Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

«Διάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Σωστή διαχείριση και συγκέντρωση για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα κι Ευρώπη χρειάζεται ο Αστέρας Τρίπολης όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Στάικου Βεργέτη, Ανδρέας Ζήκος.

«Διάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη»
Ο Αστέρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συνεχίζει σε διπλό ταμπλό, Ελλάδα κι Ευρώπη, αλλά και στη δύσκολη θέση να χρειαστεί να διαχειριστεί τόσα πολλά παιχνίδια. Σε αυτό στάθηκε ο συνεργάτης του Στάικου Βεργέτη, Ανδρέας Ζήκος, μιλώντας στη Nova μετά το 1-1 με την Μπεσίκτας και πριν το παιχνίδι με την Καλλονή στην Τρίπολη.

Αναλυτικά:

Για το ματς με την Καλλονή: «Απ’ ό,τι έχουμε δει ως τώρα όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι δύσκολα, έχουν τον δικό τους χαρακτήρα, αναπτύσσουν τις δικές τους απαιτήσεις και πρέπει εμείς να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα όχι όπως έπρεπε όσον αφορά τα αποτελέσματα και πιστεύω πως στο παιχνίδι με την Καλλονή θα είναι μία αρχή για τα αποτελέσματα που είναι ζητούμενα από τον Αστέρα απέναντι στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του: «Σίγουρα όλα τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ είναι δύσκολα. Όλες οι ομάδες είναι προετοιμασμένες και διεκδικούν να κερδίσουν τα ματς. Ειδικά αυτά που έχουν υψηλό κίνητρο, γιατί ένα ματς απέναντι στον Αστέρα πάντα έχει ένα κίνητρο, τουλάχιστον αυτή την περίοδο που έχει μία παρουσία στην Ευρώπη και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με την πορεία του. Όλες οι ομάδες έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να κερδίσουν μία πάρα πολύ καλή ομάδα και δύσκολη όπως είναι η δική μας. Εμείς πιστεύω πως όταν είμαστε συγκεντρωμένοι, όταν έχουμε τη διάθεση να επιτεθούμε, όταν έχουμε τη διάθεση να αμυνθούμε, όταν έχουμε τη διάθεση να κερδίσουμε το ματς, όταν βγάλουμε αυτή την ενέργεια και την ένταση που βγάζουμε όταν θέλουμε να κερδίσουμε ένα ματς, νομίζω ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα. Εκεί θα εστιάσουμε και νομίζω ότι αυτά θα είναι αρκετά στην έδρα μας με την Καλλονή για να κερδίσουμε το ματς».

Για τα ατού των αντιπάλων: «Στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ όλες οι ομάδες έχουν κάποιο χαρακτηριστικό, κάτι ξεχωριστό. Δεν φτάνει μόνο να αντιμετωπίσεις έναν παίκτη. Είναι συλλογική η προσπάθεια στο αμυντικό παιχνίδι αφού μιλάμε για επιθετικούς του αντιπάλου και μία συλλογική προσπάθεια στο επιθετικό κομμάτι ώστε να σπάσουμε αυτό το οποίο δημιουργεί η αντίπαλη ομάδα».

Για τη διαχείριση του ρόστερ λόγω των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Ο Αστέρας είναι η πρώτη χρονιά που δημιουργεί μία διαδρομή με δύο όψεις, δύο δρόμους. Δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή τη δυσκολία γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σε αυτή τη διαδικασία. Σίγουρα χρειάζεται μία πάρα πολύ προσεκτική διαχείριση γιατί δεν είναι εύκολο. Εδώ βλέπουμε μεγάλες ομάδες οι οποίες έχουν την εμπειρία και πάλι δεν μπορούν να το διαχειριστούν όπως πρέπει. Εμείς θα προσπαθήσουμε, έχουμε το υλικό και το ρόστερ, να κάνουμε τη σωστή επιλογή, τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις στα παιχνίδια ώστε να μοιράζουμε τις επιβαρύνσεις και να μην σπαταλάμε ενέργεια ώστε να έχουμε διάρκεια και στους δύο θεσμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: