Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

«Έξω απ’ τις οπαδικές κόντρες η Εθνική»

Οι όποιες κόντρες υπάρχουν σε συλλογικό επίπεδο θα πρέπει να μείνουν εκτός Εθνικής, όπως τόνισε ο Κώστας Παταβούκας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Τα ‘χει καταφέρει πολύ καλά» το σχόλιό του για τον Κατσικάρη.

«Έξω απ’ τις οπαδικές κόντρες η Εθνική»
Το εγκώμιο του... δουλευταρά Φώτη Κατσικάρη έπλεξε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Παταβούκας. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο προπονητή της Εθνικής, όπως και για τους συναδέλφους του που πλέον έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο είτε σε ομάδες της χώρας μας, είτε στου εξωτερικού.

Ο Παταβούκας ξεκαθάρισε, δε, πως η «επίσημη αγαπημένη» δεν θα πρέπει να επηρεάζεται απ' τις κόντρες ανάμεσα στους «αιωνίους», ενώ ευχήθηκε να λυθούν τα όποια θέματα με τις ασφαλίσεις και να είναι όλοι οι διεθνείς παρόντες, αφού «Η Εθνική μας είναι ικανή για όλα»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Παταβούκα στους 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Υπήρξα για χρόνια συμπαίκτης με τον Φώτση (σ.σ. Κατσικάρη). Ανέκαθεν ήταν παιδί που προσέγγιζε σοβαρά το κάθε θέμα στη ζωή του. Ό,τι έκανε, το έκανε πάντα με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Απ’ τη στιγμή που ασχολήθηκε με την προπονητική, δούλεψε μακριά απ’ το άγχος και την πόλωση του ελληνικού μπάσκετ και τα κατάφερε πολύ καλύτερα. Έδειχνε και ως παίκτης πως θα γίνει καλός προπονητής. Ο τρόπος του παιχνιδιού του ήταν σοφιστικέ, εγκαφαλικός. Χρησιμοποιούσε περισσότερο το μυαλό του απ’ τη δύναμη για παράδειγμα.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στροφή στους Έλληνες προπονητές, που φαίνεται και απ’ τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας μας, ενώ πλέον έχουμε πολλούς και στο εξωτερικό. Διαλέγουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες τεχνικούς της χώρας, κάτι που δείχνει πως η προπονητική στην Ελλάδα πάει καλά. Αυτό οφείλεται και απ’ την άνθιση και συνεχόμενη πορεία –με καθιέρωση στην κορυφή- απ’ το 1987 και μετά.

Όσον αφορά για την Εθνική και το Μουντομπάσκετ, τόνισε: «Ελπίζω να είναι όλοι παρόντες. Ας αφήσουμε την Εθνική έξω απ’ τα σωματεία και τις οπαδικές κόντρες. Κάνει πολύ κακό αυτό στο ελληνικό μπάσκετ. Αν λοιπόν είναι όλοι και δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις ασφάλειες που ακούγεται, η Εθνική μας είναι ικανή για όλα. Έχει κράμα εμπειρίας και νέου ταλέντου που μπορούν σε κάθε διοργάνωση να την πάνε ψηλά. Η σύνθεση της ομάδας δεν έχει καμία σχέση με τη wild card. Είναι πολύ καλύτερη από ομάδες που προκρίθηκαν απ’ το περασμένο Ευρωμπάσκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: