ. Κατά συνέπεια η συμμετοχή του μπορεί να έχει και χαρακτηριστικά που δεν αφορούν κατ ανάγκην το σκοράρισμα. Ίσως γι αυτό το λόγο παρά το ότι στις τελευταίες δοκιμές και στα δύο τελευταία φιλικά ξεκίνησε ο Γκέκας, ο Φερνάντο Σάντος επιλέξει τον Μήτρογλου. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον χρειαστούμε το γκολ που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν θα έχουμε πετύχει έστω και για τριάντα λεπτά της ώρας δούμε μαζί τους Μήτρογλου Φετφατζίδη.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: