Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δέχθηκε με χαρά το… δώρο!

Δεν είπε όχι! Εκμεταλλευόμενη την λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Χάμιλτον και Κιλμάρνοκ, η Ινβερνές νίκησε 2-1 την Σεντ Τζόνστον και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Εύκολα η Αμπερντίν.

Δέχθηκε με χαρά το… δώρο
Μεγάλη κερδισμένη της 7ης αγωνιστικής -μέχρι στιγμής- είναι η Ινβερνές, η οποία «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο την αναμέτρηση με την Σεντ Τζόνστον (2-1) και πέρασε έστω και προσωρινά μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παράλληλα, η Αμπερντίν δε συνάντησε καμία ιδιαίτερη αντίσταση ενάντια στην αδύναμη Ρος Κάουντι κι επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία, 3-0.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα σε Χάμιλτον και Κιλμάρνοκ, οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0.

Αρχικά οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα… ηνία, στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα, ο οποίος είχε ρυθμό κι ευκαιρίες, του έλειπε όμως το ζητούμενο… το γκολ της επικράτησης.

Πρώτη φάση της αναμέτρησης ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 3ο λεπτό με δράστη τον Σάμι Κλίνγκαν. Η συνέχεια ωστόσο άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ισοφάρισαν τις ευκαιρίες (4’ Τόνι Άντρεου), ενώ δημιούργησαν ακόμη περισσότερες στα εναπομείναντα λεπτά, με τον Κρεγκ Σάμσον να δίνει το «παρών» κάτω απ’ τα γκολπόστ. Η Χάμιλτον -έχοντας την κατοχή- όρισε τον ρυθμό της, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (0-0).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Κιλμάρνοκ άρχισε να βρίσκει τα… πατήματά της στο γήπεδο, χάνοντας και δύο διαδοχικές ευκαιρίες (55’ και 57’). Μάλιστα, η… αντεπίθεση των φιλοξενούμενων δε σταμάτησε εκεί, καθώς έχασε κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες -δίχως να καταφέρει να κουνήσει τα δίχτυα- ενώ ισορρόπησε και την κατοχή. Αμφότερες οι ομάδες εξάντλησαν τις αλλαγές τους, όμως εν τέλει «κόλλησαν» στο 0-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι ενδεκάδες:

Χάμιλτον: Μακ Γκόβερν, Γκόρντον, Χέντρι, Ντέβλιν, Γκιγιέσπι, Ρέντμοντ, Νέιλ (59’ Λίον), Άντρεου, Ιμρί (63’ Λόνγκριτζ), Κρόφορντ, Σκότλαντ (72’ Μπρόφι). Πάγκος: Μακ Γκραθ, Γουάτσον, Ντοκέρτι, Χιλ

Κιλμάρνοκ: Σάμσον, Πάσκαλι, Τσάντλερ, Μπαρμπούρ, Κόνολι, Κλίνγκαν, Μούιρχεντ (69’ Ερεμένκο), Μακ Κένζι, Ομπαντέγι (69’ Τζόνστον), Χαμίλ, Μαγκένις (83’ Μίλερ). Πάγκος: Άσκροφτ, Σλάτερ, Ν’Γκου, Μακάι


Δείτε εδώ την βαθμολογία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου

Πάτιρκ Θιστλ – Σεντ Μίρεν 1-2
(22’ Ντόλαν – 60’ Μπολ, 90+5’ ΜακΛιν)

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου

Χάμιλτον – Κιλμάρνοκ 0-0
Αμπερντίν – Ρος Κάουντι 3-0
(20’ Ρούνεϊ, 26’ Γκούντγουϊλι, 50’ Πάουλετ)
Ινβερνές – Σεντ Τζόνστον 2-1
(61’ Γουάτκινς, 66’ Κρίστι - 78’ Γκράχαμ)

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου

Νταντί – Νταντί Γιουνάιτεντ (14:45)
Σέλτικ – Μάδεργουελ (17:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου
Σεντ Μίρεν – Σέλτικ (14:45)
Ρος Κάουντι – Νταντί (17:00)
Μάδεργουελ – Χάμιλτον (17:00)
Αμπερντίν – Ινβερνές (17:00)
Κιλμάρνοκ – Πάτρικ Θιστλ (17:00)
Νταντί Γιουνάιτεντ – Σεντ Τζόνστον (17:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: