Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Έχασε κιλά και επιστρέφει!

maradona_nea1.jpgΜετά τον… σάλο που προκάλεσε η παρουσία του στην Ιταλία και τα σπα, ο ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αδυνατίσματος επιστρέφει την Πέμπτη στην Αργεντινή και την εθνική ομάδα.





Πήρε τις ανάσες του, έχασε τα περιττά κιλά και ο Ντιέγκο Μαραντόνα επιστρέφει την Πέμπτη στην Αργεντινή, όπου και θα αναλάβει το δύσκολο έργο να υπερκεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν για τα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο «Ντιεγκίτο» μπορεί να απώλεσε τρία κιλά σε λιγότερα από μια εβδομάδα, ωστόσο τώρα αρχίζουν τα… βάρη. Σε πρώτη φάση (30 Σεπτεμβρίου) υπάρχει το φιλικό με τη Γκάνα, όπου θα δοκιμάσει την Αργεντινή για τα σημαντικά ματς με Περού και Ουρουγουάη, όπου θα δείξουν και το μέλλον της ομάδας.

ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.: Τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών!

Με αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρήθηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα δήλωσαν έκπληκτοι καθώς πληροφορήθηκαν πως η συγκεκριμένη τιμωρία επιβλήθηκε για οφειλή σε ποδοσφαιριστή από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Το παράδοξο βέβαια της ιστορίας είναι ότι πέρυσι ο Απόλλων Καλαμαριάς αγωνιζόταν ως ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, ενώ φέτος στο περιφερειακό πρωτάθλημα συμμετέχει ο ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ξεκίνησαν ήδη νομικές διαδικασίες προκειμένου να αποσυρθεί η ποινή.Πηγη Μετροσπορ

Σε απολογία ΑΕΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ

kosmos_pao-aris.jpgΕνώπιον του αθλητικού δικαστή θα τεθούν την προσεχή Πέμπτη τέσσερις ΠΑΕ, προκειμένου να απολογηθούν για την συμπεριφορά των οπαδών τους. Συγκεκριμένα κλήθηκαν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ.



Εβδομάδα χωρίς απολογίες ΠΑΕ για κακή συμπεριφορά των οπαδών τους, δυστυχώς δεν υπάρχει και η τέταρτη αγωνιστική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και αυτή την φορά ο αθλητικός δικαστής κάλεσε τέσσερις ΠΑΕ, αυτές των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και ΠΑΟΚ, προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη. Αναλυτικά οι λόγοι για τις κλήσεις έχουν ως εξής:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ ΑΕΚ Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός -ΠΑΕ Άρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος- ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δύο παιχνίδια για το Κύπελλο


Χατζηπαντελίδης και Σταμάτης Καντιμοίρης σε φάση από τον αγώνα Θρασύβουλος-Ρόδος Με δύο αγώνες στο πλαίσιο της τρίτης φάσης συνεχίζεται την Τετάρτη το Κύπελλο. Ο ΠΑΟ Νέων Επιβατών θα φιλοξενήσει τον Θρασύβουλο, με τους φιλοξενούμενους να είναι το φαβορί, ενώ αμφίρροπος αναμένεται ο αγώνας ανάμεσα στον Ασπρόπυργο και τον Εθνικό Αστέρα. Το πρώτο ματς θα αρχίσει στις 3.30 και το δεύτερο στις 7.

Ο νικητής του πρώτου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Αρη και εκείνος του δεύτερου, την ΑΕΚ.

Με Κοντρέρας στη Νέα Σμύρνη


Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας Ο Πάμπλο Κοντρέρας θα επιστρέψει πολύ σύντομα στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βρέθηκε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο.

Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Ματίας Βερόν όπως και οι Μουν, Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Σνάουτσερ και Αμπουμπακάρι που έχουν προβλήματα τραυματισμών. Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα αποτελείται απ' τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια.

Με "Λόλο" και Σμόγιε ο Πανιώνιος


Ο Εστογιάνοφ σε προσπάθεια του Η προετοιμασία του Πανιωνίου για το εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη ολοκληρώθηκε και ο Εμίλιο Φερέρα ανακοίνωσε την αποστολή. Σε αυτή περιλαμβάνεται για πρώτη φορά ο Φαμπιάν Εστογιανόφ για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και ο Ντάριο Σμόγιε.

Ο Ουρουγουανός βέβαια, πολύ δύσκολα θα είναι και στον πάγκο, καθώς ακόμα δεν είναι απολύτως έτοιμος και ο Φερέρα δεν θέλει να ρισκάρει πιθανή υποτροπή του. Από την άλλη πλευρά και ο Σμόγιε είναι πλέον απολύτως καλά, αλλά δύσκολα θα είναι στην ενδεκάδα. Πάντως ο Φερέρα φαίνεται να ετοιμάζει αλλαγές στο κέντρο της άμυνας και έτσι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή τους Λάτκα, Κοντοέ και να αφήσει εκτός τους Ομο, Σιόβα.

Παράλληλα και στο κέντρο, ο Καστελιόνε φαίνεται να κερδίζει μία θέση δίπλα στον Νικολάου, ενώ επιστρέφει και ο Κουμορτζί. Οπως όλα δείχνουν, αυτός που θα μείνει στον πάγκο, θα είναι ο Σίτο Ριέρα.

Οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Μπέλιτς, Ανδριόλας, Μανιάτης, Γουέλιγκτον, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Τζαβέλλας, Σμόγιε, Νικολάου, Καστελιόνε, Σκούφαλης, Κούκετς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Σίμωσης, Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν, Ριέρα, Εστογιάνοφ.

Απών ο Μπόσνιακ


Ο Μπόσνιακ με τον Ρονάλντο Γκιάρο σε φάση από το παιχνίδι Ηρακλής-Αρης Θλάση στη γάμπα του δεξιού ποδιού. Αυτό είναι το πόρισμα για τον Ιβάν Μπόσνιακ, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Λάρισα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ακριβής χρόνος αποθεραπείας του δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί, αφού όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της αποθεραπείας. Θεωρείται δεδομένη η απουσία του από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια σε Καβάλα και Τούμπα. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι πιθανά.

Χαμόγελα για Ναφτί


Ο Ναφτί μόλις έχει σκοράρει και ρωτάει τί ώρα είναι... O Μέχντι Νάφτι άρχισε Κιόλας να μετρά αντίστροφα τον χρόνο της επιστροφής του σε δράση. Σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας, Βαγγέλη Πανταζή, ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Μεχντί Νάφτι έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση δεύτερου βαθμού στον δικέφαλο του ποδιού του, όπως εξ αρχής είχε διαγνωστεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Αρης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τυνήσιου για τουλάχιστον ένα μήνα, μέσα στον οποίο ο Αρης θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ξάνθη (εντός), τον Πανθρακικό (εκτός) τον Εργοτέλη (εκτός) και την ΑΕΚ (εντός). Το ντέρμπι με την "Ένωση" είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου και θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου ο Νάφτι να προλάβει να δώσει το παρών, κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο. Και αυτό, γιατί θα απαιτηθεί ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων για την πλήρη αποθεραπεία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος εν συνεχεία θα κληθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό που είχε μέχρι τώρα στη σεζόν.

Tenorio..Στοίχημα....

Αρκετά πλούσιο το μεσοβδόμαδο στοιχηματικό πρόγραμμα,με πολλές αναμετρίσεις σε πρωτάθληματα καί κύπελλα.

Μιά αναφορά γιά μερικά σημερινά σημεία, αξίζει το ρίσκο η Μάτερσμπουργκ λόγω απόδοσης, καί καλύτερης κατάστασης έναντι της νεοφώτιστης Νέουσταντ.... τοπικό το παιχνίδι,πολύ υψηλό το διπλό.

Η Φόρμα της Σίντ τρούιντεν,καί το γενικά κακό κλίμα της Γκένκ δίνουν προβάδισμα στούς γηπεδούχους.

Τα σέβη μου....

Φερναντές: «Έχω μάθει την ελληνική νοοτροπία»

Φερναντές: «Έχω μάθει την ελληνική νοοτροπία»

Ο Νταρίο Φερνάντες ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε στο προχθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και τα πήγε πολύ καλά. Έδειξε ότι αν «ξανά…συνηθίσει» την συγκεκριμένη θέση, η προσφορά του θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Από εκεί και πέρα όμως, η πολύ καλή του εμφάνιση δεν συνδυάσθηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Άρης ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που άξιζε πέρα για πέρα την νίκη.
Το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε πολύ καλή μπάλα και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, άφησε μια πικρία γεύση στο «κίτρινο στρατόπεδο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο 30χρονος μέσος:
«Το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρή γεύση. Πραγματοποιήσαμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, γιατί στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου η απόδοση μας έπεσε λιγάκι. Σας ξανάλεω όμως ότι είμαστε πικραμένοι από το αποτέλεσμα. Αξίζαμε κάτι περισσότερο», ήταν τα πρώτα λόγια του Φερνάντες βγαίνοντας από τα αποδυτήρια. Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με την φάση του πέναλτι, με τον Αργεντινό μέσο να σημειώνει χαρακτηριστικά επί του θέματος, ότι δεν του έκανε εντύπωση που δεν δόθηκε… «Μέσα στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε ότι ήταν πέναλτι. Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε εσείς από την τηλεόραση. Από εκεί και πέρα για μένα δεν ήταν έκπληξη ότι δεν μας
σφυρίχτηκε αυτό το πέναλτι. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την Ελλάδα πλέον. Επίσης θεωρώ ότι ο διαιτητής προσπάθησε να μας βάλει μέσα στην εστία, δίνοντας κάποια φάουλ τα οποία δεν ήτανε».

«Μπορούμε να φθάσουμε ψηλά»

Η προχθεσινή ήταν η πρώτη ήττα του Άρη στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό και με τον τρόπο με τον όποιο ήρθε, είναι λογικό να επηρεάζει τους «κίτρινους» εν όψει της συνέχειας: «Φυσικά και μας επηρεάζει το αποτέλεσμα. Διότι βαθμολογικά θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με το έναν βαθμό. Αλλά σας είπα έχω μάθει την ελληνική νοοτροπία και πώς αντιμετωπίζονται οι ομάδες απέναντι στους τρεις μεγάλους της Αθήνας». Στη συνέχεια και παίρνοντας ως παράδειγμα την εμφάνιση του Άρη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και για το αν οι «κίτρινοι» μπορούν να δουν στα «μάτια» αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός ο 30χρονος μέσος, υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τις μεγάλες ομάδες στα «ματιά». Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και μπορούμε να φθάσουμε πολύ ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα. Εξάλλου είναι πολύ νωρίς ακόμα».

«Είχα καιρό να αγωνιστώ σε αυτή την θέση»

Το τελευταίο «κομμάτι» των λεγόμενων του Νταρίο Φερνάντες, είχε να κάνει με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στη θέση του αριστερού χαφ… «Έπαιξα σε μια θέση την οποία είχα πάρα πολύ καιρό να αγωνιστώ και η αλήθεια είναι ότι μου ταιριάζει πιο πολύ. Επομένως πιστεύω ότι δεν έκανα και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Θεωρώ ότι ήμουν πάρα πολύ καλός όσων αφορά τα ανασταλτικά μου καθήκοντα και προσπάθησα όταν είχαμε εμείς την κατοχή της μπάλας, να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα μου», ενώ για το σχήμα με το οποίο παρατάχτηκε ο Άρη, ο Αργεντινός τόνισε: «Δεν θα σχολιάσω τακτικές ή κάτι άλλο. Θα πω μόνο ότι η εικόνα της ομάδας μου ήταν πάρα πολύ καλή. Ο Άρης έπρεπε να φύγει από εδώ, τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας και αυτό μας στεναχωρεί όλους. Συν τις άλλοις ήταν λίγο περίπλοκο και να δυσκόλεψε τα πράγματα, ο ανεπάντεχος τραυματισμός του Ναφτί, όσων αφορά την αλλαγή των ρόλων που είχαμε από εκείνο το σημείο και μετά».Πηγη Μετροσπορ

Ετοιμάζουν νέα απόβαση!

iraafs.jpgΟι οπαδοί του Ηρακλή έπειτα από την κατάληψη της Κομοτηνής σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και στην Καβάλα αφού ζήτησαν 4.000 εισιτήρια από την Καβάλα. Προσωρινή ανακωχή μεταξύ της διοίκησης και των «κυανόλευκων» οπαδών.

Μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας εκδρομές στην Ελλάδα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι οπαδοί του Ηρακλή οι οποίοι φαίνεται να τα έχουν βρει και πάλι με την διοίκηση του συλλόγου. Οι «κυανόλευκοι» φίλαθλοι σε συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου έχει ζητήσει 4.000 εισιτήρια για το εκτός έδρας παιχνίδι με τους «αργοναύτες» και στην σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας θα αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός εισιτηρίων που θα πάρουν οι οπαδοί του Ηρακλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι του «γηραιού» έδωσαν δυναμικό παρών στην Κομοτηνή ενώ βρέθηκαν και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι δεν πήραν επίσημα εισιτήρια.

Σπουδαίο ντέρμπι, μεγάλη ευκαιρία»

nemeth_ira.jpgΜπορεί ο Νέμεθ να μην έχει συμπληρώσει ούτε ένα μήνα στην χώρα μας, ωστόσο ήδη έχει αντιληφθεί την σημασία που έχει η αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός Ούγγρος της ΑΕΚ, με συνέντευξη του σε ΜΜΕ της πατρίδας του, τόνισε πως "πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι, από τα πιο σημαντικά στη σεζόν", ενώ εξέφρασε και την πίστη του πως θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

«Θα είναι σίγουρα μία σπουδαία εμπειρία. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν για την ομάδα και τους φιλάθλους. Θα έχω μία σπουδαία ευκαιρία να δείξω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Αμέσως μετά θα πάρω το αεροπλάνο και θα πάω στην Αίγυπτο για να συναντήσω τα άλλα παιδιά», δήλωσε αρχικά στην origo.hu ο Νέμεθ αναφερόμενος στην συμμετοχή του στο Παγκόσμιο κάτω των 20 με την Εθνική Ουγγαρίας.

Στη συνέχεια, ο επιθετικός της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΣ και το γκολ που πέτυχε: «Όλοι μου έδωσαν συγχαρητήρια, ήμουν πολύ χαρούμενος αλλά δυστυχώς δεν κερδίσαμε». Ο Νέμεθ ρωτήθηκε και για την χαμένη ευκαιρία μετά το 1-0: «Η μπάλα αναπήδησε και δεν την βρήκα καλά. Αν το έβαζα, θα ήμασταν μπροστά με 2-0 και πιθανότατα θα κερδίζαμε το παιχνίδι.

Αναφερόμενος στους οπαδούς, είπε: «Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για τους οπαδούς. Δεν είναι εύκολο να πω τι ατμόσφαιρα δημιουργούν, πρέπει να τη ζήσει κάποιος. Οι οπαδοί είναι εντελώς διαφορετικοί από ότι στην Αγγλία».

«Deal» που εντυπωσίασαν!

cska_sofia.jpgΗ οικονομική κρίση έχει κάνει την εμφάνισή της στο ποδόσφαιρο και αρκετά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ αναζήτησαν έσοδα για να βγουν αλώβητα. Λίβερπουλ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Γουέστ Χαμ εντυπωσίασαν με τις νέες συμφωνίες.

Η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που εντυπωσίασε με τις χορηγίες της, αφού η νέα συνεργασία με τη «Standard Chartered Bank» θα της βάλει στα ταμεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Εντυπωσιακή συμφωνία για το μέγεθος του Βουλγαρικού ποδοσφαίρου έκανε η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ενώ μεγάλη οικονομική ανάσα πήρε και η Γουέστ Χαμ. Αναλυτικά:


Λίβερπουλ - Standard Chartered Bank
Το ρεκόρ της Γιουνάιτεντ ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφού η συμφωνία της Λίβερπουλ με τη «Standard Chartered Bank», ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο θα την κάνει πλουσιότερη κατά 90 εκ. ευρώ. Η συνεργασία με τον συγκεκριμένο χορηγό θα έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια. (22,5 εκ. ευρώ τη σεόν).

ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Globul
Μπορεί για τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες η συμφωνία της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Globul» να μην προκάλεσε καμία αίσθηση, ωστόσο για τη Βουλγαρία ήταν ένα τεράστιο «deal». Η σύμβαση θα έχει διάρκεια δυο ετών, με την ΤΣΣΚΑ να βάζει στα ταμεία της 1,5 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη χορηγία της «Globul» στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Γουέστ Χαμ - Macron
Σημαντική συμφωνία για τη Γουέστ με την ιταλική εταιρεία αθλητικών ειδών «Macron». Τα «σφυριά» υπέγραψαν σύμβαση διάρκειας τριών ετών συνολικής αξίας 112 εκ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε σεζόν θα έχει για μεταγραφικές κινήσεις 4 εκ. ευρώ

Ποδόσφαιρο - Β' Εθνική-Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής






Φάση από το παιχνίδι Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα Η Ενωση Επαγελματικού Ποδοσφαίρου, Β' και Γ' Εθνικής, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής τη Β' Εθικής. Βάσει αυτού την Παρασκευή στις 16:00 θα ξεκινήσει η αναμέτρηση Δόξα Δράμας-Πιερικός, ενώ την Δευτέρα θα παίξουν Θρασύβουλος-Κέρκυρα στις 18:00. Σάββατο το Καλαμάτα-ΟΦΗ.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 16:00

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 15:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΦΗ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΡΟΔΟΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 18:00

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετράει ώρες ο Βούκοτιτς, διαψεύδει ο Σταματόπουλος


Γιώτης Σταματόπουλος Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, όπως όλα δείχνουν, δεν θα συνεχίσει για πολύ να είναι τεχνικός του Λεβαδειακού. Ο Γιάννης Κομπότης φαίνεται πως έχει πάρει την απόφασή του για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και αναζητάει πλέον τον αντικαταστάτη του.

Ενα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι για να αναλάβουν την ομάδα της Λιβαδειάς, είναι και αυτό του Γιώτη Σταματόπουλου. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου, παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και η παρουσία του στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου της Λιβαδειάς, πυροδότησε τα... σενάρια.

Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις του διέψευσε κατηγορηματικά όλα αυτά και τόνισε: "Είμαι στην Ελλάδα εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Εχω παρακολουθήσει δέκα παιχνίδια διαφόρων κατηγοριών και θα δω και άλλα τις επόμενες ημέρες. Δεν είχα καμία επαφή με καμία ομάδα για να αναλάβω την τεχνική της ηγεσία. Ζω από το ποδόσφαιρο και είναι φυσικό να πηγαίνω σε γήπεδα, προκειμένου να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Αλλωστε στην Λιβαδειά πήγα για να δώ δύο παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα άψογα στον Πανιώνιο. Τον Γιώργο Μπάρκογλου και τον Δημήτρη Κοιλιάρα, ο οποίος όμως δεν ήταν στην αποστολή του Εργοτέλη".

Ματζουράκης: "Κάθε φορά και πιο δύσκολα"



Ο Γιάννης Ματζουράκης Ο Γιάννης Ματζουράκης επέστρεψε για τέταρτη φορά στην Σκόντα Ξάνθη και πλέον αναλαμβάνει μία ομάδα την οποία γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά. Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε την Τρίτη για τις σκέψεις του και τους στόχους που θα θέσει, προκειμένου να είναι επιτυχημένη η χρονιά.

"Είναι η τέταρτη επιστροφή μου στην ομάδα. Κάθε επόμενη φορά είναι δυσκολότερη, γιατί μπαίνουν και τα... βαρίδια από την προηγούμενη. Η Ξάνθη είναι μια πόλη που αγαπώ, μια ομάδα που αγαπώ και ένας κόσμος που αγαπώ, γι�αυτό χάρηκα που επέστρεψα", είπε αρχικά στον "Novasport FM".

Στην συνμέχεια πρόσθεσε: "Αρχίζω να σχηματίζω εικόνα για την ομάδα με τη βοήθεια των συνεργατών μου. Θέλει πολλή δουλειά, ιδιαίτερα σε έναν τομέα που υστερεί, στον τομέα της τακτικής. Πρέπει και μπορεί η ομάδα να αξιοποιήσει καλύτερα την ποιότητα των παικτών. Αυτό θα γίνει μέσα από έναν προσανατολισμό που θα έρθει από τη δουλειά. Υπάρχουν δυο-τρία πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και το γκολ είναι ένα από αυτά. Δεν υπάρχει ταχύτητα στην ανάπτυξη και στο κέντρο διαχείρισης του παιχνιδιού. Μέσα από ασκήσεις τακτικής θα προσπαθήσουμε να παρουσιάζουμε βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι. Η φυσική κατάσταση είναι αλληλένδετη με την τακτική. Η τακτική βοηθά στην εξοικονόμηση δυνάμεων, αλλά χωρίς φυσική κατάσταση δεν γίνεται τίποτα".

Φυσικά αναφέρθηκε στους παίκτες που γνωρίζει: "Υπάρχουν πολλά παιδιά στην ομάδα που γνωρίζω από παλιά, όπως ο Λουτσιάνο, ο Βάλλας και ο Παπαδημητρίου".

Δηλώσεις για την επιστροφή Ματζουράκη, έκανε και ο Λουτσιάνο, ο οποίος τόνισε: "Ευχόμαστε ο Γιάννης Μαντζουράκης να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για την Ξάνθη, αφενός γιατί είναι πολύ έμπειρος, αφετέρου επειδή γνωρίζει καλά τα κατατόπια στην ομάδα. Να κάνει την ομάδα να παίξει το ποδόσφαιρο που έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει πριν από μερικά χρόνια. Η Ξάνθη είναι στην ευτυχή θέση να διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αρκετοί εκ των οποίων διεθνείς με τις Εθνικές τους ομάδες. Αυτό που χρειάζεται για να ανακάμψουμε αγωνιστικά είναι διάθεση για πολλή δουλειά".

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΒΟΥΤΣΙΑΣ:ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΥΡΩΠΗ!

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ο νεαρός άσσος του Ηρακλή, Πασχάλης Βουτσιάς φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» και μίλησε για την μέχρι στιγμής παρουσία του στην ομάδα αλλά και για τους στόχους της, τόνισε ότι δεν περίμενε να πάρει τόσο γρήγορα ευκαιρίες από τον προπονητή του και τον ευχαρίστησε ενώ ανέφερε επίσης ότι η ομάδα έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και έχει ως στόχο της έξοδο στην Ευρώπη


Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» μίλησε σήμερα ο νεαρός άσσος του Ηρακλή, Πασχάλης Βουτσιάς, που τελευταία έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα και έχει εντυπωσιάσει τους φίλους της ομάδας με τις ικανότητες του.
Μιλώντας για τις 2 παρουσίες του στην ενδεκάδα του Ηρακλή, ο Πασχάλης Βουτσιάς τόνισε :
«Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να μου δοθούν τόσο νωρίς οι ευκαιρίες στον Ηρακλή. Προσωπικά πάντως ένοιωθα πάντα έτοιμος και είχα δουλέψει σκληρά, θέλω πάντως να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη και ελπίζω να τον δικαιώσω στην συνέχεια»
Για το πως αντιμετώπισε το ντεμπούτο αλλά και τον αγώνα με την Λάρισα, ο νεαρός άσσος είπε :
«Ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος ενώ με στήριξαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου και το τεχνικό τημ πριν από τους αγώνες που αγωνίστηκα. Έτσι δεν είχα κανένα πρόβλημα και νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Στον αγώνα με την Λάρισα μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και νομίζω ότι φάνηκε ότι όλοι μας, στο μυαλό και στην καρδιά είχαμε την εντύπωση ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο, έτσι το βλέπαμε και έτσι αγωνιστήκαμε για την νίκη»
Αναφερόμενος στην θέση που αγωνίζεται και στους στόχους της ομάδας, τόνισε :
«Η φυσική μου θέση είναι δεξιά στην μεσαία γραμμή και εκεί άλλωστε με χρησιμοποιεί ο προπονητής μου. Στόχος της ομάδας φέτος είναι να κερδίσουμε την έξοδο μας στην Ευρώπη. Κάναμε καλό ξεκίνημα και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο, η χρονιά λοιπόν κυλάει καλά μέχρι στιγμής, ελπίζουμε να έχουμε λίγη τύχη και όλα θα πάνε καλά»
Τέλος, για τον αγώνα με την Καβάλα, ο Πασχάλης Βουτσιάς είπε τα εξής :
«Από σήμερα ξεκινάμε την προετοιμασία για τον αγώνα στην Καβάλα, όπου θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πάρουμε την νίκη και τους 3 βαθμούς για να συνεχίσουμε την καλή πορεί στο πρωτάθλημα»

ΠΣΑΚ: Παραιτήθηκε ο Σπανός


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για προσωπικούς λόγους, ο Νίκος Σπανός αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΑΚ. Ο Σύνδεσμος, σε ανακοίνωσή του, τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Η ανακοίνωση

«Την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΚ υπέβαλλε λόγω απειλημένων οικογενειακών υποχρεώσεων ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου μας Νίκος Σπανός. Ο Σύνδεσμός μας τον ευχαριστεί για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του ΠΣΑΚ τα τελευταία τρία χρόνια κατά τη διάρκεια τον οποίον πετύχαμε τόσα πολλά. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην μπασκετική του καριέρα και στην προσωπική του ζωή».

SUPERLEAGUE: "Ασφαλιστική κάλυψη του Πρωταθλήματος"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας της Superleague με τη La vie Assurances παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μποροβίλος. Σημειώνεται ότι η La Vie Assurances είναι πλέον και επίσημος υποστηρικτής ασφαλιστικής κάλυψης του Πρωταθλήματος.

«Κοινός μας στόχος είναι η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ποδοσφαιριστών των ΠΑΕ-μελών της Superleague. Με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές αποτελούν τους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, η Superleague σε συνεργασία με τη La Vie Assurances εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση των τραυματιών και παρέχει υψηλού επιπέδου περίθαλψη. Η ασφαλιστική κάλυψη περιλαμβάνει την περίοδο προετοιμασίας των ομάδων και την αγωνιστική περίοδο, περιλαμβανομένων των αγώνων play-off», τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Superleague.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ARCHIMEDES GLOBAL και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της La Vie Assurances Γιάρον Ινμπάρ δήλωσε τα εξής: «Η συνεργασία μας με τη Superleague μπαίνει φέτος στην τρίτη χρονιά συνεχούς ασφάλισης με θετικά και για τις δύο πλευρές αποτελέσματα.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας που αυτή την χρονιά επεκτείνουμε την συνεργασία μας ως Επίσημος Υποστηρικτής Ασφαλιστικής Κάλυψης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Η La Vie Assurances εξειδικεύεται στις ασφαλίσεις Υγείας και έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία και τον αναγκαίο επαγγελματισμό ώστε να ασφαλίζει και να διαχειρίζεται δύσκολους κινδύνους όπως αυτός της κάλυψης Ατυχημάτων και Ασθένειας αθλητών».

Την σεζόν 2008 – 2009 στα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών νοσηλεύτηκαν 36 ποδοσφαιριστές, και το κόστος νοσηλείας τους ανήλθε στις 200.000€. Σε νοσοκομεία εκτός Ομίλου νοσηλεύτηκαν περίπου 25 ποδοσφαιριστές, με τα έξοδα περίθαλψης τους να φτάνουν τις 94.000€. 28.000€ σε φυσικοθεραπείες και 20.000€ σε πρόσκαιρη ολική ανικανότητα, ενώ 25.000€ δαπανήθηκαν σε ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις. Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που καλύπτονται ανέρχονται στους 500 περίπου.

Ντοπέ ο Χόγιος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ντοπέ, «συνελήφθη» ο Μιγκέλ Άνχελ Χόγιος. Ο Βολιβιανός διεθνής αμυντικός βρέθηκε θετικός στη χρήση απαγορευμένης ουσίας στον αγώνα απέναντι στη Βενεζουέλα, που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι ο 28χρονος άσος της Μπολιβάρ πήρε τη συγκεκριμένη ουσία γιατί μετά τη λήξη του αγώνα ζαλιζόταν και είχε στομαχικές διαταραχές, αλλά η ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής είναι εκείνη που θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στη τιμωρία του Χόγιος.

«Ψεύδεται η SPORT, δεν σταματώ το ποδόσφαιρο!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Δεν σκοπεύω να κρεμάσω σύντομα τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια!» τόνισε κατηγορηματικά στο προσωπικό του σαιτ ο Ροναλντίνιο, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας SPORT.

Σύμφωνα με αυτό, ο Βραζιλιάνος άσος σκεφτόταν έντονα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μόλις στα 29 του χρόνια, λόγω των κακών του εμφανίσεων με τη φανέλα της Μίλαν.

«Σχετικά με όσα έγραψε για μένα στο κυριακάτικο φύλλο της η SPORT ένα έχω να πω. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να κρεμάσω σύντομα τα παπούτσια μου!» δήλωσε ο Ρόνι φανερά εξοργισμένος και πρόσθεσε:

«Αλλά τι βαρύτητα μπορεί να έχει ένα επιπόλαιο δημοσίευμα σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα; Το ποδόσφαιρο σημαίνει τα πάντα για μένα. Ήταν και παραμένει μια πηγή χαράς. Και στη Μίλαν περνάω υπέροχα, όπως και στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκα».

Ο Ροναλντίνιο έχει δεχτεί κατά καιρούς τα πυρά του Τύπου, πότε για τις εξωγηπεδικές του αταξίες, πότε για την αναιμική του παρουσία στο γήπεδο. «Δεν έχω πρόβλημα με την κριτική, θετική ή αρνητική, αρκεί να βασίζεται σε γεγονότα. Το να δημοσιεύεις ψεύτικα πράγματα όμως είναι ανεπίτρεπτο» είπε ο παίκτης των Ροσονέρι.

«Από τον καιρό ακόμα που ανήκα στην Μπαρτσελόνα η SPORT διέσπειρε ψέματα εις βάρος μου. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα κυνήγι μαγισσών. Όσες εφημερίδες ακολουθούν αυτή την τακτική δεν είναι αξιόπιστες. Το συμβόλαιό μου με τη Μίλαν ολοκληρώνεται το 2011. Τουλάχιστον, μέχρι τότε θα αγωνίζομαι» ανέφερε κλείνοντας.

Έκτο το ντέρμπι «αιωνίων» στον κόσμο!

ntermpepeis.jpgΣύμφωνα με το CNN το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού βρίσκεται στην έκτη θέση στα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η παραδοσιακή «μάχη» μεταξύ Σέλτικ και Ρέιντζερς.

Με αφορμή το τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ, η ιστοσελίδα του CNN φιλοξένησε τα δέκα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει «Πρόκειται για το ντέρμπι ανάμεσα στους γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου αν και η αντιπαλότητα των δύο υπάρχει επίσης και στο μπάσκετ , το εθνικό σπορ της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός από το λιμάνι του Πειραιά συνήθιζε να εκπροσωπεί την εργατική τάξη, ενώ ο Παναθηναϊκός εκπρωσοπούσε τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις των προαστίων της Αθήνας. Στις ημέρες μας η κατάσταση έχει ισορροπηθεί. Ωστόσο στο γήπεδο ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος έχοντας κερδίσει 11 από τα τελευταία 12 εγχώρια πρωταθλήματα»

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το ματς Σέλκτικ-Ρέιντζερς, στην δεύτερη το Ρόμα-Λάτσιο ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί το Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ. Από κει και πέρα στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Αλ Αχλί-Ζάμαλεκ, στην πέμπτη το Γαλατασαράι-Φενέρμπαξε ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται η ελληνική μονομαχία.

Στο μεταξύ στην έβδομη θέση βρίσκεται το ντέρμπι Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν, στην όγδοη το Γουιντάντ-Ράζα ενώ την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα κατέχουν οι αναμετρήσεις Παλμέιρας-Κορίνθιανς και Πενιαρόλ-Νασιονάλ.

Δικαίωση για Μάντσεστερ

manutd-tot_2.jpgΤη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δικαίωσε η ΦΙΦΑ έπειτα από τις καταγγελίες της Φιορεντίνα για παράνομη προσέγγιση στον Μισέλ Φορνασίε. Παράλληλα, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία απέρριψε την καταγγελία της ιταλικής ομάδας που υποστήριζε ότι η περίπτωση αυτή είναι αντίστοιχη με του Κακουτά στην Τσέλσι.

Η ομάδα του Λονδίνου τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μεταγραφών για δύο χρόνια και η Φιορεντίνα διεκδικούσε μια ανάλογη τιμωρία και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την κατηγορία ότι προσέγγισε παράνομα τον παίκτη της. Παρόλα αυτά η ΦΙΦΑ αποφάσισε ότι οι κινήσεις των «κόκκινων διαβόλων» ήταν καθόλα νόμιμες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε επαφή με την Φιορεντίνα για την μεταγραφή του Μισέλ Φορνασίε, όμως σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε στην διάθεση μας δεν προκύπτει κάτι το παράνομο», τόνισε εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ στα αγγλικά μέσα.

Στέλνουν Παβλίν στον Ηρακλή

protasofoleg.jpgΟ 38χρονος πρώην διεθνής μέσος της Εθνικής Σλοβενίας Μίραν Παβλίν φέρεται να είναι υποψήφιος για την θέση του αθλητικού διευθυντή στον «γηραιό» και άμεσος συνεργάτης του Ολέγκ Προτάσοφ.

Συγκεκριμένα σενάρια από την Σλοβενία έκαναν λόγο ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πολύ κοντά στην συγκεκριμένη συμφωνία ωστόσο οι ιθύνοντες του «γηραιού» ξεκαθαρίζουν ότι έχουν αθλητικό διευθυντή και αυτός είναι ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Προφανής λύση η απόλυση

Οσο περνάει ο καιρός, θεωρώ πως ο άνθρωπος γίνεται σοφότερος, ειδικά σε θέματα που τον αφορούν. Ο καθείς και στον τομέα του, έτσι;

Ηταν φθινόπωρο του 2002, οι περισσότεροι (παλιοί αναγνώστες, γαρ…) θα θυμάστε τι είχα χώσει στον Φερνάντο Σάντος και τα έργα του (;) στον Παναθηναϊκό. Οταν εφυγε, ήταν –ας πούμε- μια μικρή προσωπική δικαίωση και όχι με ορθή εκτίμηση ή πρόβλεψη.

Και φυσικά ουδείς, ούτε εγώ, εκμηδένισε τον Πορτογάλο. Ο οποίος όμως είναι προφανές πως δεν κάνει πια για τον ΠΑΟΚ.

Δεν λέω, μπάλα είναι και είναι πουτάνα. Αλλά sorry ρε καρντάσια, τέτοιο ματς, 1-0 μπροστά από το 10ο λεπτό και όλοι πίσω, γιουρούσι και όπου βγει; Νισάφι πια.

Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ γαμώτο. Δεν πάει μπροστά έτσι, όχι επειδή έχασε από τον Ολυμπιακό. Επειδή παίζει έτσι κι επειδή έχει αυτή τη νοοτροπία.

Ο ΠΑΟΚ πήρε φέτος καλούς παίκτες, ικανούς να τον κάνουν να παίξει γρήγορο και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Ουδείς εκτός από τον προπονητή του, που τα κάνει μαντάρα εδώ και μήνες.

Υπάρχει αντίλογος; Προφανώς. Ένα κάρο παίκτες τον εμπιστεύτηκαν, ο Ντέμης και ο Ζαγοράκης ξεκινώντας το παραγοντιλίκι και το προεδριλίκι επέλεξαν αυτόν. Ναι, οι παίκτες θαρρώ πως ξέρουν καλύτερα, δούλεψαν μαζί του.

Τότε τι στο διάολο φταίει, υπάρχει απάντηση; Φωνή βοώντος…

Δεν νομίζω πως υπάρχει απάντηση. Απλά δεν υπάρχει «χημεία», δεν υπάρχει δέσιμο και το «διαζύγιο» είναι η καλύτερη και προφανής λύση. Ενα ηλεκτροσόκ για να αφυπνιστεί ο ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Παλιότερα είχα, μέσω της στήλης, μια κόντρα με τους Snakes, τους φίλους του ΟΦΗ που έχουν σταθεί όσο κανείς άλλος δίπλα στη μεγάλη αυτή ομάδα.
Ξέρετε τι θέλω όμως; Να βρουν τον μαλάκα που μπήκε στο γήπεδο στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα, να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του και να του κόψουν το γήπεδο.
Η άτιμη η Β’ Εθνική, ρε μάγκες, θέλει υπομονή, θέλει κόσμο και γήπεδο-κλουβί αλλά όχι μπουρδέλο. Αν φάει η ομάδα 2-3 αγωνιστικές τιμωρία και τρέχει στη Ρόδο και στην Πάτρα, δεν είναι κρίμα να χάσει έδαφος τόσο νωρίς.
Βρείτε τον. Μάγκες θα είστε, και πάλι.Koubanezos

Γκάλοπ: Είναι… αληθινά (ή όχι);

Koubanezos

Ειπε...............

"Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω σε άλλη ελληνική ομάδα πλην της ΑΕΚ"

Ισμαελ Μπλάνκο

(Ο αργεντίνος επιθετικός αποκάλυψε πως είχε πρόταση από άλλον ελληνικό σύλλογο, αλλά έμεινε πιστός στην ΑΕΚ).

Ψιθυροι......................

  • Ο Ουσέιν Μπολτ παίζει ενεργό ρόλο και στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων. Ο υποψήφιος βουλευτής Δράμας με την Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Δαϊλάκης, χρησιμοποιεί το όνομα του τζαμαϊκανού σπρίντερ για να προσελκύσει ψηφοφόρους. "Δυνατά & Καθαρά. Η Δράμα έχει τον δικό της Μπολντ. Αυτός τρέχει για σας", γράφει χαρακτηριστικά η σχετική αφίσα. Βέβαια ο κύριος Δαϊλάκης έχει προσθέσει ένα επιπλέον "ν" στο όνομα του τζαμαϊκανού, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά στο νόημα του μηνύματος...
  • Οι έλληνες κωπηλάτες, οι οποίοι κατέκτησαν 5 μετάλλια (4 χρυσά, 1 ασημένιο) στο Ευρωπαϊκό της Λευκορωσίας, είχαν παράπονο από την παντελή απουσία εκπροσώπου της Πολιτείας στο "Ελ. Βενιζέλος", κατά την επιστροφή τους την Δευτέρα (21/9) το μεσημέρι.
  • Λίγες φορές ακόμη αν... παραιτηθεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης από τον προεδρικό "θώκο" του ΠΑΟΚ θα φτάσει τον... μετρ του είδους στις παραιτήσεις, τον μεγαλομέτοχο της Καλλιθέας, Νίκο Σαλευρή...Πηγη sport.gr

Κατσαμπής: «Αστείο να λένε ότι δεν ήταν φάουλ»

Κατσαμπής: «Αστείο να λένε ότι δεν ήταν φάουλ»

«Πραγματικά, πάει να γίνει κάτι καλό φέτος… Υπάρχουν οι συνθήκες – Ο κόσμος ‘διψάει’, ‘διψάμε’ και εμείς»

Ο αρχηγός του Ηρακλή παίρνει θέση. Ο Τάσος Κατσαμπής μιλάει στο «Μ» για την επίμαχη φάση του ακυρωθέντος γκολ της Λάρισας στην αναμέτρηση του Καυτανζογλείου, που ως είθισται πολλοί «ειδικοί» έσπευσαν αμέσως να τη σχολιάσουν. Ο Κατσαμπής ήταν άλλωστε ο πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη φάση. Βέβαια, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή στέκεται επίσης στο καλό ξεκίνημα της ομάδας, εκφράζει τον θαυμασμό του για την παρουσία των οργανωμένων στην… ταράτσα και φυσικά καταθέτει τον μεγάλο προβληματισμό και την αγανάκτηση του για το δολοφονικό περιστατικό του Σαββάτου. Θέλει φυσικά να υπάρξει συνέχεια στον αγωνιστικό ανήφορο της ομάδας και ταυτόχρονα τονίζει ότι ο Ηρακλής θα πάει – στην πράξη φυσικά – να κερδίσει το ματς της Καβάλας.

«Στο μισό μέτρο ο διαιτητής»

Τι λέει για τη φάση του γκολ της Λάρισας, το οποίο ακυρώθηκε, όταν ο Νταμπίζας του έκανε επιθετικό φάουλ;
«Είναι πραγματικά αστείο να λένε ορισμένοι, ότι έπρεπε να μετρήσει και πώς είναι καθαρό γκολ. Απορώ, γιατί τα λένε. Ο διαιτητής ήταν στο μισό μέτρο. Σφυρίζει πριν ακουμπήσει την μπάλα με το κεφάλι ο Νταμπίζας και φαίνεται καθαρά το χέρι του. Σκίστηκε το χείλος μου από τον αγκώνα του. Ο διαιτητής ήταν εξάλλου κοντά, το είδε και το σφύριξε. Πραγματικά, είναι αστεία αυτά, που λένε ορισμένοι. Δεν ασχολούμαι περαιτέρω όμως…».

«Παίκτες με προσωπικότητα»

Πώς σχολιάζει το ξεκίνημα του φετινού Ηρακλή; Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα; Τι κρατάει ο Τάσος Κατσαμπής;
«Όταν κερδίζεις είναι όλα καλά. Υπάρχει σαφώς ψυχολογία. Τα μηνύματα είναι σίγουρα αισιόδοξα. Η ομάδα δείχνει μία σοβαρότητα. Δείχνει μία αγωνιστική ταυτότητα στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ήμασταν βέβαια καλοί, αλλά έχουμε βρεθεί πίσω στο σκορ δυο φορές ή έχουμε ισοφαριστεί και η ομάδα αντέδρασε άμεσα. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα είναι σημαντικό ότι συνδυάσαμε τη νίκη με μία καλή εμφάνιση. Ο Ηρακλής διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα, έχουμε παίκτες με ποιότητα. Είναι σημαντικό βέβαια να έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας. Το σημαντικό είναι, πώς υπάρχουν οι συνθήκες. Θεωρώ, ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Χρειαζόμαστε σίγουρα βελτίωση σε ορισμένους τομείς, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ανεβάσουμε ψηλά τον Ηρακλή. Με χαμηλούς τόνους».

«Απίστευτο…»

Ο Κατσαμπής εκφράζει το θαυμασμό του γι’ αυτό που συνέβη από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών στην αναμέτρηση με τη Λάρισα.
Όταν και συμπαραστάθηκαν την ομάδα από την… ταράτσα. «Βρήκαν τον τρόπο και ήταν μαζί μας. Πραγματικά, είναι απίστευτο, κάτι μοναδικό…», είπε αρχικά ο Τάσος Κατσαμπής. Τους βοήθησε η παρουσία των οπαδών; Η στήριξη και η φωνή τους; «Εννοείται… Το Καυτανζόγλειο είναι Στάδιο. Δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σ’ ένα τέτοιο άδειο Στάδιο δεν είναι εύκολο να παίζεις, χωρίς τον κόσμο σου. Πραγματικά, νιώθαμε τον παλμό τους», υποστήριξε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή.

«Για τη νίκη στην Καβάλα»

Θελήσαμε και ένα σχόλιο για την αναμέτρηση στην Καβάλα. Ο Ηρακλής θα έχει στο πλευρό του 4.000 και πλέον οπαδούς του. «Όπως με τον Πανθρακικό… Ο κόσμος ‘διψάει’, ‘διψάμε’ και εμείς», λέει ο αρχηγός και συνεχίζει. «Θα ετοιμαστούμε κατάλληλα. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Καβάλα έχει καλές μονάδες. Θα πάμε βέβαια για να πάρουμε τη νίκη. Στην πράξη. Όχι στα λόγια…», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι άνθρωπος αυτός…»

Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός της επίθεσης, που δέχθηκε το λεωφορείο της αποστολής το βράδυ του Σαββάτου.
Ζητήσαμε ένα σχόλιο του γι’ αυτό, που έζησε ο ίδιος, αλλά και η αποστολή. Πήγε εξάλλου μετά και στο Διαβαλκανικό για να δει τον Επστάιν, ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής, που επέστρεψε με τον Γερμανό ακραίο μέσο στο σπίτι του. «Θεωρώ ότι ήταν μία εγκληματική ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω, αν είναι άνθρωπος αυτός… Δεν ξέρω που αποσκοπούσε. Θέλω να πω παράλληλα και ένα μεγάλο μπράβο στον οδηγό. Μας έσωσε. Έκανε ελιγμό, θα μπορούσε να είχε γίνει μεγάλο κακό. Αποφεύχθηκαν πραγματικά τα χειρότερα. Συνετέλεσε ο οδηγός στο να μην έχουμε χειρότερα. Εύχομαι επίσης περαστικά στον Ντένις, που είναι πλέον καλά. Δεν θέλω πραγματικά να φανταστώ τι θα γινόταν αν η πέτρα χτυπούσε τον οδηγό. Είμαστε άνθρωποι, είμαστε ποδοσφαιριστές, είμαστε οικογενειάρχες. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Μπορεί σε ορισμένους να είμαστε αντιπαθητικοί μέσα στο γήπεδο, μπορεί να φαινόμαστε άγριοι μέσα στο γήπεδο, αλλά είμαστε οικογενειάρχες άνθρωποι. Θέλουμε να πάμε στο σπίτι μας και να είμαστε καλά, με την οικογένεια μας. Εγώ πήγα τον Ντένις στο σπίτι μετά από το νοσοκομείο. Ο άνθρωπος είναι από τη Γερμανία. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί έγινε αυτό…».

«Να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη»

Επιθετικά ο Ηρακλής πάει καλά. Πολύ καλύτερα από πέρσι. Ζητήσαμε ένα σχόλιο και μία τοποθέτηση για την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ποια είναι η άποψη του; «Γίνονται λάθη. Το καλό είναι βέβαια πώς η ομάδα αντιδράει γρήγορα. Όταν όλη η ομάδα αμύνεται είναι δύσκολο να δεχθούμε γκολ. Όταν όλη η ομάδα επιτίθεται είναι πιο εύκολο να φτάσουμε στο γκολ. Όταν δέχεται η ομάδα ένα γκολ, δεν σημαίνει ότι αποκλειστικά φταίνε οι αμυντικοί. Μακάρι, να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας», καταλήγει με νόημα στο «Μ» ο αρχηγός του Ηρακλή.Πηγη Μετροσπορ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ: Ήττα για Άρη

Ο Άρης έχασε στον τελικό για τα «Μαυροσκούφεια» από τον Πανελλήνιο στο Αλεξάνδρειο με 68-63.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 33-36, 54-58, 63-68.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Χρυσικόπουλος, Αργυρόπουλος 2, Μούρτος, Μπετς 14, Ντέι 7 (1), Ρίτσαρντσον 5, Χατζηβρέττας 10 (1), Ντικούδης 10, Σκορδίλης, Μπέλσερ 5, Κακιούζης 10 (2), Μπάρλος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Ξανθόπουλος 2, Οστοϊτς 3, Χαραλαμπίδης 14 (1), Κολώκας 2, Τζόνσεν 7 (1), Σμιθ 12 (1), Πέτρουλας 2, Τσακαλέρης 2, Μπλάκνεϊ 13 (2), Ντέιβις, Βουγιούκας 11.

Φοβερός κόσμος οι Γιαννιώτες!

mendrinn.jpgΟ Κώστας Μενδρινός στάζει μέλι για τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα επισημαίνοντας ότι αξίζουν μια μεγάλη διάκριση. Παράλληλα ο νεαρός άσος αναφέρεται στον τρόπο που έφυγε από τον Ολυμπιακό λέγοντας «Σε εμένα θα κολλούσαν;»

Αποκαλυπτικός είναι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΦΩΣ των Σπορ ο Κώστας Μενδρινός όπου τόνισε «Πιστεύω ότι αξίζω πάρα πολλά και ότι κάποια στιγμή θα το αποδείξω αυτό. Είτε με την Εθνική , είτε με ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό που θέλω όμως τώρα είναι να βοηθήσω πολύ τον ΠΑΣ, να παίξω όσο πιο καλά μπορώ και να δουν οι Γιαννιώτες την ομάδα τους εκεί που ονειρεύονται. Διότι είναι φοβερός κόσμος. Ο στόχος μου τώρα είναι να πάει ο ΠΑΣ όσο καλύτερα γίνεται. Μέσα από την ομάδα θα αναδειχτεί και ο ποδοσφαιριστής».

Σε ότι αφορά την φυγή του από τον Ολυμπιακό επισήμανε

«Εκείνοι μου έκαναν μια πρόταση και ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών μου. Δεν μου αφέθηκε καν το περιθώριο να αντιπροτείνω. Μου είπαν αυτή είναι η πρόταση μας δεν ανεβαίνει. Ουσιαστικά μου είπαν ότι αυτό είναι ή μένεις ή φεύγεις. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα είπα 'Δεν μένω'. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Εδώ έφυγαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Ριβάλντο, όπως ο Τζιοβάνι, σε εμένα θα κολλούσαν; Μου πρόσφερε πολλά αυτή η ομάδα. Απλώς δικαιούμουν περισσότερες ευκαιρίες».

Τουλάχιστον Τσάμπιονς Λιγκ για Μίλαν

galiani.jpgΗ Μίλαν έχει ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα αλλά επειδή το έργο της είναι αρκετά δύσκολο τότε θα είναι ικανοποιημένη να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Τάδε έφη, ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο παράγοντας της ιταλικής ομάδας πάντως είναι αισιόδοξος για το σκουντέτο «Πιστεύω και ελπίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Με τον ένα ή τον άλλον τρόπο όμως ξέρω ότι η Μίλαν πρέπει να φτάσει σε μια θέση που να της δώσει της απευθείας πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Αισιοδοξώ για το Μουντιάλ»

pilavios.jpgΜπορεί η Εθνική να κινδυνεύει με αποκλεισμό ακόμα και από τα μπαράζ για το Μουντιάλ, όμως ο Σοφοκλής Πιλάβιος εκέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. «Καλούμε τον κόσμο να έρθει στα δύο ματς με Λετονία και Λουξεμβούργο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στο περιθώριο των εργασιών του 8ου Σεμιναρίου Εκπαιδευτών Προπονητών της UEFA, όπου συναντήθηκε και με τον Ότο Ρεχάγκελ.

«Είναι ένα σεμινάριο προπονητών σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το οποίο με χαρά και τιμή διοργανώνει για πρώτη φορά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, προπονητές και αξιωματούχοι της UEFA έχουν έρθει εδώ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το διοργανώνουμε. Ελπίζουμε να έχει επιτυχία», τόνισε για το σεμινάριο ο Πιλάβιος που στη συνέχεια μίλησε για την τύχη της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο:

«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Αισιόδοξος ήμουν και την προηγούμενη φορά. Αλλά τα αποτελέσματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Εχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, να τα κερδίσουμε για να πάμε στα μπαράζ. Καλώ τον κόσμο να έρθει. Εμείς προσπαθούμε, μειώσαμε τις τιμές, είδατε ότι τα περισσότερα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ. Καλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά στην Εθνική. Η Ομοσπονδία, παίκτες και προπονητής είναι ένα πράγμα. Κάνουμε συνεχείς συζητήσεις. Μιλήσαμε και σήμερα με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή. Για πολλή ώρα, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε όλους τους τομείς», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΕΠΟ.

Έτοιμος ο Κοντρέρας

Στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος για τον εξ αναβολής αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, τέθηκε ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα στην προπόνηση της Τρίτης για δεύτερη μέρα. Έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να τον υπολογίζει για το ματς με τους «κυανέρυθρους».

Μια τελευταία προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας, πριν την αναχώρηση για την Αθήνα, για τον αυριανό εξ αναβολής αγώνα της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο. Στην αποστολή του δικεφάλου» του Βορρά δεν συμπεριλήφθηκαν οι ανέτοιμοι Αμπουμπακάρι, Μουν, Μουσλίμοβιτς και οι Σνάουτσνερ, Βιτόλο. Οι δύο πρώτοι έκαναν θεραπεία και οι άλλοι δύο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια.

Τι είχε γράψει ο Σκόρδας για τον Ντάκο

skordas_ekdilosi.jpgΑιχμές κατά της διαιτησίας του Ντάκου στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη είχε αφήσει ο Λάμπρος Σκόρδας πριν απο τον αγώνα της Κυριακής σε σχόλιό του στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Αθλητικά Νέα». Ο πρόεδρος των «κίτρινων» επικαλέστηκε την περυσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, στην οποία αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε ευνοήσει τον Παναθηναϊκό.

Αυτό το κείμενο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Πρωταθλητής και συγκεκριμένα η στήλη «Κύριε Πρόεδρε».

Το κείμενο-σχόλιο του Σκόρδα: «Ας πούμε όμως και λίγα για το σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Εκεί που παίζει ο πρώτος Παναθηναϊκός με τον δεύτερο Άρη. Αυτό είναι το πραγματικό ντέρμπι και όχι αυτά που μας πλασάρουν κάποιοι άλλοι. Ο Άρης αν κερδίσει κάνει ένα μεγάλο βήμα και θα δείξει σε όλους ότι φέτος το μέταλλό του είναι για μεγάλα πράγματα. Στην πόλη μας, για μένα βέβαια δεν είναι παράξενο, λίγα πράγματα ειπώθηκαν γι αυτό το παιχνίδι. Λίγα ειπώθηκαν και για τον διαιτητή που όρισε η ΚΕΔ. Τον Ντάκο που τον είχαν ορίσει και πέρυσι πάλι στο ίδιο ματς, μόλις είχε γίνει η αποπομπή Ψυχομάνη και η αλλαγή στην ΚΕΔ. Τότε που άρχισε και η επίδειξη δύναμης του Νίκου Πατέρα», γράφει ο Λάμπρος Σκόρδας.

Για να συνεχίσει: Τι έκανε ο Ντάκος; Αφού είδε ότι που έσπρωχνε με τα σφυρίγματά του τον Παναθηναϊκό χωρίς αποτέλεσμα για ένα ημίχρονο, έδωσε πέναλτι σε μια λιποθυμία του Ζιλμπέρτο Σίλβα, μέσα στην περιοχή του Άρη, στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Έτσι το «καθάρισε» εκείνο το ματς. Και δε νομίζω ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό σήμερα».

«Κάζλα»: «Τώρα σκάστε»!

kazlauskas_hellas_croatia.jpgΛάβρος κατά όλων όσων αμφισβήτησαν την ενδεχόμενη επιτυχή παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, εμφανίστηκε ο Γιόνας Καζλάουσκας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης» δηλώνει με... έμφαση ότι: «Τώρα μπορούν να σκάσουν... », ενώ αναφέρεται στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα πολωνικά παρκέ, αλλά και την πίστη του στις δυνατότητες των διεθνών παικτών.


Ο Λιθουανός προπονητής της «γαλανόλευκης» μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για...

...την συγκίνηση στα μάτια των διεθνών μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου:

«Είδα σε πολλών παικτών μου τα μάτια δάκρυα, όταν πλησίασαν το πούλμαν οπαδοί και πανηγύριζαν. Είναι απίστευτο! Όταν έχεις τέτοιους οπαδούς, πώς μπορείς να σταματήσεις να παλεύεις σε κάθε αγώνα; Είναι αδύνατον. Όλοι μπορούν να χάσουν σουτ, να κάνουν λάθη, αλλά κανένας να μη συνεχίζει να παλεύει. Είχαν τα πάντα, ενέργεια, όλα».

...την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα πολωνικά παρκέ και τις δυσκολίες που συνάντησε στη διοργάνωση:

«Το ελληνικό μπάσκετ είναι στο υψηλότερο επίπεδο, οι παίκτες έπαιξαν εξαιρετικά και έκαναν εξαιρετική δουλειά γι' αυτό το μικρό διάστημα που ήμασταν μαζί. Μόνο η Ισπανία μάς νίκησε με μεγάλη διαφορά πόντων. Όλα τα άλλα ματς κρίθηκαν στο καλάθι. Η Ρωσία και η Γαλλία μάς νίκησαν έτσι, αλλά και εμείς νικήσαμε την Τουρκία και τη Σλοβενία με αυτόν τον τρόπο. Η Τουρκία, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να κατακτήσει το ασημένιο ή το χάλκινο μετάλλιο; Και όμως πού είναι; Πιστεύω ότι υπάρχουν 7-8 ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο.

Η Ελλάδα πάντα πολεμά για μετάλλια. Ήμουν λίγο δυσαρεστημένος, επειδή έχασα μερικούς παίκτες, αλλά δεν άλλαξα την άποψή μου για την ομάδα και το ότι έχει καλούς παίκτες, κάτι που έδειξαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε λοιπόν, καλούς παίκτες, καλή ομάδα και εν τέλει κερδίσαμε ένα μετάλλιο. Καταφέραμε αυτό που θέλαμε».

...την πεποίθησή του ότι η «επίσημη αγαπημένη» θα μπορούσε να νικήσει την Ισπανία, στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ:

«Ίσως και με αυτή την ομάδα να μπορούσαμε να κερδίσουμε το χρυσό. Παίξαμε με την Ισπανία έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ματς. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν παίζαμε μαζί τους με μία μέρα ρεπό; Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Γι' αυτό δεν διαμαρτύρομαι. Συμβαίνει σε όλους. Πολλές ομάδες χάνουν παίκτες».

...την επόμενη μεγάλη πρόκληση για την «γαλανόλευκη» στο Μουντομπάσκετ του 2010 στην Τουρκία:

«Φέτος χρειάστηκε λίγος χρόνος να συνεννοηθούμε. Του χρόνου θα είναι πιο εύκολο. Αυτό που σκέπτομαι τώρα είναι οι διακοπές. Θέλω να δω ξανά την οικογένειά μου και να σκεφθώ τι θα κάνω στη συνέχεια για το Μουντομπάσκετ. Έχω άλλωστε δύο χρόνια συμβόλαιο».

Διχάζει ο Μπελούτσι

bellu.jpgΣτη μέση έχει χωρίσει το Οπόρτο ο Φερνάντο Μπελούτσι. Η απόφαση του προπονητή της Πόρτο, Ζεσουάλδο Φερέιρα να αφήσει εκτός πλάνων στα τελευταία ματς τον πρώην άσο του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των παλαίμαχων άσων της ομάδας που τον κριτικάρουν για τις επιλογές του.

Ο Φερέιρα προτιμά να χρησιμοποιεί στη θέση του Αργεντινού μέσου τον Κολομβιανό, Φρέντι Γκουαρίν, ο οποίος πάντως δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να δικαιώνει τον προπονητή του. Ο Μπελούτσι δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στις αναμετρήσεις με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ και την Μπράγκα για το πρωτάθλημα.

Ο Εδουάρδο Λουίς, παλαίμαχος άσος που είχε αναδειχθεί το 1987 πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο, τόνισε για την επιλογή του Φερέιρα να βάζει τον Γκουαρίν αντί του Μπελούτσι τα εξής: «Ο Μπελούτσι είναι πολύ δημιουργικός ποδοσφαιριστής αλλά και πολύ καλύτερος από τον Γκουαρίν. Ήταν αισθητή η απουσία του στο ματς με την Τσέλσι και δεν καλύφθηκε η απουσία του».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και και τα λόγια εντός άλλου παλαίμαχου άσου της Πόρτο του Ροδόλφο Ντος Ρέις Φερέιρα, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Φερέιρα για πιο λόγο δεν παίζει ο Μπελούτσι. Είναι πολύ σημαντικός για τον σύλλογο».

Είδε το... φως της νίκης ο Πανσερραϊκός!


Φάση από τον αγώνα Αιγάλεω - Πανσερραϊκός Ο Πανσερραϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Αιγάλεω με 1-0 χάρη σε τέρμα του Αθανασιάδη λίγο πριν από την εκπνοή. Το ματς πάντως θα μείνει στην... ιστορία για τη δεκάλεπτη διακοπή του, επειδή δεν υπήρχε... φως!

Συγκεκριμένα, στο 70' της αναμέτρησης ο διαιτητής Κοτσιαύτης διέκοψε τον αγώνα γιατί δεν υπήρχε ορατότητα! Και αυτό επειδή οι προβολείς στο γήπεδο του Ελληνικού δεν άναβαν με συνέπεια οι παίκτες να μην μπορούν να αγωνιστούν. Απόχώρησε λοιπόν προς τα αποδυτήρια αλλά τελικά μετά από λίγο επέστρεψε και το ματς επανάρχισε.

Ο Πανσερραϊκός, στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, κατάφερε στο 75' να φτάσει στο γκολ με κεφαλιά του Αθανασιάδη έπειτα από σέντρα του Γαλανόπουλου από τη δεξιά πλευρά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στοην αγωνιστικό χώρο λογω αποβολής του Σκάγκλια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, εντούτοις κράτησαν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Κορυφαίος του Πανσερραϊκού ήταν ο Τάντιτς, που αποτέλεσε τον... κινητήριο μοχλό της ομάδας του, η οποία είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό του.

Στο... 93' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Δήμου, ο οποίος χτύπησε στο πρόσωπο εκτός φάσης τον Τάντιτς.

Αιγάλεω (Βασίλης Βούζας): Ταμπάσης, Ουμουρί, Βάσι, Τσιρογιάννης, Δήμου, Αυλωνίτης (82' Φρίμπονγκ), Σκάρος, Τρέχο, Τσαμπούρης, Βούγιτς (46' Πουλάκος), Ουλάϊ (60' Λόπες).
Πανσερραϊκός (Γκιγέρμο Oγιος): Κυριακίδης, Ριμόλντι, Γεωργίου, Παπάζογλου, Κάστρο, Τάντιτς, Αθανασιάδης (90' Καλί), Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης (85' Βοσκόπουλος), Λεοζίνιο (63' Γεωργιάδης), Σκάγκλια

Νέο σοκ με Φαν Νίστελροϊ


Ο Φαν Νιστελρόι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μαλαφέεφ Η ατυχία δεν λέει να αφήσει σε ησυχία τον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ... Ο Ολλανδός σταρ, ο οποίος είχε επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους έπειτα από εννέα μήνες, τραυματίστηκε ξανά και θα μείνει εκτός δράσης για ενάμισι μήνα. Ο 33χρονος φορ τραυματίστηκε στο παιχνίδι των «μερένχες» κόντρα στη Χερέθ, την προηγούμενη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Ρομπίνιο πιέζει για την Μπαρτσελόνα


Ο Ρομπίνιο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος της Πόρτσμουθ Ο Ρομπίνιο δεν είναι ευχαριστημένος από την παραμονή του στην Μάντσεστερ Σίτι και πιέζει για να φορέσει, από τον Ιανουάριο, την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος σταρ μίλησε, μάλιστα, στον ισπανικό Τύπο και τόνισε ότι είναι πρόκληση να αγωνιστεί με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

«Η Μπάρτσα είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο κόσμο και έχω πει πολλές φορές ότι είναι όνειρο μου να παίξω γι' αυτήν», τόνισε σχετικά ο Ρομπίνιο, ο οποίος μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι πέρυσι από την Ρεάλ Μαδρίτης

Eξομαλύνεται η κατάσταση στον ΠΑΟΚ


Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης Η κρίση με αφετηρία την ήττα από τον Ολυμπιακό εξομαλύνεται μέσω της τακτικής χαμηλών τόνων που επέλεξε ο Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν αποφάσισε αλλαγές και οι επόμενες μέρες δεν επιφυλάσσουν κάτι πολύ διαφορετικό από ότι συνέβη μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Δεν αναμένεται να προκύψουν εντυπωσιακές ανατροπές. Οι πρώτες σκέψεις για αλλαγές φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί με δεδομένο ότι έγιναν υπό το κράτος εκνευρισμού και έντασης από την ήττα της Κυριακής.

Οι δύο αναμετρήσεις που ακολουθούν, κρίθηκαν σημαντικές για το μέλλον της φετινής πορείας. Στελέχη της διοίκησης ανέφεραν χθες ότι αν θα πρέπει να περιμένουμε ορισμένες αλλαγές, σε οποιονδήποτε τομέα, θα τις καταγράψουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

Θέλουν να περάσουν οι αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, όπου επιβάλλεται η επιτυχία για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και στη συνέχεια θα εφαρμοστούν νέα μέτρα.

Η διοίκηση, σε πρώτη φάση, επιλέγει την πολιτική της ισορροπίας και όχι της σύγκρουσης, κάτι το οποίο ακολουθεί ο Φερνάντο Σάντος, όπως αποδεικνύεται στα κατ΄ εξακολούθηση παραπτώματα των ποδοσφαιριστών του.

Συμφωνήθηκε και ελπίζουν ότι μια νέα συζήτηση, μετά και τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ανάμεσα στον Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του, θα γίνει υπό καλύτερες συνθήκες για να οδηγήσει σε μέτρα αντιμετώπισης και κυρίως πρόληψης κρίσεων.

Τα πειθαρχικά παραπτώματα και όσες συνέπειες επιφέρουν στον αγωνιστικό τομέα, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Αν κρίνουμε από το νέο κρούσμα με τον Πάμπλο Γκαρσία να δυσαρεστείται στην αντικατάστασή του από τον Ίβιτς, κάποιοι δεν βάζουν μυαλό με τίποτε ή δεν φοβούνται γιατί δεν τιμωρούνται ή τα πρόστιμα και οι τιμωρίες δεν τους ανησυχούν και θα πρέπει ίσως να απομακρυνθούν.

Αθλητικός Τύπος 22/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Παίζει με Λίντς ο Sotis!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θέση βασικού για το παιχνίδι Λίγκ Κάπ, κόντρα στη Λίντς, απόψε το βράδυ, αναμένεται να έχει ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο Ράφα Μπενίτεθ θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν αρκετά ως τώρα, ξεκουράζοντας παράλληλα «ενδεκαδάτους» ποδοσφαιριστές, όπως τους Τόρες, Κάουτ, Τζέραρντ και Κάραγκερ.

«Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς παίκτες. Όμως θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Στην πρώτη μου σεζόν φτάσαμε στον τελικό του Λιγκ Καπ και κερδίζαμε δέκα λεπτά πριν το τέλος αλλά δεχθήκαμε μετά γκολ. Θέλω να φτάσουμε ξανά στον τελικό και να πάρουμε εκδίκηση για εκείνη την ήττα», δήλωσε ο προπονητής των «κόκκινων».