Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι Έλληνες και το Τσάμπιονς Λιγκ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος διατυπώνει στο blog του στο gazzetta μία άποψή του για τον Ολυμπιακό, λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου κυπέλλου.
Θέλω να γράψω δύο πράγματα σήμερα, πριν αρχίσει το Μουντιάλ. Πολύ απλά, γιατί δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις ιδέες μου τα αποτελέσματα κι οι εμφανίσεις της εθνικής στο Μουντιάλ.
Έχω λοιπόν την άποψη ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να έχει στο ρόστερ του, αλλά και στην ενδεκάδα του τη νέα σεζόν όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γιατί καλοί είναι οι ξένοι, κι αυτοί που πολλές φορές κάνουν τη διαφορά, αλλά κι οι άλλοι, που μπορεί να δώσουν λύσεις μέσα στη σεζόν, όμως ο κορμός πρέπει σε ένα μεγάλο κομμάτι του  να είναι ελληνικός.
Κι απλά θέλω να σας υπενθυμίσω κάτι...
Φέτος, που ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από αρκετά χρόνια, είχε πέντε Έλληνες βασικούς (Μανωλά, Σιόβα, Μανιάτη, Σάμαρη, Μήτρογλου), συν τον Χολέμπα, παίκτη της εθνικής Ελλάδας.
Στην αμέσως προηγούμενη φορά που πέρασε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ  (το 2009-10) είχε επίσης πέντε βασικά στελέχη Έλληνες (Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Αβραάμ, Στολτίδη, Μήτρογλου) κι ακόμη και τον Γκαλίτσιο βασικό στα τρία ματς της φάσης των ομίλων!
Και το 2007-08, που ο Ολυμπιακός πέρασε από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε έξι Έλληνες στην πρώτη γραμμή: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος, Άντζας, Πατσατζόγλου, Στολτίδη. Και βέβαια τον Τζόλε.
Για να μην πάω στην άλλη, την πρώτη από τις τέσσερις φορές που ο Ολυμπιακός έπαιξε σε φάση νοκ άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, το 1998-99, όταν είχε Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Αμανατίδη, Ανατολάκη Καραταίδη, Γεωργάτο, Πουρσανίδη, Πασσαλή, Νινιάδη, Καραπιάλη, Αλεξανδρή, Γιαννακόπουλο…
Αλλά να το προχωρήσω και παραπάνω; Ποιες άλλες δύο σεζόν ο Ολυμπιακός στάθηκε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη;
Το 2004—05 (3ος στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ): με Νικοπολίδη, Μαυρογενίδη, Κωστούλα, Ανατολάκη, Πάντο, Βενετίδη, Γεωργάτο, Καφέ, Στολτίδη και φυσικά Τζόλε να είναι στους 14-15 πιο βασικούς.
Και το 2011-12 (3ος στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ): με Τοροσίδη, Αβραάμ, Μανιάτη και Χολέμπας στους βασικούς, τον Φετφατζίδη με το χρυσό γκολ στη Μαρσέϊγ κι ακόμη τον Παπάζογλου να μπαίνει στο 30’ αλλαγή στη Μόσχα, στο 1-0 επί της Ρούμπιν.
Και μόνο τα δεδομένα αυτά να λάβουμε υπόψιν μας, πιστεύει ότι ο καθένας καταλαβαίνει το σκεπτικό μου. Και ασφαλώς θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πολύ καλά κάνει και θέλει ακριβώς όσο το δυνατό πιο πολλούς Έλληνες στην ομάδα του. Και θα πρέπει να συνεχίσει να επιμένει πάρα πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: