Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

«Κάζλα»: «Τώρα σκάστε»!

kazlauskas_hellas_croatia.jpgΛάβρος κατά όλων όσων αμφισβήτησαν την ενδεχόμενη επιτυχή παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, εμφανίστηκε ο Γιόνας Καζλάουσκας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης» δηλώνει με... έμφαση ότι: «Τώρα μπορούν να σκάσουν... », ενώ αναφέρεται στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα πολωνικά παρκέ, αλλά και την πίστη του στις δυνατότητες των διεθνών παικτών.


Ο Λιθουανός προπονητής της «γαλανόλευκης» μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για...

...την συγκίνηση στα μάτια των διεθνών μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου:

«Είδα σε πολλών παικτών μου τα μάτια δάκρυα, όταν πλησίασαν το πούλμαν οπαδοί και πανηγύριζαν. Είναι απίστευτο! Όταν έχεις τέτοιους οπαδούς, πώς μπορείς να σταματήσεις να παλεύεις σε κάθε αγώνα; Είναι αδύνατον. Όλοι μπορούν να χάσουν σουτ, να κάνουν λάθη, αλλά κανένας να μη συνεχίζει να παλεύει. Είχαν τα πάντα, ενέργεια, όλα».

...την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα πολωνικά παρκέ και τις δυσκολίες που συνάντησε στη διοργάνωση:

«Το ελληνικό μπάσκετ είναι στο υψηλότερο επίπεδο, οι παίκτες έπαιξαν εξαιρετικά και έκαναν εξαιρετική δουλειά γι' αυτό το μικρό διάστημα που ήμασταν μαζί. Μόνο η Ισπανία μάς νίκησε με μεγάλη διαφορά πόντων. Όλα τα άλλα ματς κρίθηκαν στο καλάθι. Η Ρωσία και η Γαλλία μάς νίκησαν έτσι, αλλά και εμείς νικήσαμε την Τουρκία και τη Σλοβενία με αυτόν τον τρόπο. Η Τουρκία, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να κατακτήσει το ασημένιο ή το χάλκινο μετάλλιο; Και όμως πού είναι; Πιστεύω ότι υπάρχουν 7-8 ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο.

Η Ελλάδα πάντα πολεμά για μετάλλια. Ήμουν λίγο δυσαρεστημένος, επειδή έχασα μερικούς παίκτες, αλλά δεν άλλαξα την άποψή μου για την ομάδα και το ότι έχει καλούς παίκτες, κάτι που έδειξαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε λοιπόν, καλούς παίκτες, καλή ομάδα και εν τέλει κερδίσαμε ένα μετάλλιο. Καταφέραμε αυτό που θέλαμε».

...την πεποίθησή του ότι η «επίσημη αγαπημένη» θα μπορούσε να νικήσει την Ισπανία, στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ:

«Ίσως και με αυτή την ομάδα να μπορούσαμε να κερδίσουμε το χρυσό. Παίξαμε με την Ισπανία έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ματς. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν παίζαμε μαζί τους με μία μέρα ρεπό; Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Γι' αυτό δεν διαμαρτύρομαι. Συμβαίνει σε όλους. Πολλές ομάδες χάνουν παίκτες».

...την επόμενη μεγάλη πρόκληση για την «γαλανόλευκη» στο Μουντομπάσκετ του 2010 στην Τουρκία:

«Φέτος χρειάστηκε λίγος χρόνος να συνεννοηθούμε. Του χρόνου θα είναι πιο εύκολο. Αυτό που σκέπτομαι τώρα είναι οι διακοπές. Θέλω να δω ξανά την οικογένειά μου και να σκεφθώ τι θα κάνω στη συνέχεια για το Μουντομπάσκετ. Έχω άλλωστε δύο χρόνια συμβόλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: