Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ξέσπασαν με τεσσάρα οι «λύκοι» (video)


Η Βόλφσμπουργκ έψαχνε να ξεσπάσει μετά την «τεσσάρα» από την Έβερτον στο Europa League και αυτή που «πλήρωσε» τα… σπασμένα ήταν η Λεβερκούζεν, την οποία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα (4-1).

Ξέσπασαν με τεσσάρα οι «λύκοι» (video)
Υπό άλλες συνθήκες, το παιχνίδι μπορεί να ήταν ντέρμπι. Όταν, όμως, η μια ομάδα παίζει από το 8ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, αυτό είναι δύσκολο να συμβεί. Η Βόλφσμπουργκ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Ντονάτι και έφτασε με άνεση στο επιβλητικό 4-1 επί της Λεβερκούζεν, πανηγυρίζοντας την πρώτη φετινή νίκη της.

Οι «λύκοι», που ήθελαν ένα ξέσπασμα, μετά τη βαριά ήττα με το ίδιο σκορ από την Έβερτον στο Europa League, μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με πέναλτι του Ροντρίγκες στο 8ο λεπτό. Η Μπάγερ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 29’ με τον Ντρμιτς, αλλά μέχρι εκεί.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Βιερίνια έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πάρτι. Στο 63’ ο Ροντρίγκες, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα (4-1), διαμόρφωσε ο Χαντ στο 81ο λεπτό.

Με την νίκη αυτή, η Βόλφσμπουργκ έφτασε τους πέντε βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ η Λεβερκούζεν, που γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα, παρέμεινε στους επτά και έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα, μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής.



All Goals [ Wolfsburg 4-1 Bayer Leverkusen ] 21... από Bundes2014

Αναλυτικά, η 4η αγωνιστική:

Παρασκευή, 19/9
Φράιμπουργκ-Χέρτα 2-2
(30’ Κεμπφ, 79’ Κλάους - 36’, 90+6’ Ρόνι)

Σάββατο, 20/9
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2
(40’ πεν. Τσούπο-Μοτίνγκ, 49’ Ντράξλερ - 15’ Μέιερ, 24’ Ρους)

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 4-2
(14’ Μπάιερ, 45+3’ πεν. Φερχάεχ, 77’ Βέρνερ, 90+3’ Μάταβζ - 3’ Σέλκε, 56’ πεν. Ντι Σάντο)

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 0-2
(15’ Μοντέστε, 84’ Ελιουνούσι)

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 0-0

Πάντερμπορν-Ανόβερο 2-0
(71’ Κατσούνγκα, 90+3’ Στόπελκαμπ)

Μάιντς-Ντόρτμουντ 2-0
(66’ Οκαζάκι, 74’ αυτ. Γκίντερ)

Κυριακή, 21/9
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 4-1
(8’ πεν., 63’ Ροντρίγκες, 45’ Βιερίνια, 81’ Χαντ - 29’ Ντρμιτς)

Κολωνία-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Τρίτη 23/9 (21:00)
Μπάγερν Μονάχου-Πάντερμπορν
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς

Τετάρτη 24/9 (21:00)
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο
Ανόβερο-Κολωνία
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σβηστά» οι πρωτοπόροι!!

Αϊντχόφεν και Άγιαξ συνέχισαν με άνετες νίκες τις υποχρεώσεις τους στην έκτη αγωνιστική της Eredivisie, επικρατώντας άνετα της Φέγενορντ (0-1) και της Καμπούρ (4-0) αντίστοιχα.

«Σβηστά» οι πρωτοπόροι
Τους λόγους που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έδειξαν για ακόμα μια αγωνιστική Αϊντχόφεν και Άγιαξ, που δεν δυσκολεύτηκαν να πανηγυρίσουν στην έκτη στροφή της Eredivisie.

Η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν ξέσπασε στην Καμπούρ με 4-0, μετά το χαμένο ντέρμπι με την Τσβόλε, που της χάλασε το αήττητο που διατηρούσε. Η ευρωπαϊκή νίκη της Πέμπτης επί της Εστορίλ για τους ομίλους του Europa League ανέβασε την ψυχολογία των Ολλανδών, που μπήκαν… φουριόζοι και «καθάρισαν» με γκολ των ντε Γιονγκ (21’), Γουίλεμς (37’), Μπρούμα (78’) και Μέιερ (80). Σ’ αυτό βέβαια συνέβαλε και η αποβολή του Μπίκερ για την Καμπούρ στο 41’, που έδωσε το δικαίωμα στην PSV να διευρύνει το σκορ.

Με φόρα απ’ το ευρωπαϊκό ματς με την Παρί σεν Ζερμέν μπήκε στο γήπεδο και ο Άγιαξ, που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 1-0 της Φέγενορντ στο γήπεδό της. Ο «Αίαντας» μπήκε σαν… άνεμος, προηγήθηκε με γκολ του φαν Ράιν στο 4’ και έκοψε τις ελπίδες της Φέγενορντ για νίκη.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή 19/9

Βίλεμ - Μπρέντα 2-1
(13’ Σαχάρ, 90+1’ Μπράμπερ - 42’ Μάτιτς)

Σάββατο 20/9

Εξέλσιορ - Ντόρντρεχτ 1-1
(51’ Αουσάρ - 85’ Γκόσενς)

Ντεν Χάαγκ - Γκόου Αχέντ Ιγκλς 1-1
(84’ Κράμερ - 60’ αυτ. Ντέρικ)

Φίτεσε - Χέρενφεϊν 1-1
(29’ Προύπερ - 23’ Ουθ)

Κυριακή 21/9

Χέρακλες - Τβέντε 1-4
(16΄ Βέγκορστ-24΄,43΄ Καστάνιος, 44΄ Ζίιγετς, 74΄ Μοκχτάρ)

Άλκμααρ - Τσβόλε 1-0
(72’ Χένρικσεν)

Φέγενορντ – Άγιαξ 0-1
(4’ φαν Ράιν)

Αϊντχόφεν – Καμπούρ 4-0
(21’ Ντε Γιονγκ, 37’ Βίλεμς, 78’ Μπρούμα, 80’ Μάγιερ)

Ουτρέχτη - Γκρόνινγκεν (17.45)

Δείτε την βαθμολογία του ολλανδικού πρωταθλήματος εδώ

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Σάββατο 27/9

Μπτέντα - Άγιαξ (19.30)
Ντόρντρεχτ - Φίτεσε (19.30)
Τσβόλε - Χέρακλες (20.45)
Ντεν Χάαγκ - Άλκμααρ (21.45)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Φέγενορντ (21.45)

Κυριακή 28/9

Εξέλσιορ - Καμπούρ (13.30)
Γκρόνινγκεν - Βίλεμ (15.30)
Τβέντε - Ουτρέχτη (15.30)
Χέρενφεν - Αϊντχόφεν (17.45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους έπιασε στον... ύπνο!!

Ένα γκολ του Μάσα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή ήταν αρκετό για να δώσει στους γηπεδούχους την δεύτερη νίκη (1-0) στο πρωτάθλημα. Ένα… τσουβάλι ευκαιρίες έχασαν οι Αρκάδες.

Τους έπιασε στον... ύπνο
Χαλάλι του… ο Μάσα έβαλε σε θέση οδηγού του τον Αστέρα από το τρίτο λεπτό στο παιχνίδι με την Καλλονή, ενώ παραλίγο να αποβεί μοιραίος, καθώς έχασε δύο τετ α τετ στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να «κλέψουν» την ισοπαλία στο τέλος, αλλά η ήττα με 1-0 είναι... τιμητική για αυτούς. Το δεύτερο τους «τρίποντο» στο πρωτάθλημα πήραν οι Αρκάδες.

Τους έξι βαθμούς έφθασε η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που έχει το απόλυτο στην έδρα του, αλλά δεν έχει κάνει... σεφτέ στα εκτός. Πρώτη ήττα για τους φιλοξενούμενους, που έμειναν στους επτά.

Βασικός έπαιξε ο Τιέ Μπι, ενώ ο ο 38χρονος τεχνικός έκανε μικροαλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, που προερχόταν από την ισοπαλία με την Μπεσίκτας, που πήρε την περασμένη Πέμπτη.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το ματς



Από τους δύο… μονομάχους ο Αστέρας είχε πιο πολύ ανάγκη, καθώς το ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλό, με συγκομιδή τριών βαθμών σε τρία ματς. Σε συνδυασμό με το ότι ήταν γηπεδούχος, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ερχόμενος με φόρα από την Μπεσίκτας, σκόραρε στην πρώτη του καλή προσπάθεια. Ο Ρόλε έκανε μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, την οποία άφησε… πίσω ο Μάσα και αφού ξεπέρασε και το τελευταίο εμπόδιο που είχε μπροστά του, τον Χογκ.

inner

Στο πρώτο μέρος οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να κάνουν πολλές φάσεις. Πάντως, στο δέκατο λεπτό θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και να «δέσουν» το ματς, αλλά ο Μάσα δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του, καθώς ο Χογκ αντέδρασε σωστά σε σουτ του Μάσα. Η μόνη αξιοσημείωτη στιγμή μέχρι την ανάπαυλα ήταν ένα σουτ του Πάρα, ενώ η Καλλονή προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων και στημένων φάσεων, χωρίς όμως να έχει κάτι καλό στα πρώτα 45 λεπτά.

inner

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για τον Αστέρα, με τον Πάρα να αστοχεί από καλή θέση και η ομάδα της Μυτιλήνης απείλησε στο 55’, αλλά ο Χουάνμα αστόχησε. Η απάντηση από τον Αστέρα ήρθε με ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ευκαιρίες μέσα σε ένα τρίλεπτο, αλλά ο σκόρερ, Μάσα ήταν… μοιραίος σε δύο περιπτώσεις, όπως και ο Πάρα στην συνέχεια. Το ίδιο συνέβη με τον πρώην επιθετικό της Λάρισας και στο 71ο λεπτό. Στο τέλος ο Αστέρας έπαιξε με την φωτιά και παραλίγο να… καεί, αλλά ο Κύπρου τελείωσε απρόσεχτα την φάση που του έκατσε στο φινάλε.



Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (Ζησόπουλος 23'), Μουνάφο, Τιε Μπι, Μάσα, Πάρα, Ρόλε (Φερνάντες 82'), Μπαντιμπανγκά (Γιαννιώτας 46').

Στον πάγκο έμειναν οι: Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Ουσέρο, Μπαράλες.

Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Βαλιός (Μίνγκας 74'), Αντιέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (Καμαρά 46'), Κεϊτά, Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουάνμα, Λεοζίνιο (Κύπρου 74').

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων έμειναν οι: Άλεξιτς, Τσαμπούρης, Χωριανόπουλος, Μπαρέρα.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου, με βοηθούς τους Αλέξανδρο Γρέβενη, Ιορδάνη Απτόσογλου.
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποια… πιπίνια; Για τη γιαγιά του!! (video)

Την εικόνα της αγωνιστικής στην Ιταλία έδωσε ο Αλεσάντρο Φλορέντσι που διαμόρφωσε το 2-0 επί της Κάλιαρι κι ανέβηκε στην εξέδρα για να το πανηγυρίσει –όχι με κάνα… πιπίνι, αλλά με τη γιαγιά του!

Ποια… πιπίνια; Για τη γιαγιά του! (video)
Με τον Κώστα Μανωλά να αγωνίζεται και πάλι βασικός και τους Χολέμπας, Τοροσίδη να μένουν στον πάγκο η Ρόμα δεν δυσκολεύτηκε να «καθαρίσει» μέσα σε ένα τρίλεπτο την Κάλιαρι και να πάρει τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Κάλιαρι σε ματς για την τρίτη αγωνιστική της Serie A.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι Ρωμαίοι ήταν καλύτεροι κι έφτασαν δίκαια στη νίκη αφού από την αρχή έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, έχοντας διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα μόλις στο 13’ του αγώνα με τα τέρματα των Ντέστρο και Φλορέντσι. Ωστόσο, ο δεύτερος είναι εκείνος που χάρισε την εικόνα της ημέρας, αφού αμέσως μόλις βρήκε δίχτυα, ανέβηκε στην εξέδρα για να πανηγυρίσει με καμιά σεξοβόμβα, αλλά με τη γιαγιά του που βρέθηκε στο γήπεδο για να καμαρώσει το «βλαστάρι» της!







Κι ενώ το παιχνίδι Τζένοα-Λάτσιο έδειχνε πως θα είχε την ίδια τύχη με το Σασουόλο-Σαμπντόρια (0-0), ήρθε η αποβολή του Ντε Φράι στο 85’ να αλλάξει την αριθμητική ισορροπία υπέρ των γηπεδούχων, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν άμεσα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπερτολάτσι σέντραρε, ο Περότι βρήκε τον Πινίγια κι εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για την ομάδα της Γένοβας.

Η τρίτη αγωνιστική της Serie A:

Σάββατο, 20/9
Τσεζένα-Έμπολι 2-2
(30' Μαριλούντζο, 32' Ντεφρέλ-55' Ταβάνο πέναλτι, 72' Ρουγκάνι)

Μίλαν-Γιουβέντους 0-1
( 71’ Τέβες)

Κυριακή, 21/9
Κιέβο-Πάρμα 2-3
(4’ Ίσκο, 82’ Παλόσι – 65’ 77’ Κασάνο, 75’ Κόντα)

Τζένοα-Λάτσιο 1-0
(87’ Πινίγια)

Ρόμα-Κάλιαρι 2-0
(11’ Κάστρο, 13΄Φλορέντσι)

Σασουόλο-Σαμπντόρια 0-0

Αταλάντα-Φιορεντίνα 19:00
Ουντινέζε-Νάπολι 19:00
Παλέρμο-Ίντερ 21:45
Τορίνο-Βερόνα 21:45

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Τρίτη, 20/9
Έμπολι-Μίλαν 21:45

Τετάρτη, 24/9 (21:45)
Κάλιαρι-Τορίνο
Φιορεντίνα-Σασουόλο
Ίντερ-Αταλάντα
Γιουβέντους-Τσεζένα
Νάπολι-Παλέρμο
Πάρμα-Ρόμα
Σαμπντόρια-Κιέβο
Βερόνα-Τζένοα

Πέμπτη, 25/9
Λάτσιο-Ουντινέζε 21:45
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… Σταντάρ!!

Με φόρα απ’ την ευρωπαϊκή της νίκη η Σταντάρ Λιέγης ξέφυγε απ’ τις γκέλες στο βελγικό πρωτάθλημα -μετά από πέντε ματς χωρίς νίκη- και επικράτησε 2-0 της Μπέβερεν στην 8η αγωνιστική της Jupiler League

Επιτέλους… Σταντάρ!
Η «κατάρα» των επτά χαμένων ματς έσπασε στο ματς της Ευρώπης, όμως η Σταντάρ Λιέγης έδειξε και στο πρωτάθλημα τον καλό της εαυτό.

Μετά τη νίκη της επί της Ριέκα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League οι Βέλγοι επικράτησαν της Μπέβερεν εκτός έδρας με 2-0 στην όγδοη αγωνιστική της Jupiler League.

Η Σταντάρ είχε πάρει την κατηφόρα μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, μένοντας μακριά απ’ τη νίκη για επτά συνεχόμενα ματς σε Βέλγιο και Ευρώπη.

Μετά τη Ριέκα, τα «σπασμένα» πλήρωσε και η Μπέβερεν, με τα γκολ των Τεχέιρα στο 52’ και Εμποκού στο 83’ να ανεβάζουν την Σταντάρ στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του βέλγικου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου
Σαρλερουά - Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-1
(6’ Κιταμπάλα, 86’ Γκάλβες - 54’ Τροϊσί)

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου
Μουσκρόν - Γκενκ 1-2
(86’ Ντιαμπί - 54’ Σισέ, 82’ Μ’ Μπογιό)
Άντερλεχτ - Σερκλ Μπριτζ 3-2
(6’ Μίτροβιτς, 44’ Σουάρες, 80’ Νάγιαρ - 16’ Μπούιλ, 89’ Καμπανάνγκα)
Οστάνδη - Γάνδη 1-3
(43’ Σιανί - 13’ Ουσαλάχ, 84’ Ντεπόιτρε, 90+2’ Ντεγιεγκέρε)
Βέστερλο - Λιρς 6-1
(29’ Γκουνονγκμπέ, 41’/45+2’ Αουλάντ, 53’/73’ Κόφι, 90+1’ Σουτέρντεν - 22’ Χάφεζ)

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου
Μπέβερεν - Σταντάρ 0-2
(52’ Τεχέιρα, 83’ Εμποκού)

Κλαμπ Μπριζ - Κόρταϊκ (19:00)
Λόκερεν - Μαλίν (21:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου
Ζούλτε Βάρεγκεμ - Άντερλεχτ (19:00)
Σερκλ Μπριζ - Βέστερλο (21:00)
Μαλίν - Μπέβερεν (21:00)
Κόρτραϊκ - Μουσκρόν (21:00)
Γκενκ - Σαρλερουά (21:30)

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου
Γάνδη - Λόκερεν (15:30)
Σταντάρ Λιέγης - Λιρς (19:00)
Οστάνδη - Κλαμπ Μπριζ (21:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Της… έκλεισε το σπίτι!!

Η Νταντί Γιουνάιτεντ θριάμβευσε (4-1) στο τοπικό ντέρμπι της πόλης στην έδρα της Νταντί και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Της… έκλεισε το σπίτι!
Με θριαμβευτικό τρόπο πέρασε από το τοπικό ντέρμπι της πόλης η Νταντί Γιουνάιετντ, η οποία νίκησε 4-1 τη Νταντί και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπιλάτε στο 25΄ και αυτό διατηρήθηκε μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Γιουνάτεντ τελείωσε τον αγώνα με τους Ντόου (54΄), Μόρις (59΄), Γουάτσον(79΄) να γράφουν το 4-0. Το μοναδικό που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Στιούαρτ (90+3΄).

Δείτε εδώ την βαθμολογία

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου

Πάτιρκ Θιστλ – Σεντ Μίρεν 1-2
(22’ Ντόλαν – 60’ Μπολ, 90+5’ ΜακΛιν)

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου

Χάμιλτον – Κιλμάρνοκ 0-0
Αμπερντίν – Ρος Κάουντι 3-0
(20’ Ρούνεϊ, 26’ Γκούντγουϊλι, 50’ Πάουλετ)
Ινβερνές – Σεντ Τζόνστον 2-1
(61’ Γουάτκινς, 66’ Κρίστι - 78’ Γκράχαμ)

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου

Νταντί – Νταντί Γιουνάιτεντ
(25΄Μπιλάτε, 54΄Ντόου, 59΄ Μόρις, 79΄ Γουάτσον - (90+3΄) Στιούαρτ)
Σέλτικ – Μάδεργουελ (17:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου

Σεντ Μίρεν – Σέλτικ (14:45)
Ρος Κάουντι – Νταντί (17:00)
Μάδεργουελ – Χάμιλτον (17:00)
Αμπερντίν – Ινβερνές (17:00)
Κιλμάρνοκ – Πάτρικ Θιστλ (17:00)
Νταντί Γιουνάιτεντ – Σεντ Τζόνστον (17:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Λούις Φαν… Παρκ!!

Αυτό δεν είναι άμυνα, είναι παιδική χαρά! Εκμεταλλευόμενη ερασιτεχνικά λάθη στα μετόπισθεν της Μαν. Γιουνάιτεντ, η Λέστερ δεν της γύρισε απλά το ματς, αλλά τη φιλοδώρησε με ξεγυρισμένη πεντάρα (5-3).

Λούις Φαν… Παρκ
Τι να τον κάνεις τον Φαλκάο και τον Ντι Μαρία… Όταν έχεις αμυντικό δίδυμο τον Σμόλινγκ και τον Μπλάκετ, διαπράττεις ιεροσυλία που είναι απίθανο να μην τιμωρηθεί.

Πληρώνοντας αδιανόητα λάθη της άμυνας (και την επιλογή του Λούις Φαν Χάαλ να μην την ενισχύσει ανάλογα) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη σκληρή ήττα από τη Λέστερ (5-3).

Παρόλο που ξεκίνησε με ενδεκάδα που περιείχε όλα τα αστέρια της, παρόλο που ο Φαν Πέρσι επέστρεψε στο σκοράρισμα (από σέντρα του Φαλκάο) και παρόλο που οι Ντι Μαρία και Ερέρα πέτυχαν απίθανα γκολ (με λόμπα και τακουνάκι αντίστοιχα), όλα πήγαν στράφι για τους «κόκκινους διάβολους».

Γιατί ο Ρόχο έκανε λάθος που έφερνε γκολ του Ουγιόα. Ο διαιτητής διέπραττε διπλό «έγκλημα», αγνοώντας επιθετικό φάουλ στον Ράφαελ και δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι (που εξαργύρωσε ο Νιούτζεντ). Και ο Καμπιάσο εκμεταλλευόταν την… ευγένεια της άμυνας και ισοφάριζε σ’ ένα δίλεπτο.

Αυτό ήταν. Η Γιουνάιτεντ έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Κι αφού η άμυνά της δώρισε ένα ακόμα γκολ (στον Βάρντι) κι ένα πέναλτι συν αποβολή (του Μπλάκετ) που αξιοποίησε ο Ουγιόα, οδηγήθηκε σε μια ταπεινωτική ήττα. Αποτέλεσμα που κατέρριψε αρνητικά ρεκόρ (με τον τρόπο που ήρθε) και την άφησε ακόμα πιο μακριά απ’ τις πρώτες θέσεις.

Κάτι που συνέβη βέβαια και με την Τότεναμ. Διότι η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο συνέχισε το ντεφορμάρισμά της (τέσσερα ματς χωρίς νίκη) και επέτρεψε στη Γουέστ Μπρομ -μ' ένα γκολ του Μόρισον- να κάνει την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα (0-1).

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League.






Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο, 20/9

ΚΠΡ-Στόουκ 2-2
(42’ Κόκερ, 88’ Κράνιτσαρ - 11’ Ντιουφ, 51’ Κράουτς)

Άστον Βίλα-Άρσεναλ 0-3
(33’ Εζίλ, 34’ Γουέλμπεκ, 36’ αυτ. Σισοκό)

Μπέρνλι-Σάντερλαντ 0-0

Νιούκαστλ-Χαλ 2-2
(74’, 88’ Σισέ - 49’ Γέλαβιτς, 68’ Ντιαμέ)

Σουόνσι-Σαουθάμπτον 0-1
(80’ Γουανιάμα)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 3-1
(2' Ρέιντ, 7' Σακό, 88' Αμαλφιτανό - 26' Στέρλινγκ)


Κυριακή, 21/9

Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-3
(17’, 83’ πεν. Ουγιόα, 63’ πεν. Νιούτζεντ, 64’ Καμπιάσο, 79’ Βάρντι - 13’ Φαν Πέρσι, 16’ Ντι Μαρία, 57’ Ερέρα)

Τότεναμ-Γουέστερν Μπρομ 0-1
(74’ Μόρισον)

Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (18:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 27/9 (17:00)

Λίβερπουλ-Έβερτον (14:45)
Τσέλσι-Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Άρσεναλ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 28/9

Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα, 29/9

Στόουκ-Νιούκαστλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκοτεινός ιππότης ο Χάμιλτον!!

Ο Λιούις Χάμιλτον έλαμψε στο… σκοτάδι της Σιγκαπούρης και εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του άτυχου Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε τη νίκη και πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Σκοτεινός ιππότης ο Χάμιλτον
Ονειρεμένο για τον Λιούις Χάμιλτον κι εφιαλτικό για τον Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν το Grand Prix της Σιγκαπούρης που έφερε τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Βρετανός πιλότος οδήγησε από την αρχή ως το τέλος στην πρώτη θέση, κατέκτησε την 29η νίκη της καριέρας του και έβδομη φετινή, ενώ εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Γερμανού ομόσταβλού του λόγω βλάβης κατάφερε όχι απλώς να εξαφανίσει τη διαφορά 22 βαθμών που τους χώριζε, αλλά και να περάσει πρώτος με τρεις πόντους, ενώ απομένουν άλλοι πέντε αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τις δύο Red Bull συμπλήρωσαν το πόντιουμ σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε οριακά, καθώς παρήλθε το δίωρο από την έναρξή του. Τέταρτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο και όγδοος ο Κίμι Ραϊκόνεν με τις δύο Ferrari.

Η απόσταση του Χάμιλτον από τον δεύτερο Φέτελ είχε φτάσει στα 25 δευτερόλεπτα, αλλά μετά το πιτ στοπ που έκανε βρέθηκε πίσω του στον 52ο γύρο, αλλά για μόλις δύο γύρους, αφού χάρη στα πιο φρέσκα ελαστικά και το καλύτερο μονοθέσιό του αποκατέστησε γρήγορα την τάξη και πέρασε ξανά πρώτος στον 54ο.

Ο Ρόσμπεργκ είχε έναν καταστροφικό αγώνα, αφού λόγω ενός ηλεκτρονικού προβλήματος το μονοθέσιό του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Έτσι παρότι ήταν δεύτερος στις κατατακτήριες βρέθηκε στο pit lane για να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις, αλλά κι αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού ήταν εκτός ρυθμού και όταν μπήκε στα πιτ στον 14ο γύρο ζήτησε να εγκαταλείψει.

Από εκεί και πέρα, ο Καμούι Κομπαγιάσι τέθηκε νοκ άουτ πριν αρχίσει ο αγώνας καθώς το μονοθέσιό του πήρε φωτιά στο γύρο σχηματισμού, ενώ η Sauber συνέχισε την εφιαλτική της σεζόν με τους Γκουτιέρες και Σούτιλ να εγκαταλείπουν στη διάρκεια του αγώνα.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν και για άλλους πιλότους, καθώς Μάγκνουσεν και Κβίατ ταλαιπωρήθηκαν από αφυδάτωση και κράμπες, ενώ ο Πέρες έχασε το «φτερό» του σε επαφή με τον Σούτιλ.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί 3-5 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χαμιλτον, Mercedes
2.Φέτελ, Red Bull +13.5
3. Ρικιάρντο, Red Bull +14.2
4. Αλόνσο, Ferrari +15.3
5. Μάσα, Williams +42.1
6. Βερνιέ, Toro Rosso +56.8
7. Πέρες, Force India +59.0
8. Ραϊκόνεν, Ferrari +60.6
9. Χούλκενμπεργκ, Force India +61.6
10. Μάγκνουσεν, McLaren +62.2
11. Μπότας, Williams +65.0
12. Μαλδονάδο, Lotus +66.9
13. Γκροσάν, Lotus +68.0
14. Κβίατ, Toro Rosso +72.0
15. Έρικσον, Caterham +94.1
16. Μπιανκί, Marussia +94.5
17. Τσίλτον, Marussia +1 γύρο

Εγκατέλειψαν:

1. Γκουτιέρες, Sauber
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes
3. Κομπαγιάσι, Caterham
4. Σούτιλ, Sauber
5. Μπάτον, McLaren

Βαθμολογία οδηγών

1 Χάμιλτον 241
2 Ρόσμπεργκ 238
3 Ρικιάρντο 181
4 Αλόνσο 133
5 Φέτελ 124
6 Μπότας 122
7 Μπάτον 72
8 Χούλκενμπεργκ 72
9 Μάσα 65
10 Πέρες 45
11 Ραϊκόνεν 45
12 Μάγκνουσεν 39
13 Βερνιέ 19
14 Κβίατ 8
15 Γκροσάν 8
16 Μπιανκί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

1 Mercedes 479
2 Red Bull 305
3 Williams 187
4 Ferrari 178
5 McLaren 111
6 Force India 117
7 Toro Rosso 27
8 Lotus 8
9 Marussia 2
10 Caterham 0
11 Sauber 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμένη η Λιλ!!

Την ευκαιρία να παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της Ligue 1 έχασε η Λιλ, η οποία ήρθε ισόπαλη 0-0, για την 6η αγωνιστική.

Χαμένη η Λιλ!
Πήρε το βαθμό, αλλά έχασε την… ευκαιρία η Λιλ! Οι «λιλουά» έμειναν στο 0-0 με τη Μονπελιέ, για την 6η αγωνιστική της Ligue 1, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να περάσουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά ισορροπημένη, με τη Λιλ να είχε μόλις δύο καλές στιγμές για να πάρει τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, η Μονπελιέ «κλείστηκε» πίσω, με αποτέλεσμα γίνει ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και οι δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή (19/9)

Μπορντό-Εβιάν 2-1
(19’ Ρολάν, 56’ Καζρί-86’ Τεχέδα)

Σάββατο (20/9)

Μαρσέιγ-Ρεν 3-0
(50’, 63’ Ζινιάκ, 90’ Αλεσαντρινί)

Λοριάν-Ρεμς 0-1
(72' Mουκάντζο)

Μετς-Μπαστιά 3-1
(14' Κρίβετς, 64΄Μιλάν, 74' Φαλκόν - 42' Αγιτέ)

Ναντ-Νις 2-1
(10' Τζιλομπότζι, 44' Σχέχτερ - 70' Αμαβί)

Τουλούζ-Καέν 3-3
(22' πεν. Μπεν Γεντέρ, 83'πεν. Ρεγκατίν, 87' Νίνκοφ - 8' Ρασπεντίνο, 76' Νανγκίς, 86' Καλβέ)

Κυριακή (21/9)

Λιλ-Μονπελιέ 0-0

Λανς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό-Γκινγκάμπ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Επόμενη (7η) αγωνιστική:

Τρίτη (23/9)

Ρεμς-Μαρσέιγ (20:00)
Ρεν-Τουλούζ (22:00)

Τετάρτη (24/9)

Μπαστιά-Ναντ (20:00)
Εβιάν-Λανς (20:00)
Γκινγκάμπ-Μετς (20:00)
Λιόν-Λοριάν (20:00)
Μονπελιέ-Μονακό (20:00)
Νις-Λιλ (20:00)
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν (20:00)

Πέμπτη (25/9)

Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιπέτεια στον αέρα για τον ΠΑΟΚ!

Απογειώθηκε απ’ την Θεσσαλονίκη και… προσγειώθηκε ξανά εκεί η αποστολή του ΠΑΟΚ, μετά από τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε το αεροπλάνο που την μετέφερε στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Περιπέτεια στον αέρα για τον ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς απογειώθηκαν στις 15.30, όμως ενώ βρισκόταν πάνω απ’ το Άκτιο -όπου θα προσγειωνόταν- ο πιλότος ενημέρωσε πως υπάρχει μηχανικό πρόβλημα.

Φυσικά η ανησυχία στους επιβαίνοντες ήταν μεγάλη, όμως το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 16.30, έγινε αλλαγή του αεροπλάνου και η αποστολή θα αναχωρήσει ξανά για το Αγρίνιο.

View image on Twitter
Τα απρόοπτα των ταξιδιών. Προσγείωση και πάλι στη Θεσσαλονίκη προληπτικά λόγω μηχανικού προβλήματος

*Πηγή: sport-fm.gr*

Είχε κέφια ο Κασάνο! (video)

Ο Κασάνο είχε κέφια και με δύο τέρματα οδήγησε την Πάρμα σε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη 3-2 επί τις Κιέβο.

Είχε κέφια ο Κασάνο (video)
Με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Κασάνο η Πάρμα πήρε τη νίκη 3-2 εκτός έδρας απέναντι στην Κιέβο στο πρώτο κυριακάτικο παιχνίδι για την τρίτη αγωνιστική της Serie A.

Ο 32χρονος επιθετικός ισοφάρισε στο 65’ το τέρμα του Ίσκο με το οποίο είχε προηγηθεί στο σκορ η Κιέβο μόλις στο 4ο λεπτό και στο 77’ σφράγισε την νίκη της ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι στο 82ο λεπτό μείωσαν με τον Παλόσι σε 3-2 το οποίο ήταν και τελικό σκορ.



Η τρίτη αγωνιστική της Serie A:

Σάββατο, 20/9
Τσεζένα-Έμπολι 2-2
(30' Μαριλούντζο, 32' Ντεφρέλ-55' Ταβάνο πέναλτι, 72' Ρουγκάνι)

Μίλαν-Γιουβέντους 0-1
( 71’ Τέβες)

Κυριακή, 21/9
Κιέβο-Πάρμα 2-3
(4’ Ίσκο, 82’ Παλόσι – 65’ 77’ Κασάνο, 75’ Κόντα)

Τζένοα-Λάτσιο 16:00
Ρόμα-Κάλιαρι 16:00
Σασουόλο-Σαμπντόρια 16:00
Αταλάντα-Φιορεντίνα 19:00
Ουντινέζε-Νάπολι 19:00
Παλέρμο-Ίντερ 21:45
Τορίνο-Βερόνα 21:45

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Τρίτη, 20/9
Έμπολι-Μίλαν 21:45

Τετάρτη, 24/9 (21:45)
Κάλιαρι-Τορίνο
Φιορεντίνα-Σασουόλο
Ίντερ-Αταλάντα
Γιουβέντους-Τσεζένα
Νάπολι-Παλέρμο
Πάρμα-Ρόμα
Σαμπντόρια-Κιέβο
Βερόνα-Τζένοα

Πέμπτη, 25/9
Λάτσιο-Ουντινέζε 21:45*Πηγή: sport-fm.gr*

Τετράστερη Τβέντε!!

Τη δεύτερη νίκη της στο ολλανδικό πρωτάθλημα πέτυχε η Τβέντε, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, συνέτριψε 4-1 εκτός έδρας την ουραγό Χέρακλες για την 6η αγωνιστική.

Τετράστερη Τβέντε
Συνέχεια στην ανοδική της πορεία έδωσε στην ολλανδική Eredivisie η Τβέντε, που επικράτησε 4-1 στην έδρα της Χέρακλες για την 6η αγωνιστική και σκαρφάλωσε προσωρινά στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα και η πρώτη εκτός έδρας. Την ίδια ώρα, η γηπεδούχος παρέμεινε χωρίς βαθμό και στη τελευταία θέση του πίνακα.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Χέρακλες, που προηγήθηκε με τον Βέγκορστ στο 16ο λεπτό. Το γκολ αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, που αντέδρασαν άμεσα και σε είκοσι λεπτά, «καθάρισαν» ουσιαστικά την υπόθεση. Αρχικά ο Καστάνιος ισοφάρισε στο 24΄, ενώ στο 43΄ο ίδιος παίκτης και στο 44΄ο Ζίιγετς διαμόρφωσαν το 3-1 του ημιχρόνου. Το… κερασάκι στην τούρτα, έβαλε για την Τβέντε ο Μοκχτάρ στο 74ο λεπτό.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή 19/9

Βίλεμ - Μπρέντα 2-1 (13’ Σαχάρ, 90+1’ Μπράμπερ - 42’ Μάτιτς)

Σάββατο 20/9

Εξέλσιορ - Ντόρντρεχτ 1-1 (51’ Αουσάρ - 85’ Γκόσενς)
Ντεν Χάαγκ - Γκόου Αχέντ Ιγκλς 1-1 (84’ Κράμερ - 60’ αυτ. Ντέρικ)
Φίτεσε - Χέρενφεϊν 1-1 (29’ Προύπερ - 23’ Ουθ)

Κυριακή 21/9

Χέρακλες - Τβέντε 1-4 (16΄ Βέγκορστ-24΄,43΄ Καστάνιος, 44΄ Ζίιγετς, 74΄ Μοκχτάρ)
Άλκμααρ - Τσβόλε (15.30)
Φέγενορντ - Άγιαξ
Αϊντχόφεν - Καμπούρ
Ουτρέχτη - Γκρόνινγκεν (17.45)

Δείτε την βαθμολογία του ολλανδικού πρωταθλήματος εδώ

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Σάββατο 27/9

Μπτέντα - Άγιαξ (19.30)
Ντόρντρεχτ - Φίτεσε (19.30)
Τσβόλε - Χέρακλες (20.45)
Ντεν Χάαγκ - Άλκμααρ (21.45)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Φέγενορντ (21.45)

Κυριακή 28/9

Εξέλσιορ - Καμπούρ (13.30)
Γκρόνινγκεν - Βίλεμ (15.30)
Τβέντε - Ουτρέχτη (15.30)
Χέρενφεν - Αϊντχόφεν (17.45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Η... πρώτη στο «Ανοέτα»

Να… πάει στο «Ανοέτα» περίμενε η Αλμερία για να πάρει την πρώτη της νίκη στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Επικράτησε 2-1 της Σοσιεδάδ στο πρώτο χρονικά σημερινό παιχνίδι της κατηγορίας.

Η... πρώτη στο «Ανοέτα»
Να… πάει στο «Ανοέτα» περίμενε η Αλμερία για να πάρει την πρώτη της νίκη στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στο παιχνίδι που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα του ισπανικού πρωταθλήματος επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Σοσιεδάδ για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ένα αυτογκόλ του Ντε Λα Μπέγια στο 30ο λεπτό, ενώ ο Ντος Σάντος στο 50ο διπλασίασε τα τέρματά τους.

Στο 78ο λεπτό ο Ντουμπάρμπιερ αποβλήθηκε κάτι που το εκμεταλλεύθηκαν οι γηπεδούχοι. Πίεσα και μείωσαν σε 2-1 στο 85ο λεπτό με τον Κάστρο.

Αναλυτικά, η τέταρτη (4η) αγωνιστική:

Παρασκευή 19/9
Έλτσε-Εϊμπάρ 0-2
(Γκαρσία 3΄, Αλπεντόσα 42΄)

Σάββατο 20/9
Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-8
(52’ Μεντούνιανιν, 84’ Τοτσέ – 28’, 41’, 78’ Κριστιάνο, 36’ Χάμες, 66’, 74’ Μπέιλ, 88’ 92’ Τσιτσαρίτο)

Μπιλμπάο-Γρανάδα 0-1
(40' Κόρντομπα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα Βίγκο 2-2
(31' Μιράντα, 41' Γκοντίν - 19' Ερνάντεθ, 53' πεν. Νολίτο)

Εσπανιόλ-Μάλαγα 2-2
(16' Καϊσέδο, 88' Στουάνι - 53' Καμάτσο, 90+3' Ντούντα)

Κυριακή 21/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία 1-2
(30’ αυτ. Ντε λα Μπέγια, 51’ Ντος Σάντος – 85’ Κάστρο)

Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 18:00
Κόρδοβα-Σεβίλλη 20:00
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 22/9
Χετάφε-Βαλένθια 21:45

Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:

Τρίτη 23/9
Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε 21:00
Θέλτα-Λα Κορούνια 23:00

Τετάρτη 24/9
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης 21:00
Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ 21:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 21:00
Γρανάδα-Λεβάντε 23:00
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 23:00
Σεβίλλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ 23:00

Πέμπτη 25/9
Εσπανιόλ-Χετάφε 21:00
Βαλένθια-Κόρδοβα 23:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτο δείγμα θετικό!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τα αποκαλυπτήρια του Παναθηναϊκού, την πρώτη εμφάνιση του Μπατίστα και τις βασικές αρχές που προσπαθεί να βάλει στην ομάδα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Με βαθμό πολύ πάνω από τη βάση βαθμολογείται ο Παναθηναϊκός στα αποκαλυπτήριά του, δεδομένης της πολύ σκληρής προετοιμασίας και των σημαντικών απουσιών που έχει να αντιμετωπίσει ο Ιβάνοβιτς.
ADVERTISEMENT
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που ουδεμία σημασία έχει σ' αυτή τη χρονική στιγμή, οι «πράσινοι» παρουσίασαν θετικά δείγματα γραφής και παράλληλα επιβεβαίωσαν τις αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις.
Ασφαλή συμπεράσματα βεβαίως δεν προκύπτουν σ' ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς Νέλσον, Σλότερ και Μαυροκεφαλίδη και απέναντι σ' έναν αντίπαλο από τον οποίο απουσίαζαν παίκτες - κλειδιά όπως οι Τεόντοσιτς, Ντε Κολό και Ουίμς.
Με το καλημέρα ωστόσο μπορεί κανείς να διακρίνει τα βασικά στοιχεία που προσπαθεί να περάσει ο Ιβάνοβιτς, με την υποσημείωση πως τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί να διαφοροποιηθούν όσο μπαίνουν στην ομάδα οι τραυματίες.
Μ' αυτό το μηδαμινό δείγμα γραφής λοιπόν υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός και σε μεγάλο βαθμό θα τον ακολουθήσουν σ' όλη τη διάρκεια της περιόδου.
 
1. Η βασική στόχευση του Ιβάνοβιτς φάνηκε στο ξεκίνημα, έστω κι αν ο Μπατίστα δεν τον βοήθησε με τα γρήγορα φάουλ του. Στις τρεις πρώτες επιθέσεις, η μπάλα πέρασε από τα χέρια του Ουρουγουανού σέντερ στο χαμηλό πόστ, όχι απαραίτητα για να τελειώσει τη φάση, αλλά για να δημιουργήσει. Επί της ουσίας, ο Ιβάνοβιτς θέλει έναν δημιουργό στην περιφέρεια (Διαμαντίδης), άλλον έναν στη ρακέτα (Μπατίστα) και την συνεργασία των δύο για να τελειώνουν τις φάσεις.
2. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι σαφώς πιο έτοιμη από την επίθεσή του. Τα περιφερειακά σουτ δεν είναι κριτήριο, καθώς οι ομάδες βρίσκονται μεσούσης της προετοιμασίας και σ' αυτή τη φάση δεν είναι το ζητούμενο. Για τα δεδομένα της εποχής οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ είναι σαφές πως ο Ιβάνοβιτς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πίεση στην μπάλα. Με λίγα λόγια μοιάζει να νιώθει πιο σίγουρος ότι τα γρήγορα πόδια των κοντών θα σταματήσουν τον αντίπαλο, προτού η μπάλα πλησιάσει στη ρακέτα όπου υπάρχουν συγκεκριμένες αμυντικές αδυναμίες.
3. Το δεδομένο πρόβλημα στο «5» ο Ιβάνοβιτς προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με τον Γκιστ σε ρόλο σέντερ και τον Φώτση στο «4». Τα γρήγορα φάουλ του Μπατίστα ανάγκασαν τον Μαυροβούνιο να χρησιμοποιήσει για μεγάλο διάστημα το συγκεκριμένο σχήμα που μοιάζει περισσότερο με αλχημεία και λιγότερο με μόνιμη λύση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε μία φορά να παίξει αυτό το περιβόητο «πάρε - βάλε» με τον Διαμαντίδη σε ρόλο δημιουργού και τον ψηλό σε ρόλο εκτελεστή. Αυτό το πικ εντ ρολ είναι ένα στοιχείο που λείπει και με κάποιον τρόπο οι «πράσινοι» θα πρέπει να το βάλουν στο παιχνίδι τους.
4. Παρά τις απουσίες των Νέλσον και Σλότερ το «μοίρασμα» στην περιφέρεια θα γίνει πολύ καλύτερα από πέρυσι. Σίγουρα στα δύσκολα παιχνίδια το rotation θα μικρύνει και θα δούμε τον αρχηγό να παίζει 30λεπτα, αλλά απ' ό,τι φάνηκε ο Ιβάνοβιτς έχει πρόθεση να τον προστατεύσει στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο τρόπος και η λογική που χρησιμοποίησε τους Παππά και Μποχωρίδη αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει, πόσο μάλλον όταν επιστρέψουν οι δύο Αμερικάνοι.
Σε ατομικό επίπεδο...
Ο Παππάς είχε τα στοιχεία που παρουσίασε και στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, όταν ο Πεδουλάκης τον εμπιστευόταν περισσότερο. Το στοιχείο που τον κάνει διαφορετικό προς το καλύτερο είναι η διάθεσή του στην άμυνα. Μοιάζει πιο συγκεντρωμένος στη λογική του «πρέπει να παίξω και άμυνα».
Ο Μπατίστα επηρεάστηκε από τα γρήγορα φάουλ, αλλά λίγο - πολύ είδαμε αυτά που ξέραμε. Δυνατό παιδί που τελειώνει τις φάσεις από την αριστερά πλευρά, ξέρει να τοποθετεί το σώμα του στο επιθετικό ριμπάουντ και στην υποδοχή της μπάλας, αλλά θα δυσκολευτεί με αντιπάλους τύπου Χάινς που είναι πιο γρήγοροι και θα επιδιώξουν να τον «χτυπήσουν» στα πόδια.
Ο Χαραλαμπόπουλος έδειξε αποφασισμένος να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, έτοιμος πνευματικά να διεκδικήσει την ευκαιρία του, ικανός να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Δύσκολα ωστόσο θα βγει μια ολόκληρη χρονιά στην Ευρωλίγκα με τους Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλο να μοιράζονται το 40λεπτο στο «3».
Υ.Γ1: Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία, αλλά στην τελευταία φάση κάνεις φάουλ, διαφορετικά τιμωρείσαι και με... τετράποντο όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός. Δεν συμφωνώ με την αμερικάνικη λογική των τελευταίων δευτερολέπτων, οπότε... φάουλ και πάλι φάουλ για να είσαι σίγουρος.
Υ.Γ2: Ασχημη η εικόνα στις εξέδρες του Αλεξανδρείου σε μια διοργάνωση που είναι γιορτή για το μπάσκετ και τους Αρειανούς που έχουν τον πιο μπασκετικό κόσμο απ' όλους. Ισως το εισιτήριο των 35 ευρώ (για όλα τα ματς) να λειτούργησε αποτρεπτικά, αλλά ανεξάρτητα από τους λόγους η ουσία είναι πως η εικόνα δεν αρμόζει στην πρεμιέρα ενός τουρνουά με τόσο «βαρύ» όνομα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

MLS: Νέο χατ τρικ για Ράιτ-Φίλιπς!! (videos)

Τρία γκολ σημείωσε ο πρώτος σκόρερ του MLS, Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς, στο 4-1 των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς εναντίον των Σιάτλ Σάουντερς.
Συμπλήρωσε 24 και απέχει τρία από το απόλυτο παραγωγικό ρεκόρ της βορειοαμερικανικής λίγκας μέσα σε μία σεζόν, ενώ στην προκειμένη σκόραρε στο 1ο, στο 54ο και στο 56ο λεπτό, ενώ στο 65ο ο Τιμ Κέιχιλ απάντησε στην προσωρινή μείωση του σκορ σε 3-1 από τον Κλιντ Ντέμπσι στο 62ο. Σε άλλο σημερινό ματς, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι έμειναν πίσω στο 54ο με γκολ του Μπλας Πέρεζ, αλλά επικράτησαν με 2-1 του Ντάλας και εξασφάλισαν «εισιτήριο» για τα playoffs του MLS, καθώς ο Ρόμπι Κιν ισοφάρισε στο 62ο και στο 84ο ολοκλήρωσε την ανατροπή ο 32χρονος Άλαν Γκόρντον, ο οποίος εισήλθε ως αλλαγή στο 75ο.
Ακόμα, οι Σικάγο Φάιρ αρκέστηκαν σε 3-3 με την Ντι Σι Γιουνάιτεντ, για τους οποίους ο Λουίς Σίλβα με γκολ στο 39ο με πέναλτι και στο 54ο ισοφάρισε το αρχικό 2-0 υπέρ των «φωτιών», που προηγήθηκαν στο 16ο με τον Κουίνσι Αμαρίκουα και στο 32ο με πέναλτι του Τζεφ Λαρέντοβιτς, αλλά στο 68ο ο Μπόμπι Μπόσγουελ ολοκλήρωσε την ανατροπή υπέρ των φιλοξενούμενων, οπότε χρειάστηκαν ωραίο σουτ του Ματ Ουότσον στο 77ο για την εντός έδρας ισοπαλία. Στο μεταξύ, ο Φεντερίκο Ιγουαΐν σκόραρε με εκτέλεση φάουλ στο 48ο και έχασε πέναλτι στο 85ο, αλλά αποδείχθηκε αρκετός για το 1-0 των Κολόμπους Κρου σε βάρος των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, που απώλεσαν σερί πέντε νικών.
Από την πλευρά του, ο Φανέντο Άντι πέτυχε γκολ στο 65ο και στο 68ο λεπτό, αλλά στο κρίσιμο 3-0 των Πόρτλαντ Τίμπερς με τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς επισκιάστηκε από τον Ντιέγκο Βαλέρι, ο οποίος «ζωγράφισε» με τρομερό γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 28ο. Τέλος, οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον παραχώρησαν 0-0 στους Χιούστον Ντάιναμο, ενώ οι Μόντρεαλ Ίμπακτ επικράτησαν με 2-0 των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς χάρη σε γκολ του Τζακ Μακ Ίνερνεϊ στο 81ο και του Ντίλι Ντούκα στο 88ο, αλλά αποκλείστηκαν και επίσημα από τα playoffs του MLS.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Πόρτλαντ Τίμπερς – Βανκούνβερ Ουάιτκαπς 3-0
Φιλαδέλφεια Γιούνιον – Χιούστον Ντάιναμο 0-0
Κολόμπους Κρου – Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 1-0
Μόντρεαλ Ίμπακτ – Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 2-0
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς – Σιάτλ Σάουντερς 4-1
Σικάγο Φάιρ – Ντι Σι Γιουνάιτεντ 3-3
Λος Άντζελες Γκάλαξι – Ντάλας 2-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
29
48
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
29
45
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
29
42
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
29
41
Κολόμπους Κρου
29
40
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
29
38
Τορόντο
27
34
Χιούστον Ντάιναμο
28
33
Σικάγο Φάιρ
28
31
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
29
24
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
28
54
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
29
54
Ρέαλ Σολτ Λέικ
29
49
Ντάλας
29
45
Πόρτλαντ Τίμπερς
29
39
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
29
37
Κολοράντο Ράπιντς
29
31
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
28
28
Σίβας ΗΠΑ
28
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Α-Αποκλείστηκε από τα playoffs













*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Αδιάβροχη Ιντερνασιονάλ!! (videos)

Χάρη σε γκολ του Ραφαέλ Μούρα στο 80ό λεπτό, η Ιντερνασιονάλ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε.
Μάλιστα, ο 31χρονος Βραζιλιάνος φορ εισήλθε ως αλλαγή στο 68ο αντικαθιστώντας τον τραυματισμένο Ουέλινγκτον, πριν πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που έγινε σε «βαρύ» αγωνιστικό χώρο λόγω βροχής. Στο άλλο σημερινό ματς του Brasileiro κοντραρίστηκαν δύο ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά αρκέστηκαν σε 1-1, καθώς η Μποταφόγκο προηγήθηκε με πέναλτι του Πάμπλο Ζεμπάγιος στο 36ο και η Κρισιούμα απέφυγε εντός έδρας ήττα με πέναλτι του Πάολο Μπάιερ στο 67ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ατλέτικο Παραναένσε – Ιντερνασιονάλ 0-1
Κρισιούμα – Μποταφόγκο 1-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
22
49
Σάο Πάολο
22
42
Ιντερνασιονάλ
23
41
Κορίνθιανς
22
37
Γκρέμιο
22
36
Φλουμινένσε
22
35
Ατλέτικο Μινέιρο
22
34
Σπορτ Ρεσίφε
22
32
Σάντος
22
30
Φλαμένγκο
22
29
Ατλέτικο Παραναένσε
23
28
Γκοΐας
22
27
Φιγκουιρένσε
22
26
Σαπεκοένσε
22
24
Μποταφόγκο
23
23
Κοριτίμπα
22
23
Μπαΐα
22
23
Κρισιούμα
23
23
Παλμέιρας
22
22
Βιτόρια
22
21
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Χαμένη ευκαιρία για Βελέζ!! (video)

Απογοητευτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Βελέζ, που έμεινε στο 0-0 με την Ατλέτικο Ραφαέλα σε ματς της Inicial της Αργεντινής.
Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 21ο λεπτό, όταν ο Σεμπαστιάν Σόσα σταμάτησε προσπάθεια του Λούκας Αλμπερτένγκο. Προγενέστερα, το τρίτο ντέρμπι της Εστουντιάντες και Χιμνάσια, μετά τις δύο συγκρούσεις στο Κόπα Σουνταμερικάνα, έληξε 0-0, ενώ ο Αγκουστίν Βούλετιτς στο 73ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Ολίμπο επί της Μπελγκάνο, που στο 79ο έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας απευθείας κόκκινης στον Χόρχε Βελάσκεζ. Τέλος αναφέρουμε πως το αυριανό παιχνίδι της Γοδόι Κρουζ με την Τίγκρε αναβλήθηκε λόγω κωλύματος της τοπικής αστυνομίας.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Εστουντιάντες Λα Πλάτα – Χιμνάσια Λα Πλάτα 0-0
Ολίμπο – Μπελγκράνο 1-0
Βελέζ Σάρσφιλντ – Ατλέτικο Ραφαέλα 0-0
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
6
16
Λανούς
8
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
7
15
Ιντεπεντιέντε
7
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
8
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
8
13
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
8
10
Ροζάριο Σεντράλ
7
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
9
Μπόκα Τζούνιορς
6
9
Άρσεναλ Σαραντί
6
9
Μπελγκράνο
8
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
7
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Τίγκρε
7
7
Σαν Λορένζο
6
7
Ολίμπο
7
7
Χιμνάσια Λα Πλάτα
8
7
Μπάνφιλντ
7
6
Κίλμες
8
6
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.



*Πηγή: onsports.gr*

Θετικά τα πρώτα δείγματα!

Με αφορμή και το φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ, ο Γιώργος Κογκαλίδης σχολιάζει την εικόνα των ομάδων της Α1 λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων αλλά σημειώνει και τα προβλήματα που υπάρχουν Όποιος μετρά σκορ στα φιλικά ή έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο να "σκοτώσει", ή απλά δεν γνωρίζει βασικές αρχές της φιλοσοφίας των σπορ. Γιατί στα φιλικά συμπεράσματα βγάζουν οι προπονητές όχι με το βλέμμα στο ταμπλό, αλλά με το κατά πόσο οι παίκτες εφαρμόζουν τις εντολές τους, αλλά και κατά πόσο έχουν αφομοιώσει όσα δούλεψαν στην προετοιμασία.
Ως εκ τούτου αγνοήστε το ταμπλό και κρατήστε μια γενική εικόνα από τα… χθεσινά φιλικά. Ούτε ο Άρης έχει φτάσει στο επίπεδο να "διαλύει" την Μπάνβιτ, ούτε η Κηφισιά να "κοιτάζει στα μάτια" την Μπάμπεργκ, ούτε ο Παναθηναϊκός είναι "ισοδύναμος" με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι αριθμοί εν προκειμένω δεν λένε την αλήθεια, όμως η εικόνα σηματοδοτεί αυτό που εδώ και καιρό γράψαμε: Πάμε για ένα πολύ σπουδαίο πρωτάθλημα. Κάτι που τονίσαμε πριν από περίπου έναν μήνα (στις 27/08) κι επιμένουμε, έχοντας πλέον και μια πρώτη εικόνα.
Βεβαίως και υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση. Για παράδειγμα, σήμερα που μιλάμε τρεις ομάδες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως τη Δευτέρα το πρωί η ΑΕΚ θα έχει βγει από το κάδρο. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαιτέρως ευφυής για να αντιληφθείς πως μια ομάδα που δηλώνει έδρα το ΟΑΚΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (και ως προς το κόστος), δεν έχει θέματα με τη συμμετοχή της.
Στον Κόροιβο υποστηρίζουν πως έγινε λάθος απειρίας και ότι με μια μικρή παράταση κι αφού εξηγήσουν στην ΕΕΑ τί συνέβη, θα επιλύσουν το πρόβλημα. Απομένει ο Πανιώνιος, για τον οποίο οι ώρες είναι καθοριστικές. Έχουμε το ρεπορτάζ, το οποίο τρέχει και αλλάζει διαρκώς, οπότε επιτρέψτε μας να το αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες (ίσως και ώρες), αφού… κάτσει κάπου η μπίλια.
Υπάρχει και ανοιχτό ζήτημα με τον ΟΠΑΠ, αλλά υπάρχει και αρκετός χρόνος για να βρεθούν λύσεις. Κι εντέλει η μετατροπή της μπασκετικής ανάλυσης σε λογιστική, δεν προσφέρει κατ' ανάγκη υπηρεσίες στο άθλημα. Από καθαρά μπασκετικής άποψης αρκετές ομάδες, που έρχονται πίσω από τους δύο "αιώνιους", δείχνουν ικανές να συγκροτήσουν ένα… γκρουπ "ζηλωτών", ένα μπλοκ που θα απειλεί τους "μεγάλους", που θα τους βάζει δύσκολα (ειδικά όταν βγαίνουν από τις έδρες τους "πράσινοι" και "κόκκινοι"), αλλά και που θα δημιουργήσει μια πολύ όμορφη εικόνα στα υπόλοιπα παιχνίδια (των ομάδων του γκρουπ).
Από την άλλη, αρκετές ομάδες έχουν κενά στο ρόστερ τους (μηδέ εξαιρουμένων και των "μεγάλων") οπότε έχουμε ακόμα χρόνο για πιο σίγουρη αποτίμηση. Με μια πρώτη ματιά, όμως, δυσκολεύεσαι να βρεις ποιοι θα είναι στο χαμηλό γκρουπ δυναμικότητας, ή ακόμα και αν μαντέψεις σωστά, είναι δύσκολο να προβλέψεις πόσες νίκες θα είναι αρκετές για τη σωτηρία.
Το πρωτάθλημα έχει χρόνο μπροστά του για να ξεκινήσει, όμως τα πρώτα δείγματα των ομάδων δίνουν το δικαίωμα σε αισιόδοξες σκέψεις. Και ο Άρης, και ο ΠΑΟΚ, και η Κηφισιά (βάζει πλώρη για διεκδίκηση τρίτης θέσης), και ο Απόλλωνας Πατρών, και το Ρέθυμνο, δείχνουν καλά στοιχεία. Και δεν έχουμε δει ακόμα την ΑΕΚ, δεν ξέρουμε πώς θα είναι ο Πανιώνιος, ομάδες που παραδοσιακά ανήκουν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας (με τις χρονιές - εξαιρέσεις απλά να τονίζουν τον κανόνα).
*Πηγή: sportdog.gr*

Στεναχωρημένος ο Γκάλης!!

Την στεναχώρια του γιατί οι οπαδοί του Άρη δεν γέμισαν τον κλειστό το οποίο φέρει το όνομά του στις χθεσινές πρώτες αναμετρήσεις του τουρνουά εξέφρασε ο Νίκος Γκάλης.

Στεναχωρημένος ο Γκάλης!
Την στεναχώρια του γιατί οι οπαδοί του Άρη δεν γέμισαν τον κλειστό το οποίο φέρει το όνομά του στις χθεσινές πρώτες αναμετρήσεις του τουρνουά εξέφρασε ο Νίκος Γκάλης.

Ο… θεός του ελληνικού μπάσκετ ανήρτησε ένα σχόλιο στο προφίλ του στο facebook στο οποίο εξέφραζε τον προβληματισμό του αυτό. Μάλιστα, σχετικά με τους σημερινούς αγώνες κάλεσε τους οπαδούς των κίτρινων να δώσουν το δυναμικό «παρών».

Αναλυτικά έγραψε…

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μαγική για τον Άρη μας καθώς τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης ήταν στραμμένα στο Nick Galis Hall. Μετά από χρόνια αρκετές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ βρέθηκαν στο γήπεδο μας. Η διοργάνωση ήταν άψογη την πρώτη μέρα του τουρνουά Nick Galis Cup και αυτό το αναγνώρισαν και οι ομάδες που συμμετέχουν. Το μοναδικό πράγμα που με στεναχώρησε ήταν ότι ο πρώτος μπασκετικός κόσμος της χώρας που είναι ο λαός του Άρη δεν γέμισε το γήπεδο. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σήμερα που η ομάδα μας παίζει στον τελικό με αντίπαλο ένα από τα μεγαθήρια του μπάσκετ της ηπείρου μας την ΤΣΣΚΑ.

Χθες έγιναν δυο πολύ καλοί ημιτελικοί. Ο Άρης έδειξε θετικά μηνύματα ευχαρίστησε τον κόσμο με την απόδοση του νίκησε δίκαια την Μπανβιτ και πήρε παλικαρίσια την πρόκριση στον τελικό. Οι Ρώσοι λίγο τυχεροί μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι πήραν την νίκη στο τέλος κόντρα στον μαχητικό και με αρκετούς νέους σε ηλικία παίκτες ΠΑΟ.

Θα ήθελα να δω έναν τελικό ΆΡΗΣ – ΠΑΟ, τις δυο ομάδες που φόρεσα την φανέλα τους.

Τώρα αυτό που επιθυμώ είναι δω έναν τελικό σε ένα γεμάτο γήπεδο. Σήμερα οι Αρειανοί οπαδοί πρέπει να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε Καυτανζόγλειο αρχικά και μετά στο Nick Galis Hall . Ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν ανάγκη από την στήριξη τους».

Μπορεί να στείλει πίσω τον Φαλκάο!!

Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Ρανταμέλ Φαλκάο, σύμφωνα με την «Independent», ώστε εάν ο παίκτης τραυματιστεί και πάλι στο γόνατο τότε η Μαν. Γιουνάιτεντ μπορεί να τον στείλει πίσω στη Μονακό.

Μπορεί να στείλει πίσω τον Φαλκάο!

Σύμφωνα, με την έγκυρη «Independent» η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έχει βάλει όρο στον δανεισμό του Κολομβιανού από την Μονακό, σύμφωνα με τον οποίο εάν εκείνος αντιμετωπίσει και πάλι πρόβλημα στο γόνατο τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έχουν το δικαίωμα να τον στείλουν πίσω στη Γαλλία.

Ο 28χρονος επιθετικός πρόκειται να ξεκινήσει βασικός κόντρα στην Λέστερ, με τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ να πιστεύουν πολύ στην μεταγραφή του παρά τα δημοσιεύματα στην Αγγλία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μανούσος: «Ιστορική επιτυχία, μέχρι την επόμενη»

Στη σημασία που έχει για την Καλλονή η παρουσία της στη φυσική της έδρας αναφέρθηκε ο Γιώργος Μανούσος, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα.

Μανούσος: «Ιστορική επιτυχία, μέχρι την επόμενη»
Δύναμή της, η έδρα της. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Καλλονής, η οποία σκοπεύει να παλέψει για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα με όπλο το γήπεδό της, στο οποίο επέστρεψε φέτος.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μανούσο, εκείνος και οι συμπαίκτες του παίρνουν ώθηση από τον κόσμο που γεμίζει τον «Τάρλα» και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους.

«Το πιο σημαντικό νομίζω είναι πως ο κόσμος στο νησί έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πόσο σοβαρή δουλειά κάνουμε και μας υποστηρίζει με όλους του τις δυνάμεις», ανέφερε αρχικά ο 27χρονος φορ στη Real News και πρόσθεσε:

«Η επιστροφή στο σπίτι μας, έχει δυναμώσει την προσπάθειά μας και το κυριότερο είναι πως η εξέδρα απέκτησε παλμό, οι οπαδοί μας φωνάζουν, συμμετέχοντας στο παιχνίδι με τον δικό τους τρόπο».

Στη συνέχεια, ο Μανούσος τόνισε: «Πατάμε στη γη και δεν θα ξεφεύγουμε, τα μυαλά μας δεν πρέπει να πάρουν αέρα. Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή και από εκεί και μετά ό,τι καλύτερο έρθει καλοδεχούμενο».

«Είναι η πιο ιστορική επιτυχία μας μέχρι την επόμενη», ήταν το σχόλιό του για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε και στην υπογραφή του νέου συμβολαίου του που έχει διάρκεια δύο χρόνια: «Έχω φιλοδοξίες, αλλά θέλω να τις εκπληρώσω μέσα από την ομάδα μου, να ωφεληθεί και εκείνη μαζί με μένα».

Θέλει να επιστρέψει ο Αμπέντ!

«Βρες τρόπο να γυρίσω»... Το μήνυμα του Μεχντί Αμπέντ στον μάνατζέρ του για να φορέσει και πάλι τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Θέλει να επιστρέψει ο Αμπέντ
Τρόπο να επιστρέψει τον Ιανουάριο στον Παναθηναϊκό αναζητά ο Μεχντί Αμπέντ.

Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Πράσινη ο Αλγερινός άσος ζήτησε από τον μάνατζέρ του να τρέξει τις διαδικασίες.

«Βρες τρόπο να γυρίσω στον Παναθηναϊκό γιατί εδώ βλέπω πως δεν υπάρχει πλέον μέλλον», ήταν τα λόγια του.

Ο Αμπέντ έχει αγωνιστεί μόνο για ένα 90λεπτο στο Λιγκ Καπ απέναντι στη Τζίλιγχαμ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί έδειξε τον ουρανό ο Κασάμι!!

Αρκετοί αναρωτήθηκαν αν σήμαινε κάτι η κίνηση του Παϊτίμ Κασάμι να δείξει τον ουρανό, μόλις πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Βέροιας, και ο Ελβετός έδωσε μόνος του την απάντηση.

Γιατί έδειξε τον ουρανό ο Κασάμι
Στον παππού του, τον οποίο έχασε πρόσφατα, αφιέρωσε ο Παϊτίμ Κασάμι το γκολ που πέτυχε στη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Βέροιας στο Καραϊσκάκη.

Μόλις ο Ελβετός χαφ σκόραρε έδειξε τον ουρανό και αρκετοί αναρρωτήθηκαν τι σημαίνει ο πανηγυρισμός του.

Τελικά ο 22χρονος άσος έδωσε μόνος του την απάντηση γράφοντας στο Twitter: «Για σένα, παππού. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χθεσινό γκολ του Κασάμι ήταν το τρίτο σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος.

Δείτε το tweet
View image on Twitter
Goal celebration for you ...r.i.p grandfather Për ty... Zoti nxhenet ishallah...


*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα!!

Μετά τις υποχρεώσεις στο Europa League, Αστέρας και Παναθηναϊκός επιστρέφουν στην εγχώρια πραγματικότητα κόντρα σε Καλλονή και Πλατανιά, αντίστοιχα.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα
Ύστερα από μία «γεμάτη» ευρωπαϊκή εβδομάδα, με πολύ καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές για τους ελληνικούς συλλόγους, επιστρέφουμε για τα καλά στη Σούπερ Λίγκα, με τους αγώνες του Αστέρα Τρίπολης, του Παναθηναϊκού και άλλα τρία ματς.

Συγκεκριμένα, οι Αρκάδες υποδέχονται την Καλλονή και το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει στα Χανιά τον Πλατανιά, έχοντας ως στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά από τις δύο ήττες που είχε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός ψάχνει την πρώτη φετινή νίκη απέναντι στον σφριγηλό Πανιώνιο, ενώ Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσουν ενδιαφέρουσα μάχη. Τέλος, υπάρχει και το ντέρμπι των ουραγών (Νίκη - Εργοτέλης).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-0

Οι Παντελής Καπετάνος και Σίλβα Κλέιτον επέστρεψαν στα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα η Ξάνθη στις νίκες από πέρυσι, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού, που ήταν μαχητικός με δέκα παίκτες.

ΟΦΗ-Ατρόμητος

Μία ενέργεια του Τζορτζ ήταν αρκετή για τη νίκη του ΟΦΗ! Με μία πάσα «πάρε-βάλε» στον Περογαμβράκη από τη χρυσή… αλλαγή του Γκατούζο, οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του Ατρόμητου!

Ολυμπιακός-Βέροια 3-0

Με γκολ των Μήτρογλου (33' πεν.), Μπενίτες (88') και Κασάμι (90+1'), ο Ολυμπιακός προσπέρασε (3-0) την Βέροια και πάτησε στην κορυφή. «Μανούριασαν» για το πέναλτι Μήτρογλου-Τσόρι.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή (16:00): Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15): Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Πανθρακικός-Πανιώνιος (18:15): Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Νίκη Βόλου-Εργοτέλης (18:15): Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (20:30): Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (19:30): Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης (16:00)
Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη (18:15)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός (20:30)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου (16:00)
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15)
Εργοτέλης-Παναιτωλικός (18:15)
Λεβαδειακός-Καλλονή (18:15)
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (20:30)

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Καλλονή-Πανθρακικός *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κιτρινίζει» το Καυτανζόγλειο!

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Καμπανιακό για τη δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και οι οπαδοί του αναμένεται να «κιτρινίσουν» το Καυτανζόγλειο.

«Κιτρινίζει» το Καυτανζόγλειο
Σε γιορτή έχει μετατραπεί το παιχνίδι του Άρη με τον Καμπανιακό για τη δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (16:30).

Κανονικά το παιχνίδι θα διεξαγόταν στη Χαλάστρα αλλά μετά από επιθυμία των γηπεδούχων άλλαξε η έδρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι το παιχνίδι να διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο με τους οπαδούς της ομάδας να μετακινείται εντός πόλης.

Στο γήπεδο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, με αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, έχει περισσότερες επιλογές από τον αγώνα της πρεμιέρας.

Εκδόθηκαν τα δελτία των Φερνάντες, Γκίνο, Χιντασέλι και εξέτισε την ποινή του ο Καρατζιοβαλής. Ο Πορτογάλος και ο 39χρονος τερματοφύλακας θα είναι και οι δυο αλλαγές του Ελληνα τεχνικού στο αρχικό σχήμα. Ο Καρατζιοβαλής θα πάρει τη θέση του Μπαϊμάκη, ενώ ο Φερνάντες θα αγωνιστεί στην άμυνα δίπλα στον Γιαννίτση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γκόλιας μένει εκτός, αφού θα μετακινηθεί στα χαφ δίπλα στον Λεμονή (παίζει για τη θέση αυτή και ο Γκίνο), ενώ ο Σουνάς από τον άξονα θα πάει στα αριστερά της επίθεσης. Οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι της πρεμιέρας με την Καστοριά.

Αναλυτικά οι 18 ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμπεριλήφθησαν στην αποστολή είναι οι εξής:

Καρατζιοβαλής, Μπαϊμάκης, Φερνάντες, Ψυχογιός, Λιόλιος, Λιόνης, Γιαννίτσης, Γκόλιας, Λεμονής, Σουνάς, Σταυρόπουλος, Ρένια, Καπνίδης, Ντούγκα, Γκίνο, Χιντασέλι, Μαζουλουξής, Συμεωνίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στάνταρ… τρία!!


Την τέταρτη σερί νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν στο Καραϊσκάκη, έχοντας θέσει ως όριο να πετυχαίνει σε κάθε ματς τρία γκολ ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Στάνταρ… τρία!
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η εβδομάδα που μας πέρασε για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες την προηγούμενη Κυριακή επικράτησαν με σκορ 3-0 του ΟΦΗ, μεσοβδόμαδα κατάφεραν να πετύχουν σπουδαία νίκη (3-2) επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League και χθες το βράδυ νίκησαν πάλι με τρία γκολ τη Βέροια (3-0), περνώντας στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Παναιτωλικό – που ήταν ο μοναδικός μέχρι στιγμής αγώνας μακριά από το Καραϊσκάκη και έληξε ισόπαλος 1-1 – οι πρωταθλητές Ελλάδας πετυχαίνουν σε κάθε ματς τρία γκολ στην έδρα τους, αφού και στην πρεμιέρα είχαν επικρατήσει με σκορ 3-1 της Νίκης Βόλου.

Όσον αφορά τώρα το χθεσινοβραδινό ματς, υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία για τον Μίτσελ και κατά συνέπεια την ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Παϊτίμ Κασάμι εξελίσσεται στον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» μεσαίας γραμμής, αφού δίνει ασίστ, σκοράρει και προσπαθεί να βοηθήσει και στον ανασταλτικό τομέα.

Παράλληλα, ο Μήτρογλου σκόραρε ξανά – έστω και αν ήταν από πέναλτι – για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και αυτό θα τον βοηθήσει να αρχίζει να παίρνει τα «πάνω» του. Ωστόσο, και ο Χόρχε Μπενίτες χρίστηκε σκόρερ, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική πάσα του Κασάμι.

Επίσης, πολύ καλή ήταν – για δεύτερο σερί ματς – η παρουσία του Μποτία. Ξεχωριστή παραμένει η αξία του Φουστέρ, ο οποίος είναι ένας αθόρυβος «στρατιώτης» και δεν απουσιάζει στο κάλεσμα του εκάστοτε προπονητή.

Πλέον ο Ολυμπιακός μπήκε στη θέση του… οδηγού στο πρωτάθλημα και οι παίκτες θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν, πανηγυρίζοντας τον 42ο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «καμπανάκι» και οι… επιστροφές!

Την προσοχή των παικτών του ΠΑΟΚ μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος επέστησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος βλέπει τα αγωνιστικά προβλήματα στην ομάδα να μειώνονται.

Το «καμπανάκι» και οι… επιστροφές
«Εκείνο που έχει σημασία - επαναλαμβάνω - είναι να είμαστε πολύ σοβαροί, πολύ πειθαρχημένοι γιατί έχουμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η ομάδα. Μέχρι και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είμαστε συνέχεια οριακά, στις ώρες», τόνισε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη Nova εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρινίο.

Ο έμπειρος προπονητής αναγνωρίζει ότι οι «κυανοκίτρινοι» είναι μια αρκετά καλή ομάδα και χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές του να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή, χωρίς να παρασυρθούν από το 6-1 της περασμένης Πέμπτης με την Ντιναμό Μινσκ και για αυτό τον λόγο τους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην αποπροσανατολιστούν από το αποτέλεσμα.

Από χθες ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, με τον Αναστασιάδη να έχει αρκετά ευχάριστα νέα εν όψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, ο Φακούντο Περέιρα έβγαλε όλη την προπόνηση χωρίς προβλήματα και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει ξεπεράσει το αιμάτωμα από χτύπημα που δέχθηκε την Πέμπτη. Την ίδια ώρα, ο Μαντούρο επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ ο Τζαβέλλας και ο Κωνσταντινίδης παραμένουν εκτός μάχης.

Οι Θεσσαλονικείς θα προπονηθούν το πρωί στην Τούμπα, στη συνέχεια θα γευματίσουν στο γήπεδο και από εκεί θα πετάξουν για το Άκτιο, όπου θα μεταβούν οδικώς στο Αγρίνιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν βλέπουν την ώρα για Πανθρακικό!

Αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι θέλουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι οι παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ομάδα Β’ Εθνικής.

Δεν βλέπουν την ώρα για Πανθρακικό
Η αναβολή της έναρξης της Football League έφερε τα πάνω-κάτω στον προγραμματισμό της ΑΕΚ και πλέον η επόμενη επίσημη υποχρέωση είναι ο αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανθρακικό.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν βλέπουν την ώρα να έρθει αυτό το ματς, ώστε να αποδείξουν σε όλους ότι στόχους τους αποτελεί η διάκριση στη διοργάνωση και παράλληλα ότι δεν είναι ομάδα Β’ Εθνικής.

Σύμφωνα με την «Ώρα», στις συζητήσεις που είχαν χθες στα Σπάτα οι παίκτες έλεγαν μεταξύ άλλων:

«Στο χέρι μας είναι να πάρουμε το παιχνίδι και να δείξουμε σε όλους ότι θέλουμε την πρόκριση. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά εφόσον παρουσιάσουμε το πρόσωπο που πρέπει μπορούμε να το κερδίσουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Πρέπει να κατέβουμε στο γήπεδο με στόχο να “καθαρίσουμε” το ματς και να γυρίσουμε πίσω ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για το πρωτάθλημα. Δεν αρκεί να λένε ότι δεν είμαστε ομάδα Β’ Εθνικής, πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο με την εικόνα μας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη… ηρεμίας!!

Τη νίκη με την οποία θα επιστρέψει η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας ψάχνει ο Παναθηναϊκός στον Πλατανιά, ύστερα από τις ήττες από Καλλονή και Ντιναμό Μόσχας.

Νίκη… ηρεμίας
Οι ήττες από Καλλονή και Ντιναμό Μόσχας προκάλεσαν προβληματισμό στις τάξεις του Παναθηναϊκού, ο οποίος ψάχνει τη νίκη απέναντι στον Πλατανιά για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα μετά τις μέτριες εμφανίσεις (20:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου ζήτησε από τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν το «τρίποντο», καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Ελληνας τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό να ξεκινήσει ως βασικός ο Δώνης που έδειξε ότι είναι σε πολύ κατάσταση και ο Ντίνας που βοήθησε στις επιθετικές προσπάθειες του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοτσόλης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες, Σίλντενφελντ και Νάνο. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς χαφ τους Δώνη και Ζέκα. Επιθετικό χαφ θα είναι ο Ντίνας, με τους Πέτριτς και Κλωναρίδη να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Καρέλης και Πράνιτς.
Εκτός αποστολής πέρα από τους Μπεργκ και Σπυρόπουλο, που είναι τραυματίες έμειναν και ο Ρισβάνης (του λείπουν προπονήσεις) με τον Μπουί (με τον Γιάννη Αναστασίου να του στέλνει το μήνυμα πως πρέπει να ανεβάσει στροφές).*Πηγή: sport-fm.gr*